Hirdetés

Samsung Galaxy A5 (2017) - lottóötös

A középkategória kiegyensúlyozott királya komoly költséget kíván. Kár, különben kiváló készülék különösebb kompromisszumok kizárásával, korrekt kamerás képességekkel, kellemes kialakítással.

Hirdetés

Bevezető

Új év, új Galaxy A modellek, menetrendszerűen megérkezett a frissítés. És az ásítás. Nyomjuk el inkább, mert attól, hogy egy termék a gyártó hasonló készülékeinek megoldásait és alkatrészeit vonultatja fel, még simán lehet pont tök jó is, a Galaxy A5 (2017) pedig erre egy remek példa, noha az is holtbiztos, hogy a technológia, az innováció és a jó értelemben vett kütyübuzéria kedvelőinek nem szalad fel a szemöldökük a telefon láttán. Nekem sem szaladt sehova (pedig erre egyre több hely kínálkozik homlokszerte), amikor az XXL GSM-től megjött a termék egy zacskóban.


[+]

Viszont Bone kolléga kifejezetten lényegre törően fogalmazta meg a kistestvér A3 kapcsán, hogy egy termék tesztelői szemmel lehet ugyan kissé unalmas, felhasználói szerepkörből tekintve reá viszont ennek ellenére (vagy épp ezzel együtt, a bevált sokszor unalmas) kifejezetten kívánatos és racionális választás is lehet. A Samsung pedig pont erre játszik, az A5 harmadik kiadása első blikkre nem nyújt különösebb extrát, viszont a Note7-fiaskó ellenére is körbelengi a megbízhatóság és a használhatóság illata. A hazai terméktámogatás, a szolgáltatói belistázás, az előbb-utóbb biztosan frissülő Android főverzió, az ismerős ikonok és a csinos forma csalogató egyveleget alkot bármely bolt polcán, de persze mondhatjuk, hogy a hivatalos forrásból a 130 lepedőt karcolgató árcédula azért kissé magabiztos, de sok-sok gondtalan korábbi A5-tulajdonost ismerek, aki pont nem nagyon fog majd gondolkodni, hogy mire cserélje le a jelenlegi készülékét, ha eljő az idő. Már amennyiben ezt anyagilag megteheti.


[+]

Ráadásul ha tüzetesebben átnyálazzuk a specifikációkat, akkor azért találunk néhány igen hasznos újítást nyilvánvalóan amellett, hogy a hardvert az idei kívánalmak szintjére húzták fel. Bekerült a vízállóság, például. Persze továbbra sem a gondtalan és hosszas pancsikolás ígéretével, hanem inkább azzal a kellemes tudattal, hogy nem kell odafigyelni esőben, párás környezetben, no meg ha véletlen a gatyazsebből a klozetbe ugrik a holmi, akkor sem lesz komolyabb baja — szaga viszont adott esetben igen. Legördült a csúcskészülékben látott always-on kijelzés, ami végre tényleg normálisan pótolja az értesítési led hiányát, az előlapi kamera pedig egy meglepően nagy, 16 megapixeles felbontást kapott. És minden kicsit jobb, kicsit újabb, kicsit korszerűbb, pont annyira, amennyire el kell térjen felfelé az A3-tól, lefelé pedig az A7-től. Tökre ki van találva ez — papíron legalábbis, de nyilván ez az anyag arról szól, hogy a gyakorlatban hogyan vizsgázik a középkategória kellős közepébe szánt termék, még ha az árazása inkább egy lépcsővel fentebbre helyezi.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy A3 (2017) - indulhat a vizes vébén

    Por- és vízálló IP-védelemmel, illetve a Galaxy S7 kicsinyített küllemével tér vissza a kompakt A3 az idei évben. Az üzemidő rendkívül meggyőző, a magas kezdőár és a visszafogott belső azonban változatlan maradt.

  • Frissítve! A küszöbön áll a Galaxy A5 (2017)

    Árak, renderképek és specifikáció is akad a hamarosan megjelenő Galaxy A5 (2017) kapcsán, ami az elérhető színvariációkban is hoz újdonságot.

Hirdetés