Bemutatkozott a Samsung Galaxy A3, A5 és A7 (2017)

Az A-széria frissítésével kezdi az idei évet a dél-koreai vállalat, a kiemelkedő anyaghasználaton és formaterven kívül az IP68-as védettség is sokak számára lehet hívószó.

Idén is frissíti a prémium árképzésű, középkategóriás A-szériát a Samsung. Pontosan 13 hónap telt el a tavalyi garnitúra bemutatása óta, és mivel már ezek is remek készülékek voltak, nem lesz meglepő, hogy az utódok is hangzatos paraméterekkel és elegáns formavilággal jelennek meg a piacon. Az új termékekkel Galaxy A3 (2017), Galaxy A5 (2017) és Galaxy A7 (2017) néven találkozhatunk a közeljövőben, akármelyiket is választjuk, színárnyalatok szempontjából Black Sky (fekete), Gold Sand (arany) vagy Peach Cloud (rózsaszín) változatokban.

Elsőként a két kisebb modell lesz elérhető itthon
Elsőként a két kisebb modell lesz elérhető itthon [+]

Közös jellemzőként megmaradt a fém keret, illetve az üveg elő- és hátlap, újdonság azonban az IP68-as por- és vízállósági szabvány, ami minden bizonnyal megalapozza a nyugodt használatot. Mindhárom termék megkapta az USB Type-C csatlakozót és a tavalyi csúcsmodellekben jelenlévő Always On kijelzőt, amivel a felhasználók a készülék felébresztése nélkül ellenőrizhetik a legfontosabb értesítéseket.

Nem lett nagyobb elődjénél a Galaxy A3 (2017)
Nem lett nagyobb elődjénél a Galaxy A3 (2017) [+]

Sokat fejlődött a Galaxy A3, az idei modellből már nem maradt ki az MST (Samsung Pay) és az ujjlenyomat-olvasó, illetve időszerű volt a 2 GB RAM megjelenése is. A kijelző nem sokat változott, a phabletektől idegenkedőknek jó hír, hogy megmaradt a 4,7 hüvelykes képátló, amihez 720 x 1280 képpontnyi AMOLED panel tartozik. A belső tároló mérete 16 gigabájt, de microSD segítségével ezt könnyedén bővíthetjük. A hátlapi kamera maradt 13 megapixeles, a hozzá tartozó optika f/1.9-es fényértéke sem változott, viszont előre 8 megapixeles képérzékelő került, ami remélhetőleg jobb minőségű szelfiket fog eredményezni. A 135,4 x 66,2 x 7,9 milliméteres készülékházba 2350 mAh kapacitású akkumulátor jutott, tehát ilyen téren nincs érdemi változás, viszont a burkolat alatt lévő Exynos lapkakészlet processzora már nyolcmagos, 1,6 GHz-es. A kütyü támogatja az ac-s Wi-Fi hálózatokat, van benne Bluetooth 4.2, NFC és Cat. 6-os LTE is, Android rendszer szempontjából azonban még 6.0.1 Marshmallow került rá.

Így néz ki a Galaxy A5 (2017), ha Gold Sand színben választjuk
Így néz ki a Galaxy A5 (2017), ha Gold Sand színben választjuk [+]

A Galaxy A5 (2017) nem változott sokat: 5,2 hüvelykes Full HD kijelzője mellé 146,1 x 71,4 x 7,9 milliméteres készülékházat tudtak társítani, és bár akkumulátoros szempontból itt sincs nagy különbség (2900-ról 3000 mAh-ra tudott ugrani az elődhöz képest), a kisebb modellhez összehasonlítva bekerült a gyorstöltés is az extrák közé. Kamerája elöl-hátul 16 megapixeles, f/1.9 apertúrájú lencsével. Adatátviteli szempontból gyakorlatilag ugyanazt tudja felmutatni, mint kisebb testvére, hardveres téren viszont nagy az ugrás: 3 GB RAM és 32 gigabájtos, bővíthető belső tároló tartozik az 1,9 GHz-es nyolcmagos Cortex-A53 processzorhoz és a Mali-T830MP2 grafikai egységhez.

Illetve így néz ki ugyanez, ha a Peach Cloud mellett döntünk
Illetve így néz ki ugyanez, ha a Peach Cloud mellett döntünk [+]

A Galaxy A7 (2017) a legnagyobb, és egyben legkomolyabb tagja is a triónak, akkumulátora 3600 mAh kapacitású, természetesen gyorstöltéssel. Megjelenítője 5,7 hüvelykes, Super AMOLED technológiával, Full HD felbontással és 386 ppi-s képpontsűrűséggel, mindehhez pedig ugyanaz a típusú processzor és grafikai egység tartozik, mint az A5 esetében. A kamerák szintúgy 16 megapixelt tudnak, 4K felbontású videókat azonban ezzel sem vehetünk, marad a 30 fps sebességű Full HD-opció.

A jelenlegi paletta tetején a Galaxy A7 (2017) áll
A jelenlegi paletta tetején a Galaxy A7 (2017) áll [+]

Sajnos egyik készülék sem Nougat rendszerrel startol, viszont szoftveres extrákkal ezúttal is el vagyunk látva, a Samsung Pay együttműködik az MST-vel és az NFC-vel, a Samsung Cloud a felhőbe történő biztonsági mentésekhez segít minket, a Secure Folder segítségével pedig elkülöníthetjük privát tartalmainkat a fájlkezelőtől és a galériától. Ahogy azt tavaly is tapasztaltuk, először a két kisebb eszköz lesz elérhető, ezeket előreláthatólag február elejétől vehetjük meg, az A7 kicsit később kezdi pályafutását. A Galaxy A3 (2017) kártyafüggetlen, végfelhasználói kezdőára 99 ezer forint lesz itthon, a Galaxy A5 (2017) pedig ugyanebben a konstrukcióban 129 ezer forint.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés