- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Az Oppo is rápróbál a kompakt csúcskategóriára
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faby
senior tag
Hali!
Másfél év után lett egy pici gond a telóval. Csinált néha hülyeségeket, de alapvetően a WLAN hibák miatt vittem el hivatalos szervizbe frissíteni. Fel is rakták a legfrissebb 400.34.011 szoftot. (még a legelső volt rajta, de alapvetően jól működött. Eddig sem hekkeltem, ezután sem tervezem, jó lesz nekem a 400-as is.)
Minden működik, egy furcsa dolgot tapasztaltam: ha meg akarom nézni az aktiváló kulcsokat (Menü>Eszközök>Akt.kulcs) újra indul a telefon, már akkor is, ha csak bele lépek. Akkor meg, ha meg akarom nézni (Érvényes, Érvénytelen, Nem használt) akkor kiírja, hogy a lista elavult, újratöltés folyamatban, és ekkor indul újra.
Normális ez? Egyáltalán mi ez az aktiváló kulcs? Régebben is elvoltam nélküle, ha nem működik, nem nagyon zavar, most is csak véletlenül néztem rá, de idegesít, hogy miért csinálja.
Ötlet, megoldás? Vigyem vissza a Nokiához?
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
lazlo8
tag
most h nem nyulok a telomhoz bill zár van rajta kb 5 -10 mp változik az ido kijelzése egyszer fent van egy csík egyszer meg lent. ezt kilehet kapcsolni? ha igen hol?( h kevesebb akksit fogyasszon
más is tapasztalta h mostanában lassab az sms kuldés mikor elkuldom még jo 5 mp-ig ott van a boriték meg a nyilacska a főképernyén.( t mobile helyszint nemváltoztattam még mindig pest.)
annyira halk már h elakarom vinni h kivegyék ezt a hangszoro selymet. ha frissitenek szoftvert az nekem jo lesz e? ha igen milyenr? most 220as van rajta fuggetlen. -
izomhod
őstag
[ Szerkesztve ]
-
Dexter68
addikt
Találtam egy jó kis gyűjteményt:
Programok
TémákA hátlapba gravírozott számokat meg be kell pötyögni két kettőskereszt és csillag közé, és akkor E71-essé változik a telefon és gps is lesz benne. -bocs-
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
senior tag
Mit jelenthetnek a hátlap belsejére gravírozott számok?
Forrás: mobilport.huAz enyémen pedig ez van:
>Stainless Steel<
C4-1 V4.1
040-042412
W2309BValamint nemtom egyéni defekt-e, de már tiszta karcos a lyuk fölötti rész, ahogy végighúzódik a kioldó gombon a le/felrakástól...
[ Szerkesztve ]
-
Dexter68
addikt
válasz Segnior_Barthez #15289 üzenetére
Ilyen van sajnos. 4 gigás kingstonokat utálta. 8 gigással simán ment.
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
Segnior_Barthez
senior tag
válasz Dexter68 #15288 üzenetére
kösz a cikket, mindenképp tanulságos. nos a szóban forgó Flash Drive Tester v1.14-el megvizsgálva ez egy hibátlan 7661MB-os kártya:
00:27:27.69 - Completed "Reading and comparing data" for drive F: 7661MB, "Generic, STORAGE DEVICE, 9601, ^Eă^G^NGENE^H^C", 512b
00:27:27.69 - Tested total 7661.999MB in 0:08:16 with 15.437MB/s
00:27:27.69 - Total errors: Read fatal=0, Read recoverable=0; Write fatal=0, Write recoverable=0; Comparsion=0
csak épp az én telóm nem kezelihttps://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
Dexter68
addikt
válasz Segnior_Barthez #15287 üzenetére
Ezt érdemes lenne elolvasni. Lehet, hogy nem csak pendrive-okkal trükköznek már, hanem sdhc-kkel is.
-
Segnior_Barthez
senior tag
igen, úgy tűnik, hogy a nokia + sdhc az érzékeny pont, mert beraktam a canon g9-es fotomasinámba ezt a 8gigás micro sd kártyát, és gond nélkül müxik vele. mentési sebessége pedig 1,36sec-cel gyorsabb a 15 sec-es záridő alkalmazása esetén a kingmax 4gigás class4-es sd kártyánál. tehát fotora igen jó. kérdés adott:
szőrén csere valakivel egy nokia vagy sandisk 4gb a noname 8gb clas6 sdhc-mre?https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
tg08
csendes tag
válasz Segnior_Barthez #15282 üzenetére
Akkor az a baja.Nekem 4gb-os transcend csinálta ugyanezt /lefagyott,belassúlt a teló meg ilyesmi/,de vettem egy használt 4 gigás Nokiát 1800ft-ért és azóta tökéletes.
-
válasz Segnior_Barthez #15282 üzenetére
OMFG. Mennyivel tudsz rá másolni? Próbáltad már teletölteni? Nagyon fake-szag van Mindenesetre tuti ez a szar a képben. Szerintem ez telefontól függetlenül is rossz.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
tg08
csendes tag
válasz Segnior_Barthez #15280 üzenetére
Szerintem 100% hogy a kártyát nem kezeli rendesen!Amúgy milyen márka?Mert ha nem nokia vagy sandisk,akkor meg is van a probléma.De attól a kártya nem szar,csak az E51 nem fogja rendesen kezelni.
[ Szerkesztve ]
-
Segnior_Barthez
senior tag
válasz Hugo85 #15279 üzenetére
rápróbáltam a képekre... még vakarózik. de van olyan pillanata a telónak, hogy csont nélkül nyitogatja a zenéket, és a zene mappákat, máskor meg -mint most is- csak a folyamat jelző megy. ezért gondolom az fw-t, vagy tudja a gránát.
sistegés: hallok, egy alig hallható közép frekvenciát, de csak ha azt akarom hallani... nem tudom érted-e. nekem nem zavaró, de lehet hogy vájt fülűeknek már az. minden progival van zajod? lehet sok az előerősítés. a gyári lejátszó is sistereg? kontakt hibát vizsgáltad?https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
Hugo85
aktív tag
válasz Segnior_Barthez #15276 üzenetére
Nem lehet, hogy túl sok szám van a kártyán és nem bírja egyszerűen? A beépített lejátszónak aztán végképp nem kellene lefagynia. Amúgy neked nincs hallható alapzaja a telefonnak (sistergés szerű) lejátszás közben? A kártyát más programmal el bírod érni gond nélkül? Mondjuk fotó nézegetés. Mert ha igen, akkor kizárhatjuk, hogy hibás.
#15277 - Nem biztos, hogy érdemes. Nem nyernél sokat, maximum egy-két bugjavítást (bár ha neked ezek nem tűntek fel, akkor úgysem használod az érintett funkciókat), talán nagyon minimálisan hosszabb készenlétet kapnál egy feltöltéssel, viszont a 400-as szoftot nem lehet hackelni, így lehet mindent szignózni, ami elég nagy szívás.
-
izomhod
őstag
ha már fw:
200ast érdemes cserélnem? tökéletesen működik, nincs vele bajom
-
Segnior_Barthez
senior tag
hello, milyen mp3 lejátszót használtok a masinához? az a problémám, hogy lefagyasztja az összes eddig próbált léjátszó (lcg jukebox, powermp3, coreplayer, beépítettt), és vagy reseteli magát, vagy én veszem ki az aksit... ez akkor jelentkezik, amikor kiválasztom a lejátszandó mappát. a fw: 400.34.011, valamint most vettem egy 6classos 8 gigiás kártyát. van ötlet? szar a kártya, vagy a fw? kösz.
ps: ezzel használom... vmi brutális dinamikát produkálhttps://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
rii
nagyúr
áhh ... köszönöm, uraim!
és akkor töltés közben be is lehet kapcsolni? Nem álll le a töltés bejöcő hívás esetén?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Hugo85
aktív tag
Az régen volt, tán igaz se volt (mondjuk a Ni-Mh aksikat kellett formázni).
Manapság nem kell ilyenekkel foglalkozni a modern Li-ion akkumulátoroknál. Mindegy, hogy 12 órát töltön van, ha egyszer a telefon leállítja a töltést, amikor tele lesz az aksi. Persze, ha ez megnyugtat, akkor nyugodtan rajtahagyhatod a töltőn 12 órát, baja nem lesz tőle
Váá, Karma tudtam, hogy megelőzöl. Itt állsz lesben és vársz mi? Mint Chuck Norris?
Most nézem csak. 2 perc alatt 2 válasz. Pedig esküszöm, hogy csak most jöttem haza[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
hogy is van az akkumulátorral?
most merült le elősször a vétel óta ... és asszem ilyenkor kikapcsolt állapotban kell 12 órát tölteni? Mintha eszonta volna'a boltos
-
Dexter68
addikt
Szerintem pont jó a tudása. Amióta megvettem, nálam alappá vált, hogy egy telefon tudjon wifit. Út közben majdnem bármikor és majdnem bárhol lehet mailt nézni, netezni, msn-skype miegymás. Tetszik, hogy lehet vele zenét hallgatni (tudom, nem egy audiofil cucc, de menet közben úgyis akkora zaj van...), hogy lehet vele filmet nézni (jól jön, amikor 2 órát állok sorba a tanácsnál ) és most már a gps miatt is szeretem.
Más: Van egy BT fülesem. Csatlakoztattam a telómhoz, beállítottam, hogy automatikusan is csatlakozzon. Öt percig működött is, amikor tévedésből menüből csatlakoztattam. Na, onnantól csak menüből hajlandó. Akkor is, ha kikapcs-bekapcs, akkor is, ha eltávolítom és újracsatlakoztatom. Tud valaki megoldást?
-
izomhod
őstag
Sziasztok!
kaptam ma kölcsön egy nokia gps vevőt, van egy két kérdésem ezzel kapcsolatban:
tools-settings-general-positioning-pos methods
itt van 2. bluetooth gps és
network basedmire való ez a 2 a gps belövésénél? mindkettőt ki lehet pipálni, nálam most mind2 ki van.
amikor elindítom a nokia maps-t, ezt írja: network usage disabled. You can enable it from application settings (egyébként működik jóla n maps)
a google earth viszont hiába talál műholdat, a térképet nem tudja nekem alárajzolni, ha nincs wifi, jól gondolom?
a garminnal még küzdök
üdv: izom
-
Canonfan
senior tag
Karma, Dexter68:
Köszi az infót, most már sikerült! -
Hugo85
aktív tag
válasz moltam #15261 üzenetére
Félre értettetek. Nem azt kérdeztem, hogy vegyek-e tokot, hanem hogy melyik tok olyan, ami megfelel a fent felsorolt kritériumoknak, esetleg tud-e olyat valaki.
Amúgy így sincs semmi más a zsememben, de ha mondjuk leteszem az asztalra, vagy el kell tenni táskába (pl egyetemi vizsga) akkor se karcolódjon, mondjuk példának okért a hátlap (asztalon ugye azon fekszik fel). Enyémen Brando fólia van és folyamatosan tokban van tartva, több mint másfél éves és tényleg TELJESEN karcmentes (simán zsebben tartottról nehezen tudom elképzelni), illetve nem megy tele porral és szösszel az összes rés (csak egy pár) és az alsó csatlakozók sem. Nekem ez megér +15 grammot, plusz 2 mm vastagságot és max 3k Ft-ot.
-
moltam
tag
Én is a zsebemben hordom. Annyi a lényeg hogy ne legyen más a zsebben és semmi baja nem lesz.
-
Hugo85
aktív tag
Ki milyen tokot használ az E51-hez? Most kellene új tokot vennem mert a régi elvileg gyári Nokia (nem övrefűzhetős, hanem ilye alul bebújtatós, felül ráhajtós) széjjelfoszlott. Bírt egy évet, mondjuk nem volt drága, de eléggé bele tud menni a por, és nem tudom úgy beletenni a telefont, hogy az alsó jack kimenet szabad legyen, így nemtudom headsettel vagy fülessel használni tokban.
Voltam a MMban és két fajta (azaz két szabású, amúgy ezer fajta) ilyen beledugós tok volt. Az egy túl rövid volt, azaz a telefon alja/tetje kilógott belőle, a másik ugyan elég hosszú volt, de túl széles, így túl sok helyet foglalna a zsebemben. Van esetleg olyan tok (minél vékonyabb, mert zsebben hordom), amibe rendesen belefér a telefon, viszonylag komolyan néz ki és nem túl drága?
Ti milyen használtok?
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz Dexter68 #15257 üzenetére
IGO-m van igazi gps-en és brutál jó, de kellett volna valami egyszerűbb dolog mobilra is, csak térképnek, de ez a Nokia Maps, ez....
10-ből 8x "Nem található útvonal", pedig mindent ugyan úgy csinálok, utána gondol egyet és 2 másik címre meg tervez...és akkor is néha érdekesen, mert látszólag 2 közel lévő pont között kb 3km-t kerül..nem, nem 1 irányú utcás területen.exDigi
-
Dexter68
addikt
Üdv a klubban Kolléga! Jó telót vettél, az tuti. Én nemrég vettem Nokia LD4W GPS-t hozzá a M3tróban 6900,- ért. Tök jól működik Garminnal.
Nokiamaps offline térképként műxik rendesen.Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy flash (swf kiterjesztésű) fájlt be lehet valamilyen módon rakni háttérképnek, vagy képernyőkímélőnek?
Azért érdekelne, mert az egyik haverom átküldött nekem nemrég egy s40-es témát, (neki 6234-ese van) és bár tudom, hogy magát a témát nem tudnám úgyse használni, és ez nem is baj, de a téma flash-es háttérképe tetszik, de eddig csak a flash lejátszóba tudtam megnyitni, mást nem tudtam csinálni vele...Bármilyen infót előre is köszi!
-
nfsu17
veterán
válasz mesakos #15251 üzenetére
Köszi, de Garmin nem kell.
Feltettem a Nokia Maps 2.0-t. Felment.
Feltettem a magyar térképet, felment. Szépen működik is.Kinézek egy pontot a térképen, középső gomb, útvonalhoz adás. Oké. Elfogadja, ez lesz az indulás. Kinézek egy kicsit arrébb lévő pontot, köz. gomb, útvonalhoz adás. Mutatja a kis zászló, hogy ez a cél. Alul, gyalogos mód. Opciók, útvonal megjelenítése: "Nem található útvonal"
-----
Most Pesten meg megy, de ahol meg lakom, ott nem.
[ Szerkesztve ]
exDigi
-
nfsu17
veterán
Köztudott, hogy Magyarországon jobb a TopMap térkép, mint a TeleAtlas.
A nokia, meg a google is TA-t használ, igaz?
TopMap nincs a készülékre?exDigi
-
rii
nagyúr
válasz Hugo85 #15247 üzenetére
nagyon köszo!
a Nokia Maps-ot le tudom tölteni a gépemre, onnan meg rá tudom tenni a USB-n keresztül a telóra?
nem akarok "adatforglamat"
meg a Nokia Maps tud működni Offline is, hogy mondjuk csak a feltöltött Budapest térképet használja?
-
Hugo85
aktív tag
Azért akar GPS-t keresni, mert BT-on csatlakoztathatsz rá és mert rajta van a Nokia Maps, ergo fel van készítve a navigálásra, de ettől még beépített GPS nincs. De a google maps pl elég pontos is tud lenni csak cellainformáció alapú háromszögeléssel (belvárosban egy 500 méteres körben helyez el).
Nokia Maps-t sok helyen el bírod érni. Ovi Store, Nokia Maps Loader etöltési oldala, Ovi Suite, Pc Suite (bár azt nem tudom ezek hogyan mennek Mac-en).
-
rii
nagyúr
miért akar akkor GPS-t keresni a GPS menüpont alatt?
mondjuk bluetooth-al megtalálja a céges gépeketMAC alatt aMacintosh-t értettem, igen ...
a Nokia Maps-t hol tudom elérni?
bocs, csak totál nem élrtek az ennyire bonyolult telefonokhoz ....piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Nincs benne GPS. Az E51-2-ben se (kamera nélküli verzió).
Media Access Controlról? Hát, fogalmam sincs. Gondolom lemented a wikipédia ábráit, ami tetszik.
Ha a Mac gépekre gondolsz (nem rövidítés), akkor az Adatátvitel (Mass Storage) módban tudsz rámásolgatni a memóriakártyára, USB-vel. Vagy BT fájlküldéssel. Légy kreatív
Miért ne lenne térkép? A Nokia Maps nem csak dísznek van. Térképként ingyenesen is használható, csak a Nokia Map Updaterrel fel kell tölteni a kártyára előre a térképeket.
“All nothings are not equal.”
-
rii
nagyúr
csaó...
na szert tetem én is e51-re () kamera nélkülire ....
azt szerteém megkérdzni, hogy a benne levő GPS az mit ér?
illetve MAC-ről hogy tudok rátölteni képet?
gondolom térkép program nincs hozzá ... vagy mégis? (BP)
-
Hugo85
aktív tag
Na, próbáltam zenét hallgatni az új fülhallgatómmal (Sennheiser CX400, az előző Koss féle "The Plug"-al csak simán szánalmasan szólt) is az E51-en, de a kevés fokozatos hangerő állítás mellett (és még az öcsém XpressMusic cuccában is csak 10 fokozatú, röhej) bejött az is, hogy a telefonnak iszonytató alapzaja van Mp3 lejátszásnál (jó a füles is nagyon érzékeny és kis ellenállású).
Ezek után a telefont zenehallgatása alkalmatlannak (esetleg sztereó BT fülessel) minősítettem
Ja, az akkumulátor témához annyit, hogy szombat reggel feltöltöttem aztán szombat este Wifiztem egy órát, majd tegnap este két és fél órát, és ma estére így le is merült, szóval a Wifi csodákra képes, szerintem olyan 4-5 órányi csutkára meríti. Persze a HSDPA még ennél is sokkal durvább, az szerintem max 2 óra, és üres az aksi. Ezek után ki lehet számolni hogy Joikuspottal mennyit bír wireless AP-ként
[ Szerkesztve ]
-
Hugo85
aktív tag
válasz V.Stryker #15239 üzenetére
Rögzíts egy "találkozót", az csak pár órával az idópontja előtt kezd el ott virítani, illetve be bírsz hozzá állítani hangos riasztást is, Z nap X óra Y percre. Ezt aztán meg lehet fejelni heti vagy havi esetleg éves ismétlődéssel (bár arra már inkább az évfordulót javaslom ).
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Láma kérdés, de már többször besz.ptam. Szóval szoktam a naptárba emlékeztetőt rakni, vagyis pl. hogy le kell olvasni a villanyórát 22-én. Ez nekem logika szerint emlékeztető. De valamiért ha ma 5-én beírom, holnap reggel már ott virít az aktív készenléten és 22-ig meg megszokom. Mire is kéne beállítanom,hogy mondjuk csak 21-én kezdjen el virítani ott mondjuk 22-e éjfélig?
-
-
Hugo85
aktív tag
válasz lazlo8 #15237 üzenetére
Nem a számla kell, hanem a garanciapapír, és igen, minden további nélkül beviheted a Westend-ben található márkaboltba és szervízbe. Sőt a javítás átalában megvárható (max 1,5 óra).
Egybként ha jól tudom, akkor a rendszerükben benne van, hogy garanciális, tehát akár pótolni is tudják a garancialapot egy bizonyos összegért. Mondjuk jobb nem elhagyni.
-
lazlo8
tag
e51.emen szoft.ot akarok frissíteni meg ezt a hangszoro selymet is ki akarom vetetni mert maxon van és alig hallok vmit is...
nahmost decemberben vettem Auchanban kártyafuggetlenul. bevihetem pl a nokia márkaboltban a westendben? mi a modja ennek?
a számla aszthiszem a könyvelőmnél van kell eredeti v elég a fénymásolt? -
Dexter68
addikt
Pont nemrég írtam, hogy van egy olyan menüpontja, miszerint Stop wefi service, ezzel kikapcsolod. És olyan lehetőség is van, hogy nem indítja a servicét a telefon indulásakor, tehát csak akkor dolgozik, amikor szükség van rá. Jobb wifi kapcsolatkezelőt meg még nem láttam. A fizetős kategóriában sem.
-
nfsu17
veterán
Igen, én követtem el azokat a hsz-okat.
1 nap több mint 30 percet használja a wifit (számomra) fölöslegesen, hiszen tényleg elég lenne akkor keresnie, ha mondjuk webre megyek, vagy kell valami.Ha itthon vagyok, a wefi service-t kilövöm, és ha kell valami az itthoni wlant használom. Így pl ha webre megyek fellépek az itthonira, ha a webből kilépek már meg is szűnt a wifi kapcs, nem kell még külön kilőni a wefit. Valahogy jó lenne ha így működne a wefi is. Ha a service kikapcsolás automatikusan aktíválódna, ha nem használja semmi a wlant.
[ Szerkesztve ]
exDigi
-
Hugo85
aktív tag
Én használom a BirdStep-et, de az inkább ilyen kapcsolatcsoportosító és priorizáló. Meglévő hozzáférési pontokat lehet egybe csoportosítani priorozálva benne, és az így létrehozott virtuális hozzáférési pontot megadva mondjuk a böngészőnek, a SC a háttérben mindig a prioritási listán legfelül levő elérhető hálózathoz fog kapcsolódni, sőt ha elérhetővé válik egy magasabb prioritású (mondjuk hazajövök és itt a wifi) át is csatlakozik. Lehet, hogy tud éppen aktuális Wifi-t is keresni, de én azt még nem találtam benne, igaz nem másztam bele túl mélyen.
Majd megnézem mit lehet még benne állítani, de szerintem nincs meg benne az a funkcionalitás mint a WeFi-ben, igaz nem is mászik 20 percenként wifire, ez biztos.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Hugo85 #15232 üzenetére
Igazad van, a WeFi az... 20percenként ellenőrzi a környező WiFi spotokat, hogy amikor valóban szükségem van rá, akkor már képben legyen, hogy melyikre csatlakozzon.
Nem épp a leg akku-kímélőbb működés..."Download WeFi and get: Constant checks of your surroundings to provide you the best Wi-Fi on demand"
Itt volt részletesen szó erről a problémáról.
A megoldás hozzászólásai: [hsz1] [hsz2] [hsz3] [hsz4]Sajnos egyedüli megoldás rá, hogy leállítom a háttérben futó WeFi service-t. Ha meg kell, akkor manuálisan elindítom... utána megint lelövöm...
Sajnos elég kényelmetlen így, de a legújabb változatban (1.07 b21) sincs olyanra lehetőség, hogy kikapcsolni a háttérben való szkennelést.
Bőven elég lenne egyébként, ha mindig csak akkor keresne, mikor épp szükség van rá, egyébként meg kussolna.Beleolvastam a fórumukba, és amint megtudták néhányan, hogy 20 percenként szkennel, és ezáltal néhány nappal megrövidül az üzemidő, mérgesen eltávolították.
Remélem fognak valamit lépni ez ügyben a készítők...Nincs esetleg más jobb WiFi kezelő? Milyen ez a SmartConnect by Birdstep?
[ Szerkesztve ]
-
Hugo85
aktív tag
Ezek a fogyasztási értékek teljesen normálisak, bár a helyedben hagynám a háttérben futni képernyőkimélő mellett több percet is, abból meg lehetne tudni többet is.
A 20 percenkénti Wifi csatlakozást elvileg tán a WeFi csinálja, ellenőrzi a közeledben levő hálózatokat, és igen, elég vastagon tudja meríteni az akkut. Ha jól emlékszem ez egy ismert jelenség, fentebb már volt róla szó. Az, hogy a futó programok között nem látod, az nem jelenti, hogy a háttérben nem fut egy process-e.
Kicsit olvass vissza a topikban, ha jól emlékszem le volt írva a megoldás a WeFi kikapcsolására, így ha otthon vagy, akkor le tudod lőni és nem merít feleslegesen.
Egyébként valami fájlkezelővel (Xplore, Jbak Task Manager, ActiveFile) meg tudod nézni az éppen a háttérben futó processeket, aztán ezeket többnyire be lehet azonosítani kis keresgélés után. Megpróbálhatod lelődösni őket egyesével, és amelyik után megszűnik a Wifi-re mászás az a bűnös.
(az a kép amúgy nem olyan kicsi, az a negyed felbontása a telefon kijelzőjének. gondolom takarékosságból menti le így)
-
senior tag
Nah, lefuttattam az Energy Profiler 1.21-et:
Sajnos nem tudom miért ilyen kicsibe menti le a képetSzóval a beállítások:
- 20mp háttérvilágítás (0,14-0,17V között)
- 20mp háttérvilágítás nélkül (0,08-0,13V között)
- 20mp képernyőkímélő háttérvilágítás nélkül (0,02-0,04V között)Szépen látszik ez a lépcsőkön. Nekem ezek jó értékeknek tűnnek.
Telepített programok a teljesség igénye nélkül:
- fring
- Google Maps
- Ovi Maps
- WeFi
- Nokia Email (Messaging
- Psiloc World Traveler
- Windows Live
- Shazam iD
- PhoNetInfo
- Egyéb javás programok (Opera, Gmail)NAAAAAAAAA, ez érdekes; most hogy nézem a telefonon a telepített programokat, egyszer csak felugrik a WeFi, kapcsolódik, kilép, látszik, hogy a WiFi él egy kicsit, aztán kihuny, de mégsincs semmi program nyitva.
Megnéztem a LOG-ot rászűrve a WiFi kapcsolatokra és azt látom, hogy kerek 20 percenként csatlakozik és olyan 20KB a fogadott és 10KB a küldött adat, de van mikor 0KB/0KB.
Ezt csinálja egész áldott nap, ahogy látom, 20percenként csatlakozik és adatozik valamit! Nem csoda, hogy gyorsan merül...Hogy tudnék ennek pontosan utánajárni, hogy mi akar csatlakozni/mi használja a netet/mi fut mégis láthatatlanul a háttérben? Menüt nyomva tartva elvileg semmi...
-
zack
nagyúr
Srácok!
Tudnátok segíteni?Azok a Symbianos progik amiket kiadtak az E szériához azok vajon kompatibilisek az E90-el is? Vagy az S60 kompatilis progik mind jók az E90-re? Bajban vagyok, mert egy LG Arena-t cserélnék E90-re de a saját topikja (E90) teljesen kihalt, így nem tudok hol kérdezni...sorry az off-ért.
Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Hugo85
aktív tag
Nos, csak gondoltam viszonyítási pontként mindenkivel megosztom.
A telefonom múlt pénteken töltöttem fel, és csak most kezdett el sipákolni, hogy az akku merül. Ez alatt egy éjszakát volt Offline, amúgy folyamatosan be volt kapcsolva. Körülbelül 45-60 percet Wifiztem, összesen kb 30 percet beszélgettem és olyan 5-6 SMS jött és ugyanennyi ment, illetve minden reggel ébresztett a telefon pár szundival.
Tudom nem valami intenzív használat, de a telefonom 2008. februári és 200-as szoft van rajta. Csak GSM módban van és semmi sem fut a háttérben.
Szóval ilyet is lehet... Ezek után készséggel elhiszem ha valakinek több mint 10 napot elmegy töltés nélkül mondjuk egy E52.
-
rekid
addikt
-
atom87
aktív tag
Üdv!
Ismerősöm rendelkezik egy E51-essel. A problémája az vele, hogy a Személyes mappába betette az üzeneteit, hogy PC-re le tudja menteni. A PC Suite program viszont nem látja a mappát. Valakinek van ötlete, hogyan lehetne olvashatóan lementeni az üzeneteket PC-re?
Kawasaki z1000
-
krupitomi
tag
Sziasztok!
Leszedtem pár témát netről a gépre mindegyiknek .sis a kiterjesztése. Ezeket melyik mappába kell másolnom a telóra hogy használni tudjam őket? több helyre is másoltam már de sehol sem találom őket mégsem
-
nfsu17
veterán
Üdv.
Feltettem újra a ShazamID-t (v1.97, nok.progr.hu) a teló memóriájába, így már úgy működik ahogy kell (borítók, felvett zene későbbi megkeresése), elsőre is tehettem volna oda.
Ami most feltűnt, de anno nem.
Első indításkor egy üzenetet dobott (többet nem), hogy trial miegymás. Igaz nem olvastam nagyon el, rögtön tovább nyomtam. De ugyanezt a verziót már több hete feltettem és még ma is ment.
Az információk fül alatt v1.90-et ír.
A súgóban is csomószor írja, hogy 7 nap, ennyi meg annyi, stb.
Most már nem vagyok biztos benne, hogy most is működni fog hetek múlva.
Lehet nem kellett volna letörölni.Vki ránézre a telefonjára unalmas perceiben, hogy nála miket ír a súgó, ha ez a verzió van fent neki is?
Köszönöm.
exDigi
-
dzsozefo
aktív tag
Sziasztok!
Hogy állunk firmware ügyben? 300.34.56 t-mobilos softot lehet helloox 2 használni?
-
tothm
őstag
Az email klienst belehet állatíni citromail-ra is?
-
GML
őstag
üdv. hogy lehet rávenni az e51-et, hogy a headset-en lévő gomb megnyomásával fogadja a hívást? valahogy nem sikrült rájönnöm..
-
z0d1AK
nagyúr
Még mindig nem találtam jó programot, amivel bluetooth-on keresztül menne a camera webkameraként.
A smartcam nem megy, a mobiola meg csak keres bluetoothon, mást nem csinál| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Dexter68
addikt
Na, az az érdekes helyzet állott elő, hogy egyszercsak valami elkezdte zabálni a ramot. És újabban egy csomó automatikus alkalmazás (freetimebox, lightctrl, T9) nem indul automatikusan. A hard resetet elkerülném, ha lehet. Hogy nyomozzak?
-
nfsu17
veterán
Azt hiszem nekem is fin, az akksifedél nagyon fog, a bekapcsgomb elmegy, de nehéz benyomni, az oldalsó gombok mellett 1mm-es hézag és néha recseg is, de nem piszkálom.
Összességében nagyon egyben van, még a fólia sem jött le, pedig zsebben hordom (10 hónapos).[ Szerkesztve ]
exDigi
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Elektromos cigaretta 🔞
- Cyberpunk 2077
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ASUS routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
- iPhone 16 Pro Max 256GB fehér White Titanium
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 33 töltéssel 2025. 10.30-ig Apple jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest