Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kezünkben a mélynyomóval szerelt Redmi K90 Pro Max
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Beretvás
veterán
Sziasztok. Akkor itt csak szemfényvesztés volt az Oreo? Vagy van némi esély még rá?
-
Szevi
tag
válasz
snooze
üzenetére
Köszi, közben ezt megtaláltam én is. Ez érdekes, mert azt mondta a lányom, hogy rendszerfrissítés előtt még lehetett. Nemrég néztem neki 7.0 van fent. Ami érdekes, hogy volt bőven hely még a belső tárhelyen mégis egyfolytában tárhely problémára panaszkodott a telefon. Most factory reset volt. Meglátjuk. Köszi!
-
Szevi
tag
Sziasztok, segítségre lenne szükségem. A lányom Huawei P9 lite 2016 típusú készüléke folyamatosan fullon van, nem tudjuk SD kártyára áthelyezni az alkalmazásokat, már sokadszorra van factory reset. Gondoltam hátha van valami új ROM, ami pl. android 7.0 vagy nagyobb, nem tudom. Nem szeretnék hülyeséget felrakni és téglát csinálni belőle. OTA-n nem jön semmi. Vodafone a hálózat. VNS-L21C432B371 ezt letöltöttem, ez megfelelő? Köszi előre is!
-
ORCA58
addikt
Vajon mi kapcsolja be a WiFi alapú keresést? A héten már másodsor kapcsolom ki. Ha be van kapcsolva , sajna gyorsan merül! B503 van, de korábban is zabálta ez az aksit.
-
hefike
tag
Nekem még nem talál frissítést.....
-
313313
addikt
Kedden kora délután bevittem a helyi szervízbe a készülékem.
Ha bluetoothon hallgattam zenét wifiről eldobálta x időközönként a wifit, átállt adatkapcsolatra.
Messenger/viber hívás közben menüben lépkedett állandóan elállított ezt-azt, kb 5 perc után bontotta a kapcsolatot. Hívás után percekig (kb 5-10) össze-vissza érzékelt a kijelző.
Lagolt, akadt a készülék, sima mp3 is meg-megakadt.
Ma délre kész volt a készülék, fődarabot cseréltek.
Sajnos ott kellett hagynom ismét, mivel a leadott B170-es szoftverrel kaptam vissza. Szoftver frissítés után remélem jó lesz. -
robi64
aktív tag
Sziasztok.
@zolika1984
Minek a QR kód olvasó mikor már van,Super Cleaner!!!,tisztitó már van,ha telepited,vele jön még pár app,de ezek se törlik azt amit kell.
Egyedűli segitség hogy magad töröljed a belső tárhelyről a felesleges vagy visszamaradt mappákat,vagy tartalmát.Természetesen KELL tudni hogy mit szabad,ha nem vagy benne biztos csinálsz egy FR-t.
Nálam még az iGO (750MB) is rajta van.@ricsi1224
A mobiladat mérése,dátum megadása,még az EMUI 4.1-en is volt. -
ricsi1224
csendes tag
Sziasztok!
Megérkezett az 5.0.3 EMUI. (B504 build) Dual sim független telóra. Egy apróságot találtam, ami talán jól jön egyeseknek. A mobiladat mérésnél be lehet állítani a kezdőnapot. Nekem eddig ez hiányzott, mert nem 1-én van a fordulónapom az adatforgalomban. -
Blue Eagle
őstag
válasz
zolika1984
üzenetére
és #14282) zeorsdfd
Pedig szerintem nem bonyolult feladat megnézni a fájlkezelővel. Rejtett elemek megjelenítése legyen engedélyezve. -
ORCA58
addikt
válasz
zolika1984
üzenetére
Gyorsítótárazott adatok, miniatűrök, esetleg korábbi frissítés fájlok ha nem törlődtek?
Egyes alkalmazások, ha törölve lettek sokszor sok szemetet hagynak maguk után.
Nézd meg, a telefonkezelő->tisztítás mennyi adatot törölne.
A végső megoldás, az adatmentés majd gyári adatok visszaállítás. Garantáltan minden szemét eltűnik.Volt gyári visszaállítás. Előtte a frissítéshez nehéz volt összekaparni a szabad helyet.
Adataim:
Firmware: 5,54 GB
Gyorsítótárazott adatok: 896 KB
Alkalmazások: 3,28 GB
Képek: 2,15 MB
Videók: 0 B
Hang: 588 KB
Egyéb 353 MB.Az üres hely 5,48 GB
-
Zsocy155
őstag
válasz
zolika1984
üzenetére
Szia!
A beállítások alatt a tárhelynél mutatja, hogy mi foglal és mennyit.
-
zeorsdfd
senior tag
válasz
zolika1984
üzenetére
Na, ez engem is érdekelne. Konkrétan a rendszerfrissítést se tudom telepíteni mert kéne neki ~2GB. És szabadon van 150MB. 0 kép és videó + SD kártya is van benne:-(((
-
zolika1984
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. A telefonom folyamatosan kiírja, hogy a belső tárhely megtelt. S sajnos nem tudom hogy mitől. Jelenleg nincs rajta játék, s egyéb plusz alkalmazás sem. Egyedül az időkép, QR kód olvasó, eredmények, super cleaner van letöltve. Most összesen 4 db fotó van a telefonon.
Tudna esetleg valaki segíteni, hogy mit tegyek a belső tárhely felszabadítása érdekében? Vagy hogy egyáltalán mitől van tele a 16 GB?
Előre is köszönöm! -
ORCA58
addikt
Szabin voltam így használtam a WIFI megosztást. Után mindig drasztikusan merült a teló. Újraindítás után minden ok. Nem katasztrófa, mert ritkán használom, és egy reboot nem a világ, de fura.
Más tapasztalt hasonlót?
Egy simes és a legújabb OTA frissítés van rajta. -
zivorad
csendes tag
Sziasztok!
Segítégeteket szeretném kérni a következőkben: ha valaki hív főszabály szerint kicsörög a telefon, de ritkán teljsesen szabálytalan időközönként csak sms-t küld, hogy valaki keresett, a hívónak pedig azt mondja az automata, hogy a hívott szám nem elérhető... Ha még egyszer próbál hívni (néhányan már ismerik a telefonom e tulajdonságát) akkor csörög rendesen. Gyári visszaállítás már megtörtént, sim kártya csere is, ezeket javasolta az ügyfélszolgálat, de a problémát nem oldotta meg. Ha esetleg valaki már találkozott ezzel a problémával,vagy van javaslata kérem írja meg. A telefon független dual sim-es, nem tudom, hogy a 2-es számú kártyával is előjön e a hiba mert azt ritkán használom.
Köszönöm. -
Blue Eagle
őstag
Szia.
Megpróbálhatsz elsőnek wipe data/Factory reset helyett, egy wipe cache-t végezni, de ez nem hinném eredményes lenne. Egy próbát megér nem vesztesz vele semmit. Nem veszik el semmi adatod.
Második lehetőségként töröld a Beállítások adatait. Ez sem hordoz veszélyt.
Harmadikként távolítsd el a gyanítható appot amelyik esetleg mégis okozhatja (egyesével!).
Végül marad a Factory Reset, azaz a gyári alaphelyzetbe állítás. Figyelem! Minden nem mentett adat elvész! Viszont ez garantáltan helyrerakja a szoftveres anomáliákat, stb. Néha amúgy javasolt is, pl. ha már lassulás tapasztalható.
Ezek a szoftveres kütyük már csak ilyenek, néha meghülyülnek (beragadt kódsorozat, stb.). Még egy SmartTV is meg tud őrülni amin még böngésző sincs. -
98bja
senior tag
Sziasztok
Pár napja észrevettem hogy a bluetooth magától bekapcsolgat. Pár játékon és a szokásos közösségi appokon kívül nincs rajta semmi külön telepített alkalmazás, ezek meg nem gondolnám hogy bekapcsolgatnák. Mi lehet a baj? Próbáltam az engedélyek között keresgélni, de bluetooth-t nem találtam. Telefon újra lett indítva, de még mindig csinálja. Persze nem azonnal kapcsolódik be, hanem mondjuk olyan fél óránként.
Teljesen stock 7.0 android, semmi root. -
OldMike
őstag
válasz
obalze
üzenetére
Köszönöm a segítséget. Most már gyakrabban fogok mentést csinálni a képekről, egyelőre más tárolásra nem használom a kártyát.
Amúgy használnám a HiSuite-et a mentésekre, de az nálam legtöbbször nem működik. Összekapcsoláskor a Win7 telepítené a HDB drivert, de nem találja. A telefonon kétféle ablaknak kellene lenni a csatlakozáskor, az MTP engedélyezése (ez látható), és a HDB engedélyezése (ez nem jön fel). -
OldMike
őstag
válasz
szemesi69
üzenetére
Köszönöm, így teszek. Ez a kártya egyébként alig háromnegyed éves, a Win7-tel megnéztem, közel 20 fénykép fájl esetén talált hibás szektorokat. Talán most is egy ilyen helyre kellett volna írnia, de nem vállalta fel.
Remélem hogy nem a telefon rongálja a szektorokat, mert az elég drága mulatság lenne.
Még egy laikus kérdés: a kártyát a telefonban is lehetne formázni, és ha igen, akkor így jobb lenne? -
OldMike
őstag
Sziasztok!
Tegnap fényképezéskor a telefon meglepetésszerűen közölte, hogy kártyahiba miatt a belső tárhelyre menti a képeket. Oda is tette, de a kártya látszólag rendben (legalábbis olvasható), mert a korábban arra mentett képeket is látom.
Mit lehetne ezzel kezdeni? Csak egy új kártya, és az összes adat átmentése segítene?
Köszönöm. -
-
Zsocy155
őstag
válasz
Blue Eagle
üzenetére
Kinek hogy.

Az asszonynak van P9 Lite, neki egyáltalán nem hiányzik, így szereti ahogy van.Nekem a P10 Lite-ra megjött az Oreo, frissítettem és nem bántam meg. Szerintem egy kicsivel gyorsabb, egy kis háttér világítási bugot leszámítva meg vagyok elégedve vele.
-
zefran
tag
[link] ???

valaki olvasta már?
-
ORCA58
addikt
A telekomos telómra (B501) tegnap megjött B503-as frissítés.
Az új osztott képernyő mód (a második appot ikon listából kell kiválasztani) nekem ennél jelent meg.
Elméletileg nem egy korábbi frissítésben kellet volna lennie? -
Ágnes0612
újonc
Köszi mindenkinek, átmegyek a másik oldalra, nekem hirtelen ezt dobta fel, azért rinyáltam itt

Remélem lesz megoldás, ha nem, akkor megpróbálom visszaállítani, vagy nem tudom
-
robi64
aktív tag
válasz
Ágnes0612
üzenetére
Azért ne feljcsed a Mi Band Xiaomi telókra van előlátva amik MIUI rendszert használnak,lehet hogy az EMUI 8 ami neked jelenleg van nem kompatibilis vele,ne feljzsd hogy mindkettő kinai gyártásu és egymásnak vetélkedő cégek.
Próbálj valami másik segéd appot a G.Play-ről. -
Zsocy155
őstag
válasz
Ágnes0612
üzenetére
Szia!
A P9 Lite 2017 egy kicsit más, ez a P9 Lite 2016 topicja.
A P9 Lite 2017-t itt találod. Ott valószínű jobban tudnak segíteni.
Gondolom factory reset nem volt, az lehet segítene. -
robi64
aktív tag
válasz
Blue Eagle
üzenetére
Miért ne jönne,SS-re már érkezt valakinek,DS-re még nem,de az is idő kérdése,fő dolog áthidalni a B380/ B381-et,ami felakadást csinál.
-
zvolite80
tag
Neked a páros végű build való!
A páratlan az single simes build! -
robi64
aktív tag
válasz
Blue Eagle
üzenetére
Igen a B503/B504 az EMUI 5.0.3.
Nálam B503 van telepítve OTÁ-n keresztül nem FF. -
Hubzsi
tag
válasz
Blue Eagle
üzenetére
és hiba nélkül fut. ami simán érdekes, nyomtam "3gombos helyreállítás" de az se oldotta meg, a kamerában is benne van a lassított felvétel....biztosa delej

Nekifutok mégegyszer
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Hubzsi
üzenetére
Szia,
ez nagyon fura. A xxxx380 build és az EMUI 5.0.3 nem összeegyeztethető verziójú komponensek. Érzésre olyan a dolog (persze ez egyáltalán nem biztos) mintha a build.prop-ban a build számra vonatkozó sor nem változott volna. Nagyon érdekes...
Hoppsz! DS-re rátoltad a SS-t? Neked valóban az 502 kellett volna 503 helyett. Akkor ez a ludas.
-
Hubzsi
tag
Szisztok!
FF leírás alapján frissítteni akartam, ment minden szépen a leírás alapján. 503 - fullt kiválasztottam, és ment minden ahogy gondolom, hogy menni kellett neki.
Ami fura és gondolom elcsesztem valamit, az hogy nem változott a build szám frissítés után, az továbbra is VNS-L21C432B380 Emui 5.0.3
Androiid biztonsági javítási szint viszont megváltozott 2018. Jünius 1. lettMit csesztem el?
Előre is köszi
-
-
Ágnes0612
újonc
Hali.
Tegnap jött egy frissítés a telefonomra, amit meg is csináltam, bár azóta nagyon nem tetszik a kinézete, de ez a kisebb bajom, majd megszokom. Ami viszont zavar, az az, hogy van egy Mi Band 2 aktivitásmérő karkötőm, ami eddig tökéletesen működött. A tegnapi friss óta viszont nem rezeg messenger és viber üzeneteknél. Először megszüntettem a párosítást, ez sem használt. Utolsó tippként letöröltem a MiFit alkalmazást, majd újra letöltöttem, párosítottam az eszközöket - kicsit nehézkesen, kb 2. próbálkozásra sikerült. Visszaállítottam mindent, ami előtte is be volt állítva. Na, azóta már a hívásokat sem jelzi... Az alkalmazáson belüli ébresztésre rezeg, de szerintem ennyi... Valakinek valami tipp?
A másik, hogy a friss óta a viber hangját se tudom átállítani... Sehol. Se a viber-en belül, se az "értesítések kezelése" részen belül...
Köszi mindennemű segítséget!
-
csacsi67
addikt
válasz
bubus66
üzenetére
nem birtam sehogyan sem ezt az oem felodást engedélyezni elsö körben jo volt utánna már nem . csináltam egy FR-t nem lett jó .Mondom akkor rollback.Most frissiti 370-re majd kiváncsi leszek mi lesz. Anélkül meg az FF -hez nem mertem hozzá fogni mivel ott kell az OEM feloldás engedélyezése.
-
bubus66
nagyúr
-
-
bubus66
nagyúr
válasz
csacsi67
üzenetére
Nem lehet fastboot móddal a P9 Lite-re semmit feltenni csak az FF vagy OTA-val sőt a 7.0-8.0 már a 3 gombos se működik.
VNS-L21C432B380 ha ez van rajta akkor miért akarod újra flashelni??? Ha jól látom akkor Dual Sim-es?
A Finder kiírja, hogy van újabb akkor biztos, hogy van.... Annak a használatáról pedig van leírás a Logoutom (kár hogy nem lehet ignorálni) ott megtalálod... Előre közlöm, hogy a módszer miden egyes telefonon Huawei-n működik tesztelve van.
Ha Valamit elrontasz az csak is a te hibád és nem azé aki készítette a leírást, vagy aki megosztja veled a linket.
Ennek figyelembe vételével segítek, én ilyen vagyok látod ez a különbség köztünk valamit ha egy kis sérelem ér nem futok a moderátorokhoz....
-
szkaroly
senior tag
B141 biztonsági frissítés Telenorosoknak (több mint a semmi).
[kép] -
bubus66
nagyúr
válasz
gbal65
üzenetére
De a B161-is felteheted
"Packages kézi beillesztése" - világos (itt adom hozzá manuálisan az oem info & custom.bin fájlt és ezzel fejezem be a B130-as ROM telepítést) Ezzel semmilyen ROM-ot nem telepítettél, a Rom majd csak ez után kell..
Ezt fel másold az SD kártyára és az oeminfo+ custom bin csere után Telepíted.
Csak 6.0-án működik
-
bubus66
nagyúr
válasz
gbal65
üzenetére
Szia Igen ugyan az csak akkor a B161-es lesz és nem a B131 azért adja ki mert ahhoz való ROM is ott van.. Remélem tudod mit akarsz csinálni, mert ha nem akkor lesz egy blokktégla... Minek kell elakadni, ha valami mást ajánl fel? Mivel nincs P9 Litem, ezért nem frissítem mert nem tudom ki próbálni de a Toilkitben lévő az biztos, hogy működik. Csak a megfelelő build számút kell feltenni.
Különben meg a logoutomból lelehet tölteni a B131 SS-t és azt az SD kártyára kell fel másolni
A Toolkitbe fele nem működik most néztem
-
gbal65
aktív tag
válasz
bubus66
üzenetére
Szia!
Vagy 2000 hozzászólást végignéztem és többször elolvastam az általad írt OEM Info cserét, de 1-2 dolgot nem értek. Nagyon megköszönném, ha ezekben tudnál nekem pár percedben segíteni.
-Szoftverek letöltése: világos
-BL nyitó kód megvan, nyitása világos
-"Rá kattintasz a Packages gombra" -> ebben a menüpontban le kell tölteni a ROM-ot (ezt: pkg.L21C432B130_SS.zip), majd ezt betallózom és "Install package"
-"Packages kézi beillesztése" - világos (itt adom hozzá manuálisan az oem info & custom.bin fájlt és ezzel fejezem be a B130-as ROM telepítést)
-ezután Recovery menüben fel kell flashelni a TWRP recoveryt, ami továbbra is innen van betallózva: pkg.L21C432B130_SS.zip
-TWRP-ben ROOT és angolra állítás: világosAkkor itt újra le kell tölteni a bekarikázott Google Drive-ra ugró tárhelyről egy L21C432B130.zip-et,
és itt a Dual/Single SIM menüpont Individual füle alatt CSAK custom.bin és oeminfo.img-t flashelni? (jól gondolom, hogy akkor ez nem az a fájlcsomag, amit az oeminfo csere elején kellett betölteni /lásd: L21C432B130_SS.zip/ ?)Segítséget köszönöm!
Szép estét! -
gbal65
aktív tag
Sziasztok!
"Boldog" P9 Lite (Telenoros...) tulajdonosa vagyok.
Szeretnék OEM Infót cserélni a készüléken. Azzal kezdtem az egészet, hogy megnéztem mindegyik letöltendő fájl rendelkezésre áll-e még a szoftver cseréhez. Azonban az csatolt képnél lévő, bekarikázott hivatkozásnál a fájl nem elérhető. Ezt valaki feltudná tölteni? Gondolom enélkül nem tudnék tovább haladni a telepítéssel...
Köszönöm!

Üdv.:
gbal65 -
Blue Eagle
őstag
Dual SIM független, 502, még semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 11 Pro Max 64GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4535
- iPhone 11 Pro 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4534
- újszerű iPhone 17 Pro 256GB deep blue mélykék független Apple 3 év garancia iCentre
- új iPhone 17 Pro Max 256GB silver ezüst független Apple 1 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProBook 430 G5 Intel Penium 4415U laptop (kijelző hibás)
- Apple iPhone 12 Pro 128 GB Arany 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő