Nokia Lumia 735 - maga felé hajlik a keze

Bevezető

A berlini IFA-n szervezett Microsoft eseményen a Lumia 830-é volt a főszerep, a fémkeretes remek kamerával felszerelt felső-középkategóriás készülék azóta pedig ellátogatott hozzánk, és a tetszésünket elemzésünk végén el is nyerte, hiszen, ahogy Bog írta, azt, amit előzetesen ígért, a készülék a mindennapi használat során teljesítette is. A sajtótájékoztató előtt (ahol a Nokia szóval nem túl gyakran lehetett találkozni) mégis a Lumia 730-ról, illetve 4G-s ikertestvéréről, a Lumia 735-ről lehetett inkább hallani, ezzel a készülékkel kíván ugyanis a Microsoft betörni a szelfipiacra, már ha el lehet ezt a szegmenst különíteni.

 Nokia Lumia 735
[+]

A Lumia 830-nál kifogásoltuk a kissé magas kezdőárat a Snapdragon 400-as rendszerchip és a 720p-s megjelenítő mellett, már csak azért is, mivel a klasszikus középkategóriás Lumia 730/735 hasonló hardverrel lett felszerelve, bár az árengedménynek áldozatául esett a 10 megapixeles PureView kamera, az optikai képstabilizáció és a fém oldalburkolat. Mégis a kellemesen árazott 700-as sorozat lehet a Nokia ünnepi sikerterméke, mert amit ígér, azt a mindennapi használat során kedvező áron teljesítheti.

 Nokia Lumia 735
[+]

Szerkesztőségünkbe a 4G-s Lumia 735 látogatott el a megszokott fehér négyzet alakú dobozban, rajta színes termékfotóval. A dobozbelső alulról, fiókszerűen húzható elő, a készülék pillanatnyi félretétele után pedig meg lehet pillantani a tartozékokat: a leírást és garanciapapírt, valamint az töltőt, amelyről az microUSB kábelt nem lehet leválasztani. A doboz tartalma ennyiben ki is merül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Azóta történt

 • Nem lesz több Nokia okostelefon

  A Microsoft a vártnál sokkal korábban válik meg a finn vállalat márkanevétől a Windows Phone platform köré épülő Lumia sorozatán.

 • Kelendő az új Lumia sorozat

  A Microsoft Nokiától felvásárolt mobiltelefonos részegysége három hónap alatt 9,3 millió Windows Phone okostelefont értékesített.

 • HERE térkép minden Androidra

  A Nokia elérhetővé tette honlapján a HERE térkép és navigációs szoftver androidos béta változatát, amely a Samsung Galaxy készülékek után most a legnépszerűbb platform bármelyik készülékére telepíthető.

 • Érkezhet az androidos Nokia csúcstelefon

  Bár a Nokia márkanév a microsoftos felvásárlás után kikophat a Lumia terméksorozat elől, a finn gyártó állítólag nem tervezi elhagyni az okostelefon piacot, sőt.

Előzmények

Hirdetés