- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Légy szíves olvasd el !
Hivatalos: Rs1 10.0.14393.2724. 2019 Január 8.https://changewindows.org/
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Spet
addikt
W10M-ban van külső forrásból beszerzett program telepítésére lehetőség. Lehet, hogy ott működne, csak szöszölj el fel napot míg feltelepited a 10-et rá
Ezt írtam, végül is kicsit hibásan. kimaradt a mondatból ha lenne nem hivatalos WP telepítő.
Aztán nem kellene háborogni mint a tenger (!?)
-
Spet
addikt
Nem ez az augusztus 8.i frissítés.
-
-
Uj 730 talan csak viragbolti garival lesz ,igy nem biztos hogy azzal kint vagy a vizbol....
Az imusic na az passz, esetleg egy ipod touch .. amugy egyenlore erdekesen nezne ki w10m-rol itunes eleresre lehetoseg lenne , ez utopisztikusabb mint az hogy a windows mobil piacvezeto legyen ...
Amugy ipheon megoldhato a dual sim , de csak az egyik megy full tempon ....
Kaphato bluetooth-os sim adapter a szifonhoz , igy fel lehet okositani dual modra ha nem csal az emlekezetem ... -
Nagyjabol igazad , a 735 elfogadhato tempoval teszi a dolgat , szamomra a gyenge pontja a gps (terkepek app) lett , igaz ezt a sygic-el athidaltam amint elerheto lett wp8.x-re .
Az hogy a rendszert havonta frissitettek , nem tekintem elonynek ,mert wp8.x idejeben ritkabban jott ,de az stabil volt , fw cserevel is jart hogy a driverek az adott os verziohoz passzoljanak ,inkabb jott volna ritkabban de stabil ,hibatlan legyen ,bejaratott uj funkciokkal.
A rendszer appok frissitse meg megint kisse cinkes dolog , a naptar,posta,kamera,terkepek,nevjegyzek,bluetooth app igen csak sokaig volt bugos mire kijavitottak , a hivasvarakoztatas jelzese meg reszukrol ignoralva van , igaz ez kikuszobolheto a kikapcsolasaval.
Az rs1 mostanra eleg jol ossze lett rakva es szerencsere nem frissul rs2-re.
Ha a 735 is megkapta volna lehet hogy te is mas velemenyen lennel.
Volt boven potencial a rendszerben , de valamiert Balmer levaltasa utan mas lett fontosabb a Redmondiaknak , ez latszik a piaci reszesedesen is , aminek elobb utobb erezheto kovetkezmenye lesz , ezek mellet jovo osszel lejar a 950 eletciklusa is , onnantol lesz erdekes a merre tovabb.
4 ev utan valtottam droidra mint elsodleges telefon , hat dobbenetes a fejlodese ,tempo es osszeszedettseg teren , pedig a csucs vastol messze van a telefonom mint Mako Jeruzsalemtol .
Droidon nem az os frissitest tartom fontosnak hanem a biztonsagi frissitesek telepitesenek lehetoseget.
Esszel hasznalva hasznalva a droidon sincsenek gondok , akar csak desktop winen (biztonsag teren)
Ha pedig hw (kijelzo) akkor a 820 oledje ami mindent visz , sajna annak az always on display funkcioja kimaradt a 735-bol ...A dual simre 730
Fuggeleniteni a szolgaltatonal lehet akar huseg ido alatt is .
Musicra azert vannak altenativ lehetosegek ,spotify,deezer...betegphiu
Nem lenne rossz ha villanta az ms , de nezz magadba erre ertelmes aron kicsi az esely, a windows 10 on arm alapjaba veve jo otlet , kerdes mi sul ki belole. Mar ha a terveik kozt szerepel a piacra dobasa... ha igen akkor vegkepp nem ertheto hogy miert kellett a jelenlegi rendszeruket elsorvasztani ...
-
-
Az a baj hogy nagyon keves elonye maradt meg , a terkepek app pontatlan lett , a furgesege ami anno 4.4 droid vs wp8 amber,black,cyan,denim idejen volt a mult kodebe veszett , az appok kicsit funkcio szegenyek, s talan a leglenyegesebb hogy nem lehet tudni meddig tartjak lelegezteto gepen a rendszert ,aruhaz,alkalmazasok elereset, vagy meddig fogadnak be appokat.
Ami pozitiv valtozas volt cirka 1.5 ev alatt , hogy kamera appba integraltak a panorama es egyebb funkciokat , a hivasszuro a tarcsazoba kerult , cserebe tobb hasznos dolgot kuldtek a temetobe.Szeinted mi maradt meg elonyenek (azt leszamitva hogy itt a google helyet az ms van a hatterben ) ?
-
Lehet de az ms reszerol lehetne kisse egyszerubb modja a frissitesnek , es nem 3 szor updatelni ... meg fel napot elcseszni egy frissites miatt ... igy kijar nekik a dicsoito jelzo, de atszerkesztem hogy ne bantsa a szemed .
Persze ettol a velemenyem nem valtozik meg roluk, mert amit muvelnek minden csak nem felhasznalo barat...
Amugy te se lennel tul lelkes az iranyukban , ha egy rakat 640-est kellett volna wdrt-ni ,frissites ,registry hack hogy veletlenul se menjen ra a CU bugdate... -
Ez regi funkcio s hasznaltam is , de ettol fuggelenul van mindig uj a nap alatt, mint nekem anno symbian s3-on , a kepernyozar gomb nyomva tartasa a lampat kapcsolta be es erre kb 2 ev utan jottem ra
.
Szerinted az insideres buildet irjam a TIR-ben , hatha van valaki aki hasznalna az rs2 bug halmazt ? -
Na azert nem er piszkalni a topik gazdat ,
azert probalom mindig az aktualis helyzethez javitani ... tenyleg valaki nem probalna ki egy hr-t w10m rs1 alatt , hatha megjavult, mert rs2-on nix hiba a hr utan .
Ha az rs2-hoz kellene hasonlitanom a rs1-et akkor az rs1 egy hibatlan igen csak furge,stabil rendszer , talan egy ,egy appnal es helyen hajlamos belassulni , de boven hasznalhato bosszankodas nelkul .
Amugy azert oly rmisztoen hosszu a frissitesi leiras hogy aki kevesbe jartas eme dologban ,neki se legyen gondja illetve kerdese , hogy hogyan is kell.
Jelen allapotaban oruljunk hogy nem kaptunk rs2-ot .z00li
Erdemes frissiteni , mert jo nehany app csak w10m alatt frissul/t vagy mar csak az alatt mukodik, egy kicsit alan lassabb mint a wp8.1 de ez nem szamottevo, cserebe pofasabb,jobban testre szabhato , ha win10 van pc-den akkor nem lesz ismeretlen a gephaz se . Mas nem szol a w10m mellett , na jo a kamera gyorsabban indul , a sygic jol navigal, a terkepek appnak nem mindig jon ossze az utra helyezes,galeria jobb lett az integralt szerkesztes funkcioval , az edge hatvanyozottan jobb mint az ie11 ... -
konci79
őstag
-
Carenaus
csendes újonc
Amit irtam, azt nem ebből a két cikkből szedtem. Csak miután kérted rákerestem a neten. A legtöbb cikkben megtalálhatóak azok a figyelmeztetések, hogy hogy ne töltsük túl, illetve ne meritsük le túlzottan az akkujainkat. Természetesen arra is figyelmeztetnek, hogy veszélyes, ha felmelegszenek. Amit irtam jó szándékkal tettem, nem azért, mert vitatkozni szeretnék itt valakivel. Ha valaki szívén viseli az aksija sorsát, annak azt tanácsolom nézzen utána a netem mi a helyes és mi nem. A részemről befejeztem ebben a témában a hozzá szolásaimat.
-
Szerintem ok se latjak, csak probalkoznak mnt kezdo meleg srac a gozfurdoben
...
Hacsak nem nyitni akarnak az arm iranyaba desktop os teren , a surface phone meg jo lesz beta tesztelesre ...
Mire pedig jol mukodne az Os a telefonon addigra azt is kukazzak .. bocs ha kisse cinikus vagyok... -
Nem a wc-n futtatas a cel hanem hogy aio eszkoz legyen, elvileg az x86 futtatashoz dokkolo meg ertekelheto meretu megjelenito eszkozi kell majd ,az otlet nem lenne rossz , hogy kezben hasznalva "okostelefon" bar az appok szama erosen behatarolhato, dokkolva pedig pc-kent hasznalja az ember. Az persze kerdeses hogy ez utobbi mennyire lesz furge es kivalthat e egy pc-t. De hogy ezt hogy tudjak a vallalati kornyezetre rasozni legyen az o gondjuk... Amugy tiszta rohej hogy par evente mndig ujra kezdenek valamit es nem egymasra epitkeznek a mobil Os keszitessel...
-
Emulalva futtatja a x86 programokat emiatt a hw minimum snapi835 , a megnevezese is mas lesz a rendszernek w10m helyett win10 on arm . Vsz az ms utolso dobasa mobil fronton: [Windows 10 Mobile’s last feature update to be Redstone 3]
-
naja
aktív tag
-
A 650 kameraban gyengebb , a soc fejlettebb egy kicsit hiaba az alacsonyabb tipus jelzes,w10-hez val fw,driverek , de elore lepes nem lenne , a 950 jelentos elore lepes lenne , de flagshipet nem akarok venni, foleg ugy hogy nem lehet tudni az ms terveit a plattformmal... az alcatel 4s win meg ki tudja milyen aron lesz , a hp elite horror , gondolom a surfacek majd meg erre is radobnak egy lapattal...
De ami a legnagyobb gond , hogy egy folyamatosan csokkeno reszesedesu os a w10m , igy a fejlesztok se torik magukat, keszulek gyartok még annyira se ,az ms beta tesztelonek hasznal minket, igy kozep vagy rovid tavon nehez a biztato jovobe tekinteni, meglatni azt. Ugy hogy amig mukodik addig 735. -
-
amol
addikt
Valóban történt egy mentés 19-én, kár hogy azóta eltelt egy hét és nem is lehet vele mit csinálni.
Az új jelszót tudom de a törött telefonon a régi van, nem lépteti ilyenkor ki a fiókból?
A mentéshez nem kellett volna külön kijelölni az sms-eket is?Megnéztem a programot amit ajánlottál, de mivel nem történik semmi ha rádugom a telefont a gépre sajnos nem derült ki jó-e.
-
amol
addikt
Sajnos hirtelen nem tudok senkit akinek WP van, de ha működik úgy ahogy írod nem kellene megtalálnom a felhőben is? Illetve nem gond hogy már más a jelszó?
Egy kijelzőt kéne rápattintani pár percre hogy lássam mit csinálok. Hirdetnek itt ph-n 10-ért mindenféle Lumiára, még jó hogy rákérdeztem mert a 10 egyből 28 lett, annyit meg már nem ér. -
amol
addikt
3 Win10-es és egy Win7-es gépre is rádugtam, egyik sem látja az eszközkezelőben. Ha van benne memóriakártya akkor az látszik hordozható eszközként, nélküle semmi nyoma a telefonnak.
Értesítések megjönnek rá, hívni lehet, MS fiókból meg tudom csörgetni annak ellenére hogy megváltoztattam a jelszót. A képek, kontaktok elvileg megvannak mind de azért leellenőrizném hogy mi van rajta és jó lenne megszerezni az sms-eket is.
Két esésből két törés, nem egy strapatelefon. -
-
-
-
Spet
addikt
Sajnos ez nálam is előfordult már pár alkalommal, wi-fi használat közben, de újraindítással mindig utána felállt a rendszer gond nélkül.
De mint látható régi hiba és sokféle kiadást érintő dolog.
-
Mert a desktop piac nagyobb ott jobb ha kevesebb win verziot kell gondozni, a w10m meg amugy is az asztali hozadeka a one core miatt...
Gyulaszu
A contacts+message appal fiok nelkul is le lehet menteni sd kartyara az sms-eket,nevjegyzeket... igy onnet mehet a backup ...amugy csak felho tarhely van.. ha nem volt hr a nevjegyzek nem torlodik, hr eseten gyalulodik minden illetve a wdrt wp8,1 downgrade majd uogade advisor... mert a wdrt is mindent alapra rak ... -
gyulaszu
senior tag
Az "offline" használatot inkább úgy értettem, hogy az elejétől fogva microsoft fiók regisztrálása nélkül...
Egyébként most jövök az ismerőstől és sikerült a kontaktokat vissza-szinkronizálni.
Kiderült ugyanis, hogy van MS fiókja és be is volt állítva 8.1 alatt és ugyanúgy WP10 alatt is megmaradt a beállítás. Az upgrade első köre után azonban még nem a legutolsó (.545.) verzió volt fenn.
Miután azt feltettem, azután a beállításoknál újra meg kellett adni az MS-fiókot, hogy honnan szedje az e-Maileket és kapcsolatokat. Ennek beállítása után visszakerült minden hiánytalanul.
Egyedül a régi sms-ek nem lettek lementve. Azt siratjuk...Az egésznek a tapasztalata annyi, hogy a WP10-re a WDRT használata (leírás 1-2 pontjai) nélkül is bele lehet kezdeni. A telefon működésében nem érzek különbséget...
-
törölt tag
Ez elég gáz. Eleinte nekem tetszett ez a telefon az egyszerű kezelhetősége, letisztultsága miatt, aztán már annyira nem.
Egyik legnagyobb gondom vele hogy nincsenek appok, de olyan szinten nincsenek, hogy az sincs rá ami tényleg kellene már mert egyszerűen senki nem csinál hozzá, csakis androidra meg iphone-ra, de azokra aztán van minden. Pl Wizzair-nek sincs appja windows phone-ra, ami azért már gáz, de ez csak egy példa, van millió hasonló. -
martonx
veterán
A nagy kérdés itt már nem ez, hanem hogy win10-es appjuk lesz-e helyette? Mivel az logikus, hogy a régi wp appot nem fejlesztik, pláne ha netán lenne helyette UWP appjuk, amivel XBox-tól kezdve mindenhol egy csapásra jelen tudnának lenni a windows ökoszisztémában (lásd a sokak közül pl. Deezer, akik szintén bejelentették a rgéi kivezetését, ám ki is jött a régi helyett az UWP-s appjuk).
-
törölt tag
ha a másik teszi le előbb akkor Megszakad a vonal és nem tudod te megnyomni mivel eltűnik az oldal. De ki is kell nyomni a kijelzőt mert ha nincs akkor tud produkálni érdekes dolgokat. Bár érintésben lehet állítani az érzékenységen. Én normálon használom mivel ha érzékenyen van/volt akkor úgy is érzékelt hogy fél cm-re volt az ujjam.
Szerk.: Igen kinyomás alatt a zárolásra gondoltam.
-
martonx
veterán
Ebbe mostanra nem kell különösebb erőforrást tenniük, az OS kódját nem csak x86-ra, hanem ARM-ra is lefordítják és elvileg (pontosat persze senki se tudhat rajtuk kívül, de vélhetően ez pár kattintás egy jól felépített kód esetében) ennyi, máris kész a win10 mobile a win10 mellett. Ezért is van, hogy immár kéz a kézben jönnek a win10m frissítések a sima win10 frissítésekkel.
Aztán persze más kérdés az appok kérdése, ahogy azt én is írtam, és te is látod, hogy már akár csak win10m-en sincs meg minden saját appjuk, mert azokba már tényleg erőforrást kell tenniük. De ettől még OS szintjén áll az amit mondtam, azaz a win10 mobile él és virul, mert az igaziból a win10 maga, csak éppen mobilra szabott appokkal (mondjuk teljesen még ez se igaz, mert egy csomó app 100%-ban közös lásd posta, naptár stb...), és ARM-ra fordított OS-el.
Ha desktop, Xbox, Hololens, tablet, Iot, Band vonalon az UWP sikeres tudna lenni (vannak egyébként biztató jelek, de komolyabb mobilos és IoT jelenlét nélkül ki tudja...), akkor bármikor vissza tudnának érdemben térni a mobilos vonalra. Illetve pont ezért is fura nekem, hogy így hagyják a mobilos vonalat elhalni, mert pont az UWP, és az egész ökoszisztémájuk kérdőjeleződik meg az érdemi mobilos (vagy inkább ARM-os azaz mobil, IoT, Band) láb nélkül.
Hiszen desktop-on az UWP legnagyobb ellenfele pont a saját régi win32-jük, XBox jól megy önmagában nézve - de PS4-hez viszonyítva bukás, HoloLens pedig még csak a kanyarban van.Fejlesztői híreket nem tudom mennyire követitek, márciusban vásárolta fel MS a Xamarint, amivel immár a saját .Net platformjukon lehet cross-platform appokat készíteni (akár Linuxról, osx-ről futtatva a fejlesztő környezetet). Azaz látszik a törekvés, hogy az egész UWP-s vonalat a Xamarin révén cross-platformosítsák, így ha a fejlesztőket sikerülne minél jobban a cross-platform irányba tolni (per pillanat már meg is jelentek nálunk is a Xamarin fejlesztőket kereső álláshirdetések), akkor sikerül elérniük azt, hogy az appok automatikusan Windowson is megjelenjenek, még ha azokat eredetileg IOS-Androidra is szánták. Csak éppen ez egy hosszabb folyamat, és az MS-nél se hülyék, látják hogy amíg az appokkal, fejlesztőkkel nem tudnak érdemben mit kezdeni, nekik érdemben mit ajánlani, addig hiába talicskáznak bármennyi pénzt a mobilos irányba. Nem hiába így fogalmaztak az idei builden, hogy idén a fejlesztők és a cross-platform van előtérben, és jövőre fogják érdemben ismét elővenni a mobilos vonalat.
-
martonx
veterán
Mert mostanra a win10 mobil megegyezik a desktop windows 10-el, csak épp ARM architektúrára van fordítva x86 helyett. Ha jobban megnézed már minden funkciója csak egy app. Még a beállítások, és a tárcsázó is csak egy app. Így aztán amíg a desktop win10 fejlődik, amíg az UWP fejlődik, addig mindebből akkor is profitál a windows 10 mobile, ha egy darab új készüléket nem adnak el.
-
janes1976
őstag
Ja bocsi. Stabilt. Eddig csak otthon van ilyen gondom, router/telefon újraindítás megvolt, ugyanaz. Hárman vagyunk a wifin, eddig is ennyién voltunk, frissítés előtt is.
Elnézést a káromkodásért, de eddig minden flottul ment, jött a frissítés és elcseszte a wifit. Készen vagyok.
Elfelejtetem vele hátha.
Egyébként köszi a segítséget!
-
törölt tag
jó de amit mi használunk úgy értettem abból létezik kétféle. Így "oszlopos megoldással" oldják meg a cégek
A többi GPS műhold lehetett kicsit félreérthető. Jobb lett volna helymeghatározó műholdakat írnom. Mivel a GPS amerikai Glonass orosz Beidou pedig kínai. Ezeknek a műholdaknak a jeleit mind tudja fogni a telefon és egyik sem cm-re pontos. Nagyobb pontatlanságot tud okozni ha az eszköz a Glonass és GPS műholdak együttesével próbálja a helyet meghatározni. Csak a köznyelvben a Glonass, Beidou műholdakat is GPS-nek hívják.
De szerintem a katonai műholdaknál is használnak valami földi támpontot a légkör mindig változik. Ha azt nézzük a fény sebessége 300.000km/s de üvegen áthaladva már csak 200.000 km/s
-
sasa58
tag
Ezt én is észrevettem, sokszor nekem is a cellainformációk alapján pozícionál 1000 - 1500 m-es pontossággal. Ez is rossz, de sokszor ha műholdat talál, akkor is téved 1-10 km-t. Ja és ha talál is valamit (néha pontosan), akkor is vagy elindul a navigálás vagy nem. Tehát a pozícionálás is rossz, pontatlan és a navi programok (HERE, Sygic) is bizonytalanul, esetlegesen működnek.
Hardware és software, de melyik volt előbb: a tyúk v. a tojás? -
domojko
senior tag
-
honeker
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen program, ami...?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Dell asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Autós topik
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- HP EliteDesk 800 G5 DM - i5-9500T, 16GB, 256GB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest