Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gerner1

nagyúr

válasz pinnacle #14003 üzenetére

"Az a furcsa, hogy már tavaly lekapcsolta a Voda a 3G-t. Akkor, hogy tudok mégis azzal most telefonálni? "
    - 4G -n, ha éppen kiszolgál a torony VoLTE -val. Vagy 2G -n.... - Ezért is van a fallback.

"Akkor igazából azért kell fenntartani a 2G-t, hogy akinek a telefonja nem tudja a 4G-t, az is tudjon telefonálni?"
    - Azért kell, mert a hálózatokon minden esetben a hagyományos értelembe vett hanghívásnak van prioritása. Tehát ennek biztosítása az elsődleges. Ezt pedig, jelenleg is, a legbiztosabban a 2G hálózattal biztosítható.
    Amikor, egy adott lokáción a tornyok terheltek, vagy máshonnan forgalom-átterelés van arra a toronyra ami adott időpontban engem is kiszolgál(na) 4G -vel, VoLTE -val, stb... - akkor egyrészt ez is növel(het)i a torony terheltségét.
    Másfelöl, ott van a mindekori QoS, amelyet a szolgáltatók alkalmaznak.

Ugyanakkor, az én voksom ebben az esetben is az 5G kiépítés + annak fejlesztése & folyamatos finomhangolására mutat. Jellemzően, ez miatt terhelődnek túl más tornyok is, és az miatt jobban domborodik az adott helyen a szolgáltatónál alkalmazott QoS hatása is.

Amennyiben, csak 1db torony érintett a problémás lokációmat lefedő tornyok közül, akkor ennek(⇑) hatásai általában ~3-5 hét után csillapodik, vagy teljesen meg is szűnik.
    Ugyanakkor, egy frekventált, nagyobb számban lakott & tartósan látogatott lokáción biztosan több torony vesz részt a lefedettségben, és ezeket is hangolni kell. Egymáshoz is, ami több idő.
    + Mivel zömében DSS-5G -t építenek a szolgáltatók ( a Yeti egy kicsit kivétel a zömében N28 -cal..), így azt követően, kimutathatóan alacsonyabb lesz a 4G térerő ...

• gerner1

nagyúr

"Egyébként mitől lehet ez a probléma a Vodanál, túlterhelt a hálózat?"
    - A többinél is előferdül, szóval nem a Vodka szivatja direkt a hozzájuk csapott ex-DIGi -seket. Érdemes meríteni a szolgáltatók topikjaiból (is).
    Az okok közül az egyik lehet a terheltség is a területet lefedő tornyokon. Bár, én javarészt más ok(ok)ra voksolnék...

A 2G -re leváltás (ᴱ) gyakoriságát lehet még némileg csökkenteni, ha a kérdéses SiM -en kikapcsolod a VoLTE hívásokat. Feltéve, hogy az opció megszűnésében nem vagy érintett.
    Amúgy is többször szerepelt a posztjaidban a 3rd party WhartsApp használat... -szóval, ha egyébként is a hívásaid java már VoIP -on történik, akkor Téged kevésbé érinthet, hogy azon a SiM -en akár így, akár fix 4G miatt (esetleges VoLTE hiányában) nem fogsz tudni hagyományos értelembe vett módon hívásokat bonyolítani .

• domper2015

senior tag

:)
    A régebbi kínai MTK processzoros telefonoknál használt MTK Engineering aplikációba is volt, onnan emlékeztem rá. Azokban minden is be volt kapcsolva, így lett a teló egy picit optimalizálva a szükségtelen dolgok kikapcsolásával.
    Az 5G egy kissé emeli az energifelhasználást, ezt mondják. Nálam 5G bekapcsolva:D

Új hozzászólás Aktív témák