Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsekó
addikt
válasz
Black_Raven
üzenetére
Nincs. Kerestem play áruházban és Huawei áruházban is, de nem talált hisuite-ot. Pontosan mit kéne feltenni? Huawei backup-ot próbáltam, de az azt írja, hogy memóriakártya nincs és a belső tárhelyet meg úgy menti le megosztott mappába, hogy az összes fotó fekete...
Fájlok alkalmazásnál tök jól megy ugyanez a megosztott mappa. -
jeni
félisten
-
Dzsekó
addikt
Nagy problémám lett mára. Berogyott a memóriakártya ma reggel. Minden fotóm adatom rajta.
SD kártyával sosem volt gondom, de ez a fos nanomemory nem hogy drága, de még be is rogyik. Azt makogja a telefon, hogy hisuite-al mentsem le a kártyát, de a másik hulladék ez a hisuite, nem csatlakozik a telefonhoz. Windows csatlakozik hozzá, belső tárhelyet látom fájlkezelővel, de hisuite nem csatlakozik. Már próbáltam ezt a hdb-t bekapcsolni, feljesztői módban az usb hibakeresést bekapcsolni, de nem segít. Van valakinek valami ötlete? Az a baj, hogy ezt a vacak nanomemory-t nem tudom kártyaolvasóba se berakni. Hogy lehetne erről lementeni a dolgokat? Köszi, a segítséget! -
F-ECT$
titán
válasz
hodostamas
üzenetére
Ez a "nyomja meg az 1-est az XY ügyintézéshez"? Nálam ez több helyen is működött már az elmúlt időben. (Próbáld ki esetleg máshol, pl a telefon szolgáltatódnál.) Egyébként ezt hol lehet állítani?
-
hodostamas
addikt
Na új hiba. Nem működik hívás alatt a diák tone.. Bank ugyfelszolgalatanal nemtudom tovább menni a menübe. Beállításoknál be van kapcsolva.. Ötlet?
-
Sziasztok!
Gyors kérdés.
Tettem fel 3 képet, szelfi kamerával készültek, 20, 30 illetve 40cm a témától(lámától
)Tudom hogy fix fokuszos a kamera.
De ez így teljesen okés? Ha normál távolságbol esetleg magamat fényképezem homályos de a háttér éles.
Ekkora toválságon lenne az alap fokusz?köszönöm
-
darkmann
őstag
válasz
üzenetére
Szia! Én Redmi note 7-ről jöttem, 8/128-ast vettem 193e-ért @qua-tól. Szerintem 200 körül már a 8/256-ost is megkapod, tegnap néztem árukeresőn. Én azért vettem P30 Pro-t, mert csalódtam az idei Xiaomi csúcskészülékek árazásában, és ár/érték arányban ez tűnik a legjobbnak a tavalyi flagship-ek közül. Egyelőre nem bántam meg.
-
törölt tag
Hali. Filoztam, hogy veszek egy p30 prot. Érdemes még beruházni erre? Jelenleg egy középkategóriás xiaomim van, ami igazából okés,de mivel előtte mate 10 prom volt és nagyon szerettem, így jobb lenne egy komolyabb teló újra. Van valami általános probléma p30 proval? Megér még 200at újan a 6/128as ? Esetleg várható még áresés?
-
DonDragonka
őstag
Aksi témához egy személyes tapasztalat...
P20 PRO-m volt ezt megelőzően. kb 2 évig. Csak a gyári töltőt használtam, még a kocsiban is Huawei gyorstöltő van. Az utolsó napokban pont azt tudta akis időben mint az első napokban. 1 napot magabiztosan kibírt, kettő állandóan aktív SIM(fejlesztői lehetőségekben be volt kapcsolva), WiFi, BT on 7x24, kb 4 óra képernyő és rengeteg szinkronizálás, mert céges profil is volt rajta... Nekem nem volt soha bajom az aksival, de úgy amúgy semmivel.
Szerintem P30PRO-nál sem várható gond... -
njnl
aktív tag
A tökömnek megy itt állandóan a savazás, a hogyan töltsünk témáról. Én gyárival töltöm, de egyáltalán nem érdekel, hogy más mivel akarja. Mit kell itt állandóan pesztrálni azokat akik a lassabb töltést választva reménykednek benne, hogy még 3-4 év múlva (igen, besz@rás, van olyan aki nem 2 évig használ egy csúcsmobilt
) is jó akkumulátort szeretne tudni a telefonjában.
Unalmas az állandó "milyen töltőt használtok" kérdés, de még unalmasabb az utána következő kommenthadjárat.Egy használd a keresőt válasszal le lehetne tudni...
Ez fórum nem a "győzzük meg a másikat a saját igazunkról" játék.
Bocs mindenkitől, ez most kijött
-
Aryon87
félisten
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
tenném, ha tudnám hogyan. Téglát nem csinálnék belőle

-
subset
senior tag
....ahogy arra sem biztos, hogy rájövünk egyszer, hogy minek töltsük 40W-al ha nem muszáj
Vagy mindenki (rajtam kívül) csak arra vár mikor töltődik már fel végre ?
"töltsünk fél wattal mert az milyen kímélő" - az biztos hogy kímélőbb mint 40W-al tölteni egy mobilt, de tudom, hogy itt 2év után mindenki úgy is kidobja majd, akkor meg tök mindegy, nem ?
Na most ezért majd jól megkapom megint
-
Aryon87
félisten
Minőségben nincs romlás szerencsére, legalábbis én nem tapasztaltam.
Nekem az a gondom leginkább, hogy ha például egy virágot szeretnék fotózni közelebről, mondjuk 5cm-ről, akkor a lézeres fóksusegéd azt már érzékeli, és a kamerát átváltja makró modba, holott én nem akarom azt. AI nincs bekapcsolva, így nem kellene ezt megtennie, mert a 9.1 verzióban az AI csinálta ezt, de ha az offolva volt, nem tette meg, mivel ott a szupermakró mód a továbbiak menüben. Na ezt a részt elb@szták a 10-es frissítéssel.
A másik a videózásnál érhető tetten. Ritkán videózok, de legutób ősszel vagy télen (fene tudja már) volt az eset, mikor néztem egy nagyot, hogy WTF. Anyámékkal bobozni voltunk, és csináltam volna egy jó videót.. Aha. Amint zoomolni kezdtem, a csúszka meglovasította magát, és feltolta maxra hogy anyám képébe zoomolt bele, amiből alig tudtam visszajönni, így a videó kuka lett. 9.1-nél videó közben is ott vannak a kis pontok, ahol lehet közben direktben ugrálni a 4 mód közt (SZ-1x-5-10x). Na azóta csak alig videózok, azt is csak normál móddal...
Ennyi a problémám vele, ezt akarom megnézni, hogy mennyire is megy a dolog.A visszaállítást gépen csinálom a HiSuite segítségével.
-
Aryon87
félisten
na visszaállok 9.1-re, ha már úgyis gyalulok. Kíváncsi vagyok milyen lesz a régi kamerát használni. A sötét mód az hiányozni fog..
-
Vexille
tag
Sziasztok!
A mainap kézhez kaptam egy Xiaomi Air 2 (AirDots Pro 2) füllhallgatót.
Remekül működik, viszont ha szimplán hangrögzítést akarok, vagy hangfelvételt küldeni messengeren, miért nem azt használja a készülék? Miért a saját mikrofonján veszi fel a hangot? Van erre bármi beállítási lehetőség? -
F-ECT$
titán
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
Nálam nem ilyen. (Tudom, hogy ez nem nagy segítség.) Próbáltad úgy is, hogy lencsét váltasz / bekapcsolod a Makrót?
-
F-ECT$
titán
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
Véletlenül nem koszos a lencsék előtti üveg?
-
Sztyepadzso
őstag
Sziasztok,
Ma valami furcsát vettem észre a fotózásnál.
Egyrészt, épp a régi Lumiámmal kínlódom, és annak a kijelzőjéről csináltam képet, itt látszik, hogy "szellemkép" van az egyébként fekete kijelzőn ülő betűkön.
De úgy látom, hogy ez érvényes más témáknál is, nem a kijelzőfotózás sajátossága.
[link] . Van egy képernyőkép is, mutatva, hogy már fotózáskor is szellemképek vannak a leendő fotón, (fenyőfa rügyei).
Van nektek hasonló tapsztalatotok? Meg tudnátok nézni pl egy másik telefon kijelzőjén?
Köszi!
-
xhege
veterán
Beszéltem az ügyfélszolgálattal. Ezt írták:
"Szeretném tájékoztatni, hogy a telefonkészülékeinkre 2 év gyári jótállást tudunk biztosítani, amennyiben az európai régión belül történik a vásárlás és mellékelni tudja a szerviz részére a hiteles vásárlási dokumentumot. Ha a vásárlási dokumentumok eredete megegyezik a forgalmazási régióval." -
jeni
félisten
Az első évében elvileg lehet. Ez nem 100%
-
xhege
veterán
Ha már garancia. Külföldön, de EU-ban vásárolt telefont lehet gariztatni Magyarországon?
-
F-ECT$
titán
válasz
Garfield85
üzenetére
Ez alapján nem.
-
Garfield85
tag
Sziasztok! Erre a modelre lehet aktiválni a vip garanciát? 3 év kiterjesztett garancia.
-
kp78
veterán
A lényeg, h a Huawei nem hajt el, ha garanciális gondja lenne a telefonnak, mert a bemutatott hozzá tartozó számla nem magánnévre szól.
Sőt, sokszor talán a számlát sem kérik (IMEI szám elég), mintha ilyet is lehetne hallani.
Szerencsére még nem volt gondom a korábbi 2 Huawei telefonommal, ami miatt gariztatni kellett volna. -
F-ECT$
titán
Úgy látom ez a "töltsünk fél wattal mert az milyen kímélő" már sosem fog kikopni a köztudatból...
-
Yszapos
tag
Úgy néz ki holnap megveszem a telefont. Ugye egy 40 wattos gyorstöltőt adnak hozzá. A telefonban lehet állítani, hogy milyen gyorsan töltsön vagy mindig 40 wattal fog?
-
jeni
félisten
-
AtHoS
nagyúr
Hát, ha kiragadsz egy részletet a teljes szövegkörnyezetből, akkor valóban szerencsétlennek tűnik, de szvsz. ez a cikk a P40-ről szól, mivel az a P30 "frissítése". Készülék frissítésről ír és nem szoftver frissítésről. legalábbis nekem ez jön le ebből a kis részletből is, különben meg sem említené a P30 szériából mennyi fogyott...
-
jeni
félisten
Ha már volt akkor bocsi.

Kellene ezért aggódnom? Akár a többi P-s modell esetén is?
Ugyanis ez még a tiltás előtt készülék,tehát ezen nem is lehetne a Google szolgáltatásokat tiltani sem!
Nem tudom,hogy ki írta cikket,de nem Is tájékozott e téren semmit se. Nagy hülyeség szerintem ilyet leírni."Rövidesen esedékes a tavalyi év egyik legnépszerűbb csúcskategóriás készülékének, a P30 (Pro)-nak a frissítése, mely szintén Google appok nélkül érkezhet, így jól össze lehet majd mérni sikerét az elődmodellel - a P30 szériából valamivel kevesebb, mint három hónap alatt tízmillió darab talált gazdára világszerte."
-
AtHoS
nagyúr
Ehhez még annyit fűznék hozzá azon kívül amit F-ECT$ írt [link] cég esetében a 14 napos visszaküldés sem illet meg, az is csak magánszemélyekre - gyakorlatilag Fgytv. szerinti fogyasztókra - vonatkozik....hacsak nem szarul van megírva az adott webshop ÁSZF-je
[link] Amit meg Emag ír az a boltokra vonatkozó Mo-i hatályos jogszabály alapján van. pl. Cég-Cég közötti vásárlásnál 12 hónap szavatosság a jogszabályilag előírt [link] ezért van az oldalon feltüntetve.
Egyéb iránt a jótállási feltételek között nem tesz említést Huawei a magán ill. céges vásárolt készülékek közötti esetleges eltérő [Jótállási feltételek]-re -
xhege
veterán
Sziasztok! Hol lehet most a legjobb áron hozzájutni a telefonhoz, Nem baj ha érvényesíthető garancia is jár hozzá.

-
darkmann
őstag
válasz
tamas.varga5
üzenetére
Nem kell OTP ügyfélnek lenni. Én pl. Unicredit kártyával használom. Sajnos csak havi 45e Ft-ot lehet feltölteni és elvásárolni.
-
Yszapos
tag
válasz
tamas.varga5
üzenetére
Sajnos nem az OTP-nél bankolok, hanem egy kisebb banknál. Ilyen esetben melyik app a legajánlottabb?
-
tamas.varga5
tag
válasz
Yszapos
üzenetére
Több alkalmazás is létezik,de ha OTP bank ügyfele vagy,legkézenfekvőbb a Simple by OTP alkalmazás,amiben digitalizálni kell a fizikai kártyát és aktiválhatod is az érintés nélküli fizetést. Ezen kívül sok egyébre is használható még. Teljesség igénye nélkül: pályamatrica, étel és mozijegy rendelés,parkolás, stb...
-
Yszapos
tag
Sziasztok! A mobil fizetés hogyan (milyen appal) oldható meg a telefonon? Még sosem volt mobil fizetésre képes telóm, csak azért kérdezem és tutorialt sem nagyon találok yton.
-
kp78
veterán
Mennyire tesz különbséget (már ha tesz) a Huawei a cégre és a magánnévre vásárolt telefonok között? Emag-on garancia esetében azt írják, hogy "magánszemély 24 hónap"
Ha cégre kérsz számlát akkor nem adnak 24 hónapot?
Eddig ez sosem tűnt fel... -
nemos71
csendes újonc
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
Itt is lehetőség van arra hogy te döntöd el mikor induljon a felvétel, csak ki kell kapcsolni az automata észlelést… felül középen🙂 [kép]
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
pontyos
üzenetére
Volt Sony Xz1-em, ott rendes, hardveres volt a 960-as felvétel, és magad süthetted el a videó közben többször is(szüntet kellett tartani, kb 3 másodpercet, míg feldolgozta a szenzor saját memóriájából a képeket), és 720p-nál 0,2 másodperc, 1080-p-nél 0,1 sec volt az idő, amit el kellett csípni.
Meg lehet csinálni, igaz, többszöri próbálkozásra. De ott te dönthettél, hogy mikor... -
pontyos
senior tag
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
Az pontos indulás általában a mozgó tárgy képbe kerülésekor kezdődik. Erre figyelve kezdtünk párat csinálni, csak sajnos kevés ideig rögzít ahogy írtuk is. Madár, virágok szirmai stb marha jó alanyok 🙂
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
pontyos
üzenetére
Azt akartam mondani, hogy miután nincs valódi, 960Fps sebességű felvétel, hanem a hardver által felvehető maximális kepkockaszámot szoftveresen, másolással és interpolációval egészítik ki(több mint a fele a képeknek "egyszerű", másolat), ezért éppen lehetne hosszabb is.
De nem lehet állítani, se azt, hogy mikor induljon.
-
pontyos
senior tag
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
Őöö hát én arra gondoltam, hogy ennyi a maximális idő amit enged lassítva felvenni?
-
pontyos
senior tag
Még egy dolog érdekelne. Marha jó kis videókat lehetnek csinálni, de a szuper lassítás 32x csak pár másodpercre lehetséges. Van bármi mód, hogy akár 15 másodpercre teljes lassítás legyen? Köszi
-
pontyos
senior tag
válasz
Black_Raven
üzenetére
Köszi!
-
pontyos
senior tag
válasz
Black_Raven
üzenetére
Öööö ez a képernyőzár stílus ez ez hol? Én nem találom, egyéb segéd progi nekem nincs telepítve.
-
DonDragonka
őstag
Üdv Népek.
Új vagyok köztetek. P20Pro-ról jövök. 4 napja van meg a teló. Ismerkedés, stb. stb...
Van néhány dolog amit szokni kell, de alapvetően mindennel elégedett vagyok.
Szoktam használni USB-C HUB-on( Baseus ) is a telót, már a korábbit is. Pár dolgot jobban tudok monitor, egér, billentyűzet, LAN segítségével megoldani, desktop mode-ban. Kb mindenem is Huawei szóval igyekszem nem csak kérdezni de ha tudok segíteni is.
Hoztam is valamit. Tényleg nem "hímtag méregetés" végett pusztán csak az érdekesség miatt:
LAN:
[link]
WiFi:
[link]Ui.: elolvastam az összes hozzászólást itt, szóval pár dologgal már tisztában voltam, nem ért váratlanul, illetve tudtam mi a megoldás mikor kivettem a dobozból. Köszönet ezekért az infókért mindenkinek!
-
Sumptuous
senior tag
Ha gesztusvezérlést használsz, akkor egy felfelé húzással, (mintha a főképernyőre akarnál lépni egy alkalmazásból) a legelső oldalra "repít". Ha navigációs sávot, akkor pedig értelemszerűen a "home gomb" csinálja ugyanezt. Bár lehet, az is fogásváltást kíván, így nagyobb a leejtés esélye. Ha nem tudod két kézzel fogni, akkor nem érdemes nyomkodni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zoli8814
aktív tag
Működik még a pendriveról szoftverfrissités? És ha igen melyik verziót kell telepíteni 6gb-os modellre? (Huawei Firmware Finder)
-
Dzsekó
addikt
Köszi! Igen, ezt mondták, csak úgy, hogy eltávolítod a health alkalmazást, de a végeredmény ugyanaz, nincs számlálás. De hogy a menüből való kikapcsolást miért vették ki, azt nem tudom. Mindegy, ez nem zavar annyira, a főmenü körbepörgetés már inkább.
Egy kézzel éppen átérem a telefont, és amikor vissza kell menni az app lista elejére több húzással, akkor párszor már majdnem leejtettem a telefont. -
F-ECT$
titán
Ha a legolcsóbba, belerakták, akkor miért kell kiszedni a drágább, nagyobb tudású telefonból?
Hát ezt én sem értem, mint ahogy azt sem, hogy miért lett rosszabb a kamera szoftver a 10-es droiddal, de ez van. Azért a legtöbb dologra van valamilyen megoldás az androidon, de persze a legjobb ha a gyári megoldás működik. -
AtHoS
nagyúr
-
Dzsekó
addikt
válasz
andor80
üzenetére
Most már Párom lite-jén is megjött a 10-es android, és nem kerültek ki ezek a beállítások.
Lépés számláló: A menüben ugyanott, nálam üres. Mondták, hogy az app-ot leszedem, akkor eltűnik.
Vagy van más módszer is? Nem foglalkoztam vele, mert annyira nem zavar.
Főképernyő ciklikus ismétlése: Ez már zavar kicsit. Ugyanott a menüben nálam üres, nem tudom bekapcsolni. Ahogy fentebb is írták, az utolsó app oldalról jobbra lapozva az elsőre ugrik. Vissza tudok lapozni veszettül, de amikor csak a jobb kezemben van a telefon, mert a másik kezemben van valami (és nem tudom lerakni), akkor néha bmegelek, hogy az olcsóbb szarabb lite tudja ezt.
Az AR sem zavar, csak a kisgyerekeim jól szórakoznak vele, és itt is értetlenül állok, hogy a lite-ban miért van benne, és a pro-ban meg nincs. Ha a legolcsóbba, belerakták, akkor miért kell kiszedni a drágább, nagyobb tudású telefonból? Egyébként nyilván tudom, hogy a Pro mennyivel jobb, nem véletlenül vettem ezt, csak amikor gyűlnek a dolgok, amit lite tud, és Pro nem, akkor egyre jobban bosszús vagyok, mert ezért a telefonért tudjuk, hogy nem keveset le kellett rakni az asztalra, hogy megkapjuk. -
njnl
aktív tag
válasz
andor80
üzenetére
Nem kell itt mellre szívni a dolgokat, nem volt ebben semmi leminősítés, maximum saját magam, hogy béna vagyok. Egy egyszerű tény hogy az olcsó szilikon tok is megvédi a telefonjaimat eséstől, betontól, vasreszeléktől, olajtól, sártól, portól stb stb, amik a különböző munkáim során érik.
Ezen van aki elgondolkozik és megfontolja, van aki meg nem és úgy tesz, ahogy azt jónak látja.
Még valami és talán így a lelked is enyhül. Hosszú évek óta olvasom itt, hogy tok, fólia nélkül használva full karcmentesek a készülékek. Nekem kb 2. nap már megjelent a kijelzőn hajszálkarc a zsebemtől. Más élethelyzetek, más körülmények ;)
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Milyen egeret válasszak?
- Linux felhasználók OFF topikja
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Call of Duty: Black Ops 7
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

nagy áresésre nem várnék..

) is jó akkumulátort szeretne tudni a telefonjában.