Samsung Galaxy S5 mini - a kisujj színre lép

Bevezető, tartozékok

A Samsungot mindenki csak piacvezető androidos készülékgyártónak tartja, arról viszont kevés szó esik, hogy milyen úton jutottak el idáig. A céget 1938-ban Lee Byung-chul alapította, célja pedig egy kereskedelmi vállalat létrehozása volt. Az elektronikai iparba viszonylag későn, az 1960-as évek legvégén csatlakoztak be, Lee 1987-es halála után pedig négyfelé osztották a céget. Az egyik ezek közül a Samsung Group, a világ egyik legnagyobb ipari konglomerátumja, pontosabban csebolja, melynek bevételei jelenleg Dél-Korea GDP-jének 20 százalékát teszik ki, az ország exportjának egyötödéért felelős a vállalat. Ennek a leányvállalata maga a Samsung Electronics, mely a bevételek alapján 2012-ben a legnagyobb információs technológiai cége lett a világon. A Samsung neve egyébként három csillagot jelent, a hármas szám a hatalmasságot, a csillag pedig a végtelenséget szimbolizálja.

Samsung Galaxy S5 mini
[+]

Az Apple-nél annak idején ragaszkodtak ahhoz, hogy egy telefon megfelelő kezelhetőségéhez a kilejző mérete nem lehet nagyobb 3,5-4 hüvelyknél. Androidos fronton viszont teljesen más vágányra tértek át a gyártók, egyre csak nőttek a megjelenítők, a felhasználók közül sokan mégis a kompakt méretre vágytak. A Samsung először a Galaxy S III idejében készített mini változatot, ám hiába várták a vásárlók a zászlóshajóhoz hasonló hardveres felhozatalt, nyomokban sem volt hasonló a készülékben. A Galaxy S4 mininél már látszott, hogy a dél-koreaiak tanultak a hibákból, és egy egész korrekt masinával lepték meg a piacot. Az igazi áttörés, vagy mondhatni leghelyesebb irányt viszont tesztalanyunk, a Galaxy S5 mini követi, hiszen a nagytestvér formatervét megtartva szinte minden olyan szolgáltatással rendelkezik, ami kiemelheti a konkurensek közül. A Samsung büszkeségénél ugyanis nem hagyták ki az ujjlenyomat-olvasót, az ultratakarékos üzemmódot, a pulzusmérőt, a mérete még abszolút kezelhető, a biztos siker eléréséhez már csak az árazásnak kellene megnyerőnek lenni.

Samsung Galaxy S5 mini
[+]

Az XXL GSM-nek köszönhetően hozzánk is eljutó termék egy végtelenül minimalista, fa mintázatú dobozban érkezett hozzánk, a Samsung nem akart itt túl hivalkodó lenni, mindössze a készülék megnevezését festették a téglatest tetejére. A dobozt oldalról kell felnyitni, legfelül azonnal megpillanthatjuk az S5 minit, melyhez egy használati útmutató, egy microUSB kábel, egy töltőfej, valamint egy hallójáratba illeszkedő kialakítású headset jár. A dél-koreaiak újdonsága négyféle színben; feketében, fehérben, aranyban és kékben kapható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés