Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Legfrissebb ROM
Android 8.0 (az összes magyar készüléken)
Android biztonsági javítási szintje (letöltési linkekkel)
XEH (független) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-11)
PAN (Telenor) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
VDH (Vodafone) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
TMH (Telekom) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-04)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yasuji
csendes tag
Hali, észrevettem, hogy ma reggeltől már nem rezeg a telefon. Hivásnál, ébresztésnél, üzenetnél, de még a samsung members diagnosztikai eszközeiben és a szervíz menüben sem. (Ha újraindítom/kikapcs-bekapcsolom akkor sem) Úgy néz ki, hogy a rezgőmotor meghalt, ezt fedezi a garancia? Nem rootoltam vagy ilyesmi, a knox rendben van.
-
-
Sungoo
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
-
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ha a contact listában ráböksz egy contactra, ott lesz a lista, hogy Call, Message, Video call...
-
válasz
theBigFace
üzenetére
Tök jól elbeszélgettek erről a videóhívásról, de én még nem láttam ilyen lehetőséget a telefonban. Hol van ez

-
Almonen
aktív tag
Ez is igaz.
Ahogy elnéztem sammobile-on, szlovakia Bulgária stb csomó országban január 9-én volt patch a5-re, remélem mi is sorra kerülünk lassan
-
Almonen
aktív tag

hát mindenki használj úgy ahogy jól esik, idővel semmiképpen sem fogja úgy bírni mint régebben -
válasz
Almonen
üzenetére
100-on tartani mire jó?
Pld azért, mert az a hiányzó 20% még sokmindenre jó lehet. Én pld napközben, amikor sűrűbben ki-be be ugrálok a kocsiba-ból, Nincs időm töltögetni, lehúzni, visszadugni. Ezt olyankor teszem, amikor hosszabb utat teszek meg. Na pld erre is jó a hiányzó 20%. Éjjel sem kelek fel, hogy 80-nál levegyem a töltőről. Majd reggel. De olyan is előfordult már, hogy elromlott a szivargyújtó töltő, a Pw-bankot meg otthon felejtettem a töltőn. 23% volt a töltöttség, amikor ez történt.
-
Almonen
aktív tag
100-on tartani mire jó? Én 80 és 50 % között tartom és majdnem 3 óra kijelzőidő kijön, ami nekem napi szinten elég.
-
patow
senior tag
Üdv
Az utóbbi időben időnként ha zárt tokból előveszem a telcsit csodálkozva látom hogy halványan látom a háttérképet pedig lezárva teszem a tokba ,mitől lehet szerintetek? -
Stellaway
tag
-
gerner1
nagyúr
válasz
Stellaway
üzenetére
Szerintem el lehet indulni...
Pl. A Telekom, és a Telenor átcsoportosított frekvenciát a 4G -hez, a megnövekedett 4G-s adatforgalmi igény miatt (is). Ezért nincs (vagy csak kevés helyen) a sűrűn lakott területeken B20.
A korábbi B3 (1800Mhz) frekvencia helyett, tavaly október-november óta a B7 (2600MHz) -en történik egyre több helyen a szolgáltatás (folyamatos a csere, és a fejlesztés). Ezenkívül, spektrum csere is történt (ez utóbbi, a vodánál is volt novemberben...). A magasabb frekvencia viszont eltérő minőségben terjed, mint egy alacsonyabb. Aztán ott vannak még az aktuális környezeti viszonyok (megváltozzott évszak, stb). Ez magyarázza azt, hogy az adott adótorny, és az "én távolságom" ugyan nem változott, az adótorony teljesítménye sem, de mégis rosszabbak a vételi körülmények, ugyanabból a távolságból (is). Budapest belváros egy jó példa erre... - Ezt, újabb, nagyobb számú tornyok üzembehelyezésével, és/vagy a meglévők teljesítményének az emelésével lehet(ne) kompenzálni (tegye fel a kezét, aki észre vett ilyet...). Ezért van az -amit több helyen, és más topikokban is olvasni- hogy főleg a nagyobb városokban, és környékükön észrevehetően alacsonyabb lett a térerő. Alacsonyabb térerőn azonban sokkal jöbban erőlködik az összes készülék (nem csak az A5 -2017- ...), ami többletfogyasztást generál, cella készenlétben is, ahogy Mcrazy is jelezte...Ehhez jön még az, hogy híváskor mindenki (aki nem tud VoLTE -t használni... -de ha tud, akkor -azt- a legtöbb helyen, megintcsak nem fullos térerőn tudja használni...) készüléke visszavált 4G -ről ⇒3G -re, vagy 2G -re (fallback), amelyeken (néhány kivételes helytől eltekintve..) szintén gyengébb lett a térerő. Így a hívások is olyan rendszer(ek)en bonyolódnak, amely a korábbiakhoz képest többlet teljesítményt igényel. Amikor pedig x-számú panasz érkezik, vagy a saját tesztelésük azt mutatja, esetleg a megnövekedett pillanatnyi hívásforgalom, vagy az adott környéken valamilyen ok miatt ⇒át terelik másik tornyokra a forgalmat, akkor emelik 1-1 környéken a tornyok teljesítményét, és -ez- szintén magyarázatod ad arra, hogy "látszólag nem csináltam semmit a készülékkel" (felhasználói szokások is ~azonosak) mégis ""jobbnak tűnik""...
Mivel, eltérőek a vételi viszonyaink (is) magyarázza, hogy ugyan azzal a CSC -re kiadott frissítéssel, a userek egyik fele nem tapsztal nagyobb merülést, míg mások igen.
Továbbá azt is, hogy akik OFF készüléket használnak, és az adott készülékre az elmúlt bő ~2-3 hónapban nem érkezett frissítés, de mégis van, akik szintén panaszkodnak, a megszokotthoz képest nagyobb mértékű merülésre.
Vodások köréből érdekes módon kevesbb a panasz. De nem csak azért, mert pl a Telekom -hoz képest kevesebb az ügyfél... - hanem azért is, mert a vodás 4G hálózat továbbra is csak átlagos, a 3G -s lefedettségük (általános téreőben is..) viszont jobb, mint a konkurenseké.
Szóval, jóval képlékenyebb ez a probléma, és nagyságrendekkel összetettebb annál, mintsem hogy önmagában, az update -ben lássuk a probléma forrását .
-
Azt nem írtam, hogy nálam még mindig 6.0.1 van. Anno amikor a A5 2015- re feltettem a Lolly-t, majd a MM- t, katasztrofális lett az egész telefon és nem csak az akku idő. Egyébként a fentebb említett használattal minden telefonom (s4 mini, A5 2015, A5 2017) elhasalt délutánra. Persze, ha valakiknek 2 órát romlott az üzemidő, akkor érdemes utánanézni.
-
Stellaway
tag
Valaki írt olyat, hogy nem mindenkinél jelentkezik az akku hiba, és ezért nem lehet semmilyen vonalon elindulni.
Szerintem egyszerűen nem veszik észre, nem jelentik.
Én is eddig úgy voltam vele, hogy lehet csak én érzem rosszul, de mostmár be kell látnom, valamelyest tényleg romlott. -
theBigFace
tag
Igen arra gondoltam, na már most értem,hogy nem kell 6 óra kijelző idő, de engedhessem már meg magamnak, hogy ha az előző biztonságival bírt lazán 8 órás kijelzőidőt mobilnettel telekom hálózaton és változóan f.s jellel akkor csak érdekgeszítő, hogy miért csinálja, hogy 3-4-5 órát bir. Eskü, még a note 4 is 4.4 en akksi zabálo soc-al tudott ennyit. Frissebb rendszerrel persze az is romlott 4 órára atom max 4 fél. Átlagban inkább az 2-3 órás volt. Azért a 2 telefon között bőven van 2-3 de talán 4 év is. Elég szomorú,hogy egy frissítés kb hazavág egy egész jó telefont (a5 re gondoltam).
Na mindegy, ez az én véleményem. Én jelenleg tesztelgetem,hogy mit enged így, ha nem jó akkor vissza lépek egy frissítéssel és ha az is rossz akkor vmi más a baj. Vagy tényleg a hálózat..
U.i.: persze ez nem jelenti azt,hogy a készülékben van a hiba, lehet,hogy kezdem belakni és azért csökken lehet más is az oka. Utána járok.
-
válasz
gerner1
üzenetére
Régebben én is írtam róla, hogy nagyban függ az akkumulátor üzemideje a hálózattól. Minél jobb a térerő, annál kevesebb energiát igényel a "Cella készenlétben" szolgáltatás. Külföldön és otthon is ua. a Sim-et
használom, de a szolgáltatóm Ausztriában van (Drei) és bármilyen furcsa, nagyon rossz a térerő szolgáltatás, mert 1 nappal többet bír a telefonom, amikor Mo-n használom, pedig változó szolgáltatókat használ a telefonom (még nem figyeltem meg, hogy milyen okból, de gyanítom, hogy az erősebb jellel rendelkezőt)Az üzemidő is mindenkinél más és más, mert attól függ, hogy ki milyen intenzíven használja a telefonját.
Nálam általában 4-6 órát sötét kijelzővel lapul a tokjában a készülék. 5:15-kor veszem le a töltőről és 16-18 óra között teszem vissza, amikor vagy 38% vagy 28% az akku szintje. Én jó minőségűnek tartom mind a készüléket és mind a benne lévő aksit attól függetlenül, hogy nem bír ki 3 napot, de ha jól utána számolunk, akkor kb 12-15 órát. És hogy miért van ez?
Na nézzük:
5:15-6:15-ig bekapcsolt kijelző (olvasás) kb 1-óra
Napi beszélgetés kb 2-3 óra
Internet megosztása GPS számára. Összesen kb 1-2 óra (magasabb akku használat)
Bt headset használat kb - 9-11 óra (ebből a fent említett beszélgetés kb 2-3 óra) (Kiemelten magas akku használat)
6:20-tól 16-18 óráig kb 1,5-2 óra kijelzőhasználat (email, face, sms, fórum.stb.)
És még ehhez hozzájön a térerő hiánya miatt fellépő többletenergia felhasználás. (Az otthoni felhasználásnak kb a duplája ahol én lakom még hétvégén is, amikor nincs Bluetooth, Mobilnet és Internetmegosztás, valamint ugyanúgy wifin lógok hétvégén, mint Mo-n)Azt hiszem jól látszik, hogy nem kell 6 óra kijelzőidő ahhoz, hogy tisztességesen kihasználjuk az akkumulátor és a telefon kapacitását.
-
gerner1
nagyúr
válasz
Dilikutya
üzenetére
Ez a te aspektusod. Az enyém más. A feltett kérdéssel kapcsolatban leírtam egy tényt, ami tőlem, tőled függetlenül van, és a felszínre került témával helytálló. Engem nem zavar, ha adott esetben nem értünk egyet, mert nem a saját igazságomat írtam le. Ezenkívül, abban semmi kötelező jelleg nem volt, miközben alternatív lehetőség igen. Eltérőek a tapasztalataink, nincs ezzel semmi probléma.
-
válasz
theBigFace
üzenetére
Szia!
Nem vagyok Telekomos, Drei-os vagyok.
Arra az ikonra gondoltál, ami a tárcsázóban van? Mert azt én is úgy tudom, hogy nem lehet eltüntetni, max inaktív lesz. -
gerner1
nagyúr
Szerintem nem a frissítés tehet róla. Érdemes, nem csak Samsung -os topikokat is olvasni, nyomonkövetni. Valamilyen "fura véletlen" miatt, olyan készülékeknél is panaszkodnak (de azokban a topikokban is csak néhányan..) amelyeknél nem is volt semmiféle update az elmúlt ~2-3 hónapban. Utólag (néhány esetben) kiderül, hogy ezek többsége telekomos, a maradék kb ~⅜ részük pedig telenor -os...
Nekem az a -szubjektív- véleményem, hogy ha egy update, frissítés hibás.... - akkor az abban hordozott hiba, kivétel nélkül minden készüléken jelentkezik, amelyik azzal azonos (Samsung esetén plö...) CSC kódon van.
-
patow
senior tag
Köszönöm a választ ,nálam is csökkent az üzemidő de nem bántom talán az új android majd megoldja ,vagy nem, bár ne engedtem volna frissülni !
-
gerner1
nagyúr
Szerintem jó. Én elégedett vagyok a működésével. Az AOD-é -külön- nem állítható, de automatikusan is rendben van. Sötét helyen nagyságrendekkel alacsonyabb fényerővel üzemel. Az viszont igaz, hogy a fényviszonyváltozáshoz alkalmazkodása nem azonnali (van 1 kis késés) ...
-
paavoo
aktív tag
Sziasztok!
Nektek az automatikus fényerő normálisan működik?
Az AOD-nél lehet valahogy állítani a kijelző fényerejét? -
OCTAMD
őstag
válasz
theBigFace
üzenetére
Max a CSC kód ugrik ha csoportosban van.XEH is ilyen ,OXX csoport
-
patow
senior tag
válasz
theBigFace
üzenetére
Szia, visszaállításnál nem ugrik a garancia?
-
Vitaqo
senior tag
Van arra mód, hogy a zárképernyőre kitegyem a lépésszámot/időjárást?
-
gerner1
nagyúr
válasz
Dilikutya
üzenetére
A topiklátogató PAN -os többség, eddig így tett. Akik nem fórumoznak, nem olvasgatnak ilyen oldalakat, csak használják a készüléket, azok nagy valószínűséggel nem. Garanciavesztést pedig nem okoz a másik CSC -re való átállítás. Knox számláló nem ugrik odébb ettől, ha ROM csere a gyári megoldással, gyári firmware -t felrakva történik, ami eddig is így volt, és ennél a készüléknél sincs másképp.
-
Fel kell hívni a szolgáltatót és megkérdezni.
Én egy külföldi szolgáltatónál vagyok, de én sem tudtam kikapcsolni, pedig az összes létező jelszót kipróbáltam (Pin, Pin2, Ügyfélkód..) Még a szolgáltatóm honlapján, ahol az összes beállítást elérem sem találtam ilyen lehetőséget.
Ez nem a telefon sajátossága. A telefon küld a rendszernek egy kérést egy jelszóval párosítva. Amennyiben ez a rendszerben konfigurálva van, akkor reagál rá, de mivel nem reagál, gyanítom, hogy nincs beállítva. Bár nekem is a jelszóra panaszkodik, de ez nem jelent semmit. -
theBigFace
tag
Akkor nem csak én vettem észre..viszont lehet ha még van sammobileon vissza rakom a novemberit, én is xeh-s vagyok és telekomos. Nálam auto állítja lte/3g/2g közt.
u.i.: Bár nem telekomnál vettem, hanem sestorba. -
LIFE1
tag
A telenornál még novemberi sem volt! Ez hogy lehet?
-
gerner1
nagyúr
válasz
theBigFace
üzenetére
Én nem vettem észre ilyesmit. XEH készülék, vodafone -os vagyok. 3G/2G (aut...) -ra állítva használom.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
theBigFace
üzenetére
1 nappal hamarabb kell tölteni, mint eddig, telefon, sms, céges levelezésre használom.
-
Almonen
aktív tag
válasz
theBigFace
üzenetére
Redditen is volt róla thread angolul, nem csak A5 érintett. Lehet hogy van benne valami... Januári frissítés még kicsit odébb, én addig várok hátha addig megjavul.
-
coxy01
tag
Erre valaki? #3489
-
theBigFace
tag
Ki vette észre,hogy a decemberi biztonsági frissítés óta romlik az üzemidő, azt se mondhatnám, hogy az akksi gatya mert még 1 hónapja sincs meg a készülék... novemberi csomag ami rajta volt gyárilag azzal simán mobilnettel 8 órát is képes volt a kijelző produkálni. Most meg..örülök ha 6 órát valahogy összehoz, lehet sokat játszok. De nem hiszem, kb ugyan annyit. Sőt mostanság alig nyúlok a telefonhoz. Tanács esetleg? Valaki tapasztalta ugyan ezt?
-
Hallosz
senior tag
-
mufflika
tag
Sziasztok. A hívásvárakoztatást, hogy lehet beállítani?
Köszi. -
LIFE1
tag
Valakinek volt már olyan hogy tokbol kivéve világitott a kijelző de még az órát sem mutatja olyankor! Pedig semmit nem nyomtam meg rajta!
-
HKorn
veterán
válasz
volandy
üzenetére
Én Windows Phone-ról váltottam erre és nagyon bizalmatlan voltam andoiddal kapcsolatban is és Samsunggal kapcsolatban is, régi rossz emlékek miatt.
Azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon megszerettem, kezelhető, átlátható, megbízható és minőségi telefon nagyon.
Maradok is Samsung vonalon a következő telefonokat illetően.
-
volandy
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mennyire átlátható, kezelhető, üzembiztos telefon az A5(2017).
Kérdezi egy olyan akinek még mindig nyomógombos telefonja van és most már váltana, de nem tudja, hogy milyen telóra. -
slice14
veterán
Az akku beállytásoknál rakd be a nem figyelt appok közzé a GMailt, hogy ne küldje el a telefon aludni.
Beállítások - Eszköz karbantartása - Akkumulátor - Nem figyelt alkalmazások
Itt add hozzá a Gmailt. Én Inbox-ot használok, így nekem az van hozzáadva. Meg egy pár app, amit űgy gondoltam problémás, ha altatja a telefon. Pl banki app, stb...
-
HKorn
veterán
Mitől lehet az, hogy egyszerűen nem szinkronizálja a telefon a leveleket (Gmail appot használok), csak ha manuálisan belépek és frissítek.
Ugyanúgy naptár értesítések is hektikus módon mennek, általában nem jelez a telefon esemény előtt. Itt a telefon alap naptár alkalmazását használom.
-
patow
senior tag
Légyszi segítsetek ,a képernyő elforgatás aktiválását a menüben hol találom?
-
válasz
Zsoltinho24
üzenetére
A J5 valszeg nem fog már Oreot kapni, az A5 meg biztosan, ezért adták ki az előbbire a 7.1.1-et. Lásd, az S8-ak sem kapták meg a 7.1.1-et, rögtön az Oreo jön a 7.0-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lexus, Toyota topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Robotporszívók
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Iphone 12 Green (64GB) eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ebben nincs ilyen feature 
)

Arra az ikonra gondoltál, ami a tárcsázóban van? Mert azt én is úgy tudom, hogy nem lehet eltüntetni, max inaktív lesz.