- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
ez a hír három-négy évvel ezelőttről szól, MS nem akarta bezáratni, hanem a ROM-okat szedették le az xda-ról, mert sértik a licencszerződést. ebben mondjuk teljesen igazuk volt.
a ROM-okat ezután szétdobálták mindenféle fájlmegosztóra meg saját honlapra, így végülis semmi nem változott, mégis eleget tettek MS kérésének, így a vita lezárult.
az viszont elég arrogáns feltételezés, hogy az xda nélkül a Windows Mobile sehol nem lenne, oké, hogy nem a világ legnagyobb felhasználóbázisa, de még ahhoz a 6-12-akárhány %-hoz képest is (attól függ, hogy számolunk) eltörpül az a közösség, aki az xda-ra jár vagy onnan töltöget le cuccokat és buherálja a gépét. ez kb. akkora marhaság, mint az, hogy a Windows a wareznek köszönheti az elterjedtségét.
-
moonman
titán
nem is vagyok, van egy 3 GB-os mobilnet csomagom, abba bőven bele szoktam férni push mail és időjárás-valuta-stb. frissítgetéssel. nyilván nem 3G-ről youtube-ozok, legalábbis nem órákat.
a kezdőképernyő abból áll, amiből összerakod, ha nem teszel ki semmilyen tartalmat, akkor üres lesz. meg aztán gondolom az is beállítható, hogy milyen időközönként frissítse a tile-okat. amúgy teljesen egyetértek, a Metro interfész teljesen rendben van, a kezdőképernyő egyelőre elég alphásnak néz ki, remélem majd csiszolnak rajta.
iPhone: nyilván nem csak ikonokból áll, de igazából a reklám (holy crap, nagyon durva ez a nő) teljesen jól érzékelteti a két elgondolás közti különbséget. a régi rendszereknél ki-be mászkálsz alkalmazások között, itt meg mindenhonnan mindent elérsz. persze ez valamilyen szinten most is megoldott és a WP7 (na jó, akkor mostantól én is így hívom, örüljetek
) is alkalmazásokat fog futtatni, de sokkal képlékenyebb az egész.
közben találtam egy fan-made reklámot is, egész jó.
igen, én csináltam a winportal-t.
-
moonman
titán
"Valahogy azért fura, hogy a Settings menüt messzire elkerülik az összes videón"
neked. a Windows 7 demózást sem a vezérlőpulttal kezdték. ez egy preview volt egy több, mint 8 hónap múlva megjelenő rendszerről, képzeld el, hogy a látványos és érdekes dolgokat fogják megmutatni, nem a beállításokban kezdenek turkálni.inkább hagyjuk...
-
moonman
titán
"A telefonodon sem igazán célszerű, hogy nonstop internetkapcsolaton lógjon, csak, hogy mindig tudhasd, hogy Pistike éppen mit csinál."
mivel most már köztudott, hogy nem szósöl networközök, nyilván nem azért lóg nonstop. másra is lehet ám internetet használni."Ez feltételezés, vagy konkrét tudás? Link?"
ácsi, te kezdted szarozni, hogy anélkül használhatatlan. ez feltételezés vagy konkrét tudás? link?"Eddig ahány képet, videót láttam, mindegyiken szervesen be vannak épülve ezek a funkciók."
nemár, hogy a sajtótájékoztatós demóban bemutatják, mire képes. elképesztő. ("itt egyébként facebook infók is megjelennének, meg lejönnének a flickr képek is, csak nem állítottuk be, mert amúgy enélkül is működik" - élethű?)"Már írtam, hogy logótól függetlenül unszimpatikus ez a megoldás és itt sem tetszene, ezeket nem azért kifogásolom, mert Windows, hanem azért mert nem tetszik!"
nekem sem tetszik, de az én agyam rá tud állni, hogy esetleg ezek nélkül is kezelhetem a dolgot - mint ahogy teszem azt a mostani rendszerrel is. ja és antipatikus. -
moonman
titán
"No igen, de a kocsidat sem járó motorral hagyod a parkolóban, ugye?"
ez most mire akart hasonlat lenni? mert nem egészen világos."Valóban, ott akár le is törölheted, itt viszont lépten-nyomon beleütközöl, mert szinte mindegyik gyári alkalmazás szerves részeként szerepel. Itt mit tiltasz le? A névjegyzéket, hívásnaplót, képeket, térképet?"
mit ütközöl? mibe? hol? bazeg, nem hiszem, hogy majd' egy hét alatt nem sikerült felfogni: NEM JELENTKEZEL BE ÉS AKKOR NEM JELENIK MEG. ennyi. szerinted a névjegyzék, naptár, térkép nem működik facebook nélkül, vagy wtf?képzeld el a HD2-ben is van facebook meg twitter, első bekapcsoláskor kivettem a pipát, hogy nem kérem, és azóta el is felejtettem, hogy vannak. arra leszek kíváncsi, akkor mit mondasz, ha a szifon os 4 is csupa szósöl service köré fog épülni. (tudom, az istenkirály lesz, mert a zalma csinálta, sőt lehet, hogy készítenek egy nagy applenet közösségi banzájt, ahová minden almás beléphet és akkor ott örülhettek egymásnak.)
-
moonman
titán
"Vagy nagyon fiatal vagy, vagy nagyon szemellenzős. De én még emlékszem, hogy az iMac megjelenése után a fél IT ipar azt kezdte másolni, közte azt is, hogy nincs floppy. Az USB is ezután kezdett robbanásszerűen elterjedni és szinte minden USB-s kütyü áttetsző iMac-es designt kapott."
WTF?! úristen, te melyik bolygón élsz, ember?
-
moonman
titán
te, egy Windows-os pda-hoz amúgy sem árt állandó internetkapcsolat, autót sem azért veszel, hogy üres tankkal tologasd az utcán.
nem tudom, mit tolnak a pofánkba, facebook, twitter eddig is volt a htc-kben, nem jelentkezel be, azt' el is felejtheted, hogy ott van a program.
a gui szerintem több, mint versenyképes, az iphone "gui"-ja egy halom ikon, annál mindenképpen fantáziadúsabb.
a 6.5 szerintem is jó.
-
moonman
titán
-
moonman
titán
"Az MS végülis igen életképes a mobil piacon, ezt is alátámasztja a szédítő 2-3% amivel jelenleg képviseltetik magukat a piacon."
nem, ezt az támasztja alá, hogy tizenöt éve jelen vannak, és 2010-ben egy az eredetihez még mindig közelálló szoftverrel olyan gépeket adnak ki, mint pl. a HD2.
mellesleg sokan kicsit el vannak tájolva ezzel a mobilbiznisszel kapcsolatban. tény - ahogy Ballmer is mondta - hogy nagyon dinamikusan fejlődő versenyszféráról van szó, de a mobil üzletág a Microsoft összbevételének még mindig csak 1-2%-át adja, tehát ez nekik jelenleg úgymond presztízs-divízió. (értsd: nem fognak belerokkanni, ha csak a második-harmadik generáció fut be - lásd Xbox)
-
moonman
titán
visszatérve a főmenüre és az egyszerűségre: valaki említette talán ebben a topicban, hogy nehogymár azért legyen 4"+ kijelző meg WVGA felbontás, hogy baszomnagy kék kockákat bámuljon. nos, a WM7 bemutatón felbuzdulva, pár napja az alap WM 6.5 Titanium felületet használom a fancy Sense helyett és meg kell, hogy mondjam, tetszik. korábban nem sokat foglalkoztam vele, elém volt tolva a TouchFlo, jóvótazúgy. a Home Screen Customizer-rel viszont (Marketplace-ről ingyenesen letölthető) át lehet rendezni, ki-be lehet pakolni a megfelelő menüket.
véleményem szerint nem a menünek (GUI)-nak kell szépnek lennie, hanem a tartalomnak. mutassanak jól a képek, játssza le akadásmentesen a videókat, legyenek szép, olvashatók, élesek a betűk. a GUI másodlagos. sokan lehúzták anno a Titanium-ot is, de ha jól megnézi az ember, ennél egyszerűbbet és funkcionálisabbat nehéz összerakni: nagy, jól olvasható betűkből kirakott, egyszavas parancsok. kész. semmi cifrázás.
szóval egyelőre marad is, aztán majd meglátjuk, hány hét után kezd el hiányozni a flip clock meg az időjárás-animáció.
-
moonman
titán
ezen a fórumon pont fordított képet látok, pár almatrollon kívül - akik nem tudnak leszakadni a facebookról meg a kilógó betűkről - nagyjából mindenkinek tetszik az újítás, de nyilván nem a nagymagyarországi ájtíkafé fórumának közönsége volt a célpont. a külföldi, főleg usákos oldalakon mindenütt egyértelmű pozitív visszajelzéseket kapott, meglepetésemre még a - lassan az index színvonalát elérő - engadget című trollfarmon is örömujjongással fogadták, hogy MS ismét innovatív.
-
moonman
titán
marhajó, kinyírják a WMDC-t. most lehet két music library program a gépemen...
"you will not see layers built on top of the UI by OEMs"
OEM-ektől talán nem, mert szerződésük lesz, de nem vennék rá mérget, hogy nem lesznek custom UI-k."The phone is not built around any one service or experience, but around the user."
dehát Ulkesh is megmondta, hogy Facebook nélkül használhatatlan.#229: nájsz. ezt a hsz-t így ahogy van eltettem.
-
moonman
titán
meg is lepődtem volna, ha bármelyik is tetszene ezek közül, elvégre mindegyik Microsoft találmány. de azért azt érezzük, hogy egy általános dizájn-trend, ami olyan alkalmazásokat is érint, mint amiket említettem, valamint meglehetősen sok díjat nyert és aközött, hogy "ismersz" pár embert, akinek nem tetszik, van némi különbség.
a Win7 tálcája nekem is ismerős: Win7 beta-ból.
ne... el se kezd megmagyarázni, hogy bármi köze van a dock-hoz, mert nincs.
az Aero is annyira népszerűtlen, hogy azóta nem tudok olyan programot mondani, amihez nem készült még Aero skin.
a Media Center pedig ha neked nem ergonómikus, akkor rosszul vagy bekötve. persze neked minden szar és használhatatlan, amit nem a mighty apple fosott ki magából, így kár is veled észérvekkel vitatkoznom.
-
moonman
titán
"Meg lennék lepve, ha bármelyik gyártó erre indulna el."
a ribbon történetét ugye ismerjük, aztán AutoCAD-től az OpenOffice-ig mindenhol arra mennek. a Win7 tálcát is hogy elrontották, nem is beszélve az Aero-ról vagy a Media Center-ről... biztos nem járt egyik sem ergonómia tréningre.
azt azért nehéz tagadni, hogy UI tervezésben a Microsoft elég jó szokott lenni.
-
moonman
titán
"nekem absz bejön, teljesen adja magát, látom is, és értem is."
tulajdonképpen logikus a felépítése, az itt-ott belátszó szomszédos képernyők segítenek a tájékozódásban, hogy merre lehet még haladni, felül a féligmeddig látszódó feliratok is mutatják, hogy ez egy széles csík, amit még lehet jobbra-balra tologatni, stb. nekem is tetszik, hogy főként szöveg-alapú a navigáció és kevesebb a grafika, szerintem a legtöbb ember nagyon rászokott a színes-szagos ikonokra, csúszkákra és dizájnelemekre, nehezükre esik ennyi szöveget egyszerre értelmezni.
mindenesetre a főképernyőre még mindig egy Zune HD-félét szeretnék.
-
moonman
titán
a felületet saját tile-okkal lehet majd bővíteni, de úgy tudom, ennyiben ki is merül a testreszabhatóság (a háttérképen és a színezésen túl).
a font az Segoe UI, az amit a Vistában/7-ben is bevezettek, csak sajnos nem mindenhol használnak még.
bills-t nem tudom, talán Gates saját appja.
-
moonman
titán
válasz
vehement69 #212 üzenetére
lassan ismét elérjük a jóöreg Compaq iPaq-em méreteit.
-
-
moonman
titán
ha valamivel, akkor az Xbox Live-val fognak nagyot szakítani, baromi sok előfizetője van és nagyon népszerű szolgáltatás, nem csodálkoznék rajta, ha jópár gémer már csak ezért Windows phone-t venne majd.
egyébként jól mondod, ezek mindi lehetőségek, egyikset sem muszáj használni, és ettől még egyáltalán nem csökken az értéke a rendszernek, mert ezt leszámítva egy fullos Windows környezetről beszélünk.
-
moonman
titán
nemtom, nekem eddig egyetlen 6.5-ösön sem esett nehezemre beállítgatni dolgokat, nem tenyérrel kell rányomni, hanem ujjal és akkor működni szokott. kicsit túl van lihegve ez a finger-friendly dolog.
a kapacitívot pedig rendszerszinten talán nem támogatják, de ezt pont a HD2-nél látjuk, hogy mennyire (nem) számít.
-
moonman
titán
Marketplace meg ilyen lesz.
-
moonman
titán
megcsinálhatnák, hogy a live tiles-os képernyőt ki lehessen kapcsolni és Zune HD féle szimpla szöveges főmenü legyen helyette. ez sokban hasonlít a WM6.5-ös Titanium-ra, de igazából azzal sincs sok gond.
-
moonman
titán
"Vannak akik még most is Universalt használnak "
barátosném épp.Live/MSN: közösségi szolgáltatások, Messenger, Mail, Calendar, Spaces, SkyDrive, stb.
Cloud: ?
Sharepoint: Office kollaborációs kiszolgáló.
Groove: workspace egymástól fizikailag távollévő, de közös munkát végző embereknek.
Mesh: Live része, adatszinkronizáció platformokon keresztül, PC-Mac-Windows Mobile
Exchange: ősidők óta van, főként levelezés, naptár, voicemail, meeting-ek szervezése.
MS My phone: backup megoldás Windows Mobile-okra.tény, hogy itt-ott kicsit átfedik egymást, de szerintem elég jól megkülönböztethető szolgáltatásokról van szó.
-
moonman
titán
itt még kicsit ragacsos néha... "these are very early builds"
.mf: jólvan, szúszá, én sem webkettelek, de azért el kell ismerni, hogy valódi baráti körben, ahol szoros a kapcsolat, néha eléggé megkönnyíti a kapcsolattartást. az a baj, hogy ez is kifordult, az emberek nem a valódi társas kapcsolataikat tartják karban ezeknek a segítségével, hanem itt élik az életüket. az én társaságom pl. közös naptárhoz és programszervezésre használjuk a Windows Live-ot, némelyikünk blogol is, jó olvasni, hogy mi van vele, ha külföldön van, meg az érdekes dolgokat is könnyebb így eljuttatni mindenkihez egyszerre. de kb. ebben ki is merül, szóval ez egészen addig jó, amíg segédeszköz és nem élettér.
-
moonman
titán
Andy Lees senior vp. mondott érdekeseket, beletekertem, pár dolog, amire figyelmes lettem:
4 pontos multitouch kell, új sdk és fejlesztőeszközök lesznek (bővebben MIX10), drivereket MS saját maga fogja legyártani, ehhez jól jön, hogy előre tudják, milyen vasra kerül majd, a testreszabhatóság a következőkben kimerül: telepíthető alkalmazások, bővíthető live tiles. Qualcomm-os dumára én is emlékszem, de az istennek sem találom.
valamint... az ott egy HD2
-
moonman
titán
a live tiles? hát... ez még azért nincs 100%-osan kész, elképzelhető, hogy fognak még rajta változtatni, ha nagy ellenállásba ütköznek (ezért is érdemes ennyivel előbb megmutatni), de alapvető módosításokat én már nem várnék. meghát, ha minden igaz mostantól WM sem háromévente fog frissülni.
(én titkon abban reménykedem, hogy HTC és társaik csak nem hagyják már kidobatni a saját UI-jukat - bár ahogy hallottuk, nem lesz lecserélhető - és a végén mégis lesz valami plugin, ami legalább a főmenüt beskinezi.)
-
moonman
titán
válasz
vehement69 #117 üzenetére
hát ízlésen valóban nem fogunk összeveszni, úgyhogy részemről is lezártnak tekintem a témát.
-
moonman
titán
HD volt már nálam és az eléggé oda... szóval marhajó, de ez már ránézésre elég sokban különbözik tőle. az őszintén szólva nekem sem jön be, hogy akárhogy görget az ember, valami mindig kilóg. ez biztos baromi trendi, de tényleg zavaró tud lenni. értem én amúgy a koncepciót, 3D hatást kelt, hogy ki-be mászkálsz "rétegek" között és ha bementél, akkor ott lebeg a fejed fölött és nem fér ki teljesen a képernyőre. biztos meg lehet azért szokni.
-
moonman
titán
sok vita nincs, van akinek tetszik, van akinek nem, és vagyok én, aki egyelőre nem tudom eldönteni.
amúgy úgy látom az itteni, meg a külföldi hozzászólásokból, hogy az usák lakóknak ez valahogy sokkal jobban tetszik, mint a begyöpösödött ajrópaiaknak. hiába, mi már csak ilyen maradiak vagyunk.
-
moonman
titán
válasz
vehement69 #108 üzenetére
érdekes, hogy felhoztad a kompatibilitást, mert pont az MS az, akinek a programjai még 15 év távlatában is elfutnak - nemúgy ugyebár, mint egyes más cégeknél, ahol még új vasat is kell venni alá - így nem látom, mi a probléma a kompatibilitással. Win7 sem véletlenül tizen x giga.
a Mac-es Office-hoz sokat nem tudok hozzászólni, tény, hogy teljesen más felfogású UI-hoz kell illeszteni, aztán nem biztos, hogy mindig tökéletesre sikerül, de azt biztos örömmel hallod, hogy Apple-tervezőkkel együtt csinálják ezeket a programokat.
-
moonman
titán
válasz
vehement69 #102 üzenetére
"Office-t remélem nem komolyan írtad"
Office az évtized innovációja volt, azóta mindenki őket másolja."a win7 szuper a motorháztető alatt, de az UI alapelvei megmaradtak ( = nem jó)"
miért "nem jó"?"servernek linux jobb több esetben"
és mégtöbb esetben nem. ez már nem a '80-as évek. -
moonman
titán
válasz
vehement69 #98 üzenetére
szerintem nincs különösebb gond a UI-val, szokni kell. ha így nézed, egyből érteni fogod a logikáját:
-
moonman
titán
válasz
vehement69 #95 üzenetére
-1 user. nabumm.
-
moonman
titán
"nyílván 1-1 az unlock (feltételezve h a wm7nél sem lesz túl bonyolult)."
na most akkor menj és nézd már meg végre azt a nyüves videót, mert ez már az x-edik hozzászólásod, amiből egyértelműen kiderül, hogy nem láttad, vagy basztál odafigyelni. a lock screen-nel kezdték, egyetlen felfelé mozdulattal el lehet tolni.
"míg az ihone-on egyszerre hozzáférsz 20 különálló funcióhoz, itt ahogy nézem max 8-hoz."
lássuk csak:iPhone: facebook app, contacts app, mail app, safari, photo gallery app.
WM7: people.érted már, miért nem számít, hogy hány bizgentyű van a főképernyőn?
-
moonman
titán
a Sense egy 3rd party today plugin, amin belül ki-bekapcsolhatsz egy rakás fület és át is rendezheted őket. aztán ott a default Titanium today, amit szintén átrendezhetsz (van hozzá app a Marketplace-en). WM7-ben ugyanez van, dinamikus táblákat lehet pakolni összevissza, gondolom lesz harmincmillió féle 3rd party bővítmény ide is - ezt is említették ám a videóban. annyi a különbség, hogy az alap UI-t nem tudod lecserélni, de bővíteni, alakítani igen.
-
moonman
titán
"vicces ez az ui, de a használhatósága nem túl meggyőző eddig."
milyen régóta használod?"egyszerre 8-10 funkció a maximum amit elérsz. Iphone-on, slide és 20 funkció elérhető."
korreksön: 20 program, nem 20 funkció. amint látod, egy jó ideje mindenki próbál ember/esemény-központú UI-kat fejleszteni program-központúak helyett, mert mennyivel egyszerűbb egy kontaktoddal kapcsolatos minden infót egy lapon látni, mint 5-6 alkalmazásba ki-be mászkálni. már a TouchFlo/Sense is rég erre halad. -
moonman
titán
"nem az egész rendszer e-köré épül"
tényleg nem gondolkodsz. az a poén benne, hogy köré épül, de ha nem használod, nem használod. gondolom facebook account nélkül sem üres a kontaktlistád. ne legyél már ennyire fafejű, szerinted én használok Twitter-t, Facebook-ot meg ilyeneket? levettem őket Sense-ről és szevasz, itt sem kell bejelentkezni és nem is fogod tudni, hogy van olyan. -
moonman
titán
-
moonman
titán
én sem fogok ám rögtön rohanni és lecserélni a HD2-met, és ennek több oka is van: egyrészt még nem vagyok biztos benne, hogy tetszik-e ez a dolog, még ízlelgetem kicsit, nagyon sok kérdésre nem kaptunk választ - igazából egyre sem, ami érdekelt volna. a másik pedig, hogy 2010 holiday még messze van.
-
moonman
titán
"Hol vannak az alkalmazások???"
itt. ha 3rd party-kra gondoltál, akkor érdekelne, hogy hogy gondoltad egy éppen 5 perce bemutatott OS-nél."Aki nem használ Facebook-ot, MS Live-ot, XBOX-ot és egyéb csodálatos közösségi varázslatokat, az mégis mire fogja tudni használni ezt a rendszert?"
nem jelentkezel be ezekbe, és nem lesznek Facebook partnerek a telefonkönyvben, meg nem teszed ki az Xbox gamertag-edet. telefonálni azért majd így is lehet vele állítólag.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Redmi Note 14 PRO 5 G 8/256 DUAL garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128 GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest