- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
fluttershy
tag
válasz
Archttila #14848 üzenetére
Minden részével egyetértek amit írsz, mintha csak a számból vetted volna ki a szót. Annyit hozzáfűznék csak hogy gapps sem ördögtől való csak picit (tényleg picit) több erőforrást igényel egy olyan rom amiben a teljes google ökoszisztéma bele lett gyömöszölve. Én fentebb írtam hogy Arrow os v12.1 official GAPPS build-et használok mert számomra fontosak a google appok, friss parrot043 gcam-al, a rom alapértelmezett kamera alkalmazása is jó csak én a parrot gcam-et jobban szeretem. Hetente jönnek a frissítések, a rendszer gyors és stabil. Nem tervezek telefont váltani minimum jövő évig, nem szokásom 2 év után dobni a dolgaimat csak ha valami komoly indok van rá pl megdöglik benne valami és a javítás körülményes. A redmi note 7 így szerintem egy tökéletesen használható telefon 2022-ben, nagyon nem tudok olyan indokot mondani ami miatt váltanom kéne, pedig nem kisebbek az igényeim mint az átlagnak.
szerk: A rom telepítése szerintem pofon egyszerű. Nem rootoltam (utóbbi időben egyre kevesebb értelmét látom, meg egyre bonyolultabb is hogy ne akadjon össze semmi rootra érzékeny appal). Cts profile passed, banki alkalmazások, telekom app, stb minden minden működik alapból. Plusz, a google photosban továbbra is ingyenes a tárhely mert a telefont Google Pixel 6 Pro-nak nézi ezzel a rommal.
-
Balázs Z.
tag
Melyik Gcam port működik a legjobban ezzel a telefonnal?
-
aelod
veterán
válasz
Bl.Gyo. #14496 üzenetére
Hát én náluk csináltattam. Google-ban elég jó az értékelésük nem gondolnám, hogy átvertek volna. Az akkut meg innen rendeltem. Most egyelőre elvagyok vele. Nincs olyan redmi amiért kifizetném a mostaniak árát. Kamerában szinte egyik sem annyival jobb mint ez Gcammal. Ugyan azért (csak kicsit gyorsabb) meg nem fizetek 100e-t. Kicsit csalódott vagyok így az újakkal kapcsolatban.
-
azimut
aktív tag
A kedvenc CrDroidomra régóta nem jött frissítés, ráadásul az akkuszivárgás jelentős volt. Megpróbáltam recoveryben egy kis pucolást (wipe), de onnan meghalt a telefon, nem töltött be a rendszer. Adatokat - elsősorban fotókat - ki tudtam menteni, a többi nem számított, gyalu, majd random választással egy Pixel 6 Pro fantázianevű romot taszajtottam fel. Android 12, gapps benne van. Pár alkalmazást még kilőttem, töröltem, majd gyorsan belaktam. A kamera alkalmazáshoz elvileg egy gcam patch járult, de patch install után nem indult a rendszer, ezért matyiztam még vele egy kicsit. A saját, eddig megszokott gcam-om (7.3.018 by UrnyxOS) hibátlanul felment, és működik.
A 12 szokatlan (nincs home gomb, fura ujjmozdulatok kellenek), de nem vészes. Eddig fluid, szivárgás nem volt. Gps jó, gravity szenzor rendben (a fülem nem indít alkalmazásokat), Chrome-ot Via-ra cseréltem, a gyári launcher a híreket, keresőt erőltette, ezért Nova-ra váltottam, bankolni lehet. Közösségi oldalak nem játszanak, értesítésekből csak a levelezőt és az üzenetküldőt engedélyeztem, időjárás értesítés sem kell, kinézek az ablakon....
Régebben a zenehallgatás is fontos volt, de 1. van egy klassz rpi+dac streamelésre, 2. autóbe vettem rendes fejegységet. Esetleg távolabbi barkácsműhelyben használok bt-s erősítőt, az is remek.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
_stick_ #14008 üzenetére
gyári cam
... sok bajom volt a gcammal, pl belassult, később exponált, fagyott, slow-motion nem ment, kilépett stb, elegem lett, vissza mentem a gyárira, ami meg jól működik, és szép képet is csinál, igaz nem gcam szintűt, de legalább megbizható és ha valamit le akarok fotózni azt le is tudom.
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Mostanában melyik az ajánlott fotós alkalmazás a telefonra? Gcam 7-et használom egy ideje, de egyre kevésbé vagyok vele megelégedve... -
fluttershy
tag
válasz
22Dávid22 #13762 üzenetére
Root jelenleg nincs a telefonomon. Playről letöltöttem most egy safetynet tester appot. Ez az eredmény:
Azt írják telegramon hogy roottal sincs semmi baj csak a magisk app amikor ellenőrzi akkor hibásan azt írja hogy 'not passing' mert a legfrissebb magisk verzió állítólag hibásan használja a google api-t ezért fals eredményt ad.A felrakom és használom mentalitás szerintem teljesen működik pixel experience romoknál, még gapps flashelésével sem kell szórakozni mert ugye alapértelmezetten van play store, chrome stb. Nekem csak annyi bajom volt vele hogy a gyári kamera app túl fapados amit belerakott a srác aki a portot fejleszti, de ez a gcammel amit írtam könnyedén orvosolható. Én is pixel experience plust használok mint #13761sati, ezt elfelejtettem írni.
-
fluttershy
tag
válasz
22Dávid22 #13759 üzenetére
A miui-val kapcsolatos kifakadásom után (amit itt a fórum közösség elvitt a "távolkelet programozó jó? rossz?" irányba miközben én a miuit szidtam főleg) még szenvedtem egy kicsit hátha kap updatet, de meguntam és pár hete visszatértem pixel experiencere. Pont most váltotozott az android 11-es verzió betaról stablere mert annyira kevés már benne a bug hogy simán elmegy napi felhasználásra. Nekem nagyon bejön, sokkal gyorsabb mint a miui, eddig semmi problémám nincs vele. Az alaprendszer havi szinten kapja a frissítéseket, egy bangladesi egyetemista programozó srác foglalkozik szabadidejében a redmi note 7 portjával, hivatalos telegram csoportban elérhető, észrevételekre válaszol, hibákat szépen javítgatja. Pont a napokban írta hogy a jövő havi frissítés valószínűleg a vizsgái miatt késni fog egy picit. Annyi baj legyen. A gyári kamera alkalmazás helyett parrot043 8.2.204 V4 gcamet telepítettem, szép képeket csinál minden körülmények között, működik benne minden, még a lassított felvétel is. Egyedül 48mp-es fotó nincs de akinek arra van szüksége annak az anx camera ajánlott.
Annyi csak hogy aki a pixel experience flashelésével, infókkal, gcammal, anx cameraval kapcsolatos dolgokban szeretne tájékozódni az csatlakozzon a releváns telegram csoportokhoz. Utóbbi időben az xda egyre kihaltabb, nem azt használják a userek hanem inkább telegram csoportokat.
-
azimut
aktív tag
A Crdroid 7.4-re frissült. Elvileg OTA, de frissítés után csak végtelenített boot logo-t láttam. Tiszta telepítéssel (data format) rendben települt. Új beállítási lehetőségek is vannak. Fejlesztőcsere történt, az XDA-n itt lehet elérni a fórumát. Alapból Play áruházat és Google szolgáltatásokat is tartalmaz. GPS pazar, villámgyorsan talált műholdakat (GPS test és SatStat, utóbbi F-Droidon érhető el).
Megragadtam az alkalmat a Google nélküli belakásra, elsősorban barnam kolléga 13391 hsz-re alapozva. Már majdnem megy a dolog, play-t és gsf-t letiltottam, Aurora store-ból a korábban play-en megvásárolt app-okat is simán elértem. Bankolás is jó, még a gmail-t is lehet használni. Vanced micro g-vel műxik.
A gcam természetesen vinnyogott, hogy nincs gsf, de működik. Na, a névjegyzéknél elakadtam. Segítség! Hogyan tudnám a Google névjegyzéket google fiók nélkül szinkronizálni (értem én, ez ellentmondás), vagy valahogyan importálni? Emiatt egyelőre visszaállítottam a gsf-et és gmail fiókot hoztam létre, névjegyzéket szinkronizáltam, play továbbra is letiltva.
A google cuccokat szívesen használom pc-n, de a telefonon meglehetősen agresszíven uralkodik, csökkentve az akkuidőt. Jó, értem én, hogy Android és Google kéz a kézben járnak, de szívesen kísérletezek. akkuidő máris látványosan javult, 2% éjszakai szivárgásom volt. Szóval névjegyzék-ügy, köszi.
-
betegphiu
senior tag
Sziasztok. Valakitől kérhetnék egy gcam letöltési linket?
A legjobb, legstabilabb érdekelne.
Köszönöm -
Bl.Gyo.
őstag
válasz
Archttila #13362 üzenetére
Az open camera app-ba van fokusz beállítás Infinity-re, amivel mint ha fix fókuszos lenne a kamera, az megoldás lehetne erre, csak azért a gcam jobb más szempontból. Kár hogy a gcam-ba ilyet nem tudtak beletenni.
3 appot kéne használni:
1- nappali szimpla fotózáshoz/videozashoz Gcam.
2- éjjeli videózáshoz open camera
3- slow motion-hoz gyári kamera appAelod: ha nem zoomolok bele akkor is fókuszál mint egy bolond, az nem befolyásolja.
Koppintásos fókusz mód, igen ez is jó lenne csak utána is fókuszál. Csak koppintásra fókusz opciót nem találtam a gcam-ban. -
Bl.Gyo.
őstag
Sziasztok. Nem lehet a GCam-ban beállítani hogy ne fókuszáljon állandóan esti felvételnél, mondjunk fix-re állítani (infinite)?
Mint ebben a saját videóban, így használhatatlan anyagot készít: [link] -
fa4hu
őstag
Valaki nem próbálta a Gcam 8.1-es béta verzióját a telefonon? Poco M3 alatt már minden működik benne, az elkészült képek Gcam-ban való visszanézéséhez fenn kell, hogy legyen a Google Fotók. Minden dátumhoz két letölthető verzió van, a "clone" azt a célt szolgálja, hogy másik Gcam port és verzió mellé is telepíthető legyen összeveszés nélkül. A 7-es verziójú Gcam-ot szerintem most már veri.
-
fluttershy
tag
válasz
azimut #13187 üzenetére
Nem voltam már itt több hónapja mert szerencsére minden tökéletes a telefonnal amióta megszabadultam a miuitól. Vicces látni hogy még mindig megy a rinya hogy mennyire bugos az a fos.
Crdroid mellett még a lineageost és a pixel experiencet említeném. Jelenleg a decemberi stable pixel experience plus van rajta de mivel ez az utolsó android 10es update, lassan el kell kezdjek romot nézni. Pixel experience 11 betát nem akarok tesztelni. Szerintem visszatérek lineage osre.Pixel experiencet amúgy mindenkinek ajánlom, a 10es nagyon jó volt, remélem a 11 hamar kiforr és lesz olyan jó mint ez volt. Aki kedveli a sima puritán androidot annak kánaán, mindenhol google appok alapértelmezetten, még gcam is van és minden funkciója működik.
-
azimut
aktív tag
válasz
szergely86 #12967 üzenetére
Mit próbáljak a videóval? Gcam: MGC_7.4.201_Parrot043_1.1
-
azimut
aktív tag
2 hónap kiesett az életemből, a jelenlegi népszerű betegség miatt. A kórházban az RN7 jelentette a kapcsolatot a külvilággal, tette a dolgát hiba nélkül
.
Jelentés az alternatív oldalról: Kedvenc crdroidomat lecseréltem, elsősorban a gps működésképtelensége miatt, a korábbi build a videófelvételt szabotálta, minden frissítés egy újabb bug, igaz, az előzőt kijavítják. Kb. egy évig használtam, a fóruma is haldoklik, talán az RN7 is kimegy a divatból.
A jelenleg jól működő összeállításom:
Rom: Lineage OS 17.1
Firmware: fw_lavender_miui_LAVENDERGlobal_V12.0.1.0.QFGMIXM
Gapps: NikGapps-core-arm64-10-20200105
Gcam: MGC_7.3.020_Parrot043_V5A cr-hez képest LOS puritán, nagyon kevés a csillivilli feature. Hetente frissül, amit használok, minden működik. Amiről nem tudok beszámolni: volte, insta/fb/messenger, stb, ilyenek nincsenek. Van gps (adatkapcsolat nélkül is), bt, térerő, wifi jó. E-mail, sms értesítések jönnek, hívásrögzítés van. Youtube vanced, music folder médialejátszáshoz, bankolás megy.
Ki szerettem volna próbálni más romokat is, amikor váltottam, de Lineage után minden újabb rom (PE, RR, cr, stb) 7-es a orange fox-ban. Data törlés és a wipe-ok megvoltak, több fw-t is kipróbáltam (mind Q), még a crdroid sem jött vissza. Talán még korábbi fw-k kellenének (pie), vagy adb-s telepítés, aztán a többi rom próbája. Nem mintha azonnal váltanék, de egy jó ötletre szükségem lenne, segítség pls... talán valaki kitaposta már ezt az ösvényt.
-
Lineage OS + Predator Stormbreaker Kernel.
A LOS nálam is nagyon betalált, alapállapotban is nagyon jól teljesített vele a telefon. Kb. egy hónapja(?) váltottam, így azt mondanám, nekem sokkal jobban bevált, mint a gyári MIUI.
Épp mielőtt feltettem a Predatort, hoztam egy majdnem háromnapos működési időt úgy, hogy én azért használom-használgatom a telefont becsülettel. Játszani nem játszom, de a Chrome napi egy órát biztosan megy, kapott YT Music-ot is, wifi, GPS, mobilne 0-24 bekapcsolva, kb. 7-20 óráig a BT is.
Ehhez képest nem érzem, hogy érdemben javult volna a teljesítmény a Predatorral, de talán csak én nem tettem ki nagyobb próbatételnek a váltás óta a telefont.
LOS telepítés nálam szűz telefonra ment, SD-ről, orrba-szájba kapta a wipe-kat. Predator után szintén wipe cache. Ezeken felül OrangeFox, Magisk játszik.
LOS-ban egyedül a "gyári" kamera volt csapnivaló, ahelyett Infectedmann kolléga javaslatára parrot gcam ment fel, azóta arra se lehet igazán panaszom.
Volte nem megy - én eddig se használtam. Az animációsebességek nálam 0-ra vannak állítva és Lawnchair-rel nyomulok.
Szerintem/remélem nem hagytam ki semmit.Úgy gondolom, vannak még tartalékok a telóban és azt hiszem én nem használom azt ki igazán, de a jelenlegi kombóval én mindenképpen nagyon elégedett vagyok, jó szívvel ajánlom.
szerk: kihagytam, de nagyon fontos, jóformán nem találkoztam még bug-gal. Egyetlen alkalommal kellett újraindítanom valami miatt a telefont, de azt hiszem akkor is én voltam inkább láma.
-
infectedmann
őstag
válasz
Peterhappy #12675 üzenetére
Ja, a LineageOS gyári kamera sose volt valami csúcs szuper. Nem értem miért nem valami értemes GCam porttal települ.
1. Nem kell factory reset kernel telepítés után, csak wipe cache. Viszont arra figyelj, hogy bármelyik verziót választod (HMP, EAS) a NEWCAM változatot telepítsed. A HMP és az EAS időzítésekben különbözik egymástól, ennyit tudtam kibogozni. Én teszteltem mindkettőt, de olyan hatalmas érdemi különbséget nem vettem észre.
2. Persze, az új frissítések tartalmazzák az előző heti módosításokat is, szóval mindegy mikor frissítesz.
-
infectedmann
őstag
(#12665) Peterhappy
Parrot GCam port(#12666) fa4hu
- Milyen a térerő rajta?
Közel van egy adó torony és home office dolgozok, szóval nem tudok mérvadó infót adni. Amúgy mindig fullon van.- Mennyire erős a WIFI alatta?
Router mellett 500/25 -ből 125/25. UPC-s modem/router.- VoLTE és WoWIFI megy rajta?
Fogalmam sincs. Boomer vagyok, MIUI alatt se kergettem a VoLTE-t.- A gyári launcher-ében lefele ujjmozdulattal lehúzható-e az értesítési sáv?
Igen.- Van-e gyári hívásrögzítő?
Nincs.- Milyen a gyári kamera app? Vagy melyik nem gyárival csinál jó minőségű képeket?
Parrot GCam portot használok.- Az értesítések hogyan állíthatók, alkalmazásonként?
Alkalmazásonként. -
azimut
aktív tag
Még egy kérdés, bankolni lehet-e Lineage-on?
Crdroidos vagyok még mindig, de mintha a 6.9-es verziónál megakadtak volna (aug. 27) egy súlyos buggal: a videófelvevő semmilyen alkalmazással nem működik, csak zöld csíkok vannak. Egyelőre kivárok, hűséges típus lennék, mivel a többi dolog továbbra is pazarul működik.
Talán váltás előtti csend (5 és 6 között is így volt), a 7.0-ra várunk. Bár az előbbi kérdések nem nekem szóltak - amit használok: térerő, WIFI, ujjmozdulat, hívásrögzítő pipa, gcam ok, alkalmazásonkénti értesítés beállítás szerintem van rá opció. Nekem még fontos a bankolás, hiba nélküli.
-
wenti5000
csendes tag
Sziasztok, lehet volt már téma, de felvázolom a problémát. A telefon kamerája érdekes anomáliát produkál, előfordul hogy egy képet többször is elkészít. Na de nem úgy, mintha kétszer lenyomtam volna egy időben a gombot, hanem lövök egy képet, arrébb megyek 10 métert, megint készítek egy képet, megint arrébb megyek, megint lövök egy képet, és miután megnézem, ugyanazt a képet látom háromszor is. Teljesen random produkálja, van amikor 100 képet is gond nélkül elkészít, van amikor már az 5. után "duplikálódik", volt olyan hogy legalább 30 képen pontosan ugyanazt a jelenetet láttam. Viszont érdekes, hogy a bal alsó sarkon mutatott kisképnél mindig azt mutatja, amit valójában fotóztam, de megnézve már csak a hibás képeket látom.
Próbáltam kikapcsolni minden csicsát, hdr meg a többi hülyeség off, felhő mentéseket is kikapcsoltam. A képeket egyébként rövid időn belül lövöm, percenként kb. 5-6. Lehet szimplán csak túlmelegszik valami? Hó elején találkoztam a problémával, akkor még tűzött a nap, mostanában nem volt alkalmam tesztelni. A kamerából és az androidból a gyárit használom, felfrissítve. Valami ötlet? Vagy szimplán váltsak Gcamra és minden megoldódik? -
Szerintem nem, de lehet, hogy csak én bénázok...
Edit: ILYEN leírást találtam, én ennek most nem ugranék neki és nem Xaomi-ra van, de ebből kiindulva lehetséges.
Az alap Kamera app viszont hulladék - kell a GCam.
Ezen csak azért akadtam fenn, mert a gyári MIUI 11 rom alatt kifejezetten szép képeket lőttem a telefonnal. -
Melyik GCam verziót használjátok?
Nekem Parrot 7.4.104 van fenn, de szívesen kipróbálnám másik fejlesztő változatát is, ha van jobb. -
Raptor™
tag
válasz
Peterhappy #12518 üzenetére
Arm64 10.0 nano opengapps-ot tettem fel, eddig jól működik.
Gcam-ot még egyelőre nem tettem fel, de keresni fogok valamit.
-
-
Crvsh3R
senior tag
Gcam-nél találkozott már valaki azzal a problémával, hogy random képeket 0,3 MP-ben ment el és valamikor beakad a HDR feldogozásnál? GCam_7.3.018_Urnyx05-v2.1.apk
-
Roxkex
senior tag
válasz
miqlas #12267 üzenetére
Oh a kontextből rájöttem, hogy ehhez lesz köze.A OIS egyből lenis esett csak az EIS nem. Szal csak a mozaik szó.
Egyébként MIUI11 alatt 1080p 60ig volt stabi gcamon. Bár asszem 60on annyira bele zoomolt hogy az már élvezhetetlenné tette a videót. Viszont a 1080p 30 az ***a jó volt !
Asszem 4k 30 alatt is volt stabi. Szintén gcam. -
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Android 10, xiaomi.eu MIUI 12 (stabil/béta) felhasználók felé szolnék.
Két kisebb és egy picit nagyobb kellemetlenséget tapasztaltam a MIUI 12.0.1 stabil, by Xiaomi.eu romban.1. Kisebb probléma de jó lenne ha lenne rá megoldás az, hogy játszok egy játékkal aminek hangja, majd azt instant szeretném levenni de amikor a hangerő gombot nyomkodom akkor a csengőhangerejét állítja automatikusan. Ezzel szemben a MIUI 10 stabil, by Xiaomi.eu (Android 9) verzió mindig azt állította automatikusan amelyik éppen használtaban volt. Ha nem volt használva a média (játék, videó vagy zene által) akkor állította a csengőhangot. Ezt nem lehetne valahogy megoldani ?
2. Szintén egy kisebb probléma. Ha a telefont 180fokkal elforgatva használnám, akkor is beáll álló módba. Tudom le lehet rögzítani az automatikus forg. tiltással DE a feljebb említett MIUI 11ben nem volt arra szükség, azaz a 180fokos forgatásnál is fekve maradt. Van megoldás rá, MIUI 12 alatt ?
3. A nagyobb probléma a kamera appot(appokat) illeti.
Ha jobb minőségű képet, videót akarok használni akkor a GCam 7.3.20 V6 Parrot-ot használom, viszont nincsen képstabilizátor, se ebben se a gyári appban, hiába kapcsolom be ! Ezzel szemben a MIUI 11nél nem csak a gyári de a GCam is tudta, már a preview (felvételkori) nézetben. Megoldási ötlet ? (Azt leszámítva, hogy menjek vissza MIUI 11re)Köszi !
-
TRob1
veterán
Figyi! Nem kell ez a mentegetőzés arról ami eleve a meggyőződésed, csak ne terjeszd. Tanácsold ha hiba van, és kész.
Pontosan tudom értelmezni a szöveget, és egyértelmű hogy - még ha válasz is volt - nem konkrétan csak neki szántad (tisztán "lerí" a szövegből), hanem eleve az update-kre írtad.
Gcam meg eleve sokszor xarakodik, ezen a FR sem segít.
Vége. Pacsi.(#12214) miqlas42:
+1
(Örülök hogy más is úgy érti a dolgokat, ahogy tényleg vannak.)
-
Gloob
addikt
Ha esetleg visszaolvasnál egy kicsit, akkor kiderülne számodra, hogy a "lebaromságozott" poszt, egy olyan tagnak szánt válasz volt, akinek problémái adódtak a frissítés után.
Egyébként én Xiaomi.eu Dev rom-ot használok, és elárulom neked, hogy én sem csináltam FR-t. Igaz, hogy csak egyetlen programom van, ami sz@rakodik néha. Az pedig a GCam. 😀 -
Gloob
addikt
válasz
Oldbiggy #12079 üzenetére
Letöltöttem a romot, majd OF recovery, ott dalvik, cashe, system wipe, aztán rom telepítés. A telepítés a szokásos idő volt. Minden képet megjelenít, még az évekkel ezelőttit is a drive-ről is. Szóval nem értem. Első benyomásra jobb, mint az ez előtti. Ott a gcammal szenvedtem egy kicsit, mire működésre bírtam. Itt ilyen gond sincs.
-
22Dávid22
aktív tag
Mi a jelenleg ajánlott GCam verzió? Nekem most az MGC_7.3.020_RPII_v0f van fent.
-
Roxkex
senior tag
Nos hát kicsit használgattam a 2020-06-23as LineageOS-t (official).
Azt kell, hogy mondjam, nem rossz nem rossz. Azért van még mit fejlődnie !
Néhány általam észrevett bugocska / kényelmetlenség:
1. HDR mód a "gyári" kamera appban van, hogy ment van, hogy nem ment.
2. "Gyári" kamera app nem tud menteni sd kártyára (ez számomra elég nagy gond)
3. Elég nehéz működő GCamot találni, bár sikerült ! [GCam_5betaFinal.200510.2111build-7.3.020]
4. A hálózati sebesség jelzése az állapot sávon elég tré helyen van: konkrétan a kamera cseppen ... Szal kb csak a "mb/s" látszik....
5. Időközben frissítettem 2020-06-30-ra és itt meg a WiFi-re nem igazán akar csatlakozni, bár ez lehet csak a dirty flash miatt.2020-06-30 a 1-4 gondokat nem oldotta meg.
Szó mi szó ! Ezek láttán kompromiszumokkal használva elég jó kis ROMocska, számomra veszett gyors
Ami baró :3 - De van még 1 nagyon nagy vessző paripám ! Az egykezes mód ami sajnos (tudtam !) nincs ebben :\ - Szóval emiatt megy fel vissza az utolsó MIUI 11 stable ami android 9en nyugszik.
Ha kilép nightly stádiumból béta / stable stádiumba veszett baró lesz !- Pláne (remény hal megy utoljára) ha megáldják egy kis single handed modeal
Akkor a legjobb ! (számomra!)
Mondjuk nekem már eleve az is fura, hogy az android natívan nem támogatja az egy kezes módot, ha már a telefonok alap mérete a tepsi
(Tudom van még olyan ami nem, csak az "annyit is ér".)
-
Roxkex
senior tag
válasz
miqlas #11378 üzenetére
Próbáltam, csak amikor megcsinálok több képet s szeretném őket vissza nézni de úgy, hogy nem lépegetek a Galéra meg a GCam között úgy viszont elhasal. Az az, amikor a jobb oldalon található "mini" képre nyomnék, hogy megnézzem nagyba felvillan majd eltűnik :\
Most a 7.2.014 V3 (parrot) van fent. Bármelyik 7.3.XXXXX-et használtam volna az elhasalt a fent leírt problémával.
Mondjuk már a rom se a mai rajta, szal lehet össze vesznek, hamarosan akarok is egy updatet, mert láttam már le vagyok maradva pár verzióval- Aztán ha sikerül rávennem magam a frissítgetésre (mert szeretem a clean installt és az kicsit hosszabb) akkor kipróbálom a frissebb 7.3.XXX gcamokat is
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Most kezdtem el érdeklődni a gcam iránt.
Kinek melyik vállt be a legjobban ? (Konkrét verzióra gondolok.)
Nekem személy szerint valamelyik 7es verzió tetszik a legjobban, a legfrissebb parrot modot próbáltam de ha azzal csinálok egy képet s megnyitnám a kamera appból úgy, hogy jobb alul rányomok a mini képre de felvillan a kép majd bezárja. Aki 7est használ abból konkrétan melyiket ?Előre is köszi !
-
amadeus11
senior tag
Android 10-en melyik gcam változatot használjátok? Parrot nagyon bugos!
-
azimut
aktív tag
válasz
fluttershy #11238 üzenetére
-
fluttershy
tag
(#11156) fa4hu
Köszi szépen a linket. Ezt a leírást fogom használni ha visszatérek a gyári romra.
(#11157) azimut
Ez részletes lett, pont ilyeneket szerettem volna olvasni 😁 köszi. Az a baj hogy én is light felhasználó (-nak tartom magam) vagyok. Tényleg csak alap dolgokra használom a telefont. Csak nagyon szeretném ha azokat az alap funkciókat hozná amiket a telefon gyáriag tud. Ha tud lassított felvételt akkor szeretném ha ezt romolás után is tudná 😕 Pont ezek miatt a dolgok miatt nem hagytam el eddig a miui alapú romokat (nem gyári romból származtatott romok általában több törődést igényelnek és még így sem szokták hozni azt a szintet mint a gyári, tisztelet a kivételnek), pont ez miatt nem rootolom (otp simple, telekom app). Gcamból csak a Parrot043 féle változatot próbáltam ami amúgy tökre tetszik (astophotography mód állleejtős) de sajnos csak fotózásra jó, szoktam videózni és arra nem az igazi.
A gappsre hogy találtál rá, én még soha nem hallottam róla? Eddig ha romoltam akkor mindig csak az opengappset használtam de annak az utóbbi időben mintha lassulna a fejlesztése. Kernelekből hogyan döntöd el hogy melyik a jó? Végigpróbálod őket? Nem vészes, nem időigényes próbálgatni őket?
(#11161) Aggregátor
Sajnos már a miui 11-es xiaomi.eu rom sem működött nálam jól, a mikrofonnal kapcsolatos hiba már fennáll hónapok óta, volt többször clean flash is és az sem javította meg. Hardveres hiba ki van zárva, minden jel arra mutat h a szoftver szar. Ha jön frissítés akkor azonnal tolom is fel a telefonra abban reménykedve hogy most legalább jobb lesz. Ezen felül azt érzem hogy a xiaomi.eu rom ami azzal reklámozza magát hogy unbloated, meg tiszta; pont ellenkezőleg, az elmúlt hónapokban szerintem még több benne a szemét mint a gyári rendszerben.Május végén lesz egy kis időm és majd akkor flashelni fogok egy friss gyári romot (eus verziót). Hátha a mikrofonos problémákat megoldja. Ha lesz még rá időm és kalandvágyam vagy esetleg a gyári rom nem válik be akkor kipróbálom a lineage os-t is. Azzal a rendszerrel nagyon jó tapasztalataim vannak. A xiaomi mi a1-es romot egy orosz csávó, flex1911 fejlesztette. Nagyon pöpec volt, én soha nem találkoztam még olyan rommal mint az a lineage os port volt. Reméljük hogy az arab srác aki most a szárnyai alá vette a redmi note 7 lineage os portját fasza romot csinál a felhasználóknak.
Legszívesebben a pixel experiencet telepíteném, az a rom az ami minden szempontból tökéletes a számomra, csak az a bajom vele hogy olvastam h a videwine-al problémái vannak, a többi aosp romhoz hasonlóan. Nekem erre viszont szükségem lenne (netflix). Meg a kamera nekem gyengepontom, szeretném hozná majdnem azt a szintet amit gyári rendszeren és a funkciók is működnének mind. De majd ha flashelek los-t akkor kipróbálom hogy az anx camera hogy muzsikál rajta, mert az elvileg a miuis gyári kamera appnak a portja.Majd írni fogok a tapasztalataimról ha elkezdek romolgatni.
szerk: Ja meg persze várok egy-két hetet, hátha a xiaomi.eu miui 12-es romja gatyába lesz rázva. Mert ha rendbejön (mondjuk nem sok esélyt látok rá) akkor maradok. -
azimut
aktív tag
válasz
fluttershy #11147 üzenetére
Az általad leírt bugok számomra ismeretlenek. Naszóval:
1. Firmware: fw_lavender_miui_LAVENDERGlobal_V11.0.5.0.PFGMIXM_dbe0179bf8_9.0 (globalból nincs frissebb)
2. Recovery: OrangeFox-R10.1_02-Stable-lavender
3. Rom: crDroidAndroid-10.0-20200311-lavender-v6.4 (van 6.5 is, de abban nem jó a bt audio, ez bosszantó, 6.6 a napokban várható, letsmakecakes ígéri a javítást)
4. Kernel: Predator-5.5-Stable (már 6.8-nál tartanak, de szerintem az újabbak mintha "szivárognának", azaz tétlenség alatt alatt akár 4-5% energia is elvész egy éjszaka alatt, így csak 2-3)
5. Gapps: NikGapps-core-arm64-10-20200105-signed (minimál, csak egy Play, gmail-t is külön kell telepíteni)
6. Kamera: trCamera V2 Dream Catcher, nekem megfelel, nem dolgozom be a Natgeo-nak 4K-s kolibrik életéről szóló, vagy Norvégia a magasból című videókkal. Ez egy gcam klón, mindenféle .xml fájlokkal pimpelhető.Light felhasználó vagyok, lehet, hogy egyes általad igényelt funkciók nem jól működnek, nálam stabil. A frissítés ota, havonta rendszeresen az aktuális Android biztonsági csomaggal. Nálam nincs Magisk, nem rootolt, ezért bankolni is tudok (ótépé). Részletes megjelenítési testreszabhatóság, a gyári launcher majdnem Nova szintű. Hívásrögzítés, megfelelő hangerő (Eu-s baromságok száműzve). Telepítéskor tök pucér, 860 Mb a telepítő mérete, 16 parancsikont számoltam meg, szóval nincs megpakolva. (Ezért a reklámszövegért %-ot fogok kérni.)
Az életem nyugodt, a kernelcseréken kívül nem tudok mókolni vele, a fóromra is csak megfigyelőként pillantgatok.
-
betegphiu
senior tag
Sziasztok honnan tudom a legjobb,legfissebb, legstabilabb Gcamot letölteni ? köszi.
-
fradi81
veterán
Észrevettem hogy nem vesz fel videót se a gcam se a gyári, ötlet hogy mi lehet?
-
miqlas
őstag
Van új Gcam verzió - Android 9 alól használható!
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pityu. #10580 üzenetére
Átlag felhasználó szempontjából azért a fáradságnál Szvsz kicsit több mire eljut oda, hogy lesz egy használható gcam a telón. (Konkrétan megugorhatatlan
)
Emlékeim szerint az alap képek (zaj, részletek, vonalélesség, CA, színhelyesség) tekintetében jobb a 7 szenzora, de raw esetén kisebb a difi (de kb annyian. raw-oznak mint BL-t nyitnak
) de lehet rosszul emlékszem.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
Zsoltpeter #10500 üzenetére
hang felvétel xiaomi betegség. főleg koncerten vagy ami hangos, túl van erősítve a mikrofon. ez van gyári-n is meg a családban lévő redmi S2-n is.
Amúgy az utolsó gcam a 7.3-as amikt makoj társ linkelt ide szintén nincs kibékülve a slow motionnal. felvétel közbe kiírja hogy lehetséges a videó egy része nem került mentésre bla bla, de a felvétel számol folyamatosan. a végén meg vagy meg lesz a videó vagy nem, de általában semmit nem rögzített. meg volt más baja is nálam, arra már nem emlékszem, nem szenvedtem vele töröltem is le, ment vissza a 7es V13 HDR verzió. az jó.
-
tbc2
tag
válasz
Zsoltpeter #10500 üzenetére
Helló!
Keress vissza a nevem alatt található postokra, van pár, amiben ezt a jelenséget járom/járjuk körbe. Ha nem akarsz sok időt rászánni, akkor röviden: igen, ez így van. Nem csak GCAM, hanem a gyári szoftver is ezt csinálja. Mindenki szerint bug, Xiaomi szerint nem az, hanem feature... Van viszont rá egy workaround: Open Camerával kell felvenni, és a beállításokban be kell állítani, hogy unprocessed sound-ot vegyen fel. Akkor már nem 1/10, hanem 5-8/10 lesz a hang.
-
Zsoltpeter
tag
Utolsó gcamot használom,szuper minden,de a videó hangfelvétele katasztrófa,több disco felvételt csináltam,a képminőség 10/10 a hang 10/1 ....hasonló tapasztalat valakinél ?
-
miqlas
őstag
Ez biztosan mûködik Android 9-en is (én is ezt használom gyári rommal), így amit Makoj24 kolléga linkelt, szerintem szintén megy 9-essel.
A 32 másodpercesnél hosszabb záridõt a Gcam image stackeléssel oldja meg és a max. valahol 4 perc felett van, Astro Photography módban. De ezt nem ajánlom, ha itt Magyarországon akarsz csillagokat fotózni - nagy a fényszennyezés! A 2 perc vagy esetleg a 1 perc 50 másodperc lehet az ideális, persze próbálgatni kell (csak állványról)!
... még egy dolog, ami a rövidebb záridõ mellett szól: ugye az föld forog, tehát hosszú záridõ esetén a csillagok az éggel együtt elmozdulnak, nem pontok, hanem csíkok lennének, DE! a Gcam ezt okosan megoldja, valahogy kompenzálja a föld forgását, és a csillagok majdnem pontszerûek. Minél rövidebb a záridõ, annél kisebbet kell kompenzálni, ergo szebb lesz a végeredmény!Amúgy az Exposure a záridõ, ami Camera, Night Sight módban is elérhetõ, mint a digitális zoom
-
tbc2
tag
És még egy kérdés, a lassított felvételnél a GCAM tud 1/4-es és 1/8-os felvételt.
A saját szoftvere tud 120 FPS-t (ez az 1/4-es lassítás, ha jól gondolom) 720-on és 1080-on is.
Ennél lassabbat (1/16 vagy 240 FPS) is tudna az SD660 SoC, de nem találtam sehol olyan kameraszoftvert, ami tud így felvenni. Bárki tud ilyet?
-
tbc2
tag
3 nap használat után a következők a tapasztalataim/kérdéseim:
- 11.0.4.0-ban fejlődött az automatikus fényerő-állítás, de valóban messze nem tökéletes még
- GCAM 7.0 v13-nál többször előfordult már, hogy amikor vakuzok, akkor a kép fele sötét, a másik fele pedig világos lesz. Mintha amikorra a CMOS odaérne, addigra már megszűnne a vakuvillanás... Ez néha a kép fele, néha 1/3-a. Saját kameránál nem találkoztam még a jelenséggel.
- GCAM 7.0 v13 volt, hogy kilépett, pl. időzített, 3 másodperces visszaszámlálónál és hosszú záridőnél. Többször volt már, de nem tudtam reprodukálni, nem minden alkalommal ugyanott és ugyanakkor crashelt
- GCAM 7.0-ban be lehet állítani valahol a záridő hosszát? Tegnap éjszaka próbálkoztam, és gyönyörű képet készítettem a saját kameraszoftverével 32 másodperces záridővel a csillagos éjszakáról. Valami azt súgja, hogy a GCAM még szebbet tudna, de ott nem találtam záridő-állíti lehetőséget. Láttam, hogy a 7.2-es GCAM-ben van ilyen, de az ugye 10-es Androidhoz készült. Nekem meg 9-es van.
- valaha valakinek sikerült 32 másodpercnél hosszabb záridőt elérnie?
- a képernyő gyönyörű, a feketék már-már AMOLED-minőségűek
- asszony Note 7-esét nem tudtam összelőni a Prius2-esének kihangosítójával. A Samsungot igen. A Note 7 csatlakozik, az első hívás át is megy simán, és a második már csak kicsöng, de a hangot már nem viszi át. Reprodukálható. Ugyanezt csinálta egy Huawei Mate 10 Pro is, de a Samsung J5 2016-tal frankón ment... Valószínűleg bug.
- be van állítva ébresztő fixen minden reggelre, és valami miatt nem tudom eltüntetni a bal felső állapotsorból a kis óra ikont. Ha lehúzom a függönyt, akkor nincs értesítése. Eléggé first world problem, és nem omlik össze a világ, ha nem tudom eltüntetni, csak kérdezem, hogy ez másnál sikerült-e.
- akkuidő frankó, teljesen ki vagyok békülve vele
- normál hangszóró hangja picit halk. Áttettem már Svájcra a régiót, felhangosítottam maxra, de még mindig halknak találom (vagy kezdek Beethoven-szindrómás lenni?). Van még esély tovább hangosítani?
- szarvasos tok a legkirályabb!
- nekem tökéletes a wifi és a GPS, asszony telefonján gyenge a jel
Nagyon elégedett vagyok a saját telefonommal, nagyon komoly ár-teljesítmény aránya van!
-
wagi
senior tag
Másnál is jelentkezett hogy a gcam használat közben belassult a telefon?
Vagy rosszabb esetben le is fagy a készülék? -
törölt tag
válasz
polcsa #10253 üzenetére
CrDroid valóban jó,de ha azt szeretnéd hogy Pixelesebb legyen akkor Pixel Experience ROM javaslom (Crdoridhoz jvasolt egy Gapps,PE alatt nem kell mert bele van rakva. PE ROM alatt nálam az eszköz MAC címének használata nem megy,Crdroid alatt megy. PE alatt a beépített Gcam Port nem tudod csak Recoveryből frissíteni,crdoid alatt normálisan megy a frissités.l. Mindkettőt használtam! Ha valamiben elakadsz,akkor segítek :)
-
törölt tag
-
rebla
aktív tag
válasz
Pityu. #10111 üzenetére
Eddig ne is figyeltem Gcamnál, (most V13 ),hogy melóba fénycsöves lámpatestek vannak, és hagyományos fojtóval, 1fázísról.Szóval villog,50Hz en. Amit a szem annyira nem észlel. A Gcam videónál főleg villog. Ezt valahol lehet állítani? Nem mint ha sokat fogom ott használni,csak érdekesség képen írom. A gyári kamera alkalmazásnál meg nem tapasztalok ilyet.
-
törölt tag
Én frissiteném a Routert a legújabb FW-re+játszadoznék a csatornákkal is. (2.4Ghz)
Más: CrDroid tökéletes,nincsenek akadások,Gcam is jól megy,Google Play hiba se jött még elő....
-
törölt tag
Szombat vagy vasárnap ismét crdroid függő leszek. Remélem addig lesz új gcam is.
-
Gloob
addikt
A Gcam-mal kapcsolatban a Xiaomi.eu Dev rom Android Q alapon. Nincs semmi probléma. A slow motion is jó, és nem áll fejre a kép elfordítás esetén sem éjszakai módban. Developer rom ide vagy oda, de jó!
-
deske76
csendes tag
válasz
#07282432 #10020 üzenetére
Szia!
Feltettem RN7-re az általad legutóbb linkelt verziót (Gcam! 7.2.014 V3), megy is a fénykép/videó része jól. Ellenben a Slow Motion része szerintem bugos! Ha elindítom alapból bal oldalt 1/4x felvételi sebességet ír, ha elindítom a felvételt a kép lefagy a felvétel tovább megy, ha leállítom és vissza játszom, akkor a kiakadt képet látom és folyamatos hang van. Ellenben, ha újra indítom a Slow motion-t és átrakom 1/8x-ra a felvételi sebességet, akkor minden rendben megy, felveszi és le is játssza.
Korábbi verziókkal ilyen gondot nem tapasztaltam.. Ránézne aki feltette.. KösziCsak nálam van ilyen gond, vagy találkozott ezzel más is?
Köszi a válaszokat..
-
miqlas
őstag
Ments xml-t Gcam-ből, az létrehozza a kívánt mappát a megfelelõ útvonalon! Oda bemásolhatod Makoj24 kolléga xml-jét! Úgyis az a szándékod, nem?
Joker88: a RN7 fõszenzora 48 Mpx-es, de egy QuadBayer szûrõvel 4 pixelt összevonnak és létrehoznak egy szuperpixelt, így lehetséges, hogy részletesebb fotókat tudsz így készíteni, mint 48 Mpx-en. Az lehet (még nem próbáltam), hogy kiváló fényviszonyok mellett mondjuk egy OpenCamera app-al lehet a 12 Mpx-es képekhez hasonlóan jó, csak nagyobb felbontású fotót lõni, de az a tippem, hogy a sötét részek erõssen zajosak lesznek!
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Joker88 #10061 üzenetére
Hát gcamban nem tudod használni a 48megapixelt csak a gyári kamerában.Na most amit kérdezel jó kérdés elméletileg a 48megapixelben jobbnak kéne lennie a képeknek mert ugye valami pixel összevonást használ több részlet élesebb kép,de sokan mondták inkább több zaj vagy sokszor életlenebb képek meg,hogy 48megapixel inkább nagy nyomathoz jobb.Nos szerintem vegyes tapasztalatok vannak vele,én az RN8 pro ról néztem videót nem rég ott 64megapixel van és egy profi fotós fotózott vele képeket az utcán és elég jó képek lettek 64megapixelben is,de ugye ezen a szenzoron ez kicsit paraszt vakítás elméletileg 12 nél nem érdemes többet használni egy ilyen kis szenzoron.De amúgy próbálkozhatsz a 48megapixellel is.
-
Joker88
őstag
ha már volt így szó erről a Gcam-ról a [#10020-as] hozzászólásban..
Ti hogyan fényképeztek ezzel a mobillal/kamerával ? Mármint, melyiket érdemesebb használni, a 48 MPx-et, vagy a 12MPx-et ? Persze nem profi fotósként kérdem,hanem amatőr szinten..
#fotozas, #foto , #48-12MPx ( <-- hogy később könnyebb legyen megtalálni.. ) -
törölt tag
válasz
Milestone2 #9721 üzenetére
Köszönöm a képeket.
Akkor várok a stabil kiadásra. Sajnos nem változott a kamera menüje,de remélem a képek minősége igen. Gondolom.van C2api támogatás így a gcam is megy.
-
Pityu.
nagyúr
Hát furcsa tesztelgettem a gcamot de néha erősebben zajos a kép pl a kék ég máskor meg nem ugyan úgy akkor és ott fotózva ,mi lehet ez?Normális lehet ez?
-
törölt tag
A Gcam által készített képek sokkal részletgazdagabbak,kiváltképp az ég......a 7.09 tud xml konfigot menteni meg betölteni,a 7.2.014 nem láttam a menüpontot.
-
törölt tag
Ezt a Gcam Portot valaki próbálta már?
-
fradi81
veterán
Utoljára linkelt gcam nálatok is ezt csinálja? Ha rányomok alul a tele vagy wide gombra, többet nem indul el, csak adattörlés után.
-
törölt tag
-
törölt tag
Gyári ROM alatt miért megy a Chrome alatt a videók normálisan,és Custom ROM alatt mit kell állítani a Chrome speciális beállításaiban?
Azért ajánlgatom ennyire a Custom ROM próbát mert milliószor gyorsabb mint a MIUI és sokkal stabilabban is fut+aki szeret fotózni annak egyenesen kötelező a Gcam miatt.
Erre a telefonra 3 ROM van ami jó:
1. Xiaomi.EU [link]
2. Pixel Experience [link]
3: CrDroid [link]Gapps: [link]
-
miqlas
őstag
válasz
Oldman2 #9347 üzenetére
Az nem került szóba, de jogos a felvetés, fõleg annak a fényében, hogy ez így 128G belsõtárhely, még az sd kártyára pl. a Gcam nem tudja menteni a fotókat/videókat, úgy kell átmókolni!
Tegnap megtapogattam a RN8-at és BT5.0 van benne! Jó lenne tudni, hogy a Snapdragon SOC adja a BT-t vagy van dedikált chip erre a funkcióra!
-
miqlas
őstag
válasz
Bl.Gyo. #9308 üzenetére
... ezt csinálom én is minden Gcam csere elõtt, de ezeket a beállításokat:
the most common is -0.2 exposure, saturation on the back camera 1.1 shadow 1.9 lights, pixel 4 xl colors and 15/13 frames for hdr+
egyszer megcsináltam, kb. másfél hete, azóta meg már vagy hat Gcam verzió járt a telefonon és egyiken sem kellett újra beállítani ezeket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Elérhető az új színvariáció a Redmi Note 7-ből
- Hír Új színben lesz elérhető a Redmi Note 7
- Hír Nagyon fogy a Redmi Note 7
- Hír 10 milliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Űrsétán a Redmi Note 7
- Hír Négymilliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Százezer Redmi Note 7 már elkelt, de milliós a cél
- Hír Tulajdonképpen vízálló a Redmi Note 7
- Hír A Note 7-tel mutatkozott be a Redmi márkanév
- Hír Benchmark-teszten járt a Redmi Note 7
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- OLED TV topic
- Építő/felújító topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Revolut
- EA Sports WRC '23
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest