- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G - nagy ügy
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Na, tegyünk valamit tisztába
A BT csak digitális átvitelre jó, nem támogat más protokollt jelenleg, így minden egyes BT fülesben van DAC, mert muszáj legyen. Van amiben a CSR chip végzi ezt a feladatot is az adó-vevő funkció mellett (attól még az is DAC-nak számít), és van ahol kap külön dedikált DA chipet és megfelelő körítést az ember.
BT 4 és 5 nagyobb átvitelt tesz lehetővé, de ez nincs közvetlen hatással a hangminőségre, ugyanis az átvitel minősége elsősorban a használt kodektől függ. Az XZ2 az ugye LDAC kodeket használ már, ami amúgy minden Android telefonban megvan Oreo óta. Ez a kodek képes max 990kbps átvitelre is, így már tényleg használható lossless átvitelre.
Szóval ha valami nem támogatja az LDAC kodeket például, akkor hiába van benne BT5, attól nem lesz jobb a hangminőséged sajnos. -
Armahun
addikt
És sokáig használtam több féle Sony Bluetooth headset-et rádió és zene hallgatásra. Az üzem idővel nekem nem volt bajom 10-12 órát simán elmentek, viszont ami nagyon zavart az a hang csúszása. Már egy Youtube videónál is nagyon zavaró, hogy késik a hang.
-
SÖ
addikt
válasz
#16820480 #143 üzenetére
BT füleseknél már nem is a hangminőség a probléma, mert már vannak modellek amik képesek a konverzióra, vagy is a DAC már a fülhallgatóban van, de tovább megyek a legújabb BT szabvány 04-05 nagyságrendekkel nagyobb átviteli sebességre képes. PL az XZ2 BT5 HD nagy-felbontású audiojel átvitelét is lehetővé teszi. Engem elsősorban a töltögetés, és a korlátozott üzemidő tart vissza.
-
törölt tag
Ezért ignorálom azokat a mobilokat, amin nincs jack. Félmegoldásoknak sosem voltam híve. De leginkább az aggaszt, hogy simán letörhet az USB csatlakozó a zsebben. Hasonló esetet láttam már, mikor egy powerbank és telefon volt egy zsebben. Simán kitört a telefonon az USB egy rossz mozdulattól. Ráadásul a Type_C nem is kevés tüskével rendelkezik, még érzékenyebb, mint a mikro USB. A napi töltés az asztalon hagyján, ott nincs extra igénybevétel, mint egy fejhallgató esetén, ahol többnyire mozgás közben használják.
-
taki01
őstag
Megjött a Sony-tól a válasz a támogatásukról:
MDR-NC750 Headset nem kompatibilis az Xperia XZ2 és XZ2 Compact készülékekkel. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem műkdök együtt a két eszköz, azonban a High-Resolution Audio, valamint a Digital Noise Cancelling funkciók működését nem tudjuk garantálni.
-
Edy89
csendes tag
válasz
quailstorm #223 üzenetére
Bocsanat, hogy igy betolakodok, csak eppen temaba vago helyzetben vagyok, es gondoltam megosztom.
Ceges telefonkent 3 eve hasznalok egy Z3 compactot, ami igazabol az elso Androidos okostelefonom, es most adodott lehetosegem cserere. Csak a sajat szemszogembol tudok nyilvan nyilatkozni, de en nagyon megszerettem, gyors, ez ido alatt osszesen talan ketszer fagyott le (nagyon ritkan inditom ujra), az akku ennyi ido utan is csak picit vesztett az uzemidejebol, illetve szinten a merete pont akkora, amit kenyelmesen tudok a kicsi kezemmel is hasznalni. Nekem keves volt mar az elejen is a 16 GB belso tarhely, de ez nyilvan athidalhato, egyebkent semmi egetrengetoen negativat nem tudok a keszulekrol mondani. Szoval azt terveztem, hogy ha tudok, akkor ezen a vonalon maradnek a jo tapasztalatok miatt.
Elsokent pont ezt a forumtemat ihletett cikkre bukkantam, illetve a kommentekre, es igazabol meggyoztetek, hogy nem biztos, hogy a legjobb valasztas lenne az ujonnan bejelentett compactra valtani.. Szoval par napja beruhaztam egy XZ1 compactba, meg egyelore ismerkedunk, nyomkodom, allitgatom.
Nekem szemelyesen a Z3 formavilaga jobban tetszik, viszont a mereteit tekintve semmivel sem kenyelmetlenebb a fogasa az ujnak, nagyon kis kulonbseg van koztuk. Egyelore annyi problemam van, hogy nem sikerult meg ra tokot talalnom egyaltalan (a Z3-hoz rogton az elso meglatogatott BestByte-ban sikerult, raadasul szerintem kifejezetten jot is), szoval emiatt meg nem is hordom magammal napi szinten.
Meg egy ideig nalam lesz a regebbi is, szoval hogyha tudok barmit segiteni osszehasonlitassal, akkor szoljatok.
-
quailstorm
félisten
Z5c nem érte meg Z3c-hez képest, ár/előrelépés arány rossz.
X compact nem csúcsmodell volt, és az anyaghasználata se prémium feeling. Amúgy nem ismerem.
XZ1-ről meg semmit nem tudok, de papíron nagyon jónak tűnik. Csak sajnos a papír manapság kevés, főleg egy Z3c-nél, ami borzasztó anyaghibákkal küzd, és nehezen javítható.
Látatlanban amúgy XZ1c-re cserélném a Z3c-t, de egyelőre teljesen felesleges pénzkidobás lenne, a Sonyk értékvesztése pedig nagyon gyors. -
w.miki
veterán
válasz
quailstorm #221 üzenetére
Z5, X, XZ1 compactról mi a véleményed?
Nekem már ezek is nagyok, de sajna még ezek a legkisebbek.
Vagy átlépek S7-re, ami már jóval nagyobb, de nem kocka forma, és talán megbízhatóbb is. -
quailstorm
félisten
Nem szoktam drága készülékekkel rohangálni, Lasy-ban meg meg mertem bízni, hogy nem egy széthullós vackot ad.
A nagyon közeli jövőben változhat a fizetési hajlandóságom, de ahogy elnézem ezúttal se új modell fogja kapni a pénzem.
Nincs más kicsi, iPhone 5s-t meg SE-t néztem még, de az nekem új lett volna nagyon. Unokatesómnak van SE, kiváló készülék, de pár kellemetlenségre ki kell találni valamit...
Galaxy A3-ból volt még vállalható méretű, de szerintem az már túlmutat a kezem képességein.
-
w.miki
veterán
válasz
quailstorm #179 üzenetére
Miért a Z3 compactot választottad?
Z5, X, XZ1 compactok nem jobbak nála? Van még más kis telefon? -
mbalint987
aktív tag
Übergáz, hogy elhagyták a jack-et, nettó Apple majmolás volt, értelme meg nulla.
-
quailstorm
félisten
válasz
#16820480 #216 üzenetére
Jó, így már megértem. Nekem totál fölösleges ennyi közösségi és chap app, és ami fenn van, abból is a lite verzió elég. Azok borzasztóan tudják enni a telefont.
Lényegében most csak Messenger Lite van fenn privát életre és gaming klánhoz, meg Skype 7.46 munkahely miatt. Az ha tiltják az indiai lite-ra lesz cserélve.
Nagyon számít egyébként, egy FB+Messenger teljesen le tud ölni egy régebbi telefont. Aztán ha még megfejelik valami Cheetah mobile-os cleaner izével, akkor lesz tökkéletes.
Cserébe nálam egyszerre nyitva lehet a GDrive, a WPS Office, az Adobe Reader és a Chrome kevés tabbal. Valamit valamiért.
1130MB 2GB-nál az teljesen jó. Akkor valóban, ahogy mondtad az egy tiszta ROM lesz.
Azért érdekes, mint fentebb írtam, mert kb. ez a nettó memóriád, amivel gazdálkodhatsz. És egy csillámpónis felület meg tudja felezni.
-
törölt tag
válasz
quailstorm #215 üzenetére
1130 MB used után fagyott ki az app tableten a 2GB memóriával. De nem tudom ez miért érdekes amúgy.
Attól még ha mondjuk megy a Gdocs, Pinterest és böngésző is, akkor a váltogatásnál simán újratölti egyiket-másikat.
Hogy mi a usecase? Például telefonon nekem megy a Hangouts, Messenger, Line, Whatsapp és Wechat az üzenetküldők közül, plusz Inbox és Outlook, időjárás, Instagram, Photos, néha a kamera, Chrome 1-2 lappal, Tidal. Ezek napi szinten mennek, és a legtöbb az állandóan nyitva van, mert nem szeretem, ha újra be kell töltse, mert nem ott nyílik meg, ahol letettem háttérbe. Ez még amúgy összességében elmegy általában, de ha megnyitok mellé egy játékot, akkor az megkavarja a dolgokat.A VR meg felőlem mehet a 3D után a levesbe, nem nagyon hoz lázba
-
quailstorm
félisten
válasz
#16820480 #213 üzenetére
Akkor ott valami nagyon nincs rendben, mert ez még a ZTE Blade Q-n se történt meg. Lehet, hogy túl agresszíven taskkillel a rendszer, de az is lehet, hogy simán gagyi a ROM. Ezzel mérj már egyet a kedvemért.
Összeomlás előtti, vagy inkább belassulás előtti érték ami számít. Például a hírhedt Galaxy SIII gyári 4.3 aminél nagyon kijön, hogy az 1GB RAM és 1GB RAM közt akár 2x-es különbség van a valóságban. 300MB-ot sem tud felszabadítani, míg a ZTE Blade Q túl tudja lépni az 550MB-ot.
Ennek megfelelően az általad felvázolt esetben a bezárás elképzelhetetlen, ha a Chrome-ban 3 vagy kevesebb tab fut.
De tényleg nem mindegy az se, hogy milyen vehemenciával hajítja ki a hibernált processzeket, lehet nálad nem a RAM a kevés.Megj, Android 7 és felette ZRAM és SWAP miatt túl tudja lépni a fizikai RAM méretet is a mérés.
A Z3 compact szenvedés nélkül 1GB-ig tud eljutni, ennyiből kell osztoznia a felhasználói appoknak, egy felhasználói app (játék) legfeljebb ennyit ehet meg.AOT amúgy az ART óta jelen van, tehát a legtöbb mindent nem futásidőben fordítja már. Csak amit lehet, érdemes, vagy muszáj. [link]
Amúgy ez a memóriatisztogatás most nem tudom hogy jött ide. Én sima use caseket szerettem volna látni, ahova nem elég mondjuk 3GB RAM, de legyen akkor csak 2GB. És nem kötekedésből, hanem mert nem láttam sose és nem ismerem a mai modern igényeket.
Hát, nekem voltak preemptív multitaskos telefonjaim, Symbian meg Linux, maradjunk annyiban hogy a droid még mindig csak egy rossz vicc, de a hardver fejlettsége miatt ez már annyira nem tűnik fel, mint 2011-12-ben. Más kérdés, hogy a preemptív multitask nem alapigénye az átlagembernek és bizony ott egy fejlesztői hiba súlyosabb következményekkel tud járni (leszívja az akkut).
Amúgy technikailag a Linux kernel miatt az android is preemptive lenne, de mivel lényegében csak az fut, amit látsz, kivéve daemonok és servicek, ezért user szemszögből kvázi egyfeladatossá butul.
VR szemüvegek meg a prémium miatt tuti marad az SD8xx a csúcstelókban mindegy mi van.
-
törölt tag
válasz
quailstorm #208 üzenetére
2 gigát szinte bármivel?
Tabletemben annyi van, ráadásul szinte tiszta Android, nincs rajta bloatware. Böngésző egy oldallal (pl. PH!), átlépek Gdocs alá valamit megnézni, utána esetleg email, és mire visszalépek, már tölti is újra a böngészőt. Pedig ez nem olyan kemény felhasználás, 2-3 appnál már ha váltogatsz, akkor újratölt.Mobilon amúgy semmi értelme memóriát tisztogatni, főleg Androidon nem, mert a JIT miatt jobbára akkor fordítja forrásból az alkalmazásokat, amikor betölti a memóriába. Bár az újabb verzióknál már van valami hibrid fordító, de ez nem Windows, ahol egyszer lefordította a progi írója binárisra, és utána azt használod, az apk fájlok csak zip állományok, a program forrásával. Ebből csinál egy cache-t az Android a (részben) lefordított appokkal. Szóval még inkább negatív hatása van a futásra azoknak a fantasztikus optimalizáló progiknak, amik folyton dobálnák ki a memóriából a dolgokat. Mivel alkalmazás szinten erősen korlátozott a multitask Androidon (egyszerre talán 2 app futhat max, az osztott képernyő miatt például), így jelentősége sincs kidobálni őket a memóriából, ha háttérbe kerül, a legtöbb alkalmazás kvázi hibernálódik, nem fogyaszt erőforrást (kivéve ha konkrétan rosszul írta meg a fejlesztője). A részfolyamatai (például ami a push értesítéseket gyűjti) az futhat a háttérben, de az akkor is futhat, ha az optimalizáló kidobálja az alkalmazást a memóriából.
Teljesen másképp működik, mint az asztali rendszereknél. Ezért simán érezhető, ha több RAM van a telefonban, jobban érezhető, mintha erősebb a SoC benne.Nekem már egy mostani középkategória teljesítménye (SD6xx) is elég bőségesen, csak azt kellene szintén átrakni kisebb csíkszélességre, hogy a fogyasztás is csökkenjen jelentősen, meg a melegedés. Az újabb SD8xx chipek meg lassan inkább tabletekbe vagy tablet-laptop hibridekbe mehetnének, mert oda még a nagyobb képernyő, komplexebb feladatok miatt elfér a nagyobb teljesítmény.
-
quailstorm
félisten
válasz
#16820480 #207 üzenetére
Írj pls. példát, hogy mivel lehet most megtölteni a RAM-ot (RAM fill testen kívül
), mert én hozzá vagyok szokva a spóroláshoz, így párhuzamos műveleteket nem szoktam végrehajtani. 1 éve még elég volt nekem az 1GB is, igaz abból ~550MB-ot fel tudott használni bármely app, mert jól volt megcsinálva a ROM.
Meg munkámból, tanulmányaimból kifolyólag én bőven eleget ülök asztali gép előtt, hogy alkalmi netezésen és irodai alkalmazásokon kívül ne kelljen semmi, csak chatapp.
Kiestem a mobilvilágból, 2013 környékén próbálkoztam utoljára asztali gépként használni telefont, de az még a Nokia N900 volt.Fűteni azt valóban tud keményen, ha meg van hajtva. Kb. minden eddigi telóm nagyon melegedős volt, nem tesz hozzá a komfortérzethez.
Intel meg valóban félhet, mert az olcsó szegmenst fel is adta, tehát lényegében alternatívája, válasza se lesz érdemben.
x86 is nagyon régi már.Azt tudom, hogy egy új chip mennyire brutál, akár Apple vonalon is, csak azt vitatom, hogy a mindennapokban ez olyan fontos lenne.
-
törölt tag
válasz
quailstorm #206 üzenetére
Mondjuk azért az érezhető, hogy egy-egy feladatnál pl mennyire melegszik egy telefon. SD801 igen tudott melegedni, a 810-ről ne is beszéljünk
De még a 820-821 is érezhetően jobban fűt, mint a 835 például. Aztán ott a memóriaigény. Azért a pár évvel ezelőtti 2-3GB manapság már nem kimondottan elég sajna.
A SD845 már van például olyan erős, hogy ne csak telefonba legyen jó, hanem én simán elviselném egy Chromebookban is akár. 1-2 generáció, és aggódhat majd az Intel igen komolyan, amikor a tömegek átváltanak valami olcsóbb megoldásra, aztán rétegigény lesz az x86 desktop
-
quailstorm
félisten
válasz
#96302336 #204 üzenetére
Ez nagyon relatív, mert közben meg a valóság az, hogyha nincsenek durva igényeid, akkor egy KitKattel megvagy, egy Z3 compact meg mindenre elég.
Én inkább az látom, hogy lelassult a fejlődés ugyanúgy, mint PC-nél. Csak a hype megy tovább meg az őrület. 2009-2013 közt sokkal durvábban számított, hogy mikori és milyen drága telefonod van. Egy 2014-es csúcsmodell viszont még most se kuka. Oké facebook az nincs az enyémen, de az Asphalt Xtreme-et azt viszi, pedig annak van gépigénye.
-
törölt tag
válasz
Gábor-KJ #203 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy ki a top gyártó, hanem az, hogy félévente egy új csúcsmodell jön bárkitől. Túl gyorsan elavultnak az előző modellek. Még jó, hogy csak évente jön új soc. Értem, hogy profit, de akkor is durva. Tőlünk gazdagabb országokban nem is foglalkoznak a fél évvel korábban kiadott cuccal, veszik az újat. A régi megy a szemétre. Nem is javíttat. Ez jobban zavar.
-
Gábor-KJ
őstag
válasz
#96302336 #197 üzenetére
Azért naaa - Samsung top mobilgyàrtó a Sony meg csak szeretne az lenni és kb soha nem lesz az.
Egyébként meg tesznek rà magasról - a lényeg, hogy a Columbia filmekben néha elővillanjon egy Sony telefon illetve itt hypeoljàk a mobilgyártók által igencsak hasznàlatos Sony kameràkat.
-
-
Frawly
veterán
válasz
quailstorm #200 üzenetére
Erre nem is gondoltam, de valóban. Tökéletesen megértem, ha valakit zavar, a legtöbb videó 16:9-es képarányú, emiatt elfektetve a képernyő két szélén fekete letterbox lesz, ha az ember nem akar torz képgeometriát.
-
Frawly
veterán
Azon el lehetne vitatkozni, hogy mennyire szemmel látható, mert a korábbi pozíciójukból sokat vesztettek szerintem is, de azért van még akkora és neves gyártó, hogy még részt tudnak venni a trendek meghatározásában.
Ez a hagyjunk el mindent egy még általánosabb trend, lassan már semmilyen csatlakozó nem lesz a telefonon, most a jacket száműzik, aztán meg majd az USB tűnik el (vezeték nélküli töltés, Wi-Fi-n keresztüli adatátvitel lesz helyette). Már így is ebbe az irányba mentünk, felszámolják a hardveres gombokat, valamelyik gyártó már abba az irányba fejleszt, hogy a képernyőben lesz az ujjlenyomat-olvasó is, nem lesz külön dedikálva. Az aksi is régóta nem kivehető, szóval a jövő telefonjai mindentől megfosztott, egybeöntött féltéglák lesznek, sem szétszerelni, sem semmit csatlakoztatni nem lehet majd hozzájuk. A kávák is egyre inkább mennek össze. Csak ez abba az irányba hat majd, hogy annyira uniformizáltak lesznek a telók, nem sok szolgáltatásbeli és dizájnkülönbség lesz közöttük, legfeljebb a kijelző minőségében, és a hardver erejében, akku kapacitásában különböznek majd. Vannak gyártók, akik a minden elhagyását a vékonyítással indokolják, bár a vékonyságnak is van egy olyan határa, ami már az akku, készenléti idő, ergonómia rovására megy.
Említette is valaki a 18:9-re áttérést: annak az a valódi értelme, hogy ahogy nőnek a telók tabletméretűre, úgy a szélességük is növekszik, ilyen keskeny képaránnyal ergonómikusabb kézben fogni őket akkor is, ha nagyobbak. Ez sokkal inkább kényszerpályának tűnik, mint trenddiktálásnak.
-
S e t h
nagyúr
Szemmel látható még a Sony piaci részesedése a mobilpiacon? Ez a videó segített nekik. Tuti.
-
Halkow.
senior tag
-
Halkow.
senior tag
Utóljára akkor használtam bluetooth cuccott mikor elkezdett késni a hang aszem a piano tilesben, akkor röptén eladtam. Egy gyors hangátvitelt igénylő dolgokhoz vegyünk usb-c 3,5 jack átalakitott? idioták áhhh, mondjátok azt apple-t majmoljuk mert amcsiba az diktálja a trendet.
-
janeszgol
félisten
válasz
quailstorm #193 üzenetére
Értem, akkor elnéztem a feltevést.
-
quailstorm
félisten
válasz
janeszgol #192 üzenetére
W100 kései modell, addigra már javában ment a droidkorszak. Itt az alapfelvetés az volt, hogy a droid hozta el a jacket a Sonyba meg a microUSB-t és microSD-t se a droid hozta el, hanem a piac, azt akartam cáfolni, 3 modellel tudtam mindenképpen. W995-ből azért adtak el, lehetett kapni előfizetéssel kishazánkban is, nem volt az olyan ritka.
Ezen kívül a W100-at inkább letagadni szereti egy Sonys, nem hivatkozni rá. Egy selejtes szemét volt, aminek alig volt köze a Sonyhoz, de cserébe instabil is volt, meg lehetett vinni gariztatni.
PNX6513 Philips platformot használ a W100, nem Sony. Ennél már csak a Sagem alapúak voltak rosszabbak.A fentebb említett Cedar viszont Sony platformot DB3350 használ microUSB, microSD és jack mellett, olyat majd én is akarok még venni.
-
janeszgol
félisten
válasz
Gábor-KJ #185 üzenetére
Meg van kötve a keze. Az eddigi maszatolásokhoz képest legalább most nem terelt. Válaszolt a kérdésre, igaz becsomagolva. Ismétlem, nem mondhatja, hogy a Sonynak van egy hangzásokkal foglalkozó üzletága és azt akarjuk felfuttatni, mégha ez az igazság.
Olvastak a Sony-ék is fórumokat, ezért lett S845 benne és nem 6xx-es Snapdragon, ezért lett FHD+ a kijelző és nem HD+. Ebben egyetértek vele. Meg abban is, hogy az XZ2c a legkisebb 5 colos telefon. De ez csak azért van, mert más másra használja a 18:9 képarányt (kijelzőnövelésre). Én örülök ennek a compactnak, csak remélem a megépítési minőségre is figyelnek, mert abban nagyon gyatrán állnak. -
janeszgol
félisten
válasz
quailstorm #173 üzenetére
Ott a W100, a Spiro. Azon is van 3.5-es. És ez alsókategória volt, tehát jobban a köztudatban van, mint a W995 vagy a J108 Cedar.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Cathulhu #184 üzenetére
Ha annyira személyes preferencia lenne, akkor nem csak a legkisebb példányszámban fogyó mobilokból hagynák ki android oldalon.
Milyen érdekes, hogy középkategóriában, és alatta a Huawei-től kezdve mindegyik megtartotta.
Annyira a trendekről van szó, hogy csak a legdrágább mobilokból szedik ki (akinek van pénze 300k-s telóra, az talán hamarabb rávehető egy drágább BT fülesre). -
dabadab
titán
Egyébként tényleg röhej: egy ötvenezres Xiaomiba befér az fm rádió, a jack, a microsd kártya, a duplasim, infra a távirányítóhoz és mindemellett még helyet szorítottak egy 4100 mAh-s akkunak is - a hatszor annyiba kerülő telefonoknál meg csak a magyarázkodás van, hogy ezt miért nem lehet megoldani.
-
Gábor-KJ
őstag
válasz
janeszgol #26 üzenetére
Te melyik interjút nézted?
Olyan ostoba sötét a csaj, hogy nekem volt kellemetlen!
Van Sony BT fülesem sporthoz és ezután is csak Sony BT fülest fogok venni ehhez a műfajhoz, de:
Otthon a fotelben ne kelljen már BT-t használnom amikor fullosabb hangerövel is nyomhatom egy vezetékes fej/fül-hallgatóval.
Mert valljuk be bt ide vagy oda azért ott vannak némi határok jelszint terén, illetve nem szeretnék egy 5cm-es cyber pénisszel rohangálni azért hogy normálisan is tudjak zenét hallgatni! -
<Lacy85>
addikt
válasz
#16820480 #167 üzenetére
"ahogy a 18:9 képernyőknél, az FM rádió elhagyásánál, az előlapi vagy éppen hátlapi ujjlenyomat olvasó elhelyezésnél, és kb minden egyes változásnál már szinte manapság."
Csak a 18:9-es képernyő max. pár embernek nem tetszett, pedig valójában tényleg előrelépés volt, az FM rádió valószínűleg azért repült, mert manapság már a kutya nem használja a telefont erre, az ujjlenyomat meg megint megszokás kérdése. Lényegében tök mindegy, hol van.
A jack elhagyása meg kb. olyan, mintha azt mondanák, hogy mostantól csak vezetékmentesen lehet tölteni a telefont. Igaz kicsit szarabb a hatásfoka, kicsit drágább is egy ilyen töltő, meg igazából semmi nem indokolja a kábeles töltés kidobását, de legalább a gyártók jó sokat keresnek vele.
Na kb. ez a különbség a trend követéséből adódó hiszti, meg a pénzhajhászás között. -
Frawly
veterán
Csak az a baj, hogy hiába szavazunk a pénzünkkel és nem veszünk jack nélküli telót (ez nálam is dealbreaker), mégis megindulhat egy nagyon veszélyes tendencia. Kitalálták Aaamáék, átveszi most a Sunyi, majd rákap egy harmadik gyártó is, aztán jönnek a többiek is a trendszagra. Az pont elég, ha egy barom kitalálja és egy másik követi, utána már csatlakozni fognak hozzájuk tömegesen sajnos. Elég szomorú lesz, ha eljutunk oda, hogy a teló csak plusz DAC vásárlása után lesz normálisan használható zenehallgatásra. Pedig nem vagyok a BT ellen, jó dolog az, ha valaki sportolás közben akar zenét hallgatni, nem akar kábelt, egyre olcsóbb is, de az átlagember által megfizethető árszegmensben még mindig nagyon le van maradva a vezetékestől hangminőségben.
-
törölt tag
válasz
quailstorm #179 üzenetére
Hát igen, azt ők kezdték, de becsületükre legyen mondva, hogy az ő megoldásuk jól és következetesen működött a saját hardvereikkel. Aztán mellesleg meg voltak olyanok, hogy Nokia telefonba (még S60) bedugva másik headsetet közölte, hogy ez "nem Nokia termék, nem lehet használni", vagy Motorolánál is volt olyan, hogy bedugtam a fülesük másba és nem szólt
DAC a legtöbb telefonban csapnivaló sajnos, csak nagyon kevés gyártó figyel ilyesmire...Nekem most G6 van, ez tökéletes méret, de ilyen is már csak ez van és Samsung. Sony új kompaktja alig kisebb ennél alapterületben és 12mm vastag. Hahahahah, köszi
HTC meg téli álmot alszik, bár nekem már az U telefonok sem jönnek be, olyan semmilyen szappan forma élőben. A kínaiak meg nem igazán jók sem szoftverben, sem méretben.
-
quailstorm
félisten
válasz
#16820480 #178 üzenetére
Igen a lábkiosztás, azt a műsorszámot is az Apple indította. Most, hogy megcsináltam az i9000-et Voodoo sounddal, Lineage KK-val és jóformán üresen hagyva, arról meg a zene és bizony lehet átalakítózni...
Sajnos a Z3 compactban lévő DAC-kal nem vagyok elégedett, vagy inkább van jobb is.Méretben én most jutottam el a 0-ra.
Látva a mostani Z "compact"-ot meg Apple se úgy tűnik,
hogy folytatná a picit, egyelőre várakozok. Még pár évig meg lehet élni a használtpiacból, de aztán nem tudom mi lesz. Egyedül egy slider qwertyvel lehetne rávenni a nagyobb méretre. -
törölt tag
válasz
quailstorm #175 üzenetére
A hatótáv növekedett és bejött a low energy mód, hogy jobb készenléti időket tudjanak az eszközök. Az A2DP az nem változott. Majd az 5.0 újításaként élvezhetjük a multi-point módot (vagy minek hívják), hogy a teljesen vezeték nélküli fülesek elegánsabban legyenek megoldva, és nem úgy, hogy az egyik kapcsolódik a telefonra, megkapja a sztereó hangot és az egyik csatornát átlövi külön a másik oldalnak.
Sokat fejlődtek viszont a kodekek, már az aptX is egész jó az alap SBC-hez képest, az aptX HD és aptX low latency kimondottan élvezhető, az LDAC pedig tényleg modern és sokat tudó cucc, ami most Oreo óta része az Android rendszernek.Mondjuk akárhol van a jack, azért helyet foglal, eggyel több jelút, amit el kell helyezni valahogy és be kell tervezni. A Type-C se tökéletes, de szerintem a minimum 10 ezer bedugásra hitelesített szabvány a legtöbb embernek elég lesz simán. Ez napi 10 dugdosás 3 éven keresztül nagyjából. A kábel és csatlakozó meg úgyse él sokáig, ahogy a legtöbben használják...
Amúgy a jack esetében is hiába szabvány, és elvileg minden mindennel megy, de amint mikrofont is teszel rá, felfordul a világ. Pár éve még mekkora probléma volt a CTIA és OMTP lábkiosztás használata, de szerencsére itt az egyik kihalt már teljesen, így legalább hang van már rendesen. Ellenben a vezérlőgombok teljesen ötletszerűek gyártónként, és semmiféle kompatibilitás nincs szinte. Hangerő szabályzó vagy megy vagy nem, vagy számot léptet vagy nem. Aztán az aktív zajszűrésről nem is beszélve
Amúgy én sem vagyok annyira elégedett az idei felhozatallal, de ez nem a jack miatt van így egyáltalán. Volt már olyan telefonom, amin nem volt, és nem nagy kaland. Ellenben szoftveres oldalon nagyon nem vagyok elégedett, és méretben is most két gyártó van már szinte, akitől tudok válogatni.
-
quailstorm
félisten
válasz
janeszgol #176 üzenetére
Ismerem a fórumról, de attól még ordas nagy valótlanságot állított, és ezen semmi nem változtat.
Attól, hogy valaki ért dolgokhoz, nem szabad sem elnézni, ha hibázik, sem pedig hinni neki, ha valótlanságot állít. Igen, ez rám is vonatkozik, nem kell emlékeztetni.Túl azon hogy a fastportos korszakban én hatalmas Sony fan voltam, valamint gyűjteményt is építgetek, tehát van fogalmam a témáról nekem is...
2008 Xperia X1 Jackes.
2009 W995 és Xperia X2 jackes.Android majd 2009 végén, 2010 elején az X10-zel. Addigra már M2 is cserés lett microSD-re. Persze még gagyibb mobiloknál maradt a fastport, de a Sony legalább 2005-től konzisztensen osztotta a mikrofonos jack adaptert, ami nem volt jellemző akkor még. Csak túl sokáig így maradt...
Szóval nem azért engedte el a saját szabvány saját fejőstehenet, mert android arra kötelezte, hanem mert a piac nem engedte tovább amit műveltek.
A mostani jacklevétel viszont megint olyan, mintha nem az igények diktálnának, hanem a gyártók. -
janeszgol
félisten
válasz
Hoho, ovatosan. O hozzaerto. Igaz van egy SE j108 telom, amit 3.5-es jacken hasznalok (bt is van benne). Mindegy, o a szaki.
-
quailstorm
félisten
válasz
#16820480 #174 üzenetére
Az átvitel sávszélessége sem növekedett? Az említett gyári dobozban BT headsetes Sony Aino idején még jobbára csak telefonálásra volt jó, zenére csak erős kompromisszumokkal.
Billentyűzet elvétele nekem is fájt nagyon, ha lenne (oldalra) slider qwerty, mennék venni. De évek óta nincs. Viszont ez rétegigény, elfogadom.
Androidos gombokról meg az a véleményem, hogy a rendszer ódivatúságát kiválóan megőrizte, az elején se lett volna szükség rájuk. Nokia N900, Nokia N9, BB OS 10 jól meg van kör háromszög óvoda nélkül is. Azt a designváltást se tudtam lenyelni, az Xperiámon a 4.4 ikonjai figyelnek alul.Jackre visszatérve. A legtöbb jack az nem magán a nyákon foglal helyet, hanem saját is szalagkábeles panelon. A (garanciális) szervizelés költségei és bonyolultságát is meg fogja dobni, ha az emberek az átalakítók miatt több type-c javítást igényelnek.
Ebből a szempontból volt értelme a jacknek.Amúgy meg ha az elmúlt 10 évben meg tudták oldani, és a telefonok nem lesznek tőle se kisebbek, se erősebbek, akkor ez még mindig egy nagyon egyoldalú döntés és változtatás volt.
Félreértés ne essék, én is tudom, hogy simán át fogják nyomni ezt is, mert az emberek birkák, hagyják. (bár szerintem a jacknek igen nagy nemzetközi visszhangja van, ellentétben a 18:9-cel, hiszen a sok "viccoldal" és mémgyár az szétcikizte a szifont mikor elhagyták, és azóta is előkerül)
Én is leírtam egy csomó Gameloft döntés mögötti feltételezett piaci alapú döntési hátterét, következményeit és okait. Szinte mindig be is jöttek. De ettől még azok se váltak a user hasznára és totál egyoldalúak voltak. Ez a bajom a jackelhagyással, elsietett, kapzsi üzleti megoldás mely a felhasználó számára zéró haszonnal kecsegtet. Hiszen vízálló teló eddig is volt, type-C-nek nem függvénye a jack elhagyása, BT headsetnek meg az elmúlt 10 évben végképp nem volt függvénye a jack.Senki nem sír, hogy nincs gameport a PC-ken, vagy LPT, mert megszűnt az igény és áttértek másra. Többnyire hamarabb, mint ahogy kivezették a portot. Nos, a jack elterjedtsége világszinten meg egy "picit"
másképp áll jelenleg, az alternatívák meg még mindig a szárnybontogatás fázisában.Másik nagy bajom, hogy kihúzták alólam a szőnyeget a mai mobilpiaccal, lassan semmilyen paraméterben nem fogok találni megfelelőt... De ez nem ide tartozik és szintén rétegigény.
Amúgy ez a sztereo hangszóró is majomfogás, nem jack kaliberű dolog, mert soha az életben nem fogod kihallani, hogy sztereo vagy sem. A nagyobb hangteljesítményt hamarabb meghallod.
18:9-nél meg egyszerűen a kijelző mögé kell tenni a hangszórót, lényegében már a Z3 compactban is ott vannak az üveg mögött.(#171) vicze1 : a volt rajta jack amúgy a BT átalakítóra vonatkozott a gyengébbek kedvéért, ahogy Armahun meg is ismételte a linkem tartalmát, mert gondolom ő se értette.
-
törölt tag
válasz
El kell keserítselek, de a mostani fülesek is A2DP-t használnak, és ez semmit nem változott a 2.0 óta, amikor bevezették. Az újabb BT verziókban semmi újítás nincs, ami az audiót illeti. Ami változott azóta, hogy már vannak normális kodekek is, amik egyre jobb minőséget tudnak átvinni, de ezek függetlenek a BT verziójától.
A 18:9 az esetleges sztereó hangszórók rovására tud menni, vagy a kávák rovására, ami sokak számára fájó volt, mert úgy fogdossák a telefont. Aztán szépen lecsengett a hiszti, már alig jönnek az új telefonok topikjába emberek, hogy fúj, ez is 18:9-es.
De mondhatnám akkor mondjuk a fizikai gombok és billentyűzet elvételét, az is sokaknak mennyire fájó volt. Aztán már nem érdekel senkit szinte (kivéve a BlackBerry ultrákat).
Amúgy a jack azért nem csak annyi, hogy van egy 10mm mély lyuk az aljzatnak, hanem kell oda egy használható végfok, akkor a DAC-tól oda kell juttatni a jelet az alaplapon, lehetőleg úgy, hogy ne szedje össze a rádiók és egyéb elektronika összes zaját, és így tovább. Ez ugye tervezést igényel és helyet is.
Ha majd meg tudják oldani, hogy az egész képernyő egy hangszóró legyen, akkor lehet, hogy a hagyományos beszéd és kihangosító hangszórótól is búcsúzhatunk majd. Ott is mekkora felhajtás lesz, hogy nincs sztereó hangszóró a 15 centis telefonon -
quailstorm
félisten
Ez teljes mértékben hazugság.
Sony Ericsson W995. Sony Ericsson Cedar. Egyik se androidos, mindkettőn van jack.
Nagyon sokára lépték meg ez tény (és a jack elterjedésének sincs közvetlen köze az androidhoz).(#167) sheratan: oké, de szerinted ez azt jelenti, hogy akkor már nem is kell jack a telefonra? Értem, hogy növekszik az igény. Azt is látom, hogy a BT4-es fülhallgatók minősége messze jobb, mint anno a BT2.0 A2DP volt. De attól még forgalomban van csillió jackes megoldás...
A 18:9 nem valami rovására megy, ujjlenyomat nem évtizedes alapfunkció. Ez inkább olyan, mintha nem lenne kamera a telóban, csak USB-s, ami töltővel együtt nem megy, vagy vezetéknélküli, amit külön kell tölteni. Teljesen kihagyni valami alapfunkciót, vagy megváltoztatni valamit trend szerint az más. Pénzéhesek meg mennek az Apple után azt ennyi.
FM rádió is érthető, mert igény egyre kevesebb a fejlett világban, műsor sincs rá, mindenki streamel.
Ezen kívül annak tényleg kell külön chip és hely is.Ellenben a jack még korai volt nagyon. Először lennének (olcsó és jó) alternatívák, aztán kéne elhagyni...
-
törölt tag
no jack -
vicze
félisten
válasz
quailstorm #166 üzenetére
Ki kell ábrándítsalak, de az Androidos SE készülékekig, kizárólagosan a saját portját használta az Ericsson és a SE is, max. átalakító volt a kábel végén.
Pont ezért volt megváltás az Android mert végre szabványos volt ez is.
Bár a HTC csinált miniUSB-s átalakítót meg egyéb hülyeségeket, de aztán lenyugodott mindenki. -
pit stop
addikt
válasz
quailstorm #164 üzenetére
Vodafone Xperia XZ1 is csak így kapható(még van Jack de a füles bt-s)
Szerk.: Teszt alapján nem rossz -
Armahun
addikt
válasz
quailstorm #166 üzenetére
Csak a headseten volt jack , a telefonon a gagyi sony csati volt, oda csak adapterrel ment bele.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
quailstorm #161 üzenetére
Nem értetted, mert láthatólag nem tudod értelmezni, amit írok, ha szerinted én azt magyarázom, hogy a mi érdekünk meg hogy örülni kell neki. Eddig azt írtam, hogy teljesen tök mindegy, mert nem fog senkit érdekelni igazából ez a változás sem, csak lesz néhány felháborodott egy-egy fórumon, ahogy a 18:9 képernyőknél, az FM rádió elhagyásánál, az előlapi vagy éppen hátlapi ujjlenyomat olvasó elhelyezésnél, és kb minden egyes változásnál már szinte manapság.
Azt még hozzáteszem, hogy amióta követem az itteni fülhallgatós topikot, a tendencia az, hogy egyre többen keresnek BT fülest. 2-3 éve még néhány havonta egy-két ember esett be ilyen kérdéssel, mostanában pedig szerintem már simán a kérdezők 50%-a vezeték nélkülit keres. És ez nem a jack elhagyásával kezdődött, mert nem úgy szokott felmerülni, hogy "új telefont vettem, amin nincs jack", hanem hogy "elegem lett a kábelekből".
Valószínűleg ez nem csak nálunk van így, hanem világszerte, és ez az, amit trendnek hívnak a gyártók, és követik. -
quailstorm
félisten
-
Armahun
addikt
Régen volt már olyan sony a walkman szériában, amin nem volt jack (akkor még nem!), de adtak mellé sztereó bluetooth headsetet.
-
quailstorm
félisten
válasz
janeszgol #163 üzenetére
Ha abból indulok ki, hogy egy Samsung S széria vagy egy Apple nem képes még az igencsak elavult Sony Walkman (fastportos) széria HPM-64 és HPM-70 szintjeit se megütni a gyári headset minőségével, egy ilyen kínaoccóról meg nem is beszélve, akkor sok köszönet nem lenne az "ajándék" fülesben, mert lehúzás lenne az is.
-
janeszgol
félisten
válasz
<Lacy85> #128 üzenetére
Igen, sajnos ez igy van. Pedig adhatnanak egyet a telefonnal, hogy a vasarlo rogton ki tudja probalni. Ezzel megmenthetnek a kezdeti sokktol, mar ami a kinalatot erinti. Illetve igy kevesbe erzi lehuzasnak a dolgot, mert kapott egyet. Aztan az ember bizonyos idokozonkent ugy is vesz fulhallgatot vagy fejhallgatot.
-
quailstorm
félisten
válasz
#16820480 #160 üzenetére
Van filléres BT adóvevőm (új, BT4, kínai), és mint mondtam vezetékes telefon színvonal.
Ezek a kínai fülesek teljesen korrektek, innen én már csak a 30-40k-s fejhallgatóra ugornék, másnak nincs értelme.Szóval eljutunk oda jössz jössz te, aki megmagyarázza, hogy egy filléres port elhagyása a telóról színtisztán a mi érdekünkben történt és még jó is. Értettem. Nem tudom, a jelenlegi jackes és BT4-es Xperiámmal ugyanúgy tudnék márkás BT headsetet hallgatni, ha akarnék.
Attól, hogy rákényszerítenek, még nem fogom akarni, ráadásul ahhoz meg kéne vennem a szarjukat.Igen az sejtem hogy ezt ugyanúgy le lehet majd nyomni a nagy többség torkán mint bármit. Főleg, hogy ennyien csinálják. Attól még se etikus nem lesz, se hasznos.
Azt tegyük hozzá, hogy az én hozzáállásomat nem az elmúlt 1 év változtatta meg. A SonyE Bluetooth headset (még mono) is újonnan rohad(t) el a fiók mélyén, kipróbáltam, működik, OK nem érdekel.
Az is az évek (telefonszerelései) tapasztalásából jön, hogy nem jó az, ha közös porton van a töltő, az adat és a füles. -
törölt tag
válasz
quailstorm #158 üzenetére
Azért azt ugye tudod, hogy aki azt a cikket írta, ő ezeknek a füleseknek az eladásából él
Nyilván jó véleménnyel lesz róluk. De azért ilyen áron nincs csoda, sem hangminőségben, sem anyagminőségben. Jól fogalmaztál: eldobhatók. Én viszont részemről nem eldobni szeretném a fülhallgatót, hanem használni, és élvezni.
Lehet amúgy kapni filléres BT adóvevőt, amit gallérra tudsz csíptetni, zsebre tudsz tenni, szóval nem kimondottan sérülékenyebb, mint bármi más, amit magaddal hordasz. Hangban meg az ilyen olcsó fülesek mellé nem is nagyon kell jobb forrás. Ezt meg egyszer megveszed, és használod évekig.
Amúgy is én kicsit érdekesnek tartom, hogy az okozza a nagy vitatémát, hogy egy 6-800€-s telefonba nem tud az ember bedugni egy 10€-s fülest. Tudom, vannak, akiknek nem számít a zenehallgatás annyira, hogy ennél többet kiadjanak a témára, de nekik pontosan elégséges az adapteres megoldás vagy olcsó BT füles által keltett hang. És akkor itt jönnek azok az érvek, hogy de ha nem a hangminőség miatt szar, akkor szar, mert lemerül. Le, persze, de simán tudnak már sok órát egyszerre működni, így az sem lehet olyan gond az embereknek. De akkor azért szar, mert sugároz és agyrákot kap tőle az ember. Nos, ez sem igazán helytálló, még a kedves, pánikkeltő honlapok sem igazán tudnak erre semmilyen ésszerű mérést mutatni.
Szóval eljutunk oda, hogy csak elhatározták páran, hogy csak azért se vesznek, mert pont. És lehúzás. És szemét gyártók, akik csak ellnünk dolgoznak. És majd jól megmutatjuk nekik. Közben meg a helyzet az, hogy valószínűleg semmi hatása nem lesz, mert senkit nem érdekel igazán a téma. -
quailstorm
félisten
válasz
#16820480 #157 üzenetére
Apple AirPods mondjuk pont kivétel, bár aki olyat vesz az meg is érdemli.
Aztán más kérdés. Vannak használható csájnafülesek, amik elviselhetőek zeneszerető számára is egy jobb telefonnal.
Namost ezt az olcsó, bármikor lecserélhető árut nem fogod tudni elérni ezután. BT az biztos 10k fölött lesz, ami megközelíti, USB DAC meg még nem tudom milyen lesz, de ha sérülés éri, akkor abból is újat kell venni.
Mondjuk megbeszéltük már, hogy pont az volt a cél, hogy drágább legyen, nekem meg a válaszom, hogy nem veszem meg. -
törölt tag
válasz
quailstorm #156 üzenetére
Azért a legtöbb BT fülesnél elég sok centire van az agyadtól a füles rádiós része (segítek, a kábelen van elhelyezve, ami a kettőt összeköti). Kisebb sugárzást kapsz így, mintha egy Wi-Fi router vagy mobil adótorony hatótávjában vagy. Arról nem is beszélve, hogy továbbra sem csak az agyad lehet daganatos, hanem elég sok része a szervezetednek, és azok sem kimondottan kellemesebbek. Szóval ez a kényszer, hogy távolabb kell tenni a fejedtől, nem hiszem, hogy túl hasznos lenne.
Ennél már az is nagyobb probléma volt, hogy pár évtizede a foszforeszkáló szovjet játékok meg óramutatók mit mértek a Geiger számláló alatt -
quailstorm
félisten
válasz
#16820480 #151 üzenetére
Azért annyi különbség van, hogy a BT headset, főleg agybadugós fülesnél konkrétan CENTIKRE van az agyadtól, és a felvett teljesítmény a távolság reciprokával nem egyenesen arányos, hanem inkább négyzetesen. Egy telefonálás is jó esetben pár perc. Zenét meg hosszú ideig hallgatsz és közben folytonos az adatátvitel.
Én nem fogok kockáztatni, a többit mindenki saját döntésére bízom. Előbb-utóbb úgy is ki fog derülni, mennyire árt, pár évtized.
Amúgy a linkelt két oldal az tényleg gáz. Ráadásul az egyik csak terméket akar eladni.
-
vicze
félisten
válasz
stevelawyer #149 üzenetére
Csessze meg pont pár hete keresett valaki ilyet a füles topikban, akkor nem találtunk semmi sztereo akusztikus csöves fülest.
Megyek be is linkelem, kösz.
Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy a ferit gyűrű mi a jó édes fenének van rajta. Jól jön a plusz súly?Értelme nincs, de zseniális a marketing.
A kedvencem: "Children absorb 10x more radiation then adults!" ... Becouse f*uk physics! -
sBc
aktív tag
Nekem megfelel, de nem vagyok audiofil, hozza a vezetékes szintet. Értékelés alapján sokan dicsérik. Eddig nem bántam meg. Kényelmes, hogy nem kell vezetéken lógni, maszkálhatok a szobában, lakásban.
Ha már bluetooth! Ott a sok hordozható BT hangszóró azokra is van kereslet. Nekem is van, (Sony srs-xb40). Nem a tökéletes hangzása miatt hanem a praktikum miatt, nincs vezeték.
-
sBc
aktív tag
válasz
Neeeee!
És lapos a föld. -
weberzolee
aktív tag
válasz
a telefont úgyis zsebben hordja mindenki szóval mindegy. ha választani lehet inkább patkoljak el mint 100 évet éljek cerka nélkül mert leesett a rádióhullámoktól
szerk.: sheratan megelőzött
-
törölt tag
válasz
<Lacy85> #148 üzenetére
A technológia teljesen kiforrott, annyi kell, hogy még több gyártó kezdje el gyártani, nincs mit kiforrjon
Jó, én meg úgy értettem, hogy ha a laptopomba kellene fülest dugjak közvetlenül, akkor inkább a csend, annyira vacak hangja van. Laptopként pedig teljesen jó, nem is volt éppen olcsó.
186 vagyok, de nekem már feszül a kábel, ha a hasamnál feljebb akarom emelni a telefont 1,2m kábellel. A korábbi fülesem, amin 1,5m volt, az ment normálisan, de az meg akkor lógott le térdig, ha zsebre tettem
stevelawyer: Jajjj...
Alufólia sapka megvan?
Amúgy azt is elolvastad, hogy konkrétan a BT-t egy helyen említik meg az általad linkelt oldalon, a Google Glass kapcsán, és ott is az szerepel, hogy a BT sugárzása elhanyagolható, mert 2dBm a leadott jel. De még egy átlagos BT adó is csak pár mW-ot sugároz, ami töredéke (1-2 nagyságrenddel kisebb) az átlagos telefonénak? És a vezetékes headsetnél remélem a telefont jól eltartod magadtól, és úgy általában nem teszed zsebre, vagy közel a testedhez, hiszen daganat nem csak a fejedben tud kialakulni, hanem a gyomrodban, herében, prosztatában, és egy rakás más helyen? És ugye nem ülsz repülőre sem, hiszen repülési magasságban sokkal több (kozmikus) sugárzás éri az embert?
ollie: Nem tudom, eddig egy ember írta a füles topikban, hogy vett ilyet, ő elégedett vele, de nem tudom mihez hasonlítani.
-
stevelawyer
csendes tag
válasz
#16820480 #143 üzenetére
quailstorm: +1
"Lehet itt kampányolni a BT ellen, csak nem érdemes." Teljesen igazad van. Ez csak majd akkor lesz téma, amikor sorba kell állni koponya CT-re meg MRI-re mert a BT miatt sokaknak ( főleg gyerekeknek) inoperabilis agydaganata lesz. Tele van a szakirodalom studykkal csak nagyobb a lobbi. Ha tehetem csak és kizárólag spéci vezetékes fülessel használom a telefonomat mert egyik gyártó se fogja kárpótolni a családomat, lányomat stb., hogy bocsi, de haladtunk a trendekkel használj mindent vezeték nélkül
-
<Lacy85>
addikt
válasz
#16820480 #147 üzenetére
"Azt még megértem, hogy esetleg nincs olyan választék, mondjuk hangképben meg egyebekben, de ez is fog változni."
Na épp itt a lényeg. Majd ha tényleg kiforrja magát a dolog, és esetleg még üzemidőben is sikerül javítani, bóóódogan' fogok váltani BT fülesre. Mivel nagyon erőltetik ezt a vonalat, remélhetőleg ez elég hamar be is fog következni. Addig viszont marad a jó öreg jack.
"Minőségi fülest "bármibe" bedugni nem sok értelme van."
Ok, lehet, hogy itt kicsit félreérthető voltam.
Nem a minőségin volt a hangsúly, hanem azon, hogy a jack-es fülesedet bármilyen eszközzel tudod használni."Ha csak a a kabátom alá fűzöm be most így télen, akkor nagyjából derék magasságban kell tartani használat közben, ami nem éppen optimális."
Hmmm. Nem tudom, hogy milyen magas lehetsz, de én vagyok 190cm, viszont gond nélkül tartom mell magasságban is a telefont. 1,2m azért nem olyan rövid.
-
törölt tag
válasz
quailstorm #145 üzenetére
Ruha alá be lehet fűzni, csak ha mondjuk használnád is közben a telefont, akkor már nem elég hosszú a kábel. Ha csak a a kabátom alá fűzöm be most így télen, akkor nagyjából derék magasságban kell tartani használat közben, ami nem éppen optimális. Vezeték nélkül meg ott tartod a telefont, ahol szeretnéd.
EclipseGT: Lásd két sorral feljebb.
Ha kizárod a 10 ezer körüli füleseket, akkor azért BT-ből is lesz hirtelen több használható is. Vagy használhatsz BT adapterrel is meglévő fülest (én ezt csinálom általában, mert adapterre olyan fülest is rá tudok dugni, amiből amúgy nincs vezeték mentes). Azt még megértem, hogy esetleg nincs olyan választék, mondjuk hangképben meg egyebekben, de ez is fog változni.szerk.: Minőségi fülest "bármibe" bedugni nem sok értelme van. Hangot fog kiadni, de mondjuk egy tévéről, vagy laptopról kb úgy fog szólni valószínűleg, mint a filléres kínai cuccok.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
#16820480 #143 üzenetére
Őőőő, nem tudom, hogy te milyen ruhákban járkálsz, de nálam gond nélkül elfér a kábel a póló / pulóver alatt is. Szóval viszonylag ritkán akad el bármiben. Vagyis gyakorlatilag soha.
Ennek értelme továbbra is akkor van (számomra), ha tényleg vezetékmentes.
Ebben az esetben meg rohangálj fejhallgatókkal az utcán, vagy felejtsd el a normális üzemidőt.
Ja meg még egy eszköz, amit töltögethetsz.
Igen kérem, ez minőségi váltás, és megérett a jack a pusztulásra.Nyilván tudom, hogy szól... 10 ropi környékén még a vezetékesek sem büszkélkednek húú de szuper hangminőséggel. A BT füleseknek meg nem igazán az a jellemzője, hogy azonos áron jobb minőséget adnak.
Inkább azonos minőséget ~kétszeres áron.Ez meg továbbra sem kampányolás, mindössze ahogy már 100x leírták, teljesen felesleges döntés, aminek egyetlen célja van. A gyártóknak még több pénz.
Ha annyira itt lenne az ideje, nem adnának átalakítót, és nem lenne az ÖSSZES létező eszközben továbbra is ott a jack, mint lehetőség.
Senkinek semmi baja a BT zenehallgatással. Eddig is ott volt, mint lehetőség. Csak épp senki nem akarta rád erőltetni.
Csak ugye az agyhalott Apple kitalálta, a többi vadbarom cég meg rohan utána. Mint általában minden idióta döntésük után. Ezért kell lassan vadászni a telefonokat, amikben még van, meg ezért küldözget mindenki fél év múlva beszélő sz@rt minden telefonon.
Szerencsére azért akad még 1-2 gyártó, akinek esze is maradt, nem csak trendi akar lenni."Ha meg még felhozod a drágán megvett minőségi fülest, és hogy azt mibe dugja az ember"
Mindenbe be tudod dugni. És van egy olyan érzésem, hogy a telefonokat leszámítva ez még jó ideig így is marad.
-
quailstorm
félisten
Van hasonlóm, kb. vezetékes telefon szint. Zenére nem alkalmas, az másik árszínvonal.
Ez két dologra jó. Beszélgetés kihangosítása+ Navigáció kocsiban.
(#143) sheratan: be lehet ám fűzni a kábelt a ruhád alá, és akkor csak a ruha nyakától kifelé látszik...
Igen az embereknek az is mindegy hogy szól.Annyit remélek, hogy legalább akkor normális DAC-os átalakítók legyenek már.
-
total90
veterán
Találtam egy ilyet [link]. Egész jó megoldás ha kábeles fülesed van, aminek a kábele cserélhető
-
törölt tag
válasz
quailstorm #137 üzenetére
Nem állva tapsolok, de ez ilyen vihar a biliben szerintem. Mindig megy a hiszti, amikor akár minimálisan is kell változtatnia valamit az embernek. Holott a helyzet az, hogy a legtöbb embernek totál mindegy, hogy milyen csatlakozó van a telefonon, úgy fogja használni, ahogy tudja és kész.
EclipseGT: Yepp, kötözködni látom továbbra is megy. Használtál ilyen fülest? Nyilván nem. Nyilván azt sem tudod megérteni miért jó az ha a kábel csak a nyakad körül van egy 20 centin és nem lóg végig az oldaladon, ahol a kilincstől kezdve a buszon melletted állón át a két kis kacsódig minden beleakadhat. Tényleg tökre ugyanaz, ha 20 centi kábel van a két füled között, mintha másfél méter lóg le a tested mellett
Azt is nyilván tudod, hogyan szól, hiszen láttad már képen a terméket! Gyanítom, hogy annyira legalább szól jól, mint egy fis-fos kínai füles, amivel a legtöbben büszkélkednek. Úgy meg pláne, mint a divatos Skullcandy, Marley, Razer, Sennheiser meg fene tudja milyen cuccok, amiket a plázás boltokban találsz.Lehet itt kampányolni a BT ellen, csak nem érdemes. Ha meg még felhozod a drágán megvett minőségi fülest, és hogy azt mibe dugja az ember, akkor elárulom, hogy a drágán megvett minőségi fülesek általában cserélhető kábelt kapnak, így lehet hozzá egy ilyen rövid BT kábeled, meg lehet hosszú jack dugós is, és attól függően, hogy mire használod, lehet cserélgetni is. Igazán jó minőséget meg általában akkor kapsz, ha nem telefon alakítja analóggá a jelet, hanem céleszköz, ott meg szintén tök mindegy hogy van-e a telefonban jack.
-
quailstorm
félisten
válasz
pit stop #140 üzenetére
Teljesen megértem, én viszont a veszteség oldalára fogok kerülni, mert nem bírom a pofátlanságot.
Mint ahogy a free2play játékoknál az undorító lehúzásra se szoktam úgy reagálni, hogy akkor többet költök.Ezt a végtelen cinizmust meg a racionális gazdasági döntésként levezethető közösség- és játékpusztítást már a Gameloftnál van szerencsém figyelni évek óta.
Egyébként! azért visszanyal a fagyi. Ott egyre több a hangos frusztrált, aki fogyasztásnövelés helyett kiszáll. Bár sajnos a telefonoknál ezt nehezen képzelem el, főleg a mai életciklus mellett. Szóval ezt az előre kiszámolást is el lehet mérni, főleg ha nem lép mindenki egyszerre (Samsung). -
sBc
aktív tag
válasz
quailstorm #137 üzenetére
Senki nem kötelez és remélem, hogy eddig sem azért vettél bármit, mert a gyártó vagy a marketing elvárja tőled.
-
pit stop
addikt
válasz
quailstorm #133 üzenetére
Gyártók számára elég racionális, ollie jól összeszedte
E mellett, ha valakinek van jack fülese, és olyan telefont vesz amiben nincs máris rá van kényszerítve fogyasztásra - valószínűleg kiszámolták sajnos, hogy többet nyernek BT füles eladásokkal, a telefont nem vevők miatti veszteséget is beleszámolva. Ebből a szempontból Sony-nak aránylag logikus a lépése sajnos, ők erősek a BT fülesekben, HTC pedig érthetetlen (legalábbis nem tudok róla, hogy erősek lennének ilyen téren).
Igazad van, de a gyártókracionálisan minél több pénzt akarnak keresni, nem jótékonysági intézmények. -
<Lacy85>
addikt
válasz
#16820480 #135 üzenetére
Az eszközöket nem a minőség miatt említettem, hanem azért, mert mindegyikkel tudom használni.
De szerintem ezt le is írtam."szerk.: Tessék, agybadugós füles 11 órás zenelejátszási idővel: [link]"
Oké, akkor most keress olyat, ami kábelmentes, és legalább fele ennyit ki is bír.
Mert ha ott lóg rajta a kábel, akkor olyan mindegy, hogy jack, vagy BT."Még csak nem is olyan drága."
Cserébe legalább úgy szól, hogy a zenétől is elmegy a kedved.
-
quailstorm
félisten
válasz
#16820480 #135 üzenetére
A jack javítás ár függvénye is. 30k HUF felett biztos keresnek valakit, aki tud javítani.
Ó de irónikus itt mindenki. Nem baj nyaljátok ingyen a cégek hátsóját, nem nekem fáj, én úgyse fogok BT fülesre költeni pusztán azért, mert rádiós.
Komolyan nem értem miért kell állva tapsolni, amikor lecserélnek egy évtizedes bevált megoldást egy 2000-es évek rendszercsatlakozó-mizériáját visszahozóra. (BT-t hagyjuk ki, BT füles eddig is volt, max nem ilyen minőségben)
Még jó, hogy a drágább fejhallgatók amúgy is aljzattal rendelkeznek, a hosszabbítót meg olcsó cserélni... Bár az is kell javítani, mert a két csatorna közti átvezetést szokta az összecsukhatóság elintézni, de az már nem ennek a topicnak a témája.
-
sBc
aktív tag
válasz
quailstorm #133 üzenetére
Azt sem mondtam, hogy nem a gyártó pénzéhsége.
De elengedem, én BT használok. Jelenleg van jack a Sony telefonom.(Munkám során sokat utazom és nem viszem magammal a forrasztópákát, hogy kitudjam cserélni a jack-et. Látod másak a körülményeink így az igényeink! Peace!)
-
törölt tag
válasz
<Lacy85> #128 üzenetére
Milyen érdekes, hogy a minőséget emlegeted, amikor olyan eszközökről használod a vezetékest, aminek a fele legalább botrányos analóg jelet ad ki magából
BT esetében ugye mindegy lenne jóformán a forrás, mert a fülesben alakul analóggá a jel.
Az sem igaz, hogy "a vezetékes" jobb hangminőségű "a vezeték nélkülinél". Lehet, hogy bizonyos forrásról egy azonos árú vezetékes jobb hangot ad, de ez erősen a forráson is múlik. BT esetében nem annyira. Ha veszel egy jó hangú BT fülest, az jól fog szólni a tévéről, konzolról, tabletről, laptopról is általában. Ha veszel egy jó hangú vezetékest, akkor az a tévéről, konzolról, laptopról valószínűleg siralmasan fog szólni, tabletről és telefonról valószínűleg átlagosan szarul, és ha veszel olyan céleszközt, ami zenére való, akkor arról jól fog szólni.szerk.: Tessék, agybadugós füles 11 órás zenelejátszási idővel: [link] Még csak nem is olyan drága.
quailstorm: Ha eltörik a jack kábele egy átlagos felhasználónak (úgy az emberek 99%-ának), akkor vesz egy új fülest. Vagy azért, mert nem szarozik forrasztással, vagy mert nem ért hozzá és nem ismer senkit, aki értene.
-
GEIL
addikt
A hölgy egyébként teszi a dolgát.... jó melója van....ezért kap fizetést...ezt kell mondani és punktum......zsebében attól lapulhat iPhone vagy Samsung vagy Huawei....mert ő is látja és tudja hogy "mizu".
-
quailstorm
félisten
Az átalakító az olyan vissza 2006-ba. Sony az egyik utolsó volt, aki elhagyta az átalakítót, talán a W995 és a Cedaron kívül nem nagyon volt más. Miért kívánná vissza bárki ezeket az időket?
Ha eltörik a fülhallgató kábele, lecseréled.
Eltört a fastport jack átalakítóm. Öööö, vehettem másikat.Ez az egész jack mizéria csak a gyártók pénzéhsége és semmi racionális indokkal nem magyarázható. Vízálló telefon is volt eddig is.
-
sBc
aktív tag
válasz
<Lacy85> #131 üzenetére
Kukázni nem kell. Én csak a nevetséges indokokat bíráltam, hogy a jack milyen jó a bluetooth és az átalakító meg használhatatlan. Az autómban is bluetooth-on hallgatom a zenét. Nekem régóta van BT-a laptoppba, de van külön usb adapterem is.
Elengedem! Használj jack-et. Örökre!
Agybadugós fülhallgatóm van azzal futok. -
<Lacy85>
addikt
"Én meg a BT fülesemet kényelmesen tudom használni az egész lakásban a tv-vel, tablettel, laptoppal, konzollal meg minden olyan cuccal amiben a jó öreg bluetooth van"
És milyen érdekes, az összes eszköznél megvan a választás lehetősége, de a telefonból ki kell pucolni a jack-et.
Mondjuk viszonylag ritka a BT, mint alapfelszereltség mondjuk a PC-k, vagy monitorok (meg akár laptopok) esetén, de tudom, cseréljük le ezeket is, mert pár mobilgyártónak elgurult a gyógyszer."Itt sokan csak azért jack-eznek, mert a Samsung-juk bezzeg meg tudja és itsencsászárnak érzik ettől magukat és ez felemeli őket. Ez már vallás."
Nem. Azért jack-eznek, mert az ég világon semmi nem indokolta a kukázását. Értelmes alternatíva nem igazán van rá. Értelmes áron meg főleg nem.
De ha neked ez jött le ebből, akkor gratulálok."10 órát bír egy töltéssel és ha elmegyek kocogni nem lafog a vezeték."
Ja, csak nem mindenki szeret fejhallgatókkal rohangálni. Mondjuk úgy, hogy (elnézve az embereket) 95%-uknál nem ezt látom.
A sima fülesek mennyit is bírnak? Nagyon jó esetben 4 óra? Kösz, de kösz, nem. -
sBc
aktív tag
válasz
<Lacy85> #128 üzenetére
Én meg a BT fülesemet kényelmesen tudom használni az egész lakásban a tv-vel, tablettel, laptoppal, konzollal meg minden olyan cuccal amiben a jó öreg bluetooth van. 10 órát bír egy töltéssel és ha elmegyek kocogni nem lafog a vezeték.
Nekem volt hogy havonta kellet vezetékes fülest vennem, mert kiszakadt a vezeték a jack-nél vagy a hangszórónál. Volt minden ársávban. Én is nehezen váltottam, de ne bántam meg.
Itt sokan csak azért jack-eznek, mert a Samsung-juk bezzeg meg tudja és itsencsászárnak érzik ettől magukat és ez felemeli őket. Ez már vallás.
-
Ashitaka
tag
Kár a Sonyért. Pedig igéretesnek tűntek az új mobilok. De hát egy lépés előre,kettő hátra!
-
<Lacy85>
addikt
válasz
janeszgol #33 üzenetére
"A gyártó átalakítót legalább mellékel a dobozban."
Szóval de, még mekkora segget.
Baromi korai még ez a BT erőltetés. Minőségben rosszabbak, de legalább sokkal drágábbak.
Meg most külön a telefon miatt vegyek egy másik fülest?
A mostanit be tudom dugni a számítógépbe, a monitorba, a laptopba, a konzol kontrollerébe, meg a telefonba is.
Minden eszközben ott van a jack, csak a rohadt telefonokból akarják kipucolni, mert itt látják a $ jeleket.
Remélem a samsung tényleg tartja magát ahhoz, amit mondtak. Így legalább még lehet értelmes telefont kapni, ahol nem erőltetik rád a hülyeségeiket... -
quailstorm
félisten
Type C-nél csak az a baj, hogy azon töltesz, meg kapcsolódsz (már aki, mert már mindenből van vezeték nélküli lassan).
Haverom mikor S5830i-nél elkoptatta a jacket annyira, hogy nem fogta már meg a fülest, akkor még ugye tölteni gond nélkül tudta.
Type C esetén meg egy mezei user is el tud jutni az elhasználódásig majd, véletlen balesetek is károsabbak lesznek. -
válasz
quailstorm #123 üzenetére
"Type C nem annak az igénybevételnek van kitalálva, pont."
Lehet, hogy igazad van, de 10000 csatlakoztatást ki kellene bírnia.
Mondjuk szerintem is kilazulhat előbb -működést megőrizve-, de simán lehet, hogy a jack szintjén van. Idővel minden kilazul, tartós tesztet, összehasonlítást viszont még nem láttam.
Én arra lennék inkább kíváncsi, mennyivel fogyaszt többet a teló, ha Type-C-s fülivel használjuk? Lehet, hogy ott se nagy a baj.
Vagyis én még a Type-C-s füliket sem írnám le alapból, mondjuk nincs belőlük valami sok egyelőre.
-
vicze
félisten
Hát a XZ2 jack ajzatába is megpróbálhatod berakni, de a siker valószínűleg olyan lesz, mintha az USB-C-be dugnád.
Átalakító max akkor fogja támogatni, ha a Sony épít 5 polusosat, amit kétlek, mivel csak 1 legacy terméket támogatnának, összesen 2 ilyen füles létezik(1 van gyártásban még) azért nem nagyon érné meg. Elég bonyolult elektronika is kell hozzá.Ha ilyen telefont akarsz vegyél egy USB-C-s zajszűrőset, és levan a gond. Egyszerűen nem jack támogatásra találtak ki.
Adapter:
"Output Up to 5V / 0.5A" Sok szerencsét ezzel tölteni bármit is... Azt hiszem ez a világ legszerencsétlenebb kiegészítője címre pályázik. -
quailstorm
félisten
válasz
Roberto76 #88 üzenetére
Ívelt hátuljú Sony volt már 2009-2011 közt gyártásban nem is egy: [link]
Igaz ahogy elnézem nem a prémium szegmensben, de jó fogásuk volt.XZ2 compact miatt viszont én is kihúzhatok egy újabb gyártót a potenciálisak közül... Lassan nem marad semmi. Apple és Sony is befejezte a kicsi de jó telefonok gyártását, már senki se foglalkozik ezzel...
Jack meg átalakító témáról meg annyit, hogy pl. haverom Sony Z3 compactjánál, ahol fossákopott a jack, amit arra találtak ki, hogy húzogasd, mennyi ideig bírná egy type C? 1 hónap? Type C nem annak az igénybevételnek van kitalálva, pont.
BT füles meg engem biztos soha nem fog érdekelni. Egyrészt nem kérek az agyamtól 3cm-re rádióadót, másrészt meg tölteni kell azt is.Számomra, aki falta a mobilvilágot az évtized elején, az egész mobilpiac ellaposodott. Mindenki a másiktól lop, másol, akár teljesen logikátlan vagy megbukott trendeket is. Egyébként meg minden készülék uniformizált, egyforma kívül belül, főleg OEM alkatrészekből összehányt kínaiak. Választék bár látszólag elképesztő, valójában sose volt ilyen kicsi. Oprendszer is csak kettő maradt.
A kézméretemen meg nem tudok változtatni, ugyan a közvéleménynek már a "kategóriát nem fog teremteni"
Note N7000 a compact, de az én kezemből már a 4.7" is kiesik...Meg ha már évről évre kihoznak mindenféle marhaságot, mint az összecsukható 2x féltelefon, meg hasonlók,
akkor egy nyamvadt slider qwertys telót kihozhatnának már legalább felső-közép hardverrel, mert szerintem 2012 óta nem volt. -
taki01
őstag
Belemenni simán bele megy bármelyik 3,5 jack aljazatba de ha nem 5 pines akkor nem megy a zajszűrés. Szerintem azért ha már eladnak egy csomó ilyen headsetet akkor már legyen hozzá hosszú távú támogatás is.
Rákérdeztem a Sony Supportnál is hátha megtudják mondani.USB Type-C™ 2-in-1 Cable EC270-t adják akkor az nem fogja támogatni az 5 pole-os headseteket.
-
Teal'C
veterán
válasz
fornettisuti #118 üzenetére
Jó de ez BRAVIA
-
fornettisuti
veterán
Idegesítő ez a nő.
Akkor felvisítottam, amikor el volt ájulva, hogy 5" FHD kijelzőt a fizikát meghazudtolva a világon elsőként tudtak rakni a készülékükbe. Tudnak róla, hogy más gyártó évekkel ezelőtt 5,1" QHD kijelzőket használt már? -
Mi lett a sony-ból... Egy régen olyan innovatív vállalat most bizonyos megoldásokat innen, bizonyos megoldásokat onnan vesz át. Az elején utal is rá, követik a trendeket. Más cégek pedig formálják őket. Azért régen a sony is olyan volt szerintem. Kár értük.
-
ONEFREE
aktív tag
Milyen érdekes. Ha van 3.5 jack és Bluetooth is a telefonban akkor maga a felhasználó el tudja dönteni melyik a megfelelő neki. Undorító ez a kényszerítés!
-
taki01
őstag
Az a USB Type-C Jack átalakító támogatni fogja az 5 pines zajszűrös Sony fülhallgatókat?
-
Armahun
addikt
Az a baj a type c-vel, hogy nagyon gyengén tartja a kábelt, folyton kihúzódik, tudom rosszul teszem zsebre.
Ezen pedig nem segít semmi átalakító.
Egy akár milyen kikopott jack csatinál fogva bármikor megpörgetem a telefont a fejem fölött és nem fog elrepülni.
A c simán lógatva alig tartja meg a telefon súlyát.Én továbbra is pénzel szavazok, nincs jack nincs vásárlás. Ezt tanácsolom mindenkinek.
-
TTommi
aktív tag
A Qi toltes engem nem izgat, es a formaval sincs bajom.
Ha premium szegmensbe szanjak, akkor ide kellenenek a premium kiegeszitok is. -
TTommi
aktív tag
Ez a csaj a Sony -
nal szamomra az ev meglepetese! Azt hittem, a Z5c-s nyilatkozata utan siman kivagtak a francba. De nem, valahogy meguszta
Na mindegy, a lenyeg, hogy nincs jack, se FM radio, se dupla koppos ebresztes ( gondolom, de titokban remelem, hogy az meg van).
Kerdes, hogy ezek utan milyen gyari fules jar a telohoz az MH- 750 heyett?
Remelem nem az MH- 410 -
Teal'C
veterán
Ezek úgy hülyék ahogy vannak. Nincs mit hozzáfűzni. Pedig én is kedveltem a Sony telókat de ez a parasztvakító körbeírás és kamuhegy ez már a legalja. Méghogy felmérték a piacot, melyiket a Józsefvárosit amit évekkel ezelőtt bezártak.
-
törölt tag
Tudom, hogy a Samsung használ jobbat (bár a Cirrus nekem nem tartozik a kedvenceim közé), de most Sony telefonról van szó, rájuk nem jellemző, ahogy sok másik gyártóra sem. Még az LG csinálja egyes telefonokban, Meizu és Vivo, a többiek nem nagyon figyelnek erre (még a HTC-nél rémlik, hogy a QC chip után tesznek normális OPA-t).
-
sBc
aktív tag
iPhone-on is állitolag az alaplapon ott a jack helye. Valószínű, hogy terelés a Bluetooth felé, de azt se feledjétek, hogy lehet filléres a háromfeles de nagy darabszámba már nagyobb összeg. Így két legyet ütnek egycsapásra.
-
blagolf
senior tag
Igen tényleg. Én kérek elnézést. Összekevertem a gyorstöltővel. Azért gombolnak le +30e-et a júzerekről. Legalább is azon ment a puffogás anno.
-
somogyib
őstag
"- Nehéz lett volna megtartani a jack-csatlakozót?
- Nem, csak döntést kellett hoznunk. ...Megnöveltük a hangszórók erejét; a telefonjainkba rakott technológiai elemek igénylik, hogy efféle döntéseket hozzunk."Ekkor kellett volna elővenni a csavarhúzót, hőlégfúvót, műanyag spatulát, és szembesíteni a hölgyet, hogy hol is az a térintervallum ami miatt a csatlakozót el kellett hagyni.
Egyébként Diana Hernandez nagyon attraktív jelenség - szerintem Bog emiatt tátotta a száját és nem az előadott tartalom miatt.
-
tixem
addikt
Aki nem értené mi is a baj a jack elhagyásával [link]
Színtiszta lehúzás semmi más. Csak amíg az Apple-nél ennek gyártói oldalról még haszna és értelme is van, addig nem tudom a sima usb-c-t használó droidos gyártók mit profitálnak ebből a baromságból? Szvsz ezzel inkább potenciális vevőket vesztenek, mint nyernek.
-
<Adamsky>
nagyúr
Ennek vajmi kevés köze van a pénzhez. A BT-s fülesek se árban, se minőségben (azonos árszintet alapul véve), se üzemidőben (a vezetékesnél ugye nincs olyan, hogy lemerül ...) nem veszik (ma még?) fel a versenyt a vezetékes társaikkal. A jack elhagyása nem szól másról mint a felhasználók lehúzásáról (legfőképp az alma esetében).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest