Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• oalex

senior tag

válasz moonman #486 üzenetére

kicsit eltér a véleményem, de ez pusztán elméleti vita lenne, ezért inkább hagyjuk.

• oalex

senior tag

válasz kaller1 #483 üzenetére

"sztem az ms igen sokat köszönhet az xda-dev-nek, mert ha nincs ez a csapat, lehet régen kuka az egész platform..."

Ott a pont :R

• oalex

senior tag

válasz erdoke #469 üzenetére

Hát ez negyon jó :DDD :DDD

Talán ez vitte a pálmát:
    "6. Nothing that can be sexually arousing!! (I doubt many people could get aroused with the pic above but those puritanical guys at Apple must get off on pretty mundane things to find Wobble “overtly sexual!)"

meg ez:

"7. No apps will be approved that in any way imply sexual content (not sure how Playboy is still in the store, but …)"

• oalex

senior tag

válasz Ulkesh #432 üzenetére

ha nem érted mit akar mondani...,

Ezt inkább a fan-társadnak mond, mert ö nem értette, hogy mire célzod, lásd CD-DVD keverés.
    Én pontosan tudom. Ettől fügétlenül nem igaz. hogy az Apple, vagy akár itunes miatt nem használ már a világ CD-t.

Nem bizony, végül is nem ők voltak az elsők akik ezt az adathordozót végleg száműzték a gépeikből
    Akármilyen ostobának is gondollak, mégis mindig meg tudsz lepni azzal, hogy rá licitálsz. Te komolyan azt hiszed, hogy azért épült le a floppy piac mert az iMac-b már nem tettek floppy meghajtót?

Ezt nem azért írtam, hogy vitát indítsak
    Hanem miért írtad? a mondat vége kimaradt. Da akármit is írtál volna oda, az kapásból nem lett volna igaz.

Te a vitákért élsz. Minden topikba ahol csak látlak, csak vitatkozol, mindenkivel. Mindegyikben legalább 20 embernek magyarázod a bizonyítványt párhuzamosan és mindig az a 20 ember a hülye mert nem ért téged. Soha nem ismered be ha tévedtél. Gyakran kevered a szezont a fazonnal. Valamint megrögzött alma hívő vagy. Hírhedt vagy erről és est senki nem fogja elvitatni. Legalább ezt próbáld belátni, főleg, hogy rengetegen írták ugyan ezt rólad/neked.

Ki is voltál már ban-ólva pont emiatt. Sőt az mondja talán rólad a legtöbbet, hogy képes voltál azért egy második accountott is csinálni, hogy magadat meg támogasd a vitákba, de szerencsére lebuktál és ki tiltottak a másikat. Ez aztán a beteges!
    [link]

Annyira mániád ez, hogy még priviben is neki által zaklatni (ezért kellet, hogy letiltsalak). Még egyszer mondom (ezt már jó sokan írták neked, de nem hallgatsz senkire). Fordulj orvoshoz, mert ha valóban 40éves vagy, akkor ez csak rosszabb lesz.

Hires vagy a PH-n, meg a MA-n, ez idáig nem baj, hanem az, hogy miről vagy híres, ha nem tudod, akkor kérdez utána, ha meg igen, akkor nem tudom, hogy tudsz magaddal élni.
    Sugók neked egy kicsit: Nem az a baj ha az ember vitatkozni. Sokan szoktak vitatkozni, meg vitatni dolgokat, ez az egyik leggyakoribb a nyilvános fórumokon. Nem ezért van rád mindenki ki akadva. Veled egyszerűen nem lehet, viszont annál inkább erőlteted mindig.

És persze a végére az óvodás megjegyzéseid: Mindenesetre használj egészséggel sok floppyt... mintha az egész világ hülye lenne, hogy én bárhova is azt írtam, hogy egyáltalán használok floppyt (vagy akár CD-t). :C

De lám, már megint bele estem a csapdádba, pedig jó párszor megfogadtam, hogy nem álok veled szóba. Olyan mint ha egy olyan emberrel beszélnék, akinek csak szája van, de füle nem. Írogassál csak nyugodtam, minden erőmön azon leszek, hogy ne reagáljak...

• oalex

senior tag

Újabb rövidke interjú a WP7S-ről: [link]
    Árnyaltan megint arra utalnak, hogy HD2-n nem lesz W7

• oalex

senior tag

válasz bmwk1200s #429 üzenetére

Na ja, te nem személyeskedsz. Te minek hívod az amit te csinálsz, azaz a másik topikba való átjárkálás, csak a flame kedvéjért. Akármilyen szinten is vagyok, ez szerintem annál alacsonyabb.
    Az egész posztodban egy olyan dolog sincs ami az enyémbe felhozott dolgoknak mondana ellent vagy ismerné el. Mivel nem is tudsz. Tipikus fanboy lépés: Nem tudsz mivel érvelni, rájössz, hogy rosszul tudod amit tudsz és akkor inkább elterelem a dolgot. Helyesírás, :U , ez aztán terelés (arról nem is beszélve, hogy neked legalább van mentségem: angol anyanyelvű vagyok, de nem is ez számít).
    Minden amit most írtál, csak és kizárólag személyeskedés, de nem, te nem süllyedsz le az én szintemre (önkritikád az aztán van). Ezután írsz egy 12 soros posztot amiben csak az van. :DDD :DDD Jól van, én is csak sajnálni tudlak, akkor kvittek vagyunk? :DDD

• oalex

senior tag

válasz bmwk1200s #424 üzenetére

Ja, még annyi hogy a Flash mellőzésének semmi köze mac problémához. A html 5 mellett sem "kötelezte" el magát, annál kicsit mélyebbre nyúlnak a szálak. De ezt sem tudok, akkor nem tudom, hogy hol kéne kezdened.

Megint adok két tippet:
    Nála minden pénzről szól
    Flash= fut rajta más is nem csak web médiák = nincs appstore/jogdíj megkerülés = Apple kaszál
    html 5= jaja, de nem ám az ingyenes Ogg Theora codecs, hanem csak és kizárólag a fizetős H.264 formátummal = Apple kaszál.
    Bár ahogyan elnézem, ez neked már magas lesz. Viszont érdekes apple fanboy vagy, mert a legtöbb ezt a részt legalább tudja, hogy a Flash-t miért kerülgeti annyira a Jobs. Nem hiába pattognak, hogy már pedig tegye bele. Nézd meg pld. a macrumors fórumát.

• oalex

senior tag

válasz bmwk1200s #424 üzenetére

Amiket leírtál, abból egyértelműen lejön, hogy milyen tájékozatlan vagy. Ez odáig nem lenne gond, de akkor miért állsz le vitatkozni? "szerintem", "ha tévedek elnézést", stb. Igen tévesz, nem lett volna egyszerűbb utána nézned mielőtt el kezdesz böfögni?

-Ha nem ismered a történetét, akkor minek pofázol bele (igen most írják majd azt amit Ö is jóváhagy, de attól még jócskán vannak dokumentálva róla anyagok). Majd pont azt fogja magáról leírni ami kellemetlen (pláne azok után, hogy csak azt bizonyítja, hogy Ö milyen egy őszinte alak). Igen most mér kibékült a lányával, de sokáig tagadta, még bíróságon is és nem volt hajlandó tartásdíjat fizetni. Dokumentálva van, hogy azt állította, hogy "steril" csak azért, hogy nem kelljen.
    A te kis naiv világodban általában az a leghitelesebb önéletrajz amit magáról ír az ember. Ezek szerint biztos sokat olvasod Gyurcsány feri blog-ját és még sajnálod is, mert igazából ö csak áldozat. Komolyan hány éves vagy, hogy ilyet állítasz?

-Nem, nem a DVD-re gondolt. Megint csak nem néztél utána csak mondod a magadét. Legalább készülj fel mielőtt vitába szállsz. Konkrétan a CD említette és nem is véletlenül, hanem egyszerűn hülyeséget beszélt. kb mint a "ipad a legteljesebb internetezési élményt nyújtja" (nagyon teljes a Flash nélkül)

-Az csak a dolog egyik része, hogy abban sincs igaza, hogy vége a CD korszakának, hanem az a pláne, hogy azt állítja, hogy ez az Apple miatt van (na mégis adok egy kis puskát: itunes-ra utalt). És igen floppy-t nem használnak már sokan, de annak sem sok köze van a Applehez. Ennyire még te sem lehetsz elvakult.

-Steve Ballmert megér egy külön misét, de engem sehol nem fogsz látni öt védeni. Csak Apple fanatikusokat lehet az ilyennel kiborítani. Ezért is jársz át ebbe a topikba úgy hogy semmi érdemi hozzáfűzni valód nincsen. Engem meg hiába keresel az ipad topikba (ott hülyítsétek egymást amennyire bírjátok, ilyen jó, olyan jó).
    -Már csak ezért megérte az aláírásom, hogy az ilyen hülye alma fan-okat bosszantsam, mert képtelenek bármilyen kritikát megemészteni az istenüket illetően (az tökéletes). Ezért dörgölöm a szemedbe a kegyetlen valóságok, hogy legközelebb talán elkerüld az ilyen témákat.

Végezetül: nem, nem fogok linkelni, ha érdekel a téma (Jobs CD nyilatkozat, meg Jobs lánya, stb.), akkor szépen rá keressél rá magadtól.

U.I: jöhetsz itt azzal, hogy MS-fan vs. Alma-fan, egy kutya. De ajánlom a figyelmedbe azt a tényt, hogy ebben (az elvileg MS-fan topikban) egy darab olyan hozzászólást nem tudsz idézni amiben az van, hogy "ez az W7 kurva jó" vagy "nagyon bejön és király". Ismétlem, egyet sem tudsz! Ezért nem igazán mondhatni, hogy itt jó sok elvakult emberek van. Aki annyira oda van az MS ért. Elemben oda át nem egészen ez a helyzet. Szerinted ennek mi az oka?

• oalex

senior tag

válasz bmwk1200s #417 üzenetére

Dehogy véletlen. Na és? Letagadta a bíróságon vagy sem?
    De ebbe ne is menjünk bele, ha valakit érdekel, az úgy is elolvassa a Job bácsi történetét a netten.

Ott van inkább, csak neked, csak most, az aláírásomban a legújabb húzása. Azon siránkozzál inkább, hogy már a józan esze is elment, hogy ilyet képes volt állítani.

• oalex

senior tag

válasz joey04 #409 üzenetére

Az (ipad-os hitler) nekem telitalálat volt. Óriási sikere van. 1 hét alatt 4 millió nézőt nem könnyű összehozni a youtube-on, mert akármilyen címet adsz valaminek, ha sokan leszavazzák, akkor nem lesz nagy nézettsége. Ez viszont ügy 5pontos ahogy van. Tuti, hogy Jobs-ot álmába is kísérti az a videó és ez ne olyan mint a saját lánya, hogy csak úgy kitagadja a bíróságon, hogy nem az övé, mert ö steril (aztán persze mégsem, csak a tartás díja sajnálta).

• oalex

senior tag

válasz erdoke #400 üzenetére

Akkor talán vissza vonhatom átmenetileg a [392] posztomat.
    Nem mintha örülnék, mert jobb szeretem volna, hogy könnyed alakításokkal megoldható lenne a fejlesztőknek az át állás.
    Tényleg várjuk meg a MIX-et, hátha ott valóban mindenki okosabb lesz. Ez a min. elvárás, ha már 300,000Huf főlőt vannak a belépő jegyek. Kötelező, hogy annyi pénzért sok okosat osszanak meg a néppel :DDD

• oalex

senior tag

válasz kaller1 #393 üzenetére

Nem! Mind a 2 hamis. :N
    Már a topic elején linkelték párszor és ott kibeszéltük.
    W7 jpg képet megnyitsz a HD2 a kép nézegetővel, majd úgy lefotózod a készüléket.

• oalex

senior tag

válasz erdoke #385 üzenetére

Akkor én sok hülyeséget írtam le, mert rosszul tudtam a kompatibilitást. Elnézést ha bárkit félre vezettem.
    Tudnál még erről mesélni egy kicsit, mert nagyon érdekelne?
    Közepes programozási ismertekkel rendelkezem, úgy hogy ne félts a szak zsargonoktól.

Minden esetre ha így van, akkor az nagyon jó hír, mert kisebb csiszolással a lényeges programokat könnyedén át lehet majd írni. Azaz nem ugyan az lesz mint pld egy XBOX játékot PS-re is meg írni.

Nem lesznek teljesen ujjak az API-ok? Ez eleve nem okoz a árírásnál gondot, azaz nem egyszerűbb akkor már előröl kezdeni?

• oalex

senior tag

válasz #16820480 #380 üzenetére

Jaja, maradj már. Miért törne ki háború? Semmi hülyeséget nem írtál (és utána nem akartál még rá magyarázni még nagyobb helyességül). Oda is írtam a végére, hogy teljesen egyet értek veled. Teljesen kulturált a beszélgetésünk vagy nem?
    Nem tartanám magamat normálisnak, ha vitatkozni járnék ide, hanem, hogy informálódjak (gondolom, hogy te is). A vita akkor jön, ha valaki olyat állít amivel a másik nem ért egyet (még ez is teljesen normális). Viszont amit ebben topikban tapasztalhatunk, ez ennél tovább megy.... Az nem vita, ha egy ember azt mondja, hogy "a Ferrari az igazából egy repülőgép, mert nincs benne lekondicionáló" (tényleg nem túlzok mert kb. ez a szint volt). Majd 10 különböző irányból 10 különböző ember, megpróbálják bebizonyítani az élekézőjét. Mikor már az össze enciklopédiát is át lapoztuk ennek érdekében, akkor a hősünk, nem azt módja, hogy "belátom, tévedtem", hanem hogy valami olyannal folytatja, hogy "de a bálna az vízi majom".

Néz csak meg az utolsó 10 hozzászólás milyen (amióta nincs itt a kedves barátunk). szerintem jelzés értékű, hogy ha egy picit elmegy, akkor csitulnak a kedélyek. Igen tudom, ezt sem kellet volna ide írni, mert lehet, hogy megint vissza jön.

Sőt ami még érdekesebb, hogy az utolsó 10 hozászolásból egyik sem arról szól "hú de király a W7", ergo nem mondhatni egy MS fan tábornak. Ha valami akkor inkább negatívumokat fogalmaztunk meg az új rendszerrel kapcsolatosan. Azzal a nagy különbséggel, hogy ezek nagy része nyilvánvaló (igaz) információn alapszik.

• oalex

senior tag

válasz #16820480 #377 üzenetére

Valamit félre értettél. Én nem írtam olyat, hogy a kompatibilitást az átlag Joe miatt kellet felhagyni. Össze keverted két független mondatomat (talán két független paragrafusban is van a kettő). Olvasd el újra.

Az átlag Joe mondatom a appstore/marketplace re irányult.

A kompatibilitást a merőben új OS miatt nem volt lehetséges, teljesen más API, más nyelv, stb. Olyan mint ha Linuxon (PC-n) akarnád futtatni a SPB mobiel Shell-t (csak emulálva lehetséges).

Természetesen egyet értek azzal amit írtál, csak úgy kezdted a mondatod hogy "nem feltétlen..".

A másik amit elfelejtettek, hogy míg a Apple be zsebeli a 30% tiszta hasznot az összes 3rd party app-ból amit eladnak, addig az MS nem tudja ugyan ezt a jelenlegi rendszerrel megtenni. Bárki fejleszthetett és eladhatott a WM-ra bármit direktbe. Ez egy nem elhanyagolandó pénz forrás.

• oalex

senior tag

válasz Karma #373 üzenetére

pedig jó az a link... :F

Nem baj, nem maradtál le semmiről, dög unalmas, csak azért linkeltem nem volt jobb dolgom és W7-ről szól. :))

pld:
    Most ezt a mellé beszélés sokat fogjuk hallani az MS től...

Kérdés: "Ha jól gondolom, akkor a merev (kötelező) UI miatt korlátozva lesz az embereknek a választéka mivel mindegyiken ugyan az lesz"

Válasz (mellébeszélés): "Ahh dehogy, nem merev, nem lesz korlátozva. Lesz alternatíva, pld: billentyűs és billentyű-nélküli készülék, vagy hogy hány megapixeles a kamerája" (még a GPS-t is is oda mondta, csak rájött, hogy az hülyeség mert mindegyikbe kötelező és elharapta a mondatott) :DDD

Az igazi, öszinte válasz az lenne, hogy "igazából lényegi választék (eltérések) csak a HW oldalon lehetnek. A UI elképzelés az fix marad."

• oalex

senior tag

Inteview

Ez komoly?
    Lehetne az is a címe, hogy hogyan tud egy (csúnya) Microsoft fejes úgy beszélni a W7-ről, 10 percen keresztül, hogy az ég világon semmit nem mond el.
    A riporter pedig a nyelvi nehézségeken túl, arról adhatna leckét, hogy hogyan kell bele vágni egy interjúba zéró felkészültséggel és összeszedettséggel.

Kísértetiesen hasonlít az ATV "egyenes beszéd" című műsorához, de az TV2 sem jobb. Sőt a magyar politikai interjúk nagy része pont ilyen.

• oalex

senior tag

válasz Ulkesh #369 üzenetére

Mindkettő a hazai piac előnyeit élvezi, nem kell túlmisztifikálni.

WebOS? vagy akár Ericsson vs. Samsung az europai piacon.

Illetve a iphone-t viszik EU-ban (nem hazai piac), de a BB nem.

A többit már nem kommentálom, mert vagy valamiért csak kiegészítéseket írtál (amik nyilván valóak. pl. iphone érintő elterjedés) vagy semmi érdemlegeset.

• oalex

senior tag

válasz vehement69 #365 üzenetére

ezzel összefoglaltad ulkesh mivoltát:
    "a csípőből tüzeléshez meg annyit hogy ha valaki bebizonyítja hogy nincs igazad, azt ignorálod és rögtön más felületet keresel támadásra."

De hiába írod le te is, ha a PH-n regisztrál összes ember írná meg neki ezt privátba, akkor sem veszi észre magán.
    És akkor jönnek azok a hülyék mint én, akiket ügy felhúz ezzel a stílusával, hogy nekiállok személyeskedni, holott nem illene. :R
    Erre nincs mentségem. :( és igyekszem elkerülni itt a jövőben.

• oalex

senior tag

válasz Karma #362 üzenetére

Hát igen. A kompatibilitás egyértelmű volt (számomra). Nem mondták kik, de alap IT ismeretekkel rendekézőknek nyilvánvaló, hogy nem fog futni egy WM6 app az új rendszeren (kivéve ha valaki ír egy emulátort rá). Nem örülök, de nem is lehetett volna másképp új OS írni, max a régit foltozgatni (lást titánium).

A leszabályozott%menedzselt környezetnek végkép nem örülök, de azt is értem, hogy mennek a pénz után. App store jó példa volt. Ha jól tudom több WM alkalmazás létezik (nem is csoda, hisz az idő kezdete óta írogatják őket). De nem volt semmi szabályozás és mindegyiket külön meg kellet keresni (más más oldalakon). Ez az átlag Jóe-nak nem megy. De sajnos ők vannak többen és ahol többen vannak ott van a több pénz.

Napster ==> itunes
    Appstore ==> Marketplace

Más szóval amiben jó pénz van azt próbálja meg csapolni mindenki.

Semmi mentsége nincs az MS-nek, teljesen rosszul csinálták (bealudtak), mikor még nem volt iphone.
    Míg ezer éve már volt i-mate em (még álom sem volt az iphone) a világ nagy része nem ismerte. Azt sem tudták, hogy létezik érintős kijelző. Sokan a mai napig azt hiszik, hogy az valami apple találmány. Most is csak csóválom a fejem mikor csörög egy tárgyaláson a HD2--m és mikor előveszem és a képernyőt kezdem el bökdösni, megszólal a partnerem, hogy "az egy iphone?". Nyilván való, hogy egyiket sem fogta még a kezébe, de az egyik kurva jó marketinget csinált.
    De a legnagyobb talány a számomra mégis a BB. Míg a világ egyik felén piacvezető (USA), addig máshol meg az utolsók közt van. Nokiára ugyan ez az igaz. Képtelen az USA piacára normálisan betörni, felénk meg mindenkinek az van.

Nekem a fentiekből csak az jön le hogy:
    Egyáltalán nem az határozza meg, hogy melyik a legjobb, hogy mit vesznek az emberek, mert akkor mindenhol, ugyan az lenne a vezető. Sőt nincs is olyan, hogy legjobb.
    Sokkal inkább függ attól, hogy mit nyomnak nagyon a reklámban és mit látok a szomszédom/kollégáim kezében, valamint a kulturális különbségeknek is köze van hozzá.
    Ergo:
    Nyomni kell a reklámot ezerrel és jó sok ember kezébe kell oda tenni (akár repi példányt). hiphop piac vezető lesz, bármilyen rendszer is van rajta (BB, iphone, Android, Symbian, W7, W6, Maemo).
    Szerencsékre egyik cégnek sincs annyi pénze, hogy a világszerte ugyan olyan intenzitással reklámozzon. Így meg marad számunkra a kiélezett verseny.

• oalex

senior tag

válasz Ulkesh #355 üzenetére

Igen bevállalom férfiasan, hogy én kezdtem el a személyeskedést..

Konkrétan ulkesh eme kérdésére:

"Hol vannak az alkalmazások???" ha a kérdés környezettet is megnézed, akkor azt is látod, hogy nem egy kíváncsi kérdés, hanem kifogás ként hozta fel. (mind ezt egy 5 perce bemutatott OS re. Arról már nem is beszélve, hogy valahogy nagyon hiányzott ez e kérdés tőle amikor a iphone első bemutatója volt).

Válaszoltam ezt...

"Te szoktál gondolkodni mielőtt kérdezel?"

hidd el, nem nekem kéne szégyellnem magam, hanem neked.

Azóta csak übereli saját magát.

De tényleg ne kezdjük újra előröl, én is kimoderálnám a fél topickot (bele értve magamat is), ha moderátor lennék.

Az ulkeshes ketrec harcra én is vennék jegyet :DDD :DDD
    bmwk1200s: valószeg azért javasolták moonman-t mert hosszú múltja van ulkesh-el. Néz körül a fórumon. Neki sokkal jobban elszakad a cérna mikor ez a gyerek megszólal (a szokás 3 élű karjával a kezében).

• oalex

senior tag

Vissza kanyarodva a témához. Itt egy kép a még nagyon kezdetleges tárcsázóról:

• oalex

senior tag

válasz vehement69 #338 üzenetére

neten/fórumban szájkaratézol, az olyan mint a paralimpia, ha nyersz is, akkor is ugyanolyan nyomorék maradsz. :DDD :DDD

Ez nagyon tetszik és milyen igaz. Megjegyzem.

• oalex

senior tag

válasz Ulkesh #331 üzenetére

"a lényeg az, hogy sok" Windows Mobile "rajongó sincsen megelégedve alapból a készüléke tudásával, különben nem" használna főzött ROM-okat, nem használna registry patch-eket "egyik sem, itt a lényeg."

És a JB (miért nem jó úgy ahogy van)? Na meg a root-kit? Akkor végül minden készülék szar?

• oalex

senior tag

válasz Ulkesh #330 üzenetére

"A folytatás viszont a te negyedéves adataidon alapult."

Megint nem állítasz igazat, hogy ez neked milyen nehezedre esik. (2 posztodon belül, 2 hazugság. Komolyan szerinted nem kóros ez egy kicsit?)

A folytatás ott kezdődött, hogy bele kötöttél abba a mondatomba, hogy a HTC nek nagyobb (az ősz mobile piaci részesedése) mint az Aplle-nek. Ennek más semmi köze nem volt a negyedéves adatokhoz. De nagyon nyilvánvaló, hogy nem tudsz disztingválni. Két teljesen független poszt volt. Nézd már vissza könyörögve kérlek.

Ebbe kötöttél bele: [link] (magyarul itt folytatódott a vita)

Közben meg erre hivatkozó: [link]

Mind kettő másra volt válasz, nyilván valóan más adatokról is szólt, ezért nem is azonos.
    Most mit csináljak veled, ha folyamatosan kevered?

• oalex

senior tag

válasz Ulkesh #326 üzenetére

Persze... három élű kart. Ezért próbálod ide oda ferdíteni, ahogyan kedved látja..

"Mivel a vita eleve negyedéves adatokból indult ki, így valóban, én is azokkal válaszoltam."

Nem, nem, megint nem állítasz valósat. A vita ott indult, hogy szokás szerűen kihúztál a segédből egy adatott:

"Igen, ezt majd beszéljük meg 1 év múlva. Az MS végülis igen életképes a mobil piacon, ezt is alátámasztja a szédítő 2-3% amivel jelenleg képviseltetik magukat a piacon."

Erre válaszolta neked valaki, hogy az inkább 9%. Aztán egy másik ember meg próbált még menteni téged azzal, hogy te nem csak smart phone piacra gondolhattál, mivel "mobile" piacot írtál.

És innentől kezdve súlyos nehézségek adódtak számodra következő dolgok megkülönböztetésében:

1. Mobile piac kontra Smart phone piac
    2. negyed éves/éve eladás kontra ősz piaci részesedés

• oalex

senior tag

válasz Ulkesh #313 üzenetére

Én ezt írtam: "Ha az egész mobil piacot vesszük egybe, világszinten"

Na végre felfogtad, hogy mi a különbség.... (kicsit sokáig tartott)

Te: "Hát igen, aki meg piaci részesedés címén belinkel egy olyan felmérést ami az adott gyártó összes legyártott termékét veszi alapul visszamenőleg 5-6 évre"

Pont ezért nem azt írtam, hogy a tavaly első vagy második negyed évben eladott smart phonok...
    Nem akartam tovább magyarázni, csak eljutott a szürke alomanyódig, hogy mi volt a két adat közt az eltérés. Látod, ha előbb átgondolod és csak utána irkálsz, akkor megspórolunk 10 felesleges hozzászólást.

"HTC-nek kétszer nagyobb a piaci részesedése mint az Apple-nek"

Ez így igaz. Akkor lenne téves a megálapítás ha azt mondtam vólna, hogy a

"A HTC több készüléket adott el 2009 ben mint az Apple"

A két mondat nem azonos. Ezek nem coca-cola palackok, hogy már az első hónapban elhasználják. Tanuld meg értelmezni a mondatokat, meg azt is, hogy statisztikát többféle képen is fel lehet állítani.

• oalex

senior tag

válasz joey04 #317 üzenetére

Jogos. Tényleg pont azt írtad, hogy neked így a jó az iphone ahogyan van. Szerintem, akkor csalódni fogsz, mert nagyon az az érzésem, hogy a jelenlegin drasztikusan változtatni fognak (ez nem tény csak a véleményem).
    Én személy szerint örülök neki, mert ha olyannak rukkol elő a Apple (nekem értelem szerűen a mostani nem tetszik különben azt vettem volna) ami jobb lesz mint a W7 akkor bizony bizony az Iphone-t veszem majd meg.

• oalex

senior tag

válasz <NewL> #300 üzenetére

ezek a hsz-ok ugy emlekeztetnek mas topic hozzaszolasaira,csak ott pont forditva volt. aha ipad...

Javaslatodra át kukkantottam.
    Hát miért nem lep meg, hogy ugyan az a két fő kolompos ott is és a fél fórummalszmeben vitatkoznak ketten. Megint mondom, biztos mindenki más a hülye ott is, csak ők nem.
    Annyira aranyos (és szerintem erre céloztál NewL), hogy valóban majdnem a fordítottját fúják oda át mint amit itt. Hogy miért fikázzák a i-tampont akik még nem fogták a kezükbe, stb. :DDD :DDD
    Annyival hátba veregetem magam, hogy én semmilyen késztetés nem érzek arra, hogy oda menyek fikázni a Job új csodáját.

• oalex

senior tag

válasz kingabo #307 üzenetére

Na itt is még több válasz...

Valaki kérdezte, hogy színeket stb., lehet e változtatni (nem tetszik a kék, stb).
    Itt konkrétan rá kérdezett a csaj és mondták neki, hogy minden megváltoztatható. Nem csak a tiles-ban, hanem pld mailben, hogy milyen színű legyen a szöveg és milyen a háttér meg ilyenek. :C

Toljátok a videókat, egyre többet tanulunk. a 10-ik nél tényleg kiderül majd hogy az integra szoxxxx automatája is benne van :P

Egy kifejezetten szimpatikus feature a pivot a massages-ben, hogy csak olvasatlant mutasson vagy az összeset, stb.
    A többi részt még szokni kell.

Most eset le, hogy milyen tarolás lesz a szolgáltatoknak itt Magyarországon. Ugyebár itt nincsenek (usa-val ellentétben) $30-os unlimited data plan-ok.
    Ha ez a bemutató szerint tolja le föl a sok byte-ot a 3G-n, akkor nem kevés adat lesz. Ez persze azokat érintik, aki kimerítik majd a FB integrációját teljesen (pld. készülékkel készített 5-10mp fotókat egyből osztják is meg az FB). Valamint a haverokét meg folyamatosan töltik lefelé (ala "what new"). :DDD :DDD

• oalex

senior tag

válasz bmwk1200s #296 üzenetére

Hol személyeskedtem veled? (na jó, ezek után nem hagyom ki) Te ......!
    Ja hogy az a másik ...... volt, pedig veled is kommunikáltam nem is egyszer (és még nagyon sok más fórum társammal). Nem, nem én csak személyeskedni tudok.

Nehogy megköszönd, hogy részletesen megválaszoltam a kérdéseidet.
    Nem! Köszönöm, hogy az összes többi infó figyelmen kívül hagyod (te kezdtél sarkítani "csak"). Keresed, hogy mibe tudsz még bele kötni te is. Most a legújabb, hogy rakjam off-ba a kedvedért? Nem tűnt fel, hogy ezt szinte kizárólag ulkeshel (+majom) teszem? Dehogynem, csak akkor nem tudtál volna belekötni ha ezt is figyelembe veszed?

Nesze off-ba rakta, de azért nem a személyeskedésért, hanem mert ebben egy szó sincs W7-ről

A kipontozott részbe olyan jelző raksz be magadnak, amit szerinted megérdemelsz, rád bízom.

• oalex

senior tag

válasz Integra #304 üzenetére

Hát ahogyan veszünk. Most is ennyi az ára. Persze lehúzás, de én arra gondoltam, hogy azért mert W7 lesz rajta még jobban feltornáznak az árat.

• oalex

senior tag

válasz AS #302 üzenetére

kösz ismét a videót. Bár nem a leghatározottabb felhasználok egyike pötyögött rajta.
    Vadász csak tovább a youtubo-n ha nagyok leszünk megháláljuk ;)

Ár: Valóban én is úgy gondolom, hogy a HTC bele akar majd adni apait anyait, de a MS nagyon beleszólhat és neki az a célja most, hogy gyorsan sokan kézbe vegyék (terítsék a piacot), mert attól lesz népszerű. Egyszóval olyan orbitális nagy lehúzásokba nem vághatnak bele, szerintem a mostani HD2 árnak megfelelően fognak eljárni. És az még az iphone al is versenyképes, hisz a nagy nép azt is nagyon nézni fogja.

Amúgy tényleg kíváncsian és nem rossz hiszemben várom, hogy mit fog erre lépni az apple. ipad-ban semmi innováció nem volt, de hátha a 4.0 majd lesz.

Állati jó év végünk lesz nekünk, kütyü buziknak (szó szerint geekfest), talán még nem is volt ilyen kiélezte helyzet: W7, iphone 4, Android 3 (vagy már 4). Feneketlen zsebe és nagy/jól képzet fejlesztő csapata mindegyiknek van.
    Had szóljon...

• oalex

senior tag

válasz Ulkesh #292 üzenetére

A smartphone részesedések alapján meg sem közelíti az Apple-t, akkor mégis hogy jön ki ez az adat?

Sosem fogd megérteni, ha még mindig nem érted, úgy hogy kérj meg valaki mást. :O Én már beléd fáradtam. Magyarázzon neked a halál. Tim82 is tett egy finom célzást, de valahogy nem vetted.
    Plusz már századszor megfogadtam, hogy befejezem és most ezt végre be is tartom.

Iphone a király. Légy boldog. :DDD

U.I: ha még netán iskolába jársz, akkor részvétem a tanáraidnak. Kizárt, hogy volt már olyan, hogy helyesen feleltél, mert ebből az egész topikból, egyetlen egy olyan mondatot nem tudsz idézni magadtól ami megfelel a valóságnak (pedig rengeteget irkálsz). Tényleg nem tűnik ez fel neked? Néz csak vissza magadat az első poszttól kezdve.

• oalex

senior tag

válasz AS #288 üzenetére

Király vagy AS, hogy megtaláltad.

joey20 ot a válasz a kérdéseid java részére. Összegezve igen lehet! De talán ezen csak te vagy meglepve, mert ez semmi extra, de te még sem tartottad túl valószínűleg, hogy megoldott, különben nem kérdeznéd.

• oalex

senior tag

válasz Tim82 #286 üzenetére

Felesleges, csak beszél és aztán gondolkodik. :(

Az összes posztja ezt tükrözi. Légből kapót, adatok és hülyeségek. Azért keres mindig valami mást amibe bele köthet. Ahelyett, hogy egy picit is megállna gondolkodni azon, hogy miért derül ki a végén mindig, hogy már megint hülyeséget beszélt. De ezt már egyszer részleteztem.

Szerintem egy csomóan, csak röhögnek rajtam, mivel már mindenki feladta, hogy valaha is értelmesen megértesse magát a ulkeshel. Én meg itt verem a nyálam.

Na jó, tudod mit Ulkesh :

Az iphonenak 99% a piaci részesedése (mobil és smartphone, sot még a netbook piacán is)
    A Windows Phone 7 szar
    A Windows Phone 7 99% a FB és a Tweeter alkotja
    A Windows Phone 7 halálra van ítélve, mert nem lehet egyáltalán személyre szabni.
    A Windows Phone 7 halálra van ítélve, mert nincsenek hozzá alkalmazások.
    A Windows Phone 7 halálra van ítélve, mert nem pont olyan mint az iphone
    A Windows Phone 7 halálra van ítélve, mert kékek a tapéták
    A Windows Phone 7 halálra van ítélve, mert az Apple az egy életmód aminél nincs jobb.

Most már remélem mindében egyet tudsz érteni velem és nem lesz miröl vitatkozni :R
    Részemről lezártam.

• oalex

senior tag

válasz Ulkesh #284 üzenetére

Te nagyon okos. Az megint smart phone amit link-keltél.
    Elkúrtad! De végre valahára beismerted. Akkor ne kezd előröl az egészet. Elképesztő, hogy milyen hülye vagy. Tényleg nem válaszolok többet, mert csak magamat járatom le vele, hogy újra meg újra megfogadom, aztán mégis bele viszel.

1. Amit linkeltem (képet, linket) az még a smart phone volt. Anroid részesedés Q2 (második negyed évben), szóval nem igazán friss, de a windows nem változott sokat ezért az nem volt érdekes. Az android viszont mindenkit be előzőt növekvési dinamikában. Decemberben már majdnem 6% volt az android egymagában csak Amerikában (nem 2.8% mint ami ott van).

2. Amire utána választódtam (másodszor és nem is neked) az meg már a Mobile Phone volt Világszerte ősz eladót darab az össze többi gyártóhoz képest. Hidd el, hogy messze nem adtak még el annyi iphone-t mint amennyi készüléket a HTC gyártott (tudod, nem csak magának gyárt).

Pontosítás??

Amit most te linkeltél azon megint a smartphone van rajta. Ráadásul az egy éves adat (2009Q1). És azzal támadod a Mobile phone posztomat.

Ha vitatkozni akarsz, akkor legalább keres friss adatokat és ne a seggedből beszélj.

Nemzetközi piaci részesedés gyártónként a teljes mobil piacon:
    [link]

• oalex

senior tag

válasz joey04 #282 üzenetére

milyen megújulást szettnél az iphonra? mi nem tetszik a jelen állapotában?
    Egy gombnyomással tudod indítani az alkalmazásokat amiket felsoroltál. Mi kell még?
    Tényleg érdekelne, egy elfogulatlan iphonos szájából, hogy mi a baj a jelenlegi (iphone) ui-al? (feltéve ha annak tartod magad)
    csak hogy lássam, hogy egyáltalán milyen irányba próbálhat meg elmozdulni az apple, ami nem fog hasonlítani a W7-re és nem is Mobile Shell kopintás, szóval valami új...

• oalex

senior tag

válasz joey04 #270 üzenetére

"Azért érdekel, mert én most így használom a telefonom, és eddig az android rendszer volt a legközelebb ahhoz, hogy ezeket teljesítse, de az sem volt 100%. Az új rendszerek közül a Bada nem képes ezekre együttesen, így a w7 maradt, aminek van elvi esélye."

Remélem, hogy felfogtad, hogy 2010 nov, de inkább decemberről beszélünk.
    Szerinted addig ölbe tett kézzel fog ücsörögni az android? Így messze nem csak a W7 maradt neked sem (elvileg sem). Majd ha eljön az ideje, akkor körül nézel a piacon, hogy mi van és választasz. Most még úgy sem döntheted el, ezért felesleges választani. (arról nem is beszélve, hogy iphone-ból is bizonyára lesz új kiadás, bár nem tudom, hogy hogyan fognak,(ha fognak) eltérni a mostani icon palettától. Véleményem az, hogy édes kevés lesz, ha csak pár új programot adnak hozzá mint tavaly (lásd a tavalyik digital compass) és kijavítanak pár hiányosságot (pld. copy/past, MMS, bluetooth).

Amúgy tényleg nagyon érdekes lesz, hogy mit lép az Apple a W7 re, mert ha szerintük is szar, akkor igazából semmit. Ha viszont nagyon átdolgozzák (új alapokra helyezik a felületüket), akkor be kell látni, hogy fenyegetve érezték a piacukat. Magyarul szerintük is egy életképes ötlettel állt elő az MS. Ez lesz ám az igazán ciki a sok elfogult fanatikusnak, akik már most szidják, azt amiről még oly mi keveset lehet tudni.

Már csak 4-5 hónap és kiderül.

FB/tweeter utálat ide vagy oda (én sem használom) van egy kb. 155 milliós napi felhasználó bázisuk. Ez egy akkora piac, amiről csak álmodozik az összes smartphone gyártó. (csak referencia ként ősz iphone eladás kb. 17mill.).

• oalex

senior tag

válasz <NewL> #277 üzenetére

Na ja, biztos arra gondolt. Ha az egész mobil piacot vesszük egybe, világszinten akkor ott még 0.2% sincs az Applenek (egészen pontosan 0.12%) 2010-ben. Attól még a HTC-nek egyedül is több van.
    Szóval ha ezt tudta volna, akkor fel sem hozta volna a témát.

• oalex

senior tag

válasz joey04 #270 üzenetére

Már eleve érvénytelen a kérdés.
    Te megint programok megnyitásáról beszélsz, jó részüket még meg sem írták az új rendszer alá. Mint számos helyen (és a videókon amit megnéztél) a műveletek vannak előtérbe helyezve értelemszerűen nem az a cél, hogy program icon-okkal legyen tele pakolva a képernyő az iphone-hoz hasonlóan. Amúgy ezt a jelenlegi (sőt a régebbi) WM-al is meg lehetett tenni. Ha ez lenne a cél akkor nem is kell új W7.

Továbbá nyilván valóan csak azt tudom én is amit te is láttál, egyszóval amit nem mutattak meg, pld számoló gép, azt nem tudom, de te sem, így nem érvényes azt kritizálni amit nem tudunk, se pro sem kontra (itt most nem konkrétan rád gondolok).

Összegezve, semmi extra nincs azokban a feladatokban amit leírtál, minden mezei WM képes rá. Ne ez a cél ha újat/jobbat akarunk.

Rengeteg idő van még a megjelenésig és mindenre szépen lassan választ kapunk.
    Ezekre a kérdésekre (3G, airplane mode, stb.) te sem tudtad a választ a iphone bejelentése után kapásból, akkor most miért várod el?

A mondanivalóm lényege, hogy amit nem tudunk még, azt ne kritizáljuk. Max. kérdés ként merülhet fel. És én is kíváncsi vagyok a válaszokra. Természetesen mint minden épeszű ember, azok alapján fogok majd dönteni, ha eljön az ideje. Viszont vannak olyan kényszeresek, akik hozzánk hasonlóan nem tudják a választ, de minden áron már most el akarják dönteni, hogy nem jó, vagy jó. Könyörgöm, ha már most tetszik, akkor sem tudod megvenni, akkor minek már most eltemetni? Kisem próbáltuk még élőben.

Remélem egyet tudsz érteni...

• oalex

senior tag

válasz Ulkesh #268 üzenetére

Ha kapsz linket akkor sem fogod elismerni, hogy hülyeségeket beszélsz, de itt van egy hátha:

És ez csak USA, ahogy sokkal dominánsabb a BB meg az iphone mint bárhol máshol.

Link: [link]

Link: [link]

Ha világ szinten nézük, akkor meg 9%

wikipedia:

[link]

Na, a te linked?

• oalex

senior tag

válasz bmwk1200s #261 üzenetére

Tudom, hogy nekem a képernyőzár feloldásától 2 érintés, hogy felhívjam a legfontosabb személyeket, 3 ha valaki mást akarok.
    Eszembe jutott a net, amit írtál is. Nekem, megint csak a képernyőzár feloldásától, 2 érintés, hogy megnézzem a kedvenceket és nyilván sokkal több, ha akkor kell bepötyögnöm a web címet.
    A kép nézegetés 2 érintés, konkrét kép 3 érintést igényel.
    Szóval ha már engem találtál meg ezzel, akkor kérlek írd le nekem hogy megy ez winmo-n, mert tényleg nem tudom.

Kezdeném is az elején (ezt nem is kérdezted, de mégis a leggyakoribb műveletek egyike):
    Megnézni, hogy egyáltalán van e üzenetem (SMS vagy Mail):
    iphone: 2 érintés (HW gomb majd képernyő zár feloldás)
    W7: 1 érintés (csak HW gomb és a képernyővédőn látszik is)

innetől kezdve kihagyom a zár feloldást meg pont ugyan annyi érintés mind kettőnél.

Felhívni valakit::
    kedvencek közúl:
    iphone: 2 érintés
    W7: 2 érintés (rá kattintasz a képére 1, majd rá kattintasz a "call mobile"-ra 2.)
    (itt kiemelném, hogy nem is kell külön beállítgatnod a kedvenceket, mert a recent alatt magától aggregálja a leggyakrabban hívott számokat)

telefon könyvből:
    iphone: 3 érintés
    W7: (1 people, 2 kiválasztod, 3 call mobile)

Bongészés:
    (web oldal neve begépelés nyilvánvalóan ugyan annyi mind kettőnél, cím hosszúságtól függően)
    iphone: 2 érintés
    W7: 1 vagy 2 - itt több változat is van-. 1 bing/search gomb, 2. enter. vagy csak 1 ha kedvencként a startup screen tiles közé ki van rakva a web oldal (dinamikus).

Kép nézeget:
    iphone: 2 (3-ik a konrét kép)
    W7: 2 (pictures 1, majd amit akarsz, vagy recent vagy album vagy más és itt is 3-ik a konkrét kép).

nemhogy 4, de 1 kattintásbeli különbség sincsen. majom remélem, hogy olvasod, sehol nincs 5-6 kattintás a fenti példákban. De még mindig szívesen megválaszolom az amire te gondoltál. Vagy bujkálj tovább és nehogy beismerd, hogy a seggedből húztad ki a hülyeséget szokás szerint.

P.S: Amúgy ahogyan moonman is írta és úgye ez a pláne a W7-ben, hogy mindenhonnan elérhető minden. Nem programokat nyitsz meg ellenben a iphonal, hanem műveleteket hajtasz végre. Kifejezettem erről szól az MS új koncepciója.
    Ha nagyon keresünk erősséget a W7-nál, az pont a komplex műveltek végre hajtása, amivel jobb mint a iphone. Ott bizony bizony a W7 nél kevesebb kattintás kell mint iphonál.

• oalex

senior tag

válasz bmwk1200s #261 üzenetére

Nem neked írtam az egészet, csak az elejét.

Mindettől függetlenül máris írom a műveleteket, hátha bujtatottan figyel a majom, csak szégyenli, hogy hülyeséget beszélt.

• oalex

senior tag

válasz bmwk1200s #258 üzenetére

Ez teljesen tiszta beszéd. Senki nem fog neked esni, mert ez tetszik, vagy az tetszik. Azt minden épp eszű ember tudja, hogy szubjektív.
    Ha végig olvasod a topic-ot, akkor látnod kell, hogy ulkesh meg a majomával sem azért szált vitába bárki, mert "tetszik neki" vagy "nem tetszik neki". Sőt sokunk még nem döntötte el, hogy teszik e vagy sem.

Az veri ki mindenkinél a biztosítékot, hogy míg egyik helyen olyan mondatokat ecsetelnek, hogy "a tények makacs dolgok", addig a másik helyen meg olyan érveket próbáltak felhozni a véleményük támogatására, amik nem fedték a valóságok. Nem fogom ismételni magam, csak fuss végig a topik-on és érteni fogod.

kb. olyanok voltak az érvek, hogy "azért lett szar az iphone mert nem lehet vele ékezetes betűket írni"= ugye nem az a baj ezzel a mondattal, hogy nem tetszik nekem az iphone, hanem, hogy rosszul tudom amit gondolok, mert igenis lehet vele ékezettet írni.
    És mire kijavítanak, hogy de igen lehet, akkor nem, hogy beismerném, hogy tévedtem, hanem máris lököm a másik hülyeséget. Remélem érthető.
    Na jó mégis pár példa:
    Szar...
    "mert kötelezően néznem kell a FB meg a tweeters": nem igaz mivel személyre lehet szabni, azt, hogy mi jelenik meg.

"mert ha kikapcsolom, akkor gyakorlatilag egy üres képernyőt fogok bámulni": úgy megint nem igaz, hisz a FB, tweeter csak egy töredéke (az egyébként is kezdetleges) UI-nak (hub). Ott van az Productivity (naptár, outlook, task, stb), People (contacts, stb). Massaging (SMS, mail, stb), Internet, Games, Music, Pictures, Videós, Apps, Marketplace, Bing, stb. Itt még olyanok nem is voltak, hogy Weather meg hasonló okosságok, amikhez nem is kell nagy fantázia, hogy tudja az ember, hogy lesz olyan hub.

"mert nincsenek apps-ok": könyörgöm, dec i megjelenés, hány app volt az első iphone bemutatóján? most írják majd őket hozzá, pont mint az iphone-hez. Mennyire kell makacsnak és ostobának lenni, hogy azt gondoljuk, hogy nem lesznek rengetegen hozzá.

"mert csak 8 app hoz lehet shortcut-ot adni", ezt már nem is kommentálom.
    és mikor már azt hiszi az ember, hogy teljesen kifogyott a hülyeségekből, akkor...

"mert 5-6 érintés kell a műveletek végre hajtásához, míg az iphonal csak 2": Erre kérünk egy konkrét példát egy olyan műveletről ami szerinte az egyiken 2 érintés és a másikon 6, de arra már nem futja neki. Inkább kereket old (ez konkrétan a majom volt).
    Da ha magunktól is végig gondoljuk, tudjuk, hogy baromság. Vegyük a legalapabb funkció "felhívni valaki a telefon könyvből". Nézzük csak meg, hogy hány lépés az iphonon. És a W7-en (demo-n ki lehet próbálni)? Vagy vegyünk egy web oldal megtekintését? Vagy egy kép megtekintését? vagy inkább egy levél írását? bármit...
    Semmilyen fölényt nem látok. Ha te igen akkor kérlek, hogy jelezd egy konkrét műveleti példával és én bebizonyítom neked, hogy nincs igazad, azzal, hogy levezetem neked mind két készüléken ugyan annak a műveletnek a végrehajtását. Ennél korrektebb ajánlatot keresve sem találsz.

• oalex

senior tag

válasz Ulkesh #181 üzenetére

Na itt feladom, vagy direkt csinálod, vagy ....

Semmi nem igaz abból amit írtál. De tényleg egy szó sem. Mindenki elfogadja, ha nem tetszik neked. Odáig nem is lenne baj, de legalább olyan érveket mondjál, ami fedi a valóságot, mert különbem csak magadat csapod be és járatod le.

Szerinted mindenki más hülye és azért magyaráz neked (és a majom barátodnak, ál account-odnak). Nem azt magyarázzuk, hogy szeresd meg. Egyáltalán nem. Egyszerűen azt, hogy amiért írtad, hogy szar az pont nem jogos, mert a hiányos ismereteiden, téves feltételezéseiden alapul.

Egyrészt olvasd el amit kumite írt neked. Nem a FB köré épül. Azt a részt én sem fogom használni ha ilyenem lesz.

"Másrészt az, hogy itt páran feltételeztek valami (konkrétan, hogy ezek a funkciók kikapcsolhatók), az nem jelenti azt, hogy igaz is. Semmit nem tudunk a beállításokról, testreszabhatósági lehetőségekről, mert erről semmit nem mutattak."

Ez nem feltételezés, ezt mondták és mutatták is a Videón. Külön hangsúlyt is kapót. Hányszor kell még leírni, hogy felfogd. Személyre szabható a start lap.

• oalex

senior tag

válasz majom2 #170 üzenetére

"itt bizony keményen hajnal volt már mire megjöttek az infók. baromi fáradt voltam és ilyenkor előfordulhat h 1-2 dologról lemarad ez ember."

Ez idáig nem lett volna baj, de ahogyan erdoke írta, akkor minek kell trollkodni, ha tudod, hogy nem vagy felkészülve?
    Amúgy már jó sok időd volt végig gondolni, de még mindig nem tudtál egy darab olyan példát mondani egy műveletről amit szerinted a WM lassabb végre hajtani (több lepésből ál), mint iphone-on Nem véletlenül kérdeztem, sejtettem, hogy csak kötözködsz.

Te ulkeshel rokona vagy? Nagyon hasonlítasz rá abban, hogy nem látja be, hogy téved, mert még mindig ugyan azt a dudát fújja, hogy olyan is van benne amit Ö nem használ és ezért szar a rendszer (pedig már 100x le lett neki írva, hogy kikapcsolható/helyettesíthető).

Na mindegy, csak magamból csinálok hülyét, hogy újra meg újra abban a naiv elképzelésbe ringatom magam, hogy ész érvekre hallgatok.

Újra összegezve mindenki számára, itt a nagy részünk nem akarja azt mások torkán letolni, hogy jó az új platform. Sokan közülünk még nem is tudnak dönteni. Egyszerűen ízlés kérdése.
    Hanem az a baj a két figurával, hogy jobb híján azon lovagol (hogy azért szar), mert olyan is van benne amit nem használ. Azóta már végre eljutottunk oda (bár ezt is 100x kellet neki leírni), hogy kikapcsolható és mással helyettesíthető, de most jön a következő nagy ötletével. "ha kikapcsolom, akkor üres a képernyő" :O, persze ez sem igaz, de azt majd magyarázza meg neki a halál, hogy miért nem, mert soha nem látja be, hogy "tévedtem", pedig itt már nyilvánvalóan párszor bebizonyosodott.
    Egyszerűen csak előrántja majd a zsebéből a következő kifogást.

Egyszerűen elébe lehet menni dolognak egy kérdéssel: "Ha nem lenne benne FB meg hasonlóak gyárilag akkor tetszene?", Ikonokról indított apps a nyitólapon és kész? Ezt a legegyszerűbb össze hozni.

• oalex

senior tag

válasz moonman #145 üzenetére

Na már nagyon off ba menyünk, de..
    Na nem kellet volna részletezni, én ismerem őket. Sőt talán mind használtam is. Csak példának szántam.
    Konkrétan a Sharepoint, Groove és a Live Mesh nagyon sok mindenben hasonlít. Szerintem A Live, mesh, sharpoint, groove, MS My phone lehetne egyesíteni és mindenki azt a részét használja ami neki kell. De ezt most itt tényleg hagyjuk, mert nem ide tartozik.

Cloud az elírás, még csak egy tervezés alatt lévő rendszer én nem is csak az MS-é, csak én emlékeztem rosszul. [link]

• oalex

senior tag

válasz moonman #138 üzenetére

Minden esetre bízunk a legjobba. Jó vas a HD2 úgy hogy jó lenne, ha menne rajta, de ha nem akkor jöhet a HD3 (ráfizetéssel), bánom is én (valamennyiért majd csak el lehet adni a HD2-t is).
    Vannak akik még most is Universalt használnak :DDD.

De előtte még sok idő van, meg még semmi sem biztos.

MS is úgy cserélgeti a szolgáltatásokat mint más az alsó gatyát, ki tudja, hogy egy év múlva i lesz a jó.
    Csak pár példa ami nagyon sok mindenben üti egymást. Valamint a mezei usereket az őrületbe kergeti, hogy most melyik mit is csinál igazából.

MS okosságok:
    Live/MSN
    Cloud
    Sharepoint
    Groove
    Mesh
    Exchange
    MS My phone

Nagyon sok mindenben átfedik egymást, de mindent egyik sem tud önmagában. Ideje lenne egybe gyúrni az egészet, mert már nagyon kaotikus. Szerintem a W7 is ebbe az irányba haladna, de most nekik is problémás lesz.

• oalex

senior tag

válasz sippet #128 üzenetére

mikor 2 honapja megjelent a wm6.5.3, ki a pocsom gondolta volna, hogy ezek ilyet is tudnak?

Igen találó mondat, minden benne van. Ulkesh-el nem érdemes vitatkoznod. Sajnos nem csak elfogultságról van szó (mint láthatod), többen több irányból próbálták meg ugyan azt elmondani, de hiába. Félre érté ne essék, az új rendszer vagy tetszik vagy nem, az szubjektív (személy szerint én magam még nem tudom, hogy hova tartozom), de hogy olyan dolgokkal próbáljuk lehúzni amit csak mi magunk találtunk ki (mert szartunk átunna nézni), az nagyon gyerekes.

• oalex

senior tag

válasz moonman #124 üzenetére

moonman, erdoke!

Ti is úgy vettétek ki (feltéve ha végig néztétek), hogy Balmer olyasmit mondót, hogy Qualcom partnerség és sajátos core lesz, meg teljesen új "instruction set" (olyasmi lehet mint a z Intelnél a SSE3). Azaz nagyon valószínű, hogy nem fut a HD2-n (mivel azt a jelenlegi snapdragon tuti nem tudhatja).

Nem akarom vissza keresni azt a részt, de azt hiszem a harmadik felvonásban volt, amikor másodszor jött elő Balmer (mielőtt bemutatta a Communications VP, vagy az is lehet, hogy VP mondta és nem Balmer).

• oalex

senior tag

MWC: Can Windows Phone 7 Series Multitask?

So here's the story on multitasking in Windows Phone 7. According to the director of Windows Phone:

The core operating system is a modern multitasking operating system. If you play music for example, the music will play back as you navigate around the experience...if you're using email, we have great support for push email and that happens in the background.
    For third party applications—we'll get into a lot more detail on this in MIX—but we have a few ways we're going to make sure that third parties can bring their value to the user even when the app is not running. Live tiles are an example. Data feeds in the hubs are another example for some apps.

It looks like multitasking will work much like it does on the iPhone, but with a little more flexibility. Certain apps will be able to run in the background (meaning, default apps like mail/music/etc) while third party apps will be able to tap into its own tile on the front page (and thus become a data feed) or perhaps make use of a system-wide notification system (like on the iPhone). Unless there's a big surprise in store from Microsoft, switching applications will be much like on the iPhone. You'll go back to the home screen, open the program launcher by swiping right, and open up the app you want to use. Hopefully if this indeed the reality of the situation, you'll be able to assign a hardware button to quickly launch the program picker (shown above).

Forrás: pocketnow

• oalex

senior tag

válasz moonman #116 üzenetére

most mitakarsz itt a szaros középkategóriás HD2-ddel, arra úgysem kapsz hetest, úgyhogy örömködhetsz tovább a 6.5.x-nek. :D

:DDD :DDD :DDD
    Ez nagyon jó volt :C
    Nekem is mondhatni, egyik szemem sír a másik nevet.

P.S: tudom, hogy neked is az van (meg nekem is) épp ezért tetszett a poén :)

• oalex

senior tag

válasz Karma #80 üzenetére

Sense <> MS
    Sense <> OS

Sense = 3rd party UI app
    Sense: Ha leveszed pld twitter app-ot (mert te azt nem használod), akkor nem fog a helyén tátogni egy lyuk, ha esetleg erre céloztál.

U.I: tudod, hogy nem nézlek hülyének :P

• oalex

senior tag

válasz Karma #72 üzenetére

Egyébként Ulkesh kérdése nem hülyeség, ha ezeket még ki is lehet venni a főképernyőből (nagy ürességet hagyva a helyükön, ami nem túl szép, de használható), lehet őket másra cserélni majd? Gyanítom igen, hasonlóan a home screen pluginekhez persze.

Azért volt hülyeség mert neki ált kötözködni anélkül, hogy utána nézet vólna, vagy át gondolta volna.

Amúgy igen lehet (sok minden) mással helyettesíteni. Annyira azért ne nézd már ennyire le a MS fejlesztő csapatát.

• oalex

senior tag

válasz majom2 #71 üzenetére

#70: ne ferdíts, kettőt írtam nem egyet.

Nem ferdítek (legyen 2), mondj már egy konkrét példát (egy műveletről). Nem általánosan, hogy ide is lehet lapozni meg oda is. Írd le, hogy milyen műveltetett szeretnél végre hajtani, ami 5-6 érintés igényel és iphonon csak 2!
    Ha erre nem vagy képes, akkor csak a levegőbe beszélsz.]

• oalex

senior tag

válasz majom2 #66 üzenetére

És mihez kell 5-6 gesture (ami iphone-on csak 1-2). Megint csak vakon kötözködsz.
    Mondj egy konkrét példát. Csak egyet, könyörgöm!...Na erre mondtam, hogy nem gondolkodtok mielőtt beszéltek. :(((

Amúgy, mivel természetesen itt is lesz sok app., azoknak a shotcut-ját biztosan kipakolhatod egy screenre és ott lesz mind egy kvantitásra. Ez a WM6-on már szintén évek óta megy, szóval nem az egyik iphone erősség.

Mi itt most az összetettebb műveletekről beszélünk (Lásd "bemutató"), mert ez az amivel jelenleg jobb mint az iphone és a WM6. Egy klikkes program megnyitás a legrégebbi WM is tudja.

• oalex

senior tag

válasz majom2 #62 üzenetére

Nem kell kerülgetni, hanem ott írtam, hogy személyre szabható. Legalább néznétek végig a videót mielőtt beleköttök hülyeségekbe. :( Ez olyan "csak azért is szar" komment. Fölég a barátodtól.

• oalex

senior tag

válasz Dare2Live #43 üzenetére

Nem tudom, hogy neked milyen telod van, de én szinte heti/napi szinten rakok az enyémre valami újat (vagy új verziót). Úgy hogy nekem nem mindegy hogy most leállnak e vagy sem.
    Ha valami WM6.5 -os készüléked lenne, akkor értenéd, hogy mire gondolok, mert csak a nagyon mezei júzer nem cserélte le (vagy legalább próbálta ki) csak az utóbbi 50 napban következőket.

Apps:
    Sense (Manila) 2.5.x (legalább 4 új verzió ez idő alatt volt: e-reader tab, docu tab, stb)
    SPB Mobile Shell 3.x.x
    Resco Explorer 2010
    Opera Mobile 10 Beta 3
    SKTools v.4.5.1.3
    stb... (majdnem a végtelenségig folytathatnám)

Talán a Opera kivételével mindegyik jobb lett mint az elődje. Ezért nekem nagyon is hiányozna, az, hogy most majd belassul minden. Most direkt nem akartam teljesen újakat is írni, de az is van bőven.

• oalex

senior tag

válasz Ulkesh #12 üzenetére

Ulkesh

"Aki nem használ Facebook-ot, MS Live-ot, XBOX-ot és egyéb csodálatos közösségi varázslatokat, az mégis mire fogja tudni használni ezt a rendszert? Levélnehezéknek?"

"Hol vannak az alkalmazások???"

Te szoktál gondolkodni mielőtt kérdezel? :( :( :F :F :W

Az összes platformra van valamilyen FB (stb) megoldás (a kedvencedre is), aki nem használja az nem ("you can customize manually" elhangzot és be is mutatták).
    Iphone első bemutatóján milyen alkalmazások voltak? (ezt csak ezért kérdem, mert ha jól sejtem iphone fan(atikus) vagy, így talán még számodra is érthető a hasonlat. ;] ;]

• oalex

senior tag

válasz Dare2Live #39 üzenetére

Mivel tűnik ez jobbnak mint szifon?

100x jobb integráció (más szolgáltatásokkal) és nem egy rakás passzív ikon van a nyitó lapon, hanem sokkal dinamikusabb és ugyan ez igaz az egészre. Még nem tudom, hogy szeretni fogom e, de az egyértelműen lejött abból hogy végig néztem a videót, hogy minden összefügg mindennel. Talán az intro tudja jó bemutatni, amivel kezdték a konferenciát. Az iphone olyan mint egy folyosón sok ajtó (icon) és ezeket nyitogatod és mind különböző szobába vezet. A W7 pedig mintha kilépnél az utcára.

De akár meg is fordíthatnám a kérdést. 3rd party apps-okat leszámítva, amik ügye most kezdenek majd el készülni. Az alap op. (WM7) rendszerben mi az amit a iphone-hoz képest nem hoz bőven? Sőt...

• oalex

senior tag

Most minden épeszű gyártó lefog állni az újabb WM6-on futó verziók fejlesztésével és rá fekszenek az Androidra. Legalább míg megkapják az SDK-t. Én tuti ezt tenném a helyükben.

Kizárt a visszafelé kompatibilitás. Hisz egyértelműen teljesen más OS, de hát nem is igazán lehetett volna megoldani másképp ekkora váltást, mert ha marad a kompatibilitás, akkor megint csak egy skin-t tudott volna rá húzni az MS. Továbbá nagyon új tűnik hogy nincs multitask, csak valami fejlett PUSH rendszer, de a célnak így is megfelel.

Mobile Shell meg teljesen halálra lett ítélve a WM7-en. Jó példája a fentinek már nyomják is a SPB Mobile Shell 5.0 Androidra.

Örülök az újdonságnak, de nem örülök, hogy egyértelműen drasztikusan csökkenni fog az új WM6.x progik kiadása és a régiek fejlesztése (ez egyértelmű, hiszen most ilyen készülékem van és egy évíg ezzel kell beérnem, kivéve ha valami óriásit dobant az Android). Persze sokáig lesz sok embernek WM6-os készüléke még 2013-ban is, de mindig az újból megy el a több és a fejlesztők ara hajtanak. Jó sok iphone--os fog váltani WM7 re, mivel azt a jelenlegi formájában veri és az új UI-al/rendszerrel pont azt vette célba az MS.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés