- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- iPhone topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddsteel
aktív tag
válasz
Blue Eagle #13871 üzenetére
Mejött végre, sajnos megvámolták, de most már mindent megfognak. Legalábbis az utolsó 3-4 telefont megvámolták, míg régen csak 10-ből 1-et.
Csatolom az akkuképet:
4.4.2-es Android van rajta.
Van egy Security nevű program rajta, ami mindig fut a hátérben, meg vírusellenőrző is. Kell az? Eddig egy okostelómon se volt semmi ilyen, ha azt mondjátok, hogy hasznos, akkor hagyom, ha nem akkor törölném. Rootolta már a telót, milyen programmal tudok gyári programot törölni?
Más: bárhogy néztem, nem tudom beállítani, hogy a kamera az SD-kártyán lévő DCIM folderbe fényképezzen, ne a saját memóriájába. Van erre lehetőség, vagy ehhez ROMot kell cserélni? (egyelőre nagyon tetszik így is, főleg a nagy akku, ha nem muszáj, még nem ROMoznék).Köszi a válaszokat.
-
gyula1415
újonc
válasz
Blue Eagle #13925 üzenetére
Köszi még egyszer.....
-
gyula1415
újonc
válasz
Blue Eagle #13922 üzenetére
Üdv!
Köszi a segítségedet. Pont a modem miatt szeretném ezt a romot, az egyik kártyám 30-as.
Akkor egyenlőre próbálkozom a másikkal. -
gyula1415
újonc
válasz
Blue Eagle #13878 üzenetére
Üdv!
Kis segítséget szeretnék kérni:
Letöltöttem az alábbi Rom-odat: P780_S124_ROW_140403_1GB_IntSD
Fel is ment szépen, működne is, de amikor beteszem a sim kártyákat, valamiféle feloldókódokat kér. De nem a pin kódokat.... Kikapcsolható valahogyan?
Köszi előre is.
-
georgeh
tag
válasz
Blue Eagle #13908 üzenetére
Mobilnet szinte semmikor, csak telefon, GPS és a lámpa, ami fontos. Lehet, hogy véletlen volt a tegnap esti bal oldali pálcaesés (igaz, csak 1) , de mivel a v101-es nekem most szuperbiztos, nem macerálom. Igen happy vagyok, hogy egyáltalán segítettek a szoftverek. Hogy őszinte legyek, nem igazán hittem benne...
-
georgeh
tag
válasz
Blue Eagle #13905 üzenetére
Sziasztok, némi tapasztalat. A 228-as ROM-mal nekem a V10P10 2 perc után eldobott egy térerő "pálcikát", majd feltettem a V101-et, az ugyanabban a székben ülve csutka erőn volt jó ideig. Igaz a reboot után nehezen találta meg a hálót, azóta viszont szép stabil. Bár lehet, semmi köze a "modemes dolgokhoz", a hálózatot kézileg adtam meg a simeknek, és csak GSM.
-
georgeh
tag
válasz
Blue Eagle #13901 üzenetére
Köszi, így fogok tenni, csak első kanyarban tudni szerettem volna, érdemes-e ROM cserében gondolkodni, mert furcsa, hogy kb. 1.5 évig jól muzsikált, utána meg elbutult...Szóval most úgy fest:igen, a modem v. ROM csere segít, legalábbis nekem.
-
barnagy
csendes tag
válasz
Blue Eagle #13903 üzenetére
Köszi a választ! Olvastam az összefoglalóban, csak abban nem voltam biztos, hogy az első generációssal megy-e az S228. Jómagam is ezt használom, de nekem már modellfrissített telóm van. Remekül működik a félig angol-félig magyar gyári S228-al, de rövidesen lecserélem a Te változatodra!
Telenorhoz V101-es modem jó?Üdv
-
georgeh
tag
válasz
Blue Eagle #13898 üzenetére
Óóóóóóóóó, ezt egy kicsit túlagyaltam...
Megy, mint a Safhausen, én meg elsunnyogok, nagyon köszi a fájlokat és a türelmet. A modemhez a muszkák az S920 driverét ajánlották, ha még gondom lesz a térerővel, azt megpróbálom -
georgeh
tag
válasz
Blue Eagle #13896 üzenetére
Sztem pár órája szedtem le, de lehet, hogy elkavartam vmit. Ha csak a 2013-as pipát veszem ki, rinyál és nem engedi feltolni. Miként tudom azt a 2013-as file-t törölni? Többet már nem kérdezek, majd újrajövök vmi álnéven, nagyon égő, bocsi...
-
georgeh
tag
válasz
Blue Eagle #13894 üzenetére
Most itt vagyok, melyik pipát vegyem ki?[kép]
-
georgeh
tag
válasz
Blue Eagle #13892 üzenetére
Felraktam a P780_ROW_S124_140403_1GIntSD-et, szépen lefut, zöld karika a végén, de el nem indul a gép. Az a fura, ha töltőre teszem, akkor csak néhány másodpercig piros a led, utána kialszik. Úgy fest, ez az egyetlen, amivel hajlandó élni:Lenovo_P780_S228_ROW_PreRooted_TWRP. Vszínű feltolom azt, és keresek egy jófajta modem drive-ot. Az első ROM-ra visszatérve: a kamera és vaku nem érdekelne, nekem telefon, gps és lámpa a legfontosabb. Vagy próbáljam úgy feltenni az S124-et, hogy előtte S228, utána nem pipálok preloadert?
-
georgeh
tag
válasz
Blue Eagle #13890 üzenetére
Szia! Telenor, mindkettő. Szóval este ROM fel és plug and pray. Köszi a hsz.-t! Igen, össze vissza hullámzik, ráadásul nem csak az egyik v. a másik. Néha órákig koppig erős, néha "gumizik", vagy egyszerűen nem érnek el. 2-3 hónappal ezelőttig semmi gáz nem volt vele, kb. 2 éves a kütyü. A SIM-ek másik dual-os SONY telefonban jól műkszenek sajnos...
-
georgeh
tag
válasz
Blue Eagle #13886 üzenetére
Ó, egek! Vagy 2 napja 100%-kal fogtam neki a "dolgoknak", eszembe sem jutott, hogy lehalt
. Töltöm, és visszatért belé a lélek, hálás köszönet
. Akko' megyek nem soká, és lehet, hogy update az általad előrejelzettel (totál töltött aksival
). Hú, de más azért így a közérzet...
-
georgeh
tag
válasz
Feltettem, firmware update, ahogy mondtad, lefutott, ellenőrzés is lefutott, zöld pipa a végén.(Telefon rádug nem volt elég, bánatomban aku reset, utána szépen lefutott.) Bekapcskor már zizzen (eddig semmilyen életjel nem volt), azonban egy szürke felvillanó üres screen után kikapcsol. Próbálkozzak másik preloader-rel, vagy ROM-mal? Köszi előre is!
-
azimut
aktív tag
válasz
Nem-e lehetne TWRP-vel? Jó, jó, utólag tudom cserélni, ill. flasheléskor egy lépésben nem lehetne? Ez nekem kelleni fog, sokszor hangoztattam, az S124 a legszebb. Mintha az első közös "távmunkáddal" ezt raktad volna fel.
És ez a TWRP megvolt?
-
georgeh
tag
válasz
Húúúú, az nincs kicsukva, hogy ott "ügyeskedtem" el vmit. Nem igazán tudom, hogy amikor flash-elek, a preloader check boxot bepipáljam, vagy ne, mert néha üres. Akkor még kicsit bizakodom, a lepényhal meg utoljára. Megvárom a ROM-ot, és amint hazatérek a gályából, próbálkozom. Akárhogy is lesz, még 1* köszi a támogatást és a türelmet!
-
georgeh
tag
válasz
Blue Eagle #13872 üzenetére
Szia! Azzal, ami a te ROM-odban volt. Másik (újabb, pontosan olyan, mint az előzőleg belinkelt manualban volt) flash-hel is próbáltam, de az sem volt jó. Kivetettem az aksit, az sem segített. Nem is lennék olyan pipa, ha nem zöld karikával futott volna le a frissítés. Állítólag a boot halt le. Lehet, hogy vadászok egy nem túl kapzsi szervizt, mert kétlem, hogy önerőből ezt feltámasztom. Mivel nem volt megbízható, talán nem annyira szakad meg a szívem érte, és az sem tuti, hogy a ROM csere megoldotta volna a gondomat.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
Blue Eagle #13874 üzenetére
Amennyi ott van minimum összegként, 84.99 dolcsit, nem kértem memókártyát. Durva, de pár NYEU-i országba hatvanvalahányért is hoznak, sajnos ide vadkeletre csak ennyiért, de ez sem vészes ár szerintem.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
Blue Eagle #13871 üzenetére
OK, köszi, mondom majd, simán lehet, hogy csak 40 nap múlva jön meg, őket ismerve, és csak tegnap adták fel, meg ugye lehet, hogy a vámon is dekkol (áfa miatt). Meg hát mókolt az biztos, mert eleve rootolt lesz. De majd mindent mondok, úgyis kérdezek, mielőtt romot cserélek.
És igen, tuti mókolt, most néztem meg, azt írta a magyar nyelvre, hogy az nem 100% lesz jó, de ez semmilyen funkciót nem érint. Nekem jó az angol, mindig úgy használom a telóimat, csak majd ha esetleg eladom, akkor lehet ez érdekes. De ha jól gondolom, akkor majd felteszek rá egy olyan romot, amiben 100% jó a magyar nyelv. Meg hát ha beválik, el sem szeretném adni.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
Blue Eagle #13869 üzenetére
Ezt vettem:
[link]ebben 4.2-t ír, remélem, le tudom cserélni majd... Akkor mindenképp 4.4-et teszek majd rá, magasabb verziószám ezek szerint nem megy fel, ugye?
-
Hun91FaTe
csendes tag
válasz
Blue Eagle #13866 üzenetére
Ez az modem valami teljesen új verzió vagy csak én maradtam le? Mit kell róla tudni, mivel másabb mint pl: v51, v52 vagy a v101?
-
georgeh
tag
válasz
Blue Eagle #13864 üzenetére
Szia!
Igen, egészen biztos Lenovo p780, fórumozgatok itt egy ideje, ráadásul ez már a 2. (az elsőt viszonylag hamar eladtam, zavart a sok kínai progi), elég márkahű vagyok, megfogott a fém hátlap és a bika aksi. Viszont az kiderült, hogy az USB kábelem eléggé vacakol, van egy másik tuti jó madzag, lejátszom azzal is, ha sikerül. Ha feltolom a PC-re a Port látszik az eszközkezelőben, még nem adtam fel teljesen.. -
georgeh
tag
válasz
Blue Eagle #13862 üzenetére
Feltettem, a 10. aku reset után vhogy megette.Zöld karika, elvileg jó. Azonban most nem ad életjelet aksi reset után sem, PC-re dugva kis ideig ég a piros lámpa, de semmi ikon, kb. 10mp múlva kialszik. Vmi spéci bekapcs lenne, vegy kivégeztem szegényt?
-
georgeh
tag
válasz
Blue Eagle #13860 üzenetére
Bocsi, utána vettem észre észre, hogy az másik hsz.-hoz van...
Lenovo_P780_4.2_(by_xdafirmware.com).zip ún. stock ROM. A http://firmwarefile.com/lenovo-p780 oldalról szedtem le. keresek majd egy másikat, hátha ott más lesz a reakció. Igen, abban egészen biztos vagyok, hogy én hibázok, csak jó lenne, ha üzenne vmit a folyamat... -
georgeh
tag
válasz
Blue Eagle #13853 üzenetére
Nincs, tudomásom szerint, bár a Factory reset előtt mintha lett volna. Felrakom újfent, ha az is kell hozzá. A Download gomb után teló feldug, zizzen is egyet, de nincs semmi történés, download gomb szürke, de semmi üzenet, semmi százalék...
-
duronx
senior tag
válasz
Blue Eagle #13853 üzenetére
CWM van fent és az alól telepítettem fel.
Victoryus
CWM alól tettem fel és ilyen kérdést nem tett fel
Melyik Twrp-t tegyem fel?
-
georgeh
tag
válasz
Blue Eagle #13849 üzenetére
Igen, jó lett a link. Úgy gondolom, már jó a driver, rinyált a gép, de megette. Már látni a mediatek portot, ha fel van tolva.De még mindig bénázok vmit. Szóval Flash tools elindítva, zöld Download gomb aktív, telefon nincs csatlakoztatva. Tovább?
- Telefon feldug, nem nyúl semmihez és download gomb? vagy
- Telefon feldug, Reset gomb és közben/utána download?
Köszönöm a türelmed!
Ha közben nyomtam Reset-et, ezt kaptam: -
georgeh
tag
válasz
Blue Eagle #13847 üzenetére
A Drivert szeretném leszedni, ebben a linkben bíznék a legjobban. Az illesztőprogialáírásos dokut most printeltem, és beállítom. Előre is köszi a link javítást!
-
georgeh
tag
válasz
Blue Eagle #13844 üzenetére
MTK vmi preloader, de hamar eltűnik. Innen fujhat a szellő?
-
georgeh
tag
válasz
Blue Eagle #13842 üzenetére
Szia!
Igen, a teló ki van kapcsolva, akkor nyomom a download gombot. Ha feltolom a telót és piros reset-et nyomok, akkor sincs semmi. Amiatt cserélném, hogy gyakran nem vagyok elérhető hálózati hiba miatt (térerő is kicsi), ill. most beraktam csak egy SIM-et, azt írja, nincs hálózat, nincs térerő, de "vígan" tudok telefonálni, szóval kicsit meggajdult. Most a Lenovo_P780_4.2_(by_xdafirmware.com)-re cserélném a mostani_ VIBEUI_V2.0_1437_7.141.1_ST_P780-t . USB driver fenn van, de miként tudom a VCOM "dolgot" ellenőrizni, hogy biztosan jó? Lehet, hogy ott gombázok el vmit..Kösz előre is. -
duronx
senior tag
válasz
Blue Eagle #13832 üzenetére
Oooo sikerült belépnem.
Az volt a baj hogy vagy csak a hangerő fel vagy le gombot nyomkodtam
köszönöm a segítséget. -
GyurosAki
tag
válasz
Blue Eagle #13814 üzenetére
Hali!
Erre a hozzászólásra válaszolok, mert valamiért nem találtam amit válaszoltál nekem a hibára. Írtad, hogy egy ellenállással testeljem le a 3 tesztpont egyikét az alaplapon. Most jutottam el idáig, hogy megcsináljam, viszont továbbra sem történik semmi (640ohm volt itthon). Merre folytassam?
Köszönöm! -
bigh
csendes tag
válasz
Blue Eagle #13814 üzenetére
Szia,
OK-OK értelek de pont az a bajom, hogy nem működik flash-tools-al semmi. readback se, formázni se tudok,memtesz lefut de annak is fail a végén...
hw hiba? dobjam el?
Ja mint kiderült azért nem tetszik ez a rom mert az új telepítésének imei vesztés lett az eredménye...kösz.
-
Bottalfog
tag
válasz
Blue Eagle #13784 üzenetére
Köszönöm szépen!!!!!!!!!!!
-
Bottalfog
tag
válasz
Blue Eagle #13782 üzenetére
Csak meg szeretném kérdezni, hogy mit oldana meg a Dalvik-cache vájp? mert szeretem tudni a háttér infókat is
Köszi előre is.
-
Hintalow
senior tag
válasz
Blue Eagle #13776 üzenetére
Tudom
Inkább csak a "legalább megpróbáltam" érzés miatt mentem ebbe az irányba.Ez alaplap cserével orvosolható amúgy ha jól gondolom ugye? mennyiért szerezhető be egy ilyen? én most ebay-en néztem meg, ott 10-11 körül találtam pár darabot.
Van esetleg olyan, aki ebben itt tapasztalt?
-
Hintalow
senior tag
válasz
Blue Eagle #13771 üzenetére
Na ez most jó kérdés, mert nem nálam van a teló. Kami által fordított S124CN rom van rajta, ha ebből kisakkozható
-
Hintalow
senior tag
válasz
Blue Eagle #13769 üzenetére
P780 V101 (ha ez az) telenoros
Melyik modem ajánlott?
-
K_a_m_i
tag
válasz
Blue Eagle #13753 üzenetére
Nálunk 4 db van és mindegyik tökéletes. Az egyikben kellett csak hangszórót cserélni. Ja meg volt egy elejtéses kijelző csere, de az is jó azóta is. Az egyiket 8000 ért vettem alkatrésznek, mert hogy nem kapcsolt be. Aztán kiderült, hogy annak sincs semmi baja.
-
azimut
aktív tag
válasz
Blue Eagle #13744 üzenetére
Uhh, az imei-k maradtak, vissza a jó kis s124-et+régebbi TWRP. Soha többet...
-
cool13
őstag
válasz
Blue Eagle #13734 üzenetére
Azt felveszi. Feltöltés után elaludt a led.
Victoryus Nálam sincs gond a szülinapossal.
-
cool13
őstag
válasz
Blue Eagle #13728 üzenetére
Semmit nem reagál a gombokra. Recoba sem tudok belépni, semmi. A win hangjaiból ítélve, folyamatos restart van. A képernyő fekete.
-
cool13
őstag
válasz
Blue Eagle #13725 üzenetére
Szia!
Meg volt mind. Semmi. -
ingyom007
tag
válasz
Blue Eagle #13714 üzenetére
Ugyan miért haragudnék ezt szeretem a ph fórumon... Mindenre kapok választ
VGA-t kétfélét is sütöttem már tepsiben csak, hogy éljenek még addig amíg megjön az új.
Amit nem értek, hogy ha az usb csatlakozót nyomom hozzá a laphoz akkor annak a forrasztásai mentek meg(gondolom én) de ennek mi köze a térerő ingadozáshoz?? Vagy lehet ezzel meghajlik az alaplap így máshol pont úgy domborodik, hogy még létrejön valamiféle érintkezés. Na mindegy sajnálom ezt a telefont, mert jól kiszolgált de a használt árakat elnézve nem tartom érdemesnek a javítással járó költségeket(postázás+maga a szervíz). Inkább megtartom egyfajta kisméretű tabletnek.
-
ingyom007
tag
válasz
Blue Eagle #13702 üzenetére
Na nem hagyott nyugodni a dolog keresgéltem elszántan míg találtam egy megoldást! Ez lett a vége. Leszedtem a hátlapot egy zsugorgumit kettévágtam a csatlakozó felé tettem és a hátlap visszacsavarozásával odaszorítottam a gumidarabkákat. Valamiért a csatlakozó alaplaphoz való szorításával megoldódik a hiba nem tudom, hogy minden helyzetben ez megoldás lehet-e. Meg hogy mennyire tartós megoldás... De én örülök, hogy helyrejött. Azt sem tudom, hogy más rátalált-e már az efféle javításra. EZEN a fórum linken találtam rá a megoldásra gondoltam megér egy próbát mielőtt fejvesztve kiadnék nem keveset egy feleslegesen jó új telefonért.
-
Bottalfog
tag
válasz
Blue Eagle #13704 üzenetére
Széjjel szedtem és minden, a helyén van. Szerinted létezhet, hogy alaplap a hibás ?
-
eladogeppc
veterán
válasz
Blue Eagle #13682 üzenetére
Köszi a segítséget .
Úgy gondolom hogy ennyi ROM és modem csere után sem akarja, akkor ott tényleg valami nincs rendben. -
eladogeppc
veterán
válasz
Blue Eagle #13680 üzenetére
Persze hogy települt. CWM alól miért ne települt volna be ?
A te romod alól is , és baralajbi ROM-ján is próbáltam -
eladogeppc
veterán
válasz
Blue Eagle #13674 üzenetére
Kedves Blue Eagle !
A firmware tökéletesen felment, de egyik SIM-et sem kezeli.
Ilyenkor mi lehet ?Köszi !
-
eladogeppc
veterán
válasz
Blue Eagle #13674 üzenetére
Uhhh. köszi mindenkinek, megnézem !!
-
eladogeppc
veterán
válasz
Blue Eagle #13672 üzenetére
Persze hogy a kitkathoz valokat probaltam.
Tudsz ajanlani valami parost ?
Honnan tudjam melyik tipusu telefon ?
Ezt nem latom rajta. -
eladogeppc
veterán
válasz
Blue Eagle #13670 üzenetére
Jelenleg KitKat volt fent Baralajbi verzioja.
2013 as a kütyü.
Gondolom hogy cserelodott a modem, mert twrpbol raktam fel.
Volt hogy total elhulyult.
Nem tudom ez melyik tipus sajnos. Eu vagy cn. -
eladogeppc
veterán
válasz
Blue Eagle #13668 üzenetére
Probaltam modemeket cserelni szoftveresen, de semmi. Se a kinai se az europai valtozatok nem mentek.
-
Jamal0
tag
válasz
Blue Eagle #13656 üzenetére
Akkor megint benéztem és megint elhalt az ic. Nem baj holnap megpróbálom az enyémet is megcsinálni és akkor két teszt telefon lesz.
-
Jamal0
tag
válasz
Blue Eagle #13654 üzenetére
Nekem az az érdekes, hogy ha chip hibás lenne akkor nem lenne térerő és nem csinálná ezt a ledobálást. Bár lehet megint megnyikkant...
-
Jamal0
tag
válasz
Blue Eagle #13652 üzenetére
Igen, Tmobilos vagyok. A verzió: MOLY.WR8.W1248.MD.WG.MP.V10.P10 2013/12/12
Ez, ha jól gondolom az amit küldtél.
A gondom az, hogy ha van is térerő egy sms-t sem tudok küldeni mert ledob a hálózatról. -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Blue Eagle #13636 üzenetére
Feltettem a romot ami a tieden is van, de az istennek sem tudtam rá hátlapi kamerát varázsolni..
Valami 5let?
Ja a teló ha mindeni igaz, ver:3... -
Jamal0
tag
válasz
Blue Eagle #13646 üzenetére
Igazából ezt én sem tudom, de ha szigorúan vesszük akkor, 3 generáció van. Az első 2013-as a második a preloader cserés, a harmadik meg a kamera modul változás.
Sajnos csak a 2013-as model kapcsolási rajza van meg mint dokumentáció a hardware-ről így nincs összehasonlítási alapom azzal, hogy mi történne, ha egy 2013-as modelből bontott kamerát átpakolnánk egy 2014-esbe. Nem hiszem hogy annyi minden változott volna, talán csak a CCD-chip lehet más és azért sír a másik illesztésért, ami mint kiderült szoftveres.
Én örülök is neki mint majom a farkának, amikor elsőnek raktam rá SLX-et és működött a kamera nagyon meg voltam lepődve.
-
Jamal0
tag
válasz
Blue Eagle #13644 üzenetére
Semmi gond nincs egyszerűen meg lehet oldani a dolgot szerencsére
csak kiment a fejemből egy lépés... Érdekes amúgy az, hogy igaz, hogy második széria, de a kamera minden rommal működik
-
Jamal0
tag
válasz
Blue Eagle #13640 üzenetére
Működik!
Tudtam valamit kifelejtekSzégyen, az agyamra ráférne egy kis plusz tárhely belemélyedek a mikrovezérlők lelkivilágába és programozásába és erre elfelejtem, hogyan kell a telefonomat flashelni...
-
Jamal0
tag
válasz
Blue Eagle #13638 üzenetére
Értem viszont egy problémába ütköztem, mégpedig nekem az a preloader nem jó ami van alapból rajta viszont amikor megpróbálom felrakni a másikat akkor hibát dob.
Ha felülírom a fájlt akkor be sem tölti a scattert mivel fail checksum-ra hivatkozik.
Próbáltam betallózni miután megnyitottam a scattert, de akkor meg PMT changes- re hivatkozva nem hajlandó felmásolni.
Régebben ment mint a karikacsapás, biztosan valamit csúnyán kihagyok. -
Jamal0
tag
válasz
Blue Eagle #13636 üzenetére
Fel is dobom gyorsan!
-
Jamal0
tag
válasz
Blue Eagle #13634 üzenetére
Reméljük hosszabb távon is jó lesz, most egyik barátomnál van a telefon aki császkál össze vissza az országban meg néha külföldön is, megvárom az ő tapasztalatait.
Amúgy te melyik romot használod, mert kicsit kezdek morcos lenni. Egyfolytában valami hibába ütközöm, az egyik rom működik aztán kiderül, hogy a gps, egy rakás... a másiknál dobál a hálóról, szakadozik a hívás befagy az egész stb.
-
Jamal0
tag
válasz
Blue Eagle #13632 üzenetére
Sajnos majdnem biztos voltam, hogy rendszer szinten kell belepiszkálni, csak kellett a megerősítés. Azért köszönöm.
Át forrasztottam egy térerő ic-t most teszt fázisban van a dolog, de eddig úgy néz ki, hogy működőképes lehet, de ezt még korai lenne mondani.
-
csigiri
újonc
válasz
Blue Eagle #13627 üzenetére
-
csigiri
újonc
válasz
Blue Eagle #13624 üzenetére
Sziasztok!
Nem láttam sajnos, h-h kapcsolt ki. Az aksi 80% körül lehetett.
Kipróbáltam az összes általad említett opciót az újraindítás érdekében.
Még a windowshoz nem csatlakoztattam. Este megpróbálom úgy is, és jelentkezem.
Az akksi nem púpos.
Köszi mindent!
-
válasz
Blue Eagle #13614 üzenetére
Az összefoglaló 7.4-es pontjában található ROMot próbáltam.
-
azimut
aktív tag
válasz
Blue Eagle #13614 üzenetére
Belefolyt, egy kis magyarázatra szorul. Alaplaphiba-gyanús esetekben bátran flashelgetem a gyanúsítottat, több rom-ot és modem drivert próbálok ki. Sim kártyákat cserélgetek, igyekszem kiszűrni a szoftveres hibalehetőségeket.
Legalább 6 alaplap esetében láttam a piros x-es térerő jelet. Ekkor már biztonsággal jelenthetem ki az alaplap hibát.
Három db felújított alaplap rendelésen vagyok túl, kedvencem az az ali-s dealer, aki a hangerő szalagkábelt is felforrasztva adja, továbbá a 2 IMEI-t tartalmazó matricát, amelyet az akkufedlapra ragaszthatok. Mindhárom alaplap kifogástalanul működik. A készülékek családon belül működnek, ill. van 1 db tartalék készülékem. Nincs pofám kereskedni ezekkel,1-2 hónap intenzív használat után merem kijelenteni, hogy már stabilak.
Kedves fórumtársunkkal, Jamal0, fővárosunk hardver gurujával dolgozunk, pontosabban ő dolgozik rajta, két alaplapon kísérlet zajlik térerőért felelős ic-k cseréje ügyében. Szakszerűen és óvatosan jár el, az eredményről később beszámolok.
Nemrégen emmc, ha jól mondom, memóriahibás alaplapra bukkantam, itt is sikerült kis segítséggel a hibát lokalizálni. Talán majd megkísérlünk egy ic-cserét, bár ez már gazdaságossági határeset. Tisztán élvezetből mókolok a készülékekkel, egy év óta már vakon szedem szét/rakom össze, fődarabokat cserélek rajtuk, majd flasheléskor izgatottan lesem a színes csíkokat. Na, ez az én második gyermekkorom.
-
válasz
Blue Eagle #13605 üzenetére
Lagfix free-t használom. Nem tudom mit csinál pontosan, de kb. azt mint egy töredezettség mentesítés. Érzésre egy kicsit jobb utána.
Valami jó böngészőt nem tud valaki? A Dolphin a kedvencem, de zabálja az aksit újabban. Firefox se rossz, de mindig elfelejti hogy asztali nézetet akarok használni, illetve szövegbevitelnél össze-vissza ír. A két böngésző keresztezése lenne az igazj.
-
azimut
aktív tag
válasz
Blue Eagle #13581 üzenetére
Syncit, lenovo security, játékok, office, névjegy-, dokumentum scannelő, meg pico tt (mi a bánat az?). Továbbá (ez tetszett meg az AOSP-okban) ne jöjjenek frissítések, főleg ne a google cuccok - valahogy, talán titaniummal fagyaszthatók lennének utólag. Csak a csontváz kéne, tudod, van aki félkész lakást vesz inkább, a meglévő burkolat úgyse teszik, legalább nem kell felverni.
Kéne viszont a gravitybox, vagy legalább az xposed framework. Mivel már a legalább 20 flashelésen túl vagyok, ezeket szoktam először kiirtani/felpakolni, nagyon fárasztó az állandó takarítás, ráadásul a lenovós bazárokhoz nem elég a sima alkalmazás eltávolító, ezt is használom. Már két tesztkészülékem van, sikertelen rom próba esetén mindig visszatérek az S228-ra, amúgy ez az alap a .zip típusú romokhoz, hiszen a TWRP már készen van.
Jamal kollégának megküldtem az ic-ket, két térerőhibás alaplap várja a sikeres műtétet.
-
válasz
Blue Eagle #13573 üzenetére
Erre a ROM típusra sajnos nem találtam rá. Tudsz konkrét linket adni?
-
bermuda010
újonc
válasz
Blue Eagle #13542 üzenetére
Szia!
Köszönöm,hogy próbálsz segíteni,de lehet hogy meggyógyúlt.Üdv.
-
bermuda010
újonc
válasz
Blue Eagle #13540 üzenetére
Szia! Nem tudom. Tel. számot kaphatnék? Üdv.
-
Thrawn
félisten
válasz
Blue Eagle #13526 üzenetére
Erre gondolt (szerintem): [link]
-
ath
senior tag
válasz
Blue Eagle #13502 üzenetére
slx, alapból nincs benne a gmail.
-
ath
senior tag
válasz
Blue Eagle #13499 üzenetére
clear data után ott nem marad nyoma. aztán beleolvastam a playstore értékelésekbe, tömegekben nem működik az értesítés, úgyhogy nem csak nálam van a hiba. ami persze nem vígasztal
egyelőre ki kell várni a frissítésre.. -
tomazin
veterán
válasz
Blue Eagle #13499 üzenetére
Az FT-t rendszergazdaként indítom (win7 van btw), így hogy ne tudjon írni a vinyóra az nem játszik (értelemszerűen hely is van bőven)
Mindkét féle romnál azt a scattert használom, ami a romokhoz mellékelve volt (belenyúlni nem nyúltam).
Partícionálás az végülis jó amit anno is csináltam, mert valamiért az ebr-ek cserélgetése nem működött baralajbinál (4.4).
Akkor megpróbálom az 5össel, jobb ötletem nincs (igen, figyelek, hogy ne formázzam le)
Amiatt nem értem a dolgot, mert semmit nem töltöttem le újra, ott sorakozott minden driver, progi, amit még fél éve vagy mikor használtam. -
Bagoly29
csendes újonc
válasz
Blue Eagle #13495 üzenetére
No csak sikerült a végén összehozni. Hatalmas köszönet Blue Eagle mesternek a segítségért.
-
Bagoly29
csendes újonc
válasz
Blue Eagle #13493 üzenetére
-
Bagoly29
csendes újonc
válasz
Blue Eagle #13485 üzenetére
Próbálom visszaállítani az NVRAM.bin filet leírás szerint de hiába töltöm be a scatter filet nincs olyan sor ahol az NVRAM van. ROM-ot csak akkor tudok feltölteni ha vissza van állítva az NVRAM?
-
GyurosAki
tag
válasz
Blue Eagle #13479 üzenetére
Működik!
Az nvram mentés után 4032es hiba fogadott, de megoldottam a már számtalanszor említett módon.
Köszönök mindent!
További szép napot nektek! -
Hintalow
senior tag
válasz
Köszi, akkor kipróbálom az s228-at, már az is segítség, ha nincs teli gyártói vackokkal, annyival több hely van rajta
-
Bagoly29
csendes újonc
válasz
Blue Eagle #13482 üzenetére
Vissza akartam rakni a lementett rendszert. Igen azt írja ki. Needromon nézelődtem és úgy gondolom hogy ez volt rajta VIBEROM_V1.0_1415_DEV_P780_OLK_W_A291.
-
Bagoly29
csendes újonc
válasz
Szia. Nem szándékosan formáztam le. Most annyit már elértem, hogy bekapcsol a teló de hibát ír ki alul és nem tudom visszatölteni droiddal a mentést mert valószínű valahogy 8 gigára lett írva pedig csak 4 giga a memóriája.
scatter is write to the file:
D:\Lenovo driver\Lenovo-P780_140328_backup_160203-195745\Lenovo-P780_140328_backup_160203-195745\MT6589_Android_scatter_emmc.txt
- PMT tables found
- PMT tables OK, 22 blocks found
--- scatter from PMTis write to the file:
D:\Lenovo driver\Lenovo-P780_140328_backup_160203-195745\Lenovo-P780_140328_backup_160203-195745\MT6589_Android_scatter_emmc.txt
- Use it if SP FlashTool errors of 8038 or 4050 occursNVRAM.bin nem találok, csak olyan mappát amiben vannak wifi-hez gps-hez stb.. ilyen nevü file-lok.
-
tomazin
veterán
válasz
Blue Eagle #13467 üzenetére
CWMből raktam fel a rekót.
SuperSU kérte az engedélyt?
mármint telepítéskor, vagy akkor amikor a rootcheckert elindítottam?
amúgy mindkettőre nem a válasz.
majd este még beadbzek. -
GyurosAki
tag
válasz
Blue Eagle #13443 üzenetére
Köszönöm! Eltűnt a felkiáltójelem
Digitális aláírás nélküli a driver és ezzel szöszöltem, de most már jó. KÉP
Innen merre tovább? -
tomazin
veterán
válasz
Blue Eagle #13462 üzenetére
Általad adott reko felrakva. Felinstalltam az updatet, viszont a root checker szerint továbbra sincs rootom.
Kell esetleg wipe cache/dalvik? -
K_a_m_i
tag
válasz
Blue Eagle #13462 üzenetére
FT-szal download módban nem lehet feltenni a recovery-t? Ha rögtön recovery módban indítjuk a telót, akkor nem fut le az install-recovery.sh és az aroma file manager-rel meg lehet törölni. Vagy rosszul gondolom? Majd kipróbálom.
-
K_a_m_i
tag
válasz
Blue Eagle #13459 üzenetére
Az nem jó, hogy FT-szal feltesszük a CWM / TWRP-t és egyből recovery-ben indítjuk a telót, akkor rootolunk és még a recovery-ben az aroma file manager-rel töröljük a install-recovery.sh-t? (Mountolni kell.) Szerintem működne. Baralajbi rom-ban volt, hogy a recovery-from-boot.p fájlt is törölni kellett.
-
tomazin
veterán
válasz
Blue Eagle #13458 üzenetére
Bevallom eszembe se jutott, hogy recoveryből recoveryt írjak felül, kicsit ilyen oprendszer alól ugyanoda oprendszert installni érzés, de akkor felrakom így (cwm van fent amúgy)
És a mobiluncle tudni fogja a scatter nélkül, hogy hova tegye az img-t? (btw ki is csomagoltam az sdre, hátha úgy megtalálja, de nem lát recot)
-
tomazin
veterán
válasz
Blue Eagle #13452 üzenetére
köszi, megpróbáltam tegnap feltenni először mobilunclevel, de az nem látta a zipet, így megpróbáltam flashelni az egészet, az meg nem jött össze (valami hibát írt, de már nem volt kedvem kitalálni mi nem megy neki)
majd holnap próbálkozok megint. -
azimut
aktív tag
válasz
Blue Eagle #13454 üzenetére
Javaslom, hogy a vélhetően sikeres akció leírását az összefoglalóba is helyezd el. Megtiszteltetés, hogy két valódi guru szakmai párbeszédének lehetünk tanúi - e megjegyzés nem szarkasztikus, tényleg jó fejek vagytok. C72:
BE:
Egy évvel ezelőtti semmilyen tudásomhoz képest azon csodálkozom, hogy ha nem is minden részét, de az eljárás főbb vonalvezetését már értem. Rémlik, hogy a baralajbi romot a gagyi recovery miatt kukáztam, valamilyen cuccot rekóból kellett volna felrakni. Ja, emlékszem már, Cappa72 Mester leírása alapján adb parancssorból varázsoltam rá cwm-et.
Ha a tesztkészülékem akksiproblémáját megoldom (új rendelés
) az általatok vázolt folyamatot szívesen dokumentálnám screenshotokkal illusztrálva.
-
válasz
Blue Eagle #13454 üzenetére
Most en sem vahyok otthon, de emlekeim szerint a backup fulon van egy "to choose boot.img". Ott be kell tallozni a modositando boot-ot, es abbol kreal insecure boot-,-ot es talan meg recoveryt is.
De az is kehet hogy van otthon a fiok melyen p780-hoz meg insecure kernelem. Madj megnezem. -
válasz
Blue Eagle #13450 üzenetére
Nos úgy tűnik, hogy ez akkor 22-es csapdája.
De nem az.Ugyanis a boot.img-t át lehet alakítani olyanra, hogy adb oldalról root elérésed van. Ezt hívják insecure kernelnek.
Ezt meg lehet csináltatni pl. az MTKDT-vel, és létrehoz egy boot-...-patched.img-t. Ez már insecure kernel, és ha flashtool-lal felteszed, utána adb oldalról teljes root elérésed van. Ezek után egy adb remount parancsot követően már írható is a system, így tudod törölni a kis gonosz patchet (install-recovery.sh).
És ekkor még mindig nincs su binárisod.
Nos, ekkor ez a root.exe csomag segít. Ezt kelzsoca készítette, úgyhogy én megbízom benne.Másik esély lehet, hogy ha az engineering mode-ban benne van a Log and Debugging résznél a "User2Root" menüpont, akkor még insecure kernelt sem kell csinálni, flesselni, mert ez pontosan ezt csinálja meg. Már ha van egyáltalán.
Tehát nincs 22-es csapda, csak más típusú a megoldás.
A 4.4-es romok mindegyikét eddig ezen módszerek valamelyikével root-oltam:
- insecure kernel + root.exe
- insecure kernel + cwm + root.zipEddig 100%-os a siker ezzel a módszerrel.
Van olyan eset, amikor az MTKDT-vel készített patched.img nem ment, ekkor magam módosítottam a kernel ramdiszkjében a default.prop-ot, illetve cseréltem az adbd-t egy insecure változatra.szerk.: lehet, hogy bonyolultnak tűnik, talán elsőre az is, de a harmadik ilyen után már rutinszerű lesz.
-
GyurosAki
tag
válasz
Blue Eagle #13264 üzenetére
Újra nálam a telefon. Bootloop van és nem tudok semmit sem csinálni. Ha feldugom a gépre, akkor amíg nem villan fel a kijelző, addig érzékeli a PC KÉP Ha feldobom a drivereket, (LenovoUsbDriver_1.0.2 és MT6589-USB-VCOM-drivers) akkor is ugyan ezt írja ki. Mondjuk teljesen mindegy mert 10 másodpercig érzékeli a gép(sötét a telefon), majd 20 másodpercig nem érzékeli a gép (boot képernyő).
-
AccA88
csendes tag
válasz
Blue Eagle #13431 üzenetére
Szia!
Az alapsáv verzió: P780.V102, 2014/11/11 11:10
Így kaptam készhez a telefont, sem szoftveresen sem hardveresen nem nyúltam hozzá. Hónapokig gond nélkül működött mindkét kártyával.Egy T-s és egy vodás kártyát használok, a 2g-s foglalatban mindkettőt kezeli, a másikban egyiket sem ismeri fel (pin-kódot sem kér).
-
amtibacsi
aktív tag
válasz
Blue Eagle #13410 üzenetére
V2.0_1447_7.48.1_ST_P780_baralajbi. rom van rajta. Régebben jó volt, mostanában csinálja csak. LG okostévével akartam összekötni (tükrözni), de az1080p felbontást nem ette meg a tv, rögtön szétkapcsolt. Mobileuncle tools segítségével átállítottam a wifi display menüben 720p-re, így már működik a tükrözés. Ekkor akartam a TV2 régebbi videóit megnézni. Érdekes, mert az RTL videói működnek. Letöltöttem a TV2 playert és szerencsére ezzel működik, csak böngészőből nem.
-
azimut
aktív tag
válasz
Blue Eagle #13399 üzenetére
Köszi a válaszokat, tehát marad a v101. Honnan tudnám letölteni az S228-ban lévő eredeti modemet? .zip, hogy TWRP-ből pakolhassam vissza, nem akarom újraflashelni a modem miatt. Most céges gép előtt ülök, nincs rendszergazdai jogosultságom.
-
Pucur
csendes tag
válasz
Blue Eagle #13361 üzenetére
Az összes fel lelhető p780 s kezdetü romot próbáltam, cn és rowot is, több fajta v5 és v3 flash toolsal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest