- iPhone topik
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- VoLTE/VoWiFi
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Akciófigyelő: Elindult az Ulefone nyári promóciója
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
oalex
senior tag
válasz
bmwk1200s #429 üzenetére
Na ja, te nem személyeskedsz. Te minek hívod az amit te csinálsz, azaz a másik topikba való átjárkálás, csak a flame kedvéjért. Akármilyen szinten is vagyok, ez szerintem annál alacsonyabb.
Az egész posztodban egy olyan dolog sincs ami az enyémbe felhozott dolgoknak mondana ellent vagy ismerné el. Mivel nem is tudsz. Tipikus fanboy lépés: Nem tudsz mivel érvelni, rájössz, hogy rosszul tudod amit tudsz és akkor inkább elterelem a dolgot. Helyesírás,, ez aztán terelés (arról nem is beszélve, hogy neked legalább van mentségem: angol anyanyelvű vagyok, de nem is ez számít).
Minden amit most írtál, csak és kizárólag személyeskedés, de nem, te nem süllyedsz le az én szintemre (önkritikád az aztán van). Ezután írsz egy 12 soros posztot amiben csak az van.Jól van, én is csak sajnálni tudlak, akkor kvittek vagyunk?
-
oalex
senior tag
válasz
bmwk1200s #424 üzenetére
Ja, még annyi hogy a Flash mellőzésének semmi köze mac problémához. A html 5 mellett sem "kötelezte" el magát, annál kicsit mélyebbre nyúlnak a szálak. De ezt sem tudok, akkor nem tudom, hogy hol kéne kezdened.
Megint adok két tippet:
Nála minden pénzről szól
Flash= fut rajta más is nem csak web médiák = nincs appstore/jogdíj megkerülés = Apple kaszál
html 5= jaja, de nem ám az ingyenes Ogg Theora codecs, hanem csak és kizárólag a fizetős H.264 formátummal = Apple kaszál.
Bár ahogyan elnézem, ez neked már magas lesz. Viszont érdekes apple fanboy vagy, mert a legtöbb ezt a részt legalább tudja, hogy a Flash-t miért kerülgeti annyira a Jobs. Nem hiába pattognak, hogy már pedig tegye bele. Nézd meg pld. a macrumors fórumát. -
oalex
senior tag
válasz
bmwk1200s #424 üzenetére
Amiket leírtál, abból egyértelműen lejön, hogy milyen tájékozatlan vagy. Ez odáig nem lenne gond, de akkor miért állsz le vitatkozni? "szerintem", "ha tévedek elnézést", stb. Igen tévesz, nem lett volna egyszerűbb utána nézned mielőtt el kezdesz böfögni?
-Ha nem ismered a történetét, akkor minek pofázol bele (igen most írják majd azt amit Ö is jóváhagy, de attól még jócskán vannak dokumentálva róla anyagok). Majd pont azt fogja magáról leírni ami kellemetlen (pláne azok után, hogy csak azt bizonyítja, hogy Ö milyen egy őszinte alak). Igen most mér kibékült a lányával, de sokáig tagadta, még bíróságon is és nem volt hajlandó tartásdíjat fizetni. Dokumentálva van, hogy azt állította, hogy "steril" csak azért, hogy nem kelljen.
A te kis naiv világodban általában az a leghitelesebb önéletrajz amit magáról ír az ember. Ezek szerint biztos sokat olvasod Gyurcsány feri blog-ját és még sajnálod is, mert igazából ö csak áldozat. Komolyan hány éves vagy, hogy ilyet állítasz?-Nem, nem a DVD-re gondolt. Megint csak nem néztél utána csak mondod a magadét. Legalább készülj fel mielőtt vitába szállsz. Konkrétan a CD említette és nem is véletlenül, hanem egyszerűn hülyeséget beszélt. kb mint a "ipad a legteljesebb internetezési élményt nyújtja" (nagyon teljes a Flash nélkül)
-Az csak a dolog egyik része, hogy abban sincs igaza, hogy vége a CD korszakának, hanem az a pláne, hogy azt állítja, hogy ez az Apple miatt van (na mégis adok egy kis puskát: itunes-ra utalt). És igen floppy-t nem használnak már sokan, de annak sem sok köze van a Applehez. Ennyire még te sem lehetsz elvakult.
-Steve Ballmert megér egy külön misét, de engem sehol nem fogsz látni öt védeni. Csak Apple fanatikusokat lehet az ilyennel kiborítani. Ezért is jársz át ebbe a topikba úgy hogy semmi érdemi hozzáfűzni valód nincsen. Engem meg hiába keresel az ipad topikba (ott hülyítsétek egymást amennyire bírjátok, ilyen jó, olyan jó).
-Már csak ezért megérte az aláírásom, hogy az ilyen hülye alma fan-okat bosszantsam, mert képtelenek bármilyen kritikát megemészteni az istenüket illetően (az tökéletes). Ezért dörgölöm a szemedbe a kegyetlen valóságok, hogy legközelebb talán elkerüld az ilyen témákat.Végezetül: nem, nem fogok linkelni, ha érdekel a téma (Jobs CD nyilatkozat, meg Jobs lánya, stb.), akkor szépen rá keressél rá magadtól.
U.I: jöhetsz itt azzal, hogy MS-fan vs. Alma-fan, egy kutya. De ajánlom a figyelmedbe azt a tényt, hogy ebben (az elvileg MS-fan topikban) egy darab olyan hozzászólást nem tudsz idézni amiben az van, hogy "ez az W7 kurva jó" vagy "nagyon bejön és király". Ismétlem, egyet sem tudsz! Ezért nem igazán mondhatni, hogy itt jó sok elvakult emberek van. Aki annyira oda van az MS ért. Elemben oda át nem egészen ez a helyzet. Szerinted ennek mi az oka?
-
oalex
senior tag
válasz
bmwk1200s #417 üzenetére
Dehogy véletlen. Na és? Letagadta a bíróságon vagy sem?
De ebbe ne is menjünk bele, ha valakit érdekel, az úgy is elolvassa a Job bácsi történetét a netten.Ott van inkább, csak neked, csak most, az aláírásomban a legújabb húzása. Azon siránkozzál inkább, hogy már a józan esze is elment, hogy ilyet képes volt állítani.
-
oalex
senior tag
válasz
bmwk1200s #296 üzenetére
Hol személyeskedtem veled? (na jó, ezek után nem hagyom ki) Te ......!
Ja hogy az a másik ...... volt, pedig veled is kommunikáltam nem is egyszer (és még nagyon sok más fórum társammal). Nem, nem én csak személyeskedni tudok.Nehogy megköszönd, hogy részletesen megválaszoltam a kérdéseidet.
Nem! Köszönöm, hogy az összes többi infó figyelmen kívül hagyod (te kezdtél sarkítani "csak"). Keresed, hogy mibe tudsz még bele kötni te is. Most a legújabb, hogy rakjam off-ba a kedvedért? Nem tűnt fel, hogy ezt szinte kizárólag ulkeshel (+majom) teszem? Dehogynem, csak akkor nem tudtál volna belekötni ha ezt is figyelembe veszed?Nesze off-ba rakta, de azért nem a személyeskedésért, hanem mert ebben egy szó sincs W7-ről
A kipontozott részbe olyan jelző raksz be magadnak, amit szerinted megérdemelsz, rád bízom.
-
oalex
senior tag
válasz
bmwk1200s #261 üzenetére
Tudom, hogy nekem a képernyőzár feloldásától 2 érintés, hogy felhívjam a legfontosabb személyeket, 3 ha valaki mást akarok.
Eszembe jutott a net, amit írtál is. Nekem, megint csak a képernyőzár feloldásától, 2 érintés, hogy megnézzem a kedvenceket és nyilván sokkal több, ha akkor kell bepötyögnöm a web címet.
A kép nézegetés 2 érintés, konkrét kép 3 érintést igényel.
Szóval ha már engem találtál meg ezzel, akkor kérlek írd le nekem hogy megy ez winmo-n, mert tényleg nem tudom.Kezdeném is az elején (ezt nem is kérdezted, de mégis a leggyakoribb műveletek egyike):
Megnézni, hogy egyáltalán van e üzenetem (SMS vagy Mail):
iphone: 2 érintés (HW gomb majd képernyő zár feloldás)
W7: 1 érintés (csak HW gomb és a képernyővédőn látszik is)innetől kezdve kihagyom a zár feloldást meg pont ugyan annyi érintés mind kettőnél.
Felhívni valakit::
kedvencek közúl:
iphone: 2 érintés
W7: 2 érintés (rá kattintasz a képére 1, majd rá kattintasz a "call mobile"-ra 2.)
(itt kiemelném, hogy nem is kell külön beállítgatnod a kedvenceket, mert a recent alatt magától aggregálja a leggyakrabban hívott számokat)telefon könyvből:
iphone: 3 érintés
W7: (1 people, 2 kiválasztod, 3 call mobile)Bongészés:
(web oldal neve begépelés nyilvánvalóan ugyan annyi mind kettőnél, cím hosszúságtól függően)
iphone: 2 érintés
W7: 1 vagy 2 - itt több változat is van-. 1 bing/search gomb, 2. enter. vagy csak 1 ha kedvencként a startup screen tiles közé ki van rakva a web oldal (dinamikus).Kép nézeget:
iphone: 2 (3-ik a konrét kép)
W7: 2 (pictures 1, majd amit akarsz, vagy recent vagy album vagy más és itt is 3-ik a konkrét kép).nemhogy 4, de 1 kattintásbeli különbség sincsen. majom remélem, hogy olvasod, sehol nincs 5-6 kattintás a fenti példákban. De még mindig szívesen megválaszolom az amire te gondoltál. Vagy bujkálj tovább és nehogy beismerd, hogy a seggedből húztad ki a hülyeséget szokás szerint.
P.S: Amúgy ahogyan moonman is írta és úgye ez a pláne a W7-ben, hogy mindenhonnan elérhető minden. Nem programokat nyitsz meg ellenben a iphonal, hanem műveleteket hajtasz végre. Kifejezettem erről szól az MS új koncepciója.
Ha nagyon keresünk erősséget a W7-nál, az pont a komplex műveltek végre hajtása, amivel jobb mint a iphone. Ott bizony bizony a W7 nél kevesebb kattintás kell mint iphonál. -
oalex
senior tag
válasz
bmwk1200s #258 üzenetére
Ez teljesen tiszta beszéd. Senki nem fog neked esni, mert ez tetszik, vagy az tetszik. Azt minden épp eszű ember tudja, hogy szubjektív.
Ha végig olvasod a topic-ot, akkor látnod kell, hogy ulkesh meg a majomával sem azért szált vitába bárki, mert "tetszik neki" vagy "nem tetszik neki". Sőt sokunk még nem döntötte el, hogy teszik e vagy sem.Az veri ki mindenkinél a biztosítékot, hogy míg egyik helyen olyan mondatokat ecsetelnek, hogy "a tények makacs dolgok", addig a másik helyen meg olyan érveket próbáltak felhozni a véleményük támogatására, amik nem fedték a valóságok. Nem fogom ismételni magam, csak fuss végig a topik-on és érteni fogod.
kb. olyanok voltak az érvek, hogy "azért lett szar az iphone mert nem lehet vele ékezetes betűket írni"= ugye nem az a baj ezzel a mondattal, hogy nem tetszik nekem az iphone, hanem, hogy rosszul tudom amit gondolok, mert igenis lehet vele ékezettet írni.
És mire kijavítanak, hogy de igen lehet, akkor nem, hogy beismerném, hogy tévedtem, hanem máris lököm a másik hülyeséget. Remélem érthető.
Na jó mégis pár példa:
Szar...
"mert kötelezően néznem kell a FB meg a tweeters": nem igaz mivel személyre lehet szabni, azt, hogy mi jelenik meg."mert ha kikapcsolom, akkor gyakorlatilag egy üres képernyőt fogok bámulni": úgy megint nem igaz, hisz a FB, tweeter csak egy töredéke (az egyébként is kezdetleges) UI-nak (hub). Ott van az Productivity (naptár, outlook, task, stb), People (contacts, stb). Massaging (SMS, mail, stb), Internet, Games, Music, Pictures, Videós, Apps, Marketplace, Bing, stb. Itt még olyanok nem is voltak, hogy Weather meg hasonló okosságok, amikhez nem is kell nagy fantázia, hogy tudja az ember, hogy lesz olyan hub.
"mert nincsenek apps-ok": könyörgöm, dec i megjelenés, hány app volt az első iphone bemutatóján? most írják majd őket hozzá, pont mint az iphone-hez. Mennyire kell makacsnak és ostobának lenni, hogy azt gondoljuk, hogy nem lesznek rengetegen hozzá.
"mert csak 8 app hoz lehet shortcut-ot adni", ezt már nem is kommentálom.
és mikor már azt hiszi az ember, hogy teljesen kifogyott a hülyeségekből, akkor..."mert 5-6 érintés kell a műveletek végre hajtásához, míg az iphonal csak 2": Erre kérünk egy konkrét példát egy olyan műveletről ami szerinte az egyiken 2 érintés és a másikon 6, de arra már nem futja neki. Inkább kereket old (ez konkrétan a majom volt).
Da ha magunktól is végig gondoljuk, tudjuk, hogy baromság. Vegyük a legalapabb funkció "felhívni valaki a telefon könyvből". Nézzük csak meg, hogy hány lépés az iphonon. És a W7-en (demo-n ki lehet próbálni)? Vagy vegyünk egy web oldal megtekintését? Vagy egy kép megtekintését? vagy inkább egy levél írását? bármit...
Semmilyen fölényt nem látok. Ha te igen akkor kérlek, hogy jelezd egy konkrét műveleti példával és én bebizonyítom neked, hogy nincs igazad, azzal, hogy levezetem neked mind két készüléken ugyan annak a műveletnek a végrehajtását. Ennél korrektebb ajánlatot keresve sem találsz. -
Kumite
aktív tag
válasz
bmwk1200s #188 üzenetére
1. Pendriveként átmásolhatod?
2. lsd 1.
3-5: na persze, de mégsem az igazi és eleve nem is akarja úgy csinálni az ember, ha lehet normálisan.De örülök, hogy ismét sikerült kivenni a lényeget a mondandómból. Bár félek, ha Steve Jobs mondaná ugyanezeket, akkor kapna egy
jelet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Formula-1
- RAM topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- eBay-es kütyük kis pénzért
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB fekete, szép állapotban
- iPhone 15 Pro 128GB Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4355
- iPhone 11 Pro 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4354
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest