-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kakuk100
őstag
Sziasztok!
Van már valakinek ilyen telefonja? -
Szakiii
addikt
válasz
7Heads Drago #337 üzenetére
-
Szakiii
addikt
válasz
7Heads Drago #297 üzenetére
Esküszöm nem értem hogy jött neked ebből amit írtam az hogy: "Ahham szóval te eldöntötted hogy kinek mi éri meg? " Mondtak egy esetet ahol a 2 öreg mérlegelt hogy nem jó neki, erre írták hogy 2 bitesek, erre én hogy szerintem ez egy jó hozzáállás, mérlegeltek és nem gondolkodás nélkül megvették. Őszintén wtf
hogy vetted le ebből azt hogy én mondom meg hogy kinek mi éri meg...
A mondandóm teljesen független volt és inkább átlag userekre vonatkozott, de ezt is írtam benne, nyilván ha valaki hc romolós vagy belefér neki a telepítgetés az is oké, de az átlag, ha ellenkezőjéről dönt ne legyen már ettől 2 bites.. teljesen érthető ha inkább mást választanak. Ennyi volt a mondandóm lényege.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Viktor0610 #328 üzenetére
akkor kérjük idecsábítani a cikkben szereplő 1% user sereget... úgy néz ki 300 komment alatt se sikerült megérkezniük
pedig egy valós tulajjal szívesen beszélgetnék miért ezt választotta 100k-val olcsóbb sima 40pro vagy egy másik idei flagship gms-es helyett
-
Nem.
Leginkább erre reagáltam: "Miért ne lehetne akkor vitatkozgatni úgy általánosságban a mobilról, vagy a gyártóról, vagy akár bármi másról?"
Tehát vitatkozni, offolni a felesleges szócséplés.
Ez egy szakmai topik, amiben az ilyenek kerülendők. Ha nincsenek tulajok vagy vannak ugyan, de nem írnak be ide, akkor a topik elsüllyed. Nem kell kötelezően fenntartani, nem verseny ez.
-
mjani1172
addikt
Nekem nem a vitával van bajom, és nem is véleménnyel.Ez már kb egy éve megy.
Inkább azzal, hogy nem is érdekli, és ezt leírja, folyamatosan. És mindig ugyanaz a pár ember.
Engem nem érdekel mondjuk az Ipad,a vadászat,
a szájharmónika, a vetőmag, és a hurkagyártás.
De nem megyek oda és mondom el minden nap.
Egyszerűen hülyeségnek tartom ezt, és csodálkozok hogy embereknek ennyi felesleges ideje van. -
akooos
veterán
válasz
Viktor0610 #324 üzenetére
Akkor lehet zárni a topikot, sőt, akár az összeset is, mert a normális hangnemben megírt hsz csak szükségtelen szócséplés..
Ha pár ember objektíven tudna hozzáállni a dolgokhoz (ehhez a telefonhoz is), akkor nem lenne flame és veszekedés.
Mjani: ha nem érdekelne a telefon, nem lennék itt
a legutóbbi kommentben sem értem, hol van az, hogy nem érdekel.
-
-
doooo
veterán
válasz
mjani1172 #322 üzenetére
Az se hasznosabb, amikor 5 ember újra és újra elmondja, hogy milyen jó telefon, de sosem fognak ilyet venni. Ez a topic, a szokásos értelembe vett tesztek alatti topicokkal ellentétben halott. Tulajdonosok gyakorlatilag nincsenek. Miért ne lehetne akkor vitatkozgatni úgy általánosságban a mobilról, vagy a gyártóról, vagy akár bármi másról?
-
mjani1172
addikt
Köszönjük, tényleg hasznos mindannyiunk számára, hogy ugyanaz az 5 ember minden nap, minden Huawei topicban elmondja hogy miért nem érdekli ez a telefon.
Engem ha nem érdekel valami, akkor nem foglalkozok vele, de nem is írom le folyamatosan.
Hogy ez miért jó sosem fogom megérteni.
-
akooos
veterán
válasz
Gubu0101 #315 üzenetére
Lustaság? Már az androidos korszak előtt is főzött romokat heggesztettem fel telefonokra, hogy megfelelően működjön. LG Viewty, HTC Touch Pro 2, HTC HD2. Aki ismeri a HD2-t tudja, hogy a Windows mobile (nem phone) 6.5-el jött ki, de Android 4.3 is elfutott rajta. Naponta cserélgettem kernelt, ment az oc, uv, minden. Aztán elkezdett olyan lenni az android Google kettőse, hogy nem volt ezekre szükség egyáltalán. LG G2-re még pakolgattam custom romot 2013-ban, de azóta rohadt felesleges és kín szenvedés akár a root, akár az unorthodox apphasználat. Ha valami működik teljesen jól X telefonban, akkor nem lusta leszek Y-ra váltani, ahol nem tudom HIVATALOSAN használni mindazt, amiért fizettem, ahol van előfizetésem, hanem nem cseszek ki magammal, hogy egy szép küllemű telefont vegyek jó kamerával és pont, vége.
Ha megvettem volna a telefont én is biztos így vélekednék. De tök jól elvagyok a gagyi szar S10-el, amin minden megy gond nélkül amit használok, és ugyanúgy kibír 1 napot az én használatommal, mint azt a P40-ek tennék.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Gubu0101 #317 üzenetére
aha, de nemcsak ez a 3 létezik a világon, felesleges ezekre kihegyezni ezt.
sok mindent kell még a böngészőből megoldani mert nincs app HMS-re.. jó példa erre a wizzair app is, ami ugye szintén nincs.. ahogy simple se.. és még sorolhatnám a "guglitól" független appokat.
Itt most nem arról van szó, hogy appozni jobb-e vagy böngizni, mert ez a vita már jó pár éve eldőlt az appok javára...
itt az a gáz, hogy 300k (valóságban sok helyen még mindig ~400k körüli, a pro+ meg ugye 500k??) árért kell még mindig sokszor böngészővel nyomni, (amit én legutóbb csináltam a WP-s telómon 10éve) miközben ugyanilyen árért ott a konkurencia appokkal..
tehát ákosnak igaza van, akármennyire is próbáljátok szétszedni és belekötni.. -
Aryon87
félisten
válasz
Gubu0101 #317 üzenetére
Ezt én sem értem, hogy ezeknek minek az értesítés? Gmail sztem tud jelezni Chrome-n keresztül, sőt, páromnál van hogy a böngésző vinnyog hogy jött valami és az egy Honor20Pro teló. Múltkor alig tudtam kikapcsolni neki, mert a youtube is visított mikor az egyik feliratkozása értesítést küldött. Szóval ja, kell tudja a böngésző is, ha valaki erre izgul.
Sőt, asszem anyámnak is voltak valami értesítései, amit szintén valahogy kikapcsoltam neki. -
7Heads Drago
veterán
Aki nem vesz Huaweit az egy béna, tanulatlan szar?
Hol írt ilyent?
Válaszom...
Idézlek: elég szűk látókörű reakcióEz a kompromisszum kötés is érdekes dolog. A Huaweinél a HMS-sel kötsz, a Samunál mondjuk az üzemidővel, Xiaominál a némiképp bugos rendszerrel. Pont ezért választ mást mindenki mivel mindenkinek más a fontos. Nincs tökéletes telefon. Mindenkinek máshogy nézne ki.
-
Nem ezt mondtam. Abból indult ki a gondolatmenet, hogy volt olyan illető, akinek még maga a készülék tetszett is meg a funkciók, amiket tartalmaz, de amint megtudta hogy nincs Google rajta, azonnal arra az egyszerű következtetésre jutott, hogy nem jó, mert nincs rajta(értsd: nem azt mondta pl., hogy nem jó, mert ez rohadt drága és nem nyújt annyival többet).
A Google ökoszisztéma meg nem a Huaweien múlik, mert ők többször elmondták már, hogy nekik érdekük, hogy legyen, szóval nem tudom ezt megint miért a Huaweire próbálod kenni...
Az ára meg valóban túl sok, ennyit valóban nem ér! Aláírom, hogy ez a legnagyobb hibája ennek a szériának, s ezt szerintem még a tulajok is elismerik.
-
akooos
veterán
válasz
Hopkins95 #310 üzenetére
Semmi baj nincs azzal, hogy a 3-400k-s telefonon böngészőből kell megoldani amit eddig appból, natív meg lehetett. Ha valaki annyira ért a telefonjához, hogy ez kell neki, akkor hajrá.
De lenézni másokat, mert nem értenek ezzel egyet és olyan alternatívát választanak, amiben nem kell kompromisszumot kötni, elég szűk látókörű reakció"A felhasználók, akik annyira bele vannak buzulva a Google ökoszisztémába, hogy anélkül létezni se tudnak..."
Haha, tényleg mennyivel jobb belebuzulva lenni a HuaweibeEnnek is két oldala van, nem értem mi ez a fellengzés. Aki nem vesz Huaweit az egy béna, tanulatlan szar?
Kösz! -
A felhasználók, akik annyira bele vannak buzulva a Google ökoszisztémába, hogy anélkül létezni se tudnak, azok egyenesen iPhonet is vehetnének...sosem szabad ennyire függni egy cégtől, hogy csak addig láss el, ameddig az alkalmazásai vagy az alkalmazásboltja ér...a könnyebb út nem mindig jelenti azt, hogy az jobb is.
Én is használom a Googlet, Google fotók automatikusan szinkronizálja a képeim, gmail fiókom naponta használom, de nem vagyok annyira belebújva a Googleba, hogy ne tudjam a hiányát áthidalni vagy megoldani. S itt mutatkozik meg, hogy ki ért is igazából a telefonjához, vagy ki csupán használja azt, de nem érti, hogy működik.
Azért remélem érzed a különbséget.
Ráadásul ezért születnek a hasonló blogbejegyzések is, mint a Huawei Experience: Petal Search – nem csak alkalmazáskereső hogy megkönnyítsék a használatot és alternatívát mutassanak a Googleval szemben. Nem kell ehhez sem főiskola, csak egy kis utánaolvasás, az tudtommal még nem ártott meg senkinek.
-
kakuk.tamas
addikt
Nem tudom, hogy minez a kukiverés. A normális, hivatalos helyeken kint kell lennie a papírnak, hogy nincs GMS, csak HMS (ezt a Huawei kéri minden partnerétől). Zegen is kint van minden hivatalos eladónál.
-
k-adi
nagyúr
válasz
7Heads Drago #306 üzenetére
-
k-adi
nagyúr
válasz
7Heads Drago #304 üzenetére
aha. akkor olvasd el még1x az eredeti kommentet amire reagáltál és le is zárhatjuk.
-
7Heads Drago
veterán
És te mint a Huawei ellenállás helyi képviselője nyilván pont az ellenkezőjét mondod. Az lenne az érdekes ha nem így volna. Persze nehezedre esik róla meggyőződni.
Más:
Huawei P40 pro gyári honlap:
A telo 3x és 10x-es zoomot tud, ellenben a honlapon meg van egy 5x meg egy 10x-es kép. Illetve én nem látom sehova se kirakva hogy gms nincs rajta. Csak egy sovány AG leírás van.
Ez viszont csúnya dolog tőlük. -
k-adi
nagyúr
válasz
7Heads Drago #301 üzenetére
"ügyfélszolgálatos hölgy ezt állította"
persze mi mást mondana
lol
-
Aryon87
félisten
válasz
7Heads Drago #301 üzenetére
Edigitalban is ki van rakva nalunk. Assu3m MM-bennis van ilyen tabla. Azar mellekes ha a oksa olvasni nem kepes, es tudjuk milyenek az emberek.. a fontosat nem olvassak, de ha a lathato aprobetus reszbe az lenne irva hogy P40apro akcio, es 100ezer ft, na azt meglatnak..
-
7Heads Drago
veterán
A Firstphoneba csak tájékoztatnak róla, viszont kint van a tábla.
Euronicsba, meg az MM-be később jutok el. Kecskeméten más hivatalos forrás nincs.
A kép a Firstphoneban készült.vagy nem
Az ügyfélszolgálatos hölgy ezt állította. Te persze ezt nyilván jobban tudod látatlanba. És mivel aláírod a papírt onnantól te mint ügyfél vagy a felelős és nem áll az állításod. De menj be és csinálj úgy mintha venni akarnál és majd rájössz. Ez mellet ez nem a Huawei bűne, hanem a céggé aki árulja. Ilyen alapon minden kereskedőt lelőhetsz a pult mögött mivel mind ügyeskedik. Lehúztam pár évet tudom miről beszélek. Szóval ne vegyél semmit se. -
k-adi
nagyúr
válasz
7Heads Drago #299 üzenetére
"Nem volt kirakva a google meneteségről felírat"
ki kéne
(csak akkor még kevesebben néznék meg ugyebár..)"ellenben minden egyes eladáskor tájékoztatják az ügyfelet"
vagy nem"és alá is íratnak egy papírt hogy tudsz róla hogy nincs rajta gms."
persze hogy bevédjék a seggüket. (főleg ha elfelejtenek rendesen tájékoztatni)
szóval ja, az állításom továbbra is áll...sőt ezzel most te is igazoltad
na mindegy, már megint offolás van aztán jön a modi és nyafog.
-
7Heads Drago
veterán
Megkérdeztem szolgáltatónál ezt a gms témát. Nem volt kirakva a google meneteségről felírat ellenben minden egyes eladáskor tájékoztatják az ügyfelet és alá is íratnak egy papírt hogy tudsz róla hogy nincs rajta gms.
Vagyis szolgáltatóknál nem áll meg az állításod.
Egy pár egyéb üzletbe is be fogok menni, mert rühellem ha az embert becsapják. -
-
7Heads Drago
veterán
Te se ma másztál le a falvédőről és magyarázni kell?
Vitatja az oldal által adott plecsnit. És nem csak itt kapott ugye, hanem szinte mindenhol. Ezen kívül egyesek szerint csak is gms-sel van élet a földön, miközben lehet hogy nem is oly rég még ő is root-olt telefont használt. Ha leírja a problémáit a teloval az nem baj, ellenben ha szerinte ez ennyi pénzért egy rakás hulladék akkor minek írja le körökön keresztül ugyanazt? Válaszon másik telot, van elég. Sose szeretem a pesszimista embereket akik a szarozáson kívül másra se képesek. És még csak véletlenül se látja hogy ő is egy ugyanolyan rakás tetején ül.Szakiii: hogy magának megéri e annyi pénzért amennyiért terméket vesz és a pénzéért a lehető legjobb terméket akarja
Ahham szóval te eldöntötted hogy kinek mi éri meg? Mert ezek szerint csak az a példás aki azt választja amit te?
Nem vagyunk egyformák. Mindenkinek megvannak a saját súlypontjai amikor választunk valamit. (nem csak telo hanem bármi) Érdekes lenne ha mindenkinek ugyanaz a telo kellene, meg ugyanaz a nő. És enged már meg hogy ezt mi magunk döntsük el. De végül is le is írtad és azért is húztam alá. És akkor sincs baj ha később rájövünk hogy rosszul választottunk. Az ember már csak ilyen.
Persze a mondandód eleje az teljesen rendben van -
Aryon87
félisten
válasz
Plazmacucci #288 üzenetére
Másik topikban felejtettem
-
Szakiii
addikt
válasz
Hopkins95 #252 üzenetére
2 bites? Miért lenne ettől 2 bites gondolkodású? Oké hogy van ami megoldható így is, de tökéletes a gondolkodásuk. Átlag usernek ENNYI pénzért túl kompromisszumos és ettől még nem lesznek hülyék, sőt... Nem attól lesz valaki okos hogy fel tud gányolni egy nem hivatalosan supportált appot, vagy meg tud kerülni dolgokat, hanem attól hogy mérlegel hogy magának megéri e annyi pénzért amennyiért terméket vesz és a pénzéért a lehető legjobb terméket akarja. Én erre a gondolkodásra inkább azt mondanám hogy példás gondolkodás
-
S e t h
nagyúr
válasz
7Heads Drago #293 üzenetére
Mielőtt kiállnánk megvédeni egy gyártót(bármelyiket), akit alapvetően csak a profit érdekel, Magyar Pistike miképpen tudna gödröt mélyíteni egy multimilliárdos forgalmú cég alatt?
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Schuler888 #276 üzenetére
És hol van akkor?
Vagy csak azzal érdemes foglalkozni amit "ellopnak" a kínaiak? -
S e t h
nagyúr
válasz
Plazmacucci #288 üzenetére
-
-
mjani1172
addikt
Pedig de. Csak halványan gondolom mivel foglalkozol, de úgy szvsz nem emberekkel. Igazából az a valóság. Egyre több a sötét. Minden értelemben.
Nézd meg mi folyik az USA-ban, mit csinál a csőcselék, és mindenki! egyetért velük.Látni olyan felvételt ahol egy fehér öregemberen taposnak, (egyszerű járókelő, és akkor engedik el ha elnézést kér a fehérek bűneiért) és ez elfogadott lett.
Az a szemét akinek felgyújtják a boltját, autóját.Röhej.
-
akooos
veterán
Persze, voltam múlt héten a Telekomban, míg ügyintézett nekem a dolgozó rákérdeztem, hogy mi a helyzet most náluk Huawei fronton. Azt mondta, hogy amióta A P40 család elérhető náluk, ő személyesen még egyet sem adott el, mert félnek a googletalan telefontól. Ezért inkább megveszik a Xiaomi vagy Samsung középkategóriát mondjuk egy P40 lite helyett.
Sőt, már árulnak Oneplust is, fognak többet is, azt mondta a srác.
Szóval a P30 családhoz képest biztos, hogy sokkal kevesebb fogy belőle és ez nem véletlen, mert félkarú óriás így.De ahogy látom, ez a topik is pont olyan, mint a legtöbb
Ugyanazok az emberek mondják ugyanazt, hogy védjék a márkát. Mikor lesz az első pesti tüntetés? Huawei Matters néven?
Elég durva, hogy hitvitát csinál pár ember belőle. Akinek ez kell, vegye meg fél millióért, de ne akarjon mindenkit meggyőzni a saját (hitt) igazáról.(#262) kakuk.tamas:
De te a sima Prot nyerted nem? Ez a Pro+ topik, nem ide csatlakozol
-
Aryon87
félisten
válasz
kakuk.tamas #283 üzenetére
Kíváncsi vagyok milyen képeket hozol majd.
-
Aryon87
félisten
válasz
kakuk.tamas #275 üzenetére
Vodás vagy?
-
szupermacs
veterán
válasz
7Heads Drago #266 üzenetére
lol
-
doooo
veterán
válasz
Schuler888 #276 üzenetére
Több is annál. Persze majd azt mondják, hogy ez vékonyabb lesz, nem ugyanaz... mintha ennyi év alatt ez nem lenne teljesen normális, a hihetetlen sebességű technológiai fejlődés függvényében.
-
Schuler888
senior tag
válasz
A samsung ezt mar megcsinalta vagy fel evtizede...
-
Aryon87
félisten
válasz
kakuk.tamas #262 üzenetére
Na ezt nevezem mázlinak! Gratulálok! Ha Pesti vagy, egy találkozó lehetne is, hogy láthassuk, milyen élőben a kameratudásuk egymás mellett
Pesten én még nem láttam 5G-t az enyémen. Telekomos kártya. Így ki is kapcsoltam, minek zabáljon feleslegesen..
-
k-adi
nagyúr
válasz
7Heads Drago #272 üzenetére
Másképp látjuk ezt, maradjunk akkor ennyiben
A teló fogadtatását azért a fb jobban tükrözi szerintem, de majd úgyis az évvégi számokból fog igazán kiderülni. Addig talán még a pro+ ból is vesznek kettőt.
-
7Heads Drago
veterán
És igen, ebben az esetben a FB-n lévő húsvér átlag-józsi emberek véleménye sokkal hitelesebbek
Pedig én pont azt érzékelem hogy a facen nincs semmi értéke a általad emlegetett Hús-Vér embernek. Mert ugye akárki csinálhat akár 10 kamu face ID-t is. És beírhatok velük bármit bárhova, senki nem fog leellenőrizni. Tegyük fel hogy van egy iPhoned. Ha jövő héten én sok különböző profil név alatt berakom a facera hogy kigyulladt a telom akkor te fogod és eladod a telot? És ilyen-olyan képeket is mellékelek mellé... (mellesleg jó esélyt látok rá hogy én is Applere váltsak a jelenlegi után) Felőlem azt firkálnak a facen meg a bulvár oldalakon amit akarnak.
Ellenben itt a fórumon pár ezer hszből meg egy rakás vásárlói értékelésből hamarabb kiderül számomra hogy ki van a kép mögött. De te csak higgy a facenak. Mellesleg nem 5 tulaj van egyik topikban se.
Én nem erre használom a facet. Tapasztalataim szerint nagyon kevesen mutatják a valós arcukat ott. Az álarc meg engem pont nem érdekel a hazugságokkal egyetemben. -
k-adi
nagyúr
válasz
7Heads Drago #244 üzenetére
"face mint információs hírforrás?"
Nem hírforrás, hanem véleményforrás.
2 külön dolog.És igen, ebben az esetben a FB-n lévő húsvér átlag-józsi emberek véleménye sokkal hitelesebbek mint egy techfórum fan topikjában lévő ~5 tulaj.
----
"PH lapcsaládnak millió felett van a felhasználóinak a száma"
Aminek az 1%-a jön ide. A többiek a kocsi, tv, zene, stb. topikban vannak. A legtöbbje meg amúgyis csak read-only. Szóval ja, megint szépen bedobtál ide egy számot de valóságban 0 vitaértéke van -
k-adi
nagyúr
válasz
7Heads Drago #257 üzenetére
"Arról nem is beszélve hogy az értelmes emberek hivatalos helyen vásárolnak és ott fel van tüntetve"
Hát pedig sokszor nincs.Menjél el pl. az allee telekomba, nincs semmi tájékoztatás erről.. pont tegnap előtt voltam ott.
De mehetsz a közeli telenorba is. Arénába meg a westendbe még nem voltam de eddig az összes pláza 0. Mondjak még példát?Ma pont voltam egy mediamarktban (szintén hivatalos partner) füleseket nézni és megnéztem a telókat is akkor már.. ott se volt. Szóval ja, én értem, hogy a képernyő mögül könnyű dobálni a feltételezéseket de a valóság más.. még most is sokan szarnak bele.
legtöbb helyen odafinganak egy AG logót és ennyi... aztán találja ki az egyszerű user, hogy akkor most az mi is és abból egyből le kéne vágnia milyen korlátozásokat jelent az a kis logo
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Köszönöm szépen!
Remélem hamar ideér majd.
Egyébként a plusz poén, hogy 20.-án van a szülinapom. -
kakuk.tamas
addikt
Aki olyan helyen lakik: az 5G megy normálisan?
Zalaegerszegen lakok, mindenkorlátlan csomagban vagyok a Telekomnál, és érdekes, hogy valaki próbálta-e már.
Sry, ha volt róla szó, de nem kerestem rá... -
7Heads Drago
veterán
Kicsit uncsi már ez a szöveg. Persze nyilván gyúrsz a sok hsz-re, dehogy ezt minden egyes topikba berakd ez már nekem is sok....
Témához:
Lélegzetelállító kamerát kaphat az egyik új Huawei csúcsmobil
Érdekes hogy már megint ez kommunista kínai cég hozza az innovációt. És ilyenkor hol vannak a többi cég? -
válasz
kakuk.tamas #262 üzenetére
Hogy te mekkora egy mázlista vagy!
Gratulálok!!
-
szupermacs
veterán
válasz
7Heads Drago #260 üzenetére
lol
-
7Heads Drago
veterán
válasz
#95462144 #258 üzenetére
Az apple készülék rossz példa minden google app elérhető Ios-en kivéve a store-t
Jah és csak app korlát létezik?Az hogy kinek mi a korlát meg ne te döntsd el. Bemész egy iPhone topikba és megnézed kinek mi a problémája. Ha én hoznák fel konkrét példát ugyse fogagod el. Megvannak a ios sajátosságai amik néha elég idegesítőek tudnak lenni.
Mellesleg nem említetted melyik cégről van szó mert érdekelne. Persze a legkönnyebb csak lózungokban beszélni és ködösíteni.
A 250-es hszedben a webshopok többségéről beszélsz, most hirtelen szó sincs a sufni gsm-ekről. És az is köztudott az online boltoknál hogy indoklás nélkül visszaküldheted a telot legalább 2 hétig. Akkor hol a probléma? Bolhából elefántot szindróma...szupermacs: Én nem csináltam egyet se. Hol látod?
De ha bárhol tudsz linkeld már be... köszi -
szupermacs
veterán
válasz
7Heads Drago #257 üzenetére
Még mindig csak az a statisztika hiteles és jó amit te csinálsz/írsz?
-
törölt tag
válasz
7Heads Drago #256 üzenetére
"Arról nem is beszélve hogy az értelmes emberek hivatalos helyen vásárolnak és ott fel van tüntetve. A sufni gsm-ekben meg nem csak a Huaweies vásárlásra fázol rá, hanem a többire is. Szóval őt ne nevezzük átlag usernak. Az átlag user hivatalosan vásárol."
Ez az egyik legnagyobb magyar webshop, ami ráadásul hivatalos Huawei viszonteladói partner. Sehol nincs feltüntetve vagy figyelmeztetve a vásárló az online felületen. Nem sufni bolt, senki nem beszélt sufni boltról. Az apple készülék rossz példa minden google app elérhető Ios-en kivéve a store-t, szóval az alma esetében ilyen alapvető korlátok nincsenek.
Ráadásul (#251) Gubu0101 is utána nézett és visszaigazolta, hogy tényleg nincs feltüntetve.
Először nézz utána, mielőtt nekiállsz minősíthetetlen hangnemben írogatni és mindenkit ostobának nézni, először nézz magad mellé. Köszi. -
7Heads Drago
veterán
válasz
7Heads Drago #256 üzenetére
Arról nem is beszélve hogy az értelmes emberek hivatalos helyen vásárolnak és ott fel van tüntetve. A sufni gsm-ekben meg nem csak a Huaweies vásárlásra fázol rá, hanem a többire is. Szóval őt ne nevezzük átlag usernak. Az átlag user hivatalosan vásárol.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
#95462144 #245 üzenetére
Most komolyan egy átlag user, aki csak használja a telefont, amire való miért is legyen tájékozott?
Talán már fel van tüntetve az összes shopban? Fel. Sőt a legtöbb helyen nyomkodhatod orrba szájba. Nyilván a gyártó tehet róla hogy neki nem tűnik fel hogy sehol sincs benne google alkalmazás.Ha meg online veszi nyugodtan vissza küldheti, szóval semmi oka sincs a sírásra. És neked is kár ezt ide hozni mivel tisztában vagy vele.
Miért kéne megoldást keresnie egy 300e ft+ költségű eszköznél?
Mert ezek szerint egyetlen egy 300e nél drágább eszköznél se lehet probléma? Az iPhonekat is adják veszik és ha benézel a topikba ott sincs mindenki tisztában a korlátokkal. És ez nem a telo vagy bármilyen más eszköz hibája ha a user analfabéta hozzá. -
*RLaci*
addikt
Pont a minap voltam szem és fültanúja, amikor egy promóter jelezte egy P40 család után érdeklődő 60+-os házaspárnak a Google hiányát, illetve a felmókolás lehetőségét.
Reakció: "Mondtam apus, hogy meg kell érdeklődni mert nem jó a Huawei, nincs youtube,nincs gmail."Majd azonnal a Samsung felé orientálodtak.
-
Aryon87
félisten
válasz
#95462144 #245 üzenetére
Facebbokon általában a telótulajok az adott márkájuk csoportjaiban jelen vannak, így feltételezem hogy a lány is, mert gondolom a saját idővonalán osztotta meg.
Na már most ha tagja valamelyik Huawei csoportban, bőven tájékozott kell legyen, elég sűrűn volt a GMS mentességről hír a Huaweiblog és AndroX által. -
törölt tag
válasz
7Heads Drago #244 üzenetére
"Ha ő tudatlanul laikusan megvette és meg se próbál rá megoldást keresni és ezután szarozza pont az nem volna reprezentatív. Miközben minden média az Usa vs Huawei csatától hangos. Így vesz telefont és nem ő a hibás? Ugyan hagyjuk már."
Egy lány ismerősöm nagy Huawei fan, szereti a márkát és minden évben megveszi az aktuális flagshipet a gyártótól. Így tett két hete is utána eléggé erőteljesen kifakadt facebookon, hogy az alapvető alkalmazásai nem mennek, egyből kereste a youtubeot, gmail-t és a Play áruházat, ami nem volt. Most komolyan egy átlag user, aki csak használja a telefont, amire való miért is legyen tájékozott? Miért is kéne egy lánynak azzal foglalkoznia, hogy milyen az aktuális világpolitikai helyzet? Miért kéne megoldást keresnie egy 300e ft+ költségű eszköznél? Nem tette, felkínáltam a segítségemet, de inkább visszavitte és élt az elállási jogával. Totálisan érthető.
És azzal jössz, hogy aki fórumozik az képben van? Nem nincs mindenki képben és ez a természetes, a p40 topikban is van olyan user aki megszívta és úgy vette meg, hogy nem tudta nincs rajta GMS és ismétlem fórumozik. Sőt a topikot átnézve olyan is van, aki már eladta, mert nem tetszett neki a HMS...
-
7Heads Drago
veterán
Ha emlékeim nem csalnak a PH lapcsaládnak millió felett van a felhasználóinak a száma. Sajnos most nem találtam erről adatot.
A P40 mivel gms mentes a legtöbb embernek problémás ezáltal kénytelen keresni hozzá valami forrást ahol beszerez róla némi infót. Mégis hogy tudja megoldani az adott problémát. Ugyan hol máshol tegye ezt mint ahol teszt is van róla meg userek is. A google találatai között nálam a Ma teszt az első.
Ha ő tudatlanul laikusan megvette és meg se próbál rá megoldást keresni és ezután szarozza pont az nem volna reprezentatív. Miközben minden média az Usa vs Huawei csatától hangos. Így vesz telefont és nem ő a hibás? Ugyan hagyjuk már.
De persze nyilván nem kötelező elfogadni a tényeket a fórumon. A strucc politika is megoldás.k-adi: face mint információs hírforrás?
Nincs több kérdésem.
-
k-adi
nagyúr
válasz
7Heads Drago #237 üzenetére
szerintem elég felmenni pl a face-ra és ha kicsit jobban körbenézel találsz bőven elégedetlen usert... persze ez igaz az s20-ra is (sajnos) amit meg felesleges idekeverni, van annak így is elég baja.. de amúgy, meg is válaszoltad magadnak
-
G4bi89
senior tag
Ezzel nem tudok vitatkozni, követem a topikot és láttam, hogy jöttek S20 és társairól. Meg is lepődtem, hogy milyen sokan az ottani tulajok közül. De remélem ez alapján sem "akarjuk" azt sugallni (tévesen), hogy az emberek tömegesen S20-ról P40-re váltanak. Valamint, hogy a P40 pro egyértelműen jobb lenne az S20 családnál.
Jó a kamera fotós képességeiben, talán nem nagy merészség kijelenteni. -
G4bi89
senior tag
válasz
A kommentem arról szólt, hogy a Mobilarena fórumában található pár user alapján, nem lehet levonni semmilyen következtetést. Egy felméréshez, jóval nagyobb merítés szükségeltetik. Írtam is a végén, ha végigolvastad, hogy akár igaz is lehet...
Social médiában azért láttam elégedetlen embereket az elmúlt pár hónapban. (Nem számoltam meg őket mennyien vannak, mert az sem lenne reprezentatív .)
A második felével egyet értünk, jó teló hardveresen és piszok drága, amennyit én sem adnék egy telefonért.
-
dutrás
őstag
válasz
Sőt S20 S20+ ról jöttek P40 prora
-
7Heads Drago
veterán
És esetleg ha rámutatnál hol van az általad vélt sok elégedetlen P40 pro user? Mert ha sokan vannak annak azért valahol kell lennie visszhangjának.
Ha arányaiban nézzük legalább ugyanannyit fogsz találni az S20 topikjaiban is. Sőt ha jól megnézzük az S20 problémái miatt sokkal többen problémáztak. Persze nyilván nagyobb db számban is fogyott valszeg a telo.
A userek egy része gms nélkül használja, a másik fele meg gms-sel. Nekem ha aranyórával adnák se érne annyit amit kérnek érte. Pedig jó telonak tartom és pár éve már Huawei-eket használok csak. Csak nem tartom ésszerű döntésnek ennyit költeni egy telora. -
Aryon87
félisten
Ezek kis apró kellemetlenségek, tudom frissíteni őket, így nem problémázok rajta hogy elavultak lesznek. Gondoltam már arra is hogy felteszem a Google csomagot, aztán elvetettem, hogy minek. Poweramp egy darabig ment, most azon rinyál hogy ellenőrizze a vásárlást a Play áruházból, ami persze nem fog menni. Na bumm, ott a gyári lejátszó, ami még több beállítást is tartalmaz (és szerintem jobbak is, pláne hogy benne van a Histen is), így helyetesíthető. Az évek óta használt időjárás alkalmazásom (ami mellesleg akkugyilkos is néha)? Az helyett is megoldottam egy másikkal és szintén tök jó. Vagy a táblázatok app, ami a beosztásom miatt kellene, ami 1-2 alkalom erejére ment? Azt is megoldottam egy másikkal. Drive, Fotók havi 1x ha használom, Chrome-n belül bőven elérem a tartalmakat, mintha gépen csinálnám. És ennyi a nagy Google függőségem..
-
Aryon87
félisten
válasz
szupermacs #225 üzenetére
Nem parázok hogy ellopják, mert nincs mit ellopjanak tőlem
Normál Google-s telefonokon is sztem több a 3. féltől származó alkalmazás mint a Playból feltöltöttek.
Ugyanakkor az APKPure és Aptoide helyekről való telepítés előtt ellenőrzést végez a telefon, ha biztonságos, engedi a telepítést. Ha valami nem stimmel, nem engedi (chrome és viber külső forrásból van felrakva a gyári böngésző által, nem alkalmazásboltokból, őket még nagyon az elején raktam fel, mielőtt az Aptoide és APKpure-t feltettem volna, és lusta vagyok ez említettekből telepíteni, de fent vannak - uccsó kép -)
-
Szakiii
addikt
válasz
szupermacs #225 üzenetére
Nyilvan semennyire, ember nem vallalja erte a feleloseget hogy ellopjak az adatodat. Elvileg a droid ilyenkor szol is h te felelosseged ha felteszed igy apkn at..
-
Snoop27
őstag
Ez igen, na itt aztán minden van.
Nos, én személy szerint P40 Pro tulaj vagyok s nekem nagyon megfelel a telefon. GMS felrakva, minden tökéletes. Lehet a videokamera nem a legjobb, de amúgysem filmezem naponta, s ha mégis akkor nekem megfelel. Eleinte erre a zoom-osabb változatra vártam de számomra a szimpla pro is bőven elég. Kb. ennyi. Mindenki vegye ami neki megfelel. -
Lehetne, hogy egymás kóstolgatása helyett a telefonról beszélgettek?
Vagy -ha ez nem megy- akkor inkább nem írtok?
-
doooo
veterán
-
törölt tag
Az SE tesztje alatt többszáz komment után tettem szóvá, hogy szívesen olvasnék végre érdemi hozzászólásokat anélkül, hogy oldalakon keresztül tartó tökértelmetlen shitstormon kéne átrágni magam. Ne erőltesd tovább itt a szerecsenmosdatást szerintem és főleg ne akarj semmit elmagyarázni, mert pontosan tudod te is, hogy mindkét “tábor” megéri a pénzét.
-
Noukoum
veterán
válasz
#40359168 #218 üzenetére
Ezek mind vélemények, amiket egyszer ír le az ember. Mi is a kivetnivaló? Arról beszélünk amikor valaki hsz-ek tucatjait írja le arról hogy szar, nem kéne, csúnya kína, komcsik , nincs google, hülye fanok megveszik és még mindig görgetsz és még mindig magyarázza. És nyilván őt nem érdekli a cég, sem a telefon ő kizárólag fikázni jött és pont. Na ezzel volt és van baj! Szomorú hogy ezt magyarázni kell.
-
törölt tag
Tényleg?... Bekukkantottam most kíváncsiságból az iOS14-ről szóló cikk alá. Csak az első ötven hozzászólást futottam át, tessék neked pár modilátta komment:
[troll ON] Ja, lassan annyit fog tudni, mint egy Android
[troll OFF]Soha, mert a droid használatához ész kell, az iOS-hez meg nem.
TROLOLOLOLOOOOSehol új emoji/animoji? Ezért kár volt számozást léptetni.
TROLL ON] Úúúúúú... widgetek a főképernyőn, wow! Micsoda innováció, az Android már 12 éve, a kezdetektől tudja! Wow, kép a képben (PIP) üzemmód, az Android hivatalosan 2017 óta, az Android 8 Oreo óta tudja ezt! De ha ezeket az Apple adja el, akkor lesz igazán innováció az innováció!
[/TROLL OFF]
Remélem, hogy ez nem lesz egy bughalmaz.
Miről is beszélünk? -
Noukoum
veterán
válasz
#40359168 #208 üzenetére
A saját tapasztalatom az nem tény? Egyébként meg de, az megy mert ott van modi aki felügyel és rendet rak. Itt meg max akkor jön mikor már politika megy. De próbálj meg egy iphone topikban bármi negatívat leírni, hidd el lesz rá reakció
Itt meg mehet nonstop fika, nincs baj.
-
Mezcal
addikt
Most jön a Xiaomi 144hz-es telója ennek az árnak a töredékéért....
-
joey04
titán
válasz
Hopkins95 #206 üzenetére
Azért citálom talán az iPhonet, mert benne van a cikkben(!)
És? Lehet fáradt vagyok, de továbbra sem értem. Mi köze ahhoz az iPhone 11 Pro éjszaka ultraszéles felvételeinek, hogy a P40 pro + telefonban nem kapunk olyan széles látószöge, mint a konkurenciánál általában? Azokban a kommentekben amikre reagáltál senki nem hozta be az iPhone-t. Kit érdekel, hogy a cikk igen? Ott is baromság szvsz, de ez van, a cikkíró úgy gondolta jó ötlet. Mondjuk ennek legjobb cáfolata ez a beszélgetés, ami most is zajlik...
Érdekes régen senki nem panaszkodott ennyit, hogy csak normál látószögű lencse van, most meg hogy kapunk legalább egy szélesebb lencsét, már ez sem elég.
Mert az elődhöz képest visszalépés, a konkurenciához képest meg lemaradás.
Az LG meg nem számottevő gyártó. Kis túlzással senkit nem érdekel mi a jó vagy nem jó benne.
-
janeszgol
félisten
válasz
#95462144 #200 üzenetére
Megnéztem ezt a videót. Az utolsó pár percre reagálnék:
1, nappal jobb az i11 Pro videója. Mind a kép (élesebb), mind a hang (ez sokkal részletesebb).
2, éjszaka nekem jobban tetszik az i11 Pro videója. Igaz sötétebb, de ahol pedig van a szemünk számára is látható kép, ott jobban tetszik a videó képe. Kicsit mintha sárgásabb lenne az iPhone színvilága, de nem tudom, hogy a valóságban milyen, mivel nem jártam arra.
A stabilizáció jobb a P40 Pronál. -
Szakiii
addikt
válasz
Hopkins95 #206 üzenetére
Mondjak itt hogy unalmas, hogy sokan gms miatt sirnak, hat ez is unalmas, hogy keptelen vagy belatni a gyengesegeit... hiaba irjuk neked tobben is hogy mi a gond a nem szeles latoszegevel meg fogod magyarazni, hogy nem hogy nincs vele baj, de meg etalon.. lagol a video? Ez normalis, de este vilagosabb mint az ahol nem lagol tehat jobb.. oke. En elengedtem
-
Azért citálom talán az iPhonet, mert benne van a cikkben(!)
Egyébként meg ha valaki tud fényképezni, akkor bele fog neki férni a téma a kisebb látószögbe is. Érdekes régen senki nem panaszkodott ennyit, hogy csak normál látószögű lencse van, most meg hogy kapunk legalább egy szélesebb lencsét, már ez sem elég. Pl. az LG G7-nek is 107 fokos volt az ultrawide lencséje, de különös módon nem emlékszem ennyi emberre panaszkodni végette a tesztje alatt.
(#205) Rocket6 Én elismerem, hogy nagyon jó az iPhone videója, ha valaki annyira videóbuzi, miattam vegyen iPhonet. De itt sokan úgy állítjátok be a Huaweit, mintha használhatatlan lenne a videója a konkurenciával szemben, ami egyszerűen nem igaz. Túlzás. Én mondom nem látok akkora hatalmas különbséget, hogy én iPhonet vegyek. De megértem azt is, ha valaki úgy dönt hogy azt vesz, mert neki az a legfontosabb, ill. hogy tudjon Filmic Prot használni.
-
törölt tag
válasz
Hopkins95 #203 üzenetére
Mert a legtöbb fizetett? Éjszakai teszteknél az összes P40 videó ilyen. Itt MA-n is keresd vissza, abban is. És bármilyen I11 Pro tesztet nézel egyikben sincs lagg. Ezért is írtam, hogy szerintem jelenleg ebben etalon. Minek említeni egyáltalán, amikor simán látható a differencia?
-
joey04
titán
válasz
Hopkins95 #198 üzenetére
2 dolgot nem értek: 1.: minek citálod ide az iPhone-t? Este az ultraszéles kamerája szar. Ki mondta az ellenkezőjét? Arra hívtuk fel a figyelmet, hogy pont a lényege nincs meg, vagyis a szélesebb látószög. 2.: Ez egy lényegtelen infó, minek felhozni? Ahol szükség van rá, ott inkább legyen valamivel gyengébb a minőség (általánosságban, tehát nem i11 féle szar képet vegyünk példának, hanem samu, xiaomi, kinek mi példát, mellesleg csak esti képeknél szar az iphone ultraszélese. mondjuk szerintem nappal sem remekel egyik sem, a huaweinek ott is előnye van, bár nem akkora mint este, csak ugye sokkal többet veszít azzal, hogy szűk), mint hogy ugyanúgy nem fér rá a képre a téma, de legalább szebb
-
válasz
#95462144 #202 üzenetére
És a tesztelők ezt miért nem mondják? Se abban a videóban, amit te linkeltél, se a másikban amit Mrwhoistheboss csinált. Azért nem, mert ez kb. normális. Inkább azt emelik ki, hogy a videó világosabb a P40 Pro-nál. A Reskull meg egyébként is mondja a végén, hogy az prerelease software, szóval az azt jelenti hogy még dolgoznak rajta.
-
törölt tag
válasz
Hopkins95 #201 üzenetére
Most trollkodsz?
Akkor az I11 nem normális, mert nem hullik szét a kép sötétben? Látod, hogy nem mindegyik... Ez ráadásul nem gimbalos, hanem egy életszerű helyzet kézben tartva egymás mellett a kettő. A különbség radikális. És hol van az éjszakai előny amit írtál? Sehol. Ez inkább hátrány.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP notebook topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- PR-Telecom
- Milyen monitort vegyek?
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest