Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cinemazealot

addikt

válasz rasky #1984 üzenetére

Igen, ezek szerint a micro SD kártya miatt kellett nano SIM-re zsugorodniuk.

(#1986) janaman01
    Nem ördögtől való gondolat a felemás üvegezés: az ultravékony karcokat a kijelzőn nem fogod látni, vagy ha mégis, teszel rá fóliát (az m1 note-ra is tettél +1 üveg réteget). Ha viszont a kamera előtti üveg karcolódik, az sokkal inkább látszódna, az elé viszont biztosan nem teszel fóliát, mert az még inkább rontja a képminőséget. Ezért inkább oda tesznek egy jóval kisebb, de jóval strapabíróbb GG-t.

Nemrég voltam sógoroknál Schönbrunnban és kerülgetett az idegbaj, mert a bő 2 éves Sony telefonom, aminek eddig soha semmi baja nem volt, elkezdett ocsmány képeket lőni. Nézem a hátlapi kamerát, és látom, hogy a kamera előtti üveglap dzsuvás, de hiába törölgettem mikroszálas kendővel, nem lett jobb. Úgy nézett ki, mintha az üveg felületkezelése (antireflexiós réteg?) öregedett volna el, repedezett volna szét és kezdett volna leválni darabokban. Gondoltam, ennyi, esélytelen, hogy ez innentől jó képeket csináljon. Aztán úgy voltam vele, hogy vesztenivalóm nincs, menjünk neki brute force-szal, kis mosogatószer, izomerő stb. Kiderült, hogy az az általam "antireflexiós" rétegnek titulált réteg igazából dzsuva volt (vagy nem, de az már mindegy), és bizony lejön. Azóta ismét gyönyörű képeket lő a gép, de ha gagyi üveg lett volna a kamera előtt, lehet, hogy ennek a "nagymosásnak" megmaradtak volna a nyomai apró karcok formájában. :)

Új hozzászólás Aktív témák