- iOS alkalmazások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Egy óra, két rendszer
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tocso76
tag
válasz
bogyo74 #12249 üzenetére
Pár éve egyik haver eljött azzal a problémával, hogy kb. 1 évvel előtte valamilyen netes szarságra előfizetett és azóta havonta lecsípnek a telójáról 400-500 ft-t.
Nagy nehezen megtaláltam az oldalt, de csak igényelni lehetett, lemondani nem.
Na én online felületen szépen letiltottam az emelt-díjas szolgáltatásokat és megszűnt a cucc.
Valamilyen horoszkópos ba.zás volt, ja és trémobil.
Így ám, ha emelt-díjas számra küldesz sms-t, nem biztos, hogy jól jársz. Szerintem. -
Itik
tag
válasz
bogyo74 #12231 üzenetére
Szia!
Szerintem nem kell aggódnod. Az én telómban egy lejárt sim kártya van 0 forintal. Annyira lejárt, hogy a hálózatnál is piros x-et látok. Amikor nekem is kijött hogy sms-t kell küldenem az adatbázis frissítés miatt én simám rányomtam, hogy küldés. És lőn megjött a frissítés pedig semmilyen sms-t nem küldött.
-
azimut
aktív tag
válasz
bogyo74 #12231 üzenetére
P780-as vonalon én tartom magamat a Security legnagyobb ellenségének. Akkor telt be a pohár, amikor nem a névjegyzékben szereplő hívó esetén valami olyan üzenetet kaptam, hogy az nem biztonságos. Ekkor leszedtem a Securityt, ezután állandó hibaüzenetet és android logót kaptam. Na ekkor kezdtem el a gyári rom lecserélését, majd több hónapi kemény bénázás után némi segítséggel, de cserélgetem a romokat, stb..
Hogy mondják felső-kantoni nyelvjárásban azt, hogy vesszen a Lenovo Security?
-
Blue Eagle
őstag
válasz
bogyo74 #12145 üzenetére
Már bocsánat, hogy közbe szólok, de a "Blue Eagle" féle S228 semmi másban nem tér el a gyári S228-tól csak:
magyar nyelv is van benne, rootolt, Es File explorer-rel bővült az alkalmazások listája, TWRP rekó a gyári e3 helyett. Ennyi. Azért béta, mert néhány apk még nem tartalmazza a magyar nyelvet. -
han_lev
senior tag
válasz
bogyo74 #11900 üzenetére
Valóban nem jell hogy lássa. Ha a fentebb keírt alapértelmezést beállítod, a külsőt fogja belsőnek látni a moutolások megfordulása miatt. Azt hiszem.
Legalábbis nekem így volt. Namost az s228ról nem tudok nyilatkozni, mert úgy vagyok mint a viccben a székely, aki megregulázta a feleségét, aztán kinn áll a minusz 20 fokban sapka nélkül.
Mostmár kéne egy bátor ember, aki bemegy a sapkámért..Kéne egy bátor ember, aki elkéri az asszonytól a telefonomat, hogy új ramot tegyek rá....
-
azimut
aktív tag
válasz
bogyo74 #11760 üzenetére
Ez csak 44 dodó, és ingyenes a szállítás - nem állok a cég alkalmazásában. Itt kell keresgélni, a másik a törött kijelzős telefon beszerzése.
-
azimut
aktív tag
válasz
bogyo74 #11754 üzenetére
Usb aljzat tágulhatott ki, vagy a forrasztása engedett el, amit kényes dolog barkácsolni, mivel az áramkör többrétegű. A panel nyomkodásával még nem biztos, hogy azon a ponton van a bibi, az egész panel feszül. A gyakorló példányomon pl. bal felső sarok pöcögtetése akár ki/bekapcsolást is eredményezhet. Készülj az alaplap beszerzésére, akár donor készülékből, vagy újonnan pl. aliról.
Tényleg jól szerelhető, ezt megerősítem.
-
e=mc²
őstag
válasz
bogyo74 #11575 üzenetére
Az altalad emlitett S228 romnak mindegy, hogy cn vagy row maga a telefon? Korabban ebben a topicban olvastam, hogy ha SPFlash Tools-al teszed fel a romot, akkor mindegy, de az oldalon a leirasban irja, hogy
"...The baseband contained within this ROM is for ROW (rest of the world) hardware version of Lenovo P780, 2nd SIM will not work if you use it on non-ROW (for China) devices. If you're unsure if your device is ROW or China, look at the text on the battery. If the text it's mostly chinese, then you have the non-ROW hardware version of P780...."
Vagy a betoltendo scatter az ami meghatarozza? Ha igen, akkor jol gondolom, hogy nem az en scatterem (korabban lementett) kell, hanem ami a csomagban van hozza?
Tovabba ha SPFlash Tools-al teszek fel egy romot, akkor honnan fogja tudni, hogy mi az IMEI? Azt a "particiot" (talan nvram) nem irja felul ilyenkor valamilyen adatokkal? Nekem utolag be kell vinnem MTK Droid Tools-al?
Koszi, udv,
-
-
bogyo74
tag
válasz
bogyo74 #11554 üzenetére
S228 felkúszott, működik, öröm, bódottá'
Végre "egyben" van a belső memória, nem két számomra értelmetlenül felosztott részre osztva, nagyon boldog vagyok ;-)
A needrom-ról tettem fel, ez elvileg egy root-olt gyári verzió. Erre esetleg rámennek az automatikus frissítések, vagy azért ennyire nem egyszerű a helyzet? (Nem nagy dolog, most már olyan simán megy a flash és a belakás, hogy csak na!)
-
Athoszka
tag
válasz
bogyo74 #11551 üzenetére
Én most S228-al használom. Eddig bejön, bár az értesítési led-del megszenvedtem, de még nem tökéletes. Az aksi idő eddig ezzel a rommal talán a legjobb eddig nekem, de ez majd hosszabb távon derül ki. Morelocale 2-vel elég sok minden magyar lesz. Tárhely probléma ezzel nincsen. 4Gb -os a telefon memória, ebből ha jól emlékszem kb 2,1 Gb volt talán szabad. Sok tapasztalatom még nincsen, mert még nem rég került fel. Én s226-ról frissítettem fel.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
bogyo74 #11551 üzenetére
Az S228 romot bátorsággal tudom ajánlani.
Dalvik tároló törlést elvégezni bizonyos időközönként nagyon is hasznos tud lenni, de nem a helyfelszabadítás miatt. Ugyanis ez a tároló ismét "fel fog telni". Bizonyos esetekben, pl amikor romot cserélünk rekó alól, a Dalvik tároló törlése kötelező lépés. Nem véletlenül kell a FR!
-
ath
senior tag
válasz
bogyo74 #10946 üzenetére
Ez az r-beszelgetes (reverse charge call), ahol a hivott fizeti a koltsegeket. Regen telefonkozponton keresztul kellett kerni, a kozpontos megkerdezte a hivandot, hogy vallalja e a koltsegeket, utana kapcsolt. Ez utana modosult koddal kezdodo telefonalasra, aztan a mobilok terhoditasaval kikopott. Tagabb ertelemben a 40-es kek szamok hivasa is hasonlo, ott a hivott reszben vallalja at a koltsegeket.
-
Hintalow
senior tag
válasz
bogyo74 #10946 üzenetére
Ez rendben, de akkor ezzel a logikával nem lehetne pl roamingolni, mert ugyan ne számlázzon már ki neked a szolgáltatód olyan használatot, amit nem is az ő hálózatában végeztél
Félre értés ne essék, helytelenítem ezt a fajta lehúzást, de bőven több mint urban legend, csak megfelelő szabályozási (hiány) kell a kivitelezéséhez, és bőven van "fejlődő" térség a világban, ahol ez megtehető -
Itik
tag
válasz
bogyo74 #10646 üzenetére
Hát ez az....
Neked pont a v101 és a v23 modem kéne egyszerre.....mert azt biztosan állíthatom, hogy a v23-al nálam sokkal jobb a térerő mindenhol a telenornál....viszont azt is biztosan tudjuk, hogy tré mobilnál a v23-al városon kívül nincs térerő és bent sem tökéletes....
-
Itik
tag
válasz
bogyo74 #10638 üzenetére
Szia!!
Elolvastam az általad belinkelt cikket. Azért érzek benne némi kis hibát (Bár ezek személyes tapasztalatok). Nekem SIM1: Telenor SIM2: Telenor a konfig....
Elvileg a leírás szerint nekem a V101-es modem lenne a tökéletes. Itt Pesten még el is menne ez a modem bár rengeteg helyen nekem sem volt 3G. (Söt....térerőm sem, ami ugye azért is fura mert a GSM résznél nincs különbség) Ahogy Pestet elhagyom a térerő mindkét SIM-nél eltűnik.
Az emlitett V23-as modemmel meg érdekes mód mindenhol van térerőm és 3G is..(Bár metróban igaz nem próbáltam).. Pedig "elvileg" a leírás szerint a telenor 2100 Mhz-n sugározza a 3G-t.A v23-as modemnél viszont csak a 900 Mhz a különbség.... ???
Szóval tényleg az a megoldás, hogy minden modemet fent kell tartani az SD-n és ha nincs térerő akkor feldobni gyorsan egy másik modemet???????
-
Blue Eagle
őstag
válasz
bogyo74 #10638 üzenetére
Én is trémobilos vagyok, s már nem tűnik semmi sem nagy varázslatnak. Viszont a v23 modem ide nem jó, valami bánata van, mert a 2100 MHz -es 3g hálózatról kilépve nem áll át másik, kisebb frekire.
Barnagy!
Ha a fényképező jajgat a hely hiánya miatt, az szerintem azért van mert nem áll rendelkezésre semekkora hely sem a beépeített tárolón, pont azért mivel az átparticionálás megváltoztatta ezeket, esetleg nem 500 MB, hanem sokkal csekélyebb méretre. -
Blue Eagle
őstag
válasz
bogyo74 #10533 üzenetére
A nap végszavaként:
A telóban három különböző mikrofon van, de lehet ezt tudtad is.
Az enginermódban a hardware testing/audio nál van Normal mod, Headset mod, Laudspeaker mod, stb. Nálam is egyedül a normál módban mutatkozik a szintek emelkedését követő emelkedő értékek. A többinél össze-vissza. A mikrofon kérdésbe így még nem mentem bele, hiszen nálam minden ok.
Romcsere és Factory reset után az enginermodban eszközölt egyéni beállítások azért vesznek el, mert az eszközdata/nvram mappába (nvram/APCFG/APRDCL/Audio_ver1_Vol_custom fájlba) tárolódik be és ez ilyenkor törlődik. -
vofelyszaky
csendes tag
válasz
bogyo74 #5364 üzenetére
Ugyan ez a gondom, nem tudok rá megoldást, rom csere nem segít! Amikor felvettem a beszélgetést visszahallgatva ugyan úgy elhalkul. Talán valami segédprogram javíthat, én erre fogok ráállni. Baralajbi szerint hardware hiba, volt is javításon nála, egy hajszálnyival lett jobb. Én már megbántam, hogy ezt vettem...
-
han_lev
senior tag
válasz
bogyo74 #10346 üzenetére
Igen, külső sd, belső sd.
Volt erről már korábban szó. Szóval gond van vele. Mert alapból ugye van belső. Ezt arra találták ki, hogy ha esetleg nem lenne külső, egy frissítésnél, vagy resetnél legyen hova menteni, illetve a médiatartalomnak.
Namost persze az appok telepítésénél is lehet választani, hogy honnan működjön. A Lenovo szerintem egyébként eredetileg ís úgy írja meg a romokat, meg az azokon futó saját appokat, hogy erre számít. De itt jönnek a problémák.
Ha egy appot a telefonra telepítesz, de a tartalmát, mondjuk képeket, vagy térklépeket a kártyára akarod tenni, akkor azt mondod neki: sd kártya. ? De melyik? Mert a pl a kamera appban benne van hogy sd kártya, viszont csak egy.
Ezért ha az alapértelmezett írás lemezt sd kártyára állítod, akkor - tapasztalataim szerint - a behelyezett külső sd lesz a sdcard 0, a belső meg az sdcar1.
Vagyis megforrdul. Illetve nem mindíg. ....
Szóval bonyolult. S ahelyzet még bonyolítja, ha összevonod a belső partíviókat (teljesen szinte nem is lehet, illletve van arra megoldás, hgoy a fennmaradó 5 megát(!) kilinkeld, hogy ne lássa a rendszer. De tleejesen stabil szerintem nem lesz. Illetve ez használat függő.
Nekem átparticionálva ROW romom van 2 gigás belső telfonmemóriával (ez ugye 500 megabájttal negyobb mint a BlueEagle féle 1gb_intsd-s S124-es. É súgy tünik elég. (bár mintha az multkor a playről nem engedett volna helyhiány miatt valamit instalálni... ?(
Szóval van több verzió ROW-ra is CN-es romra is, amiben csak pár mega marad a belsőnek vész esetére. Particionálsz, és megadod lapértelmezettnek az külső sd-t.
Olvas vissza, kulcsszó: alapértelmezett, vagy internal, vagy belső sd.. azt hiszem.
JA, és nem az én kommentjeimet olvasd azokból amik bejönnek, elég sok sületlenséget is leírtam anno -
bogyo74
tag
válasz
bogyo74 #9878 üzenetére
Válasz első lépése, ami még nem vezetett sikerre: ha a recovery-t tartalmazó img fájlt átnevezem recovery.img névre, és az sdcard gyökerébe teszem, akkor megtalálja a MobileUT local fájlként is, és elvileg felteszi, de még mindig a sima android recovery jön be. A következő image-t töltöttem le: http://data.hu/get/8261134/P780_recovery_TWRP_CN.zip
-
juhasz.jozse
tag
válasz
bogyo74 #9788 üzenetére
A betűtípus csere egyszer recoveryből, mivel a rendszer betűtípust írtam felül Robot Condensed-re.
A flashelhető zip letölthető innen.
Ugyanebből a zip-ből kimásolva a betűtípusokat az SD kártyád (vagy az alapért. írási lemez) .LenovoTheme mappán belül ha jól emlékszem a fonts mappába.
Utána Theme Centerben a VibeUI-hoz (és így az értesítésekhez is) be tudod állítani a Fonts szekcíóban a betűtípust (így nem kell letölteni sem)A fenti megoldással egységes és szép lesz a felület mindehol azonos stílusú (helyesen megjelenő) betűkkel
Remélem segítettem, ha kérdésed lenne írj nyugodtan. -
-
han_lev
senior tag
válasz
bogyo74 #9019 üzenetére
Egyáltalán nem hallották. Mintha lenémítottam volna a mikrofont. Az hogy rosszul hallanak, az gyakori probléma. Ezzel a rommal is mondják, hogy ha nem beszélek bele a mikrofonba, nem értik amit mondok. De majd felteszem a v101est, azzal általában minden rendbe jön, illetve eggyébként minden szépen megy, már ami a kapcsolatokat jelenti. Wifi, 3g szépen adja a netet, blou touthe-t ritkán használok.
De nem pusztán ez volt a problémám a Nexussal, hanem az hogy valami bűvészmutatvány kellett ahhoz, hogy egyáltalán valahogy közel kerüljek a címtárhoz beszédhívás közben. ..
Ha valaki használja ezt a romot, és megmondja hogyan oldotta meg... -
P780Amateur
csendes tag
válasz
bogyo74 #8680 üzenetére
Én ezen máris túl vagyok: Nexus 7 (2012) frissítette magát, de pár nap után leszedtem, borzalmas volt: laggolt, minden baja lett. Raktam rá XDA-ról turbo boost-ot, azzal gyorsabb lett, de így sem volt tökéletes.
Na, az eddig "érintetlen" Nexusra ment is fel egy slimkat rom (4.4.4) - az hasít, ahogy kell.A P780-on meg SLX26-ra ment egy lollipop ikoncsomagos nova launcher: gyors és csinos. Ennyi
-
ath
senior tag
válasz
bogyo74 #8214 üzenetére
hogy hol tárolódik, az jó kérdés, nem tudom.
sip: voip hívás esetén a hangszóró hangereje
mic: mikrofon
sph/sph2: gsm hívás esetén a hangszóró hangereje
sid: egyéb internetes hanghívás
media: médiatartalomnekem a mic 75ről indul, ez a level 0. innen 25ös lépésközzel jut el a level 6hoz, ahol 225 lett a maximális érték. arra nem panaszkodtak, hogy nem hallanak soha, esetleg hogy nem értenek, de az pedig térerő miatti. a mikrofon érzékenysége egyébként a hangerővel együtt párhuzamosan növekszik (logikusan ha te nem hallod jól a zaj miatt a másikat, téged sem fognak), bár be lehet állítani, hogy mindig maxon legyen, én nem tenném
az eredeti állapotában egyébként érdekes volt, mert a level 5 magasabb értéken volt hangszóró és mikrofon hangerőben is, mint a 6.
-
Hosszu2
csendes tag
válasz
bogyo74 #7781 üzenetére
Szia,
köszi az infot. Most próbálkozunk meg Blue Eagle féle S124 (rootolt) felrakásával. Hátha megoldja a problémát. Illetve még a tárhely felosztásával is mahinálni kell, mert nem enged már semmit feltelepíteni mert az írja nincs elég hely.:
Ha bármilyen változást tapasztalok mindenképp jelzem nekem ez van fennt:
Remélem gond nélkül felmegy, elolvastam a leírásokat hogy kell ezt végrehajtani, de nekem ez sajnos kínai így kerestem valakit aki megcsinálja. -
-
sznoopy1977
tag
válasz
bogyo74 #7221 üzenetére
Természetesen minden rajta van a gépen, nem először csináltam, de nagyon összekuszálódott a belseje a jégkaparómnak
Kb 15-jére felfogta mit akarok, elkezdte csinálni, semmi különleges dolgot nem csináltam, pont ugyanúgy mint elsőnek, csak jobb szériában érhette a telefon lelkét mint előtte, és nekilátott, szép zöld karika és egy 110-es orosz ROM fogadott.
Ezután szépen megcsinálta a factory resetet is, minden könyvtárát tudta csatlakoztatni, és visszament a Cool13 által küldött SLX23a ROM is rá, úgy tűnik megy csak a szokásos IMEI problémákkal kellett megküzdeni, de az is sikerült.
Soha többet nem frissítek ROM-ot rajta, csak ezzel ami rajta van ha szükséges, nagyon nem bízom benne, csinálta így is a hülyeségeit, amik tuti előjönnek majd megint rajta, mint pl:
- IMEI probléma
- ki- be kapcsolás hibája - időzítő kikapcsolta, de be már nem, volt hogy csak reset után lehetett bekapcsolni
- örökké változó MAC adress
- aksi nekem 3 napot bírt esti kikapcsolással, bár semmi nem volt spórolós rajta, de pl wifi csak akkor ment amikor kellett
- és még sok apróság, bár ezt minden androidos telefon csinálja időnkéntKöszönöm a sok infót, jó tanácsot mindenkinek, én már feladtam mire csak sikerült 52-edjére 3 nap alatt
Ijesztő nekem az egész keszekuszaság amit el kell vele követni ha egy kis partícionálási probléma lép fel és nincs hozzá megfelelő szoftver sem és logikaPárom megkapta, tuti hogy 2 hét múlva végigreped a kijelző, de remélem addig jól fog működni.
-
-
bogyo74
tag
válasz
bogyo74 #4924 üzenetére
Success :-)
Feltettem az legfrissebb VIBE ROM-ot, amit a leírás mondott, és megy. Köszi a segítséget, és az infókat. Egyelőre annyit látok, hogy nincs meg a korábbi hiba, miszerint nem unlock-olja a SIM-et, és emiatt nincs szolgáltatás. Most minden boot után rögtön kérte a PIN-t.
Királyság!
-
válasz
bogyo74 #4922 üzenetére
Mindenképp a legújabb MTKDroidTools-t használd, és ha rákérdez, hogy a telepített cuccot használja-e, akkor igennel válaszolj.
Elvileg meg kellene tudni csinálnia az ideiglenes root-ot. Nézted, hogy a telefon képernyőjén nem kér-e root jogosultságot? mert előfordul olyan. Ha kér, akkor add meg neki. Persze ehhez figyelni kell a telefont. -
bogyo74
tag
válasz
bogyo74 #4887 üzenetére
Nem vagyok még sokkal előrébb. Mkdroidtools-szal szeretnék menteni, de ha jól olvasom, akkor factory módban kell lennie. Ha indításkor pwr+up+dwn-t nyomok, akkor recovery módba megy, ha az upot nem nyomom, akkor valami meta módba. Hogy tudok olyan módba jutni, ahol tudok backupot csinálni?
-
Blue Eagle
őstag
-
mr.perfect
tag
válasz
bogyo74 #4887 üzenetére
Nekem is VIBE rom-al jött szintén a minideal-től és ugyanaz volt a problémám mint neked. Szóval.. a mentés mindenképp ajánlott mtkdroidtools-al. Utána a VIBE rom-ot a vroot nevű szintén kínai csodával lehet rootolni
van belőle teljesen kínai de teljesen(féligmeddig) angol verzió is..letöltés itt [link] -
OC
őstag
válasz
bogyo74 #4879 üzenetére
Szia!
SmartSound be van kapcsolva?
Esetleg annak ki/be-kapcsolásával lehet játszani.Illetve más is írta már itt emlékeim szerint, hogy máshogy tartotta a telefont és "meggyógyult" a hang (ergo megfelelő pozícióba került a mikrofon).
Hasonló tapasztalatom nekem pont a hangszóróval van: Halknak tűnt a teló, aztán rájöttem, hogy a 3,7" >5"-os telóváltás miatt nem tartottam megfelelően a telót, tehát letakartam a hangszórót (nem a fülemmel, hanem az arcommal valahogy). Lehet, hogy triviálisnak tűnik, de az első ilyen tapasztalatom nekem is. Hátha Nálad sincs másról szó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- iOS alkalmazások
- Házimozi belépő szinten
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Háztartási gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Facebook és Messenger
- LEGO klub
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest