- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mizoli
addikt
válasz
zed juron #11539 üzenetére
Végigolvastam az eddigi hozzászólásaidat, szinte mindent szürkének látsz, ami nincs végtelenül túlszaturálva.
Az nem jut eszedbe, hogy a Te színlátásoddal/színérzékeléseddel van valami baj, nem pedig mindenki máséval?(Egyebek mellett hivatásos fotós vagyok, amatőr tájfestő, plusz egyéb vizuális munkás. Elég régóta... láttam már 1-2 képet).
-
DonDragonka
őstag
válasz
zed juron #11525 üzenetére
Legalább azt nézd már meg kinek mit válaszolsz...
Én biztos nem kívántam semmit neked...Viszont itt egy éjszakai kép...
Zajos, phosch az egész de konkrétan olyan sötétben készült, hogy nem láttam mit fotózok... Ez kertem legsötétebb része. Semmi fény nem éri... A p20pro-val is csináltam képet de azt nem töltöm fel mert egy nulla infóval bíró tök fekete kép. Jó kis kamera ez... -
Aryon87
félisten
válasz
zed juron #11548 üzenetére
Pont emiatt írtam hogy a 2 eszköz 2 külön műfaj. Amit a tükrössel csinálsz, azt nem fogja megütni még az 5 év múlva megjelenő telefon sem. (bár ami késik, nem múlik)
Ami képeket betettél (főleg az utolsó, ami szintén jól túl van húzva, szép aurásak az előtérben a bokrok..), szerencse hogy nem ilyen a képalkotása a P30Pronak, de a P40Pro-nak sem -
Dino69
aktív tag
válasz
zed juron #11543 üzenetére
Végig olvasva a hsz.-eid kiderül, hogy a fényképezés miatt vettél p30 at.. Ezt azért fontos kiemelni, mert ha ennyire a kamera az elsődleges szempont, akkor miért nem próbáltad ki vásárlás előtt valahol / valakinél??
Rögtön bebizonyosodott volna számodra, hogy ez a telefon, bizony alkalmatlan a képalkotásra...
S akkor megmentetted volna magad egy agyf@sztól
-
válasz
zed juron #11539 üzenetére
Na álljunk meg egy újabb szóra akkor... Szerintem abszolút nem szürkék az Aryon fotói, sőőtt... Ok, van egy kettő talán, de az összes többi nagyon is rendben van... Megnéznék egy S4 makrót a P30 Pro-hoz képest
A te képeidhez hasonlítva, inkább ez a szürkeség mint az agyonszerkesztett valami a hatás miatt... Áhhh, szóra sem érdemes
Egyébként meg ha wow faktor kellene, akkor lehet nyakba aggatni a 1,5 millás cuccot és akkor az ott van a szeren...
-
Aryon87
félisten
válasz
zed juron #11536 üzenetére
Dobd a kukába a telefont. Amit most itt próbálsz elérni, nem mész vele semmire, csak szólok előre. Elég régóta itt vannak a tagok, én is 1 évig osztottam a képeket a srácoknak, tudják mi a dörgés.
Csak mellesleg mutatok párat:
[link 1]
[link 2]
[link 3]
[link 4]
[link 5]
[link 6]
[link 7]Ésatöbbi...
A képek magukért beszélnek. Semmi felesleges csicsa.+ Flickr album amiket a telefonnal csináltam, és még kb 1000 kép hiányzik...
Ezek már utómunkázott képek, van amik túl vannak tolva, de 90%a normális értékben van csak korrekciózva. -
Aryon87
félisten
válasz
zed juron #11533 üzenetére
Igen, jobban megnéztem a képet teljesben, már amennyire egy faxbukos képet meg lehet nézni. A széleslátó kamerák mindig is gyengébbeket csináltak, így ezen nem is csodálkozom. Egy széleslátót a telével összehasonlítani a legnagyobb marhaság, 2 külön elven működő, és különböző felbontású optikáról van szó.
ha 2 ugyanolyan képet hoznál amit főkamerával csinálnál, akkor jobban össze lehetne vetni a dolgokat, de olvasva a további kommentet, ezt sztem 2 tag meg is fogja tenni hamarosan, és az eredményt már most sejtem.Vannak színei a lapkának, csak az elején egy frissítéssel megoldották a színkezelést, mert a pirossal gondja volt és némileg szaturált is ha jól emlékszem.
Röviden tömören: a P30Pro természetesebb képeket csinál, nincs felesleges csicsa. -
Aryon87
félisten
válasz
zed juron #11491 üzenetére
Ne haragudj, de még nem értem a 80 hozzászólás végére, így nem tudom mi a csevej végkifejlete, de erre a képre reagálnom kell. Ez a kép úgy túl van tolva, hogy az már fájdalmas, és jobb is hogy nem ilyen képeket csinált a volt P30Pro-m, mert baxtam volna a Dunába.. Amit utána raktál fel a P30Pro-val a másik hszben, na az a valóság...
Ha neked a 20-assal készült kép tetszik, képzelem miféléket nyomhatsz a géppel... Snapseed csúszkák maxon kb..
És hiába tagadod, az a kép qvára túl van szerkesztett. Ilyet még a Samsung se csinál, pedig az agyon tudja tolni a színeket... -
DonDragonka
őstag
válasz
zed juron #11521 üzenetére
Mint írtam gép elővesz, sima AI fotó mód, exponalás oszt helló. Tojok én a telón való utólagos felhőkép szerkesztésre, van nekem jobb dolgom is mint tamgocsin felhőket maszatolni... Mosott? Igen. Zajos? Igen. Rommá lehetne utólag szerkeszteni? Igen. De ha zsebből előkapva "csak" ilyen "silány" képeket tud hát akkor ez van... Nekem, igénytelen, vak, tudatlan halandónak még sok is.
P30 pro-m is pont ugyan olyan mint a p20 pro-m. Egy telefon ami sokban segíti a munkámat, de nem a fotózást.
De most kíváncsivá tettél... Megnézem melyik teló mit tud a tök sötét udvarban... -
kp78
addikt
válasz
zed juron #11521 üzenetére
Mint írtam megvan a P20 pro és a P30 pro is, minek venném meg.
Bocs, de ide azért járnak az emberek, hogy segítsenek másoknak önzetlenül, a szabadidejük terhére/kárára, hogy megosszák másokkal azt, amit ők már tudnak, kitapasztaltak, ahogy tette ezt a Mate 10 pro topicban Bensid is (logout cikket is írt), ahogy tette itt Aryon87.
Nem akarsz mindjárt pénzt kérni érte??
Tartsd meg a nagy titkodat... -
kp78
addikt
válasz
zed juron #11502 üzenetére
"Eljött hozzám egy srác nem hitte el ő se, neki is p20 pro ja volt, megmutattam neki azt a néhány trükköt, oszt azóta ő is ilyen képeket lő. Persze nem mindig működik azért ez se."
Esetleg le is tudnád írni azokat a trükköket röviden?
Megvan a P20 pro-m is, kipróbálnám mit dob ki a P30 proval szemben.
-
adomok
tag
válasz
zed juron #11508 üzenetére
Bocsánat de ezek a képek agyon szerkesztettek, csak nem a user által, hanem a gép által. Én elhiszem, hogy sok ismerősödnek ez tetszik, de én frászt kapnék, ha alapból ilyen képet lőne a p30 pro. Ha ilyen végeredményt szeretnél, szándékos, felhasználói szerkesztés nélkül, akkor valóban rossz mobilt választottál, de ez nem azt jelenti, hogy rossz a p30 pro kamerája. Természetesen elfogadom, hogy Neked ezek a képek jelentik az etalont, csak ne terjesszünk téves következtetéseket. Zárójelben egy insta posztolásnál bármelyik képből 2 kattintással készíthető hasonló eredmény, ha erre van igény. Jómagam is a valóságot szeretem viszontlátni, ha mesélni akarok, akkor mehetnek rá trükkös filterek. Utómunka/szerkesztés pedig szinte mindig van és kell is, akár a valóságot, akár egy hangulatot szeretnél közvetíteni. Az más kérdés, hogy Te ezt rábízod a mobilodra... Béke!
-
-
törölt tag
válasz
Hát remélem is hogy ilyen képet nem tud egy p30pro (főleg az első kép) mert kb semmi köze a valósághoz. Ez egy túlszaturált festmény. De hogy nem is P20pro-val készült (mindenféle módosítás nélkül) az is biztos. Egy képtől te nem azt várod el hogy valamilyen szinten visszaadja a valóságot? Mert ami kép abban a hozzászólásodban van mint amire reagáltam az minden de nem a valóság.
-
Tulku
veterán
válasz
zed juron #11487 üzenetére
Én is észrevettem amit te....sőt...
Az a műkokeh effekt tehet szerintem a dolgok egy részéről...én spec tárgyfotónál pont fénymérésre állítom és akkor kevésbé erőlteti...Még egy tipp...nyisd meg a jpeget és a szerkezstésben adj rá egy 2-es élesítést....meg fogsz lepődni....
Szerintem mesterségesen van visszafogva a vonalélesség a műbokeh hatás kedvéért...ha nem a leica alapot hanem az élénket választod,akkor is javít az élességen kissé...és AI-t is lehetőleg kikapcsolom...
Színekkel is baromira tudsz játszani a szerkesztésben de csak a "beállítás" részt variáld....
Abban igazad lesz, hogy szoftveres a probléma, de azért neked nem kell írnom, hogy ne aps-c lapkás képeket várj L-es Canon optikával...ez ilyen, lehet hogy a p20pro hozzád közelebb állt szoftveresen....
Mellesleg én sem vagyok elragadtatva a kamerától....egyáltalán nem látom akkora durranásnak...sokat kell mókulnom egy-egy képpel és rendszeresen életlenek a képek kis zársebességnél is...
Az optika pedig nyitott rekeszen tól lágy és folyton azt erőlteti, még 40000 luxban is... -
darkmann
őstag
válasz
Bocs, de ezek a képek szerintem is túlszaturáltak és túlélesítettek. Elhiszem, hogy neked ez tetszik, és azt is, hogy profi fotós szemmel neked zajosabbnak tűnik a P30 Pro képe, de szerintem meg az összképet nézve nagyon jó képeket csinál a P30 Pro a konkurenciához képest is.
-
F-ECT$
titán
válasz
zed juron #11480 üzenetére
Beveztő kérdés: a lencséket takaró fóliát levetted?
Kb az összes tesztben verte a P30 Pro a P20 Pro-t, szóval vagy mindenkit lefizettek, vagy azért tényleg történt előrelépés a 2 mobil között.
Egyébként egy csomó teszt kép / videó van fönn a neten, azok alapján is jobb szerinted a P20 Pro? Ha azokat láttad, akkor miért vettél P30 Pro-t?
Fotózás terén már évek óta megy a birkózás, hogy inkább a valóság győzzön a képen vagy az hogy a szemnek kellemesebbnek tűnjön. (Legyen-e kékebb az ég és zöldebb a fű, mint a valóság?) Nehéz eldönteni, hogy melyik a jobb.
Illetve mi az, hogy jobb? Ami több embernek tetszik? Vagy amit a szakértők annak ítélnek? Vagy amit az objektív mérés hoz ki győztesnek?
Mellesleg van itt a topicban 1-2 ember, akik komolyabban foglalkoznak a fotózással, nekik is tetszett a P30 Pro.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Suzuki topik
- RAM topik
- Linux kezdőknek
- MÁV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen mobilnetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Motorola G55 5G - 8/256 - szürke - garanciás
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged