- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AS
félisten
1 gb ram rom,
1 ghz CPUKb:
hat means there will be a 1 GHz or faster CPU ticking inside it and the screen resolution will be WVGA at least.
LG Windows Phone 7 device LG Windows Phone 7 device LG Windows Phone 7 device LG Windows Phone 7 device
Windows Phone 7 debuts on an LG handsetThe device also packs a 5 megapixel camera, microUSB connector and a 3.5mm audio jack. If the device turns out to be the rumored LG Apollo we should also be expecting 720p video recording, 1GB of RAM and an AMOLED display. And all that goodness is packed in a body only marginally thicker than the Google Nexus One
-
tibi666
senior tag
eleinte én is a nexust, meg a liquidet nézegettem, de most a síelés idejére kölcsön kaptam egy iphone-t, úgyhogy 4 napig azt gyűrtem. a felhasználói élmény tényleg remek, míg gépelni nem kell. már egy google keresést beütni is rémálom, nemhogy egy sms-t. és nincsenek is vastag ujjaim.
szóval nekem billentyűzet is kell.
abban viszont igazad van, hogy valószínűleg tényleg rohadt drágák lesznek az első wm7 telefonok. így marad a milestone. -
Ulkesh
őstag
"itt is van akinek kicsit kusza, de egyetlen egy sem csinálja azt amit te"
Mégis, mit is csinálok én?
Megfogalmaztam egy kritikát, amit pár habzó szájú MS bérenc anyázással fogadott.Érdekes, hogy többen, akik általában szemben állnak a véleményemmel, ugyanazt fogalmazták meg, mint én, illetve egyetértettek.
" veled ellentétben absz nyitottak és pozitívak."
Mire legyek nyitott és pozitív?
Azt már többször leírtam, hogy üdvözlöm, hogy végre elkezdtek fejleszteni.
Azt is kifejtettem, hogy akár még valami jó is kisülhet belőle, ha ezt még továbbcsiszolják.
Ellenben nem fogok tapsikolni egy öncélúan megvalósított UI-nak ami még papíron elmegy egy huszadrangú bulvárkiadványnál, de egy mobiltelefon grafikus felületeként durván zavaró, mert a jelenlegi állapotban csak ez jön le nekem."hiába, nem magyarok, látszik a mentalitásukon... az ilyen emberek mint Te, itt életképtelenek lennének."
Igen, ezt majd beszéljük meg 1 év múlva. Az MS végülis igen életképes a mobil piacon, ezt is alátámasztja a szédítő 2-3% amivel jelenleg képviseltetik magukat a piacon.
-
Ulkesh
őstag
"könyörgöm lépjél már ki az apple miatt beszűkült tudatállapotból... csak egy pillanatra."
Jó lenne, ha felébrednél végre. Tök mindegy, hogy milyen logó alatt készült ez, ha az Apple mutatta volna be akkor is ez lenne a véleményem. A tények makacs dolgok.
"szerinted a világ egyik legjobb cégénél csupa hülye dolgozik?"
Nem, de attól még lehetnek rossz húzásaik. Ismerve az eddigi termékeiket, ezen miért is lepődnénk meg?
"az, hogy NEKED nem tetszik, ez van, szar ügy"
Egy tisztán szakmai véleményt írtam, tudod, veled ellentétben én tanultam szoftverergonómiát és kicsivel több tapasztalatom van ezen a téren, mint neked.
(De ha nem akarnál mindenképpen mást mondani folyamatosan, mint én, és olvasnád mások hozzászólásait is, akkor látnád, hogy ez nem csak az én véleményem.)"hálát adok az égnek, hogy valaki nem birka módjára rohant az alma után, hanem mert vállani újat."
Ezt én is írtam, hogy dicséretes, hogy megpróbálnak valami újat és egyedit összehozni.
"te egyszerűen totálisan alkalmatlan vagy arra, hogy ezt értsd. mások meg ránéznek és értik kapásból."
Te meg totálisan alkalmatlan vagy arra, hogy egy olvasott információt feldolgozz s megértsél. Senki nem beszélt arról, hogy érthetetlen lenne. Szerintem olvasd el még egyszer, hogy mit írtam….
"nyugodtan hidd el, a baj VELED van. annyira beszűkült már az on-off-fekete-fehér-igen-nemre az agyad, hogy a kreativitás szikrája minimálisan sincsen már meg nálad."
Minden bizonnyal, hisz végül is ez a szakmám
Jókat tudok mosolyogni az önjelölt szakértőkön."neked nem áll össze a kép, mert nem tudod feldoglozni az információt. "
Tisztán látszik, hogy fingod nincs arról, hogy mit írtam
"a butafon a te fejedben létezik"
És itt is…
Egyesek képtelenek logikusan gondolkodni és megérteni az írott információt és még azt hangoztatják, hogy az írott menü nekik jobb megoldás
Ne haragudj, de neked, ha lefestenék sem értenéd meg néha egy mondat lényegét. -
Ulkesh
őstag
"sosem szerettem csak az ikonokat önmagában, de nekem az agyam valszeg defektes default van ahol kifejezetten inkább szövegre vagyok fogékony és nem az ikonokra."
Pedig nem véletlenül találták ki az ikonos és grafikus megjelenítést, mivel az nyelvtől független és az emberi agy számára több információt közöl rövidebb idő alatt.
(Gondolom ismered a mondást, hogy egy kép felér ezer szóval.)"francba, bekell iratkoznom ergonómia tréningekre, iszonyú jó dolgokat lehet ott tanulni.."
Az egészen biztos, de olyasmit, mint amit a WP7-nél láttunk nem fogsz ott tanulni
-
Az, hogy az adott képernyőn mindig minden esetben kilóg valami, az a legtöbb embert idegesíti és rendezetlenséget, kiegyensúlyozatlanságot sugall. A negyed képernyőnyi szétvágott feliratok egy magazin borítóján, vagy egy leporelló kivitelű nyomtatványon rendkívül jól mutat (végül is innen van az egész ötlet), de mivel ebben az esetben soha nem látod egyben az egészet, folyamatos hiányérzeted van és zavarja a szemedet (azt a mondást is ismered, hogy nem áll össze a kép, nos itt ez szó szerint értendő).
"a google most bizonyos tekintetben szerintem bajban van. ahogy nagyon sokan mások is, mert újra kell gondolják az interfészt."
Meg lennék lepve, ha bármelyik gyártó erre indulna el.
A WP7 UI-ja meglepő, teljesen újszerű, de ugyanakkor nem éppen ergonomikus és napi használatra nem igazán célszerű (inkább az öncélú jelző lenne rá megfelelő).
Igazából nem is hiszem el, hogy a jelenleg bemutatott felület komolyabb változtatások nélkül kerülne decemberben kiadásra.
Mindenképpen elismerésre méltó, hogy változtatni akarnak, de ez még rengeteg csiszolásra szorul, ha nem csak egy csilivili "butafon" rendszert akarnak kiadni. -
vehement69
senior tag
nekem is az a legtaszítóbb az egészben
de Redmondban valahogy nagyon szeretik ezt a kék színt
szerk a köv hsz-edre: én is vizuális típus vagyok, de ez a szövegelés nem tetszik akkor sem, nem a szifonos 32 millió szín egy ikonban a jó megoldás, de ez túl minimalista.. na de hát olyan király ötleteim vannak, el is megyek írni egy mobilos OS-t xD
-
moonman
titán
"nekem absz bejön, teljesen adja magát, látom is, és értem is."
tulajdonképpen logikus a felépítése, az itt-ott belátszó szomszédos képernyők segítenek a tájékozódásban, hogy merre lehet még haladni, felül a féligmeddig látszódó feliratok is mutatják, hogy ez egy széles csík, amit még lehet jobbra-balra tologatni, stb. nekem is tetszik, hogy főként szöveg-alapú a navigáció és kevesebb a grafika, szerintem a legtöbb ember nagyon rászokott a színes-szagos ikonokra, csúszkákra és dizájnelemekre, nehezükre esik ennyi szöveget egyszerre értelmezni.
mindenesetre a főképernyőre még mindig egy Zune HD-félét szeretnék.
-
moonman
titán
a felületet saját tile-okkal lehet majd bővíteni, de úgy tudom, ennyiben ki is merül a testreszabhatóság (a háttérképen és a színezésen túl).
a font az Segoe UI, az amit a Vistában/7-ben is bevezettek, csak sajnos nem mindenhol használnak még.
bills-t nem tudom, talán Gates saját appja.
-
.mf
veterán
Bocs Inti, vicces, amit vagdalkozásodban összehordasz. Kenj még rám valamit, kérlek.
Nem vagyok almás, sőt. Azt meg hogy Ulkesh-sel együtt említesz, külön kikérem magamnak
Összesen két postot írtam a több, mint kétszáz hsz-ből, ez lesz a harmadik, s már az elsőt úgy kezdtem, hogy elnézést kérek a kifakadásomért. Most is csak azért írok, mert szerintem teljesen félreérted, amit mondani akarok.
Valamint régóta winmo-s vagyok, sőt, egy winmo-ra fejlesztő cégnél dolgoztam.
Tehát egyik sem talált.A vagdalkozásod hárítása után visszatérnék a lényegi pontjaidra: nem, nem is a menüvel van gondom, mindkét hsz-ben írtam, hogy a menü is ezt a prioritássorrendet szimbolizálja, tükrözi, nem azt, hogy a menü nem tetszik. Nem is avval van bajom, hogy a közösségi vackok ott vannak, és mondjuk lejönnek reggel. Hanem avval, ismétlem harmadszor, hogy lehetett volna pl. a multitaskingot központi elemmé tenni, de nem így történt, a közösségi dolgok lett a kulcskérdés, sőt, a multitasking az eddigi hírek, előzetesek szerint még csak bele se került -- miközben az Androidban és a Palm WebOS-ben már egy ideje ott van. Ez a gondom vele, hogy a szósöl netvörking, a fészbuk meg a tvitter lett a fontos fícsör és központi elem, amikor sok más szvsz fontosabb dologra is rágyúrhattak volna.
Remélem most már tiszta. -
-
.mf
veterán
Kedves Inti,
lennél olyan kedves elolvasni és értelmezni, hogy mit is írtam?
A közösségi részt lesz**om, engem nem érdekel, nem fogom használni. Nem avval van a bajom, hogy az ott van. Hanem avval, hogy ezt teszik a kulcsponttá, miközben sokkal fontosabb dolgokat is tehettek volna, amiket viszont kihagytak. Az egész prioritássorrendjük zavar, amit a menürendszer is tükröz: első helyen a közösségi baromságok, legeslegutolsó helyen az irodai rész. -
Ulkesh
őstag
"neked valami fóbiád ez a közösségi szolgáltatás történet? téged is valaki üt, hogy használd?"
Amíg csak egy alkalmazás, ahol én döntöm el, hogy elindítom, vagy sem, vagy akár telepítem, vagy sem, addig senkit nem érdekel ez.
Azonban, ha szervesen beleépül a névjegyzékbe, naptárba, kezdőoldalra, levelezésbe stb., akkor egyrészt lehet, hogy ki tudod kapcsolni, csak akkor az adott funkciót nem fogod tudni rendesen használni, mert alapjaiban olyan szolgáltatásokra épül, amiket te kikapcsoltál.
A WP7-et nem ismerjük még, sok minden spekuláció, de használd pl. az Android naptárát úgy, hogy nem kívánod használni a Google szolgáltatásait és próbálj meg szinkronizálni PC-vel. Kikapcsolhatod a nem kívánt funkciót, csak éppen amihez társul onnantól gyakorlaitlag használhatatlan lesz.
-
Inarus
addikt
Ez a hangnem azért kicsit erős volt,még ha egyet is értek veled a témában...
Tényleg borzasztó nyűg törölni vagy figyelmen kívül hagyni azokat a dolgokat, amiker nem használ ki a user... Tipikus eset, hogy jön egy mánia - pl közösségi portálok - és jön egy divat ami arról szól, hogy fikázzuk a másik divatot...
Én most töröltem a legtöbb social networking cuccot a mobilomról. Kemény 1 percbe telt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amazon
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Tőzsde és gazdaság
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest