Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- PC emulátorral debütált a Red Magic 10S Pro
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Legfrissebb ROM
Android 8.0 (az összes magyar készüléken)
Android biztonsági javítási szintje (letöltési linkekkel)
XEH (független) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-11)
PAN (Telenor) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
VDH (Vodafone) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
TMH (Telekom) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-04)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ciccuka
veterán
Mi van ezekkel a telefonokkal. Most kezdenek sorba elromlani?
Hosszú idő után elővettem a fiókból, használtam 1 hétig aztán azóta nem kapcsol be és a töltést se veszi. Az akku eleve már nem volt a topon. Valaki írta, hogy a töltésvezérlő gyakori, hogy tönkremegy benne. Pont amikor kellene akkor megy tönkre. -
Dilikutya
félisten
-
kenguru99
senior tag
Sziasztok!
Szükség lett egy régen fiókban lapuló A5-re. Csináltam egy gyári visszaállítást (lehet hogy ez hiba volt). Az újraindulás után a frissítések keresése pontnál megakad (gondolom nincs már elérhető szerver). Át lehet ezt ugrani ezt valahogy?
-
Balzsika47
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ilyen telefonom, az iPhone 11 Pro Maxom mellett másodlagos szerepet tölt be, viszont van egy gondom a telefonnal. Hihetetlenül lassú. Lehet azért is mondom, mert az iPhonehoz vagyok szokva és az gyors, de már semmi nincs a Samsungra letöltve, képek, videók, zenék nincsenek rajta. Egyedül jegyzetelni használom, de sokszor azt érzem már, hogy erre is alkalmatlan.
Visszaállítás megtörtént.
Szerintetek lehet egy picit gyorsítani rajta valahogy? -
Micsurin
nagyúr
Köszi a tippeket
Vettem egy 110ml-es T7000-ret, kiváncsi leszek.
Ledörzsöltem, izopropillal tisztára.24h-t hagyom utána leveszem a klipszeket és ragasztom rá a Quad lock adaptert utána úgyis áll megint 12-24h-át a 3M ragacs miatt az adapteren.
110-es az biztos ami biztos ötlet volt jó lesz még az a tubus másra is érzésre. Pl Honor 8 akku csere apumnak.
-
Tgabor330
csendes tag
Sziasztok!
A5 2017-et használok (Android 8-al). Az lenne a kérdésem, hogy a start gombot rá lehet-e venni (valamilyen beállítással), hogy ne ébressze fel a készüléket megnyomáskor (a bekapcsoló gomb rövid megnyomásával is elérhető ez). Ugyanis, ha zsebben van a készülék, ahogy mozgok be/kikapcsol (feltételezem). Észrevettem, hogy a zsebemben jóval gyorsabban merül az akksi. -
Angel2014
addikt
válasz
Micsurin #9546 üzenetére
T7000 Vagy T9000 ragasztóval kell ragasztani kapsz a boltban ahol mutattam az aksit is.
Letisztítod bekened és gumival több helyen megfogatva vagy szórítóval fent hagyod éjszakára. [link]
Az epoxy nem jó, mert marja az anyagot, szilárd és nem rugalmas és sérülhet a kijelző is. És nem vízálló mert befolyik mellette.
Ezekkel dolgozik az összes telefonos.
-
Micsurin
nagyúr
Köszi írok majd
de az akku hibátlan semmi dudor és tök jól bírja főleg Lineage-el.
Csak a ragasztás engedett el mert elkezdett porladni.
Közben leműtöttem a hátlapot, agyalok valami erősebb epoxy megoldáson mert mire az akku cserés addigra inkább eldobom és veszek valamit használt vackot megint 2 évre.
-
Micsurin
nagyúr
Hátlap elkezdett púposodni felnyomta a hangszóró felőli sarkánál a hátlap magát kb ~1/5 távon.
Gondolom akku vagy ragasztó vagy mindkettő, hol javítják még ezeket és mennyiért? ~10-15-nél többet nem szánnék rá mert 6S-el váltásban vannak a motor kormányon csak mint GPS-ek.
-
Egon
nagyúr
Üdv!
A gyereknek ilyen típusú telója van, de sajnos tönkrement, úgy tűnik: nincs kép, de amúgy a mobil működőnek tűnik (világít alul a sarokban a taszkváltó és a vissza gomb, ki- és be lehet kapcsolni - legalábbis rezeg, ha hosszan tartom nyomva a bekapcsoló gombot, hangjelzést ad ha rádugom a töltőre stb.).
Ilyenkor mi van, van valakinek ötlete? -
Csápájev
őstag
Sziasztok!
Egy ismerősöm telefonja azt játsza,hogy videófelvétel közben tévesen úgy érzéleki,hogy sötét vagy világos van és hol nagyon lehúzza a fényt,hol pedig nagyon megemeli. Ezzel lehet valamit kezdeni a beállításokban?
Pl van esetleg fénymérési beállítási lehetőség? -
coxy01
tag
Üdv.
Kislányom kapott tőlem egy ilyet a fiók mélyéről.
Nincs valakinek hozzá valamilyen eladó szines vagy szilikon tokja, amit még postára is dobna esetleg nekem?
Tudom lehet innen-onnan rendelni de sajnos a legtöbb külföldről lenne és az idő ami most kevés.
Karácsonyra igértem neki hozzá csak kicsúsztam az időből. -
bango
tag
válasz
Angel2014 #9528 üzenetére
kíváncsi vagyok a hosszú távú tapasztalatra
én is ilyet vettem de nekem majdnem két éveset küldtek (és 2%-on állt első bekapcsoláskor), 5 hónap után már olyan púpos volt mint a hordó, de viszont nagyon rendes volt tőle hogy a nyúlfarknyi garidőn belül halálozott el
helyette vmi "német" remeket kaptam ez kb 5 hónap után még ok
de egyet biztosan állítok egyik se érte el a gyári akku kapacitását -
Angel2014
addikt
-
janeszgol
félisten
válasz
Angel2014 #9522 üzenetére
A litium-ion az, amivel a legtobbet talalkozunk. Vastagabb, nehezebb akku. Litium-polimert a Sony hasznalt hosszabb ideig. Nagyobb teljesitmenyu, vekonyabb.
Az en mottom: Mindig mindenbol gyari. Plane kijelzobol, akkubol stb. De en toltofejbol, zsinorbol is a minoseget keresem.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Angel2014 #9524 üzenetére
Nem, tudom jól, mim volt.
Arra emlékszem max rosszul, mekkora akksija volt.
A mobilarénás tesztben is 3000 mAh-t írnak.
Mind a kettő lítiumos akksi, és amúgy ha tippelnem kéne, ugyanazon elven működik mindkettő. De én biztos a gyárit tenném bele, akkor is, ha egy majdnem 6 éves készülékről beszélünk. -
Angel2014
addikt
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani jó ár érték arányban jó fajta aksit nekem?
Eredeti vagy utángyártott legyen inkább vagy mindegy?
-
Angel2014
addikt
-
törölt tag
-
sztivo
őstag
válasz
Trakk77 #9516 üzenetére
Sajnos nem megoldható, nem támogat MHL-t. SideSync apphoz pedig működő kijelző kéne, mert telefonra és PC-re is telepíteni kell. Én vagy elvitetném adatmentésre [link] vagy pedig vennék egy alaplaphibás modellt esetleg egy töröttet, működő kijelzővel és mehet a legozás.
-
Trakk77
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Van egy 2017-es A5-ösöm, amelynek megsérült a kijelzője (se kép, se érintés). A telefon elvileg működik, mert meg lehet csörgetni telefonkeresővel (google). A belső memórián maradt pár kép és fontos adat, amelyhez nem férek hozzá vakon, hiába kötöm össze PC-vel usb kábelen, nem tudom feloldani a telefont és nem tudom engedélyezni a letöltést.
Érdemes lenne venni egy usb-c hub-ot hdmi kimenettel, vagy ennél a telefonnál nincs mód arra, hogy kábellel átvigyem a képet másik kijelzőre? -
Tgabor330
csendes tag
Nálam nincs ilyen alkalmazás a telefonon. Jelenleg nincs internet rajta. Annyi van, hogy a fejlesztői beállításoknál (amit a "Telefon névjegye"/ "Szoftver adatai"/ "Build száma" almenüre 7 koppintással elő lehet hívni) az "USB-hibakeresés" On-ba van állítva. A root -oláshoz nem értek. Szerintem ez a telefon nincs rootolva, de lehetséges.
-
Tgabor330
csendes tag
válasz
Dilikutya #9509 üzenetére
Ezt a típust vettem (néhány száz forint):
USB 2.0 OTG Type-C adapter cable (CM/AF) (A-OTG-CMAF2-01) (cablexpert.com)
A törést a számítástechnikai boltban mondták, amikor az első vásárlási kísérletnél próbáltuk az adaptert. Nagyon lötyögött a csatlakozásnál. Ők erősebben nyomogatták, ennek hatására zavarba ment a telefon, ami után többszöri kísérletre sikerült csak kikapcsolni. Eután már tölteni sem lehetett (bár már előtte is csak bizonyos helyzetben ment a töltés, a töltőkábel is lötyögött). (A bolti kísérlet után, töltési próbálkozáskor azt írta ki, hogy nedves a kábelcsatlakozó szárítsam meg). Én elhittem nekik hogy törött, nem vagyok guru a témában. A lényeg számomra, hogy jó irányba változtak a dolgok. Ha kell, tudok képernyőt feltenni a külső pendrive felismeréséről. A felismert pendrive-ok FAT32-re vannak formázva. A szervizeknél telefonon érdeklődtem (csatlakozó csere ügyben), csak egy helyen mondták azt, hogy vigyem be, előtte megnézik.
-
Tgabor330
csendes tag
Megjött az OTG adapter. Nálam működik az OTG, látja a pendrive-ot. A szervizben azt mondták, hogy a Samsung telefonok nem minden OTG adapterrel működnek, de szerencsére ezzel igen.
-
Tgabor330
csendes tag
válasz
#73820095 #9505 üzenetére
Kedvező fordulat történt! Találtam egy rendes, korrekt szervizt (győri vagyok), ahol megnézték, kiderült hogy tele van kosszal a csati belseje ill. a körülötte lévő rés is. Egy alapos pucolás után újra rendesen bedugható a töltőkábel és jó a kontakt (a csati nincs eltörve). Ráadásul a srác nem akart kérni semmit. Szerintem az eladó is azt hitte, hogy törött. Most újra aktuális az OTG teszt, újra megrendeltem az átalakítót. Majd jelentkezek.
-
törölt tag
válasz
Tgabor330 #9503 üzenetére
Ha nagyértékű a telefon, csalás, eléri a rendőrségi feljelentést. A hirdetés fenn van még? V csináltál képernyőfotót?
Hívd rejtett számról, v másikról. Ha lecsapja, akkor tudta....
De ha láttad, h szigszalag... Nem is értem...
Cserélhető persze a csatlakozó, sajnos még elég tipikus is a hiba... A nagyon dícsért csepeli szervizes számát meg tudom adni. -
Tgabor330
csendes tag
válasz
Tgabor330 #9503 üzenetére
Egy kérdésem lenne hozzáértőktől. Alternatívaként keresem a javítás lehetőségét, ha a vételt nem tudom visszacsinálni. Állítólag (szervízben mondták ahol esetleg cserélnék a tel. töltőcsatlakozóját) a készüléket csak elölről lehet szétszedni, és akkor nagy valószínűséggel eltörik a kijelző, amit szintén cserélni kell. Valóban így van?
-
Tgabor330
csendes tag
Sajnos rossz hírem van: kiderült, hogy a telefon töltőcsatlakozója törött, bizonytalan az érintkezése. Most vadászom az eladót (mivel átvert). Patika új állapotúnak hirdette a jófogáson (10 napja vettem meg). Kívülről tényleg tökéletesen néz ki. Ezt nem vettem észre az átvételkor (bár a töltőkábele szigszalgos volt). A telefont nem veszi fel, nem tudom mit lehet tenni, de valamit megpróbálok lépni, mert így nem kell a telo.
-
bango
tag
válasz
#73820095 #9494 üzenetére
még annyit a Mobilego renoméja mellett meg kell említenem hogy végül visszautalták a pénzt 10 nappal a gar idő lejárta előtt, miután az akku gyak. fél év alatt meghalt
nem kellett postázgatnom se
nekem az az érzésem egyébként a cégek mindegyike v. nagy része ugyanonnan szerzi be a portékáját
a notebook alkatresszel már volt egy garis ügyem, ott is szétnyílt az akku gar időn belül egy másik telefonnal, kicserélték de szóltak ezt már nem cserélik, a csereárura nem vonatkozik semmiféle garancia, elég érdekes volt, azóta se tudom ez tényleg így van -e
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kedvenc zene a mai napra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- 10 évbe telhet, mire az USA-ban gyártják az iPhone-t, az ára 3500 dollárra nőhet
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Építő/felújító topik
- PC emulátorral debütált a Red Magic 10S Pro
- Gyúrósok ide!
- PlayStation 5
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest