- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Na, tegyünk valamit tisztába
A BT csak digitális átvitelre jó, nem támogat más protokollt jelenleg, így minden egyes BT fülesben van DAC, mert muszáj legyen. Van amiben a CSR chip végzi ezt a feladatot is az adó-vevő funkció mellett (attól még az is DAC-nak számít), és van ahol kap külön dedikált DA chipet és megfelelő körítést az ember.
BT 4 és 5 nagyobb átvitelt tesz lehetővé, de ez nincs közvetlen hatással a hangminőségre, ugyanis az átvitel minősége elsősorban a használt kodektől függ. Az XZ2 az ugye LDAC kodeket használ már, ami amúgy minden Android telefonban megvan Oreo óta. Ez a kodek képes max 990kbps átvitelre is, így már tényleg használható lossless átvitelre.
Szóval ha valami nem támogatja az LDAC kodeket például, akkor hiába van benne BT5, attól nem lesz jobb a hangminőséged sajnos. -
törölt tag
válasz
quailstorm #215 üzenetére
1130 MB used után fagyott ki az app tableten a 2GB memóriával. De nem tudom ez miért érdekes amúgy.
Attól még ha mondjuk megy a Gdocs, Pinterest és böngésző is, akkor a váltogatásnál simán újratölti egyiket-másikat.
Hogy mi a usecase? Például telefonon nekem megy a Hangouts, Messenger, Line, Whatsapp és Wechat az üzenetküldők közül, plusz Inbox és Outlook, időjárás, Instagram, Photos, néha a kamera, Chrome 1-2 lappal, Tidal. Ezek napi szinten mennek, és a legtöbb az állandóan nyitva van, mert nem szeretem, ha újra be kell töltse, mert nem ott nyílik meg, ahol letettem háttérbe. Ez még amúgy összességében elmegy általában, de ha megnyitok mellé egy játékot, akkor az megkavarja a dolgokat.A VR meg felőlem mehet a 3D után a levesbe, nem nagyon hoz lázba
-
törölt tag
válasz
quailstorm #208 üzenetére
2 gigát szinte bármivel?
Tabletemben annyi van, ráadásul szinte tiszta Android, nincs rajta bloatware. Böngésző egy oldallal (pl. PH!), átlépek Gdocs alá valamit megnézni, utána esetleg email, és mire visszalépek, már tölti is újra a böngészőt. Pedig ez nem olyan kemény felhasználás, 2-3 appnál már ha váltogatsz, akkor újratölt.Mobilon amúgy semmi értelme memóriát tisztogatni, főleg Androidon nem, mert a JIT miatt jobbára akkor fordítja forrásból az alkalmazásokat, amikor betölti a memóriába. Bár az újabb verzióknál már van valami hibrid fordító, de ez nem Windows, ahol egyszer lefordította a progi írója binárisra, és utána azt használod, az apk fájlok csak zip állományok, a program forrásával. Ebből csinál egy cache-t az Android a (részben) lefordított appokkal. Szóval még inkább negatív hatása van a futásra azoknak a fantasztikus optimalizáló progiknak, amik folyton dobálnák ki a memóriából a dolgokat. Mivel alkalmazás szinten erősen korlátozott a multitask Androidon (egyszerre talán 2 app futhat max, az osztott képernyő miatt például), így jelentősége sincs kidobálni őket a memóriából, ha háttérbe kerül, a legtöbb alkalmazás kvázi hibernálódik, nem fogyaszt erőforrást (kivéve ha konkrétan rosszul írta meg a fejlesztője). A részfolyamatai (például ami a push értesítéseket gyűjti) az futhat a háttérben, de az akkor is futhat, ha az optimalizáló kidobálja az alkalmazást a memóriából.
Teljesen másképp működik, mint az asztali rendszereknél. Ezért simán érezhető, ha több RAM van a telefonban, jobban érezhető, mintha erősebb a SoC benne.Nekem már egy mostani középkategória teljesítménye (SD6xx) is elég bőségesen, csak azt kellene szintén átrakni kisebb csíkszélességre, hogy a fogyasztás is csökkenjen jelentősen, meg a melegedés. Az újabb SD8xx chipek meg lassan inkább tabletekbe vagy tablet-laptop hibridekbe mehetnének, mert oda még a nagyobb képernyő, komplexebb feladatok miatt elfér a nagyobb teljesítmény.
-
törölt tag
válasz
quailstorm #206 üzenetére
Mondjuk azért az érezhető, hogy egy-egy feladatnál pl mennyire melegszik egy telefon. SD801 igen tudott melegedni, a 810-ről ne is beszéljünk
De még a 820-821 is érezhetően jobban fűt, mint a 835 például. Aztán ott a memóriaigény. Azért a pár évvel ezelőtti 2-3GB manapság már nem kimondottan elég sajna.
A SD845 már van például olyan erős, hogy ne csak telefonba legyen jó, hanem én simán elviselném egy Chromebookban is akár. 1-2 generáció, és aggódhat majd az Intel igen komolyan, amikor a tömegek átváltanak valami olcsóbb megoldásra, aztán rétegigény lesz az x86 desktop
-
törölt tag
válasz
quailstorm #179 üzenetére
Hát igen, azt ők kezdték, de becsületükre legyen mondva, hogy az ő megoldásuk jól és következetesen működött a saját hardvereikkel. Aztán mellesleg meg voltak olyanok, hogy Nokia telefonba (még S60) bedugva másik headsetet közölte, hogy ez "nem Nokia termék, nem lehet használni", vagy Motorolánál is volt olyan, hogy bedugtam a fülesük másba és nem szólt
DAC a legtöbb telefonban csapnivaló sajnos, csak nagyon kevés gyártó figyel ilyesmire...Nekem most G6 van, ez tökéletes méret, de ilyen is már csak ez van és Samsung. Sony új kompaktja alig kisebb ennél alapterületben és 12mm vastag. Hahahahah, köszi
HTC meg téli álmot alszik, bár nekem már az U telefonok sem jönnek be, olyan semmilyen szappan forma élőben. A kínaiak meg nem igazán jók sem szoftverben, sem méretben.
-
törölt tag
válasz
quailstorm #175 üzenetére
A hatótáv növekedett és bejött a low energy mód, hogy jobb készenléti időket tudjanak az eszközök. Az A2DP az nem változott. Majd az 5.0 újításaként élvezhetjük a multi-point módot (vagy minek hívják), hogy a teljesen vezeték nélküli fülesek elegánsabban legyenek megoldva, és nem úgy, hogy az egyik kapcsolódik a telefonra, megkapja a sztereó hangot és az egyik csatornát átlövi külön a másik oldalnak.
Sokat fejlődtek viszont a kodekek, már az aptX is egész jó az alap SBC-hez képest, az aptX HD és aptX low latency kimondottan élvezhető, az LDAC pedig tényleg modern és sokat tudó cucc, ami most Oreo óta része az Android rendszernek.Mondjuk akárhol van a jack, azért helyet foglal, eggyel több jelút, amit el kell helyezni valahogy és be kell tervezni. A Type-C se tökéletes, de szerintem a minimum 10 ezer bedugásra hitelesített szabvány a legtöbb embernek elég lesz simán. Ez napi 10 dugdosás 3 éven keresztül nagyjából. A kábel és csatlakozó meg úgyse él sokáig, ahogy a legtöbben használják...
Amúgy a jack esetében is hiába szabvány, és elvileg minden mindennel megy, de amint mikrofont is teszel rá, felfordul a világ. Pár éve még mekkora probléma volt a CTIA és OMTP lábkiosztás használata, de szerencsére itt az egyik kihalt már teljesen, így legalább hang van már rendesen. Ellenben a vezérlőgombok teljesen ötletszerűek gyártónként, és semmiféle kompatibilitás nincs szinte. Hangerő szabályzó vagy megy vagy nem, vagy számot léptet vagy nem. Aztán az aktív zajszűrésről nem is beszélve
Amúgy én sem vagyok annyira elégedett az idei felhozatallal, de ez nem a jack miatt van így egyáltalán. Volt már olyan telefonom, amin nem volt, és nem nagy kaland. Ellenben szoftveres oldalon nagyon nem vagyok elégedett, és méretben is most két gyártó van már szinte, akitől tudok válogatni.
-
törölt tag
válasz
quailstorm #173 üzenetére
El kell keserítselek, de a mostani fülesek is A2DP-t használnak, és ez semmit nem változott a 2.0 óta, amikor bevezették. Az újabb BT verziókban semmi újítás nincs, ami az audiót illeti. Ami változott azóta, hogy már vannak normális kodekek is, amik egyre jobb minőséget tudnak átvinni, de ezek függetlenek a BT verziójától.
A 18:9 az esetleges sztereó hangszórók rovására tud menni, vagy a kávák rovására, ami sokak számára fájó volt, mert úgy fogdossák a telefont. Aztán szépen lecsengett a hiszti, már alig jönnek az új telefonok topikjába emberek, hogy fúj, ez is 18:9-es.
De mondhatnám akkor mondjuk a fizikai gombok és billentyűzet elvételét, az is sokaknak mennyire fájó volt. Aztán már nem érdekel senkit szinte (kivéve a BlackBerry ultrákat).
Amúgy a jack azért nem csak annyi, hogy van egy 10mm mély lyuk az aljzatnak, hanem kell oda egy használható végfok, akkor a DAC-tól oda kell juttatni a jelet az alaplapon, lehetőleg úgy, hogy ne szedje össze a rádiók és egyéb elektronika összes zaját, és így tovább. Ez ugye tervezést igényel és helyet is.
Ha majd meg tudják oldani, hogy az egész képernyő egy hangszóró legyen, akkor lehet, hogy a hagyományos beszéd és kihangosító hangszórótól is búcsúzhatunk majd. Ott is mekkora felhajtás lesz, hogy nincs sztereó hangszóró a 15 centis telefonon -
törölt tag
válasz
quailstorm #161 üzenetére
Nem értetted, mert láthatólag nem tudod értelmezni, amit írok, ha szerinted én azt magyarázom, hogy a mi érdekünk meg hogy örülni kell neki. Eddig azt írtam, hogy teljesen tök mindegy, mert nem fog senkit érdekelni igazából ez a változás sem, csak lesz néhány felháborodott egy-egy fórumon, ahogy a 18:9 képernyőknél, az FM rádió elhagyásánál, az előlapi vagy éppen hátlapi ujjlenyomat olvasó elhelyezésnél, és kb minden egyes változásnál már szinte manapság.
Azt még hozzáteszem, hogy amióta követem az itteni fülhallgatós topikot, a tendencia az, hogy egyre többen keresnek BT fülest. 2-3 éve még néhány havonta egy-két ember esett be ilyen kérdéssel, mostanában pedig szerintem már simán a kérdezők 50%-a vezeték nélkülit keres. És ez nem a jack elhagyásával kezdődött, mert nem úgy szokott felmerülni, hogy "új telefont vettem, amin nincs jack", hanem hogy "elegem lett a kábelekből".
Valószínűleg ez nem csak nálunk van így, hanem világszerte, és ez az, amit trendnek hívnak a gyártók, és követik. -
törölt tag
válasz
quailstorm #158 üzenetére
Azért azt ugye tudod, hogy aki azt a cikket írta, ő ezeknek a füleseknek az eladásából él
Nyilván jó véleménnyel lesz róluk. De azért ilyen áron nincs csoda, sem hangminőségben, sem anyagminőségben. Jól fogalmaztál: eldobhatók. Én viszont részemről nem eldobni szeretném a fülhallgatót, hanem használni, és élvezni.
Lehet amúgy kapni filléres BT adóvevőt, amit gallérra tudsz csíptetni, zsebre tudsz tenni, szóval nem kimondottan sérülékenyebb, mint bármi más, amit magaddal hordasz. Hangban meg az ilyen olcsó fülesek mellé nem is nagyon kell jobb forrás. Ezt meg egyszer megveszed, és használod évekig.
Amúgy is én kicsit érdekesnek tartom, hogy az okozza a nagy vitatémát, hogy egy 6-800€-s telefonba nem tud az ember bedugni egy 10€-s fülest. Tudom, vannak, akiknek nem számít a zenehallgatás annyira, hogy ennél többet kiadjanak a témára, de nekik pontosan elégséges az adapteres megoldás vagy olcsó BT füles által keltett hang. És akkor itt jönnek azok az érvek, hogy de ha nem a hangminőség miatt szar, akkor szar, mert lemerül. Le, persze, de simán tudnak már sok órát egyszerre működni, így az sem lehet olyan gond az embereknek. De akkor azért szar, mert sugároz és agyrákot kap tőle az ember. Nos, ez sem igazán helytálló, még a kedves, pánikkeltő honlapok sem igazán tudnak erre semmilyen ésszerű mérést mutatni.
Szóval eljutunk oda, hogy csak elhatározták páran, hogy csak azért se vesznek, mert pont. És lehúzás. És szemét gyártók, akik csak ellnünk dolgoznak. És majd jól megmutatjuk nekik. Közben meg a helyzet az, hogy valószínűleg semmi hatása nem lesz, mert senkit nem érdekel igazán a téma. -
törölt tag
válasz
quailstorm #156 üzenetére
Azért a legtöbb BT fülesnél elég sok centire van az agyadtól a füles rádiós része (segítek, a kábelen van elhelyezve, ami a kettőt összeköti). Kisebb sugárzást kapsz így, mintha egy Wi-Fi router vagy mobil adótorony hatótávjában vagy. Arról nem is beszélve, hogy továbbra sem csak az agyad lehet daganatos, hanem elég sok része a szervezetednek, és azok sem kimondottan kellemesebbek. Szóval ez a kényszer, hogy távolabb kell tenni a fejedtől, nem hiszem, hogy túl hasznos lenne.
Ennél már az is nagyobb probléma volt, hogy pár évtizede a foszforeszkáló szovjet játékok meg óramutatók mit mértek a Geiger számláló alatt -
törölt tag
válasz
<Lacy85> #148 üzenetére
A technológia teljesen kiforrott, annyi kell, hogy még több gyártó kezdje el gyártani, nincs mit kiforrjon
Jó, én meg úgy értettem, hogy ha a laptopomba kellene fülest dugjak közvetlenül, akkor inkább a csend, annyira vacak hangja van. Laptopként pedig teljesen jó, nem is volt éppen olcsó.
186 vagyok, de nekem már feszül a kábel, ha a hasamnál feljebb akarom emelni a telefont 1,2m kábellel. A korábbi fülesem, amin 1,5m volt, az ment normálisan, de az meg akkor lógott le térdig, ha zsebre tettem
stevelawyer: Jajjj...
Alufólia sapka megvan?
Amúgy azt is elolvastad, hogy konkrétan a BT-t egy helyen említik meg az általad linkelt oldalon, a Google Glass kapcsán, és ott is az szerepel, hogy a BT sugárzása elhanyagolható, mert 2dBm a leadott jel. De még egy átlagos BT adó is csak pár mW-ot sugároz, ami töredéke (1-2 nagyságrenddel kisebb) az átlagos telefonénak? És a vezetékes headsetnél remélem a telefont jól eltartod magadtól, és úgy általában nem teszed zsebre, vagy közel a testedhez, hiszen daganat nem csak a fejedben tud kialakulni, hanem a gyomrodban, herében, prosztatában, és egy rakás más helyen? És ugye nem ülsz repülőre sem, hiszen repülési magasságban sokkal több (kozmikus) sugárzás éri az embert?
ollie: Nem tudom, eddig egy ember írta a füles topikban, hogy vett ilyet, ő elégedett vele, de nem tudom mihez hasonlítani.
-
törölt tag
válasz
quailstorm #145 üzenetére
Ruha alá be lehet fűzni, csak ha mondjuk használnád is közben a telefont, akkor már nem elég hosszú a kábel. Ha csak a a kabátom alá fűzöm be most így télen, akkor nagyjából derék magasságban kell tartani használat közben, ami nem éppen optimális. Vezeték nélkül meg ott tartod a telefont, ahol szeretnéd.
EclipseGT: Lásd két sorral feljebb.
Ha kizárod a 10 ezer körüli füleseket, akkor azért BT-ből is lesz hirtelen több használható is. Vagy használhatsz BT adapterrel is meglévő fülest (én ezt csinálom általában, mert adapterre olyan fülest is rá tudok dugni, amiből amúgy nincs vezeték mentes). Azt még megértem, hogy esetleg nincs olyan választék, mondjuk hangképben meg egyebekben, de ez is fog változni.szerk.: Minőségi fülest "bármibe" bedugni nem sok értelme van. Hangot fog kiadni, de mondjuk egy tévéről, vagy laptopról kb úgy fog szólni valószínűleg, mint a filléres kínai cuccok.
-
törölt tag
válasz
quailstorm #137 üzenetére
Nem állva tapsolok, de ez ilyen vihar a biliben szerintem. Mindig megy a hiszti, amikor akár minimálisan is kell változtatnia valamit az embernek. Holott a helyzet az, hogy a legtöbb embernek totál mindegy, hogy milyen csatlakozó van a telefonon, úgy fogja használni, ahogy tudja és kész.
EclipseGT: Yepp, kötözködni látom továbbra is megy. Használtál ilyen fülest? Nyilván nem. Nyilván azt sem tudod megérteni miért jó az ha a kábel csak a nyakad körül van egy 20 centin és nem lóg végig az oldaladon, ahol a kilincstől kezdve a buszon melletted állón át a két kis kacsódig minden beleakadhat. Tényleg tökre ugyanaz, ha 20 centi kábel van a két füled között, mintha másfél méter lóg le a tested mellett
Azt is nyilván tudod, hogyan szól, hiszen láttad már képen a terméket! Gyanítom, hogy annyira legalább szól jól, mint egy fis-fos kínai füles, amivel a legtöbben büszkélkednek. Úgy meg pláne, mint a divatos Skullcandy, Marley, Razer, Sennheiser meg fene tudja milyen cuccok, amiket a plázás boltokban találsz.Lehet itt kampányolni a BT ellen, csak nem érdemes. Ha meg még felhozod a drágán megvett minőségi fülest, és hogy azt mibe dugja az ember, akkor elárulom, hogy a drágán megvett minőségi fülesek általában cserélhető kábelt kapnak, így lehet hozzá egy ilyen rövid BT kábeled, meg lehet hosszú jack dugós is, és attól függően, hogy mire használod, lehet cserélgetni is. Igazán jó minőséget meg általában akkor kapsz, ha nem telefon alakítja analóggá a jelet, hanem céleszköz, ott meg szintén tök mindegy hogy van-e a telefonban jack.
-
törölt tag
válasz
<Lacy85> #128 üzenetére
Milyen érdekes, hogy a minőséget emlegeted, amikor olyan eszközökről használod a vezetékest, aminek a fele legalább botrányos analóg jelet ad ki magából
BT esetében ugye mindegy lenne jóformán a forrás, mert a fülesben alakul analóggá a jel.
Az sem igaz, hogy "a vezetékes" jobb hangminőségű "a vezeték nélkülinél". Lehet, hogy bizonyos forrásról egy azonos árú vezetékes jobb hangot ad, de ez erősen a forráson is múlik. BT esetében nem annyira. Ha veszel egy jó hangú BT fülest, az jól fog szólni a tévéről, konzolról, tabletről, laptopról is általában. Ha veszel egy jó hangú vezetékest, akkor az a tévéről, konzolról, laptopról valószínűleg siralmasan fog szólni, tabletről és telefonról valószínűleg átlagosan szarul, és ha veszel olyan céleszközt, ami zenére való, akkor arról jól fog szólni.szerk.: Tessék, agybadugós füles 11 órás zenelejátszási idővel: [link] Még csak nem is olyan drága.
quailstorm: Ha eltörik a jack kábele egy átlagos felhasználónak (úgy az emberek 99%-ának), akkor vesz egy új fülest. Vagy azért, mert nem szarozik forrasztással, vagy mert nem ért hozzá és nem ismer senkit, aki értene.
-
törölt tag
Tudom, hogy a Samsung használ jobbat (bár a Cirrus nekem nem tartozik a kedvenceim közé), de most Sony telefonról van szó, rájuk nem jellemző, ahogy sok másik gyártóra sem. Még az LG csinálja egyes telefonokban, Meizu és Vivo, a többiek nem nagyon figyelnek erre (még a HTC-nél rémlik, hogy a QC chip után tesznek normális OPA-t).
-
törölt tag
Meglevő fülest is használhatsz a kábel adapterrel, vagy BT adapterrel. Ez utóbbiból van elég sokféle. Ha tényleg annyira hiper szuper drága fülest vette valaki, akkor tudom ajánlani például az A&K XB10-et, igen jó hangja van. Ha pedig túl drága, akkor tele van az ebay/aliexpress olcsó kínai adapterekkel.
-
törölt tag
Az a 10 centis toldalék kb semmit nem változtat a füles kényelmességén. Kicsúszik?? Ne viccelj már. Látszik, hogy még csak képen láttál ilyet. Biztos amikor powerbankról töltik az emberek a telefont, ott is rendszeres probléma, hogy kicsúszik a csatlakozó
Ja, nem...
Ez már tényleg szőrszál hasogatás azért.
-
törölt tag
Én ezt mind tudom, de ami alapból a integrálva van QC DAC a telfeonokban, az szerinted olyan fényességes minőséget ad?
Szerintem nagyon megszoktad már a Samsungok kényelmét, ahol figyelnek a hangzásra is valamennyire. Az OP5-ben ugye csak az alap QC chip van, és hangzásra kb olyan vacak, mint a Type-C adapter volt, amit a Moto Z mellé adtak.
dabadab: Nem helyette, hanem mellé. A telefonba mindenképpen kell DAC, különben a beszédhangszórón sem hallanál semmit. Kb 5 forintos tétel lehet ezt tömegesen legyártani, és ha egyszer rádugod a fülesre, aztán úgy hagyod, akkor elveszni sem fog. A használata pedig pont olyan kényelmes, mint a jack: bedugod és szól.
Ellenben lehet előnye is akár, mint például hogy kaphat rajta a füles tápot, így lehet aktív zajszűrős Type-C headseteket csinálni, ami jacknél nem nagyon megy (megy, ha ráteszed a kábelre az akksit, vagy plusz egy eret vezetsz át az egyedi jack csatin, mint a Sony csinálta). -
-
törölt tag
Jelen állás szerint a Sony által fejlesztett LDAC Bluetooth kodek (ami amúgy Oreoval bekerülhet ingyen minden Androidos telefonba) 990 kbps átvitelt tud legjobb minőségre állítva. Ez elég simán a CD minőségű anyagok veszteségmentes átviteléhez. Azt pedig ne haragudj, de elég kétkedve fogadom, hogy a HTC fülessel telefonról te különbséget tudsz tenni egy 24/96-os hanganyag és 16/44.1-es között. De még a megfelelően tömörített mp3-at is ide lehet venni akár. Legfeljebb olyat hallhatsz, hogy más masterelés, vagy a szolgáltató/rippelő belenyúlt EQ-val.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest