Hirdetés
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Legfrissebb ROM
Android 8.0 (az összes magyar készüléken)
Android biztonsági javítási szintje (letöltési linkekkel)
XEH (független) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-11)
PAN (Telenor) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
VDH (Vodafone) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
TMH (Telekom) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-04)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Strangers
tag
Tegnap írtam egy problémáról ami az volt hogy nem volt hívás értesítés sehol sem. A megoldást a Samsung képviselet találta meg egy letöltött alkalmazáson keresztül rácsatlakoztak a telefonra töröltek néhány dolgot, és beállítottak ezt azt a Clean Master, Battery Doctor nevü szarságokat senki ne rakja fel ezek okoztak problémát.
Gondoltam megosztom veletek hátha másnak is lehet hasonló problémája.
-
törölt tag
-
laca891
aktív tag
Kipróbáltam az NFC-ét és nem akar működni a pénztárnál!
A biztonságos mappába telepítettem a K&H mobilbankot és pénztárcát lehet az volt a gond, mivel nem volt megnyítva a biztonságos mappa csak felébresztettem a telefont. -
gerner1
nagyúr
válasz
üzenetére
Én (legyen ez a fogyatékosságom...) továbbra is ott tartok, hogy ha nálam, és még másoknál is ugyanazon a készüléken, ugyan az az app "nem adja azt hibát", akkor az nem app hiba. Akkor pedig felmerül a kérdés, hogy mire redukáltam a hiba lehetősége(ke)t (?)..
De, az kétségtelen, hogy ha egy 3rd party programmal hamarabb ér el megnyugvást, akkor az is "egyfajta gyors gyógyír" lehet a pillanatnyilag "zavaróra".
-
Strangers
tag
válasz
gerner1
üzenetére
Én nem tartom kizártnak hogy ez az én hibám, valamit valahol nem vagy nem jól állítottam be, nem vagyok telefonguru. Azért kértem itt segítséget mert ha valaki tudja mit hol lehet be vagy éppen el állítani akkor meg van a megoldás, én annak örülnék ha egy beállítással megoldódna, erre jó a fórum.

-
törölt tag
-
gerner1
nagyúr
válasz
üzenetére
Ott is rendben van azoknál, akik megfelelő rendszerességgel törlik például a gyorsítótárat a recovery -ben (tehát nem OS alól..).
Sajnos az android már csak ilyen. Sokéves tapasztalatom, hogy a felmerülő "furcsaságok", problémák zöme, inkább a felhasználói szokásokra vezethetőek vissza. Elmaradt "ez+azok", nem ismert megelőző müveletek elmaradása, stb...
A gyorsítótárat például nagyon sokan nem törlik egyeltalán, vagy nem olyan gyakorisággal, mint azt a mobilos nethasználatuk indokoltá tenné, és lehetne sorolni tovább, amelyek szinén befolyással vannak/lehetnek ilyesmikre (is)...
Ez nem azt jelenti, hogy ezekhez a karbantartási (és stb...) műveletekhez feltétlen érteni kellene mindenkinek, mert nem kötelező elem egyik sem, csupán ajánlott. Aki nem érti, nem tudja, stb, azoknak ott vannak a szervizek.
De, szélesebb merítésű tájékozódás nélkül, huszárosan egy app -ra, vagy update -ekre mutogatni rendszeresen, szerintem nem az "előrelépéshez" vezető út, a logikai bukfencen túl...
-
Strangers
tag
válasz
üzenetére
Annyira jutottam a történetben hogy a Samsung telefonokkal kapcsolatos élő (chat) ügyfélszolgálatával váltottam néhány mondatot a problémáról, azt ígérték holnap felhív egy technikusuk neten keresztöl csatlakozik a telefonra és megkeresi a gondok forrását, remélem sikeres lesz.

Ha siker akkor beszámolok róla hátha lesz majd még akinél hasonló lesz, neki is segíthet.De még egyszer is kösz a probálkozást
-
Martin97
aktív tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Én már csak nagyobb eseményekkor veszem elő a fotómasinám, az év nagy részében elég a telefon bőven.
Nekem az előző 16-os A5 széttört egy leejtés után. Mivel belső memóriára mentek ezért fél évig nem tudtam, hogy mi maradt meg a 16-os nyári emlékekből. Hála a samsung felhőnek megmaradt minden.
Szerintem szoftveresen ezen a kamerán sokat lehetne javítani (jobb professzionális mód és még sorolhatnám).
Ami inkább probléma, hogy a samsung ezen már nem fog javítani szerintem. 😥Esetleg 3rd party appokkal ez megkerülhető. Van camera api2 elvileg. Azzal azért sokra lehet menni ha kijön egy stabil app rá.
Off: a laposról jut eszembe, a thinkpad vagy gamer topikból vagy ismerős. 🙂
-
gerner1
nagyúr
válasz
üzenetére
A lényeg ettől még nem fog megváltozni, és a link -en sincs konkrétum..
Amennyiben egy app hibás, akkor a hiba azonos módon, azonos szimptómákat okoz minden azonos készüléken, és nem válogat. Tehát, amíg szép számmal vannak, akiknek nincs ilyen hiba -miközben a készülékeiken szintén az az azonos app fut- addig a probléma oka, rendszerint inkább máshol, és másban keresendő...
Ugyan ilyen szokott lenni, a havi biztonsági frissítésekkel kapcsolatban is, amelyeknél mindig van(nak) olyan user(ek), aki(k)nél valami "anomália" keletkezik, míg ugyanaz az update másoknál nem okoz semmi "abnormálisat" ...
-
Strangers
tag
válasz
üzenetére
Sajnos ez sem segített, de köszi .
Az " Értesítéskategória" menüben van egy olyan hogy " A zárolt képernyőn" alatta "Tartalom elrejtése" ha erre rányomok feljön egy ablak ezzel a szöveggel " Ne jelenjenek meg értesítések" de semmilyen lehetőséget nem kínál fel, nincs választási lehetőség. -
Dhampir
félisten
válasz
üzenetére
Én csak mobillal fotózok, az elérhetőség érdekében mindenhová hordom, így csupán egy eszközt kell cipelni. Ez olyanféle mobil "mindenes" eszköz, mint egy laptop az asztali PC-hez képest.
Nyilván nem olyan minőségű, mint egy Nokia 808 PureView kamerája volt, de például az tetszik ezekben az eszközökben, hogy egyszerű mivoltuk ellenére mit lehet kihozni belőlük. A téma adja magát akár oly váratlanul is, amikor nehéz lenne hirtelen előcibálni egy professzionális fotóapparátot.
Smena 8M-el jártam úgy régen, hogy a filmtekercs visszacsévélése során eltört az alumínium(?) tengely. A kibomlott filmszalag kézbevétele után ügyetlen voltam és fényt kapott, így odavesztek a kirándulásról készült felvételek. Mobilnál legfeljebb az a veszély fenyegeti a felhasználót, hogy kezéből "babaszappanként" kicsúszik a telefon és összetörik az üveg.
(#7759) Martin97
Az a fránya vonalélesség.

Van rá esély, hogy szoftveresen tudnak, illetve akarnak még javítani rajta?
(#7765) szucstom
A tanártól is függ, miként adja át az anyagot. Öveges professzort ismered, kedvelted?

-
Martin97
aktív tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Nem hajszolsz bele. A mostaninál egy picit az esti képeknél keletkező fátyolosság zavar. Ezért nézelődöm. Mondjuk ez a tok meg azért tetszik mert megáll az asztalon és nem világít a széle mint a gyári giccsnek. Szóval picit tanácstalan vagyok. 😑
A szelfik szerintem is szoftveresen homályosítottak. Ha kikapcsolom a szelfi fókuszt akkor is csinálja sajnos. Nem is használom az előlapit csak nagyon ritkán.
Lehet hogy köze van az fátyolosságnak a mélyen ülő kamerához. De ebben nem vagyok biztos mert csak vakuval készült esti képeknél csinálja. Nappal meg szerintem nagyon nem számít hogy pár %-al kevesebb fényt fog be esetlegesen az optika.
Ami gépről nézve érdekes az a vonalélesség. Na az nem tökéletes. Nem tudom, hogy az optikának ilyen a rajzolata vagy netán a szoftver butítja ennyire de ettől többet vártam egyébként én is.
Még az is megfordult a fejemben hogy a kép valójában felskálázott 16Mpx és nem pedig natív. 🙄
Ez valamelyest megmagyarázná. -
szucstom
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a kimerítő választ
28 éve vagyok ezen a világon, de az életben nem hallottam még ezt a szót 
-
Strangers
tag
Kedves fórumtársak!
Korábban már kérdeztem de nem jött válasz. Van rá mód hogy a hívás értesítések újra megjelenjenek, a nem fogadott hívások?
Azt gondolom az utolsó frissítés óta tűnt el ez a funkció, vissza lehet ezt valahogy varázsolni? Az sms értesítés rendben van de a hívásokról nincs értesítés.Megköszönném a segítséget.

-
Dhampir
félisten
válasz
üzenetére
Igen, előzetesen megnéztem az értéket (például a gsmarena az egyik tájékozódási forrásom, habár előfordul, hogy pontatlan, viszont könnyű eligazodni rajta), mégis érdekes, hogy az S5610 kamerája néha szebb és élesebbnek tűnő képeket adott. Viszont, most megnéztem pár S3-al lőtt fényképet, azok sem sokkal szebbek (bár a színei tetszenek), persze csak f/2.6 volt benne, pedig zászlóshajó volt.
-
Dhampir
félisten
válasz
üzenetére
Nekem az tűnt fel, hogy kicsit szebbek lettek a háttérszínek az előlapi kamerával (például a fák lombjai élénkzöldebbek voltak, a valósághoz közelebb álltak - nem a mobil Amoled kijelzőjéről visszanézve). Igaz, hogy ebben az éppen aktuális erős fényviszonyok is közrejátszhattak.
Ami nem tetszik a kamerában, a távolabbi életlen kontúrok, a kicsit fakóbb színek az eredeti témánál, de ez változó, mégis feltűnő. Csodára nem számítottam, de azért többet vártam ettől a lencsétől, illetve a kameraszoftvertől(?). (Összehasonlítván, a jóval olcsóbb, nem okostelefon S5610 néha jobb képeket készített és sok manuális beállítási lehetőséggel rendelkezett.) A szelfivel elégedett vagyok, habár csak egyszer használtam.

-
válasz
szucstom
üzenetére
A gyújtótávolság a látószög reciproka.
(ha kicsi az objektív gyújtótávolsága, akkor nagy a látószöge, ha nagy az objektív gyújtótávolsága, akkor kicsi a látószöge)
-
Dhampir
félisten
válasz
Martin97
üzenetére
Nem kívánlak "belehajszolni" ebbe a tokba.

Például a gyári tok érdekesebb, de ehhez képest képlékenyebbnek tűnik. Egyébként néhány elérhető távolságban található hazai boltban is kerestem tetszetős tokot, de akkor pont nem leltem, amikor nagyon kellett volna. Mások viszont ügyesebbek lehetnek, ezért nem muszáj külföldről rendelni, ha itthon is megvásárolható, esetleg kedvező áron.Sajnos az NFC-t még nem próbáltam ki. :-(
Amely szelfiket készítettem vele, ott vélhetően szándékosan(?) homályosított a háttéren. Például egy kút előtt kiemeli a szelfizőt, de a háttér homályosabb lesz. Nem tudom, hogy ezt direkt ilyenre állították-e be?
(Viszont érdekes, ahogy a lecsobogó víz gömbjei fröccsennek a képen.)Vajon az nem zavarja a hátsó főkamerát fénybegyűjtés tekintetében, hogy kissé mélyen ül a tokban?

Bizonnyal még akad pár felfedezni való a mobilunkon.

-
Martin97
aktív tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Én is gondolkoztam hogy legyen-e fólia. Lehet nem kelett volna így végiggondolva.
Lehet megpróbálok egy ilyen tokot is. 🙂
Az nfc-t nem árnyékolja ugye?Az előlapi kamerában szerintem ugyan az a szenzor van mint a hátlapiban, tehát hasonlónak kellene lennie. Viszont nekem az a tapasztalatom, hogy a fejem ugyan tiszta, de a háttér az homályos kissé. Szerintem a kisebb optika miatt van ez. Illetve sötétben pedig gyengécske. 😳
A kijelző vakut hol lehet állítani, hogy este villanjon a teljes képernyő szelfi készítésnél?
Szerk: megvan, ugyan úgy a vaku ikonnal. Azt hittem eddig csak a hátlapi ledet kezeli az. 😵🤣 -
Dhampir
félisten
válasz
Martin97
üzenetére
Érzésre ennek a toknak a masszívsága biztosabb fogást eredményez, a gyári neon flipnél legalábbis erősebb. Jó érzés fotózás közben "kitartani" vele a mobilt, de ez pusztán egyéni tapasztalat.
Egyébként nem használok kijelzővédő fóliát. Utoljára emlékezetem szerint Sony Ericsson K750i-re még tettem, azóta már nem.

Más, kicsit furcsa kérdés lesz:
Szelfi-kamerával jobb felvétel készíthető, mint a hátlapi fő kamerával? -
Martin97
aktív tag
Én is egy flipbook tokot használok. Egy ehhez hasonlót: [link]
A V-tel gsm tatabányai interspárban lévő üzletében vettem üvegfóliával együtt 5000FT-ért. Ugyan a telefonnal nem működik együtt, mint a gyári tok, de olcsóbb és ugyanúgy mágneses, gyorsan nyitható mert nincs rögzítőfül és az asztalon is megáll, mint egy laptop, tudsz bele rakni plasztikkártyát is (a pénztárcát is kiváltja).
Arra viszont figyelj, hogy jók legyenek a kivágások és a gombok, mert nem mind pontos. Nekem a hangszórónál egy kicsit rálóg oldalt a rácsra, (de ettől még nem szól roszabbul).
Mivel a kamera mélyen ül a tokban ezért nehéz tisztítani és este vakus képeknél valamiért fátyolosodik a fotó.Ezeket leszámítva viszont nagyon korrekt tok, jól véd, elegáns és olcsó.

-
Dhampir
félisten
válasz
Atomantiii
üzenetére
A mágneszáras fülecske védi valamennyire és kicsit mélyebben is ül a telefon a tok pereménél.
-
Dhampir
félisten
-
válasz
Dhampir
üzenetére
Nekem most egy ilyen ütésálló tok van. Előtte meg egy S-Line tokom volt. Nekem mindkettő bevált.
Ezen a mostani ütésálló tokon vannak kis "fülek", amik a jack és USB csatlakozókat védik.
-
Dhampir
félisten
válasz
szucstom
üzenetére
Háromféle tokom van hozzá, az egyik magyar üzletből, a másik kettő eBay-ről való; Angliából és Kínából.
Ez a fekete színű gyári tok hazai boltból lett véve ("együttműködik" a telefonnal):
Samsung EF-FA520P Galaxy A5 (2017) gyári Neon Flip Tok - Fekete
eBay, Kína (ez direkt barna színben lett rendelve):
Magnetic PU Leather Wallet Flip Case Cover For Samsung Galaxy A5 2017
eBay, Anglia (ezt a fekete színű, kellemes, masszív flip tokot használom):
Membrane Samsung Galaxy A5 2017 Ultra Slim Case PU Leather Flip Phone Cover
-
Kitti14
csendes tag
-
törölt tag
válasz
Kitti14
üzenetére
Mennyi idős a telefon? Az nem lehet,az A3 kevesebb üzemidővel rendelkezik? Nem értek ezen részéhez,hogy az amoled egy idő után veszít e a megjelenítési képességéből,csak tippelek. Összehasonlítottam ismerős A5 telefonját az enyémmel. Neki másfél éves,nekem 2 hónapos. Ugyan ezt vettem észre,az ő telója fakóbb picit. Mondjuk őt nem zavarja,megszokta

-
szucstom
őstag
Na, végre valahára szólt a kolléga, hogy nála van az A5, már csak el kell juttatni hozzám. Most keresgélek hozzá tokot, de nem tudtam még dönteni. Ebayen van többféle, övre csatolható is. Mit gondoltok, érdemes ebayről keresnem vmit, vagy próbálkozzak samsung boltban?
-
laca891
aktív tag
NFC-ét használ valaki? Én a K&h mobiltárcát fogom.
-
törölt tag
válasz
szemesi69
üzenetére
Köszi!

De nem nekem kell,hanem feleségemnek. Ő pedig,nem azért,mert a háta mögött beszélek,de nőből van,és teccik vagy sem,nem jó neki a tenyeres megoldás sem,ragaszkodna a huawei féle gyors kapcsolós megoldáshoz. Képes ezért másik telefont választani
.Obyboy
Ahogy időm engedi tesztelgetem őket,melyik a legegyszerűbb...

-
Strangers
tag
Kedves fórumtársak !
Hol lehet beállítani hogy a nem fogadott hívások után az értesítési ikon megjelenjen a kijelzőn?
Korábban volt egy kis ikon jelzés a képernyőn azonnal láttam hogy hívtak, ez most nincs, de semmilyen értesítés nincs a hívásokról csak a hívás listában látom hogy volt hivás. Ha jól tudom a telefon ikon mellé is rakott egy piros értesítő pontot hogy szembetűnő legyen, most valamiért ez sincs. Az értesítések címűben minden be van kapcsolva.Kösz előre is.

-
Mrguba
őstag
Sziasztok minden elozmeny nelkul es para es nedvesseg nelkul kiirta hogy nem tolt mert nedvesseget eszlel....
Ez miert van?
Es mi a teendo?
Új hozzászólás Aktív témák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- Subaru topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Arc Raiders
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Iphone 12 Green (64GB) eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honeywell DC311E elemes kapucsengő BONTATLAN
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- ELADNÁD IPHONE KÉSZŰLÉKED? ADD EL A MOBILESHARKNAK GYORSAN ÉS BIZTONSÁGOSAN!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.