- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Samsung Galaxy A3 tudnivalók!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AliasB
senior tag
Ja és a tapasztalatom az is, hogy mindig jobb a gyári rendszer, mint a főzött rom. Max törölni kell róla az általunk nem használt és felesleges alkalmazásokat. Ennél az újnál már nem kell ilyet csinálni mert simán engedi őket tiltani a rendszer az alkalmazáskezelőben. Így ezen már felesleges a root.
-
mateus
senior tag
Bnőmnek az volt a lényeg, hogy gördülékenyen, problémamentesen menjen a teló, hát az i4-et többször ki akarta vágni az ablakon
Az A3-al eddig nem volt semmi komoly problémája (Facebook / messenger / viber, telefon, net, kb ennyire használja).(de azért az i4-et is megtartotta a fiókban, mert szereti
)
-
szemesi69
addikt
Megnéztem én is, nekem nov 20-dec19, nem tudtam állítani, na most egy óra múlva ránéztem, jelenleg 2015 dec 20-2016 jan 19-n áll, de állítani én sem tudom. A wifié teljesen más, ott sem tudom állítani. Azt tudom, hogy először sem volt egyszerű, mert az első beállításnál először nem engedte, majd pár nap után már engedte be állitani, nem igazán értem miért van így. Végül is a mérései nem igazán egyezik a szolgáltató mérésével.
Próbáld ki ezt:
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.rgruet.android.g3watchdogJól testre szabható, én ezt szoktam használni, ennél nem lesz gondod át állítani
-
Zuppi
újonc
Amikor képeket másolok fel a telefonra, hiába állítom be a rendezési szempontnál a dátumot, nem a helyes sorrendbe, nem úgy rakja, mint ahogy a gépen van (természetesen ott is dátum sorrendben van, helyesen). A régi Sonymnál is volt ez a probléma, ott viszont az MSC módban történő másolás megoldotta. Ezért lenne szükségem rá.
-
karpetya87
csendes tag
Igen, sajnos az újabb Samsung telefonoknál van ez a bizonyos Knox számláló, ami a szoftveren végzett módosításokat számolja, szóval ha rootolod az A3-asodat, ez ugrik egyet, így a garancia bukta....
Viszont ha létezik repartos (azaz több file-ból álló) ROM erre a készülékre (létezik?), akkor ha azt Odinnal felhúzod, elvileg a Knox-nak is cserélődnie kellene, ergo visszaállnia 0-ra nem? -
colonia
senior tag
-
karpetya87
csendes tag
Szia! Most sajnos pont nem tudok mérvadót mondani mert nemrég töltöttem fel, és egyelőre csak a FB-ot és a Messengert írja ki, semmi mást...de az első 4 helyen ezek szoktak lenni, plusz még a kijelző, és az Android operációs rendszer (vagy Android rendszer, változó...). A google play services az első 4-ben nem szokott benne lenni.
-
karpetya87
csendes tag
Szia!
Pontosan mit jelent az hogy utolsó frissítés? Az 5.0.2-t, vagy azóta már van újabb?
Nekem sincs beállítva semmilyen szinkronizálás, a felesleges Google és egyéb appokat én is letiltottam, mégis annyit fogyaszt alapjáraton...akkor nem értem :-/
Kijelzőidők is ilyen 2,5-3 órák....sose volt 6-7 óra, és nálam se automata a fényerő, olyan 20-25%-ra van állítva. -
dombi81
senior tag
-
dombi81
senior tag
Köszönöm a választ, de ha ez az egyetlen lehetséges megoldás, inkább eladom a telefont. A mindennapokban nem tudok figyelni arra, hogy merre dől az ékezet. Nincs arra időm, sem affinitásom, sem energiám. A régi Nokia E52-esemnek mindegy volt. Így is-úgy is sms-ként továbbította az üzenetet. És nincs kedvem minden hónapban tízezerrel többet fizetni a számlámra, mert ez a telefon képtelen normális módon sms-t küldeni, és mindez az ékezet dőlésszögétől függ.. Nevetséges. Más megoldás nincs?
-
karpetya87
csendes tag
Sziasztok, nekem is egy 1,5 GB-os A300-FU telefonom van, jól és gyorsan működik, nem laggol, egyértelműen meg vagyok vele elégedve, viszont az általad leírt RAM-kezelés azért nem ilyen jó, a rendszer kb. 570 MB-ot eszik, illetve az akku sem bírja több napig (átlag másfél). Meg a fórumban mások által is emlegetett több napos üzemidőknek, illetve 5+ órás kijelzőidőknek a nyomába se ér az enyém....Akkor valami mégse oké...? VIP-Phone-ban vettem, 5.0.2-es Lollipoppal a fedélzeten.
-
pacman789
aktív tag
Szia,
Köszi a választ. Igen tudom, hogy nem épp a legjobban optimalizált alkalmazás, de másnak itt a fórumon semmi gondja vele. Mert ha a többieknek is laggolna, akkor elfogadnám, hogy ez ilyen.
Illetve ami még eszembejutott, hogy valamiért az sms-t 3 nappal később kapta meg, mint amikor küldtem neki. A viber sokszor csak akkor szinkronizál, ha ébren van a telefon. :S -
anonym1s
őstag
Kossz!
En is igy gondolom
Az a3 elonye az amoled kijelzo, kisebb meret es suly, van 900mhz 3g es 800mhz 4g, konyebb hozza kiegeszitoket es alkatreszt beszerezni is, mert sokkal nepszerubb az eu-ban, es szebb is.
Egyedul a ram miatt voltak ketsegeim, bar a galaxy s2 telefonom 1gb rammal is hibatlanul mukodik.
Akkor azt hiszem a3 lesz.
Legtobb helyen viszont a dual sim-es valtozatot aruljak emberi aron (60ezer ft) de abban csak 1gb ram van, edigitalban meg 80ezer ft a normal a3.Hol lehet legolcsobban venni normal 1,5gb ram-os valtozatot?
-
sebgutkopf
őstag
Igen pont ennél a képernyőnél és kb a képen is szereplő szintél akadt meg. Egy órát vártam, de nem ment tovább. Végül lehúztam a telefon kiírta, hogy recoveryzni kéne, persze a Kies-nek fogalma se volt róla, hogy befejezetlen dolga van.
Ez után a telefon gombnyomásra csak újraindult és ismét azt írta ki, hogy a kies-el folytassam, de kikapcsolni nem lehetett. Ez volt a legidegesítőbb, hogy egy olyan készüléket nem tudtam kikapcsolni, amelyiknek az akksiját nem lehet kivenni, aztán ha végleg lemerül akkor mi van?
Telefonos segítségre kiderült, hogy download módban ragadt a telefon, és odin-al minden helyre rakható knox ugrás nélkül. Így leszedtem ezt a most megjelent új fw-t (amit elbénázott a kies) és Odin-al simán felment, lévén a készülék eleve download módban ragadt.
A leg meglepőbb az volt, hogy odin-al az egész frissítés olyan gyorsan felment rá az új hivatalos fw, hogy egyszerűen alig akartam elhinni. Működik tökéletesen és még az adatok/beállítások se vesztek el.Azt viszont nem értem, hogy a kies miért hasalt el a frissítéssel?
Innentől nem nagyon tudok bízni a kies-ben. -
Alonso
csendes tag
-
Alonso
csendes tag
Most kb egy órája kikapcsoltam. Kivettem a simet és az sd kártyát is, kicsit megfújkáltam megigazgattam mindkettőt a tálcában, bekapcsoltam és azóta hibátlan.
A korábban leírt problémák összefügghetnek a sim vagy az sd kártya behelyezésével?!
Mert eddig péntek óta a visszaállítások során a kártyákat nem mozgattam meg. Most viszont hogy kivettem őket, már a rendszer sem laggol.
Lehet köztük összefüggés? -
viktorhu
veterán
De azért nekem pl. abszolút pluszpont a gorilla üveg, mert a sima üveg külön védelem nélkül nagyon csúnya tud lenni nem túl hosszú idő után (van ilyen telefonom itthon régebbről). Tele mikrokarcokkal, aztán egyszer benne felejted mellette a kulcsodat is a zsebedben, akkor megjelenik az első mélyebb árok is, és onnantól már nem is érdekel, hogy hogy néz ki a telefon
.
A gorilla nem ilyen, nemrég egy hiba miatt cserére érett kijelzőt kijelzővédő nélkül használtam pár hónapig (ennek már úgyis mindegy alapon), és nagyon szép állapotban került aztán le a telefonról. De az üveg attól üveg marad, nem tudod a fizikát leváltani, nem lesz sérthetetlen - a zseb a rátapadt porral és a járás közbeni mozgással kiváló dörzspapír tud sajnos lenni (ezt a zafírüveg sem fogja teljesen megoldani, pedig sokkal keményebb és sokkal drágább lesz a gorilláknál).
-
Georgie1224
tag
Ha a telefonodra felteszed valamelyiket az általam link-elt oldalról, akkor azt a telefon témái között megtalálod és alkalmazhatod.
Röviden témát váltasz.
A launcher váltás az amire szerintem gondolsz, hogy teljesen más felületet kapsz.
Szóval szerintem a részemről helytálló volt, hogy azt írtam, innen lehet témákat letölteni. -
viktorhu
veterán
Nem kell poros helyen tartani hozzá, elég pl. zsebben hordani.
A porszem nem minimális dolog. Kulcs, kés stb. nem fogja megkarcolni, de a porral nem nagyon lehet mit kezdeni, főleg, ha átlátszó felületet akarsz. Nem értelmetlen a karcálló üveg, mert a karcok legtöbbjét (és főleg a látványosabbakat) kiszűri, anélkül sokkal csúnyábban nézne ki a kijelző pár hónap után.
Lehet variálni az üveggel, lehet javítani rajta egy-egy felhasználási célra, de attól az még üveg marad, ha meg varázslatokat várunk, csalódni fogunk (pl. aki meglepődik, amikor az edzett üveg eltörik).
Ha a vízállóságot hozod példának, ott is van ilyen, ami pl. ráfröccsenő víznek ellenáll, de úszni azért ne vidd magaddal.
-
viktorhu
veterán
A por meg fogja karcolni, akármilyen üveg van rajta, főleg, ha dörzsölődésnek van kitéve (pl. zsebben hordás). Ha esztétikailag nem zavar, akkor nem fog gondot okozni, mély éles karcok nem várhatóak. Ha zavar, akkor egy edzett üveget érdemes rányomni, és akkor egy esetleges leejtéskor is nagyobb biztonságban van.
-
AliasB
senior tag
Ja és még valami
van olyan, hogy "Fényérték" ami alapból 0 és le lehet venni -2ig. Ez akkor jó ha ha a vakutól túl világos lesz valami. Lőttem két képet példának
Ez az első amikor a fényérték 0
És ez a második amikor levettem -2re a fényértéket
Természetesen a beállítás most is mérési mód mátrix, vaku be és ISO 100
a fényérték meg oda van írva.
-
andriska413
tag
A virágos képem sima autómatával / amik feljebb készültek/ nekem is jobban tetszenek, mint ezek a nagyítós képek, bár azok sem "fényképezőgép" minőségűek. Tudomásul kell venni, sajnos, hogy ezek nem fényképezők, bár napi szinten arra használom én is
Benti autómata képek pl katasztrófa minőségűek, így ott az izot átállítom 100-ra, akkor jobb. Vasárnap letesztelem mozgó gyerekeken kint és bent is -
mateus
senior tag
Így van, bármennyire is vigyázol rá, és bármilyen üveg van rajta, idővel lesznek rajta hajszálkarcok, amik fényben zavaróak lehetnek (engem pl. tuti zavar).
Egy szép, normál, vékony fóliát észre se lehet venni a telón és mégis véd.
Ezek az edzett üvegek (tempered glass) viszont vastagak, azt még egyik telómra sem raktam, mert nem dobálom, én is vigyázok rá.Viszont fólia és fólia között is van különbség mind minőségben mind típusban, van ugye clear (ez a legjobb, nem sötétíti a kijelzőt), van a matt (anno volt ilyen fólia vmelyik telómon, mikor leszedtem elcsodálkoztam, hogy milyen szép színeket látok a kijelzőn
), míg lehet kapni edzett üveg fóliát is, ennek is van ezerféle változata, jobb-rosszabb minőségű.
Használat során is van amelyiknél érzed, hogy ott a fólia, és zavaró így használni, míg van amelyik tökéletes, mintha rajta se lenne. -
andriska413
tag
Face, skype, massanger van az enyémen is, de nem a selfie és társai céljából
Én a csoportok miatt vagyok fent és a családdal is így tartom a kapcsolatot, a falat nem is nagyon nézem. Játékokkal rakja tele, idióta hülyeségekkel, aztán egész éjjel fütyül, csipog stb... falhoz tudnám verni, ha nem némítja le, de a keresztlányomé szintén core lte, szintén lefagyós, lassú, katasztrófa állapotban, sok glitteres letöltött csajos nyavajával, de beszélhetek én nekik. Majd , ha megdolgoznak érte és fontos lesz a telefon nekik más célból is, talán jobban figyelnek majd rá
-
andriska413
tag
Nekem ez a 2. okostelóm, az s4minim 2éves, de újszerű állapotú. Az előző nem okosokat is 2évente cseréltem, mindegyiket újszerűként tudtam eladni, nagyon vigyázok rájuk. DE annál parásabb vagyok, hogy tok nélkül merjem használni
A minin is csak szilikon tok volt, ezen is az lett, de nekem pont így tetszik, hogy lett benne egy kis kék is. Nekem NAGYON szép ígyés megakad a szem rajta, ma is dícsérték
-
-
Zso83
tag
AliasB-hez hasonlóan vélekedem én is, minek eltakarni egy ilyen szép telefont...
Mindegyik telefonomra vigyáztam, volt amelyiket eladtam neten, és egyszer kapok egy e-mailt a vevőtől, hogy megkapta a telefont, de nagyon csodálkozik rajta, hogy egy karcolás sincs rajta...
Nem tudom ki hogy van vele, de vigyázni kell megfogásnál a telefonra. Egyrészt az asztalról alig lehet felemelni vékonysága miatt, másrészt kicsit csúszik a kezemben a hátsó rész, és volt hogy már "táncolt" a kezemben. -
laca7909af
tag
Az A3 nekem is tok nélkül van, szerintem is kár lenne elrejteni a szép készülékházat, meg akkor annyi erővel vehettem volna műanyagházas telót.
Én is vigyázok inkább rá, csak egy bebújtatós tokot használok.
De ha előveszem akkor szeretem látni, hogy milyen szép is ez a teló
Dizájn és anyaghasználat nagyon ott van. Az enyém fekete színű (Midnight Black). -
andriska413
tag
-
andriska413
tag
Bementem és megtanítottam valami újra a telenorban az eladót
Mostmár Ő is tudja az egykezes módot
MEGVAN! Megvettem az A3-at. Szép fehér, kék szilikon tokban
Eddig nagyon tetszik, bár még töltögetem az appokat. Egy cseppet sem bánom, hogy nem az A5 lett az enyém, kitették a pultra, mondom az lesz, mégegyszer kézbefogtam és nem éreztem, hogy velem kellene jönnie. Most az a3-at nyomkodva tudom is, hogy miért. Mert az nagy. Nagyon pici a hüvelykujjam, egykézzel ezt is alig érem át és semmi biztonságos fogást nem érzek így sem. Szóval méretileg jól döntöttem, a többit meg majd meglátjuk.
Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged