Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vehement69

senior tag

válasz Ulkesh #364 üzenetére

na jó nem fogom ezt folytatni tovább, de még azért annyit, hogy nem lenne egyszerűbb túllépni ezen az egészen, mert semmihez nem vezet ezt te is láthatod?! a csípőből tüzeléshez meg annyit hogy ha valaki bebizonyítja hogy nincs igazad, azt ignorálod és rögtön más felületet keresel támadásra.

• vehement69

senior tag

válasz moonman #359 üzenetére

érdekes, 1 hét alatt mennyivel régebbinek tűnik az iPhone UI helyenként :P meg iszonyat jól néz ki a ez a teló WP7tel, de az almás még mindig jobban tetszik.

ezt a lekeríkett korszak vége végre eljött dolgot meg nem értem, valahogy kellemesebb a szemnek egy ív, mint egy sarok, kevésbé kelt 'durva' hatást

szerk: #360 végig offban van, aki mégsem úgy látja, annál biztos a böngésző romlott el :DDD

• vehement69

senior tag

válasz vehement69 #356 üzenetére

és mégvalami, egyáltalán nem égő bevallani ha valamit rosszul tudunk, az ember holtáig tanul. még akkor sem gáz, ha azt éppen egy Ulkesh javítja ki Moonmannek, vagy egy Moonman Ulkeshnek. meg tényleg, ez az IT világ elmegy ilyen vallásos irányba, mert egyszerűen senki se ismeri el, ha a másik fél (legyen az opensource, microsoft, apple, vagy a google, a nokia, akárki) nagyot alkot valamiben, egyszerűen fizikailag fáj vagy mi? :DDD az összes multi görény, egyik sem jobb a másiknál és csakis azért nézik úgymond a felhasználó igényét hogy eladva nekik a terméket még többez húzzanak le a fogyasztóról. ha lenne egy vegyélmegmindent hadsereg, akkor még mindig parancssorból kéne szöveges dokumentumot írni mert alapvetően egyik cégnek sem érdeke a fejlesztés, csak a verseny kényszeríti ki :O

abbahagyom a közhelypufogtatást, csak tényleg kurvára idegesítő, az első iPhone megjelenése óta erre várt a mobilos közösség, hogy a Microsoft mit válaszol majd a 7-es rendszerükkel, erre ugyanazokat hajtogatja mindenki, mint akkor. mert nem arról van szó, hogy amelyik hszben előfordul itt mondjuk az Apple vagy az iPhone szó azt egyből banolni kell, óhatatlan az összehasonlítás

• vehement69

senior tag

válasz Ulkesh #355 üzenetére

de Ulkesh ez megy minden topikban, mind a két oldal a másikra mutogat hogy ki kezdte (tényleg olyan mint egy óvoda, sosem értettem miért kell valakit pusztán a kora miatt tisztelni, sok felnőtt ember teljesen komolytalan..), meg hogy a másik miért ostoba és hogy én miért nem.. taknyos huszonplusz létemre azért nekem valamennyire sikerült elsajátítanom az okos enged szamár szenvedet. nem lenne semmi baj, ha néha előjönne a ki mit szeret és miért és miért jobb az mint a másiké fight, de szó szerint minden egyes iPhoneos, vagy Windows Mobileos/Windows Phoneos téma után többszáz hsz erről azért eléggé unalmas és ezzel nem is lenne semmi baj, mert mindenkinek szíve joga azt hangoztatni amit csak akar (elvileg), de azért ezzel szerintem mindösszesen annyit értek el, hogy a mobilarena szakmaiságát elviszitek önös érdekekből egy ilyen geek-fight irányba és így azok akik esetleg tényleg érdemben hozzá tudnának tenni valamit a témához/lennének érdekes meglátásai, azoknak nem lesz kedve beírni a topikba merthogy jamármegintezmegyikszpluszegyedjére. én is már bőven évek óta olvasom a lapcsaládot de egyre kevesebbszer van kedvem feljönni ide, főleg benézni a fórumba, és ha írok is valamit az általában arról szól hogy már megint miért ez.. persze 1 olvasó ide-vagy oda nem nagy cucc. bár amilyen sikeretek van (én is pár hsz-szel azért csak növeltem a forgalmat :DDD ), szerintem simán beleférne egy saját kiemelt topik nektek, amit el lehetne érni a mobilarena/az egész lapcsalád főoldaláról.. vagy minden ilyen cikkhez lenne egy topik és lenne egy dühöngő topik vagy nem tudom, mert ugyanúgy volna annak sikere de megmaradna az érdemi vita helye is, nem csak arról lenne szó kinek az apukája az erősebb mert ez kb egyelőre ez a színvonal.

és persze, az is igaz, hogy meg kéne tanulni objektíven értékelni és értelmezni a másik mondanivalóját, ha nem sikerül elsőre akkor mégegyszer elolvasni és nem kiforgatni a szavait, mindkét részről

• vehement69

senior tag

hú valamelyik moderátor nevezze már át a topikot magyar nyelvtanná/irodalommá mert elég komoly szövegértés/szövegelemzés folyik :DDD

mondjuk én a helyetekben (PH!-s moderátorok) azt csinálnám, hogy az első hsz-nél, amelyik láthatóan (mert igenis látható) el fogja vinni a témát egy másik irányba adnék a kedves fórumtársnak egy mondjuk 3 órás bant hogy addig élvezkedje ki magát máshol, de itt is 100+ hsz-t most törölnék ki. értem én hogy nektek ebből jön a pénz, na de egy idő után ez visszaüthet (gondolkodtam már azon is, hogy ulkesh, integra, moonman és nem jut már eszembe kik fizetett trollok? :D na jó, moonmanre azért ez erős lenne, de akkor is ... )

vagy kéne csinálni az MTV-n egy geek-fight valóságsót, ahol is lenne 3 ketrec, az egyikbe be kéne ültetni egy ulkesh-t wp7-tel, a másikba egy moonman-t iphonenal, hagyni 1 órát őket ordítozni, aztán beengedni őket egy 3. ketrecbe és ott pofozkodjanak xD

• vehement69

senior tag

mellesleg én pl amióta kijött a hír azóta nézegetem a videókat ha épp ide/oda tévedek, és meg kell mondjam többek közt ez a videó amit épp ebben a topikban linkeltek azért kicsit árnyalja a helyzetet. egyelőre még mindig biztos vagyok abban, hogy ez nekem nem kell, de nagyon sok jó ötlet van benne és úgy tűnik, annyi változtatást engednek majd a UI-n, hogy az az első képeken kifogásolt színek/funkciók átrendezésével azért barátságosabban nézzen ki (ami várható is volt, de azért nekem személy szerint elég nagy ledöbbenés volt a WP7 első ránézésre, még most is azért csalódás - hogy miért? nem tudom, valami mást vártam, lehet tényleg csak az iPhone miatt szokatlan ennyire, persze ezzel nem azt mondom, hogy egy iPhone klónt vártam :P ). de azért még mindig elnagyolt nekem és akárhogy is, nem tetszik a 24-es betűtípus mindenhol a kijelző tetején. viszont az meg egyértelműen jópofa, ahogy ezzel jelzik, hol jársz, de az hogy mindig kilóg valami, az meg valahogy zavaró, na mindegy..

• vehement69

senior tag

na hát ez a leggyönyörűbb, amikor 3-4 ember miatt a topik nem arról szól, hogy a hozzá kapcsolódó cikkben lévő információkat kitárgyaljuk, hanem egy idő után konstans mód ugyanarról a 3-4 emberről és hogy kinek van 'igaza', ki használ jobb/menőbb/satöbbib cuccot, pedig valószínűleg csak az igények mások.. van az a nagyon jó mondás, hogy ha neten/fórumban szájkaratézol, az olyan mint a paralimpia, ha nyersz is, akkor is ugyanolyan nyomorék maradsz.. :)

szerk: és ehhez kapcsolódóan, akinek nem tetszik valami, az már mindjárt köcsög epöl/májkrémszaft/tudjaatököm szurkoló stb stb, egyszerűen nem lehet leírni a saját véleményét az embernek mert abból egyből nekiugrás lesz..

• vehement69

senior tag

válasz Integra #220 üzenetére

nekem is az a legtaszítóbb az egészben :D de Redmondban valahogy nagyon szeretik ezt a kék színt

szerk a köv hsz-edre: én is vizuális típus vagyok, de ez a szövegelés nem tetszik akkor sem, nem a szifonos 32 millió szín egy ikonban a jó megoldás, de ez túl minimalista.. na de hát olyan király ötleteim vannak, el is megyek írni egy mobilos OS-t xD

• vehement69

senior tag

válasz vehement69 #211 üzenetére

oops egy kicsit lemaradtam a szerkről, de mekkorát változott a világ 3 év alatt, hogy a feleslegesen nagy tepszifonból, ami nem fér el a zsebemben eljutottunk a minimum 3.6 - 4 colos képernyőkig! :)

• vehement69

senior tag

na de legalább a Microsoft-fanboyok is rájöhetnek, milyen az amikor széttrollkodják a topikot olyanok, akiknek igazából gőzük sincs mit fikáznak ;] bár itt legalább olyan szempontból kiegyenlített a dolog hogy mindenki csak videókra/képekre alapozhat na de ha ezek után megint az lesz pl a köv iPhone bemutatójánál hogy az első szifon hiányosságait hozzátok fel, hát.. mindegy, szar ez az egész PH is már.. kéne valami Windows (i)Phone vs topik hogy ott verje ki a farkát mindenki

• vehement69

senior tag

válasz majom2 #163 üzenetére

lehet, hogy a Flash az Apple következő floppyja? :DDD

• vehement69

senior tag

válasz furio #154 üzenetére

pont ugyanezt vártam, hogy így fogok érezni a bemutató után.. na hát majd azért kipróbálom, ma este bagolykodok és eközben párszor újranéztem a képeket/videókat hogy szokjam, de valahogy nem bírnám elképzelni azt, hogy a telefonom menüje ilyen legyen

szerk: iPhonetól én sem várok reformot ezt kihagytam, de igazából amiért szerk, szóval várjuk a HTC mit tud kihozni ebből xDD ha a 6.x-ből indulunk ki, akkor azért még nincs veszve a helyzet :D

• vehement69

senior tag

válasz moonman #111 üzenetére

megintcsak az a dolog, hogy vagy működik valami 100%-osan, vagy nem érdemes csinálni. jó dolog az, de a visszájára is üthet és (legalábbis nálam) sokszor volt olyan a legújabb offisszal és windowssal is, hogy egyszerűen vagy nem működött valami, vagy egyszerűen szar volt az egész és csinálhattam újra (ez utóbbi office. az igazsághoz az is hozzátartozik hogy ez user error is lehet, mert kb mindig én vagyok aki a filézett halrúdban 6-7 szálkát talál, én harapok rá jóízűen az egyetlen kis dióhéjra a csokitortában et cetera, szoftvertesztelőnek elmehetnék :D ).

az Apple-ről meg senki sem mondta hogy tökéletesek, nekem jobban bejött a használhatóság és a kellemesebb látvány miatt, jobban érzem magam ha ezen dolgozok, ez ízlés és öklös kérdése persze. és igenis a kurva anyjukat amiért a ppc-seket szarban hagyták ha erre gondolsz, a legújabb milliós gép megvétele után pár nappal már elavultnak számít az azért nem semmi.. viszont itt az én példám, minden egyes OS frissítés után gyorsabb lett a gépem, ami azért MSnél nem mondható el (vista-win7 azért kicsit sántít :) ). igaz, ezek félig-meddig service pakkok egy kb tinédzser öszvérnek ha úgy vesszük :P

office-os apple-tervezőket kirúgni! bár nekem inkább azzal volt a bajom, hogy azért ennyi pénzért használhatatlan ( a szó legszorosabb értelmében!!) szoftvert kiadni, na hát az azért valami.

részemről hagyjuk ezt majd egy odaillő topikban talán folytathatjuk de értelme úgysincs továbbra sem, az összes kicsit rosszul fogalmazott mondanivalóm annyi lett volna a legelső hsz-ben is, hogy a Microsoftnál valahogy sose jön össze a kezelőfelület és a júzer ikszpíííriensz. legalábbis az én ízlésem szerint.

• vehement69

senior tag

válasz moonman #105 üzenetére

officecal meg pont az a baj, hogy tényleg olyan mint én (hangulat'szoftver'? :D), sokszor azt csinálja amihez éppen kedve van és az inkompatibilitás MSéknél úgy általában egy olyan dolog, amivel együtt kell élni - mondhatni egy életfilozófia a Microsoft termékek használata :D az viszont tényleg TÉNY, hogy a 2007 felülete piszkos jó lett. (itt zárójelben mint maces (tudom, undorító egy faj) azért idetartozik az Office 2008, amihez többet nem is kell mondani viszont, mint negatívum az Officecal kapcsolatban.. na hát az tipikus példája a trágyadombnak és a százalékos részesedés ellenére nem kéne legyinteni - vagy csinálják, vagy ne, de ha csinálják, akkor jól.)

• vehement69

senior tag

válasz moonman #101 üzenetére

nem ezt mondtam a braille írásos hasonlat meg azért volt mert azt hittem hogy vicces, a Microsofttal az a 2 baj van, hogy nem tudnak egy rendes kezelőfelületet összedobni (hmm, ribbon talán..), valahogy nem az egyszeri felhasználóknak készítik a szotverüket (sokkal jobb lenne egy külön home és egy külön vállalati windows - igen, ez most is így van, de az otthoni lehetne kicsit egyszerűbb, barátságosabb) és a másik baj az, hogy mivel az egész cég egy bálna így nem lehet egységes terméket alkotni, túl sok lépcsőn kell végighaladnia mindennek

szerk (moonman hsz-eire): igen, a elsőre is felfogtam (egyébként nagy ötlet, az iPhone legnagyobb hibája is ez, amit már 2 éve is leírtam, hogy az 1 dolog hogy mit látsz a képernyőből, de sokkal természetesebb az, ha lényegében a készülék kijelzője csak egy kis 'ablak' egy nagyobb felületre, amin szabadon mozoghatsz), de köszi a képeket, csak nem jön be a dizájn, ahogy a win7 esetében sem - mert a vezérlőpult feleslegesen túl van bonyolítva (nem tartom magam sztech analfabétának, de egyszerűbb beállítások, vagy közepesen sokat használt beállítások sokkattintásnyira vannak és nem logikus helyeken), a superbar otromba, valahogy túl van csicsázva.

ez mind szvsz, nem tény, az meg az én hibám hogy szélsőségesen fogalmazok

• vehement69

senior tag

válasz emvy #97 üzenetére

bocsi, a bing miatt visszaszívom. többire csak pár szóban reagálok mert ez igazából totál off téma, de az Office-t remélem nem komolyan írtad, a win7 szuper a motorháztető alatt, de az UI alapelvei megmaradtak ( = nem jó), servernek linux jobb több esetben, visual studiot, dotnetet nem használtam, sql-t most fogom tanulni, de nagyot mondani sem szabad már vagy mi van? :)

• vehement69

senior tag

válasz moonman #96 üzenetére

pontosan, tudom hogy le vagyok szarva magasról és nem is erről van szó. csak tényleg sokat vártam ám ettől.

nekem az a furcsa, hogy látszik az egészen,hogy nagyon sokat dolgoztak rajta, a sebesség így videók alapján teljesen jó, a funkciók is persze megvannak, csak valahogy az egész nem áll össze egésszé, átláthatatlan és tök géagyéi. meg nem barátságos, bár az előbbi reklámot végignéztem, a zene is tök király alatta meg minden, mégis olyan idegen.

• vehement69

senior tag

elég nagy MWC lázban voltam mostanság, nagyon vártam a mobilos windows 7-et..

amikor az első pletykák felrebbentek arról, hogy a Zune kezelőfelületét kapja meg, akkor gondoltam, persze tök logikus, de azért csak nem..

igazából tényleg nem tudom mi történik Microsoftéknál amikor elkezdenek tervezni egy szoftvert (ami nem játék.. XBOX és mIcrosoft games azért ott van!) az elmúlt év(tized)ek során bebizonyosodott ugyanis szerintem, hogy játékokon kívül egy rakás szart sem képesek rendesen egy kupacba összedobni. merthogy ennyire átláthatatlan és totálgagyi és béna és ízléstelen és és és.. nagyon csalódott vagyok, persze majd decemberben derül ki pontosan, hogy miről is van szó, de ennyire elcseszett egy kezelőfelületet.. állítom hogy Braille írással programoznak arrafele merthogy egy ember nem látta ezt még soha, az biztos. komolyan, mi a tök van? a windows7 is elég vérszegény lett, de az legalább egy (már-már) jónak mondható rendszer, így elnézzük. na de EZ? egyszerűen rossz a koncepció. és bár van ikszboksz lájv meg et cetera, de valami olyasmit vártam a windows phone 7-től, ami kényelmességben felveheti a versenyt az iPhonenal - pontosabban a köré épülő szolgáltatással. persze fél év múlva meglátjuk, milyen is ez az egész, de én pillanatnyilag nem látom azt, hogy a Microsoft valami jobbat, egyedibbet csinált volna. és pontosan ez a bajom a Microsofttal, soha nem jobbat csinálnak, csak máshogy csinálják ugyanazt mint a többiek (pedig pont az a lényege egy vállalatnak, hogy valami jobbat csináljon, mint a másik.. nem kell mindenben..). még a Badának is több értelme van, mint ennek. már várom hogy megnyomogassan mit is tud, meg lehet hogy csak szokatlan az egész így elsőre, de amekkora nagy durranásnak néztem ezt, akkora csalódás. részemről ez a Microsoft iPad (bár utólag az se tűnik olyan rossznak). majd a köv évtizedben, ha kijön a WP8, akkor talán mégis lesz windowsos telefon, de egyelőre mégsem :S

fejlesztői lehetőségekről valaki tud azért valami bővebbet?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés