- Egy óra, két rendszer
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
válasz
cool13 #14138 üzenetére
Nem, még semmit sem csináltam. Ez gyári állapotában ragadt be.
Az előző kérdést azért tettem fel, hogy merre induljak.Ez milyen kínai? , európai? 2014 előtti , vagy 2014 utáni?
Egy működő gyári állapot is elég lenne egyenlőre.
A leírt sokféle lehetőségből melyik sarkán kezdjem enni a tortát? Fingom sincs, hogy kezdjek hozzá. Lökjetek már meg valamelyik irányba ! Köszi. -
azimut
aktív tag
válasz
cool13 #14102 üzenetére
Igazi hardcore megoldás
Naszóval, a Kínából rendelt akksikkal nincs baj, de a csatijuk kemény, törékeny műanyagból készül. Alaplapra helyezéskor nem látható felülről a csatlakozási pont, ezért a csati mellémegy, eltörik, később kimozdul a helyéről. Szerintem a sorrend:
1. Ha nem maradt ragacs az akksi helyén, akkor duplafix elhelyezése,
2. Akksi leragaszt, mozgásmentes, lehetőség szerint a telefon se csúszkáljon. Az egyik kézzel emelem az akksit, másikkal beletalálok, nem jön össze!
3. Erős megvilágítás - számomra - szemüveg + nagyító kombó a műtéti terület fölött. Szükség esetén steril környezet, és maszk.
(4. Opcionális: zavaró hangok kiszűrése, feleség/barátnő/gyermek eltávolítása az esetleges jajgatások megelőzésére. Csak gyakorlott szerelők engedjék a közelbe az említett személyeket!)
5. A csatlakozót csipesszel fogva először a kis vezetékeket egy csavarhúzóra hajlítva lehetővé kell tenni, hogy a csati pont jól álljon, ti.: a vezetékek hosszabbak a szükségesnél, enyhe S kanyart írnak le.
6. Csipesszel fogva a csatit nagyon óvatosan rápöccenteni az alaplapra úgy, hogy csak sejted, hogy alatta hogy állnak az érintkezők. Tehát finoman rányomni, amíg vélhetően valamihez már "hozzáragadt". Elvileg van oldalt két bemélyedés, amelynek a pozitívja az alaplapi műanyag foglalaton látható - nos, nem látható.
7. Nekem második kísérletre jött össze az a pillanat, amikor egy erőteljesebb nyomással a helyére billen a csatlakozó, mintegy belesüllyed az érintkezőkre.
8. Pici próbálgatás az akksival ellentétes oldalon, kis mozdulatra nem szedhető le, ekkor stabil.Enjoy!
-
-
Blue Eagle
őstag
válasz
cool13 #13745 üzenetére
Blue Eagle erre további ötlet?
Nem egyszerű. Miért? Azt írod, gombokon keresztül nincs semmi szoftveres elérés, azaz "Hard Bicked" állapotban van a teló. Így pl. ADB elérés sem lehetséges, tehát marad MTK eszközökön a jó bevált SP Flash Tool. 4001-es hibakódod van akkor, ha flesselni akarsz egy firmware-t. De mi újság akkor, ha pl. readback-et akarnál csinálni? Ezt próbáltad már?Amúgy megoldható valahogy, hogy ne kelljen beírni a telefonszámba a +36-ot. Régen elég volt csak a számot. Most ez nem elég.
válasz erre#13746) azimut
Nekem még a Preload elejébe is beleszántott, hiszen a Recovery és a Sec_ro együttesen 12 MB. A képfájl 13,1, tehát 1,1 MB gyalogolt a Preload-ba ami még nem is olyan nagy hiba, de az S228-nál a Sec_ro eltűnése IMEI anarchiához vezetett.Orvoslat: a helyes recovery, sec_ro, és a preload újra feltöltése.
-
azimut
aktív tag
válasz
cool13 #13233 üzenetére
Valóban, csak az Age van. Egyébként másik Lenovo Theme Centert raktam fel, elsősorban a bootsplash cseréje miatt. Verziószáma: V2.0.459. Háttérkép innen van, záróképernyőt peig kezeli a képgaléria.
Nem hülyeség, ennek utána kéne nézni: tárcsázó, beállítások, stb. témázása. Az xposedben nincs valami? Vagy launcher csere?
-
-
Blue Eagle
őstag
válasz
cool13 #13223 üzenetére
Én azt javaslom, hogy előbb tedd fel a romot. Root jogosultsággal és megfelelő fájlkezelővel vedd ki a system-ből a nem tetsző apk-t és rakd be amit gondoltál. Ellenőrizd, szükség esetén állítsd be a fájl jogosultságait és restart után kiderül indul-e. Ha minden ok, akkor beleteheted a ZIP-be. Én WinZip-et használok.
-
ath
senior tag
válasz
cool13 #13223 üzenetére
Egyebkent miert csak telepites elotti megoldasban gondolkozol? Tedd fel a romot, masold ki azokat, ami benne van (contacts+provider), masold be az ujat, restart. Szerintem mennie kene
azimut, nekem volt innen egy srac, aki laptop gput golyozott es tett vissza, o 10ert oldotta meg, nem tudom ilyesmivel foglalkozhat e, es ha igen milyen aron. Ennek par eve, azota is kivaloan mukodik a laptop.
-
K_a_m_i
tag
válasz
cool13 #13147 üzenetére
Melyik SLX-re gondoltál? Feltettem a v26a-t és az alkalmazások háttere fekete, de a névjegyeké fehér. Lehet, hogy megpróbálom kicserélni az S124CN hátterét szórakozásból.
Más infó: ha valaki az S124CN-re teszi fel az SLX v26, vagy v26a-t (ugye CN-re CN-t recovery-vel), akkor nem kell partícionálni (100 Mb belső SD) és a hátsó kamera is működik bármelyik verziónál. -
K_a_m_i
tag
válasz
cool13 #13145 üzenetére
Később megírom, h melyik FT-t használom, de sok minden más is lehet, ahogy írtad a windows, a driver, a preloader is. Ezenkívül, amikor nekem nem akart semmi felmenni akkor mindig az segített, ha pl. CN-re row firmware- t raktam vagy fordítva. Persze firmware upgrade módban.
-
-
Jamal0
tag
válasz
cool13 #13069 üzenetére
A kábel nem tud ilyen kis helyen ilyen rövid megtett út alatt megtörni (a töréshez zömülések és nyújtások sokasága kell itt nincs meg az ehhez szükséges szög) viszont az én telefonomban is lötyögtek a csavarok ami azért fordul elő mert a lenovo nem tépi meg a csavarokat helyette menetrögzítő ragasztót használ, hogy a műanyagba ágyazott menetes fém persely nehogy kitörjön (sajnos néhol túl kevés ilyen anyagot használ) ez bevett módszer a legtöbb gyártónál, például sony, dell de van akik még mindig a nyomatékos rögzítésnél maradtak példaként tudom említeni a fujitsu laptopokat ahol ezek a műanyag részbe illesztett perselyek sorra törnek ki.
Ha esetleg a törött csatlakozó helyett szeretnél belerakni egy sértetlen gyárit szólj mert tudok neked bontani. -
ath
senior tag
válasz
cool13 #12886 üzenetére
köszi szépen. kontrolnak kérhetek majd mástól más romból is?
egyelőre töröltem ezeket más oldalakon p770-hez kapcsolódó gps mókolás alapján:
/data/misc/mtkgps.dat
/data/misc/epo.dat
/system/etc/gps.confepo titlva, agps engedélyezve, hálózati kérések engedélyezve, szogáltató google, a beállítások után letiltottam mindenhol a helyzetmeghatározást. este kiderül..
-
-
han_lev
senior tag
válasz
cool13 #10783 üzenetére
Nos igaz, egy kicsit elvoltam. Wettem egy tabletet, aztán most egy kicsit lefoglalt.
De azért olvasom a P70 es topikot.
Nos ha a P70 az utód (talán ár-érték arányba szintén nagyon jó) akkor egy kicsit visszalépésnek érzem a kivitelezést. Teljesen műanyagházat kapott. No nem mintha annyira tudnám "érezni" a p780 fémházát, mert szilikontok van rajta mindig (a multkor levettem, aztán a nejem megkérdezte hogy mi ez az új telefon. )
De azért néha levenni, nézegetni nagyon jó. Nomeg azértegyben van. Szóval a féme hatás nekem hiányozna.
Előrelépés a 64 bites 8 magos proci is. Meg a 2giga ram. De pl a kijelzőtől már jobbat vártam. Esetleg NFC vel megtoldhatták volna, az már lassan a középkategóriában is van ( bár igaz hogy azt sem tudom mikor fogjuk használni ).
Az aksi is ugyan az. Gondolom nem lesz hosszab az üzemidő a nyolc mag miatt.
Összességébn a P70 sokkal erősebb a mostani P780nál és megfelelően olcsó is, de ha már az árnál tartunk, akkor azért számoljuk bele, hogy a p780 as se annyiba került mikor kijött mint most.
Egyelőre nem cserélem, és addig szerintem kibirja, amíg a most debütáló vibe P - közöl mondjuk az 5000 milis aksis anyira le nem megy, hogy kb annyiért meg fogom tudni venni, mint anno a p780 ast (230 d.)
De ez az én véleményem csak, nyilván nem kell egyetérteni. És ha most kellene telót vennem, akkor valszinüleg én is a p70et venném.. -
kismércse
tag
válasz
cool13 #10729 üzenetére
Mostanában eléggé vacakolt, Egyszer már volt fent, egy idő után akkor is volt kifagyások, aztán újra lett téve már vagy 5 hónapja, és most megint kezd furcsa dolgokat produkálni.
Köszönöm, akkor kipróbálom az S124-et. Akkor ha az slx-et particionáltam, nem fog bekavarni? -
fnemeth387
csendes tag
válasz
cool13 #10090 üzenetére
Uraim, fejlemény van.
A driver macerálás eredményre vezetett, a kollégám P780-asára bármit fel tudunk tölteni, csak az enyémre nem.. A kolléga telefonjáral bármely FT-vel szinte bármilyen ROM-ot fel tudok tölteni, amit az enyémre nem.
Tisztelettel kérdezlek benneteket, van-e valami ötletetek, van indítsam a garanciális tortúrát?Köszönöm az eddigi segítségeteket!
-
mutyuru
aktív tag
válasz
cool13 #10100 üzenetére
A needrom.comn ezt irja telepitesi utmutato gyanant:
CWMStep 1: Download the custom ROM copied to an external SD card root directory
Step 2: the shutdown state. While holding down:
– Power button + volume button up, to enter the recovery mode.
– Wipe Data / Factory Reset -> delete all user data
– Wipe Cache Partition -> Wipe cache
– Advanced -> Wipe Dalvik Cache
Step 3: Return to recovery main interface Install zip from sdcard -> choose zip from sdcard -> Select your ROM
Step 4: Brush complete, restart the phone Patience required – first boot takes a whileHa jol lattam, viszont ezek megvannak TWRP alatt is es nem is kinai legalabb. Futtathatom onnet is szerinted?
M -
mutyuru
aktív tag
válasz
cool13 #10095 üzenetére
Koszonom a linket!
Sajnos semmi valtozas... lassan kezdem azt hinni hardware hibarol van szo, mivel eddig csak az eredeti kinai programmal futott mindket kamera es a vaku. Mivel flasheltem ra uj ROM-t garanciaba mar vissza sem tudom kuldeni.
Meg arra gondoltam a needrom.com-rol levadaszok egy stabilnak mondott vibeui-t es megprobalom azzal. -
mutyuru
aktív tag
válasz
cool13 #10092 üzenetére
Koszonom a gyors valaszt! Igazad volt manualisan kellett mindent updatelni es utana tovabb lepett.
Feltettem a 3.67 Super Camerat, de nem segitett sajnos. Meg mindig nem tudom hasznalni a hatlapi kamerat es a vakut. Lassan nem tudom, h sirjak vagy nevessek...
Szuper a telefon, de a kamera nelkul, mint egy felkaru orias. :S
jozse ujra elkuldte a linkeket, szoval leveszem ezt a verziot es megprobalom egy regebbivel talan szerencsem lesz. -
mutyuru
aktív tag
válasz
cool13 #10010 üzenetére
Szia Cool es Blue Eagle!
Koszonom a ket linket! A flashelest korabban valahogyan megtalaltam, de a backup-t vhogy atrepultem.
Meg volna kerdesem - bocsanat, ha tulsagosan egyertelmu dologgal farasztalak benneteket!
1. Backup-nal a scatter file meg kell nyitni, de azt pontosan hol talalom? Ugye Blue Eagle irja, hogy mellekelte es atolvastam az elotte es utana levo hozzaszolasokat, de nem esett le a dolog.
2. Rom feltoltese: pontosan mely driverekre van szukseg?erre a kettore: usb_driver_SW_Rom_P770.zip es LenovoUsbDriver_1.0.1.exe
3. Rom feltoltese: En is hasznalhatom barmelyik ROW (vagy CN rom johet szoba) pl innen: Blue Eagle vagy a needrom.com-rol barmelyik stabilnak mondott VIBEUI-t VIBEUI_V2.0_1451_ST_P780Tudom nehez eset vagyok, csak eloszor csinalom es nem szeretnek teglat csinalni a telobol.
M
-
Blue Eagle
őstag
Persze, hogy nincs 900, nálam sem volt. Ha nálad lett volna, akkor a telód eredete (ROW HW - ha van ilyen valóban) is más volna min mondjuk az enyém.
Itt az lenne a kérdés, ha a v23 modem van fenn neked, hogy ha nagyon vidékre mennél és 900 MHz-en menne a rádió, akkor mi történne? Szóval a v23-mal kamu a 900 szabvány a teló részéről vagy nem kamu? Szerintem kamu... -
cs.zs.
veterán
Az eszköz teljes memóriája 4 GB, de azon ül a rendszer is, az is foglal helyet, általában 1-2 giga között, a maradék oszlik fel alkalmazás-memóriára és médiatárra. Egy 4 gigásnak nevezett eszköz általában 2 giga körüli szabad hellyel rendelkezik, a 8 gigásnál pedig valahol a 6 GB körül szóródnak a számok.
-
-
Zavaróan sötét, bent nem nagyon látszik szobában. Este, sötétben nagyjából jó, de nappal fixre kell állítani hogy lássam. Slx, kitkathez képest sötétebb minimumon.
Másik bajom vele a Wi-Fi. Router mellett! 75%os erősséget jelez sokszor, másik szobában alig feles, iron force sokszor belaggol, azt mutatja elment a net. KitKat ebből a szempontból sokkal jobb, meg az slx is. Ha a KitKat normálisan kezelné az érintést, még nem laggolna scrollozás közben... visszatenném. Így nem maradt más, mint az Slx...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest