- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
rolika00
csendes tag
-
-
azimut
aktív tag
válasz
rolika00 #12727 üzenetére
Ezzel áttértünk egy újabb problémára, az USB kábelekre. Flasheléskor kapok idegbajt, mert vannak olyan kábelek, amelyek csak töltésre alkalmasak, flashre nem. Az egyes töltő helyettesítése - megjegyzésed fényében - még nyitott. Hopp, ezt most találtam.
Azt hiszem áldozok rá, mivel több P780-as forog a családban. Amúgy ezek csak ál-konklúziók.
http://mobilarena.hu/tema/re_keszul_a_lenovo_p780/hsz_12721-12721.html: A gyorsaság/lassúság nem releváns, sőt, a lassú töltés még jó akksit feltételez. Az már gyanús, ha fél óra alatt 0%-ról 100 %-ra tölt. A kérdést azért vetettem fel, hogyan oldjam meg a nehéz kezelésű (EU-Us plugin) adapter kérdését. Módosítva az ál-konklúziókat, 1 db eus adapter (nagy kocka) és 1db tömegtöltő lesz beszerezve.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
rolika00 #12675 üzenetére
Azt-azt az 5 MB-os nvramot kell felrakni, amit a droidtools kimentett. Hiszen mintha mar irtam volna asszem neked, hogy 5120 kB a korrekt meret.
Mar ezen kivul semmit nem tudsz kimenteni sehonnan. Legfeljebb elkesziteni lehetne ha az sem lesz jo.FR- csinalj a muvelet elott!!!
-
Blue Eagle
őstag
válasz
rolika00 #12670 üzenetére
Ahogy Jamal0 is írja megpróbálhatod a v3 FT-t, de szerintem ez is zsákutca lesz.
Javaslok egy "tiszta" rendszer feltételét és annak scatter-ével az nvram szakasz felírását.1. Rakd fel ezt (S228 ROW Hun) firmware-t. Tartalmazza a csomag a FT-t is. Ha kész, NEM KAPCSOLOD BE A TELÓT!
2. Letöltöd ezt (S228 módosított scatter), és újra elindítod az előző FT-t, de most ezt a scattert tallózod neki. Itt már lesz az NVRAM sor, majd megadod az nvram.bin elérési utat. Csak ezt a jelölőnégyzetet pipálod és Download módban felrakod. Ha kész, teló bekapcs és reméljük minden ok lesz.
(#12671) Jamal0
Lehet nem lesz egyszerű ilyet találni, pont akkor amikor a legjobban kéne. -
Blue Eagle
őstag
válasz
rolika00 #12661 üzenetére
Na latod! Megy az neked!
Nyitsd meg a scattert es keresd meg az nvram szovegreszt. Torold elole a: _NODL__ elotagot a kapcsoszarojelig. Mentsd a valtozast. FT elindit, ezt a scattert tallozod. Meg fog jelenni egy uj sor az Nvram. Itt tallozd be az nvram.bin fajlt. Csak ezt a jelolonegyzetet pipald ki. Download modban fllesseld fel, elotte factory resetet csinalj! -
Blue Eagle
őstag
-
Blue Eagle
őstag
válasz
rolika00 #12632 üzenetére
Pedig mekkora szívás volt vele emlékszem..
Letöltöd ezt: MT6589-USB-VCOM-driver és kicsomagolod
ezután újraindítod a windowst a linkben megadott módon és követed ezen instrukciókat (aláíratlan illesztőprogram telepítése): [link]
Az ezt követő újraindításkor már bármilyen aláíratlan illesztőprogram telepíthető, futtasd a installdrv.exe-t. Megerősíted a telepítést. Nem tudom 100%, hogy win10-re jó lesz-e. Win8.1-et hasznákok arra jó.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
rolika00 #12630 üzenetére
Szia!
Megmutatnád az SLX-et, hogy milyen fájlállományban van? Mert én úgy tudtam, hogy csak CWM scriptes megoldásban van, SP Flash Tool-os megoldásról nem tudok. A Preloader VCOM-kapcsolat akkor aktíválódik amikor a kikapcsolt (teljesen) telefont feldugod a PC-re ami fel van drájverezve. Ha viszont nincs aktív FT kapcsolat (Download/Readback), vagyis felírás vagy kiolvasás, akkor a Preloader VCOM kapcsolat vissza is esik egyből, mert nincs szükség rá, így adva teret másfajta kapcsolódási módnak. Ez így normális.
Hogy tudnám én erre felrakni az SLX-et gépről?
Háát... (fejvakarás), el lehet végülis készíteni FT-os változatra, 1-2 óra + megosztás upload idő.
De ilyenre még nem volt igény, valahogy nem mindennapos a hangerőgomb hiánya és ugye rekó alól nagyon gyorsan feltehető a megfelelő ROM alapra. -
Blue Eagle
őstag
válasz
rolika00 #12610 üzenetére
Köszi azimut és Sándor -P20- nektek is akárcsak a többieknek!
Rolika00! Jó rendben, úgyis szeretnék írni egy pontosabb leírást erről esetleg néhány képpel. Majd ezt vezetem link formájában az összefoglalóba. Az ezzel kapcsolatos jelenlegi nem pontos ez az én hibám.
Más és mindenkinek szól: Az összefoglalóban módosítást végeztem, igaz aprócskát: Töröltem egy-két, még tőlem származó linket ( az összefoglaló végén volt két kis sorban). Egyrészt döglött volt már, másodsorban pedig teljesen hasztalanok. Még a S116 rom honosítása kezdetén megosztottam néhány lefordított appot ahogy haladtam, nagy örömömben. Ez így is úgyis felesleges már. Gondoltam, ezért a kis dolog miatt nem egyeztetek előzetesen veletek. Ha minden igaz valahol megvan nekem a teljes S116 rom app arzenál, de nem hinném, hogy fontos ez már. De soha nem lehet tudni...
-
Blue Eagle
őstag
válasz
rolika00 #12601 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Flash Tool lal lehet flesselni. Minden esetben azt a scattert kell hasznalni, amit az aktualis romhoz valo. Azt meg kell szerkeszteni, fel perc az egesz. Reszletesebben ha nem telorol leszek. Bocsi. Ezutan megjelenik az nvram sor az FT ben. A kerdeses fajl talozasa utan indulhat a flash.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
rolika00 #12592 üzenetére
A megfelelo Flash Tool-lal barmelyik rom, akarom mondani firmware fel fog menni ra, ez biztos.
Az IMEI kerdesre valasz:
Nagyon egyszeru. Nem is vagy rendes Lenovo P780 tulaj s forumtag, ha nincs az "eredeti" telodrol tobbek kozt NVRAM mentes. Ha van, akkor azt fel kell flesselni az uj panelra. -
lbarna
tag
válasz
rolika00 #12436 üzenetére
A drágábból rendeltem már azok jók.
Az olcsóbból most rendeltem először. Arról még nem tudok véleményt mondani.
Ami gond a térerővel egy "végfok" ic a ludas benne. Azt kell cserélni és utána jó lesz a telefon.
A kinaiak is ezt csinálják, ott egyszerübb az alaktrész beszerzése.
Elvileg vásárolnak térerő hibás paneleket. -
Blue Eagle
őstag
válasz
rolika00 #11682 üzenetére
Majdnem jól szűrted le a térerő problémát, ugyanis szerintem az újabbaknál mintha gyakoribb lenne ez a hiba. Aztán a fene sem tudja, hiszen statisztikai adataink nem állnak rendelkezésünkre. Tény, hogy több ilyen hibával "megáldott" P780-ról olvastam már és tudok is. Lekopogom nekem még bírja a sarat. (2013-as gyártás)
szerk:
Igaz, nagy becsben tartom, vigyázok rá maximálisan, de használva is van rendesen. A kezdetektől gyári tokban van. A tok sarkai kopottakká váltak, a főkapcsoló gomb szintén kopott, a króm már csak nyomokban fedezhető fel rajta. Minden egyéb másban kifogástalan az egész. -
Blue Eagle
őstag
válasz
rolika00 #6782 üzenetére
Kibővítve: rootolással, SuperSU, ES File Explorer (magyar), szép és jó CWM-mel jó lesz? Vagy natúr kell?
Tessék akinek még S116 van, annak itt a Custom Recovery-ből flesselhető verzió:
P780_ROW_S116_130828_Hu_Update.zip -
Blue Eagle
őstag
válasz
rolika00 #6756 üzenetére
"ha a gyári S124-el is jó lesz a magyar"
Igen, természetesen jó lesz ahhoz is a magyar. Hamarosan elkészülök vele. Tulajdonképpen készen is van (a hétvégén készült el), tesztelés van folyamatban. Jelenleg S116-on van. De portolgatom már az S124 és S123 verziókra is, ahogy időm engedi. Ma is találtam pár apró hibát, javítottam is.
Szeretném most megkérdezni, hogy ki használ gyári romot? Mindegy, hogy CN vagy ROW, meg a verzió is. Tudom nem sokan.
Két megoldásban szeretném közzé tenni a lokalizált romot: egy teljesen gyári (nincs root, gyári 3e recovery)
és egy "kibővítettet" (root, SuperSU, ES File Explorer, CWM 6.0.1.2 recovery)
A CWM recovery-t különben Cappa Mester alakította át a kinézetét az én ötletem alapján. (szerintem letisztultabb)
Természetesen mindkét esetben a modem kicserélve a V20 ról V52, ill. V101-re.Jó lesz e így? Kérdem az érintettektől.
Használ valaki rootolt S116-ot CWM vagy TWRP-vel?
"P700i-jének megoldaná-e azt a problémáját, hogy egyszerűen nem látja a SIM kártyát."
Abszolút nem látja? A SIM kezelésben sem látható? Nekem pl a V20 a T-mobil hálózatán nem kommunikál, semmit nem lát belőle
Kéne tudni, hogy mi a BaseBand (Alapsáv) verzió neked és a haver telójában. -
ath
senior tag
válasz
rolika00 #2636 üzenetére
fórumból lehet értesülni, de egyelőre azt olvastam SilentLexx-től, hogy amíg nincs valami nagyobb frissítés, és a jelenlegi verzió hiba nélkül működik, nem lesz frissítés.
KitKat-ra:
MediaTek has not approved drivers for Android 4.3 and popular 4-core chipset MT6589 from Google, so that in 2013, most likely, smartphones with them will remain on Android 4.2. MT6582 processor for tablets promise to prepare Android 4.4 KitKat in the 2nd quarter of 2014. Perhaps at the same time reveal MT6589 embrace for KitKat.
röviden: nincs meg a támogatottsága az MT6589-nek, és a következő fél évben nem is nagyon várható. -
tonyrulez
őstag
válasz
rolika00 #1910 üzenetére
Pontos típust tudnál modnani? Samsung EHS44 headsetem van, hívást tudok fogadni, de zenét megállítani/elindítani sehogy sem, pedig sok programmal próbálkoztam. (Hogy OMTP vagy CTIA, fogalmam sincs).
-
barnam_
nagyúr
válasz
rolika00 #1411 üzenetére
Az S119-et én is felraktam már, időm még tesztelni nem nagyon volt, de folyamatban van
Azt ne felejtsd el, hogy van egy preload.img is, ami tele van alkalmazásokkal, ezeket tudod törölni, és máris több helyed lesz.Arra kíváncsi lennék, hogy a kínaiak milyen fordítást használnak, honnan van a magyar nyelv...
Esetleg egy jBart fordítást ráeresztek majd.Tudnátok olyan recovery-t küldeni, ami ROW firmware-el működik?
-
kovacszk
senior tag
válasz
rolika00 #1381 üzenetére
Needromról szedted le aa romot akkor ottt van a mappában, mind a négy tömörített álományt csomagold ki.
Mikor rádugot a gépre a telefont pár másodpercere megjelnik az eszközkezelőben mtk65xx preloadr, arra gyorsan jobb gomb, illesztőprogram frissítés, kézzel megadod neki a neddrom-os mappát és ok, települ, utána már felismeri a sptool -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld újszerű, hivatalos garanciás, dobozos
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest