- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Netfone
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
- Mobil flották
- Yettel topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
válasz
Viszlát #2800 üzenetére
Attól is függ milyen protokollt használsz! A DLNA annyira szar, hogy FHD esetén megeszik 40-80Mbps-ot a hálózaton, közben zabálja a szerver erőforrását.
Egy normál smb vagy nfs esetén még igazad is lehet, de azt nézem, hogy tüskék főleg a lejátszás elején lehetnek, ahogy a puffert feltölti, szóval jó az ha van, a tekerés és a betöltés is gyorsabb egyértelműen.
-
blakey
titán
válasz
Viszlát #2807 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy a lejátszás során a médialejátszók előtöltést is végeznek, tehát ha nincs elegendő sávszélesség az előtöltéshez és lassabban történik, mint a lejátszás akkor elég gyakran pufferelés történik ami a lejátszás akadozásához vezet. Van olyan lehetőség, hogy pl. egy TV-t DLNA-n keresztül használunk amikor a DLNA szerver úgynevezett renderert használva a TV-nek továbbítja az anyagot, ha ez a renderer történetesen transzkódol, van amikor a bitráta csökkentésével küldi tovább a jelet, van amikor a feliratot a képpel együtt alakítja lejátszhatóvá, stb. Ha ezt egy normális lejátszón ahol a natív képet szeretnénk látni már elképzelhetetlen, mert nem azt szeretnénk, hogy traszkódoljon hanem natívan vigye, ez ne fog menni, hidd el.
Engem nem tudsz meggyőzni, hogy 4K-ra elég a 100-as LAN, mert butaság, nem elég, a butított sz@r 4K anyagokhoz elég illetve ahogy írtam, 1080p-hez. -
blakey
titán
válasz
Viszlát #2800 üzenetére
Ez konkrétan nem igaz. Van néhány ilyen, de egész százalékban ki sem fejezhető hányada a kínálatnak, így a következtetéseiden alapuló állítások sem igazak.
De igaz, ne győzködj meg olyanról amiről saját, évek óta tartó tapasztalatom van, bármikor "megfingatom" a 100-as LAN-al szerelt lejátszót egy egyszerű 4K-val is, ne kezdjünk el ennyire mellé állni a "sz@rnak", mert a 100-as LAN az ha egy 4K-s lejátszásról beszélünk. Semmi sznobkodás nincs, rengeteg rossz tapasztalat van a 100-as LAN-on való lejátszásról, sokan USB-gigabit LAN-t vesznek emiatt, így legalább nem lesz gondjuk. Az nem nyugtat meg ha hetente 2x előfordul, hogy a filmet nem tudom megnézni, mert pufferel, tehát nem igaz amit írsz a gigabites LAN szükségtelenségéről. Saját magadat győzködöd, hogy 4K-ra elég a 100Mbps, pedig nem, nem tudom te mennyit foglalkoztál a témával de én évek óta ezzel foglalkozom, hidd el, nem jó a 100-as LAN 4K-hoz, bár így lenne.
pontosan ez az a slendrián és félrevezető hozzáállás, amitől nekem nyílik a zsebemben a bicska, nem véletlenül tettem szóvá.
A félrevezető és slendrián hozzáállásod neked van és nálam már nyitva a bicska.Szóval kezdj el kardoskodni olyan mellett aminek 0 az értelme és ostobaság.
-
galaxys80
veterán
-
blakey
titán
válasz
Viszlát #2796 üzenetére
Nem durva túlzás, nagyon nem értítek a lényeget ami nem a Netflx, Amazon Prime, YT, HBO GO miatt van, mert ezek erősen tömörítettek és vp9-ben vagy AV1-ben van a többségúk, a max bitráta meg 25-30Mbps körül van ami most ugye a felére csökkent. Egy UHD remux átlag 70-80 Mbps-el van ami annyit tesz, hogy egy filmben simán megvan a 40Mbps de a 100-110 Mbps is, ebben az esetben az esti mozizásnak annyi, elég sok pufferelés, akadozás léphet fel. Aki 4K-ra akar lejátszót venne az gigabitest vegyen "Sz@rrá teszteltem" mindent 100-as és 1000-es Apple TV-vel, tudom miről írok. Nem éri meg 100-as LAN-nal szerelt lejátszót venni 4K-hoz, 1080p-hez tökéletes.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
Viszlát #2310 üzenetére
Emby-vel ugyanazok a problémás dolgok mint Plex-szel, TrueHD/Atmos hangsáv és/vagy PGS felirat esetén transzkódol, ami 4K felbontás esetén nagy kihívás még egy combos szervernek is. - Emby app-al? Azt nem használom úgy ahogy a Plex app is sz@r az Emby sem kivétel. MrMC-vel semmilyen transzkódolás nincs Emby szerverről.
(#2311) reggi
Csak kiegészítettem, nem kell egyből a falba verned a fejed.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Lexus, Toyota topik
- Háztartási gépek
- Epic Games
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest