- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Legfrissebb ROM
Android 8.0 (az összes magyar készüléken)
Android biztonsági javítási szintje (letöltési linkekkel)
XEH (független) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-11)
PAN (Telenor) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
VDH (Vodafone) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
TMH (Telekom) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-04)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stellaway
tag
válasz
Merseyside #5895 üzenetére
Ha lehet, én is kérhetnék?
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Merseyside #5895 üzenetére
Ezekről a jobb kamera-appokról kaphatok én is infót?
-
törölt tag
Sziasztok!
Mekkora a különbség az A5 2017 és egy J7 2017 készülék között? Vízállóságot és a kevesebb tárhelyet ne nézzük.
Használati tapasztalat van valakinek? -
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
-
válasz
Merseyside #5885 üzenetére
A free verzióban azt tapasztaltam, hogy a kép készítés után elkezd utó élesítést csinálni, mint a nokia n8, viszont azt csak a programon belül látom, vagy ha galériából nézem akkor ott nem az éleset látom, elképzelhető hogy vásárlás után megtartja ezt az élesítést?
-
-
Almonen
aktív tag
Okozhatok azzal kárt ha 0%-ra hagyom merülni az akksit?
Lassan egy éves a teló még sosem merült le.
Azon is gondolkozom hogy akksit cserélek benne... csak 25 ezer a Samsungnál. Gyorsan merül.
-
Dilikutya
félisten
Nem találod, mert ez a telefon hivatalosan nem támogatott. Csak külsős fejlesztők portjait találod az XDA-n. Elvileg a készülék támogatja a CameraAPI2-t, csak a saját szoftvere nem. A Google Kamerával ez előcsalható, így lesz HDR+ is, de én nem érzékelek vele változást.
-
válasz
Merseyside #5879 üzenetére
Van különbség ha megveszem?
-
hawkfoto
tag
Két kép:
Mindkét kép iso100-on, szobában lámpafény mellett készült. Az első vaku nélkül, a második vakuval. Az elsőnél xnviewval csináltam automatikus szintbeállítást, mert alapból sötét volt.
Nem hinném hogy olyan nagyon rosszak lennének. Természetesen ha szobában fényképezel kevés fény mellet automatán, akkor a gép jó eséllyel magas iso értéket állít be, amin zajos lesz. Illetve a záridőt is kitolja, itt pedig bemozdulhat. Nekem októbertől van meg a telefon, kint még nem nagyon használtam, de szerintem jó képeket csinál. Elődje egy A320 volt, azelőtt egy Lenovo vibe shot, nem rosszabb tőlük. Kint javaslom a HDR módot. -
PACSA75
őstag
válasz
Merseyside #5879 üzenetére
Én a google cam ra esküszöm.
-
-
Dilikutya
félisten
-
csaba1203
addikt
Fotó témához kapcsolódva meg lehet nézni a fotós topikot,hogy alsóbb kategóriás telefonokkal is lehet nagyon jó képeket lőni és ellenkezőleg is igaz.
Hiába van valakinek 250000-es telefonja ha nem tudja használni.
Ha van fény teljesen korrekt képeket tudok készíteni de kevés fény mellett ha bekapcsolom az éjszakai módot és kitartom kézben is nagyon jó felvételeket csináltam már.
Ha valaki nem ért a fotózáshoz ne a telefonját ócsárolja. -
-
Még szép, hogy S4-nek jobb, viszont a J5-öt nem hiszem. Csak nem arra számítottál, hogy a középkategóriában felső kategóriás kamerát fogsz kapni?
(#5867) Stellaway: nem, az alsóbb kategória nem lő jobb képeket. Se OIS, se EIS nincs (de ezek eleve nincsenek más középkategóriás készüléknél sem, az alsóban meg aztán pláne nem), így ha kicsit remeg a kéz, homályos lesz a kép. Félhomályban, sötétben meg drasztikusan esik a minőség, de ez is jellemző a kategóriára.
-
Stellaway
tag
De azért az tényleg nem normális, hogy az alsóbb kategória jobb képeket lő.
-
Ennek a telefonnak irtó szar kamerája van, sztem egy s4-nek is jobb a kamerája, de még egy j5-nek is. Párom kicsit csalódott, Nokia n8 kenterbe veri, egyszerűen nem élesek a képek.
-
FerNandor
őstag
Köszönöm a segítséget. Nagyjából kipróbáltam, és visszaállítottam mindent.
-
PACSA75
őstag
Egy kicsit tompábbnak (melyebb) tűnik a hangzás beszélgetések közben (más telefonhoz képest), lehet ezen állítani valahol (élesebbre)?
-
-
-
FerNandor
őstag
Köszönöm a válaszokat a Neon tokkal kapcsolatban.
Nézek akkor valamit ebayen, de szerintem olyat, ami olyan, mint egy könyv és mágneses a patentja. Anya kapja, hátha leejti vagy valami..
Fóliából meg rendelek valamilyen egyszerű sima fóliát.Még új a telefon, de ki kéne próbálnom, hogy működik-e rendesen.
Hogyan tudom megcsinálni, hogy a kipróbálás után majd, ha odaadom, akkor olyan legyen, mintha most lenne elsőre kivéve a dobozból? Hogy beadja az első indításkori dolgokat. -
törölt tag
válasz
Donki Hóte #5846 üzenetére
A samsungnál máshogy gondolták a mérnökök
-
Ismétlődő figyelmeztetésről beszélünk. Ha az AOD-ban elég figyelmeztetésnek az, hogy a képernyőn valahol egy 30 x 30 pixeles részen megjelenik egy kis telefonkagyló szimbólum, ami figyelmeztet a nem fogadott hívásra, akkor szerintem a neon flip toknál is elegendő 30 másodpercenként egy a peremen lassan végigfutó halvány fénycsík...
-
Almonen
aktív tag
Hát, ha engedélyezem itt
https://imgur.com/a/Nos3Q
Akkor igen, alapból csak akkor látszik az óra ha megnyomom oldalt a gombot lezárt kijelzőn. Hozzáteszem, nekem nem volt soha bekapcsolva az AOD.
Igazából baromi logikus, hogy alapvetően kikapcsolja az AOD-t, hisz lezárt toknál is látható ha egy értesítés miatt felvillan a kijelző.
-
válasz
Donki Hóte #5843 üzenetére
Nem elég. Ha csak a kijelző széle világítana, nagyon gyenge lenne a tok fényereje.
-
A neon flip toknak csak a pereme világít körben. Nem lenne elég, ha csak a kijelző szélé körben 5 mm széles csík világítana? Miért kell az egész kijelzőt megvilágítani ahhoz, hogy a neon flip tok pereme villogjon? Ha világít a kijelző teljes felülete, akkor az tényleg erősen meríti a telefont...
-
gerner1
nagyúr
válasz
Protezis #5840 üzenetére
Igen, használhatod. Egyébként az összes infót megtalálod a Telekom web felületén. De ott van a Telekom Mobil topik is ..
-
Protezis
őstag
További 2 év hűségért cserébe kapnám kedvezményesen. Nem csak a hűség lejárta után függetleníti a Telekom ingyen? Igaz, nekem S8 van, azt függetlenül kaptam... őszintén nem tudom, mi a legújabb módi ezen a téren. De akkor azt mondjátok ne aggódjak, menni fog Vodás kártyával? (nem nekem lesz)
-
Protezis
őstag
Sziasztok!
Kérdésem, hogy a telekomnál független telefont adnak-e? Egy fórumtag egyszer ezt már megerősítette itt, de szeretnék biztosra menni. Esetleg a telekomtól valaki meg tudná erősíteni?
-
Vitaqo
senior tag
válasz
FerNandor #5829 üzenetére
Ez a téma kicsit boncolgatva volt már. Én sokat kipróbáltam, itt a tapasztalatom:
1. A gyári fedi az egészet, nehéz feltenni, és egy idő után a széle feljön.
2. A nillkin és más gyártók fóliái is rosszak, mert a hajlított szélekre nem tapadnak.
3. Most a gearbestről rendeltem teljes fekete előlapi üveget, ebben bízok. -
Almonen
aktív tag
Nekem van neon flip és clear view tok, ami ugye "átlátszó".
A clear view tokkal mintha jobban merülne, kifejezetten romlott az akkuteljesítmény. Pedig play könyvek és az accubattery van rajta, helyszolgáltatást nem használok, fényerőt se maxolom ki... AOD pedig alapból ki van kapcsolva
-
válasz
Donki Hóte #5833 üzenetére
Jobban merülne a telefon, ha a neon tokkal folyamatosan jelezne, mert annak a széle úgy világít, hogy tulajdonképpen a telefon kijelzője világít fehéren, és nem kis fényerőn.
-
válasz
FerNandor #5829 üzenetére
Néha használom a gyári neon flip tokot, de nem szeretem. Szép mutatós, a fényeffektek látványosak, de nem túl praktikus ez a tok.
Először is nagyon vaskossá teszi a telefont, másfélszer olyan vastag a tok, mint maga a telefon. Másrészt a full fekete előlap miatt semmit sem látsz a kijelzőből, bármit meg akarsz nézni, akkor fel kell nyitni a tok előlapját. Harmadrészt meg nem ismétli az eseményeket, bejövő híváskor villog, de utána soha többet nem villan, praktikus lett volna olyan szoftot fejleszteni hozzá, ami valamennyire pótolja a notification LED-et.
Szóval nekem bumfordi benne a telefon, a tokban rejlő lehetőségeket meg alig használták ki
-
FerNandor
őstag
Üdv.
Azt szeretném kérdezni, hogy üvegfólia teljesen rásimul a kijelzőre vagy pl a szélei nem? Ha rásimul, melyik.ajánlott? (ebayről mondjuk)Ha nem simul rá, akkor a sima fólia igen?
Használ valaki gyari neon tokot? Mik a tapasztalatok azzal? Tartós? Bírja?
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz
leslieke #5823 üzenetére
Azt hiszem, úgy nem lehet regisztrálni a fiókot, ha nincs semmiféle telefonzár funkció bekapcsolva...
Vagy csak a bankkártya része nem használható úgy (már nem emlékszem, előtte nekem sem volt beállítva a telefonon semmiféle feloldás).Megszoktam, hogy ujjlenyomatra "éled" a telefon, így fizetés előtt is csak ujjlenyomattal feloldom, és fizetek...
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz
leslieke #5820 üzenetére
Nincs, mivel a telefon feloldásával alapból azonosítod magad...
Ez lehet ujjlenyomat/minta/telefon PIN/retina/arcfelismerés, stb. amivel a telefont fel tudod oldani.Ház felújítása közben járunk, így elég sok anyagot kell venni. Ősszel vásároltam egy közel 300ezer HUF-os tételt, és ott sem kért még PIN-t, simán érintés, és már ki is volt fizetve...
Gyors, nem kell PIN kódot beírni, nem kell várni a visszajárót... Baromi gyors, egyszerű...
Ráadásul megveheted a mozijegyet előre, sorbaállás nélkül, fizethetsz mobilparkolást, vehetsz autópálya matricát, stb. stb.
-
Norbi.Sz
senior tag
Én kb. 1 éve használom (reklám helye: Simp.)
Belföldön napi szinten fizetek vele a legkisebb falusi üzlettől kezdve a bevásárlóközpontokig, étteremben, tankoláskor, moziban, de ugyanúgy külföldön is rendszeresen ezzel fizetek, és egyszerűbb, mint a kártyás fizetés...
Egyrészt a mobil szinte mindig kéznél van, nem kell külön előszedni a kártyát, másrészt gyorsabb, mert nem kell megadni sem PIN kódot, sem pedig más azonosítót, mivel a telefon nyitása egyben a biztonsági azonosító is (pl. ujjlenyomat)...
Tehát feloldom ujjlenyomattal vagy mintával a kijelzőt, és 2 percig tudok fizetni vele paypass alapon (vagy ha előbb kikapcsol a kijelző, akkor csak addig)...Ugyanolyan biztonságos, mint a bankkártya (ha nem biztonságosabb, mert ezt sosem adom ki a kezemből).
-
VD
őstag
"A mobilnet eleve nem működik wifi mellett"
annyit azért pontosítanék, hogy pont a samsungokban van a "letöltésgyorsító" funkció, ami nagyobb fájlok esetén párhuzamosan tölti WiFi-n és LTE-n. Alapból inaktív, de bekapcsolható a hálózati beállításoknál.
Nálam be van kapcsolva és játékoknál, filmeknél érezhetően gyorsabb így a letöltés. -
válasz
Norbi.Sz #5807 üzenetére
A mobilnet eleve nem működik wifi mellett, e miatt semmi extra energiát nem fogyaszt (de mégha ki is van kapcsolva a wifi, akkor is csak olyan esetben merít jobban, ha valami használja. Ugyanez vonatkozik a GPS-re, ha nem használja semmi, nem meríti a telefont, hiába van bekapcsolva. BT szintén. Egyedül a wifi az, ami fogyaszt állandóan, mert folyamatosan scanneli a wifi hálózatokat. Vagyis akkukímélés szempontjából csak a wifi kapcsolgatásának van valami értelme.
-
dave987
aktív tag
válasz
Norbi.Sz #5807 üzenetére
A wifit és a mobilnetet szükségtelen kapcsolgatni. Viszont a gps ha be van kapcsolva az megérződik még akkor is ha nem is használod direktben. Bizonyos appok szeretik a háttérben használgatni. Feleségem gyakran megjegyzi hogy olyan gyorsan lemerülta telója,pedig amúgy jól birja az akksija. Olyankor megnézem s mindig be van neki kapcsolva a gps.
Nála jellemző hogy egy térkép vagy bármi más megkérdezi hogy bekapcsolja,nem is figyel rá csak leokézza s aztán csodálkozik hogy gyorsan merül. -
Norbi.Sz
senior tag
válasz
Stellaway #5804 üzenetére
Azt tudom, hogy alapból a WiFi-t használja, ha van jel...
De gondolom nem kapcsolja le a mobilnetet, ez nem mutatkozik meg az akkuidőben?
+ ha a GPS is be van kapcsolva, úgy sem észrevehető, hogy gyorsabban merül?Én igazából mindig úgy használtam a telefonjaimat, hogy ha elmentem itthonról, lekapcsoltam a WiFi-t, be a mobilnet... Autóban, ha kell a GPS, bekapcs, ha már nem használom, akkor kikapcs (bluetooth is szinte csak autóban megy)...
Mondjuk ezek NFC matricával meg vannak oldva, nem kézzel kell kapcsolgatni, egyedül a mobilnetet nem tudom kikapcsolni így, mert ahhoz root szükséges.Sosem gondolkodtam ezen, hogy mennyivel lehet rövidebb az üzemidő, ha nem így használom, mindig be van kapcsolva WiFi, mobilnet, GPS...
-
Norbi.Sz
senior tag
Ha otthon vagytok, és WiFi-n használjátok a netet, ki szoktátok kapcsolni a mobilinternet elérést?
Javít ez valamit az akksi időn, érdemes kikapcsolgatni otthon a mobilnetet?Helymeghatározással mi a helyzet? Van néhány app, ami szereti, ha be van kapcsolva...
Ez mennyivel rövidíti meg az üzemidőt?Ki/be kapcsolva használjátok ezeket a funkciókat? (csak kíváncsiság)
Új hozzászólás Aktív témák
ma A középkategória kiegyensúlyozott királya komoly költséget kíván. Kár, különben kiváló készülék különösebb kompromisszumok kizárásával, korrekt kamerás képességekkel, kellemes kialakítással.
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- iPhone 11 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4238
- iPhone 13 128GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4237
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest