-
Mobilarena
Légy szíves olvasd el !
Hivatalos: Rs1 10.0.14393.2724. 2019 Január 8.https://changewindows.org/
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Carenaus #20550 üzenetére
Mivel wp8.1-en vagy , eleg egy szimpla hr is , es megjavul a telefonod .. ha nem lenyeges a messenger es a viber egy ket uj funkcioja akkor nyugodtan maradhatsz 8.1-en , mert tul sok ujdonsag nincs w10m alatt.. az uj rendszer inkabb csak pofasabb de nem jobb annal amit most hasznalsz .
-
válasz
Carenaus #20539 üzenetére
Ha w10m-en vagy először próbáld ki sd nélkül a telefont ,ha a hiba továbbra is megmarad akkor HR ,ha a HR hibát bugokat hozna akkor sajnos a wdrt móka marad fél napos veszodessel .. HR vagy wdrt után ,csakis tiszta telepitessel lakd be a rendszert ...
lorcsi
A frissítés sajnos ilyen ,mert az MS se img file-t nem készített se max 2 lépcsős updatet .. az üzemidő nem lesz rosszabb ha beáll,a tempó ami egy kicsit lassul majd.. -
mAtech
aktív tag
válasz
Carenaus #20432 üzenetére
Akkor nálad jobb a helyzet. Nálam akkor sem jelezte ki a nevet, csak a számot. Aztán mikor milyenje volt, egyszer csak átváltott névre a híváslistában.
A jobban zavaró rész, az a nem fogadott hívások megjelenítésének hiánya. Ezt taglaltam fentebb.
Eddig 8.1-en ilyen gondom nincs. Az IE fagyott egyszer úgy, hogy akku ki után javult csak meg a helyzet(#20434) this is life
Ilyen nem volt, mert Gmail-t leszűrtem egyszer szépen és onnan exportáltam MS-be. Az viszont van, hogy egy névhez 2 telszám is tartozik. Na mind1.
Új telefont meg majd jövőre meglátom, hogy ki milyen f0stalicskával áll elő -
-
cigam
titán
válasz
Carenaus #19945 üzenetére
Amit irtam jó szándékkal tettem A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve. Nem is a jószándékot vitatom, csak nem biztos, hogy jó dolog téves információkkal segíteni másokat.
- Túltölteni nem tudod, nincs ráhatásod, és a töltőelektronika nem engedi.
- Túlzottan lemeríteni sem tudod, hiszen az elektronika erre is figyel. Hamarabb kikapcsol a telefon, minthogy az akkumulátor cellák fizikai károsodást szenvednének el.tanácsolom nézzen utána a netem
De hol?
Az általad linkelt cikk(ek) is részben rossz információkat adnak. A Forrás: szeretlekmagyaroszag.hu nem tudományos értékű dolgozat, és mint látjuk a HVG cikke is alaposan mellé lőtt. -
cigam
titán
válasz
Carenaus #19943 üzenetére
Köszönöm, hogy belinkelted nekem(és másoknak).
Bár a két írás kisértetiesen hasonló szófordulatokat használ, inkább beidézem a cikk által is említett battery university egyik grafikonját:
Amit a HVG cikke így magyaráz: ... a folyamatosan teljesen feltöltött akkumulátornak már 200 feltöltés (töltési ciklus) után szinte nullára csökken a kapacitása (zöld vonal), addig egy kevésbé teljes töltöttségen hagyottnak (fekete vonal) még 400 feltöltés után is csak kb. 20 százalékkal csökken. A lényeg tehát: ne hagyja felügyelet nélkül túl sokáig töltőn: 80-90 százalékos töltöttség bőven elég lesz.Holott ez a grafikon a töltési feszültségről szól(Figure 5: Effects on cycle life at elevated charge voltages. Higher charge voltages boost capacity but lowers cycle life and compromises safety.). Azt mutatja be, hogy a különböző töltési feszültségek hogyan módosítják az akkumulátor életciklusát. A helyes magyarázat valahogy így hangzik:
.. a 4,35V-al töltött akkumulátornak már 200 feltöltés (töltési ciklus) után szinte nullára csökken a kapacitása (zöld vonal), addig egy alacsonyabb töltési feszültség (a 4,2V-os fekete vonal) még 400 feltöltés után is csak kb. 20 százalékkal csökkenti az akkumulátor kapacitását. A lényeg tehát: ne hagyd, hogy 4,2V-nál magasabb feszültségen töltsd az akkumulátorodat. Mivel ezt nem tudod befolyásolni, így kénytelen vagy a tervező mérnökökben megbízni.Ez kicsit megváltoztatja a leányzó fekvését igaz?!
[ Módosította: tiv83us ]
-
cigam
titán
válasz
Carenaus #19938 üzenetére
Mindenki nézzen utána, akit érdekel.
Belinkelnéd, hogy pontosan hol írnak ilyent? Milyen kutatások után jöttek erre rá, és hogy miért csak az internet népével ismertetik ezt a titkos tudást, a tervező mérnököket meg hagyják bután a könyvekből tanult tudásukkal félrevezetve?
Az "én itt befejeztem", és a "na én innen lépek" nem elég meggyőző érvek az igazatok alátámasztására.
Pl. melyik gyártó tölti csak 90%-ra az akkumulátort, vagy 40%-ig, mert tárolva lesz az aksi?
-
válasz
Carenaus #19938 üzenetére
Ismereteim szerint a lipo,lion akksiknal nincs csepptoltes , az meg a nimh akksiknal volt alkalmazando ....egy kis olvasni valo lion,lipo ugyben..
A kenyelmetlenseget inkabb az okozza ha a tolto kisebb kapacitasu mint a gyari mert akkor joval tovabb tart a toltes, de pl az automban 2.5 amperes toltovel se toltodik gyorsabban mint a gyarival , mivel az akkumlatorba szerelt toltesvezerlo szabalyoz es nem a tolto...
-
cigam
titán
válasz
Carenaus #19934 üzenetére
Honnan szedtek elő ilyen bölcs útmutatásokat?
Pl azzal, ha folyamatosan fent hagyjuk, miután már tele az aksink, azzal csökkentjük az élettartamát.Miért is? Úgy csináltok, mintha a töltőelektronika tervezői nem tudnák hogyan működik az akkumulátor kémiája.
Ez a 40% is mosolyt keltő. A telefon akkumulátorát használom, nem babusgatom. Én elhiszem hogy a lavorban ezt jól kiszámolták letesztelték, de mennyire életszerű, hogy a hűtőtáskában viszed magaddal a 40%-ra feltöltött tartalék akkumulátort? Mennyire nevezhető "tartalék"nak ha csak 40% a töltöttsége? -
Blue Eagle
őstag
válasz
Carenaus #19932 üzenetére
Szerintem csak a külső borítás változik.
-Nos, nem egészen. Bizony a belső tartalom is eltér (most néztem utána az említett eszközök paramétereinek... utólag). Mi az eltérés a töltök között? Például a kimeneti áramerősség nagysága. Ez a mi esetünkben sincs másképp, hiszen az AC-20E csupán 750 mA áramot tud szolgáltatni, addig az AC-60E ennek a dupláját, azaz 1500 mA-t présel ki magából.
De javaslom nézzük a gyakorlatot: Adott a 735-ös lumiánk és az AC-20E gyári töltő. A 735 akksija 2200 mAh kapacitású. A szóban forgó töltő ha valóban nem tud 750 mA-nál nagyobb áramot szolgáltatni, akkor a töltési idő teljesen lemerült akku esetén: 2200/750=2,93 óra (legalább!). Ezt kicsit sokallom.
Viszont ott van például egy Lumia 520, amihez szintén AC-20 töltő jár. Az 520-as akksija 1430 mAh kapacitású, így a 750 mA maximális töltőáram hatására már számunkra sokkal kedvezőbb töltési idő alakul ki. Fontos megemlíteni, hogy a töltéskor az aktuális töltési áramot a telefon belsejében lévő töltést szabályzó elektronikai egység határozza meg, tehát lehet az a töltőfejre feltüntetett érték alatt is.
Most nézzük a Lumia 930-at. Ehhez gyárilag AC-60E töltő jár és 2420 mAh az akku kapacitás. Látható, hogy alig nagyobb az akku a 735-ösnél, és az is, hogy ebben az esetben sem lesz nagy a töltési idő maximuma (vagyis az egészséges 1,5-2 óra).turidenes fúrumtársnak mindenképp az AC-60E töltőt javaslom a Lumia 735-höz, ha már mindenképp Nokiát akar.
Jómagam egy 2000 mA-es Lenovo töltőt és USB-kábelt használok minden készülékemhez.
Fontos, hogy az USB-kábel is jó minőségű legyen, ugyanis az olcsó (néhány száz forintos noname) kábelek nem fogják tudni átengedni a nagyobb áramot, így szűk keresztmetszet lesz, hiába van jó töltőfej. -
-
válasz
Carenaus #19919 üzenetére
Elvileg nem az ms all mogotte kozvetlenul , ez inkabb a hozomanya a plattform sorvadasanak ami viszont az ms toketlenkedese miatt alakult igy , a fejlesztok csendesen szivarognak elfele a wp ,w10m rendszerrol . Ha osszeeskuves hivo lennek ,akkor azert nem lepodnek meg ha az ms jelzett volna hogy kukazzak a messengert...
Engem nem erint mint w10m hasznalot , de ettol fuggetlenul egy sunyi lepesnek tartom a fb-tol, ha mar nem fejlesztik az appjaikat , legalabb a meglevo hasznalatat engednek , mert wp 8.1 felhasznalo még mindig tobb van mint w10 user . -
Coyote85
csendes tag
válasz
Carenaus #19758 üzenetére
Semmi gond.
Az említett típus egy fülhallgató. Van egy HD 25-ös fejhallgatóm is, de ezt teljesen más célokra használom.Most nem igazán szerettem volna szervizbe adni a telefonomat, ezért titkon reméltem, hogy valami szoftveres nyavalyája lehet, de ez egyre inkább hardveresnek tűnik.
Nem vagyok megijedve egy kis szereléstől, de a telefonomat nem akarom szétkapni.Az ötlet nem rossz...
A kínaiaknál biztosan találni ilyen átalakítót. Ők mindent alakítanak mindenné IS!
Szerintem a napokban beugrok majd egy Nokia Care-be és teszek egy próbát.
Majd beszámolok.
-
Coyote85
csendes tag
válasz
Carenaus #19751 üzenetére
Köszönöm a tanácsot.
A telefon valóban sok sok mindent tudnak a jack dugóval kapcsoltan.
Szerencsére eléggé kényes fülem van, így mióta megvettem ezt a Lumiát (kb 3 éve) azóta csak is kizárólag Sennheiser (mikrofon távirányító és minden nélküli) fülhallgatóval használom.
Kizártnak tartanám, hogy pont a napokban lett problémája 3 pólusú jack dugóval, viszont az is gyanús hogy egy tönkrement (majd cserélt) füles óta, 3 pólusú csatlakozóval gyakorlatilag használhatatlan az aljzat.
Fene ezekbe a kínai telefonokba... eddig soha semmi gondom nem volt a Jack dugókkal.Az ajánlott Bluetooth-os megoldásod jó ötletnek tűnik.
Hogy használhassam a mostani fülest én reflexből egy Nokia BH-121-szerű megoldásra gondoltam, csak ugye ezt már nem nagyon lehet kapni.... (Ha valakinek lenne egy eladó, kérem jelezze)
Egyébként problémás a jack aljzat javítása?
...vagy nem is igazán érné meg? -
válasz
Carenaus #19751 üzenetére
Azert 2500as headsetet annyira nem ajanlgatnam, ha normalis fules utan hasznalna, mert kuka lesz, de egyebkent igen, a bt is egy jo megoldas a kivaltasra, esetleg a csatlakozoban a kis erintkezoket hajlitsa ki, az ideiglenesen megoldast jelent, de egy ido utan megint gond lesz a kontakttal.
-
válasz
Carenaus #19626 üzenetére
Nem kotelezo a reset , de belakott wp8.1-rol w10-re valtas hr (wdrt) nelkul , okoz majd bugokat ,hibas mukodest..a wdrt-vel vegrehajtott reset kipucolja tisztara a rendszert , es ennek koszonhetoen nem jonnek elo random hibak ... pl : torolt appok csempei megmaradnak az alkalmazas listaban,force close,random reboot, el nem indulo appok...stb fent van az osszefoglaloban a leiras a szerint frissits ...mint fentebb irtak a biztonsagi mentestbol belakast felejtsd el ...
A wp8.x rendszer fejlesztese a w10m th2 megjelenesevel jo masfel eve megszunt azt kukazta az ms akar csak az ex nokias appokat , van helyette a w10m rs1 ms appokkal. -
galuska95
aktív tag
-
martonx
veterán
válasz
Carenaus #19619 üzenetére
Szia!
Egyrészt hidd el Here elvesztése nem fáj, az új Térkép app bőven tudja ugyanazt, talán még többet jobban is.
Másrészt, ahogy nézem a Gestures Beta windows 10 mobile-on is működik. [link]Szóval én a helyedben leresetelném a telefont (leírás az összefoglalóban), és zokszó nélkül átállnék win10 mobile-ra.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest