Hirdetés
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Legfrissebb ROM
Android 8.0 (az összes magyar készüléken)
Android biztonsági javítási szintje (letöltési linkekkel)
XEH (független) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-11)
PAN (Telenor) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
VDH (Vodafone) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
TMH (Telekom) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-04)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bepe79
addikt
Na ez az, amiből biztos, hogy nem screenshot lesz. De általában a helyes power gomb plus home gombból sem, mert vagy a power-t sikerül egy századmásodperccel hamarabb lenyomni és bejön a restart, shutdown, etc., vagy pedig a home gombot sikerül előbb megnyomni, és általában abból sem screenshot lesz.
-
törölt tag
Sziasztok!
Feleségemnek szeretnénk egy A5 2017 készüléket. Tetszik neki,de van egy nyűgje vele. Eddig huawei telót használt,abban gyárilag van képernyőkép mentő gyors gomb. Ezt nagyon hiányolja a samuból. Létezik erre alkalmazás,ami működik rendesen? -
Kitti14
csendes tag
Mitől lehet az, hogy a telefon kijelzője ilyen sárgás árnyalatú? Most mellette volt egy A3 (2017) meg egy A6 és a kettőhöz képest nagyon csúnya sárga volt. Pedig nem volt bekapcsolva a kékfényszűrő meg semmi.
-
gerner1
nagyúr
Vagy egy hibáról van szó, amit a későbbiekben javítani fognak, vagy valami eddig ismeretlen "feature" előkészítése állhat a háttérben.... Az érdemi működést nem befolyásolja, a Recovery főbb funkciók rendben működnek. A többi Samsung készülékeknél is ugyan ez van, amelyek 8.0 -át kaptak, és azokon is megszünt az "ujjal tapizva a kijelzőt mozgás" lehetősége a Recovery menüben, + lényegesen kisebb font méretre váltottak.
-
pok.tom
aktív tag
alway on displayre ki lehet iratni, hogy hány celsisus fok van?
-
törölt tag
Nekem már nem garis a készülék,romot cseréltem nem rég rajta. Előtte is ilyen volt,most is kiírja. Google fiókot nekem elfogadta. Egyedül azt vettem észre,hogy oreo előtt recoveryben tudtam képernyő simításssl is választani opciók közzül,most csak a fizikai gombokkal lehet navigálni. Más "negatívumot" nem vettem észre. Remélem csak ennyi!

-
mcs
veterán
válasz
üzenetére
Hát akkor ez egy sajátos Samsung Oreo lükeség, mert több száz külföldinél is előjött, miután Oreora frissítettek, és több féle Galaxyn.
Ha power offot nyomok recoveryben, azt követő bekapcsoláskor visszamegy recoverybe, és onnan csak reboottal hajlandó betölteni normálisan a rendszert.
Csináltam egy factory resetet is kíváncsiságból, és érdekes módon az eddig használt fiókom nem tudott visszaállni a fiókkezelő szerint, ezért új fiókot hoztam létre. Valami el lett kutyulva a firmwareben, de szerencsére nem befolyásolja a működést.
-
gerner1
nagyúr
válasz
Mucsi14
üzenetére
Igen. Mivel ezeket csak oly módon lehet felrakni, amelynek előzmény műveletével a hardware -es Knox számláló odébb ugrik, ami visszafordíthatatlan. Ezzel pedig, a hivatalos, gyári, Samsung garancia végleg elmegy a "kétbetűsre" ...
Egy gyári firmware ("ROM") -ot ha letöltesz, és kicsomagolod, akkor 2db CSC file -t tartalmaz. Azok közül az egyik a "HOME_CSC....", a másik az "alap CSC". A HOME akkor kell, ha azonos CSC kódra kiadott (ami egyezik a készüléked aktív CSC kódjával) firmware -t telepítesz. Az alap CSC -re pedig akkor van szükség, ha automatikus FR -t (Factory Reset) is akarsz, vagy CSC -t váltasz (aktív CSC kód megváltoztatása...) . Gondolom, a "HOME" -t ezzel kapcsolatban "értetted" ...
-
Mucsi14
tag
Sziasztok
Most váltottam erre a telefonra és olvasgatom a fórumot ,de nem egyértelmű számomra néhány dolog.
Az világos hogy ha rootoltom akkor ugrik a gyári gari,de akkor is ha csak a TWRP és a lineageos teszem fel?
Illetve a biztonság kedvéért letöltöttem volna a stock romot A520FXXU4BRC1 van most fenn ,de csak RC2 végűt találtam. Esetleg ez a home verzió vagy teljesen el vagyok tévedve?
Xiaomin nem voltak ilyen huncutságok -
törölt tag
válasz
Gabesz1019
üzenetére
-
Gabesz1019
senior tag
Csináltam egy gyári beállítások visszaállítását a telefonon. Korábban be volt kapcsolva az a funkció, hogy ha hívtam valakit és felvette az illető, akkor rezzent egyet a telefon. Hol tudom bekapcsolni ezt?
-
mcs
veterán
Ha ti beléptek a recovery módba, kaptok ilyen hibaüzit?
fail to open recovery_cause(No such file or directory)#
Reboot Recovery Cause is [UNKNOWN]# No Support SINGLE-SKU
File Based OTA
Supported API: 3
MANUAL MODE v1.0.0#
Sucessfully verified dmverity hash tree E: Failed to clear BCB message:failed to find /misc partitionAlapvetően stabilan működik a telefon minden funkciója, csak ez picit furának tűnik.

-
Egész EU-ban nincs hivatalosan A7. Nincs rá akkor igény, hogy megérné nekik importálni. Egyébként nekem volt egy, az üzemideje mesze a legjobb volt az összes telefonom közül (igen, lényegesen jobb, mint az A5-énél is). Csak persze egy baj van vele, hogy nincs rá hivatalos garancia, mert csak EU-n kívüli forrásból lehet beszerezni. Most már legalább hivatalosan forgalmazzák az A8+-t.
(#7669) pitiless: A Nexusokat nem lehet überelni, ahhoz képest lehet, hogy látsz lagokat.
-
Hát azért az OP1-nek kifejezetten rossz az üzemideje, én is romolgattam amíg megvolt, és épp azért, hogy elfogadható SoT-ot tudjak kifacsarni belőle. OP3-nál ugyanez volt (bár ott csak a kerneleket cseréltem), aztán OP5-nél már alapból jó volt az üzemidő, így nem foglalkoztam romolással.
-
cirkus
aktív tag
Az A7-st néztem volt meg Samsung üzletben de nem volt nekik, plusz más üzletekben sem találtam, csak rendelésre hoznak. Miért nincs Mo-n ez a készülék ?
-
mcs
veterán
-
válasz
gerner1
üzenetére
A barátnőm is J5 (2016) telefont használ, de nagy különbséget nem tátok sebességben az én A7 telefonom javára azzal szemben. Persze ez használati mód függő is, mi nem játszunk 3D játékokkal a telefonokon. Face-t, mesengert, viszont használ, de ezek nem lassítják a J5-öst.
-
laca891
aktív tag
google pixelt kell venni, akkor nincs gond a frissítéssel. Simán rá lehet tenni a legújabb androidot.
Csak hát az ára.... -
gerner1
nagyúr
Igen, mert annál eltérő megfontolásból a 6.0.1 után, a 7.1 -et adta ki az anyacég, és igen nagy valószínűséggel az fog kapni 8.1 -et, 8.0 helyett (2.) utolsó főverziónak. Típustól függetlenül volt egy cikk (angol nyelvű) úgy ~7-8 hónapja, hogy az egyes termékvonalak esetében, milyen főverziók várhatóak (Samsung nyilatkozat). Abban az volt, hogy azok a készülék típusok, amelyek már kaptak 7.0 -át, azok nem kapnak 7.1 -et... -mert azokra a 8.0 lesz a következő, stb, stb. Az SM-A520F pedig, megkapta már 2. főverziót, így több nem lesz, csak biztonsági frissítések, ez borítékolható. Egyébként, elég hosszú szokott lenni ez utóbbi etapja is, mert például az S5 TMH -ra, még idén is érkezett biztonsági frissítés.
Korábban is voltak egyébként "kacsa hírek", mint például, hogy az S5 kapni fog 7.0 -át, vagy az S6 is kapni fog 8.0 -t (3. főverzióként) - ez utóbbit ide is bedobta annó valaki- de nincsenek csodák, mert eddig sem érkezett arra sem 3.főverzió, és nem is fog... -
-
Kitti14
csendes tag
Van egy elég régi laptopom már és mostanság nem igazán szereti az USB-ket. Ma rácsatlakoztattam a telefonom, mert le akartam szedni róla a dolgokat és másolás felénél megszakadt, majd utána újra csatlakoztattam és mostmár a telefonon nem jön fel az ablak, hogy engedélyezzem a kapcsolatot, ezáltal nem ismeri fel a laptopom a telefont. Van valami ötletetek, hogy hogyan tudnám megoldani az adatátvitel, hogy ne szakadjon meg folyamatosan, vagy van esetleg valami program amivel ez megoldható lenne? Illetve a beállításokon belül valahol külön megtudom nyitni ezt az USB-opciók beállítást? Most egy újraindítás segített rajta, de lehet máskor is lesz ilyen.

-
Obyboy
addikt
válasz
üzenetére
Lineage OS-re is kb heti gyakorisággal jön új nightly. A stabil custom ROM-okat is folyamatosa faragják a fejlesztők a felhasználók (és a bugriportok) visszajelzéseik alapján. Tavaly LOS alatt volt olyan fissítésem amit adott hó végén (kb 29-én) tettem fel és már a következő havi volt a google biztonsági csomag verziókja/dátuma.
-
Obyboy
addikt
" elApple-ösödött sajnos a Google is, meg vele együtt az Android világ is." Ez az állandó frissítési értesítés nem lehet, hogy csak Samu feature és inkább Ők húznak almáék után? Nekem OnePlus One-on custom Oreo ROM-ok alatt nem dobálja állandóan, hogy frissítsek pedig kb 2 hetente jön új frissítés.
-
bepe79
addikt
-
FerNandor
őstag
Sziasztok!
A szoftverfrissítés ellenőrzést, figyelmeztetést ki lehet kapcsolni valahol? Anyáé a telefon, befrissítettem neki egyik nap, de egyből feldobta, hogy van oreo is és azóta folyamatosan azzal zaklatja, qrvára idegesítő. -
GEPESZ66
veterán
Vettem már a hátuljára nillkin szilikon tokot, amilyet az A3 2016-on is használtam.
Illetve, ahogy az A3-at is , álló bőrtokba rakom, amikor a zsebben hordom.
Ahogy írtam, csupán csak mikro karcokról van szó.
Csak furcsáltam, hogy az irodában símán ki lett téve az asztalra (fólia nélkül), eseteg ott kicsit mozgatva, míg telepítettek rá egy két dolgot, s ilyen kényes.
Tényleg kicsit vigyázni kell rá. -
Puma K
nagyúr
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Az optikus múltkor említette, hogy manapság már annyira durva az ember környezetében a por, hogy szemüveglencse tisztítása előtt meg kell nedvesíteni a felületet minimum lehelettel vagy szemüvegtisztító sprayel mert ha csak simán elkezded dörzsölni a szemüveg lencséjét akkor azt összekaristolhatod.... így telefonnál, monitornál, tévénél és a többi kényesebb felületnél erősen ajánlott a megfelelő tisztítószer használata és nem csak úgy natúr neki esni az adott felületnek.
-
GEPESZ66
veterán
Elnézést, hogy itt kérdezem meg.
Kaptam egy céges A8-at.
A telefon hátulján felfedeztem nagyon pici karcokat, miután levettem a fóliát.
Az informatika is gondolom levette a fóliát, mivel az IMEI cimke már a dobozra volt ragasztva.
Esetleg, ha az asztalon pakolgatták, ilyen könnyedén képződhetett az üvegen mikrokarc?
Ennyire kényes lehet ez az üveg? -
Obyboy
addikt
Nem tudom osztani a véleményedet.
Feleségemnek Mi A1-van nekem pedig A5(2017) a céges telefonom, tavasszal az A5 (kb 15%-kal) drágább volt mint a MiA1, SOC-ban a MiA1 kicsit erősebb bár nem amoled és nincs IP67. Feleségem nem power user csak kapcsolattartásra, fotózásra és zenehallgatásra használja a MiA1-et, én az A5-öt szintén csak munkával kapcsolatos kapcsolattartásra és fotózásra használom. Feleségemnek rendre összejön a 6,5-7 SOT nekem pedig 4,5-5 SOT szokott összejönni. Xiami és Stock droid ide vagy oda SOT-ban eléggé ott van. -
szucstom
őstag
Srácok, ez a clockface hogy működik? Leszedtem de nem találom telepítés után sehol
-
válasz
szucstom
üzenetére
Milyen Xiaomid van?
Ja látom, Redmi 4A. Ahhoz képest olyan lesz az A5, mintha hirtelen a felső kategóriába léptél volna. Épp van otthon egy 4A, és most adtam el egy A5-öt, szóval össze tudom hasonlítani a kettőt. De amúgy volt otthon sok Xiaomi és Samsung telefon is az elmúlt években, és hát ég és föld a különbség az utóbbi javára, azonos kategóriában.
-
szucstom
őstag
Persze, ebben igazad van. Belőlem csak a rossz tapasztalat beszélt. Rendeltem emagról, 3 hetet vártam mire kiderült, hogy törölték a rendelésem indok és tájékoztatás nélkül. Az üf meg persze hárított, forduljak a gyártóhoz címszóval. Azóta is várom levelüket (ami persze sohanapján kiskedden fog megjönni).
Na, de ennyit a sirámokról, jövőhéten elvileg kézhez kapom végre az A5-t. Xiaomi mellett fura lesz, de már várom:)
-
melyon
csendes tag
-
Atomantiii
addikt
Vettem a kijelzőre tempered glass edzett üveg fóliát, de tényleg elég tré, hogy mindkét oldalon kimarad kb 3-3 mm a kijelző két szélén a tok mellett.
-
Puma K
nagyúr
Köszi szépen a válaszokat

Ma túrtam ezt a topikot, de mindenki ezt írta korábban... reméltem hogy 2018. közepére ez a helyzet változik...És ha esetleg kötnék plusz garanciát a telefonra olyan boltba ahol venném a telefont?
Van megbízható bolt ilyen szempontból?Nagyon kellene a 2 SIM + memóriakártya bővítési lehetőség... ez a telefon meg tökéletes lenne. Minőségi az egész telefon, és amire nekem kellene megfelelne. Plusz hatalmas piros pont a csepp és por állóság.
-
melyon
csendes tag
-
Puma K
nagyúr
Helló!
Egy ilyen Samu A5-re lenne szükségem, de a dual-sim-es kivitelben (2 SIM+memóriakártya)... valaki vett mostanában ilyet bolt-webshop-ból?
Vagy milyen forrást ajánlotok ahonnan a 2 SIM-es verziót be lehetne rendelni és a garanciáztatástól sem kellene félnem?
Üdv
Puma -
Skod
aktív tag
válasz
Atomantiii
üzenetére
Nekem a TomTom Go jött be. Nem hibátlan, de jól teszi a dolgát.
-
törölt tag
válasz
Atomantiii
üzenetére
Here Maps.

-
Obyboy
addikt
válasz
Atomantiii
üzenetére
Online térkép: Waze
Offline térkép: Here maps -
gerner1
nagyúr
válasz
Atomantiii
üzenetére
iGO NextGen -t.
-
Atomantiii
addikt
GPS-hez milyen IGO-t érdemes felrakni a telefonra? Vagy van valami más ajánlott térkép program?
-
gyeniko
őstag
Ma jártam a székesfehérvári MM-ban, hihetetlen, de 63 e Ft az A5 (2017)!
-
Martin97
aktív tag
Sziasztok!
Pénteken Santorinin béreltem autót, bejártam a sziget maradék részét, red beach, Akrotiri, világítótorony...
Sajnos a nagy szél és a szálló homok miatt ez néhol nehézkes.😳
Ha ide akartok jönni erre készüljetek.Hajnalban érkeztem Athénba (a hű csatalovam megúszta a tüzet, kár volt aggódni). ☺
Bejártam amit lehet: Syntagma, Parlament az őrség váltással, a parlament melletti park, egyetem környéke. Mire az akropoliszhoz értem sajnos már bezárt. Ma megnéztem a nemzeti múzeumot és a plakán sétálgatok még ebéd után.
A Görögországban eltöltött 2 hetem alatt sokat gyalogoltam, összesen kb. 160-180 km-ert (néhol far cryba illő hegyi ösvényekhez hasonlókon). Nagyon sok gyönyörű helyet láttam, és egy új kultúrát ismerhettem meg. Nagyon örülök, hogy itt lehettem, életem eddigi egyik legnagyobb élménye. 🤗Fájó szívvel fogok elindulni hazafele. 😥
Ami a telefont illeti végig nagyon jól helytállt. Mindössze kétszer rezgett a léc hogy lemerül-e a nap végére, de nem tette.
A here driveal mindenhova elvitt ahova szerettem volna (bár a tömegközlekedést Rodoszon nem mindenhol ismerte).
A kamerája kielégítő minőséget produkál, többször is előfordult, hogy nagyobb túráknál csak a telefont vittem, a nagy gépet nem.
Egy szó mint száz, nem csalódtam aebben a telefonban és még sokáig fogom használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Suzuki topik
- Robotporszívók
- Fejhallgatós találkozó
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lightyear - befektetési app
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- Iphone 12 Green (64GB) eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest