- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Yettel topik
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
han_lev
senior tag
Ha ofline akarsz használni, akkor még a Here is jó. Elég pontos.
-
han_lev
senior tag
válasz
sznoopy1977 #13566 üzenetére
Összefoglalót olvastad?
-
han_lev
senior tag
válasz
bermuda010 #13539 üzenetére
Nehéz lesz úgy segiteni, hogy ha "kiír valamit" a telefon, rögtön szervizbe viszed. Ha nem itthon vásárolsz egy telefont, bizony fel kell készülni rá, hogy ki fog írni valamit, s akkor elő kell venni a zsinórját, hozzákapcsolni a géphez, és lehet meg tudod javítani. Lehet hogy gép nélkül is tudsz rajta javítani, és lehet, hogy a szervizben sem tudnak mit kezdeni vele, lévén, hogy nem itthoni.
Fontos lenne tudni, hogy mit írt ki... ?
Illetve a szerviz előtt volt térerő gondja? Akkor lehet nem is szoftwe, hanem ami rosszab: hardwer gondja is akadhat...
-
han_lev
senior tag
válasz
Casoli #13325 üzenetére
Csatlakozom. Az én lenovóm már több mint két éves. Most már fiókban van, de kifogástslanul működik. Volt rajta egy alaplapcsere, de nem rendeltem, hanem egy törőttből tettem át. Azóta semmi baj. A családban van mégegy. Azon is cseréltünk alaplapot, azóta jó. Azon a térerő probléma hamar megjelent, de a csere óta azzal sincs semmi baj. Kollégámnak kettő van a családba lassan 2 éve, azokkal semmi baj. Mindegyik kifogástalanul működik. Nem tudom hánynak van alaplap baja hányból, de mindenképpen megéri még mindíg.
A mostani telefonon P70 es lenovó, kidogástalanul dolgozik. Igaz ez egy kicsit drágább verzió, de magyarországon vásárolva a legjobb ár-érték arányú minőségi teló. Szóval én eddig nem csalódtam a márkában a problémák ellenére. -
han_lev
senior tag
válasz
instantwater #13288 üzenetére
Én meg ugye a P70 est találtam.
-
han_lev
senior tag
válasz
mr.perfect #13279 üzenetére
Flashtooolszal kell felrakni. A partiviókat hogy állítja be? Meghagyja az eredetieket. Vagy átpaticionálja?
Nem figyeltem, hogy CN es, vagy Row-os.
TWRPt tarzalmaz? Vagy meghagyja amit előtte használtál? -
han_lev
senior tag
válasz
lbarna #13269 üzenetére
Rz egy új Miui. Rddig nem sok jó ilyen jött ki. Az eddigiek mind ratyik voltak. De próbáld, lehet ez már jobb lesz, aztán más is használja majd. A Miui egyébként egy nagyon jó rendszer. Nem tudom ez milyen porttolás. Eddig nem vették a fáradtságot, hogy direkt erre írjanak egyeet, most meg már a hardwert lassan évekkel lehagyta a fejlesztés.
-
han_lev
senior tag
válasz
kumevava #13271 üzenetére
Mindig neked kell figyelned, és ha nem a megfelelő preloader van a romban, akkor a neked valót kell bemásolni és átnevezni, a roíban lévő nevére, a korábbit meg kitörölni. ( vagy átnevezni, kitörölni, bemásolni, amelyik sorrend tetszik, a lényeg, hogy ugyanazon a néven legyen benne a cuccokba a neki megfelelő preloader) és aztán mehet a flashtoolsz, csak a cheksumot kapcsold ki, illetve töröld ki a cheksun ini filet ( már ha van benne)
-
han_lev
senior tag
válasz
Mad_Wolf #13270 üzenetére
Aha, gyakorlatilag félig szétszedted
Nem túl bonyolult egyébként.
Hát, ha factory reset nem segített, akkor nem tudom. A két kártya slot lesuedhető az alaplapról, most nem emlékszem, hogy szalaggal csatlakozik az alaplaphoz, vagy fixen. Elég régen szedtem szét, de van itt egy pár alaplap, és a hozzá való slot. ha az lenne a probléma, tudok esetleg küldeni egyet. De egy szétszedést - összerakást azért próbából megér, hátha csak kontakthiba.
Az S124 eredeti, vagy te raktad rá? -
han_lev
senior tag
válasz
Mad_Wolf #13266 üzenetére
Ez még azért messze van a féltéglától.
A slottra nincs ötletem, szedd szért, picit nyomkidd meg (óvatosan!!!) s ha hardveres, menni fog.A memória szofveresen szokott felcserélődni. Milyen romod van?
Akkor van ilyen, ha az elsődleges memóriát a beállításokban átállítod.A csavarokat érdemes meghúzni, de tényleg csak nagyon picit. Hajlamosak megengedni..
-
han_lev
senior tag
válasz
Pancsermeste #13196 üzenetére
Yrtunk róla sokat sokkal korában. Az ezért felelős cpu lábacskái "elengednek", (nagyjából) így ha rámelegítenek (speckósan) talán rendbehozható, de rizikós.
-
han_lev
senior tag
Háát.. Ha találsz törötten egyet, amiben jó az alaplap. Ami azért nehéz, mert általában az alaplapon szokott kimenni valami. Legtöbbször a térerőproblémásak jelentkeztek. (na azért annyira sokszor nem, csak volt egy időszak, amikor...)
De ha valaki leejti, és széttörik, akkor még az alaplap jó lehet benne.
Nekem vagy három alaplapom van, mindegyiken a térerő probléma lépett fel.
Ha ezekről valahogy át lehetne tenni azt ami neked problémáss... akkor szívesen odaadom.
Egyébként Jamal kolléga tud egy szervizet Pesten. Sokmindenre megoldást tudnak. -
han_lev
senior tag
válasz
Victoryus #12988 üzenetére
Nekem a p70 lett a csere, hasonlóan ment családba a p780
Akksiidőben nem tudsz jobbat.
Tudásban van profibb: Mondjuk a Meizu Mx5, de akksiban csak rosszabbat tudok.A Xiaomi Redmi Not 2 - t szokták még mondani, ami 3000 fölötti akksival jön, de vam hozzá egy fullhad 5,7es kijelző, ami leuabálja. Ettől függetlenül jobb kamera, jó proci, jobb kijelző, jó szofteveres támogatás, jó designe, árban meg kb 150 dodó+ fa (ha nem tudod kikerülni).
Szóval én erre a háromra cserélném (ha már nem cseréltem volna le májusban -
han_lev
senior tag
válasz
lbarna #12954 üzenetére
A múlbeli tapasztalatok alapján ez a leggyakrabban hardwerhiba. De meg lehet próbálkozni modemcserével. Az összefoglalóban van pár modem, amit fel lehet tenni, persze nem árt előtte mentés és root. Az is le van irva részletesen.
Ha mindezek nem mennek, akkor kénytelen keszel alaplapot cserélni (kb 10 ezer) mert a csipp, ami a térerőért felel valamelyik lábával nem érintkezik rendesen. Ez egy pár készüléknél a több tízezerből előfordul. -
han_lev
senior tag
válasz
Blue Eagle #12795 üzenetére
Biztos nem hamisítvány? Bocsi, de lehetetlen ennyit szenvedni vele, ha egyébjént minden rendben van.
Hardveres is lehet. Egy apróbb kontakthiba az usb csatin, vagy ramhibás...
Vagy nem? -
han_lev
senior tag
válasz
norbihungary #12779 üzenetére
Esetleg a toldott usb kábel?
Az is lehet problémaforrás. Próbáld direktbe, hátha. -
han_lev
senior tag
válasz
tyuli76 #12701 üzenetére
Nem olyan vészes, hamar megvan az.
Driverek a gépre
MTK Droid Toolszal root, majd mentés (lehet hogy már rootolva van akkor csak nentés kell)
Ha 4.4 es van fennt, akkor a Droid Toolszos mentés nem fog menni, akkor a Fkash Toooszal kell kiolvasni ( az összefoglalóban megvan.Ha ez megvan, akkor a Flashtoolszal a legegszerűbb feltolni rá egy jó kis Romot.
-
han_lev
senior tag
válasz
godjopet #12615 üzenetére
Ja, bár van ahol megcsinálják, mégis sokszor jobb egy töröttet venni. Én is belevágtam volna, azóta is függőben van egy majdnem elindított renselés (ketten vagyunk egyelőre rá, bár nem tudom hogy a kokkéga akarja e még, mert rendkívül korrekten nem jelentkeztem
)
Viszont kivárni, míg valaki eltöri ezt az egyébként elég masszív készüléket sem egyszerű.. -
han_lev
senior tag
válasz
Blue Eagle #12598 üzenetére
Énis gratulálok. Mindíg benézek, mert használjuk még a családban a p780ast. Most, hogy a térerő is velünk van egy SLX-el kiváló. Jó kis teló ez, valahol *forever* lett
-
han_lev
senior tag
válasz
ntami2 #12476 üzenetére
Bizti hogy gyári? Nem egy gyári rom magyarítva? Mert azoknál nem lehet frissíteni, az ellenőrzésen fennakad, mert néhány dolog át van írva benne. Csak újra-újjat feltenni. Ha nincs egyébként bajod vele, akkor hagy, nem jobb a frissebb. A legjibbak a 124 es gyári row verzió illetve az SLX ek.
-
han_lev
senior tag
Üdv mindenkinek.
Lehet egy körkérdésem azokhoz akik esetleg illetékesek?
Aki rendelt már alaplapot, az [innen] rendelte, vagy van jobb hely is ? azimut??
Akar még valaki alaplapot? Jelezzétek, szerintem a héten leadok egy rendelést. Eddig 4 jön.Bármi más tanács alaplap ügyben?
Biztosabb, olcsóbb hely. Szívesen fogadok kiokosítást -
han_lev
senior tag
válasz
Victoryus #12312 üzenetére
Nekem alapértelmezett az SD kártya volt. Akkor mindent a kártyára tesz, mármint a belehelyezett SDre. A kicsit nem is használja, mert megváltoztatja az elérési utat, és a kamera app, meg a többi is úgy látja, hogy az az sd amit használnia kell, az a mikrosd(külső)
Próbáld ki így. Ha nem cserélgeted az sdkártyát, akkor nyugodtan. A hátránya, hogy a kártya nélkül nem megy a teló. Én ezt rögtön a rom feltétele után állítottam be, még mielőtt bármilyen plusz progit feltettem volna, vagy visszaálítottam volna.
Így ment szépen, kivéve talán a waze, de már nem emlékszem pontosan.. -
han_lev
senior tag
válasz
vtiti26 #12302 üzenetére
Az nekem is kellene egy (jamaléknak tegnap vittem 2 darab hibásat, de jó lenne egy tartalék, ami biztos hogy jó)
Ugyhogy ha véletlenül addig megy el a dolog, hogy rendelsz egyet, jelezd mindenképpen, mert csatlakozom - ÉS EZ MINDENKINEK JELZÉS AKI HASONLÓ CIPŐBEN JÁR!!- és osztozunk a járulékos költségeken.
Kb 40 dodó egy alaplap (bár mégnjárulékos költség, hogy a hangerőkábeleket forrasztani kell rá, de szt pesten megoldják ) -
han_lev
senior tag
-
han_lev
senior tag
Kedves mindenki!
Belefutottam egyolyanba, amibe azt gondoltam soha nem futhatok bele.
Adott vol egy teló, ami nem kapcsolt be (korábban írtam) sajnos nm próbálkoztam HRrrel visszaálítanj az eredeti romo, hanem egyből flesheltem rá egy S124est.
Most minden működik rajta, kivéve, hogy nincs térerő.
Illetve ha wifibe belépek,akkor van egy olyan wifi szerű valami , aminél azt írja ki, hogy :" NVRAM WARRING ERR = 0 x 10"Ez vajon azt jelenti hogy sérült az nvram?
BlueEagle?
Lehet kell egy ki segítség.
Alapból az alaplap kellett volna ebből a készülékből, mert előző gazdája azt mondta, hogy térerő gondjai nem voltak vele?Leher Nvramot gxártani hozzá, illetve ezzel összefügg a térerő probléma?
A wigi egyébként tökéleteseb működik, most is arról írok? -
han_lev
senior tag
válasz
Victoryus #12227 üzenetére
Én egyideje használom a P70et. Üzemidőben valóban rosszabb, mint a régi P780asom, amit még mindig használunk a családban, ellenben az internet, és az egész telefon sebessége valami elképesztő. Kettő dolgot eredményezett az életemben: Az internetezést szinte teljesen átkerült a telefonra, szinte csak a letöltéseket intézem a laptopon. (nomeg a munkát) és egyrészt eddig szerintem órákat spórolt meg nekem a gyorsaságával, valamint órákat vett el, ugyanezezzel ( mert arra motivál, hogy többmindent megnézzek.
-
han_lev
senior tag
válasz
Blue Eagle #12166 üzenetére
Köszi! Ezek szerint tehát valószínü, hogy nem hardweres.
Az jó lenne. Akkor lenne egy jó teló a sógornak. -
han_lev
senior tag
Üdv! Ha a teló bekapcsolás után nem csinál semmit, csak rezeg, majd vsend, és újrarezeg, az mit jelent?/Mi lehet a hiba?
-
han_lev
senior tag
válasz
azimut #12124 üzenetére
Dejó, hogy neked már van másik alaplapod! A sógorom már ezer éve vár egyre. Mjad úgy volt hogy rendelünk, de aztán most már maradt a törött vadászat.
A térerőgondok : ja csak úgy előjönnek - akkor valószínüleg hardveresek. A processzor valahol gyengén kapcsolódik az alaplaphoz. Ezerből egynéhánynál véletlenszerűen előjön.
Megoldás: újramelegítés ( veszélyes!!!) vagy új alaplap.. -
han_lev
senior tag
valakinek esetleg egy törött kijelzős, de használható alaplapú készüléke?
-
han_lev
senior tag
válasz
qkaleko #12088 üzenetére
Nekem van ez is az is. Én nagyon megszerettem a P70esemet, ez egy szuper teló. De az akksi (ugyanaz) már nem bír annyit. Viszont teljesítménye jobb, nekem, és persze az áta is húzósabb, de sokkal olcsóbb mint egy hasonló tidású ehyéb mátkájú teló.
A feleség használ P780at. Neki nagyon bejött, hogy nem kell csak 3 naponta tölteni. Wifivel internet facebook, és töménytelen telefonálás. Erre a P780 nagyon jó. Ha 3g-s netet akarsz használni, akkor már helyfüggő. Ha nagyobbrészt városban vagy, akkor nem lesz gond. Ha vidék, akkor lehetnek problémák a frekvenciákkal.
Össtességében: egy jól belőtt rommal semmi gondod nem lesz vele. Elég az egy giga ram egy átlagfelhasználónak, el fog ketyegni, hasznos lesz, jó barátod lesz.
Ja és javasolt átparticionált memóriával használni a zavartalan működésért. -
han_lev
senior tag
válasz
Blue Eagle #12054 üzenetére
Nos igen. Figyelmenkívül hagytam, hogy az Nvramban kell piszkákni, ezért nem lehet olyan Romit gyàrtani elôre, amit ha felfleshelsz, akkor máris tudja a 3g-t a teló.
Kár.. -
han_lev
senior tag
válasz
Blue Eagle #11993 üzenetére
Egy óvatlan ötlet:
Nem lehetne e esetleg egy olyan romot összeeszkábálni ,amiben már eleve át van írva egy v23as modem a lentebb leírt módon 900 mhz-n üzemelő 3g vel?Értem ezalatt azt, hogy ha valakinek kellene egy olyan rom, ami alapból tudja a 900 as 3g-t, és nem nagyon ért az ilyen átírásokhoz, mókolásokhoz, de flashtoolszal mo djuk fel tud rakni egy romot, esetleg TWRPből fel tud húzni egy romot, akkor csak letölti, és felteszi. Ezt egy kolléga mondta, akinek ilyen telója van, és szeretne is 3g-t, de nem ért tulságosan hozzá, csak romot cserélt eddig.
Hm?
Vagy nagy hülyeséget mondtam? -
han_lev
senior tag
válasz
bogyo74 #11900 üzenetére
Valóban nem jell hogy lássa. Ha a fentebb keírt alapértelmezést beállítod, a külsőt fogja belsőnek látni a moutolások megfordulása miatt. Azt hiszem.
Legalábbis nekem így volt. Namost az s228ról nem tudok nyilatkozni, mert úgy vagyok mint a viccben a székely, aki megregulázta a feleségét, aztán kinn áll a minusz 20 fokban sapka nélkül.
Mostmár kéne egy bátor ember, aki bemegy a sapkámért..Kéne egy bátor ember, aki elkéri az asszonytól a telefonomat, hogy új ramot tegyek rá....
-
han_lev
senior tag
válasz
Tocso76 #11886 üzenetére
Ha fkashtoolszal felraksz rá egy 4.2es romot, ami rootolt, akkor már az MTKDroid Toolszal is le tudod menteni a telót. Mert a 4.4 miatt nem engedi. De ha már megvan az nvram, akkor bátran flashelhetsz rá egy JB-t amit már tudsz menteni a korábban leírt módon.
Mivel újabb gyártású, a preloaderre figyelj, neked a 4.2es romokhoz is az újabb fajta kell. A cserélésüket párszor már kitárgyaltuk itt. De segít mindenki. -
han_lev
senior tag
válasz
Blue Eagle #11856 üzenetére
Szerintem valahol a hangerőgombok tájékán...
Viccet félretéve, úgy rémlik, hofy ha leszeded az akufedőt, meg műanyag keretet, akkor hozzáférsz a ledhez a kijelző kivétele, levétele nélkül...Bár az csak a led.... a "fénye" az nem tudom hogy hol van... talán a valhallában...
Bocsi, bocsi, nem tudtam kihagyni....
-
han_lev
senior tag
válasz
Blue Eagle #11810 üzenetére
Kipróbáljuk, bár az asszony nem fog örülni, hogy buherálom a telefonját -
han_lev
senior tag
válasz
RoMix85 #11802 üzenetére
Igen, angol nyelvű van ilyen.
grat!
Bár valaki egyszer azt mondta, hogy az s228ast lemagxarítja nekünk, csak közben elromlott a laptopja ....
Bocsi, minden tiszteletem, csak kötekszem egy kicsit..
Szóval mivel nekem régi tipus, arra meg a 4.2 a legjobb, sajna nem követem a romok fejlődését.
Így nem tudom, hogy hogyan tudnád a hangerőt nővelni. A nejem használja most a p780ast. Amit én használok, a p70esben 4.4es rom van, abban van olyan lehetőség, hogy ha beírsz egy kódot a tárcsázóba, akkor be tudsz lépni az engin menübe. Ott talán lehet hangerő alapot növelni...
De mivek még erre sem volt szükségem, ezt sem tudom megmondani, hogyan, csak hogy ilyen van.
Vannak a profik, esetleg ők lehet, hogy tudnak valamit. Vagx youtoubon lehet valamilyen videó fent... -
han_lev
senior tag
válasz
RoMix85 #11796 üzenetére
recoweriből felrakható CNes romok előtt én ezt a romot, illetve ezeket a hozzá klszített EBR-eket használim arra, higy egy olyan rom legyen fent, ami rootolt, CNes és van benne recowery. Ebben az esetben is kell preloadert cserélni.
Tehát én őgy csinálném, hogy:
1 ltölt a fenti hozzászólásbül a rom és az EBRek hozzá2 Flashtoolsszal előklszülni a flashellsre.
1 kicsomagolt romban bemásolni azokat az EBReket, amelyiknek a particiókiosztésa szimpatikus (én úgy használtam, hogy 2 giga a belső memória, a fennmaradó kb 500 a belső sdje, de nem számít, azt később úgyse nagyon használja.)
2 kicserél a preloader ( az újat át kell nevezni, hogy az legyen a neve, mint annak amelyiket helyettesíti. ln az eredetit ki sziktam menteni, ki tudja, az újat pedig bemásolom a helyére. eddig row romokkal csinéltam, de CNnel is így kell gondolom.
3 cheksum.ini-t ki kell törölni a rom cuccaiból általában, mert zavarja a kicserélt preloader, és nem enged flashelni.3. Flashtoolszal felrakod a fenti CNes romot.
Kész. Fent van egy átparticionált CNes romod, amiben van root, van recoweri és lesz elég belső memóriád.
innen kezdve bármilyen 4.4es romot feltehetsz recoveriből, a recowery megmarad, a root is megmarad, a partició is megmarad.
Ha feltetted a kiválasztott romot, akkor hozzáteheted a recoweryből a kiválasztott modemet.Kb ennyi..
azthiszem -
han_lev
senior tag
válasz
RoMix85 #11796 üzenetére
Ami problémákat szokott okozni, az a driver. De ha elmentetted az Nvramot, akkor a gép ismeri.
Az a gond, hogy a legtöbb rom ami 4.4 es az CN-es. Általában bele van írva a nevébe.
Ahogy letöltöd a Nedromról, néhány Reciweryből twlepíthető, néhány Flashtoolsal.
Mind a kettőhőz másféleképpen kell előkészülni.
Ha Flashtoolsos a rom, amit fel akarsz tennu, akkor nem sok: 1. Driwerek a gépre. 2 flashelés
Ha recowerys, akkor bonyolultabb.
Mindjárt írom. -
han_lev
senior tag
válasz
RoMix85 #11792 üzenetére
Milyne időss a telefonod?
Mentsél, mindenképpen. Ha az Nvram megvan, akkor simán próbálkozz egy teljse rom felrakásával.
Az SpFlashtoolszal teljesen átszabod a telódat. Ha fennt van egy rootolt rom, akkor szerintem az lehet a megoldás, hogy feltelepíted a Xpose keretrendszert, majd a Gravitybox-ot (feltéve ha Row romomt tettél fel rá, és azokban fel tudod húzni a hangerőt.
egyébként valahol az "ősidőkben" volt szó a fórumon a hangerő növeléséről, keres rá, megpróbálom én is mindjárt.
de javallott: mivel ez egy régebbi hardwer, a 4.2-es romok nagoyn jól mennek rajta akkor, ha belső tárhelyet megnöveled. (nekem egy s124-es, meg egy SLX-több mint fél évet ment úgy hogy hozzá sem nyúltam. Most is egy SLX-el használja a nejem.Ha újabb a telefon (2014- március utáni) akkor annyit kell tenned, hgoy a "preloader" nevű filet a romban kicseréled a felflashelés előtt. És menni fog. De akkor javaslot valamelyik 4.4 es rom használata (szerintem már készen van az s228-as magyarjtása, vagy amit BlouEagle linkelt) mert ezek tudják kezelni a kamerádat.
A modemcsere ugye ezután már egyszerű: csak a rootolt recoweryből be kell tallózni az "install zip from sdcard" menüvel a megfelelő modemet (vigyázni, hogy 4.2-es romhoz JB-s modemet 4.4-eshez meg szintén a sajátját.) és fent is van. Nekem az 52-es volt a nyerő. . ha jál emlékszem...
-
han_lev
senior tag
Nem kem nem nyavajgot hibás tárhely miatt, amikor az aromával átparticionáltam az S124 es romot. 2 gigára, és 500 megányi maradt, amit megtartotta. ( az aromateperted végén megkérdezi, hogy elhagyod e, elrejted e fennmaradó részt, vagy megtartod, látható marad). Látható, de mindig másodlagos Sd-ként kezeli, így ha beállítod a memóriakezelésnél, hogy alapételmezett íráslemez : sdkártya, akkor csak az sdt fogja használni, meg a belső telefinmemóriát. És megmarad fennmaradó memória hely is.
Egyébként az S124re én recoweribő tettem fel valamelyik SLXet, és az is nagyon jó. Erre a telóra talán a legjobb.
-
han_lev
senior tag
válasz
kobak7606 #11758 üzenetére
Üdv!
A névjegyeket majd mindenképpen a googlen tárold,noda mentsd, akkor később egy telefoncserénél nem lesz gondod.
Majd mondja más is: az nv ramot mindenképpen menstd.
Frissítés: yugodtan frissítheted, mert nem fog semmi sem történni. Az a helyzet ugyanis, hogy mivel buheráéólt a romod, nem fogja engedni feltelepíteni a frissíréseket. Legalább is eddigi tapasztalataim szerint így lesz.
Ha régebbi 4.2.2mes romod lene, akkor aztnmondanám, hogy MTKDroidTools-szal ments,nde neked 4-4-es a romod, ezért próbtáld meg a Flashtoolszos mentés.
Azt hiszem az összefoglalóban le van yrva. Ha nincs, akkor Cappa72 kolléga majd xmegmondja hogy hogyan. Vagy BlouEagle.
Ha megvan a flastoolszos Nvrsm mentés, akkor ezeknután flastooszal szinte bxármit fel tudsz tenni a telóra. Utána akár az Sdkártyáról is TWRPből. (persze előtte tájékozódj, hogy mi az,nem tudom, hogy mennyire vagy járatos a témában.)
A preloaderre figyelj, ha átnézted a Flashtoosz gyorstalpalót, akkor többet tudsz majd profitálni abból amit mondunk neked.Ne aggódj, nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik.
Problémáid lehetnek: az usb driwerrel; a pereloaderrel; újabb tipusoknál a 4.2 es romokkal (a kamerát nem fogják kezelni)Később majd szeretnld ha nagyobv lenne a belső memóriája lenne, ls arra meg az átparticionálod.
Kb ennyi:
-
han_lev
senior tag
válasz
Janika841130 #11707 üzenetére
Én anno úgy csináltam, hogy flashtoolsal feltettem egy CNes romot. Van olyan, aben ha kicaeréled a két ebr filet, akkor a flasheléskor megnövelt particióval teszi fel.
Van valahol egy olyan rom a fórumon belinkelve, hogy cn-es rootolt, recoweryvel.
Most telefonon vagyok, de majd megkeresem.
És valahol 8zabi fórumtárs linkelt átírt EBReket is, amiket (a preloaderhez hasonlóan) kicserélsz a fkesselés előtt a romban, aztán fkastoolsal felteszed, és lesz egy 1.5 gigás (vagy akár nagyobb, én mindíg 2 gigásra növeltem) belső particiójú, rootolt TWRPs recowerivel felszerelt romod.
Ezután erre már recoweryből felteheted a Nexus romot.
Vagy bármilyen CNes recoweryből flashelhető romot. -
han_lev
senior tag
válasz
Janika841130 #11705 üzenetére
Amikor még én próbáltam, nagyin akadozós volt. De egyébként szép. Ha 4.4 es alapokon van, talán már jólesz. Mindenképpen érdemes átparticionáltan használni - szerintem. CNes alapokra recoweriből feltelepíteni úgy, hogy már legalább 1,5 gigára felhúztad a belső memória méretét..
Szerintem.. -
han_lev
senior tag
válasz
tomazin #11696 üzenetére
A preloadert külön kiválasztod? Én bemásoltam a fekflashelendő rom cuccaiba, átneveztem (ha kellett az eredetivel egyező névre, csak az eredetit előtte kivágtam onnan (elmentve máshova, ha később mégis kellene)
Szóval a scatter egyből beolvasta a preloadert a rom többi cuccával együtt.
A checksum.ini-t tényleg törölheted. -
han_lev
senior tag
Üdv!
Nincs valakinek egy törött gépsas, amiben jó volt a térerő a törés előtt.. mondjuk..
??
Kellene sógoromnak.
Térerőgondokkal küzdünk.
Vagy hallottam ezt az újramelegítést.Azt kik is tudják megcsinálni?
Köszi!
-
han_lev
senior tag
válasz
Janika841130 #11678 üzenetére
Tedd fel nyugodtan. Én több mint fél évig azt használtam. Attól csak az SLX et használtam többet.
Ha régi preloaderes a telód, akkor érdemes azt is kipróbálni. Jól megy rajta minden, és nagyon stabil. Ez a kettő szerintem, ami ezen a telón a legjobban fut. -
han_lev
senior tag
válasz
Janika841130 #11666 üzenetére
Olvasgasd az összefoglalót.
Ha újabb telód van, akkor egyszerúen az újabb fajta preloadert kell bemásolni a kibonzott, flashelésre előkészített romba a régi helyére. De a régi nevére kell átnevezni pontosan, a régit kitörölni, vagy áthelyezni, hogy ne zavarjon.
Ha a flashtools jajongana, akkor a checksum.ini-t ki lehetvtörölni a romból, az csak az elején ellenőrzi a filokat. -
han_lev
senior tag
válasz
Janika841130 #11664 üzenetére
Először is no para.
Valószínüleg hibás a preloader.
Cseréld ki a romban amit flasheltél, vagy próbálj eleve másik olyan romot flashelni, amiben a másik preloader van.
A leírt módon dugd rá a gépre ott ahol már korábban felismerte (a reset gombot nyomvatartva)
Meglátod, menni fog. -
han_lev
senior tag
válasz
Janika841130 #11662 üzenetére
Majd lesz olyan, hogy abban nem ismeri fel, és egy másikban meg felismeri..
Ilyen ez a showbusinis. -
han_lev
senior tag
válasz
ripo05 #11623 üzenetére
Rootolás,
mentés Flashtoolszal, vagy amivel sikerül, de Nvram mindenképoen legyen meg
Particionálás, flastoolszal tegyél fel opyan romit, ami már eleve fel van particionálva, hogy legalább 2 giga legyen a rendszernek belső tárhekyként.
És valamelyik 4.4 es rom. Amiket baralajbi készít, és sok letöltés van mögötte, az biztos jó.
Bár ha a needromos romot amit fel akarsz tenni flashtoolszal kell felrakni, akkor át fogja írni a particiót, ugyhogy olyat kéne válaszani, ami kártyáról telepíthető. Vagy olyat, aminek a memóriakiosztása eleve megnövelt belső memóriát ír.
Kb. -
han_lev
senior tag
válasz
Blue Eagle #11615 üzenetére
Látom jól működik a laptop
közben beizzzitottam a P780-as utódját, de azért a még ez a jóöreg teló is üzemel, most éppen a párom póttelója. Egy napig használta, és valami 90 on volt még az előbb az akksi
-
han_lev
senior tag
válasz
Blue Eagle #11526 üzenetére
Megvan a régi alaplap, és megvan az nvram is. De fel lehet tenni egy másik nvramot egy másik alaplapra?
Egyébként mivel nem volt az"új" alaplappal semmi gond, így végül is mindedgy. -
han_lev
senior tag
No, úgy néz ki a térerő gond megoldódott. Kaptam egy donorkészülékből egy alaplapot, amin jó volt a térerő. Apró módosítások, és most a gépem az új alaplappal (ez persze új imeit jelent, stb .) de full a térerő. Nandude kollégának köszönet a segítségért.
Csak úgy hasít!
Szóval akinek kijelzős, vagy más hardweres gondja van, nem alaplappal kapcsolatos, az gondoljon a térerős gondokkal küszködő társakra.
Többek között majd nekem is szükségem lesz egy másik alaplapra a sógor telójába (a jelek szerint hamarosan) -
han_lev
senior tag
válasz
gabika74 #11498 üzenetére
Ahogy nekem is. Azíantenna gpu valamelyik forrasztása engedett el az alaplapon. Másfélévrs a teló. Állítólag ha egy olyan alaplapot sikerül szerezni, amelyiknek nincs ilyen poroblémája (mondjuk egy kijelzőhibás donortelefonból) akkor orvosolható a probléma. Azt is rebesgetik, hogy a nyák újramelegítésével is orvosolható, de az csak hozzáértőknek és óvatosan.
Holnap kiderül, mert viszem alaplapcserélni.
Egész eddig tökéletesen működátt, most az egyik slotban szinte mindíg 0 a térerő, amásikban vodás alkalmanként 1-2. Azt használom.
Randomszerűen néhanéha felugrik mindkettő fullra. Néha finom kopogtarásra, néha csak úgy.
Mivel szoftveresen mindent kipróbáltam, marad aza alaplap.
Ha bejön, írok. Aztán ha tényleg az, akkor lehet kutakodni használt jó alaplapok után, vagy rendelni párat az ebyen -
han_lev
senior tag
válasz
Blue Eagle #11452 üzenetére
Köztes. Működik a vaku is meg a kamera is.
??
Érdekes..
NAgyon sok örök hálám.. -
han_lev
senior tag
válasz
Blue Eagle #11450 üzenetére
Most újra elindult a Flastools, teszi felfele rá az S124-et.
namost, ha ez új, akkor valószínüleg a kamera, meg miegymás nem fog menni csak 4.4 alatt, jól sejtem??
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB // BONTATLAN // Számla // Garancia //
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest