- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blue Eagle
őstag
válasz
godjopet #12626 üzenetére
Igen, ezt az egységet lehet külön rendelni. Én amit tennék a helyedben, hogy felvenném a kapcsolatot Jamal0 fórumtárssal. Elküldöd neki postán. Neki biztos van ilyen alkatrésze, talán. És kizárásos alapon kipróbálja ez e a hibás cucc. Nehogy potya rendelés legyen belőle. Hu... Jamalnak nekem is el kell küldenem egy alkatrészt. Hoppá. Keresd meg Jamal0-t, írj privit neki.
-
godjopet
tag
válasz
godjopet #12623 üzenetére
További fejlemények:
Az előző módszerrel újrahúztam a rendszert, simán működött. Majd ismét beraktam a SIM-eket, most viszont sikerült velük is elindítani a telefont. Azt vettem észre, hogy az egyik SIM kicsit szorul a helyén, kisebb erőszakkal tudtam csak kihúzni.
Volt egy sejtésem és bekapcsolt állapotban (hátlap nélkül) elkezdtem kicsit nyomogatni a SIM rekeszeket. Egyszer csak kikapcsolt a telefon.
Itt lesz a gond. Vagy egyszerűen csak itt is gond lesz
Szerintetek ha a SIM slotnál van valami gubanc, az okozhat térerő problémát? Vagy ez két külön probléma? -
Blue Eagle
őstag
válasz
godjopet #12623 üzenetére
Piros Reset a hátulján, nem próbáltad? Akkor ezek szerint "belül" nagy gebasz van.
Jamalt javaslom. Egyébként a SIM és a SD foglalatok egy modult (kis panelt) képeznek, mely stekkeren keresztül lép a főpanelra. Esetleg itt van baj? De olyanról is olvastam már, hogy a SIM foglalat egyik-másik érintkezője okozott gondot.Hoppsz! Bingó! Egyszerre írtuk le.
Csak én már a szerkesztésben.
Utolsó szerk: Szerintem akár okozhat is, összefügghet.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
godjopet #12619 üzenetére
USB-kábel rendben? Másik kábel, stb próba volt?
A helyzet az, hogy ha ezt a: MT6589-USB-VCOM-driver-t installálod fel, akkor már semmi hókuszpókuszt nem kell csinálni az eszközkezelőben. Az első preloader csatlakozásakor/aktiválódásakor telepíti automatikusan ezt az illesztőprogramot.Teló lecsatlakozás után reset gomb, majd a Win7 felismeri, de megint csak mint MTK USB Port. Az USBDeview látja a telepített MediaTek DA USB VCOM Port-ot, de reset nyomás után újabb COM-ra sorolja.
Hát persze, hiszen ebbe a módba tartósan a FT tartja abban az esetben ha memóriába romot írsz fel vagy azt kiolvasod.
Nekem ilyen hibaüzim soha nem volt, ezért csak találgatni tudok. De biztos vagyok benne, hogy a hiba nem a telóban van. remélem.
-
han_lev
senior tag
válasz
godjopet #12615 üzenetére
Ja, bár van ahol megcsinálják, mégis sokszor jobb egy töröttet venni. Én is belevágtam volna, azóta is függőben van egy majdnem elindított renselés (ketten vagyunk egyelőre rá, bár nem tudom hogy a kokkéga akarja e még, mert rendkívül korrekten nem jelentkeztem
)
Viszont kivárni, míg valaki eltöri ezt az egyébként elég masszív készüléket sem egyszerű.. -
Blue Eagle
őstag
válasz
godjopet #12615 üzenetére
Aggodalmad az panelcseét illetőleg érthető, én sem lennék túl boldog. Szerencsére nekem a 2013-as, első generációs modell van. Ezeknél sokkal ritkább ez a térerő gond. De ez most lehet lényegtelen a számodra. A 4032 hibaüzi az preloader hibára utal, vagyis nem azt a preloadert akarod adni neki ami rá való. Ha van checksum.ini a firmware fájljai között, akkor azt nyugodtan mindig töröld. A neked való preloadert flesselés előtt mindig cseréld le a firmwareben. A fájlnév az eredetivel megegyező legyen.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
godjopet #12612 üzenetére
Szia!
Az én tippem is hardverhiba. Olyan szoftveres hibát nem tudok elképzelni, hogy egyik pillanatban full vagy 3/4 térerő a másik pillanatban ugyanott vagy pár méterre odébb meg nulla. Esetleg nagyon a torony hatósugarának a szélén fordul elő hasonló otthon, de nálam akkor sem esik le nullára és még a 3/4 térerő sem jön össze, a horvát határ mellett lakom, mondanom sem kell itt már 3G az nincs.
Megkérdezhetem milyen szolgáltatót használsz? Én T-mobilt a régi nevén. Ehhez többek közt a: v52, v101, v10p10 modemek teljesen ideálisak, jól kezelik ezt a szabványt. -
K_a_m_i
tag
válasz
godjopet #12612 üzenetére
Szerintem valószínű, hogy neked hadver problémád van a térerővel. Keresd meg Jamal0 kollégát, talán tud segíteni.
Egyszer nekem is volt olyan, hogy nem akartak felmenni a rom-ok és csak egy más partíció kiosztású rom ment fel, de utána már bármilyet fel tudtam tenni. -
Blue Eagle
őstag
válasz
godjopet #11843 üzenetére
Újabb modemek már csak a 4.4 romokra jönnek ha jönnek. Ha jönnek akkor azt bármelyik 4.4 alapú romba berakható. 4.2 (JB, pl: S124_ROW) esetében már újabb modem nem hiszem, hogy várható.
(#11845) ripo05
Honnét is törölted ki az IMEI számokat? -nem értem.
Egy olyat keress az MTK Droid Toolsos mentésben, hogy nvram.bin. Ez a lényeg!
Telefonodon (tárcsázóba beütni:*#06# és előjön) rendben vannak az IMEI számok? -
Itik
tag
válasz
godjopet #10432 üzenetére
Szerintem se várj.....a modemcsere sokkal egyszerűbb mint romot feltenni. Letöltöd a v23 modem.zip-et. Felmásolod az Sd kártyára..telo kikapcsol..aztán hangerő le+fel+power gomb egyszerre ..elindul a recovery menű....ott install zip from sd card...megkeresed a zip-et....install....utána reboot..és fent van a modem driver...
-
godjopet
tag
válasz
godjopet #10431 üzenetére
Bocs, nem akartam rabolni az idődet, azért nem voltam konkrétabb a problémám leírásával, mert nemrég beszéltünk már itt erről (10061 hsz) és nem gondoltam bele, hogy - bár nekem egyértelmű, mit próbáltam, mit nem és hogyan - te valószínűleg nem emlékszel rá, ennyi kétségbeesett emberke után, akiknek kivétel nélkül segíteni próbálsz. Ezúton is köszönöm, még ha nem is járok sikerrel.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
godjopet #10429 üzenetére
Nem tudom mit értesz sima fájlkezelő alatt? Ehhez root jog és olyan fájlkezelő kell a mi a systembe írni képes. Ilyen pl. a ES File Explorer is, amit az 1GIntSD romba bele is tettem. Csupán a beállításaiban kell megadni, hogy root explorerként működjön.
A sima alap fájlkezelő nem ad lehetőséget a systemben matatni.
A bemásolás és az eredeti felülírása után a fájlok jogosultságait is be kell állítani. Ezért egyszerűbb a rekóból scriptes megoldás, mert az magától elvégez mindent. -
-
Blue Eagle
őstag
válasz
godjopet #10061 üzenetére
Szia!
Ezt próbáld ki: V10P10_modem_P780.zip
Másold a zipet az SD-re, indítsd a telót el recóban és installáld.
-
-
Blue Eagle
őstag
válasz
godjopet #7770 üzenetére
Bocs ha megsértettelek, de sokunk nem foglalkozott az összefoglalóval az újabbak közül. Az aggályod sok dologgal kapcsolatban elfogadom, s együtt is tudok érezni. Az SLX-et nem ismerem. Valószínű azért kell life rommal átvezetni, mert annak megfelelő recoveryt lehessen üzemeltetni, ami szintén megfelel az SLX rom partíció kiosztásnak, címzéseknek. Látod, amit meg most kérdezni fogok, annak meg én nem néztem utánna: az SLX gyakoribb a recovery-ből telepíthető változatban?
Egy biztos, én már több CN és ROW romot kipróbáltam, gond nélkül.
Szintén több féle, verziójú Flash Tool-t próbáltam. Jártam én is sikertelenül, de amióta az általam feltöltött S124 romhoz mellékelt Flash Tool-t használom, nincs gond. -
Blue Eagle
őstag
válasz
godjopet #7767 üzenetére
Semmi hókusz-pókusz nem kell ide.
Egyszerűen csak flesseld fel. Esetleg csak annyi, hogy Download mód helyett használd a Frimware/Upgrade módot, és mindenképp komplett az egészed tedd fel.
(Ha az összefoglaló 4. pontját elolvastad volna, akkor tudhatnád mi a helyzet)4. Telefonon lévő ROM típusának megállapítása.
A flashtool egy fw upgrade esetén a PMT-t is frissíti.
Ez miatt alaptalan az az aggály, hogy a ROW verziót felrakva a CN verzióra partíciókeveredés lesz a vége, ha követjük a flashelési előírásokat.Szerk:
Használd az általam feltöltött Flash Tool valamelyikét. A v5.xxxx javaslom. A táblázat felett van egy legördíthető kiválasztósáv. Abban válaszd a "FIRMWARE UPGRADE" módot. SEMMI MÁST SOHA! Vagy ez vagy a DOWNLOAD ONLY!Firmware Upgrade esetén minden pipának benne kell lennie!
-
Blue Eagle
őstag
válasz
godjopet #7761 üzenetére
Mást nem tudok neked momentán javasolni, csak amit jól ismerek.
Telepítsd fel ezt a frimware-t Flash Tool-val: P780_S124_ROW_140403_ROOTED
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- E-roller topik
- Háztartási gépek
- Mesterséges intelligencia topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- BestBuy topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest