- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- iPhone topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
azimut
aktív tag
válasz
lbarna #13520 üzenetére
Használtad a mellékelt preloadert? Valami olyasmi, hogy gyártási idők szerint egyikhez jó a benne lévő, más telókhoz a mellékeltet kell használni. Semmi probléma, a flasheléskor a másik preloadert tallózod be. Na jó, nekiborulok a tesztkészülékemnek, már ha megreklámoztam.
-
mr.perfect
tag
válasz
lbarna #13269 üzenetére
Nekem ez van most is fent és semmi gond nincs vele.. teljesen jól működik minden és gyors is.. nyugodtan próbáld ki.. mondjuk amit linkeltél az épp egyel korábbi verzió.. amúgy én korábbiakat is próbáltam és mind jó volt.. itt van az XDA fórum link.. hetente frissítik a ROM-ot..:
-
han_lev
senior tag
válasz
lbarna #13269 üzenetére
Rz egy új Miui. Rddig nem sok jó ilyen jött ki. Az eddigiek mind ratyik voltak. De próbáld, lehet ez már jobb lesz, aztán más is használja majd. A Miui egyébként egy nagyon jó rendszer. Nem tudom ez milyen porttolás. Eddig nem vették a fáradtságot, hogy direkt erre írjanak egyeet, most meg már a hardwert lassan évekkel lehagyta a fejlesztés.
-
han_lev
senior tag
válasz
lbarna #12954 üzenetére
A múlbeli tapasztalatok alapján ez a leggyakrabban hardwerhiba. De meg lehet próbálkozni modemcserével. Az összefoglalóban van pár modem, amit fel lehet tenni, persze nem árt előtte mentés és root. Az is le van irva részletesen.
Ha mindezek nem mennek, akkor kénytelen keszel alaplapot cserélni (kb 10 ezer) mert a csipp, ami a térerőért felel valamelyik lábával nem érintkezik rendesen. Ez egy pár készüléknél a több tízezerből előfordul. -
ecchphoto
csendes tag
válasz
lbarna #12523 üzenetére
Felraktam az sd kártyára tizenakárhány modemet P780 variánsokat, és egy két elméletben ugyanolyan modeműt. Ebből az S920-ra kapásból negatív, mivel felment hálóra, de netet semit nem adott. Budapestről alföldön átcsorogva délnek eddig kipróbált 2 féle modem nem hozott eredményt. Én vezettem így csak pihenőknél cseréltem fw img-ket. Most jön a Pécsre út, darálom majd a buszon a cseréket
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
lbarna #12499 üzenetére
Mibe fáj egy ilyen alaplapcserés turmix?
Az enyém érdekes dolgokat produkál.
Pl kiveszem zsebből, az egyes sim térerő nullán ki ixekve, a másik maxon. Pár pillanatig nézem a képernyőt, ami eddig zéró térerőt jelzett felugrik maxra. Olyan mintha a szoftver akkor gondolkozna, hogy mit is kell csinálnom?
Ha engem kérdezne valaki akkor én azt mondanám, hogy soft problem, de tudom bármi lehet...
A másik ami miatt a romra gyanakszom, hogy vannak titokzatos program bezáródások.
Pl a Waze szeret bezáródni, de amint újraidítom, szinte azonnal az úton vagyok, és a navigácó sem szakad meg...
De pl g:hu még egyszer sem produkált semmi hasonlót. -
azimut
aktív tag
-
Jamal0
tag
válasz
lbarna #12444 üzenetére
Igen elvileg ezt kell cserélni. A gondom csak az, hogy mindenhol máshogy nevezik ezt az ic-t valahol power amp valahol quad band chip és ezzel nekem azt sejtetik, hogy hamisítványok sajnos a kínaiak egy 5ft os alkatrészt is hamisítanak pl egy kondenzátort vagy egy tranzisztort ami csak kicsit kerül kevesebbe de közel sem tudja azt amit tudnia kell, sajnos ez a sok éves tapasztalat. Ami nagyon gyanús az az, hogy egy BGA tokozású IC-t felgolyózva árulnak mivel a gyárban így tesztelik őket viszont a képeken látható, hogy nincs rajta golyó ami még egy problémát szül, sajnos nagyon kicsi a raszter méret ( golyók közötti távolság) szabvány bga stencil nem jó rá így hiába van hozzá gépem meg eszközöm stencilnélkül egy felgolyózatlan chippet nem tudok a helyére tenni. Egy próbát viszont természetesen megér mivel nem egy vagyonról van szó csak kell hozzá szerezni egy golyózó sablont.
-
-
Jamal0
tag
válasz
lbarna #12437 üzenetére
Olvasgatom a témát látom megint előkerült a térerő hiba. Nekem megvan a telefon alaplap kapcsolásii és beültetési rajza és meg van a hibás alkatrész is elviekben (SKY77590). Ez a céláramkőr felel a sávváltásokért és ha ez tönkremegy akkor nem tud egyik sávhoz sem csatlakozni és ezért nincs térerő.
Csatolom megint itt a linkeket.
Ha lehet rakjuk ki az első hsz-be hogy közkincs legyen. -
rolika00
csendes tag
válasz
lbarna #12429 üzenetére
Helló!
Azt lehet tudni hogy mi a különbség a 40 és a 45 dolláros között? Nem tudom értelmezni a forrasztott hangerős flex dolgot. És ha semmi extra, akkor ugyanúgy meg lehet rendelni az olcsóbb verziót is ugye? Valamint mennyire esélyes, hogy ez is ugyanúgy megadja magát mint az eredeti alaplap? Gondolok arra hogy használt.
Köszönöm a válaszokat. -
Tocso76
tag
válasz
lbarna #12404 üzenetére
Szerintem az APN az jó. EDGE az van. Nekem CN-es van talán ez lehet a baj, olvastam több helyen is, hogy hardveresen nem tudják ezek kezelni a 900Mhz-et. Nem akarom magam tovább szívatni, így én eladom. Haver az ragaszkodik hozzá, egy darabig még biztos a nyakamra jár, hátha jó lesz, de én már nem sok reményt fűzök hozzá.
-
Tocso76
tag
válasz
lbarna #12330 üzenetére
Akkor boccs. Kár, hogy a nagy szakik elmentek offlányba. Talán abban a hozzászólásban mellékelt "AOSP_SuperLite_CN_v.2" cucc is kell hozzá. Ezt előtte kell rekóbol rátenni, de nem biztos, hogy mindegyik 4.2-höz jó. Én két fajtához próbáltam azokhoz jó volt. Haver telóján túlóráztam sokat, de ez megoldódott így. Az én telóm is 2014 utáni, de ez valami hibrid lehet, mert a BlueEagle féle S124-el egyből jó lett a kamera is. Persze szerintem faszább a 4.2. De amúgy általában 4.4-et használnak a 2014 utáni telókon.
-
Tocso76
tag
válasz
lbarna #12322 üzenetére
Carbon59 11956-os hozzászólásában a 7-es pontban megnevezett "AOSP_SLite_NewCam nevű javítófájl" lehet gyógyír a problémádra. (rekóbol rá kell telepíteni) Ezt szerintem bármelyik 4.2-re rálehet tenni. 2014 utáni telókon gyakori hiba, hogy nem működik a kamera 4.2-őn. Nekem olyat csinált, hogy az előlapi kamera kapcsolt be és nem lehetett átváltani.
-
szaszyka
senior tag
-
hkari
őstag
-
Blue Eagle
őstag
Ezeket az apk cseréket a legegyszerűbb telefonon, rendszeren belül, ES File Explorer segítségével lerendezned. Első körben az említett fájlkezelőnek a beállításaiban root jogosultságot kell adni. Csak így lesz a systemben írási joga a fájlkezelőnek. A szóban forgó alkalmazások a system\app mappában vannak. Ide egy új apk bemásolása után, meg kell adni a részére a megfelelő jogosultságokat is. Az engedélyeket 644-re kell állítani, valamint root tulajdonos és csoport beállítása szükséges.
-
Blue Eagle
őstag
Az S116- hoz képest az S124 rengeteg foltozáson esett át a ROM. Már ha csak az S119 OTA frissítését nézem, és ezután még ugye kettő jött.
Megjegyzem, az imént írtam, az első indítás (Dalvik-cache feltöltés) utáni ikon anomáliáról, az S116-nál nem volt megfigyelhető. Viszont már az S123-nál megfigyeltem. Ez a beavatkozásomtól független dolog.
-
kismércse
tag
Igen, megtaláltam a te problémádat is, nekem is ez a szám: 140403
Láttam hogy neked is linkeltek egy megoldást, de én nem vagyok túl jó angolos, és google fordítóval meg nem nagyon értem meg. Írtad hogy neked sikerült megoldani. Letudnád röviden írni hogy hogyan, ha nem gond? -
newsync
tag
francis_co
(újonc)http://forum.xda-developers.com/lenovo-p780/help/p780-bricked-flashing-wrong-rom-doesnt-t2749683/page2
a fenti forum alapjan sikerult eletet lehelnem az eszkozbe (4032) es hiba utan.Az aksi aljan irja az eszkoz gyartasi szamat, az enyem 140315 tehat 2014 03 utan keszult, ezert le kell tolteni a fenti oldalon csatolt preloader-t , egy gyari romo-t letolteni, abban kicserleni a preloader_prdata.bin-t a csatolt-ra (azt atnevezni preloader_prdata.bin-re) letorolni a checksum.ini-t a konyvtarbol. Ezutan Smart Phone Flash Tool-ban betlteni a scatter file-t, "DA DL ALL With Check Sum"-bepipalni rakattintani a Firmware-Upgrade gombra ezutan sikeresen upgradelodik a cucc.
-
Blue Eagle
őstag
Nem tudok erre egyértelmű választ adni. Nem tudom mi történt nálad.
Én jártam már úgy, hogy Read back-ot csináltam, s nem volt időm kivárni a system kiolvasását (kék folyamatsáv=kiolvasás). Úgyhogy megszakítottam a folyamatot. USB lehúz és teló bekapcs, de semmi. Azt sem mondta: nyekk. Először megijedtem, aztán végiggondoltam, hogy ez csak egy szimpla EMMC olvasás volt, nem pedig írás, így nem lehet elvileg gond. Kivettem a tokból, hátlap le és Reset. Azonnal indult is.
-
Blue Eagle
őstag
"reset és utána dugom rá a gépre" - de ne így!
1. csatlakoztasd össze a telót a PC-vel
2. indítsd el a Firmware-Upgrade (pipa legyen a DA DL... és minden jelölőnégyzetben)
3. amikor alul kiírja egy kis rublikába, hogy "Searcing", ezután nyomod meg a piros reset gombot a telón! -
evabf
tag
Végülis egy próbát megér, lehet rászánom magam, de erőt kell gyűjtenem a ROM módosításhoz, mivel néhány hete közel álltam ahhoz, hogy téglát csináljak ebből a jobb sorsra érdemes kütyüből. ROW-ra, ha jól tudom a partíciókiosztás miatt úgysem lehet direkt feltenni a 4.4.2-t.
-
Csak mert kb ezt találom, ezt is én linkeltem még az S660-nál.
Nem lenne gond vele, csak a térképen Bosznia-Hercegovina van jelölve, horvát zászlóval... Vagy valami egyveleggel.Küldetés megfejtve: Boszniai Szerb Köztársaság-ban kaphatóak elvileg Lenovo mobilok. Ez újdonság.
-
Na igen, ez az ország kivétel, és a térképen se nagyon tudtam kilogikázni, mert a Lenovo-s fotón, ami anno kikerült a netre, nem volt egyértelmű a helyük.
Lövésem sincs, ha lehet Boszniában kapni, az miért van, utánanézek.
Nem az EU-s szabályok miatt csúszik, hanem mert széles a portfólió, és jelenleg nincs teljes körű nyelvi támogatás. Emellett a paletta javarésze CN, azaz belpiacos, elvétve akadnak ROW romok, amiknél elvágták a kínai szerverhozzáférést...
Ezzel meg kb azt érték el ,hogy nincs frissítés... Nem kis feladat ez sem.
szerk.: A boszniai dologról tudsz linket, mert nem találtam semmi infót.
-
west76
aktív tag
Sw szempontból row. De van hw szempontból is row, amiben fogalmunk sincs, hogy valójában mi a más
Viszont!!!
Most olvastam, hogy talán április 24.-én kiadják az első 4.4-es alapokon lévő vibeui rom-ot a telefonunkra, sőt állítólag május 15-re már a stabil mindennapi használatra alkalmas váltltozata is megjelenik.
-
YADA
tag
Onnan vette, hogy altalanositott. A tobbseg kinabol rendel, olcso kinai verziot. Es az nem kezeli a 900-at. A linkelt szerb verzio ROW verzio, az kezel. (na de ki fizeti azt ki?)
Mas: Hetvegen bringazas kozben sikeresen atment a strapabirosagi teszten a telefon. Rettento razos folduton kb 35-os tempo mellett kiugrott a bringas tartobol a telefon es szepen a foldhoz csapodott. Ott kiesett a gyari lenovos tokjabol is es ugy folytatta az utjat. Visszafordultam, felszedtem, letakaritottam, tokba vissza, es mentunk tovabb. Meg uj karc sincs rajta. Ennel kisebb esenel a korabbi HTC szetesett darabjaira. (de osszeraktam, es ment tovabb, mintha mi sem tortent volna) Egyetlen tanulsag: a tarto nem lett tokeletes, de talan majd csinalok jobbat. (vagy jobban figyelek a rogzitesre legkozelebb)
-
szpali
addikt
az úgy nem valami olcsó...
30e dínár, ami kb 75e Ft...
-
han_lev
senior tag
Üdv!
Tavaly december óta használom, és nem akarok más telót. Előtte fél év alatt hármat váltottam. Volt fenn slx és lehet hamarosan ujra az lesz fenn, de most orosz MIUIval használom, és bár felcserélve használja a külső és a belső sd-t, még is tökéletesen megy.
Nagyon egyszerű volt mindezt elérni.
Azt viszont kérdezném, hogy most elég sokan beszéltetek arról, hogy particionáltátok. Miért kell, mi a haszna mi lesz jobb tőle, illetve nem veszélyes e. Az slx jobban elfér rajta?
Illetve ha már slx, akkor nem tudnátok javasolni valami szebb, jobb lauchert, és telefonkönyvet? Az alap olyan "androidos"
Egyébként nagyon elégedett vagyok vele. -
szerintem ő nem a szuper kamerát használja, hanem a sima kamerát. Abban tényleg nincs ilyen beállítás. De nekem az alapértelmezett tárhelyem az sd kártya, a kamera program is oda menti a képeket.
Itt a kék gomb feletti ikon kell megnyomni, hogy a beállítások előjöjjenek. A kép mentésének helyét nem lehet megadni szerintem, végignéztem minden menüpontot. -
kissarga
csendes tag
Köszi.
Töltöm...
Utólag be lehet állítani, hogy mi legyen az alapértelmezett hely? (Belső vagy külső SD)
Esetleg vmi olyan kamera program ami full HD felbontású videót zaj csökkenti kisebb felbontásba?
Tegnap este először videóztam vele, teremben lámpafénynél, és elég zajos lett. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Villanyszerelés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fujifilm X
- Iqos cigaretta
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest