Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Scholes9

nagyúr

válasz lipi67 #141 üzenetére

Hát te nem tudom milyen teszteket olvasgatsz, de rendesen el vagy tévedve, Phenom 2 955 vs. Quad 9550 játékokban! kb. egy szinten vannak, van ahol az egyik nyer van ahol a másik, nézzük csak az árakat, több, mint 25k a különbség, amiből veszek pl. egy sokkal jobb vga-t vagy egy új tápot, 4gb ramot stb, stb. Gondoltam ezt nem kell magyarázni senkinek sem.

törölt tag

"egy q9550pl.(ami szted vicc) alázza ezeket az olcsó AMD-ket"

Nem tudom igazából miről beszélsz, egyrészt ha olcsó, az még nem jelenti minden esetben (most pl. nem) hogy sz@r. Másrészt az említett q9550 mondjuk olyan 65eFt a legolcsóbb Bp-i helyen. Kötve hiszem, hogy egy 35-45eFt-os 4 magos Phenom-mal érdemes lenne összevetni. Nincs miről beszélni. Aki újonnan ilyent vesz, egy informatikai idióta vagy megszállott Intel fanatikus.

Az "alázásról": nézd meg ezt a táblázatot (Abschließendes Rating, összteljesítmény): a 65eFt-os q9550 -nél 1%-al gyorsabb a Phenom 965. Miről beszélünk? Hol alázza szerinted? Maximum árban:) Körül kellene nézni először a nagyvilágban, meg le kellene venni az Intel szemellenzőt a fejedről.

"ha kevés az idő és nyitok meg sorra mindent, akkor eldobom az agyam mert tetü lassú"

Lassú a C2d? :) Látod tudsz te valóságtartalommal bíró dolgokról is beszélni:)

"az is szempont lehet, hogy "szarból várat"

Itt megint nem tudom mire gondolsz.
    Tekintsük egy példát:
    Asrock AM2+ -os HD3200 IGP-s alaplap, 12eFt
    bele: Athlon X2 5000, 2,2Ghz, 11eFt
    3. és 4. magfeloldás + tuning 3Ghz-re
    eredmény: egy Phenom 955 kaliberű 4 magos L3 cache-es cucc.
    Ami AMD-nél proci szinten 40-45eFt most.
    Intel-nél ahogy láttuk, 65eFt.

Ezt nevezném várépítésnek!
    Sőt, hasonlóképpen a Phenom 550 unlockját B50-re.

törölt tag

A Te véleményeddel 100%-ig egyetértek, én szerintem az LGA775 bár kifutó platform, mégsem nevezhető viccnek, pláne nem egy Q9550-nel. Az esetek jó részében elég egy C2D is, legfeljebb a Metro2033, Crysis, GTA4 kategóriájú játékok, amiket a gépet megeszik arra nem, de ez "ritka". Ha valakinek van egy meglévő és jó LGA775-ös konfigja, egy jó Quaddal simán elvan 2-3 évig is szerintem. A 4 magos proci már 2007 óta velünk vannak, aztán még mindig nem 100%-os a kihasználtságuk a mai programokkal, szóval egy 6 magos proci szükségessége (átlag felhasználásra és játékra) még odébb van. Én is megoldhatnám, hogy eladom a fél gépet és veszek AMD-t, de akkor lap, hűtő is mehet a levesbe, akkor meg már nem hiszem, hogy olyan olcsó lenne (procit aprón, lapot, hűtőt meg boltban), olcsóbb és egyszerűbb megoldás számomra (és talán többeknek is), hogy az aprót feltúrva keres magának egy jó Quadot, a fél gépet nem kell eladnia... :R

Szóval szerintem az LGA775 bár kifutó, még megéri fejleszteni, ha már megvan, amikor meg már "használhatatlan" lesz, addigra a jelenlegi Phenom II X4 is az lesz, mehetnek a levesbe.

Nekem aztán édesmindegy, hogy AMD vagy Intel, ami olcsóbban, egyszerűbben megoldható, megléphető fejlesztés, azt választom. :K

Új hozzászólás Aktív témák