- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Legfrissebb ROM
Android 8.0 (az összes magyar készüléken)
Android biztonsági javítási szintje (letöltési linkekkel)
XEH (független) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-11)
PAN (Telenor) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
VDH (Vodafone) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
TMH (Telekom) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-04)
Új hozzászólás Aktív témák
-
LIFE1
tag
Meg jött a telenoros frissités!☺
-
sfdrakex
nagyúr
Jött frissítés Telenorosra.
-
dave987
aktív tag
válasz
gerner1 #5084 üzenetére
Így van, javaslat. Én pl pár hete a3 2016on odinnal feltoltam egy másik régiós, fél évvel újabb romot mint ami volt rajta és nem csináltam fr-t. A telefon köszöni jól működik.
Majd ha valami indokolja akkor kap fr-t. Annyi hogy korábban volt cache törlés valamikor, de nem állítom hogy az számít valamit...
-
Yasuji
csendes tag
válasz
gerner1 #5081 üzenetére
Ez érthető, bennem még az merült fel, hogy ota után is elég kéne legyen a wipe cache, hiszen az minden szemetet eltávolít, tehát elvileg a telepítés előtti és telepítés közben keletkezett szemetet is, de eszembe jutott, hogy régebben, mikor foglalkoztam custom romokkal, akkor is előtte kellett reset+cache kombót csinálni, szóval ezt elfogadom egy íratlan törvényként.
-
gerner1
nagyúr
Mert így "tisztább" környezet az, amire települ. Ezenkívül, az is hagy maga után némi szemetet, a gyorsítótárban. Gyakran ez az oka annak, hogy az OTA frissítés telelpítését követően, a készülék gyorsabban merül, mint előtte. Ugyanis, ha jelentőssen fel van telve a gyorsítótár, akkor a készülékek (nem csak a Samsung, hanem az összes többi is(!) ...) OS -e nem tud hová optimális mértékben gyorsítótárazni, megemeli a SoC órajelét, tehát jobban erőlködik, ami többletfogysztást generál. És, ehhez lehet, hogy pont az a mennyiségű szemét adja a lökést, amit az OTA telepítő hagy maga után, a már amúgy is telített gyorsítótárban.
-
mufflika
tag
Ki hogy szokta frissíteni a telóját?! Csak letöltitek és Kész, vagy csináltok gyári beállítás vissza állítást stb.. vmint minden frissítést megcsináltok? Köszi.
-
Yasuji
csendes tag
A Clear Cover egy átlátszó szilikon tok. Elég vékony, de mégsem olyan, mintha egy olcsó 3rd party tok lenne, a képernyőt sajnos egyáltalán nem védi, de az én kijelzőmöm még egy karc sincs (próbálok vigyázni rá). Szerintem a legnagyobb pozitívum az, hogy sokat segít a telefon tartásában, sosem éreztem úgy, hogy kieshet a kezemből amikor ez a tok volt rajta. Ha átlátszó szilikon tokot szeretnél, szerintem ezt válaszd, hisz lehet kicsit drágább mint a noname tokok, de legalább minőségi. (és kb 3 hónap után sem sárgult még be)
-
Yasuji
csendes tag
Nekem 4 tokom van rá. Egy Nillkin Frosted Shield, ez ad neki egy kis vastagságot és jobban meg is lehet fogni a telefont ha rajta van, a háta szerintem nagyon szép. Van egy Samsung Clear Cover, ez nagyon minimális, de lehetetlen, hogy kiesik a kezedből a telefon (szerintem hátulról így csúnya a telefon, de az elejét nézem afterall) Van egy Samsung Neon Flip (gold), ezt nem szeretem, alapból nem állom a flippes tokokat, nem is tudom miért vettem meg. Végül pedig valami noname fekete tok, ami nagyon vékony, de nagyon jó fogni a telefont ha ez rajta van (sajnos kicsit kinyúlt szegény és lötyög már benne a telefon)
-
patow
senior tag
Sziasztok
Segítsetek légyszi,van egy BroodLink nevezetü alkalmazásom telepítve, jelenleg nem használom, de törölni sem szeretném valahogyan lekellenne tiltanom de simán ha kényszer leállítom újra elindítja magát és elég jól fogyaszt, van valami megoldás erre? -
Fleed
aktív tag
Hi! Mik a legjobban bevált tokok ehhez a telóhoz? Köszi előre is.
-
leslieke
Jómunkásember
Jó ez a gyorstöltés, fél óra alatt 40-ről 92%-ra töltötte a telefont.
-
gyuri2008
veterán
Az intelligens headset beállítást hol találom?
-
gyuri2008
veterán
-
Sziasztok!
Tegnap valami folytán bekapcsolt az automatikus szoftver frissítő és letöltötte a 7.0-at amire nem szeretnek frissíteni. Van valami lehetőség az értesítést az értesítési sávon eltüntetni? Reinstall kerülném, ha 1 mód van rá.
Köszi! -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
gyuri2008 #5060 üzenetére
Gyárilag nem tudja. De az OFF+ (Screen Off / Fingerprint unlock support) alkalmazással.
-
gyuri2008
veterán
Valamiért nem működik megfelelően az ujjlenyomat képernyő feloldása.
Az az nincs védelem. -
-
Chamoro
tag
Azt mondjátok meg légyszi, hogy miért nem tudok egy 5,37 GB-os 720p-s videót rámásolni az SD kártyámra? Végig megy a zöld csík és a legvégén mikor befejezi nem jelenik meg a mappában.
(Samsung memóriakártya, 32 GB-os.) -
PACSA75
őstag
Nem lehet hogy a tárhely ahova menti a képeket (videókat), megtelt?
-
mufflika
tag
Sziasztok. Videót szeretnék csinálni, de ezt írja ki.. Figyelmeztetés. A felvétel nem sikerült.
És kilép. Mi lehet? -
PACSA75
őstag
A lányomnak van ilyen telója, és valamelyik nap az aksi 20% nál járt amikor a telefon kikpacsolt, majd mikor visszakapcsolta már csak 5% on volt. Járt már valaki így? Ez valami beállítás (hidegben kikapcsolna)? Vagy esetleg vírus (valamelyik apk idézné ezt elő)? Megjegyezném hogy ezelőtt almás készüléke volt és az is produkált ilyet, ezért is gondoltam hogy talán valamelyik apk miatt történne. Előre is köszi a segítséget.
-
VD
őstag
válasz
Donki Hóte #5038 üzenetére
"Sőt, mivel az A8-ba két SIM kártya mellé már nem tehető pluszban memóriakártya"
Ezt nem tudom honnan veszed, de a dual sim-es ugyan úgy lett megoldva mint a 2017-es generációnál, van egy plusz SIM tálca oldalt. -
válasz
3 milliméterrel magasabb, azt nem nevezném számottevőnek (1 mm-mel meg keskenyebb).
-
gerner1
nagyúr
válasz
Donki Hóte #5041 üzenetére
Nem véletlenül írtam, hogy milyen "egyéb kvalitás" sem árt. Továbbá, én biztosan nem a drága 256 -os microSD -n kezdeném a "begyakorlását". Alternatív opciónak pedig, léteznek órások, műszerészek, akik vállalják (nem mind ez igaz, de mások is már megcsináltatták...), csak keresni kell....
-
-
gerner1
nagyúr
válasz
"Sőt, mivel az A8-ba két SIM kártya mellé már nem tehető pluszban memóriakártya, ezért aki dualsimes telefont keres, annak meg kell venni mégdrágábban a 64 GB-os verziót"
- Erre is van már megoldás, néhány éve. Persze igényel kézügyességet, precizitást, stb ... -
leslieke
Jómunkásember
válasz
Hamar lejjebb megy az ára.
-
Az A8 azért nemcsak kijelzőben, hanem méretben is nagyobb kicsit, mint az A5 2017. [link]
Valóban van több előrelépés az A8-ban az A5-höz képest, de az ár/érték aránya nem jobb, mert elég drágára sikerült az A8.
Sőt, mivel az A8-ba két SIM kártya mellé már nem tehető pluszban memóriakártya, ezért aki dualsimes telefont keres, annak meg kell venni mégdrágábban a 64 GB-os verziót
-
Yasuji
csendes tag
Ha feleannyi előrelépés lenne az Oreóban, mint a Nougat frissítésben, már akkor megérné frissíteni (és várni azt a frissítést) pl. az ujjlenyomat olvasó sokkal jobb lett, az előlapi kamera is ég és föld (pláne a januári frissítés után) és még sok más. KK óta max azok a telefonok a legjobbak a release szoftverrel, amik nem bírták az LP-t vagy MM-t (és ezért csonkított szoftvert kaptak, ami miatt gondolhatná a user, hogy a korábbi verzió jobb volt)
-
Nem tudom mit vártok az Oreo-tol. Nem lesz jobb tőle ez a telefon. Kitkatt óta minden telefon azzal a legjobb, amivel kijött.
-
gerner1
nagyúr
válasz
leslieke #5028 üzenetére
Június környékére saccolom . Korábban nem sok esélyt látok, mert más nagyobb tesók előrébb vannak, és amíg azokon az összes CSC -re kiadja a Samsung, az típusonként kb ~1,5 hónap. Szóval, az első valamelyik -zászlóshajóra- hivatalos kiadás után, lehet kalkulálni. Note 8, S8, S7 ... -ezek mind előtte vannak, és jelenleg még nincs hivatalos, végleges release ...
-
saelin
veterán
Az igen, jó pörgős topic! Köszönöm szépen.
-
saelin
veterán
Üdv.
Teló vásárlás előtt állok és az a5 is képbe került.
Mi most a legfrissebb android verzió ami elérhető rá? Esetleg van rá esély, hogy kap attól újabbat?A válaszokat előre is köszönöm.
-
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Donki Hóte #5020 üzenetére
Vagyis semmit nem nyersz, mindegy hogy töltöd.
Köszi, ezt akartam tudni. -
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Donki Hóte #5018 üzenetére
Az oké, de van egyáltalán értelme ennek? Jobb lesz az üzemidő, vagy az akku jobban bírja?
-
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Donki Hóte #5015 üzenetére
Ettől jobb lesz valami?
-
Almonen
aktív tag
válasz
Donki Hóte #5015 üzenetére
Sima és gyors töltés is jó.Azt hiszem ez volt az első piacra dobott készülék a Samunál a Note 7 fiaskója után, látszik is nagyon át lett gondolva ez a telefon.
-
válasz
#77081088 #5012 üzenetére
Pont ezért két töltőt és két kábelt használok
Van egy brutális 5 amperes töltőkábelem a gyári töltőbe dugva és a gyári kábel egy (nem FastCharge-os) sima töltőbe van dugva.
A telefonon be van állítva a gyorstöltés, ha kell a gyorstöltés, akkor megy a gyorstöltős kábel a telefonba, ha van idő töltögetni, akkor a lassú töltőre dugom a telefont
-
Yasuji
csendes tag
válasz
#77081088 #5012 üzenetére
Egy gyorskapcsoló sokkal jobb lenne, nagyon hülyén helyezték el a kapcsolót, még a beállításokban sem lehet rákeresni. Reméltem, hogy a nougat frissítés után már könnyebben váltható lesz, de úgy látszik továbbra is lassabb a kapcsolót megkeresni, mint actually feltölteni a telefont.
-
Yasuji
csendes tag
válasz
gyuri2008 #5009 üzenetére
Nem hiszem, hogy 1-2 év használat után borzalmasan elgyengülne az akku. Viszont a sima töltés is JÓVAL gyorsabb az alap töltővel, mint gyorstöltésre képtelen telefonon, vagy gyorstöltésre képtelen töltő használatával. A gyorstöltést szerintem inkább akkor érdemes használni, ha sietsz valahova. (Mondom ezt úgy, hogy nekem hónapokig be volt kapcsolva, mert megfeledkeztem róla)
-
gyuri2008
veterán
A gyorstőltés mennyire viseli meg a telefont?
-
törölt tag
Nem igaz! Az oldal infója szerint 3cm-el nagyobb az A8
Am igazad van abban hogy nem phablet. Saját véleményt mondtam,hogy nekem már nagy,kényelmetlen az egykezes használat. A 2017-es A5 -öt sem mindig tudom fogásváltás nélkül használni,az A8-at meg biztos hogy nem, a hosszabb kijelző miatt.
Ez az én problémám,tapasztalatom. Ettől függetlenül jó telefon sztem az A8,de nem váltok rá.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A középkategória kiegyensúlyozott királya komoly költséget kíván. Kár, különben kiváló készülék különösebb kompromisszumok kizárásával, korrekt kamerás képességekkel, kellemes kialakítással.
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest