Hirdetés

Huawei Experience: Petal Search – nem csak alkalmazáskereső

Új keresőmotorja van a HMS ökoszisztémának, amely nem csak alkalmazások, hanem hírek és helyi tartalmak között is hatékonyan kutakodik.

Apránként, de folyamatosan fejleszti a Huawei a HMS ökoszisztémát, melybe a felhasználó Huawei ID-vel kapcsolódhat be, és amelyben az AppGallery jelenti az elsődleges alkalmazásforrást. Körbejártuk persze az alternatív appbeszerzés útjait is a PhoneClone-nal, az APK Pure-ral és társaival, ahogy egy Mobilarena quick appot is összedobtunk HMS-re. Most egy röpke szösszenet keretében mutatkozik be a HMS új szolgáltatása, a Petal Search alkalmazáskereső.

[+]

A P40-ekre és más HMS-es telefonokra frissítéssel érkező, de amúgy az AppGalleryből telepíthető Petal Search önálló alkalmazás, ám widgetjét a főoldalra dobva gyorskeresőként is teszi a dolgát. Ha alkalmazástalálatokról van szó, a Petal Search nem csak az AppGalleryből listázza a telepíthető, telepített és frissítésre váró darabokat (például az AI Life-ot), hanem a kapcsolódó, hivatalos honlapról (Facebook), esetleg az alternatív boltokból (Twitter az APK Pure-ból), közvetlen linkkel.

[+]

Minialkalmazások után szintén lehet kutatni, és a direkt címtalálatok mellett social, azaz közösségi, magyar és más kulcsszavakkal szűrhetünk tematikusan vagy régió szerint. A HMS-es telefonokon futó Google alkalmazásokhoz (Térkép), illetve online elérhető szolgáltatásokhoz is akad link (Keep), illetve alternatív ajánlatok ezek helyettesítésére. A Petal Seach alkalmazáskereső egymilliós listáról gyűjti egybe a legrelevánsabb találatokat, és külön fül alatt részletezi a frissítésre várakozókat, legyen a forrás az AppGallery, az APK Pure vagy az Aptoide.


[+]

A Huawei biztonságos használatot ígér inkognitó funkcióval arra az esetre, ha nem szeretnénk, hogy az alkalmazáskereső megjegyezze keresési kulcsszavainkat – persze épp ezek alapján ajánl tartalmakat idővel egyre hatékonyabban. A gyártó új szoftvere egyébként olyan ismert motorokkal dolgozik együtt, mint a Qwant, a Bing vagy a Yandex, és saját hírolvasó szekciója is van, emellett a telefonon tárolt fájljaink, képeink, zenéink, videóink, névjegyeink, üzeneteink és jegyzeteink között is keresgélhetünk vele. Egyszerű, de jól működő kereső a Petal Search, amely rövidesen a HMS-es telefonok alapvető szolgáltatása lesz, de addig is bárki kipróbálhatja.

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei P40 Pro+ - zoom zoom

    10x-es optikai nagyítás a zoomtelefonok új mércéje, a Huawei topkészüléke máskülönben épp annyira jó, mint a P40 Pro – ugyanazzal a kritikus hibával.

  • Huawei P40 lite - kényszerpályán

    Az első olyan telefon a P40 lite, amelyen már nincsenek Google szolgáltatások, de középkategóriás mivolta miatt nagy mennyiséget terveznek belőle eladni, amit a korrekt árazás is segít.

  • Huawei Experince: A HMS a Huawei azonosítóval kezdődik

    Mi a Huawei ID, milyen szolgáltatásokat nyújt a Cloud és melyek az AppGallery alapvető alkalmazásai? Körbejárjuk.