- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Willie
őstag
válasz
F-ECT$ #12912 üzenetére
Igen, leteszteltem. Pl. tegnap délután munkából hazafelé telefonáltam a Telekomos számomról, miközben a navigáció a DIGI-s kártyáról ment. Eddig telefonálás közben mindig nincs kapcsolat módba váltott át a Waze, ahogy elkezdtem beszélgetni, de most folyamatosan frissült az adott forgalmi helyzetnek megfelelően. Részben ezért is kezdtem el nyomozni, hogy miért nincs mobilnetem hívás közben, de úgy tűnik, hogy most már tényleg megoldódott a problémám. :)
-
-
Bferibörs
addikt
-
gyurica úr
tag
válasz
F-ECT$ #12615 üzenetére
Felraktam, kijelöltem kivel való beszélgetést rögzítse, de nem történt semmi. Ahogy néztem telepítés előtt a véleményeket, megoszlóak voltak. Volt akinek minden oké, másoknak hasonlóan mint nekem semmit nem rögzített.
Van vmi lépés amit kihagyhatok, vagy töröljem és telepítsem újra? Médiához, képekhez való hozzáférést tiltottam.
-
-
Bferibörs
addikt
válasz
F-ECT$ #12569 üzenetére
Samsungot próbáltam volna,de nem engedett regisztràlni,3 androidot használok, 2 wint,jó lenne ha szinkronizálna. Ezért használtam eddig a chromet.
Melóhelyen megoróbálom ma nyúzni amennyit tudom.köszi mindenkinek a segítséget
Este 99 %- al tettem le időzitett ki,be kapcsolással,9 perc képernyő idő eddig, ennyit fogyott az akksi: ( eddig ez kb. 0 volt)
[kép] -
válasz
F-ECT$ #12276 üzenetére
Amiatt nem váltottam eddig
Egyébként túl sok pro érv sincs... Az ujjlenyomatot dicsérik, de most őszintén, számít-e az a 0,1 vagy 0,5 vagy 1ms? Áhh nekem nem... Nálam most is gyors, legalábbis nekem megfelel. Sokat számít hozzáadásnál az a sok csűrt - csavart ujjbegy pozíció, mert attól lesz pontosabb.
-
-
Bferibörs
addikt
válasz
F-ECT$ #12211 üzenetére
10.1- után toltam. 1-2 hete.
hodostamas
A p20p- kb. 20, a p30p 23,nem sok különbség,face app.,mostanra újabb 7%-ot zuhant úgy,hogy kézbe sem vettem.aureel
nem használom a face appot, nagyon ritkán videót töltök fel róla mert chromeböl nem engedi,egyébként nem lenne rá szükségem, a p20pmen is fent van,az nem merül így. -
njnl
aktív tag
válasz
F-ECT$ #11686 üzenetére
Éjjel dupla sim, Bluetooth, NFC, GPS tökömtudjamégmi
aktív. Viszont minimális alkalmazás van ami a háttérben is futhat. Messenger, Viber, Email, Egészség kb ennyi. Térerőm mindig fullon van.
Így 2-3 % a merülésem. Ha éppen eszembe jut wifire rakom, úgy kicsit kevesebb.
Ha alig használom a telefont napközben, akkor is simán 30-40 %on van estére, de a 7 óra SOT-ot is simán képes hozni ha éppen az kell. Szóval mindenképp töltenem kell este, ha használom ha nem
Annyian mondjátok, hogy lehet elgondolkom a sim cserén.
Ez a maim: -
p2pp
őstag
válasz
F-ECT$ #11482 üzenetére
Nekem volt anno P20 Pro majd Mate 10 pro és 20 pro is.
A Mate 20 Pro asszony megkapta.
De szemmel látható különbség van a P30 pro javára!
(A New Edition nem lesz alternatíva, csak a P40 pro sztem.)
Mondhatnám ahogy Hofi is anno. "Ég és Föld"
(Ha a P20 pro annyira nagyon jó lett volna.
Még most is az lenne. ) Ettől függetlenül még jó az is.
Nagyon nem bántam ezt a P30 pro telót.
Biztos van (lesz) jobb. Ez mindig így van.
A P40 Pro kapcsán sokan vannak már felváltottak rá innen.
Őket kérdezzétek meg ezügyben! -
zed juron
aktív tag
válasz
F-ECT$ #11482 üzenetére
Ne haragudj én DSLR fotózással foglalkozom már 8 éve, de csak hogy mondjak valamit 7 évesen kaptam orosz fényképezőt először, mint saját tulajdonú - ami jobb volt mint a Pajtás - 1984-ben. Szerintem kissé fura kérdés volt ez.
A tesztek mind jobbnak mutatták egy kicsit, de azok a tesztek full alap dolgok, sztem totál laikusok vagy nagyon felületesen mérik, nem a gép valós tudását határát feszegetik: na én meg bőven ott vagyok.
A konklúzió a következő:
A p30 pro normál-pro üzemmódban kissé élesebb, de színben egyértelműen szürkébb képet produkál
A nagy látószög javít a helyzeten, de vonalélesség ugye egy ilyen esetében a széleken mindig gáz, hát itt nagyon gáz. De a nagy látószögű kamera mindig kicsit színesebb dinamikusabb képet produkál látszatra, ugye tele képek mindig kicsit szürkébbek érthető okoknál fogva.A HDR mód majdnem ugyanolyan, tetszés kérdése.
Az este üzemmód az egy zajgyár p30 pro-n és színtelenebb. Ugye aki nem tudná, hogy a p20 pro nagy különlegessége az volt, hogy nappal hihetetlen eredményeket produkált az "este" mód pixel-binningje. Olyan képeket, hogy mindenkinek leesik az álla tőle. Nem is tudtam DSLR-el reprodukálni, ugye annak a HDR módja másképp működik.
Tájkép fotózásnál - ahol a színek nagyon-nagyon fontos valamik - gyakorlatilag az alap üzemmód szürke vackokat gyárt fényviszonyoktól függetlenül. Csak utómunka ad rá színt.
Engem a szakértők nagyon nem érdekelnek, mert ez ízlés dolga, ráadásul egy mobiltelefonról van szó, ahol valamit el akarsz kapni úgy hogy az másoknak tessen.
A P20 pro egy szürke unalmas felhős időből is olyan képeket csinált, hogy az több mint meglepő.
-
gusthy
veterán
válasz
F-ECT$ #11482 üzenetére
Ez egy örök és végtelen kardozás.
Korábban az volt a baj hogy a Huawei túlszaturál. Értem én, hogy mindenki telefonnal akar nem is tudom, milyen képeket készíteni, de tudomásul kell venni, hogy a világ legzseniálisabban megcsinált telefonja se fog soha DSLR képeket készíteni, amit készít, az egy AI által előállított festmény a kamera képe alapján. És hogy kinek mennyire jön be, az ízlés kérdése. Arról nem is beszélve, hogy hol nézi vissza az ember? A telefonon magán? Nem lehet, hogy a kijelző van máshogy beállítva?
Esetleg gépen? Vagy papíron? Tökre nem mindegy.A tegnapi fotós témáról meg csak annyit, hogy értelmezni se tudom azt, hogy töksötétben zivatar közepén szar képet csinál a telefon. Legközelebb az lesz a baj, hogy tűzhányóba leeresztve túl sok a piros.
-
-
-
-
norrberth
addikt
válasz
F-ECT$ #10576 üzenetére
Én ezért kezdek minden új szerelmet úgy új telefonnal.
Hogy semmit nem rakok rá 1 hétig!
Kb beállítom és annyi.
Figyelem mennyit merül stb.
Aztán ha tudom milyennek kell lennie szűzen a rendszernek.
Akkor tolom rá fele az appokat 1 essével.Így tudom szűrni ha van energiazabáló köztük.
Most ha megveszem, tele pakolom minden szarral azonnal.
Valami nem jó.
Honnan fogom tudni, mi lehet a bűnös?Még akár 2 app se állhatja egymást.
Hiába mutatja a szoftver résznél hogy minden fasza. -
F e Z o
veterán
-
norrberth
addikt
válasz
F-ECT$ #10571 üzenetére
Itt nem nagyon van térerő..
Vagyis van.. De nem nagy városban élek.
Mátészalka..4G+ is siralmas..
30Mb/s mértem le speedtest en.Lője is kifele az összest! Ne fusson éjjel fölöslegesen.
Amennyire utáltam ezt a telefont eleinte. "Sajnos a Samsung vér kötelez"
Annál jobban megszerettem. -
Misi1980
senior tag
válasz
F-ECT$ #10551 üzenetére
Köszöm mindenkinek a segítő hozzászólásokat de nem oldódott meg,amit javasoktatok azt megpróbáltam. Itthon van még egy Honor telefon és egy Huawei tablet azok sem tudnak mit kezdeni a facera feltöltött pdf fájlal(kihangsúlyoznám hogy csak a faces pdfel van gond az egyéb forrásból származókkal eddig nem volt ilyen probléma) . A PC és az asszony Samsung S9-e is lazán megnyitja. Érdekes hogy a Huaweik nem.
-
válasz
F-ECT$ #10516 üzenetére
Gondolom roottal minden megoldható... xda-n rákeresek még az appok altatására
. S7e-n alattomos volt, látszólag futott a backcountry navigator, csak pár óra (4-5?) elteltével elfogytak a loggolt pozíciók. Ha bekapcsoltam a telót, megmozgattam a térképet, akkor folytatta a munkát ahogy kell, viszont buktam fél napnyi adatot.
-
-
válasz
F-ECT$ #10246 üzenetére
Na ez jó hasonlat!
"CEO Elon Musk has been hyping even more potential for Tesla battery pack by once referring to a battery pack that Tesla was testing in the lab. He said that the company had simulated over 500,000 miles on it by repeatedly cycling it and that it was still operating at over 80% of its original capacity."
-
Sumptuous
senior tag
válasz
F-ECT$ #10231 üzenetére
Nekem egy hete volt ilyen legelőször.. aztán az egész telefont újratelepítettem a 0-ról. (OTG-s, pendrive-s megoldással. -Töröl mindent, még a belső tárhelyet is.) De hiába, ma megint előjött.. ezért csináltam a hálózati resetet. De ha nem sürgős, akkor lehet érdemes kivárni, míg magától megjavúl.. én 15 percet adtam neki, nem történt semmi. Az a legérdekesebb, hogy a hálózaton lévő többi eszköz továbbra is hibátlanul működött..ezért nem gyanakszom a routerre.. (AC65U) Csak a telefon, vagy valami huawei szerver bug lehet.. de akkor a barátnő Honorján miért nem jött ez elő?/
-
Technoman
őstag
válasz
F-ECT$ #10167 üzenetére
Konkurencia:
Abban igazad van, hogy nagyon lite-os a mostani innováció, de míg a Huawei nyeregbe volt (volt licenc), addig a Samu is megerőltette magát és rendesden odatette nagát a tavaszi modellükkel (más dolog hogy a két cég élőben nyomta a "Trónok harcát" tavasszal megjött az új "S" család dobogosak lettek, majd megjött az ellen és a "P" átvette a vezetést. Ősszel meg a Note/Mate került birokra) Ilyen nem nagyon volt, hogy egy csúcs, igen-igen drága modelt nem tudtak a megjelenés idejére úgy kipofozni, hogy ne legyen jó a fókusza. Mert nem engedhették meg ezt a blamát! (Azt beszélik, hogy a DxOMark S20-as teszt azért késett ennyit, mert megvárták míg a Samu kihozza a javított FW-t. Ha ez így van, akkor ennyiért szerintem ez nagy szégyen) Ha volt is ilyen szoft. baki, akkor azt a köv. FW-el megoldották. Most meg mit mondanak: ez hardveres korlát kezicsokolom.Én ezt értem ellustulás alatt.
UI: Múltkoriban egy Samus emberkével beszélgettem az egyik plázában, a beszélgetés végén ő is elismerte, hogy az S20-as család nem sikerült vmi túl jól. Pedig ő jutalékba dolgozik, tehát az érdeke, nem ezt szolgálta. (de legalább őszinte volt)
Fényképezőgép:
Igazad van, még a P40-es sem érhet fel egy középszintű DSLR/Milc-el. Van is nem egy-két fényképezőm, sőt volt tükrösöm is, viszont:
- kínkeserves volt vele túráznom (50 l-es hátizsák a hátamon, kezemben a majd' 1 kilós Fuji Pro II, a másikba meg az obis táska. Na nem, köszönöm, elég volt 1x)
- a másik fő ok a geotag. Sajnos, jelenleg és tudtommal nincs olyan megfizethető (egy jelenlegi P30 pro árához viszonyítva) fényképezőgép, ami kényelemben és pontosságban felvenné a versenyt egy mobilba épített GPS-el. (úgy tudom, hogy a kommerszebb vonal, továbbra is a mobil helyadatait használja, ami nem egy jó megoldás, A drágább eszközöknél ott a külön is megvásárolható GPS modul, de azok áraiból már vehetnék egy/két P40 prot is)
- Nagy kijelző (nem kell ecsetelni, hogy mennyivel jobb egy 6"-oson nézni a témát, mint egy 2"-os kockaképernyőn)
- kezelhetőség (nem akarok 220 beállítást eszközölni egy fotózásnál) Nem vagyok egy André Kertész. Szeretem a jó minőségű képeket, de nem szeretek órákat tökölödni velük.Hááát ennyi, így hirtelen.
-
Technoman
őstag
válasz
F-ECT$ #10164 üzenetére
Ahogy több magyar oldal is megemlítette, ez a lépés főleg marketing célokat szolgál (ha még oly' elkeseredetten is)
Az idei portfolioból nem hiányozhat GMS telefon és mivel a P40-esek és a többik ugyebár elvannak ettől tiltva, csak így tudták kivitelezni.
Nagyon sajnálom, hogy még mindig nem oldódott meg az USA/kínai ker. háború és hogy ennek a levét -számomra főleg képalkotásban- az egyik leginnovatívabb cég szívja meg, de sajnos ez van (remélem azt a majmot, nem szavazzá meg még1x)
Egyébként a kínaiak is visszavettek az elmúlt egy évben, az arcukból. Emlékszem, hogy mekkora nagy arccal jelentették be tavaly a saját op rendszerüket, meghogy kinek kell a gugli, stbb... De hamar rá kellett jönniük, hogy egy 12 éves rendszert , amit több miliárdan használnak, nem lehet csak úgy hip-hop mód pótolni (emlékeztek még a Samus Bada rendszerre, annak sem sikerült)
Viszont az is érdekes, hogy a "kigolyózás" óta úgy látom, hogy a konkurencia nem igazán erőltette meg magát (legalább is fényképezőgép részről) A nagy ellenlábas idei felhozatalától annyira nem voltak a szakportálok sem elájulva, mint amennyire vérlázítóan sokba kerülnek.(tudtommal az autófókuszt nem is lehet rajtuk tökéletesíteni) Nem baj, 400-éert ennyit tud. Talán majd jövőre a 150-600 megás szenzorokkal
A másik kis kinai tigris (vagy inkább sárkány) feljövőben van, de a trónon jelenleg is egy Huawei produktum csücsül. (kövezzetek megg, de én adok a DxOMark véleményére)
Akárhol olvasok a fotós képességekről -bocsi, de nekem ez a legfontosabb szempont- mindenhol elvannak tőle -mint mobiltól- ájulva. Legutoljára a TIPA szavazta meg a 40 prot az év mobilos fényképezőjének (tavaly a 30 prot, előtte meg a 20-ast, stb...), de még a Pixinfo.hu is dicsérte a P30-ast (legutóbb a P40-esnél is hasonló következtetésre jutottak, csak hát ugye az a fránya GMS mentesség ne volna)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest