- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
azimut
aktív tag
válasz
duronx #12293 üzenetére
Annyira nem találom olcsónak, de a Sony ZX-es kollégám törött kijelzője ennél húzósabb, a gravitáció nem válogat. Szóval, rakjunk egyet össze virtuálisan:
1. Veszek egy hibás telót 10-15 E Ft-ért, ami vagy törött, vagy alaplaphibás.
2. Alaplap 40-45 $, kijelző 40 $, valamelyik kelleni fog (eddig nagyjából 25E Ft)
3. Várok egy hónapot, majd szerelek.Hátrányok: a donornak több baja van, majdnem egy új árát keféztem el, az összerakott telefon nem új. Előnyök: a 100-109 $-os telefonra rájön az ÁFA, tehát a 35-ből 40-45E lesz, részletre vettem egy telefont, bérből élőként havi 15E-t költöttem, 2 hónap egy teló.
Nem ez a követendő út, elismerem, egy új telefon kicsomagolása, beüzemelése mégiscsak más érzés. De! Ilyen ketyerékért nem szabad többet adni, aztán sajnálom az országban szanaszét heverő "fél" telefonokat, amiket fel lehet támasztani. A P780-hoz mindent, hangsúlyozom, mindent lehet kapni, még az éppenhogy "megéri" határán. A legfőbb érv: mi tagadás állati jó móka, szerelni, flashelni, örülni. Természetesen a tanulópénz miatt eddig bukta, most kezdem látni az alagút végét. Minden szerettem kezében P780 villog.
-
bogyo74
tag
válasz
duronx #12252 üzenetére
Természetesen nem nyomtam az igenre, viszont utána azt mondta, hogy most már rendben frissíthető a vírusadatbázis. Ezért kérdeztem, van-e valakinek tapasztalata, hogy ilyen esetben lenyúl-e, vagy sem. Mert ellenőrizni a következő számláig nem tudom sehogy, ha jól gondolom.
-
-
azimut
aktív tag
válasz
duronx #12126 üzenetére
Erősíts meg a Gravitybox-szal kapcsolatban (nem szégyellem, most tanulom): a telefon finomhangolására szolgáló eszköz. Az összefoglaló szerint: Xposed framework telepít - innen az .apk?, újraindít, üzembe helyez, Gravitybox telepít - innen az .apk?, van még egy pár újraindítás, majd használ.
A cseh fórum leírása jó? Az S228 kitkat-tal kompatibilis forrásokat linkeltem.
-
-
-
ibookg4
tag
válasz
duronx #11832 üzenetére
Ez az android lassan a lehető legrosszabb oprendszer lesz, persze vegyük bele, hogy a kinaiak össze vissza portolják mindenféle optimalizás nélkül, de mondjuk egy Lenovo azért figyelhetne már rá. Ha nem a RAM fut tele, akkor az akksit zabálja valami, persze legjobb megoldás a 6GB RAM és 10000mAh akkumulátor, ez "elfedi" a problémákat.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
duronx #11576 üzenetére
Szia!
Kettőféle preloader van: Lenovo P780 Preloader pack
(Zip-be csomagolt, a subzip-ket is kibontani a végső felhasználáshoz, ill. az eredeti felülírásához!)
Tök mindegy melyiket teszed fel, ha Power gomb nyomására nem csinál semmit a teló, akkor egyszerű a dolog, a másik kell. A romban lévőt lecserélni a 2014-esre és újraflesseled a romot.
"Az aksimon az van hogy 131911. Jó lesz hozzá az ebben levő preloader?"
Ez a kék matricán? Mert akkor ez nem kiindulópont. Ez nem igazán a teló gyártási ideje szerény véleményem szerint. -
bogyo74
tag
válasz
duronx #11570 üzenetére
Szia,
Nincs benne magyar nyelv, de nekem ez másodlagos, inkább a jobb használhatóság a fő szempont.
Az összefoglalóban találsz részleteket, de azért dióhéjban:
0. mentés
1. mentés
2. mentés :-)
3. ROM leszed: http://www.needrom.com/download/p780-android-4-4-2/
4. flashtools leszed: http://www.needrom.com/download/p780-android-4-4-2/
5. telefon kikapcsolt állapotában ráköt windows-ra, és a gyorsan megjelenő, majd eltűnő preload drivert feltesz (ha eddig nem volt fent)
6. flastools elindít, scatter fájl megnyit a kicsomagolt ROM-ból,
7. felteszi a flashtools-szal (részleteket olvasd el az összefoglalóban, van pár fontos dolog, ami lényeges, DA DL pipa, stb.)
8. újraindítja a telót,
9. vár
10. vár
11. vár
12. örülMódosulhat a játék a 6. pontban, ha nem az ebben lévő preloaderre lesz szükséged.
-
Blue Eagle
őstag
-
Blue Eagle
őstag
De, van lehetőség a futó programok listázására: a 7920 hozzászólásomban a válasz.
A Lenovo romokban a kezdőgomb hosszan nyomva a Google kereső ill. a Goolgle Asszisztens jelenik meg. Ezen, amint látom változtatott valamicskét egy általad telepített alkalmazás.
A beállításokban nincs mód a gombok kiosztásának változtatására. Esetleg a Gravitybox tudja ezt. -
Blue Eagle
őstag
Nem fogsz tudni frissíteni rá. Letölti rendben, aztán újra is indul a teló recoveryben a frissítéshez. A recovery az update-binary függvényeivel dolgozik, az updater-script alapján, ami megvizsgálja a frissítendő fájlokat is. Ha eltérést talál az eredetihez képest, hibával leáll a frissítés. Márpedig 70 db apk lett megbolygatva a magyarítás miatt, tehát ezért nem fog végigmenni a frissítés.
SZERK:
Ha sikerülne a frissítés (ez csak feltételezés), akkor pedig agyő lenne a magyar nyelvnek. Ugyanis a Lenovo még mindig nem írta bele a magyar nyelvet a framework-be, mert nem hivatalos a magyar. Hiába van benne a 4.4 több apk-jában a magyar nyelv is. -
Blue Eagle
őstag
Az átpartícionálást annyira nem vágom, de ha lehet ROW SLX-et partícionálni, akkor talán ezt is. Olvasd el az összefoglalót, abban is benne van az partíonálás kérdés.
A helyzet az, ha a külső SD-t választod alapértelmezett írás-lemeznek, attól még az alkalmazások a belsőre települnek, viszont azok az adatok amiket az alkalmazások használnak, a külsőre mennek. -
-
Blue Eagle
őstag
-
Blue Eagle
őstag
Driverek a PC-den rendben vannak? Ez az első.
Igen, normális, hogy sírt a scatter hiányára. Neked kell ugyanis a "target" mappából betallózni.
Szerk:
Ha betallóztad akkor az összes pipa benne legyen. ezután válaszd próbáld a Dovnload only opcióban. Klikk Download gomb. ezután rádugni a PC-re a kikapcsolt telót. -
YADA
tag
Semmit. Egy lapos csavarhuzo, es egy picurka philips feju kell csupan (- es + alakuak, pont mint szemuveg szerelo keszlet). Amugy kuldtek ajandekba csavarhuzokat, de mintha gagyi kinai gyerekjatek lenne.
Ezeken tul egy regi telefonkartya (vagy bankkartya) celszeru a szetszedeskor, hogy ne seruljon a keret.A ragasztasokat fogalmam sincs mivel lehet oldani, az uvegek kegyetlenul jol tartanak, raadasul a ket uveg (LCD es touch) teljes feluleten ossze van ragasztva egymassal, ezert a szetvalasztasuk szinte garantaltan elpusztitja az addig tokeletes LCD-t is.
Harom ragasztas fogja a kijelzot gyarilag:
1. A keszulekhaz elso fele es az LCD hatulja
2. keszulekhaz elso fele es a touch uveg szele
3. LCD es touch uveg a teljes feluletenSokszoros szivas egyszerre harom ilyen eros ragasztott feluletet szetvalasztani.
Egyesevel is szivas lenne. Amikor osszerakaskor veletlenul osszertek par mm feluleten, azthittem buktam az uj keretet es a kijelzot. Szoval biztos kez, stabil felulet, es biztos tudas nem art hozza. Az uveg korul a legres igy sem lett egyforma, kellett volna valami hezagolo hozza.
Legegyszerubb megoldas ilyent rendelni:
kijelzo+keretNem veletlen, hogy a torott kijelzot nem szedtem le vegul kivancsisagbol sem, pedig probaltam kitartoan.
-
-
-
OC
őstag
OFF:
"most a szobából próbáltam meg"
Te most a szobából, a kolléga meg vonatos példát ír.
Értem, hogy csak példa és máshol is van gond, de ne csináljatok már nagyobb drámát a magatoknak.
Gondolom Te sem a szobában akarsz GPS-szel navigálni.
ON:
Nálam is volt, hogy nehezebben talált jelet, főleg a gyári ROW rommal, ameddig az EPO fájlokat be nem húztam.
SLX óta minden okés.Rendszeresen, autós navigációra használom igo(r)-al.
-
Zeku
csendes tag
A wifi GPS nélkül is megmondja, hogy hol vagy, mert ismert a helyzete. Akkor lenne gond ha áthelyeznéd a routert. (Mostanában készítenek egy olyan térképet is, ami a nagy épületeken belül navigál, wifi jelek alapján.) Néha amikor nem talál jelet régi Defy-m, mutatok neki egy wifi jelet, amitől rögtön tudja hol leledzik éppen. Az a kb. 1km-es pontosság meg nekem inkább arra utal, hogy a mobiltornyok helyzetéből számolta ki. Mintha hardveresen egyáltalán nem működne a GPS-ed. Valahol ebben a fórumban panaszkodott hasonlóan egy srác, majd kiderül, hogy nem eredeti P780-a van, GPS chip nélkül. De remélem nincs igazam, és az EPO életet lehel a pontosságába.
-
P780Amateur
csendes tag
én visszaraktam az S920 v52-es modemet, azzal semmi ilyet nem csinál.
A másik, nemtom van-e bármi érdemi különbség a 26-os ROW és KIT verziói között, ami ezt befolyásolhatja.
Én a ROW-ot tettem fel, hogy le tudjam gyalulni a belső SD kártyát.Nekem most 29 óra alatt ment le 72%-ra, pedig minden be van rajta kapcsolva, folyamatosan
3G-n van (csak éjjelra kapcsolom ki az adatkapcsolatot), folyamatos 2 sim kártya, zene streamelés, wifi, stb.Eddig neccesen bírt ki 3 napot (nekem) normál használatnál és kettőt durva aktivitás mellet, most úgy tűnik simán. Viszont egy nap vezettem 1400 km-ert, végig navigáltam (sygic) 15 órát és estére maradt benne vagy 15%. Nem rossz!!
-
ath
senior tag
most kíváncsiságból kipróbáltam, mert nekem nem volt bajom a fehérrel. fekete háttéren van minden, elválasztó vonal, szürke betűk, stb, szóval normál megjelenés, nekem normálisan jelenik meg.
először csináltam mentést, system/app mappából töröltem az ott lévőket, bemásoltam ezeket, jogok 644, majd újraindítás után probléma nélkül működik -
szaszyka
senior tag
Szia, nekem időnként előfordul, de általában akkor, ha 1-2 napig nincs kikapcsolva, vagy újraindítva a telefon. OKát nem tudom, de ha újraindítom, akkor utána megy rendesen. Gondolkodtam modemcserében, de nem tudom, hogy az megoldaná-e a problémát, vagy esetleg ez probléma-e, avagy androidnál "normális"
-
juhasz.jozse
tag
Az SLX v26 rom már CN alapú? Igen, a KIT verzió, a ROW verzió az ROW alapú, de azt elvileg nem fogják a jövőben fejleszteni...
A V24a pedig ROW alapú? Igen az.
Ha V24a helyett a v26-ot szeretném felrakni simán megoldható juhasz.jozse által leírt módszerrel?
Igen, mivel én is v25e ről jöttem ami szintén ROW alapú.A partíciókiosztással nem lesz gond ilyenkor?
A partíciókiosztási különbségből adódó problémákra volt a megoldás, hogy az SLX felrakása előtt fel kellett tenni eddig Life ROM-ot (ami ROW alapú, így ROW alapúvá tette a partíciókiosztást is.)
Most a v26 KIT verzióhoz ugyanez a játék, csak az X-Vibe-ot kell feltenni (mivel az meg CN alapú így a partíciókiosztást CN alapúvá teszi.)Az X-Vibe esetén is az a nagy+, hogy már eleve rajta lesz a TWRP recovery...
-
west76
aktív tag
Az SLX v26-ből van cn és row alapú is. A KIT elnevezésű változat a CN alapú és a továbbiakban csak ez fog frissülni.
Az áttérésre több változat is lehetséges, én is írtam már egy módot, meg az általad említett módszer is működőképes lehet, bár én azt a rom-ot nem ismerem.
-
west76
aktív tag
Figyu, 2 gond van, ami gátolja, hogy értő módon tudd olvasni az írásom :-D
1. Ráfeszültél az mtp driverre, de ez nem egy különálló téma
2. az írásomat sértőnek vetted és az általam javasolt olvasás után csak a digitális aláírásos témára tudtál koncentrálni, hogy valamivel visszavághass :-D
Szíved joga mindkettő, én meg csak annak tudok segíteni aki hagyja azt :-D
További szép napot, részemről a kommunikációt veled befejeztem :-D
-
Blue Eagle
őstag
Ha a telefon bekapcsolt állapotában rádugod a PC-re, akkor az eszközkezelőben meg kell jelenni az ADB Interface-nak. Természetesen miután installálódott a meghajtója. Ezt nálam a Vista is automatikusan megcsinálta az első csatlakoztatás után a Microsoft webhelyről töltötte le a drivert hozzá és települt.
Szerk.:
Jó ez igaz nem Lenovo P780, hanem Lenovo Ideatab A3000, de a HW (MediaTek SOC) és az Android ugyanaz. -
cool13
őstag
-
-
beg
veterán
Mindkét driver fent van? Az usb és a vcom is? Itt egy 8.1-re való howto.
-
Amennyiben "secure kernel" van benne, akkor kell az ideiglenes root-ot használni.
De ezt úgyis fogod látni, mert ha sárga a bal alsó sarokban a kocka, akkor kell ideiglenes root, ha zöld, akkor nem kell.
Másképp:
ha kell neki az ideiglenes root, akkor nem lesz aktív a backup gomb, ha aktív, akkor nem kell. -
Az MTKDroidTools nem azonos A Mobileuncle MTK tools programmal.
A blogomban megtalálod a mentési leírást.
Annyi kiegészítéssel, hogy nem kell factory mode-ba tenni a telefont, csak az usb hibakeresést kell bekapcsolni, és ideiglenes root jogot szerezni (és engedélyezni a telefonon is).
Aztán mehet a backup.
Javaslom a 2.4.8b verziót, amivel a cache és data is menthető. -
farkas.janos
csendes tag
Nekem a második képen látható nilkin tokom van és baromi jó.
Illetve van még egy nyitható [ilyen imak]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- TCL LCD és LED TV-k
- Horgász topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung Watch Ultra - Használt, karcmentes
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest