Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
Z5c nem érte meg Z3c-hez képest, ár/előrelépés arány rossz.
X compact nem csúcsmodell volt, és az anyaghasználata se prémium feeling. Amúgy nem ismerem.
XZ1-ről meg semmit nem tudok, de papíron nagyon jónak tűnik. Csak sajnos a papír manapság kevés, főleg egy Z3c-nél, ami borzasztó anyaghibákkal küzd, és nehezen javítható.
Látatlanban amúgy XZ1c-re cserélném a Z3c-t, de egyelőre teljesen felesleges pénzkidobás lenne, a Sonyk értékvesztése pedig nagyon gyors. -
quailstorm
félisten
Nem szoktam drága készülékekkel rohangálni, Lasy-ban meg meg mertem bízni, hogy nem egy széthullós vackot ad.
A nagyon közeli jövőben változhat a fizetési hajlandóságom, de ahogy elnézem ezúttal se új modell fogja kapni a pénzem.
Nincs más kicsi, iPhone 5s-t meg SE-t néztem még, de az nekem új lett volna nagyon. Unokatesómnak van SE, kiváló készülék, de pár kellemetlenségre ki kell találni valamit...
Galaxy A3-ból volt még vállalható méretű, de szerintem az már túlmutat a kezem képességein.
-
quailstorm
félisten
válasz
#16820480 #216 üzenetére
Jó, így már megértem. Nekem totál fölösleges ennyi közösségi és chap app, és ami fenn van, abból is a lite verzió elég. Azok borzasztóan tudják enni a telefont.
Lényegében most csak Messenger Lite van fenn privát életre és gaming klánhoz, meg Skype 7.46 munkahely miatt. Az ha tiltják az indiai lite-ra lesz cserélve.
Nagyon számít egyébként, egy FB+Messenger teljesen le tud ölni egy régebbi telefont. Aztán ha még megfejelik valami Cheetah mobile-os cleaner izével, akkor lesz tökkéletes.
Cserébe nálam egyszerre nyitva lehet a GDrive, a WPS Office, az Adobe Reader és a Chrome kevés tabbal. Valamit valamiért.
1130MB 2GB-nál az teljesen jó. Akkor valóban, ahogy mondtad az egy tiszta ROM lesz.
Azért érdekes, mint fentebb írtam, mert kb. ez a nettó memóriád, amivel gazdálkodhatsz. És egy csillámpónis felület meg tudja felezni.
-
quailstorm
félisten
válasz
#16820480 #213 üzenetére
Akkor ott valami nagyon nincs rendben, mert ez még a ZTE Blade Q-n se történt meg. Lehet, hogy túl agresszíven taskkillel a rendszer, de az is lehet, hogy simán gagyi a ROM. Ezzel mérj már egyet a kedvemért.
Összeomlás előtti, vagy inkább belassulás előtti érték ami számít. Például a hírhedt Galaxy SIII gyári 4.3 aminél nagyon kijön, hogy az 1GB RAM és 1GB RAM közt akár 2x-es különbség van a valóságban. 300MB-ot sem tud felszabadítani, míg a ZTE Blade Q túl tudja lépni az 550MB-ot.
Ennek megfelelően az általad felvázolt esetben a bezárás elképzelhetetlen, ha a Chrome-ban 3 vagy kevesebb tab fut.
De tényleg nem mindegy az se, hogy milyen vehemenciával hajítja ki a hibernált processzeket, lehet nálad nem a RAM a kevés.Megj, Android 7 és felette ZRAM és SWAP miatt túl tudja lépni a fizikai RAM méretet is a mérés.
A Z3 compact szenvedés nélkül 1GB-ig tud eljutni, ennyiből kell osztoznia a felhasználói appoknak, egy felhasználói app (játék) legfeljebb ennyit ehet meg.AOT amúgy az ART óta jelen van, tehát a legtöbb mindent nem futásidőben fordítja már. Csak amit lehet, érdemes, vagy muszáj. [link]
Amúgy ez a memóriatisztogatás most nem tudom hogy jött ide. Én sima use caseket szerettem volna látni, ahova nem elég mondjuk 3GB RAM, de legyen akkor csak 2GB. És nem kötekedésből, hanem mert nem láttam sose és nem ismerem a mai modern igényeket.
Hát, nekem voltak preemptív multitaskos telefonjaim, Symbian meg Linux, maradjunk annyiban hogy a droid még mindig csak egy rossz vicc, de a hardver fejlettsége miatt ez már annyira nem tűnik fel, mint 2011-12-ben. Más kérdés, hogy a preemptív multitask nem alapigénye az átlagembernek és bizony ott egy fejlesztői hiba súlyosabb következményekkel tud járni (leszívja az akkut).
Amúgy technikailag a Linux kernel miatt az android is preemptive lenne, de mivel lényegében csak az fut, amit látsz, kivéve daemonok és servicek, ezért user szemszögből kvázi egyfeladatossá butul.
VR szemüvegek meg a prémium miatt tuti marad az SD8xx a csúcstelókban mindegy mi van.
-
quailstorm
félisten
válasz
#16820480 #207 üzenetére
Írj pls. példát, hogy mivel lehet most megtölteni a RAM-ot (RAM fill testen kívül
), mert én hozzá vagyok szokva a spóroláshoz, így párhuzamos műveleteket nem szoktam végrehajtani. 1 éve még elég volt nekem az 1GB is, igaz abból ~550MB-ot fel tudott használni bármely app, mert jól volt megcsinálva a ROM.
Meg munkámból, tanulmányaimból kifolyólag én bőven eleget ülök asztali gép előtt, hogy alkalmi netezésen és irodai alkalmazásokon kívül ne kelljen semmi, csak chatapp.
Kiestem a mobilvilágból, 2013 környékén próbálkoztam utoljára asztali gépként használni telefont, de az még a Nokia N900 volt.Fűteni azt valóban tud keményen, ha meg van hajtva. Kb. minden eddigi telóm nagyon melegedős volt, nem tesz hozzá a komfortérzethez.
Intel meg valóban félhet, mert az olcsó szegmenst fel is adta, tehát lényegében alternatívája, válasza se lesz érdemben.
x86 is nagyon régi már.Azt tudom, hogy egy új chip mennyire brutál, akár Apple vonalon is, csak azt vitatom, hogy a mindennapokban ez olyan fontos lenne.
-
quailstorm
félisten
válasz
#96302336 #204 üzenetére
Ez nagyon relatív, mert közben meg a valóság az, hogyha nincsenek durva igényeid, akkor egy KitKattel megvagy, egy Z3 compact meg mindenre elég.
Én inkább az látom, hogy lelassult a fejlődés ugyanúgy, mint PC-nél. Csak a hype megy tovább meg az őrület. 2009-2013 közt sokkal durvábban számított, hogy mikori és milyen drága telefonod van. Egy 2014-es csúcsmodell viszont még most se kuka. Oké facebook az nincs az enyémen, de az Asphalt Xtreme-et azt viszi, pedig annak van gépigénye.
-
-
quailstorm
félisten
válasz
janeszgol #192 üzenetére
W100 kései modell, addigra már javában ment a droidkorszak. Itt az alapfelvetés az volt, hogy a droid hozta el a jacket a Sonyba meg a microUSB-t és microSD-t se a droid hozta el, hanem a piac, azt akartam cáfolni, 3 modellel tudtam mindenképpen. W995-ből azért adtak el, lehetett kapni előfizetéssel kishazánkban is, nem volt az olyan ritka.
Ezen kívül a W100-at inkább letagadni szereti egy Sonys, nem hivatkozni rá. Egy selejtes szemét volt, aminek alig volt köze a Sonyhoz, de cserébe instabil is volt, meg lehetett vinni gariztatni.
PNX6513 Philips platformot használ a W100, nem Sony. Ennél már csak a Sagem alapúak voltak rosszabbak.A fentebb említett Cedar viszont Sony platformot DB3350 használ microUSB, microSD és jack mellett, olyat majd én is akarok még venni.
-
quailstorm
félisten
válasz
#16820480 #178 üzenetére
Igen a lábkiosztás, azt a műsorszámot is az Apple indította. Most, hogy megcsináltam az i9000-et Voodoo sounddal, Lineage KK-val és jóformán üresen hagyva, arról meg a zene és bizony lehet átalakítózni...
Sajnos a Z3 compactban lévő DAC-kal nem vagyok elégedett, vagy inkább van jobb is.Méretben én most jutottam el a 0-ra.
Látva a mostani Z "compact"-ot meg Apple se úgy tűnik,
hogy folytatná a picit, egyelőre várakozok. Még pár évig meg lehet élni a használtpiacból, de aztán nem tudom mi lesz. Egyedül egy slider qwertyvel lehetne rávenni a nagyobb méretre. -
quailstorm
félisten
válasz
janeszgol #176 üzenetére
Ismerem a fórumról, de attól még ordas nagy valótlanságot állított, és ezen semmi nem változtat.
Attól, hogy valaki ért dolgokhoz, nem szabad sem elnézni, ha hibázik, sem pedig hinni neki, ha valótlanságot állít. Igen, ez rám is vonatkozik, nem kell emlékeztetni.Túl azon hogy a fastportos korszakban én hatalmas Sony fan voltam, valamint gyűjteményt is építgetek, tehát van fogalmam a témáról nekem is...
2008 Xperia X1 Jackes.
2009 W995 és Xperia X2 jackes.Android majd 2009 végén, 2010 elején az X10-zel. Addigra már M2 is cserés lett microSD-re. Persze még gagyibb mobiloknál maradt a fastport, de a Sony legalább 2005-től konzisztensen osztotta a mikrofonos jack adaptert, ami nem volt jellemző akkor még. Csak túl sokáig így maradt...
Szóval nem azért engedte el a saját szabvány saját fejőstehenet, mert android arra kötelezte, hanem mert a piac nem engedte tovább amit műveltek.
A mostani jacklevétel viszont megint olyan, mintha nem az igények diktálnának, hanem a gyártók. -
quailstorm
félisten
válasz
#16820480 #174 üzenetére
Az átvitel sávszélessége sem növekedett? Az említett gyári dobozban BT headsetes Sony Aino idején még jobbára csak telefonálásra volt jó, zenére csak erős kompromisszumokkal.
Billentyűzet elvétele nekem is fájt nagyon, ha lenne (oldalra) slider qwerty, mennék venni. De évek óta nincs. Viszont ez rétegigény, elfogadom.
Androidos gombokról meg az a véleményem, hogy a rendszer ódivatúságát kiválóan megőrizte, az elején se lett volna szükség rájuk. Nokia N900, Nokia N9, BB OS 10 jól meg van kör háromszög óvoda nélkül is. Azt a designváltást se tudtam lenyelni, az Xperiámon a 4.4 ikonjai figyelnek alul.Jackre visszatérve. A legtöbb jack az nem magán a nyákon foglal helyet, hanem saját is szalagkábeles panelon. A (garanciális) szervizelés költségei és bonyolultságát is meg fogja dobni, ha az emberek az átalakítók miatt több type-c javítást igényelnek.
Ebből a szempontból volt értelme a jacknek.Amúgy meg ha az elmúlt 10 évben meg tudták oldani, és a telefonok nem lesznek tőle se kisebbek, se erősebbek, akkor ez még mindig egy nagyon egyoldalú döntés és változtatás volt.
Félreértés ne essék, én is tudom, hogy simán át fogják nyomni ezt is, mert az emberek birkák, hagyják. (bár szerintem a jacknek igen nagy nemzetközi visszhangja van, ellentétben a 18:9-cel, hiszen a sok "viccoldal" és mémgyár az szétcikizte a szifont mikor elhagyták, és azóta is előkerül)
Én is leírtam egy csomó Gameloft döntés mögötti feltételezett piaci alapú döntési hátterét, következményeit és okait. Szinte mindig be is jöttek. De ettől még azok se váltak a user hasznára és totál egyoldalúak voltak. Ez a bajom a jackelhagyással, elsietett, kapzsi üzleti megoldás mely a felhasználó számára zéró haszonnal kecsegtet. Hiszen vízálló teló eddig is volt, type-C-nek nem függvénye a jack elhagyása, BT headsetnek meg az elmúlt 10 évben végképp nem volt függvénye a jack.Senki nem sír, hogy nincs gameport a PC-ken, vagy LPT, mert megszűnt az igény és áttértek másra. Többnyire hamarabb, mint ahogy kivezették a portot. Nos, a jack elterjedtsége világszinten meg egy "picit"
másképp áll jelenleg, az alternatívák meg még mindig a szárnybontogatás fázisában.Másik nagy bajom, hogy kihúzták alólam a szőnyeget a mai mobilpiaccal, lassan semmilyen paraméterben nem fogok találni megfelelőt... De ez nem ide tartozik és szintén rétegigény.
Amúgy ez a sztereo hangszóró is majomfogás, nem jack kaliberű dolog, mert soha az életben nem fogod kihallani, hogy sztereo vagy sem. A nagyobb hangteljesítményt hamarabb meghallod.
18:9-nél meg egyszerűen a kijelző mögé kell tenni a hangszórót, lényegében már a Z3 compactban is ott vannak az üveg mögött.(#171) vicze1 : a volt rajta jack amúgy a BT átalakítóra vonatkozott a gyengébbek kedvéért, ahogy Armahun meg is ismételte a linkem tartalmát, mert gondolom ő se értette.
-
quailstorm
félisten
Ez teljes mértékben hazugság.
Sony Ericsson W995. Sony Ericsson Cedar. Egyik se androidos, mindkettőn van jack.
Nagyon sokára lépték meg ez tény (és a jack elterjedésének sincs közvetlen köze az androidhoz).(#167) sheratan: oké, de szerinted ez azt jelenti, hogy akkor már nem is kell jack a telefonra? Értem, hogy növekszik az igény. Azt is látom, hogy a BT4-es fülhallgatók minősége messze jobb, mint anno a BT2.0 A2DP volt. De attól még forgalomban van csillió jackes megoldás...
A 18:9 nem valami rovására megy, ujjlenyomat nem évtizedes alapfunkció. Ez inkább olyan, mintha nem lenne kamera a telóban, csak USB-s, ami töltővel együtt nem megy, vagy vezetéknélküli, amit külön kell tölteni. Teljesen kihagyni valami alapfunkciót, vagy megváltoztatni valamit trend szerint az más. Pénzéhesek meg mennek az Apple után azt ennyi.
FM rádió is érthető, mert igény egyre kevesebb a fejlett világban, műsor sincs rá, mindenki streamel.
Ezen kívül annak tényleg kell külön chip és hely is.Ellenben a jack még korai volt nagyon. Először lennének (olcsó és jó) alternatívák, aztán kéne elhagyni...
-
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
válasz
janeszgol #163 üzenetére
Ha abból indulok ki, hogy egy Samsung S széria vagy egy Apple nem képes még az igencsak elavult Sony Walkman (fastportos) széria HPM-64 és HPM-70 szintjeit se megütni a gyári headset minőségével, egy ilyen kínaoccóról meg nem is beszélve, akkor sok köszönet nem lenne az "ajándék" fülesben, mert lehúzás lenne az is.
-
quailstorm
félisten
válasz
#16820480 #160 üzenetére
Van filléres BT adóvevőm (új, BT4, kínai), és mint mondtam vezetékes telefon színvonal.
Ezek a kínai fülesek teljesen korrektek, innen én már csak a 30-40k-s fejhallgatóra ugornék, másnak nincs értelme.Szóval eljutunk oda jössz jössz te, aki megmagyarázza, hogy egy filléres port elhagyása a telóról színtisztán a mi érdekünkben történt és még jó is. Értettem. Nem tudom, a jelenlegi jackes és BT4-es Xperiámmal ugyanúgy tudnék márkás BT headsetet hallgatni, ha akarnék.
Attól, hogy rákényszerítenek, még nem fogom akarni, ráadásul ahhoz meg kéne vennem a szarjukat.Igen az sejtem hogy ezt ugyanúgy le lehet majd nyomni a nagy többség torkán mint bármit. Főleg, hogy ennyien csinálják. Attól még se etikus nem lesz, se hasznos.
Azt tegyük hozzá, hogy az én hozzáállásomat nem az elmúlt 1 év változtatta meg. A SonyE Bluetooth headset (még mono) is újonnan rohad(t) el a fiók mélyén, kipróbáltam, működik, OK nem érdekel.
Az is az évek (telefonszerelései) tapasztalásából jön, hogy nem jó az, ha közös porton van a töltő, az adat és a füles. -
quailstorm
félisten
válasz
#16820480 #157 üzenetére
Apple AirPods mondjuk pont kivétel, bár aki olyat vesz az meg is érdemli.
Aztán más kérdés. Vannak használható csájnafülesek, amik elviselhetőek zeneszerető számára is egy jobb telefonnal.
Namost ezt az olcsó, bármikor lecserélhető árut nem fogod tudni elérni ezután. BT az biztos 10k fölött lesz, ami megközelíti, USB DAC meg még nem tudom milyen lesz, de ha sérülés éri, akkor abból is újat kell venni.
Mondjuk megbeszéltük már, hogy pont az volt a cél, hogy drágább legyen, nekem meg a válaszom, hogy nem veszem meg. -
quailstorm
félisten
válasz
#16820480 #151 üzenetére
Azért annyi különbség van, hogy a BT headset, főleg agybadugós fülesnél konkrétan CENTIKRE van az agyadtól, és a felvett teljesítmény a távolság reciprokával nem egyenesen arányos, hanem inkább négyzetesen. Egy telefonálás is jó esetben pár perc. Zenét meg hosszú ideig hallgatsz és közben folytonos az adatátvitel.
Én nem fogok kockáztatni, a többit mindenki saját döntésére bízom. Előbb-utóbb úgy is ki fog derülni, mennyire árt, pár évtized.
Amúgy a linkelt két oldal az tényleg gáz. Ráadásul az egyik csak terméket akar eladni.
-
quailstorm
félisten
Van hasonlóm, kb. vezetékes telefon szint. Zenére nem alkalmas, az másik árszínvonal.
Ez két dologra jó. Beszélgetés kihangosítása+ Navigáció kocsiban.
(#143) sheratan: be lehet ám fűzni a kábelt a ruhád alá, és akkor csak a ruha nyakától kifelé látszik...
Igen az embereknek az is mindegy hogy szól.Annyit remélek, hogy legalább akkor normális DAC-os átalakítók legyenek már.
-
quailstorm
félisten
válasz
pit stop #140 üzenetére
Teljesen megértem, én viszont a veszteség oldalára fogok kerülni, mert nem bírom a pofátlanságot.
Mint ahogy a free2play játékoknál az undorító lehúzásra se szoktam úgy reagálni, hogy akkor többet költök.Ezt a végtelen cinizmust meg a racionális gazdasági döntésként levezethető közösség- és játékpusztítást már a Gameloftnál van szerencsém figyelni évek óta.
Egyébként! azért visszanyal a fagyi. Ott egyre több a hangos frusztrált, aki fogyasztásnövelés helyett kiszáll. Bár sajnos a telefonoknál ezt nehezen képzelem el, főleg a mai életciklus mellett. Szóval ezt az előre kiszámolást is el lehet mérni, főleg ha nem lép mindenki egyszerre (Samsung). -
quailstorm
félisten
válasz
#16820480 #135 üzenetére
A jack javítás ár függvénye is. 30k HUF felett biztos keresnek valakit, aki tud javítani.
Ó de irónikus itt mindenki. Nem baj nyaljátok ingyen a cégek hátsóját, nem nekem fáj, én úgyse fogok BT fülesre költeni pusztán azért, mert rádiós.
Komolyan nem értem miért kell állva tapsolni, amikor lecserélnek egy évtizedes bevált megoldást egy 2000-es évek rendszercsatlakozó-mizériáját visszahozóra. (BT-t hagyjuk ki, BT füles eddig is volt, max nem ilyen minőségben)
Még jó, hogy a drágább fejhallgatók amúgy is aljzattal rendelkeznek, a hosszabbítót meg olcsó cserélni... Bár az is kell javítani, mert a két csatorna közti átvezetést szokta az összecsukhatóság elintézni, de az már nem ennek a topicnak a témája.
-
quailstorm
félisten
Az átalakító az olyan vissza 2006-ba. Sony az egyik utolsó volt, aki elhagyta az átalakítót, talán a W995 és a Cedaron kívül nem nagyon volt más. Miért kívánná vissza bárki ezeket az időket?
Ha eltörik a fülhallgató kábele, lecseréled.
Eltört a fastport jack átalakítóm. Öööö, vehettem másikat.Ez az egész jack mizéria csak a gyártók pénzéhsége és semmi racionális indokkal nem magyarázható. Vízálló telefon is volt eddig is.
-
quailstorm
félisten
Type C-nél csak az a baj, hogy azon töltesz, meg kapcsolódsz (már aki, mert már mindenből van vezeték nélküli lassan).
Haverom mikor S5830i-nél elkoptatta a jacket annyira, hogy nem fogta már meg a fülest, akkor még ugye tölteni gond nélkül tudta.
Type C esetén meg egy mezei user is el tud jutni az elhasználódásig majd, véletlen balesetek is károsabbak lesznek. -
quailstorm
félisten
válasz
Roberto76 #88 üzenetére
Ívelt hátuljú Sony volt már 2009-2011 közt gyártásban nem is egy: [link]
Igaz ahogy elnézem nem a prémium szegmensben, de jó fogásuk volt.XZ2 compact miatt viszont én is kihúzhatok egy újabb gyártót a potenciálisak közül... Lassan nem marad semmi. Apple és Sony is befejezte a kicsi de jó telefonok gyártását, már senki se foglalkozik ezzel...
Jack meg átalakító témáról meg annyit, hogy pl. haverom Sony Z3 compactjánál, ahol fossákopott a jack, amit arra találtak ki, hogy húzogasd, mennyi ideig bírná egy type C? 1 hónap? Type C nem annak az igénybevételnek van kitalálva, pont.
BT füles meg engem biztos soha nem fog érdekelni. Egyrészt nem kérek az agyamtól 3cm-re rádióadót, másrészt meg tölteni kell azt is.Számomra, aki falta a mobilvilágot az évtized elején, az egész mobilpiac ellaposodott. Mindenki a másiktól lop, másol, akár teljesen logikátlan vagy megbukott trendeket is. Egyébként meg minden készülék uniformizált, egyforma kívül belül, főleg OEM alkatrészekből összehányt kínaiak. Választék bár látszólag elképesztő, valójában sose volt ilyen kicsi. Oprendszer is csak kettő maradt.
A kézméretemen meg nem tudok változtatni, ugyan a közvéleménynek már a "kategóriát nem fog teremteni"
Note N7000 a compact, de az én kezemből már a 4.7" is kiesik...Meg ha már évről évre kihoznak mindenféle marhaságot, mint az összecsukható 2x féltelefon, meg hasonlók,
akkor egy nyamvadt slider qwertys telót kihozhatnának már legalább felső-közép hardverrel, mert szerintem 2012 óta nem volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Update 07.01. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged