2017. november 24., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Alkalmazások rovat

Befellegzett a HERE Mapsnek Windows 10 Mobile-on

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: Windows Central

Március 29. után nem lehet letölteni, június 30-tól pedig nem fognak működni a HERE térképalkalmazások Windows 10 Mobile-on. Megmarad viszont a Windows Térképek.

H​ir​d​etés

A Nokia egykori, máig népszerű térképszolgáltatása, amely elválaszthatatlan volt a Lumia készülékektől, tavaly a német autógyári konzorcium kezébe került. A HERE-t tehát nem vásárolta fel a Microsoft, amely a Windows 10 Mobile óta saját, Windows Maps vagy Térképek névre hallgató alkalmazását használja, a HERE adatbázisát licencelve. Mivel a régebbi Windows Phone készülékeken még a HERE Térkép és kiegészítő appok érhetők el alapból, a korábbi nokiás szoftver nem kopott ki teljesen, csak a Windows 10 rendszerűekre nincs előre telepítve. Ez utóbbiakról viszont hamarosan teljesen eltűnik: március 29. után ugyanis már nem lehet beszerezni az Áruházból.

A HERE Térképek és a Windows 10 Térképek egymás mellett A HERE Térképek és a Windows 10 Térképek egymás mellett
A HERE Térképek és a Windows 10 Térképek egymás mellett [+]

Ennél is rosszabb hír, hogy június 30-tól kezdődően a még fent lévő HERE appok megszűnnek működni Windows 10-en, mivel a Microsoft a saját alkalmazására koncentrál. Az egyelőre kérdéses, hogy az esetleges licencszerződés lejárta után is a HERE adatokat fogja-e használni a redmondiak hivatalos appja, a Windows Central mindenesetre úgy tudja, hogy a Microsoft komolyan veszi a Térképek fejlesztését, és a szoftver a következő tesztverziókban már egy újragondolt vezetési módot prezentálhat. Attól tehát semmiképpen nem kell tartania a Windows 10 Mobile kommunának, hogy térkép nélkül marad, a Windows Phone verziókon ragadt mobilokat pedig, úgy tűnik, nem érinti a változás, azaz nekik nem kell lemondaniuk a HERE-ről.

Előzmények

 • Microsoft Lumia 950 - kiment a ház az ablakon

  Új oprendszer, új funkciók, új lehetőségek, új csúcsmodell. De az új ablak mellett még bemásznak a bogarak, bőven kell dolgozni a szigetelésen. Az viszont már látszik, hogy ha összeáll, akkor nem lesz rossz.

 • Microsoft Lumia 950 XL - ablakcsere a tizediken

  Megérkezett a legütősebb Windows 10-es referenciakészülék, amely nem kevesebbet ígér, mint kiegészítővel zsebszámítógéppé alakítást. Ám készen áll-e a dolog a nagyközönségnek?

 • Microsoft Lumia 550 - szellőztetés, friss levegő

  A redmondiak a két csúcsmodell mellett egy középkategóriás mobilt is bemutattak, a kompakt kialakítású készülék gyors, Windows 10-et futtat, és az ára miatt nem kizárt, hogy sikeres lesz.

Gyártók, szolgáltatók

H​i​rdet​és​

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.