-
Mobilarena
Ide csak a kimondottan az OnePlus 3T-vel kapcsolatos információk kerüljenek. Értem ez alatt a tokok, töltők, kiegészítők, szoftverek és egyéb trükkök.
Új hozzászólás Aktív témák
-
parkr
őstag
válasz twollah1976 #6599 üzenetére
nyilván. ezért szopnak a normális kijeézővel rendelkezők is..
-
twollah1976
őstag
Gondolom a notch miatt kerult at a bal oldalra.
Nekem csak az elejen volt furcsa, utana mar egybol balra neztem.\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
M3oH
addikt
válasz lord.lakli #6593 üzenetére
Azért ment könnyen, gyorsan és full wipe nélkül.
Amúgy meg, lásd Cifu kolléga kalandjait
TWRP egyszerűbb lett volna szerintem is. -
félisten
Hát felültem a sz0p0rollerre.
Nem elég neki a wipe, be kell zárni a fastloadert, különben telepítésnél egyszerűen 'intall failed' üzenettel félbeszakad. Ez csak azért volt poén, mert nekem valamiért nem látta az ADB a telefont. Kapcsolhattam én mindent a fejlesztői beállításoknál, hiába. MTM, PTP mód USB-n sem segített.
Szóval legyen full wipe, így, miután a fejlesztői módban bekapcsoltam az USB fejlesztői elérhetőséget már le tudtam zárni a fastbootot. Király.
Újraindít, felrakom, az google mentésből sikerül az addonokat felraknia, de ugye mindegyiknél kézzel kell belépni. Szóval bruttó 5 óra után újra volt használható telefonom. Persze egy pár dolog ugrott (root browser, Daydream, stb.).
Merem remélni, hogy megérte...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
M3oH
addikt
válasz lord.lakli #6589 üzenetére
Az a jobbik. Nyitott Bl és/vagy root volt?
-
andyTM
őstag
válasz kantortomi #6587 üzenetére
-
kantortomi
csendes tag
Nyitott bootloaderrel, roottal, és twrpvel próbáltam updatelni. Ezt a hibaüzenetet kaptam. (Bocsi a krumpli felvételért, erre képes a webkamerám). Hard reset it is.
Talán lehet köze hozzá annak, hogy nem kapcsoltam ki semmilyen módon sem a biztonsági dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Most dobta fel a Pie frissítést nekem. De egyelőre várok vele...
-
g0dl
addikt
-
g0dl
addikt
A digihez volte profil cserélgetés mennyire kockázatos (vissza lehet-e csinálni) illetve érinti-e a másik sim mondjuk telekomos volte képességét? Azaz lehet egyszerre telekom és digi volte?
A kapcsolók elővarázslása megvan, és vowifi megy is.
Egyébként rootolt a készülék, ha ennek van jelentősége.[ Szerkesztve ]
-
AcCEsS
senior tag
Remélem meg fogják oldani a dolgot, mert ettől függetlenül hozott egy-két szerethető megoldás a Pie. A "kilövéses" probléma azért (is) bosszantott nagyon, mert direkt legyalultam a korábbi rendszert, és nulláról újraraktam mindent. Utána meg csak pislogtam, hogy mi ez a fura jelenség? 1 napig volt fent (amíg utánaolvastam a dolgoknak), másnap visszaraktam az Oreo-s backupot.
AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)
-
félisten
Huawei-effekt.
A párom telefonja is ezt csinálja, őt mondjuk annyira nem zavarja, de ha a kezembe veszem, látványosan sok időbe tellik, amíg akár csak egy Messenger elindul, mert ugye ki van lőve a memóriából.
Akkor én a Pie-t szépen hanyagolom is. Ez nekem nem aksiidő előrelépés, hanem a felhasználói élmény földbe döngölése....
-
AcCEsS
senior tag
Speciel én pont a túltolt energiatakarékos megoldások miatt álltam vissza Oreo-ra. A háttérben futó programjaimat állandóan kilőtte a Pie, hiába kapcsoltam ki az optimalizálást, sőt, a végén már mindenféle energiatakarékos funkciót, mindhiába. X idő elteltével ha ismét rányomtam pl. a Messenger, Viber, True Phone, Chrome stb. applikációk bármelyikére, nagyon gyakran látszott, hogy újratölti a rendszer és nem simán "átvált" rá. Tele van a net az ezzel kapcsolatos zúgolódásokkal, de a jelenség a OnePlus telefonjait nagyobb mértékben érinti az agresszívabb memóriakezelés miatt. Ahogy olvastam ez a "probléma" már kisebb-nagyobb mértékben az Oreo-nál is jelentkezett, de a Pie messze túltesz rajta...
[ Szerkesztve ]
AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)
-
félisten
Gyári recovery van fent, csak a bootloader van nyitva + Magisk.
Mondjuk ahogy olvasgatom a hivatalos Pie topicot, lehet várok még az upgrade-el. Többen panaszkodnak arra, hogy az OOS 9.0.x energiatakarékossági szintje kissé túl agresszív, és például egy hívás felvételénél is látványosan többet kell várni, mint az 5.0.x esetében. Feltehetően ennek is a következménye az, hogy cserébe a 9.0.x jobb akkuidőket tud felmutatni. Csak hát ennek a másik oldalon a felhasználói élmény látja kárát...
-
andyTM
őstag
- elöször: [
Official TWRP 3.3.0-1]- amikor újraindítod twrp-ben, wipe cache/dalvik, data, system, format data partíció(itt nem gond, ha hibát jelez, mert az új rendszer kijavítja)
- roothoz:[Magisk]
- nekem is nyitva a bootloader+dm-verity; két telón is hibátlanul felment
[ Szerkesztve ]
-
andyTM
őstag
-
andyTM
őstag
-
BornToBePuli
aktív tag
Sziasztok!
Valaki esetleg használ Resurrection Remix OS-t a telefonján? Ha igen, akkor az Eset Mobil Security alkalmazást sikerül-e device admin app-ként aktiválnia?
Nekem már fél éve nem sikerül és nem tudom, hogy mi lehet a baja.
Sőt egyik alkalmazást sem tudom beállítani admin-ként. Már többször újratelepítettem a telefont, volt gyári beállítások visszaállítása is, Pie fut rajta.
[ Szerkesztve ]
Read only felhasználó
-
csipuka
senior tag
Nekem is regebbi TWRP volt rajta, de mar a 6T-t nem rootoltam, szoval ugy dontottem itt is megszabadulok tole. Regen ugy emlexem volt olyan, hogy a full image upgrade visszarakja az orig bootloadert, de az update elhasalt.
Igy vegul leszedtem az oneplus oldalarol az official bootloader, majd felraktam utana visszazartam a rendszert es vegul frissitettem Pie-ra. -
-
snyper990
őstag
Nem tudom, de még a Community Beta thread-ben ([link]) a telepítési utasításoknál az van írva pirossal, hogy "Preconditions: Boot Loader should be locked", ha a legutóbbi stabilról frissítenél. (Bár azt sem tudom, hogy a recovery-ből telepítésre, illetve a stabilra is vonatkozik-e)
-
M3oH
addikt
Frissítést(pie) VPN szerencsés FrankóSteinen kívül senkinek nem dobta fel?
-
zselijan
csendes tag
Működik valakinek a DIGI WoWifi? Bármely profilra váltok csak WoLTE működik.
-
g0dl
addikt
DIGI simmel már DIGI.HU-nak írja a szolgáltatót.
-
twollah1976
őstag
Mar csak az a kerdes, hogy O+3T-n, hogy kell bekapcsolni a VoLTE-t es a VoWiFi-t.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
g0dl
addikt
A DIGI új ajánlatával a VoLTE és VoWiFi érdekesebb lett.
Van ezzel kapcsolatban tapasztalat 3T-n? Van bármi esély, hogy menjen? -
félisten
válasz FrankóStein #6549 üzenetére
Nekem sem alapból, sem Opera VPN-el, sem az általad említett VPN programmal nem dobta fel.
-
snyper990
őstag
válasz FrankóStein #6549 üzenetére
Érdekes
-
snyper990
őstag
válasz FrankóStein #6545 üzenetére
Nem régió szerint teszik elérhetővé, úgyhogy valószínűleg véletlen egybeesés volt. Szerintem megtalálta volna VPN nélkül is.
Legalábbis nálam nem leli VPN-nel sem. Bár nekem a community beta 2 van fent, lehet, hogy először a régebbi rendszereken lévő készülékeken teszik elérhetővé -
félisten
Hmmm...
E szerint ha nyitva van a bootloader és az adattitkosítás (encryption) be van kapcsolat, és úgy frissíted, akkor az adattitkosítási bug miatt (ami megvolt a bétákban is) megborul az adatpartíció, és csak teljes wipe-al lehet kikerülni a dolgot.
Van valakinek tapasztalata erről?
Tegnap VPN-el nem sikerült updatelni, de végül a Oxygen Updater app-al leszedtem a 9.0.2-őt. Csakhogy az figyelmeztetett erre a problémára, és utánaolvasva úgy tűnik, valós bizony a gond. Nekem meg nyitott a bootloaderem, és dirty update-t tolok már évek óta...
[ Szerkesztve ]
-
twollah1976
őstag
Mintha jobb lenne a pitevel az akkumumlator ido.
-
Sanya
nagyúr
Nem megy a hangerőgombjaim tegnap óta. Újra mehet Varsóba
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
twollah1976
őstag
OnePlus Updaterrel felraktam a Pie-t.
Erdekes, szoknom kell.
A kamera uj benne.Az ertesitesek, hangok mintha meg lennenek varialva.
[ Szerkesztve ]
-
Atish19
őstag
Sziasztok! Szerintetek mennyi lenne a reális ára egy szép állapotú 128gb 3t-nek?
-
csipuka
senior tag
Elvileg kijott a Pie
-
ricsi0307
senior tag
Hát eljött ez a nap, én is távozom több mint 2 év után. Sajnos a magas ár és az elvek szemenköpése miatt nem maradtam márkán belül, egy MI 9 lett a befutó. Köszönöm mindenkinek aki segített anno a romolgatásban meg minden másban is, életem eddigi leghasználhatóbb és legjobban szeretett készüléke volt a 3T
[ Szerkesztve ]
-
snyper990
őstag
válasz lazajnd #6534 üzenetére
Nézz szét a data partíciódon, és meglátod, mennyit szemetelnek egyes appok (pl. Android/data mappában), ilyen-olyan ideiglenes mappák/fájlok, amik valahogy elfelejtődnek letörlődni). Sok helyet nem foglalnak, gondot sem sokszor okoznak, de ha mégis, az szívás. Én azért szoktam megcsinálni főverzió váltás után a visszaállítást, hogy ne is legyen gond, különösen később ne, amikor esetleg nincs időm foglalkozni vele. Eddig mindig bejött.
Meg egyébként is szeretek rendet tartani az eszközeimen/magam körül -
lazajnd
tag
válasz FrankóStein #6532 üzenetére
Nem feltétlen igaz, hogy sok "szemét" keletkezik a telefonon.
Egy átlag user nem nagyon látja át a rendszer működését, ezért is terjedt el ez a gyári visszaállításos móka.
Ha nem telepítesz állandóan különböző alapra építő rendszereket (arra alapozva, hogy még nincs rootolva a telefon, kétlem), nem szükséges szerintem a reset.
Főleg ha nem tapasztalsz konkrétan rendellenes működést a letöltött alkalmazásaidnál.
Nem akarom megmondani, hogy mit tegyél, csupán egy észrevétel[ Szerkesztve ]
-
snyper990
őstag
válasz FrankóStein #6532 üzenetére
Minden jobb böngészőben van már lehetőség fiókot létrehozni és szinkronizálni az adatokat, beállításokat, előzményeket, jelszavakat, így nem vész el (és számítógépen is elérhető bejelentkezés után). Nem tudom, mit használsz, de érdemes ezt beállítani.
Mobil bank vagy a telefonban tárolt ujjlenyomatot használja, vagy külön kell beállítani az appban, de mindenesetre semmiképp sem pótolhatatlan. És százszor inkább ez a megoldás, mint bármilyen távolkeleti szerverre szinkronizált banki belépési adatok...
Persze nem muszáj megcsinálni a gyári visszaállítást, de gondolom, nem véletlenül jött az ötlet, hogy csak meg kéne csinálni[ Szerkesztve ]
-
FrankóStein
aktív tag
válasz snyper990 #6531 üzenetére
Jobban félek az olyanoktól, hogy a mobil bank ujjlenyomat, a mentett weboldal jelszavak vesznek el. Nem a Chrome-ot használom. Képeket, egyebeket le tudom menteni, de az előbbiek elvesztése komoly gondot okozna.
Azt gondoltam, hogy esetleg a Oneplus ezeket szinkronizálja, majd új belakáskor visszaállít mindent. Lehet, hogy inkább nem kockázatok, mivel semmi különös gond nincs a telóval, csak a sok szeméttől szeretnék megszabadulni. -
snyper990
őstag
válasz FrankóStein #6529 üzenetére
Nem. Beállítások/fiókok, ott a Google fiókodra böksz, ott fiók szinkronizálása. Azon belül a kis kapcsolókkal beállítod, hogy mit szinkronizáljon (nálam a fitnesz-adatok meg a játékok ki vannak kapcsolva, azokra nincs szükségem). Utána jobb felső sarokban a 3 kis pontra böksz, szinkronizálás most. Utána nem árt ellenőrizni, hogy sikerült-e (kiírja mindnél az utolsó szinkronizálás idejét)
Én a belső tárat is törölni szoktam, hogy ne maradjanak meg az előző telepítésből az appok ideiglenes fájljai meg egyéb szemetei. Ezért le szoktam menteni laptopra kézzel a fontos adataimat. De a switch által létrehozott biztonsági másolatot is le tudod menteni manuálisan visszaállítás előtt. Legutóbb én is kipróbáltam a switchet, de visszaállítás után nem volt rá szükség, a Google fiókos szinkronizálás visszarakott mindent.
Ja, ha van olyan app, ami a beállításait tudja exportálni, akkor azokat is érdemes lementeni időspórolásképp. Én Nova Launchert használok, annak a beállításait elmentve/visszaállítva a rendszerem kinézete nem változik, illetve a Poweramp beállításai is megvannak. Viszont minden más app beállításain végig kell utána menni, ha nem az alapértelmezett beállításaival használtad, mert azok eltűnnek. (A telefon beállításaival, ujjlenyomatokkal, app jelszavakkal együtt. De utóbbiakat amúgy sem árt észben tartani. Bár azt hiszem az Oreo óta a Google is meg tudja jegyezni néhány app jelszavát, ha adtál neki engedélyt, így azokat nem kell megint bepötyögni)[ Szerkesztve ]
-
sbwolf
aktív tag
válasz FrankóStein #6529 üzenetére
Még nem próbáltam, de nem hiszem, hogy felhőben tárolná. Viszont nem muszáj a tárhelyet törölnia gyári visszaállításhoz. Megmaradnak a képeid, zenéid, stb... Jelszavak, újjlenyomat szerintem nem marad meg.
[ Szerkesztve ]
-
FrankóStein
aktív tag
válasz snyper990 #6528 üzenetére
Ezt a Oneplus switch csinálja? Mert azzal létrehoztam egy backupot a telón. De a teljes gyári állapothoz a tár is törlésre kerül, ahol a backup is van. Elég csak ezt lementeni, vagy ez nem is kell, hanem valami más csinálja meg a visszaállítást? Kicsit zavaros. Hol vannak most az adataim? Google a fiók adatokért felel, de az alkalmazások adatai, jelszavaim, stb, az meg a Oneplus-nal?
-
snyper990
őstag
válasz FrankóStein #6523 üzenetére
Képeket, videókat, zenéket mentsd le manuálisan és csinálj egy szinkronizálást a Google fiókoddal. Így telepítés után visszaáll minden a beállításokat leszámítva (sms-ek, hívásnapló is, ha a szinkronizálásnál be vannak pipálva)
Visszaállítás után rákérdez, hogy visszaállítsa-e, ami előtte a telefonon volt, így netkapcsolat létrejöttével az előzőleg telepített alkalmazások ismét települnek automatikusan. (Ha kétlépcsős bejelentkezést használsz a Google fiókodhoz, azon belül is a telefonos alkalmazást, akkor szedd elő a backup kódokat is, mert egyébként kizárod magad a fiókodból)
Így utána csak be kell jelentkezned minden alkalmazásban, ami kéri, meg végig kell menni a beállításokon (ha tényleg annyira ráfér a visszaállítás, akkor jobb is újra beállítgatni, elcseszett beállításokat visszaállítani szerintem nem érdemes). Tehát jó, ha tudod a jelszavaidat.
Telepített alkalmazások és visszaállítandó adatok mennyiségétől, illetve a netkapcsolatod sebességétől függően egy-másfél óra alatt megvan (nekem 1 körül szokott lenni). Jó munkát! -
lazajnd
tag
válasz FrankóStein #6525 üzenetére
Most nézem hogy van saját alkalmazásuk: link
Ezzel az alkalmazások adatain kívül mindent le tudsz menteni (beállítások, játékok állása tehát így is elvesznek). -
lazajnd
tag
válasz FrankóStein #6523 üzenetére
Gyári visszaállítás során minden adat elveszik, az általad felsoroltak közül a könyvjelzők megmaradnak ha pl Chrome-ot használsz és aktív a szinkronizálás.
Ezzel nincs kifejezetten tapasztalatom, de a biztonsági funkciókat érdemes lehet kikapcsolni (pl.: ujjlenyomat) reset előtt.
Ezen kívül a belső tárhelyedről is minden törlődik (képek, videók, zene, stb), azokat mentsd le előtte valahova.
Az SMS/Hívások adatait root nélkül is le tudod menteni, pl ehhez hasonló programokkal.
Egyébként a Google-nek van backup megoldása, de nem használtam még, így ennek utána kell nézni. -
FrankóStein
aktív tag
Sziasztok! Volna egy kezdő kérdésem:
Gyári béta Pie van a telomon.
Mielőtt és miután feltettem, nem csináltam gyári visszaállítást. Nincs igazán baj vele, de azért régóta ráférne egy teljes visszaállítás.
Ha megteszem, minden megmarad a telefonon, pl ujjlenyomat, belépési adatok, könyvjelzők, beállítások, programok?
Vagy sok mindent ujra kéne tennem?
Nincs rootom, tehát pl a Titanium nem jöhet szóba.Köszönöm a választ!
-
sbwolf
aktív tag
Update. A True Phone ismét elérhető az áruházban.
-
sbwolf
aktív tag
válasz hrvathg #6518 üzenetére
Próbáld ki. Sim beállítások, alapértelmezett kártya > mindig kérdezzen
Intelligens visszahívás > be.
Illetve, letöltöd az apkpure-rol a truephone dialert.[ Szerkesztve ]
-
csipuka
senior tag
válasz hrvathg #6518 üzenetére
Most kifejezetten kiprobaltam, hogy beallitottam a Voda-t egy kontakthoz default-nak, mig a halozatnal a H2O a default-om. Szoval a tarcsazobol hivom ezt a szamot, es az altalam beallitott halon megy ki. Nem csak egyszer, hanem mindig. OP6T-m van megeccer mondom, Pie-al, es lusta vagyok a fiokbol (vagy ahova tettem) kivenni a 3T-t.
Amugy ha neked is megvan a tarcsazoban, miert nem probalod ki?
Egy bibi van, hogy ez a gyari tarcsazobol mukodik csak. Van egy widgetem a gyakori emberekhez, az speciel nem tudja ezt a contacthoz tartozo default SIM-et atvenni. -
PistiSan
addikt
válasz csipuka #6516 üzenetére
Félre értetted a funkciót, ez arra jó, hogy egy adott SIM-ről hívd fel az illetőt, 1 alkalomra szól, nem jegyzi meg mivel hívtad legutóbb. Nekem továbbra is az alapértelmezett sim kártya hívja a számot.
Nekem LineageOS van a telefonon.Ui: Bocsi, most látom csak a "set default sim" lehetőséget.
[ Szerkesztve ]
-
sbwolf
aktív tag
válasz hrvathg #6510 üzenetére
Ez nem így van. Én alapból a pixelphonet használom tárcsázónak. (Már nem érhető el a playen.) De van olyan beállítás, hogy intelligens visszahívás. Próbáld ki.
-
hrvathg
csendes tag
Hello, tudtok olyan lehetőséget, hogy azt hogy lehet beállítani az OOS-en, hogy egy bizonyos számot mindig csak SIM1-ről, másokat SIM2-ről hívjunk? (család+munka elválasztása)
Nokia 5.1 tudja ezt; az Oneplus, csak azt tudja szerintem, hogy mindig a SIM1-ről vagy a 2-ről hívjon mindenkit..
Köszönöm -
snyper990
őstag
A community beta-n nem volt hajlandó Bluetoothon keresztül kommunikálni az autós fejegységem a telefonnal (kapcsolódás után kb. 3 másodpercenként kikapcsolta a telefon a BT-t, majd vissza, és kezdődött az egész folyamat előről). Ha valaki így járna: az AVRCP 1.4 profil lett az alapértelmezett, 1.3-ra visszaállítva hibátlan a kapcsolat. Fejlesztői beállításokban át lehet állítani
-
zselijan
csendes tag
válasz Szikrabohóc #6502 üzenetére
Nálam megy, pendriveal próbáltam. Iletve még egy hiba, ha kikapcsolom, majd bekapcsolom, akkor nem megy a 4g, a sim beállításoknál rá kell keresni a hálózatoknál és manuállisan rá kell csatlakozni a telekom 4g-re. Utána jó. Addig a volte sem aktív. Ha nem csinálom meg, akkor max 3g. Pedig automatikus hálózatválasztáson van.
-
sbwolf
aktív tag
válasz Szikrabohóc #6502 üzenetére
Oda is van írva.
Új hozzászólás Aktív témák
A fenti linken elérhető az Oneplus 3 és OnePlus 3T tulajok OFF topikja. Mindennek, ami nem a 3T-vel kapcsolatos, ott a helye csak úgy, mint a szállítással kapcsolatos hozzászólásoknak is.
Ide csak a kimondottan az OnePlus 3T-vel kapcsolatos információk kerüljenek. Értem ez alatt a tokok, töltők, kiegészítők, szoftverek és egyébb trükkök.
Köszönjük!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest