Új hozzászólás Aktív témák
-
Lirion
addikt
Ezek csak szimbolumok.
Egyik esetben az van, hogy minden funkcióra van megfelelő szobád, amik kényelmesen és megfelelően elégítik ki az igényeidet, de csak akkor, ha bemész.
Másik esetben pedig nincsenek szobák, hanem vannak a területek, ahonnan az oda kapcsolódó funkciókat elérheted (pl. az utca - találhatsz boltokat, új embereket, ismerősöket, barátokat, szórakozást, éttermeket, láthatod rögtön, kivel mi történik, stb..). Itt ugye akkor is tudod pl. hogy milyen az idő, ha nem nézel időjárást vagy látod, ha Pistike cigánykerekezik a mozi előtt, ami sokaknak lehet nem kívánt információ.Véleményem szerint az a jó megoldás, ahol mindkettő elképzelés megtalálható. Jelenleg az X10 felülete az, ami ehhez szerintem a leginkább közel áll, ahol a timescape-pel a szosöl dolgokat egy területről láthatod rögtön, a mediascape-pel pedig a multimádiás dolgokat, a WP7 ezt kiegészíti ugye még office és market/games felülettel, de mindkettőben elérhetőek a programok egy külön felületről is (most tekintsünk el attól, hogy jól vagy rosszul van-e ez megoldva, elérhetőek, az a lényeg). Ez nyilván nem tetszik mindenkinek, de vannak előnyei és hátrányai is.
A WP7 kezdőképernyője egyébként szerintem elképesztően szar lett. Én legalábbis idegbajt kapok a telefonban az asszimetriától és nem bírnám elviselni ezt hosszútávon, a "széles papírcsíkból kicsit látok" felülettel kapcsolatban se jót, se rosszat nem tudok most mondani, újszerű és szokatlan, hogy mennyire használható és kényelmes a hétköznapokban, az majd sokára fog kiderülni.
-
Lirion
addikt
Ja, végülis egy fehér folyosó, amit át se festhetsz, tele ajtókkal jobbra és balra baromira otthonos.
Meg aztán hol érzi jobban az ember magát: otthon, ahol mindennek funkciója van és egyedül van, vagy kint az utcán, plázákban, szórakozóhelyeken emberek között, barátokkal (ahol egyébként szintén van mindennek funkciója)? Of korsz ez nem vitaindító kérdés, csak gondolkodj el azon, hogy másoknak mások a preferenciáik és ne ilyenekkel próbálj érvelni. -
erdoke
titán
Nem is kell mondanod, tudjuk már magunktól, hogy ami nem elérhető, vagy egyenesen tiltott, az egy szifonosnak automatikusan kikerül az elvárásai közül.
"nálunk ilyesmire csak akkor van szükség, ha kijön egy újabb rendszerverzió"
Pontosan ezt próbálgatom már jó ideje, a 2-es (USA T-Mobile) szériás ROM-okat, amik 5 hét múlva fognak megjelenni. Azt ne mondd, hogy ha most fel tudnál tenni egy RC2 4.0 szifon OS-t, akkor nem próbálnád ki.
Emellett van még választék a kipucolt, nagyon gyorstól a full extrás ROM-ig. És éppen ellenkezőleg, mindegyik megfelel valamiért, de tudok olyat találni, ami a leginkább megfelel. Neked ezt biztosan nehéz felfogni, de majd csak küld valamit az ájtúnz. -
erdoke
titán
Lehet mosdatni azt a bizonyos szerecsent, csak nem biztos, hogy jót tesz az "imidzsednek".
Nem baj, jailbreak után biztosan láthatsz fürdőruhás nőt (vagy férfit, kinek mi jön be). ROTFL
Már csak azt nem tudom, hogyan fogják kivágatni a korcsolya dresszes képeket pl. egy téli olimpiás hírből, amit az RSS olvasód tölt le, vagy a video streaming-ből.Most kezdtem használni a Marketplace-t, mióta lehet állítani a régiót, és hogy memóriakártyára telepítsen. Egyébként is csak annyi értelme van, hogy pár dolog olcsóbb, mint máshol. Mivel 6.x-re továbbra is telepíteni tudok bárhonnan és bármikor, tökéletesen mindegy, hogy fent van-e pl. a HD2Wobble a Marketplace-en, vagy nincs... Ezt az apróságot almás bukósisakban hajlamos vagy elfelejteni.
Ha kedvem van, tudok ROM-ot frissíteni internet és PC nélkül, aztán automatikusan vagy manuálisan felpakolni a programjaimat memóriakártyáról. -
moonman
titán
"Valahogy azért fura, hogy a Settings menüt messzire elkerülik az összes videón"
neked. a Windows 7 demózást sem a vezérlőpulttal kezdték. ez egy preview volt egy több, mint 8 hónap múlva megjelenő rendszerről, képzeld el, hogy a látványos és érdekes dolgokat fogják megmutatni, nem a beállításokban kezdenek turkálni.inkább hagyjuk...
-
moonman
titán
"A telefonodon sem igazán célszerű, hogy nonstop internetkapcsolaton lógjon, csak, hogy mindig tudhasd, hogy Pistike éppen mit csinál."
mivel most már köztudott, hogy nem szósöl networközök, nyilván nem azért lóg nonstop. másra is lehet ám internetet használni."Ez feltételezés, vagy konkrét tudás? Link?"
ácsi, te kezdted szarozni, hogy anélkül használhatatlan. ez feltételezés vagy konkrét tudás? link?"Eddig ahány képet, videót láttam, mindegyiken szervesen be vannak épülve ezek a funkciók."
nemár, hogy a sajtótájékoztatós demóban bemutatják, mire képes. elképesztő. ("itt egyébként facebook infók is megjelennének, meg lejönnének a flickr képek is, csak nem állítottuk be, mert amúgy enélkül is működik" - élethű?)"Már írtam, hogy logótól függetlenül unszimpatikus ez a megoldás és itt sem tetszene, ezeket nem azért kifogásolom, mert Windows, hanem azért mert nem tetszik!"
nekem sem tetszik, de az én agyam rá tud állni, hogy esetleg ezek nélkül is kezelhetem a dolgot - mint ahogy teszem azt a mostani rendszerrel is. ja és antipatikus. -
moonman
titán
"No igen, de a kocsidat sem járó motorral hagyod a parkolóban, ugye?"
ez most mire akart hasonlat lenni? mert nem egészen világos."Valóban, ott akár le is törölheted, itt viszont lépten-nyomon beleütközöl, mert szinte mindegyik gyári alkalmazás szerves részeként szerepel. Itt mit tiltasz le? A névjegyzéket, hívásnaplót, képeket, térképet?"
mit ütközöl? mibe? hol? bazeg, nem hiszem, hogy majd' egy hét alatt nem sikerült felfogni: NEM JELENTKEZEL BE ÉS AKKOR NEM JELENIK MEG. ennyi. szerinted a névjegyzék, naptár, térkép nem működik facebook nélkül, vagy wtf?képzeld el a HD2-ben is van facebook meg twitter, első bekapcsoláskor kivettem a pipát, hogy nem kérem, és azóta el is felejtettem, hogy vannak. arra leszek kíváncsi, akkor mit mondasz, ha a szifon os 4 is csupa szósöl service köré fog épülni. (tudom, az istenkirály lesz, mert a zalma csinálta, sőt lehet, hogy készítenek egy nagy applenet közösségi banzájt, ahová minden almás beléphet és akkor ott örülhettek egymásnak.)
-
moonman
titán
"Vagy nagyon fiatal vagy, vagy nagyon szemellenzős. De én még emlékszem, hogy az iMac megjelenése után a fél IT ipar azt kezdte másolni, közte azt is, hogy nincs floppy. Az USB is ezután kezdett robbanásszerűen elterjedni és szinte minden USB-s kütyü áttetsző iMac-es designt kapott."
WTF?! úristen, te melyik bolygón élsz, ember?
-
oalex
senior tag
ha nem érted mit akar mondani...,
Ezt inkább a fan-társadnak mond, mert ö nem értette, hogy mire célzod, lásd CD-DVD keverés.
Én pontosan tudom. Ettől fügétlenül nem igaz. hogy az Apple, vagy akár itunes miatt nem használ már a világ CD-t.Nem bizony, végül is nem ők voltak az elsők akik ezt az adathordozót végleg száműzték a gépeikből
Akármilyen ostobának is gondollak, mégis mindig meg tudsz lepni azzal, hogy rá licitálsz. Te komolyan azt hiszed, hogy azért épült le a floppy piac mert az iMac-b már nem tettek floppy meghajtót?Ezt nem azért írtam, hogy vitát indítsak
Hanem miért írtad? a mondat vége kimaradt. Da akármit is írtál volna oda, az kapásból nem lett volna igaz.Te a vitákért élsz. Minden topikba ahol csak látlak, csak vitatkozol, mindenkivel. Mindegyikben legalább 20 embernek magyarázod a bizonyítványt párhuzamosan és mindig az a 20 ember a hülye mert nem ért téged. Soha nem ismered be ha tévedtél. Gyakran kevered a szezont a fazonnal. Valamint megrögzött alma hívő vagy. Hírhedt vagy erről és est senki nem fogja elvitatni. Legalább ezt próbáld belátni, főleg, hogy rengetegen írták ugyan ezt rólad/neked.
Ki is voltál már ban-ólva pont emiatt. Sőt az mondja talán rólad a legtöbbet, hogy képes voltál azért egy második accountott is csinálni, hogy magadat meg támogasd a vitákba, de szerencsére lebuktál és ki tiltottak a másikat. Ez aztán a beteges!
[link]Annyira mániád ez, hogy még priviben is neki által zaklatni (ezért kellet, hogy letiltsalak). Még egyszer mondom (ezt már jó sokan írták neked, de nem hallgatsz senkire). Fordulj orvoshoz, mert ha valóban 40éves vagy, akkor ez csak rosszabb lesz.
Hires vagy a PH-n, meg a MA-n, ez idáig nem baj, hanem az, hogy miről vagy híres, ha nem tudod, akkor kérdez utána, ha meg igen, akkor nem tudom, hogy tudsz magaddal élni.
Sugók neked egy kicsit: Nem az a baj ha az ember vitatkozni. Sokan szoktak vitatkozni, meg vitatni dolgokat, ez az egyik leggyakoribb a nyilvános fórumokon. Nem ezért van rád mindenki ki akadva. Veled egyszerűen nem lehet, viszont annál inkább erőlteted mindig.És persze a végére az óvodás megjegyzéseid: Mindenesetre használj egészséggel sok floppyt... mintha az egész világ hülye lenne, hogy én bárhova is azt írtam, hogy egyáltalán használok floppyt (vagy akár CD-t).
De lám, már megint bele estem a csapdádba, pedig jó párszor megfogadtam, hogy nem álok veled szóba. Olyan mint ha egy olyan emberrel beszélnék, akinek csak szája van, de füle nem. Írogassál csak nyugodtam, minden erőmön azon leszek, hogy ne reagáljak...
-
Tim82
félisten
Látom, az első témára Oalex már válaszolt, a Thinkpad-témára csak annyit, hogy ugyanazon oldalon belül is, amelyiket hajlandó voltál megnézni, megtaláltad volna a ténylegesen helyes választ (illetve Google-ban kettő, azaz 2 linkkel kellett volna lejjebb menned), így csak azt tudom mondani, amit akkor is, hogy röhejes dolog állítani valamit, nem utánanézni és aztán azzal takarózni, hogy nem volt kedved keresgélni.
Az idézettel kapcsolatban nem az a baj, hogy idézed, hanem hogy eltorzítod a mondanivalót... Nem kopirájt kérdése (bár minden zsebtolvaj védekezhetne ezen logika alapján, hogy az általuk elcsórt pénztárcára nem volt kívül ráhímezve a tulajdonos neve és a"ne csórd el"-felirat), hanem intellektuális becsületességé.
Ami pedig a WP7-et illeti, előbb szeretném kézbe fogni és használni az ezt futtató készüléket, azután mondani véleményt, mert jelen formájában még képlékeny, alig láttunk belőle valamit és ez alapján baromira elhamarkodott dolog egyelőre akár fikázni, akár dicsérni.
-
oalex
senior tag
Mindkettő a hazai piac előnyeit élvezi, nem kell túlmisztifikálni.
WebOS? vagy akár Ericsson vs. Samsung az europai piacon.
Illetve a iphone-t viszik EU-ban (nem hazai piac), de a BB nem.
A többit már nem kommentálom, mert vagy valamiért csak kiegészítéseket írtál (amik nyilván valóak. pl. iphone érintő elterjedés) vagy semmi érdemlegeset.
-
vehement69
senior tag
na jó nem fogom ezt folytatni tovább, de még azért annyit, hogy nem lenne egyszerűbb túllépni ezen az egészen, mert semmihez nem vezet ezt te is láthatod?! a csípőből tüzeléshez meg annyit hogy ha valaki bebizonyítja hogy nincs igazad, azt ignorálod és rögtön más felületet keresel támadásra.
-
oalex
senior tag
Igen bevállalom férfiasan, hogy én kezdtem el a személyeskedést..
Konkrétan ulkesh eme kérdésére:
"Hol vannak az alkalmazások???" ha a kérdés környezettet is megnézed, akkor azt is látod, hogy nem egy kíváncsi kérdés, hanem kifogás ként hozta fel. (mind ezt egy 5 perce bemutatott OS re. Arról már nem is beszélve, hogy valahogy nagyon hiányzott ez e kérdés tőle amikor a iphone első bemutatója volt).
Válaszoltam ezt...
"Te szoktál gondolkodni mielőtt kérdezel?"
hidd el, nem nekem kéne szégyellnem magam, hanem neked.
Azóta csak übereli saját magát.
De tényleg ne kezdjük újra előröl, én is kimoderálnám a fél topickot (bele értve magamat is), ha moderátor lennék.
Az ulkeshes ketrec harcra én is vennék jegyet
bmwk1200s: valószeg azért javasolták moonman-t mert hosszú múltja van ulkesh-el. Néz körül a fórumon. Neki sokkal jobban elszakad a cérna mikor ez a gyerek megszólal (a szokás 3 élű karjával a kezében). -
vehement69
senior tag
de Ulkesh ez megy minden topikban, mind a két oldal a másikra mutogat hogy ki kezdte (tényleg olyan mint egy óvoda, sosem értettem miért kell valakit pusztán a kora miatt tisztelni, sok felnőtt ember teljesen komolytalan..), meg hogy a másik miért ostoba és hogy én miért nem.. taknyos huszonplusz létemre azért nekem valamennyire sikerült elsajátítanom az okos enged szamár szenvedet. nem lenne semmi baj, ha néha előjönne a ki mit szeret és miért és miért jobb az mint a másiké fight, de szó szerint minden egyes iPhoneos, vagy Windows Mobileos/Windows Phoneos téma után többszáz hsz erről azért eléggé unalmas és ezzel nem is lenne semmi baj, mert mindenkinek szíve joga azt hangoztatni amit csak akar (elvileg), de azért ezzel szerintem mindösszesen annyit értek el, hogy a mobilarena szakmaiságát elviszitek önös érdekekből egy ilyen geek-fight irányba és így azok akik esetleg tényleg érdemben hozzá tudnának tenni valamit a témához/lennének érdekes meglátásai, azoknak nem lesz kedve beírni a topikba merthogy jamármegintezmegyikszpluszegyedjére. én is már bőven évek óta olvasom a lapcsaládot de egyre kevesebbszer van kedvem feljönni ide, főleg benézni a fórumba, és ha írok is valamit az általában arról szól hogy már megint miért ez.. persze 1 olvasó ide-vagy oda nem nagy cucc. bár amilyen sikeretek van (én is pár hsz-szel azért csak növeltem a forgalmat
), szerintem simán beleférne egy saját kiemelt topik nektek, amit el lehetne érni a mobilarena/az egész lapcsalád főoldaláról.. vagy minden ilyen cikkhez lenne egy topik és lenne egy dühöngő topik vagy nem tudom, mert ugyanúgy volna annak sikere de megmaradna az érdemi vita helye is, nem csak arról lenne szó kinek az apukája az erősebb mert ez kb egyelőre ez a színvonal.
és persze, az is igaz, hogy meg kéne tanulni objektíven értékelni és értelmezni a másik mondanivalóját, ha nem sikerül elsőre akkor mégegyszer elolvasni és nem kiforgatni a szavait, mindkét részről
-
oalex
senior tag
"a lényeg az, hogy sok" Windows Mobile "rajongó sincsen megelégedve alapból a készüléke tudásával, különben nem" használna főzött ROM-okat, nem használna registry patch-eket "egyik sem, itt a lényeg."
És a JB (miért nem jó úgy ahogy van)? Na meg a root-kit? Akkor végül minden készülék szar?
-
oalex
senior tag
"A folytatás viszont a te negyedéves adataidon alapult."
Megint nem állítasz igazat, hogy ez neked milyen nehezedre esik. (2 posztodon belül, 2 hazugság. Komolyan szerinted nem kóros ez egy kicsit?)
A folytatás ott kezdődött, hogy bele kötöttél abba a mondatomba, hogy a HTC nek nagyobb (az ősz mobile piaci részesedése) mint az Aplle-nek. Ennek más semmi köze nem volt a negyedéves adatokhoz. De nagyon nyilvánvaló, hogy nem tudsz disztingválni. Két teljesen független poszt volt. Nézd már vissza könyörögve kérlek.
Ebbe kötöttél bele: [link] (magyarul itt folytatódott a vita)
Közben meg erre hivatkozó: [link]
Mind kettő másra volt válasz, nyilván valóan más adatokról is szólt, ezért nem is azonos.
Most mit csináljak veled, ha folyamatosan kevered? -
bmwk1200s
őstag
El sem tudod képzelni, már mióta próbálom megfejteni az aláírásod mondanivalóját...
Először azt hittem, hogy nem létezik olyan, hogy 3 élű kard, ezért nem létezik igazság sem, aztán találtam valahol egy írást, ahol kifejtette vki, hogy az egyik él az egyik igaza, a másik él a másik igaza, a harmadik él maga az igazság.
Nem tudom, hogy jó felé járok e... -
D4rkAv3ng3r
senior tag
Jó hát a mobil Win is win ez tény és való, én sem használnék.
De azért az sem semmi, hogy az alapból lassú és döcögős WinMo-t használható sebességűre sikerült varázsolniuk.
DE az tény, hogy iPhone több olyan korlátozást tartalmaz amit nemhogy egy WinMo-s mobil hanem egy 30-40ezer Ft-os zárt OS-es gép is tud. (pl. BT fájlküldés).
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Te félreérteted de nagyon. Az életben nem vennék HTC-t mivel elkúrtul el vannak árazva, a konkurencia hasonló megoldásait bő tízezrekkel megkapnám olcsóbban is. Csak arra akartam rávilágítani, hogy az Apple nemrég kezdett el telefonokat gyártani (más kérdés, hogy sok technológiát "kölcsönvett" a Nokiától), a HTC meg már elég régóta gyárt telefonokat és amit ki lehet hozni egy mobil OS-ből azt általában meg is teszik, kutya fasza nem beszélt a burkolatról.
Példának ott a más sokat emlegetett HD2 ami a WinMo mobilok között a legjobb.
Szóval ennyit a HTC-fanboyságról, ellenben veled ahol egy cikkben felmerül az Apple név már rögötn jösz a ködösítésekkel és a félremagyarázásokkal.
egyébként kutyát sem érdekel az eladás, a lényeg az, hogy sok iPhone rajongó sincsen megelégedve alapból a készüléke tudásával, különben nem jailbreakeltetné egyik sem, itt a lényeg. -
oalex
senior tag
Persze... három élű kart. Ezért próbálod ide oda ferdíteni, ahogyan kedved látja..
"Mivel a vita eleve negyedéves adatokból indult ki, így valóban, én is azokkal válaszoltam."
Nem, nem, megint nem állítasz valósat. A vita ott indult, hogy szokás szerűen kihúztál a segédből egy adatott:
"Igen, ezt majd beszéljük meg 1 év múlva. Az MS végülis igen életképes a mobil piacon, ezt is alátámasztja a szédítő 2-3% amivel jelenleg képviseltetik magukat a piacon."
Erre válaszolta neked valaki, hogy az inkább 9%. Aztán egy másik ember meg próbált még menteni téged azzal, hogy te nem csak smart phone piacra gondolhattál, mivel "mobile" piacot írtál.
És innentől kezdve súlyos nehézségek adódtak számodra következő dolgok megkülönböztetésében:
1. Mobile piac kontra Smart phone piac
2. negyed éves/éve eladás kontra ősz piaci részesedés -
oalex
senior tag
Én ezt írtam: "Ha az egész mobil piacot vesszük egybe, világszinten"
Na végre felfogtad, hogy mi a különbség.... (kicsit sokáig tartott)
Te: "Hát igen, aki meg piaci részesedés címén belinkel egy olyan felmérést ami az adott gyártó összes legyártott termékét veszi alapul visszamenőleg 5-6 évre"
Pont ezért nem azt írtam, hogy a tavaly első vagy második negyed évben eladott smart phonok...
Nem akartam tovább magyarázni, csak eljutott a szürke alomanyódig, hogy mi volt a két adat közt az eltérés. Látod, ha előbb átgondolod és csak utána irkálsz, akkor megspórolunk 10 felesleges hozzászólást."HTC-nek kétszer nagyobb a piaci részesedése mint az Apple-nek"
Ez így igaz. Akkor lenne téves a megálapítás ha azt mondtam vólna, hogy a
"A HTC több készüléket adott el 2009 ben mint az Apple"
A két mondat nem azonos. Ezek nem coca-cola palackok, hogy már az első hónapban elhasználják. Tanuld meg értelmezni a mondatokat, meg azt is, hogy statisztikát többféle képen is fel lehet állítani.
-
Tim82
félisten
Nem, nem hagytam figyelmen kívül, hogy egy egész napba beletellett, amíg kegyeskedtél esetleg éves adatot linkelni.
Az pedig kifejezetten röhejes, hogy nem vagy képes a megfelelő kimutatást linkelni, de ezt is mások hibájaként rovod fel.
Egyébként ha nagy mellénnyel állítasz valamit, illik neked alátámasztanod, nem pedig nagyívűen bedobni, hogy ott a Google.
Ha már keresésnél tartunk s annál, hogy miért állítom, hogy gond van a szavahihetőségeddel, akkor emlékeztetnélek pár csúsztatásodra pl. Thinkpad-ekkel kapcsolatban, amikor sikerült oltári baromságokat benyögnöd, majd azzal hárítottál, hogy a kereső ezt dobta ki (két találattal lejjebb pedig ott volt a korrekt információ). Vagy arra, amikor az egyik iPad-topikban mondott véleményemet (hasonlatomat) "kicsit pontatlanul" idézted a másik topikban, elvéve a kritika élét? Szívesen linkelek majd, mihelyt nem Opera Miniről netezek.
Csordaszellem? Használok MS és Apple terméket is, mindkettőt jónak találom arra, amire használom. Persze, ha sok ember kritizál téged, igaz, hogy más-más okokból (én konkrétan azért, mert gyakran csúsztatsz, a személyes preferenciáid nem érdekelnek, amíg legalább az objektivitás látszatára törekednél), akkor csakis csordaszellemből teheti.
De persze a bírálóid esetlegesen totálisan más álláspontja felett is elsiklasz, ami nem őket minősíti, hanem téged.
-
Tim82
félisten
Afölött az egyszerű tény felett elsiklottál valahogy, hogy az előző linkelt statisztikád 2009. 1. negyedévét mutatja, és el kellett telnie vagy fél napnak, mire kegyesen elismerted. De még akkor sem olvastad el rendesen az általad linkelt statisztikát, hiszen 2009. májusában kelt felmérés nem is szólhat 2009. 2. negyedévéről, mint ahogyan azt állítod. Mint tudjuk, a tények makacs dolgok - és az, hogy eléggé "szabadon" bánsz velük (igyekszem politikailag korrekt lenni), nem tesz jót a szavahihetőségednek. Mert az egy dolog, hogy elfogult vagy. Az, hogy zsinórban bánsz "szabadon" a tényekkel, nem csak ebben a topikban, az pedig egy másik.
Egyébként én nem feltételezem rólad, hogy Apple-fanboy vagy. Igazság szerint a Microsoftnak és az Apple többi versenytársának kapóra jönnek az úgy megnyilatkozó emberkék, mint te, Steve Ballmer szerintem még pár ilyen fórumozóért imádkozhat minden nagyobb geek-fórumra, mint te.
-
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Persze ha kikapcsolod a facebook meg egyéb soc. klienset tuti nem fog működni egy program sem.
Néha azért kellene gondolkozni is nem csak megszokásból és fanboyságból éktelen ostobaságokat írni.
Attól, hogy fiatalosabb lesz a design meg modernebb ugyanúgy lesz rá rahedli program, ellenben nem lesznek ostoba és szándékos korlátozások rajta a tudásban, mint a szifonon amelynél hatalmas újdonságként újra lehúzzák a bőrt a modellről, amit a fanboy nép hatalmas ováció keretében meg is vesz.
Ezért baromság manapság PDA-nak tekinteni az iPhone-t mert gyári sw annyira le van korlátozva, hogy simán nevezhetnénk zárt OS-nek is, attól, hogy vannak rá programok nem szabható teljesen személyre.#313: Gondolkodj már! HTC "kicsit" többet tett le az asztalra. Kiadott számos WinMo alapú és Android-os telefont amelyek híresek a minősgükről. Az, hogy te a fanboyságod miatt ezt nem látod be az a te saját szegénységi bizonyítványod.
Oh már elmúlt éjfél, áldoztál már ma az apple oltárod előtt? Ha nem spuri ...
-
oalex
senior tag
A smartphone részesedések alapján meg sem közelíti az Apple-t, akkor mégis hogy jön ki ez az adat?
Sosem fogd megérteni, ha még mindig nem érted, úgy hogy kérj meg valaki mást.
Én már beléd fáradtam. Magyarázzon neked a halál. Tim82 is tett egy finom célzást, de valahogy nem vetted.
Plusz már századszor megfogadtam, hogy befejezem és most ezt végre be is tartom.Iphone a király. Légy boldog.
U.I: ha még netán iskolába jársz, akkor részvétem a tanáraidnak. Kizárt, hogy volt már olyan, hogy helyesen feleltél, mert ebből az egész topikból, egyetlen egy olyan mondatot nem tudsz idézni magadtól ami megfelel a valóságnak (pedig rengeteget irkálsz). Tényleg nem tűnik ez fel neked? Néz csak vissza magadat az első poszttól kezdve.
-
oalex
senior tag
Te nagyon okos. Az megint smart phone amit link-keltél.
Elkúrtad! De végre valahára beismerted. Akkor ne kezd előröl az egészet. Elképesztő, hogy milyen hülye vagy. Tényleg nem válaszolok többet, mert csak magamat járatom le vele, hogy újra meg újra megfogadom, aztán mégis bele viszel.1. Amit linkeltem (képet, linket) az még a smart phone volt. Anroid részesedés Q2 (második negyed évben), szóval nem igazán friss, de a windows nem változott sokat ezért az nem volt érdekes. Az android viszont mindenkit be előzőt növekvési dinamikában. Decemberben már majdnem 6% volt az android egymagában csak Amerikában (nem 2.8% mint ami ott van).
2. Amire utána választódtam (másodszor és nem is neked) az meg már a Mobile Phone volt Világszerte ősz eladót darab az össze többi gyártóhoz képest. Hidd el, hogy messze nem adtak még el annyi iphone-t mint amennyi készüléket a HTC gyártott (tudod, nem csak magának gyárt).
Pontosítás??
Amit most te linkeltél azon megint a smartphone van rajta. Ráadásul az egy éves adat (2009Q1). És azzal támadod a Mobile phone posztomat.
Ha vitatkozni akarsz, akkor legalább keres friss adatokat és ne a seggedből beszélj.
Nemzetközi piaci részesedés gyártónként a teljes mobil piacon:
[link] -
oalex
senior tag
-
moonman
titán
"Az MS végülis igen életképes a mobil piacon, ezt is alátámasztja a szédítő 2-3% amivel jelenleg képviseltetik magukat a piacon."
nem, ezt az támasztja alá, hogy tizenöt éve jelen vannak, és 2010-ben egy az eredetihez még mindig közelálló szoftverrel olyan gépeket adnak ki, mint pl. a HD2.
mellesleg sokan kicsit el vannak tájolva ezzel a mobilbiznisszel kapcsolatban. tény - ahogy Ballmer is mondta - hogy nagyon dinamikusan fejlődő versenyszféráról van szó, de a mobil üzletág a Microsoft összbevételének még mindig csak 1-2%-át adja, tehát ez nekik jelenleg úgymond presztízs-divízió. (értsd: nem fognak belerokkanni, ha csak a második-harmadik generáció fut be - lásd Xbox)
-
Integra
titán
de kurvára reprezentatív ám, amit összehordasz.. ulkesh from hungary.
és te neked ez a szakmád?
nagy a baj...itten meg nyugat európában a kollégák túlnyomó többsége érdeklődéssel és pozitívan fogadja, itt is van akinek kicsit kusza, de egyetlen egy sem csinálja azt amit te, pedig van köztük jópár iphone tulaj.. veled ellentétben absz nyitottak és pozitívak.
hiába, nem magyarok, látszik a mentalitásukon... az ilyen emberek mint Te, itt életképtelenek lennének. -
moonman
titán
ezen a fórumon pont fordított képet látok, pár almatrollon kívül - akik nem tudnak leszakadni a facebookról meg a kilógó betűkről - nagyjából mindenkinek tetszik az újítás, de nyilván nem a nagymagyarországi ájtíkafé fórumának közönsége volt a célpont. a külföldi, főleg usákos oldalakon mindenütt egyértelmű pozitív visszajelzéseket kapott, meglepetésemre még a - lassan az index színvonalát elérő - engadget című trollfarmon is örömujjongással fogadták, hogy MS ismét innovatív.
-
Integra
titán
"Az, hogy az adott képernyőn mindig minden esetben kilóg valami, az a legtöbb embert idegesíti és rendezetlenséget, kiegyensúlyozatlanságot sugall. "
könyörgöm lépjél már ki az apple miatt beszűkült tudatállapotból... csak egy pillanatra.
szerinted a világ egyik legjobb cégénél csupa hülye dolgozik?
LOL
az, hogy NEKED nem tetszik, ez van, szar ügy, de neked mindegy is, mert amire nem alma van gravírozva, az már csak szar lehet. ha meg másolták volna az apple-t akkor azt ömlengenéd, hogy ez is csak egy alma. hát most azért ömlengesz, mert szerinted szar, mert a borsónyi agyad nem képes feldolgozni egy kicsit több, színesebb, kreatívabb infot. LOL megintcsak.hálát adok az égnek, hogy valaki nem birka módjára rohant az alma után, hanem mert vállani újat. az, hogy neked ez nem fér bele a felfogásodba, megint a te dolgod. milyen szép, hogy színes ez a világ és nem ulkeshekkel van tele.
te egyszerűen totálisan alkalmatlan vagy arra, hogy ezt értsd. mások meg ránéznek és értik kapásból. ennyire képtelen vagy ezt elhinni? van ebben logika és átláthatóság rendesen, sőt. csomó olyan van benne, ami az egész navigálást teljesen más szögből közelíti meg. ezzel végülis semmi baj nincsen. azzal viszont már annál inkább baj van, hogy ezt még elő is adod kurva komolyan, szent meggyőződéssel.
"legtöbb embert idegesíti és rendezetlenséget, kiegyensúlyozatlanságot sugall."
nyugodtan hidd el, a baj VELED van. annyira beszűkült már az on-off-fekete-fehér-igen-nemre az agyad, hogy a kreativitás szikrája minimálisan sincsen már meg nálad. neked nem áll össze a kép, mert nem tudod feldoglozni az információt. ehhez jön a szélsőséges elfogultságod és ezek után nem csoda ez az általános mindent lefikázós hozzá állásod. a butafon a te fejedben létezik, mindössze ennyiről van szó, nem többről.
egyébként meg pont de, igenis lehetséges, hogy ilyen tréningeken ezt tanulod többek közt. a szabad gondolkodást. az ami neked már rég nem fér be a látómeződbe.
rühellem már ezt a szmájlik mögé bújtatott állandóan lesajnáló szövegelésed. egy közel 40 éves emberről azt hinné az ember, hogy ennél már bölcsebb. de a te szellemi színvonalad egy 20 éves félig debil kockáéval vetekszik. szörnyű. és ciki. -
moonman
titán
meg is lepődtem volna, ha bármelyik is tetszene ezek közül, elvégre mindegyik Microsoft találmány. de azért azt érezzük, hogy egy általános dizájn-trend, ami olyan alkalmazásokat is érint, mint amiket említettem, valamint meglehetősen sok díjat nyert és aközött, hogy "ismersz" pár embert, akinek nem tetszik, van némi különbség.
a Win7 tálcája nekem is ismerős: Win7 beta-ból.
ne... el se kezd megmagyarázni, hogy bármi köze van a dock-hoz, mert nincs.
az Aero is annyira népszerűtlen, hogy azóta nem tudok olyan programot mondani, amihez nem készült még Aero skin.
a Media Center pedig ha neked nem ergonómikus, akkor rosszul vagy bekötve. persze neked minden szar és használhatatlan, amit nem a mighty apple fosott ki magából, így kár is veled észérvekkel vitatkoznom.
-
moonman
titán
"Meg lennék lepve, ha bármelyik gyártó erre indulna el."
a ribbon történetét ugye ismerjük, aztán AutoCAD-től az OpenOffice-ig mindenhol arra mennek. a Win7 tálcát is hogy elrontották, nem is beszélve az Aero-ról vagy a Media Center-ről... biztos nem járt egyik sem ergonómia tréningre.
azt azért nehéz tagadni, hogy UI tervezésben a Microsoft elég jó szokott lenni.
-
Kumite
aktív tag
Szerintem furcsán hangzik egy olyan telefon szájából a "Neked van erre igényed?" kérdés, amelynek az egyik legjobban fogyó alkalmazása a fingóalkalmazás volt egy időben. Soha nem lehet tudni, kinek mire van igénye. Ha vennék érintős telefont és akarnék venni anyukámnak is, akkor valószínű ugyanígy megkérdezné, hogy van-e igényem érintős telefonra. És képzeld, van 3-400millió usere a Facebooknak, 4 millióan követik Aston Kutcher Twitterét, ha csak ezek csak 5%-a akar telefonnal is up-to-date maradni mindenről, akkor már van 20 millió vásárlója a rendszernek... Mire megjelenik már 500 millióan lesznek Facebookon, házifeladat.
Az embernek nem mindig a saját igényeiből kell kiindulnia...
-
Kumite
aktív tag
Kumite is igazából nekem adott igazat, mert tételesen felsorolta, hogy pl. iPhone-nál letiltod az alap funkciókat, akkor eléggé nehéz lenne használni, nos ha itt letiltod a hasonló alap funkciókat, akkor ugyan boldog lehetsz, hogy sikerült, csak éppen a használati értéke fog erősen csökkenni.
De itt nem alapfunkció a FB vagy a Twitter, hanem kényelmi szolgáltatás a People rész alatt. Lehetséges, hogy telefonszámot és email címet is lehet hozzáadni a névjegyzékemhez, de ez egyáltalán nem biztos...
A többi x darab alrész is nagyon átalakult, gondolom a 6.5 nem így néz ki kicsit sem... És nem fogja lekéri Julcsika vagy Marcsika legújabb postját, mielőtt bekapcsolná az ébresztőt. És nem fog felugrani, hogy Pistiek megváltoztatta státuszát, mielőtt multitouch-os böngészést akar az ember. De még csak neked sem kell majd belépned a FarmVille-be, mielőtt meg akarod nézni a családi képeket.
Az XBox live meg nem lesz más, mint AppStore + eredmények megosztása + közösségi dolgok. Itt a plusz jel alatt plusz jelet értek, tehát azt, hogy több, mint amit az AppStore jelenleg tud. -
oalex
senior tag
Na itt feladom, vagy direkt csinálod, vagy ....
Semmi nem igaz abból amit írtál. De tényleg egy szó sem. Mindenki elfogadja, ha nem tetszik neked. Odáig nem is lenne baj, de legalább olyan érveket mondjál, ami fedi a valóságot, mert különbem csak magadat csapod be és járatod le.
Szerinted mindenki más hülye és azért magyaráz neked (és a majom barátodnak, ál account-odnak). Nem azt magyarázzuk, hogy szeresd meg. Egyáltalán nem. Egyszerűen azt, hogy amiért írtad, hogy szar az pont nem jogos, mert a hiányos ismereteiden, téves feltételezéseiden alapul.
Egyrészt olvasd el amit kumite írt neked. Nem a FB köré épül. Azt a részt én sem fogom használni ha ilyenem lesz.
"Másrészt az, hogy itt páran feltételeztek valami (konkrétan, hogy ezek a funkciók kikapcsolhatók), az nem jelenti azt, hogy igaz is. Semmit nem tudunk a beállításokról, testreszabhatósági lehetőségekről, mert erről semmit nem mutattak."
Ez nem feltételezés, ezt mondták és mutatták is a Videón. Külön hangsúlyt is kapót. Hányszor kell még leírni, hogy felfogd. Személyre szabható a start lap.
-
Kumite
aktív tag
de használd pl. az Android naptárát úgy, hogy nem kívánod használni a Google szolgáltatásait és próbálj meg szinkronizálni PC-vel.
Ne legyél már ennyire nem-okos.
Próbálj már meg iTunes nélkül zenét tenni az iPhone-ra, vagy AppStore nélkül programot, vagy ujjak nélkül multitouchot, vagy kés nélkül kenyeret kenni, vagy f*sz nélkül b...
Színvonal...
-
Kumite
aktív tag
Tekintve, hogy az egész új rendszer alapjaitól a közösségi szolgáltatások köré épül, így elég buta kérdés, hogy nélküle mi lenne, hisz akkor semmi nem lenne, mert az egyéb dolgokból nem sokat mutattak, így nem is tudunk.
Már bocs, de nem láttam az alkalmazásboltnál, XBox Live-nál, kép és videónézegetés részben, a zene és videó lejátszásban sőt még az Office részben sem Twittert vagy Facebook függőséget, egyedül a People rész alatt, abban is csak kis részesedésben. Vagy ha mégsem csak ott, akkor többi részen extra kényelmi szolgáltatás. "Talán" megy minden nélküle is... Vagy ahogy moonman szokta mondani: állítólag lehet vele telefonálni, smst írni, emailezni, netezni (multitouch, meg zoom, meg minden), alkalmazásokat letölteni, zenét hallgatni, videót nézni, fényképezni, ébreszteni, GPSként használni, játszani stbstbstsbtstb.
Amit te mondasz, az csak a People rész "egyik" lényege és nem "A" lényege. Gondolom nem fog felrobbanni a kezemben, ha nem akarok valakinek Facebook elérhetőséget megadni, ahogy a mostani telefonokban sem kötelező emailt megadni, holott az már mindenkinek van. nem lesz kiherélve a rendszer nélküle sem, ebben biztos lehetsz. Ahogy abban is biztos lehetsz, hogy ez a "nagy papírlapos" gui elgondolás (, ami messze a legnagyobb újítás az elmúlt 2 évben) sem lesz kiherélve Facebook nélkül.
Szerintem felesleges ezen az egy dolgon lovagolnod, mivel ez a funkciók 5%-át ha kiteszi, akkor már sokat mondtam. De hogy lefordítsam számodra is érthető formában a dolgokat:
Ez olyan mint az iPhone-od, csak nem alma logó van rajta, más (jobb-rosszabb, majd kiderül, de az biztos, hogy innovatív) a GUI elképzelés, AppStore helyett Xbox Live ról tudsz alkalmazásokat leszedni, és nem kell külön Facebook appot, Twitter appot letöltened, mert benne van minden a People alatt, könnyen elérhetően. A többi az mind ugyanaz, csak nagyon valószínű, hogy több és jobb, tekintve a több mint fél éves előnyt a 3GS bemutatása óta. -
Integra
titán
neked valami fóbiád ez a közösségi szolgáltatás történet? téged is valaki üt, hogy használd? miért vagy wiwen és facebookon is bereggelve ha annyira szar?
mit olyan nehéz elfogandi, hogy kb manapság bármilyen internetes okostelót veszel, ezek alapszolgáltatások? mert azok és kész.
te se tudsz nagy büdös semmit sem, de puffogsz bele már előre, hogy mi lesz vele, meg mi kapcsolható be és ki és mi lesz ha nem használod etc...
félelmetes.. -
-
Tim82
félisten
IPhone-topikban is ki szoktad fejteni árnyaltan a social networking feleslegességéről/eltúlzott fontosságáról alkotott véleményedet, vagy csak konkurens mobilok/operációs rendszerek topikjaiban?
tibi666: aláírásomban?... egyébként a lowendmac.com rendszeres cikkírója és jó nevű kanadai online újságíró az idézet szerzője.
-
sippet
senior tag
ezt a velemenyt mire alapozod? elolvasva az engadget kommentjeit en mar azon rohogtem, hogy micsoda ajnarozo reakciokat irogatnak a hozzaszolok. persze nyilvan kiderul majd meg egy csomo negativum is a rendszerrol (hardveres/szoftveres korlatozasok pl. tutira lesznek), ami majd lehuti a kedelyeket, de egyelore a tobbseg nem a te visszafogott velekedesedet osztja, es ehhez hozzajarul az is, hogy a nagy tech blogok is agyondicsertek a microsoftot azert, amit letett az asztalra. igazabol elso blikkre a w7s tokeletesen megfelel, sot tul is szarnyalja azokat a varakozasokat, amiket tamasztottak iranta. amikor 2 honapja megjelent a wm6.5.3, ki a pocsom gondolta volna, hogy ezek ilyet is tudnak?
-
Peat;)
veterán
Én azt nem értem, hogy ha egy telefonon lesznek használható funkciók, az miért baj. Ami az egyiknél baj(ami jelen állásban csak van és kész) az a másiknál (bár kötelező a készülék használatához) már freature. Nem értem a logikát, nekem az első lenne elviselhetőbb, de:
ettől függetlenül itt is esélyes a korlátok bevezetése. Minőségibb szolgáltatást lehet kiépíteni ennél fogva és a legtöbb vásárlónak ez kell mint kiderült...de várjuk ki a végét. Ez valóban nem volt teljes bemutató...az első benyomás csak egy dolog, ez meg kb arra elég. -
moonman
titán
"nem az egész rendszer e-köré épül"
tényleg nem gondolkodsz. az a poén benne, hogy köré épül, de ha nem használod, nem használod. gondolom facebook account nélkül sem üres a kontaktlistád. ne legyél már ennyire fafejű, szerinted én használok Twitter-t, Facebook-ot meg ilyeneket? levettem őket Sense-ről és szevasz, itt sem kell bejelentkezni és nem is fogod tudni, hogy van olyan. -
oalex
senior tag
Ulkesh
"Aki nem használ Facebook-ot, MS Live-ot, XBOX-ot és egyéb csodálatos közösségi varázslatokat, az mégis mire fogja tudni használni ezt a rendszert? Levélnehezéknek?"
"Hol vannak az alkalmazások???"
Te szoktál gondolkodni mielőtt kérdezel?
Az összes platformra van valamilyen FB (stb) megoldás (a kedvencedre is), aki nem használja az nem ("you can customize manually" elhangzot és be is mutatták).
Iphone első bemutatóján milyen alkalmazások voltak? (ezt csak ezért kérdem, mert ha jól sejtem iphone fan(atikus) vagy, így talán még számodra is érthető a hasonlat. -
moonman
titán
"Hol vannak az alkalmazások???"
itt. ha 3rd party-kra gondoltál, akkor érdekelne, hogy hogy gondoltad egy éppen 5 perce bemutatott OS-nél."Aki nem használ Facebook-ot, MS Live-ot, XBOX-ot és egyéb csodálatos közösségi varázslatokat, az mégis mire fogja tudni használni ezt a rendszert?"
nem jelentkezel be ezekbe, és nem lesznek Facebook partnerek a telefonkönyvben, meg nem teszed ki az Xbox gamertag-edet. telefonálni azért majd így is lehet vele állítólag. -
-
Dare2Live
félisten
azt nem rovom fel majd jönnek. Meg jópár más dolgot se. béta decemberig sok idő van.
de az UI ahogy majom is írta vhogy nemjó egy jól megtweakelt HD2n lévő Sense ennél az UInál fényévekkel jobbnak tűnik. De egy Maemo, Heros Android, S3 is messze szimpibb. Ez a TWs Bada szinten szimpi: semennyire.
és amit te írtál FB, XB live ról na az is remélem nem úgy lesz. Ehez képest a google/szifon szorítása a szabadság netovábbja....
Egyelőre óriási csalódás.
oalex: Mivel tűnik ez jobbnak mint szifon?
-
majom2
senior tag
nekem is nagyon hasonló érzéseim vannak. minél több videót nézek meg, annál jobban idegesít h valami mindig ki- vagy belóg a képbe (szomszédos screen, szöveg a tetőn, stb). tutira megőrülnék tőle. nekem ez így nagyon sok (ue), és nagy kevés is egyszerre.
de mondom, az mindenképpen tetszik h próbálják a dolgot másfelől megközelíteni. -
baliii
senior tag
Nem teljesen ugyanaz, de például én már azt is utálom, hogy az apple cuccokhoz iTunes kell, sztem az egyik legrosszabb zenelejátszó program amivel valaha találkoztam, ráadásul hiába van 2 magos proci a laptopomban 2GB rammal, néha katasztrofálisan lelassul, és olyan dolgokat csinál amit fel sem tudok fogni, hogy maradhattak benne. Egyetlen előnye, hogy legalább rendezettek a zenék a touchomon
Ennek ellenére használom, mert az ipod touch meg egy szuper kis cucc amiről nem mondok le a buta iTunes miatt
-
majom2
senior tag
egyetértek, nyomasztóan eluralkodik az xbox meg a facebook. aki ezeket nem használja, annak baromi idegesítő lesz ha ez így marad. plusz engem nagyon zavar ahogy a szomszédos screen-nek belátszik a széle.
az is lehet h ezzel a demóval tesztelik a népet h milyen a gui fogadtatása. -
fairi
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Napelem
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB fekete, szép állapotban
- iPhone 15 Pro 128GB Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4355
- iPhone 11 Pro 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4354
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest