- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrDoktor
senior tag
válasz
knox83 #20704 üzenetére
75 öt biztos nem adtam volna érte már.100 körül p40 prok futnak...Az se nagy szám de azért jobb picit.Lassan semmi sem fog a p30pron futni
Kb fél éve van .Aztán se videós cuccok(netflix, hbo)
se banki appok se a közkedvelt nagyobb appok játékok nem fogják támogatni.Nem kell legújabb telefon p7 pro pl.Teli a piac használt tavalyi csúcsmodellekkel kellemes áron.Sőt ha valaki tökös ebay még jobb mint a hazai helyzet. -
DrDoktor
senior tag
válasz
knox83 #20667 üzenetére
Én 1 hónapja nem vagyok tulaj nekem jók voltak a kamerás képességek végig.A kamera üveg lett csak karcos sajnos.
A képminőség romlás sokakanál azért fordul elő mert az évek alatt a kameraüvegről lekopik az olifóbikus(jól írom?) réteg a feleületkezelés ami becsillanás stb ellen zsírosodás ellen véd.Ip 68 gondolom volt csap alatt soakaknak.Azmeg nem tiszta víz teli ásványokkal. Ha meg szappan is volt néhanapján...
Ha még használnátok 2 éves telóknál érdemes cseréltetni ..már aki vállalja a telmax féle egészen őrjítően magas kockázatot -
Lacccca87
addikt
válasz
knox83 #20467 üzenetére
Ember, az osszes marka flagship telefonja ennyibe fog kerulni. Szokj hozza, es de ez a $ arfolyamnak koszonheto mert a listaar nem valtozott. Majd most szepen jonnek az ujabb modellek bejelentesei es hozza az árak is.
Szoval most is ezt mondom hogy akar opcio is lehet. -
Lacccca87
addikt
válasz
knox83 #20438 üzenetére
Egyebkent, iphone14/pro nem kell hogy vicc legyen. Tudom vannak elteresek de en azbelmult 3 evet vegigondolva nem tudnek olyan dolgot mondani a kameran kivul ami hatraltatna az ios re valtasban. 14 es nel meg kamera is felzarkozik. Az árak kb bealltak azonosra szoval nem elvetendo opcio.
En speciel pont ezen gondolkoztam. Lehuzok meg 1 evet a p30 pro val aztan lehet alma lesz. Mert jol mukodik, mókolni nem szoktam. 3 ev alatt 2x telepitettem kulon apk bol progit, akkor sem must have appokat, sot nem is hasznalom azota. Ami fajna es nem tudom hogy legalisan telepitheto e ios re az a vanced, kb ez az egy.
-
szemesi69
addikt
válasz
knox83 #20366 üzenetére
Idézet a tesztből:" A specifikációkból látszik, hogy alapvetően ez egy felső-középkategóriás készülék. A 120Hz-es képfrissítés adaptív, a lapkakészletnek köszönhetően a mobil 5G-re is képes, illetve NFC is van benne, hogy mobillal is fizethessünk"
Szóval nem közép alsó kategóriaOff vége
-
Macika66
őstag
válasz
knox83 #20312 üzenetére
Én ez ellen úgy vdekezek, hogy NEM NÉZEK bending videot. Egyebekben pedig tokban hordom és vigyázok rá. Ezért esett a választásom a 1+ 9 Pro-ra 12/256 kivitelben.
Nem adtam el a P30Pro-mat, most is itt van egymás mellett a két készülék, de be kell valljam, szinte mindenben picivel jobb az 1+ 9 Pro.
Kivéve a kijelző alatti hangszóró és az periszkópos optikai zoom.
Abban verheteten a P30Pro....
Az is marad szerintem... -
pcnet
addikt
válasz
knox83 #20315 üzenetére
"Már évek óta látszik, hogy elfogyott a műsor, a gyártók semmilyen innovációt nem tudnak felmutatni..."
Na igen! Csökken a csíkszélesség, ahogy írod, de gyakorlati haszna nem sok, jönnek a trillió megapixeles gombostű hegynyi kamera szenzorok stb, egyre combosabb gyorstöltés... Mókusvakítás. Ha már érdemi innováció, akkor talán a hajlítható kijelző... Majd pár év múlva...
-
vivi.szivi
csendes tag
válasz
knox83 #20270 üzenetére
ha letakarom, akkor is tapasztalom ezt a problémát.
viszont, ahogy G.Krisz írta, kipróbáltam egy nem gyári app-pal, és úgy nem látom a hibàt... csatolok két fotót, szerintem nem kell mondani, melyik-melyik.
akkof mêgsem hardweres?és!
ezt nem tudom megmagyarázni, de sima 1* -es zoomnál is olyan a kép, mintha széles látószögű lenne, olyan "ferde". gömbszerű, mint amikor a szélessel fotózok. ennek van vmi értelme? a középső kamera működik 1*-nél, nem a legfelső, szóval nem értem.
felhívtam az ügyfélszolgálatot, azt mondtàk, hogy szoftveresen lefuttatják javítás után a készulékeket, de ha a baj hardweres, akkor azt nem mutatja ki. csinàljak minden féle visszaállítást. ma pakoltam rá vissza mindent, hiszen a múltheti beküldés előtt letöröltem mindent, és teljes visszaállítást csináltam. van értelme ismét....?
-
animatrix11
őstag
válasz
knox83 #20001 üzenetére
Igazából kinából rendelt üveget, átlátszó slim szilikon tokot szoktam rárakni eddig bevált, ejtettem már le a sarkára és képernyővel lefelé és csak az üveg sérült, az is fontos, hogy ne legyen a telefon kétszer olyan nehéz, mint alapból, ezért lenne érdekes, hogy a lekerekített kijelzőre találjak normális plexit, elvileg emagon is árulnak normálisát
-
animatrix11
őstag
válasz
knox83 #19969 üzenetére
Köszi! Nagyon csábulok, egyedül a kijelző tart vissza, semmivel nem jobb viszont elvileg íveltebb, nem tudom van e rá normális kijelző üveg, nekem is az a bajom a p20 proval, hogy néha belassul illetve este nagyon gagyik a képek
Amúgy Samsung s10-el összehasonlítva a kijelzőt amiben amoled van, kb semmi különbség, csak a felbontás -
BalanceR
addikt
válasz
knox83 #19705 üzenetére
Már beütemeztem egy szervizt a jövő hétre, csak félek, hogy akkora összeget mondanak, hogy nem éri meg a javítás...
Még egy olyat is észrevettem, hogy verőfényes, déli napsütésben is rendszeresen feldob egy üzit fotózás közben, hogy tartsa egyenesen a kamerát.... Nem tudom, hogy ez normális-e, nem csak gyenge fényviszonyoknál kellene szólnia, amikor a hosszabb zár miat bemozdulhat? 1/1300-nál egy földrengés sem mozdítaná be.
Külföldi fórumokon viszont elég sokaknál jelentkezett ez az életlenség probléma. (Bár jellemzően ott az egész kép homályos volt).
Minden esetben 2-2,5, éves telóknál jelent meg, és csak kameracsere volt a megoldás.
Talán egy idő után valami kikopik az AF / OIS rendszerben? -
Sumptuous
senior tag
válasz
knox83 #19664 üzenetére
Mi a baj a samsungal? Tök komolyan kérdezem. :D Imádtam a p30prom, de aztán p40 próra váltottam.. aztán s20u, majd most s21ultra.. Nem tapasztalok semmi hibát, visszaesést. Korábban írtam itt: [link] egy hsz.t , azóta sem változott a véleményem.
De tényleg érdekel mi a gond a samsungokkal, hogy ennyire tart tőle mindenki. A kamera is szuper, üzemidő is jó, ez a 2100as exynos is pazar..nem melegszik jobban, mint egy másik csúcs telefon.. stb. Térerőt hozzák fel legtöbbször gyenge pontnak, de azért ma már szerintem ez sem egy probléma. Vagy csak jó helyen próbálom?
-
Muerte68
addikt
válasz
knox83 #19661 üzenetére
A szifon lehet jó képeket csinál, de pld a lányom 1 éves telójának most éppen ki akar gyulladni az aksija
Most éppen be rakta a fagyasztóba hűlni hogy tudja tölteni
Gyakorlatilag a semmitől is melegszik
Nincs vele egyedül az ismerősei közül még négyen vannak ugyanígy különböző elég új szifonokkal
Ja és ha beviszed gariba min 4 hét
Úgyhogy már a szifon sem a régi megbízható valami -
BalanceR
addikt
válasz
knox83 #19636 üzenetére
Nézd már meg az óriásplakátot bal szélen meg alatta a kerítés tégláit, aztán nézd meg a másik képen... A fű el van kenve, a fák árnyéos részei meg sötétek... Mintha fel lenne húzva a gamma.
Nem vártam FF Milc minőséget, de azért egy három éves Fotós Flagshipet ne alázzon egy 5 éves közepkategóriás kínai.
Korábban nézegettem p30 pro képeket, és azok nem ilyenek voltak... Ez most rommá van tömörítve 3-5 mega egy 10MP-s kép, és sem tömörítést, sem felbontást nem lehet a gyári appban állítani, csak képarányt... Persze ott a HighRes, de az még rosszabb...
Se szaturáció, sem szín finomhangolási opció egy pro kamerás telóban, camera2 api tiltva...
Megnézem majd RAWban, hátha csak a Jpg motort cseszte el egy update. -
törölt tag
válasz
knox83 #19222 üzenetére
Így van, volt gyári visszaállítás. Viszont máskor is előfordult már, nem ezzel a telefonnal, hogy a Play szolgáltatások bekavart, egyes appok nem működtek rendesen. Tavaly meg hibás Android System Webview frissítés miatt volt sokaknak problémájuk, itt is szó esett róla.
A FR után a Play szolgáltatások automatikusan frissült, de úgy látszik ez kellett neki. Korábban a Google Play támogatás oldalon olvastam, hogy a Play szolgáltatások és a Play Áruház esetében javasolják a korábban leírt módszert, ha valami gubanc van.
Mindenesetre eddig úgy tűnik, hogy most már nem merül gyorsabban az akku. A tegnap reggeli "éjszakai" tesztnél 100-ról 98%-ra csökkent az akku töltöttsége úgy, hogy a wifi, mobiladat, AOD, magazin feloldás ki volt kapcsolva. Ma reggelre 100-ról 98%-ea csökkent, de ezúttal be volt kapcsolva a mobiladat, AOD és a magazin feloldás. Azóta is egyenletesebb a merülés, olyan, mint korábban.
-
törölt tag
-
F-ECT$
titán
válasz
knox83 #19151 üzenetére
Az a baj, hogy egy 512 GB-os i13 PM már 593e Ft, nem 440e. Illetve veheted meg újra azokat az appokat, amik már megvannak androidra, meg az egész ökoszisztéma arra van kihegyezve, hogy ha egyszer elkdezded az apple cuccait használni, akkor egyre több mindent onnan vegyél.
-
pontyos
senior tag
válasz
knox83 #19151 üzenetére
14 es iPhone ban is lesz notch
első kiszivárogtatott infók szerint, bár az messze van még, illetve addigra az ára még Xiaomi 12Pro t is veri majd bőven. Kb 1200 dollár...
13 Pro van baráti körben Max is, nem estem hanyat, AOD nincs, gyors töltés nincs, oldal szögletes, makró módban hülye néha, notch nekem röhej stb... -
F-ECT$
titán
válasz
knox83 #19118 üzenetére
A frissítések után mindig vannak olyan hangok, hogy jobban merül, aminek bizonyos esetekben van valóságalapja (és nem feltétlenül csak az, hogy így akar kitolni veled a gyártó), de azért azt is figyelembe kell venni, hogy öregszik a telefon.
Az enyém már közel 3 éves, és a kezdeti 8-10 óra SoT már csak 5-6 óra (ami egyébként még mindig több, mint amit az S7-esem tudott újkorában), így épp azon gondolkozok, hogy ha valahová be tudnám vinni egy hátlap + akku cserére úgy, hogy pár órán belül megcsinálják, és adatot se törölnek róla, akkor 1 évvel még ki tudnám tolni a telefon használhatóságát.
Persze az is lehet, hogy be kellene vállalnom az FR-t, és mindent szépen újratenni, csak a francnak van kedve hozzá -
törölt tag
válasz
knox83 #19112 üzenetére
Sajnos, ezt tapasztalom én is. Pár nappal a frissítés, illetve a factory reset után úgy tűnt, hogy helyreáll az akksi fogyasztása, de aztán én is azt tapasztaltam, hogy egy kicsit jobban merül. Ugyanúgy állítottam be az appokat, mint a visszaállítás előtt, ugyanazok az appok (Outlook, Viber stb.) futnak a háttérben, mégis egy kicsit gyorsabban merül. Azt vettem észre, hogy a fogyasztási adatoknál a hardver résznél a kijelző folyamatosan 40% fölött van, még akkor is, ha csökkentem a kijelző elsötétülési idejét, kikapcsolom az AOD-t. A többi tételnél nincs semmi %-os adat. A szoftver résznél a százalékok ugyanazok, mint korábban.
-
törölt tag
válasz
knox83 #19036 üzenetére
Szia!
Nem tapasztaltam ilyet eddig. Mondjuk a 2 kapcsoló (Wi-Fi és Bluetooth) elég közel van egymáshoz.. Eddig ha bekapcsoltam valamelyiket, mindig sikerült az, hogy a megfelelő kapcsolóra koppintsak. Nem volt egyszer sem olyan, hogy az egyiket bekapcsoltam és a másik is bekapcsolt volna.
-
Dzsekó
addikt
válasz
knox83 #18869 üzenetére
Ha már nem lesz akku ehhez a telefonhoz, akkor egyelőre más márka alternatívát nem látok, mint a Honor. Nekem fontos, hogy ne merüljön a teló, ne laggoljon, és a kamera ugye.
A Honor kamerájánál 108MP-t látok, és 4db-ot. P30 Pro-nak van 3db és 40MP. Jó, tudom, hogy ezek nem a fotó minőség meghatározói, de azért olyan rossz nem lehet ez a kamera sem. Igazából úgy vagyok vele, ha ez a teló megadja magát és tudok venni egy olyat, ami ugyanezt tudja, akkor már az nekem jó. Esetleg idővel egy 5G még belefér, de a Honor már azt tudja.
Plusz van még egy problémám. Van pár ismerősöm, akiknek a P30 lite akkuja már gyengélkedik. És 7 éve P lite szériákon élnek (P8-P9-P10-P20-P30 lite). Cserélni szeretnének és mondogatják nekem, hogy P40 megy P50 lite-t szeretnének. Én meg mondom, hogy azt ne, mert nincs rajta google. Jó, de akkor mit, kérdezik. Na ez az... Én egy ideje a Honor 50 lite-t ajánlgatom. Samu merülős és drága, Xiaomi laggol, de ezt már elmondták előttem is. -
kp78
addikt
válasz
knox83 #18695 üzenetére
Az ilyen EMUI verzióváltás pedig azért is külön "örömteli", mert a megvásárolt témák innentől jó eséllyel nem lesznek kompatibilisek.
A megvett 3 témámból egyik sem 100%-os az új felületen.
Tárcsázóban a számokat ütve egy "szép kék" téglalap villan fel minden érintésnél. -
kp78
addikt
válasz
knox83 #18695 üzenetére
Nem biztos, h az annyira tetszeni fog sokaknak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Renault, Dacia topik
- Linux kezdőknek
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest