Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
-
Mobilarena
Huawei Ascend P6 szakmai topik

Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglalót!

Új hozzászólás Aktív témák
-
gabancs
addikt
válasz
marilllyo
üzenetére
Megpróbálom körülírni, mit is jelent ez. Tehát nem azzal van a gond, hogy nem lenne smooth. A képernyők lapozásával semmi gond, gyors. Az apró megakadás olyankor van, amikor megnyitjuk a telefonkönyvet, vagy belépünk a beállításba, és az alkalmazások kezelésében az összes alkalmazást listázzuk ki. Valamiért lassabban tölti be a listát, és ha ezt nem várjuk meg, akkor meg akad egy picit, amíg betölti a többit. Amikor betöltötte az összest, onnantól kezdve nagyon gyors, tehát már nincs gond.
Szóval olyan öregurasan kell neki esni, várni egy picit, mert utána már semmi gond. Nem tudom mennyire volt ez így érthető.
Tehát nem rossz a rendszer, csak más lenne a KK memória kezelése? Talán így oldották meg, hogy 512MB-on is smooth legyen a rendszer? Nem tudom, nem értek az android lelkivilágához.
Egy a lényeg, a rendszerrel nincs semmi gond, csak másképp kell egy picit kezelni. -
murdoq
tag
Nem tudom én root nélkül is mindent letudok tiltani.
-
arminlok
senior tag
válasz
marilllyo
üzenetére
Én mondjuk főleg a root miatt döntöttem a visszarakás mellett amiatt nem tudtam kilőni a google szolgáltatásokat amik egyébként most is megettek este az akksibol 30százalékot. Valamit megint elba_zarintotak. Amiatt nem volt me widgetem kicsit olyan volt mintha megkötötték volna a kezem.
-
marilllyo
veterán
Gondolom nekünk ide nem fognak másik verziót adni. Szóval vagy ez...vagy marad a 4.2 ?
Olyan jól belaktam a B132-t. Meg most olyan kis fa*za stabil. Mókányoljam szét...valamire ami új de nem az igazi?!

-
gabancs
addikt
válasz
gabancs
üzenetére
GPS.
Végül is működik. A GPS Test szerint nagyon sok műholdat lát, de valamiért töredékével képes kommunikálni. Látja az orosz műholdakat is, vagy hármat, de csak egy holddal tud kapcsolatot létesíteni. Tehát reklámnak jó, de gyakorlatban nincs jelentősége az A-GPS-nek.
Bluetooth zenehallgatás. Itt is előjön, hogy megszakad a zene. Kipróbáltam, ha kikapcsolom a wifit, akkor jó. Tehát jelenleg csak ez az út járható.
Apró szakadások jelen vannak, nem annyira sima, gördülékeny, mint a régi szoftver. Cserébe több mindent tud. Fogyasztásról még nem tudok beszámolni, hiszen tegnap éjfél körül tettem fel.
-
arminlok
senior tag
válasz
Lehel43
üzenetére
Mármint a B510? Ez amugy jo hir, ja németországba nem merték ezt kiadni
A románoknak jó lesz a szar is.... gázul tolja szeirntem ezt a huawei. Én most nagyon boldogan hazsnáloma régi B114-et 4 óra alatt egy százalékos merülésnek sosem örültem még ennyire.(#17459) Insult Aaz szép. Hát én ezt az elmult napokban napi háromszor töltöttem fel száz százalékra. Nagyon probálgatni sem volt lehetöségem
-
gprspeter
senior tag
Frissítéssel is...
-
gabancs
addikt
Srácok! A román verziót kicsomagolva fel lehet tenni 3 gombos telepítéssel. Nekem ebben a pillanatban már ez fut rajta.
-
gabancs
addikt
Jelentem, elindult. Eddig OK.
-
duvi
nagyúr
válasz
gabancs
üzenetére
"A hivatalos verzió még mindig a B111" Kérdés, hogy mit tekintünk hivatalosnak?
Nem akarom védeni őket, mert valóban kaotikus állapotok vannak a romokkal kapcsolatban, de:
Ez és EZ az oldal is hivatalos Huawei oldal. Azzal az apró különbséggel, hogy az egyik az általános EU weboldal ahol a General verzió van kitéve (B111), a másik viszont a szintén hivatalos Román oldal ahol már a B510 (végleges KitKat) is kint van. A nagy kavarodásról a sok rajongói és szakmai (XDA) oldal is tehet, mert mind kiteszik a más régióban elérhető romokat, legyenek azok béták vagy véglegesek.
Jó lenne, ha a Magyar Huawei oldal is olyan színvonalú lenne, mint a Románoké. Mert jelenleg csak egy Reklám oldalunk van, amin nincs saját support és download lehetőség
-
gabancs
addikt
Én még mindig nem értem a Huawei politikáját. A hivatalos verzió még mindig a B111. Erre kiszivárogtatnak egy beta és egy állítólagos végleges KK verziót, amiben csak az a furcsa, hogy nem a hivatalos B111-re kell feltenni, hanem 2 nem is létező kiszivárogtatott verzióra. Ennyire amatőr megoldást még nem láttam.
-
crue
őstag
Ha valaki pont erre vágyna, akkor itt megtalálja a B510 update.app, verzióját. Ez teljes rom, 1,5 giga méretű.
-
duvi
nagyúr
válasz
gabancs
üzenetére
Nem akarlak félrevezetni GPS ügyben. Nem tettem fel a KitKatot. Jelenleg még olvasok és gyűjtöm az infókat róla. Kerestem, de nem találtam a hozzászólást, amiben valaki a béta (B125-ra feltehető) KitKat után feltette a véglegest és semmi különbséget nem tapasztalt. Nem tudom, hogy kipróbálta-e a GPS-t mindkettőben?
-
MaTTheW91062
csendes tag
B510 felmegy B132-ről local update-tal?

-
gabancs
addikt
A román verzió különbözik az XDA-s verziótól? A méretük nem egyforma.
-
Lehel43
tag
Sziasztok. A KK val kapcsolatban anyit szeretnek hozzaszolni hogy neken a nemetorszagi Huawei az irta tegnap , hogy meg NEM lessz hivatalosan elerheto nemetorszagban. Alitolag tul bugos , es meg fejlesztes alatt al.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
akosxyz
senior tag
Találkozott valaki olyannal hogy az előlapi kamera középen pirosítja a képeket?
-
|AP|
veterán
hát nyomogatni kell az online frissítést, aztán hátha talán egyszer

Nekem mondjuk nem fog magától megérkezni a root miatt...
-
NagyAnd_82
csendes tag
Ma délután kaptam kaptam egy automatikus üzenetet, hogy elérhető a fissítés.
(Független P6-om van)
Rámentem az Online frissitásre és felrakta minden móka nélkül a KK.
(B125 volt fent előtte)
Egyenlőre lassabnak tűnik mont B125 volt de mintha kezdene optimalizálódni...
Vagy csak én képzelődöm?
MÁS:
Tudja valaki hogy miért van az ha Bluetooth-on keresztűl játszok le zenét és a telefonon a Wifi is be van kapcsolva akkor miért akadozva küldi a Hifire a zenét?
Ha kikapcsolom a wifit és csak a bluetooth-t hagyom akkor semmi probléma nincs.
viszont ha a wifi is be van kapcsolva akkor nagyon szaggat...Van megoldás?
(a B125 alatt is ugyan ezt csinálta tehát ez nem a KK hibája)
-
|AP|
veterán
-
marilllyo
veterán
válasz
arminlok
üzenetére
Aham értem! Nem akarok értetlenkedni...csak ezt még vagy 16-an úgyis megkérdezik

Nekem pl szar volt a b132. Aztán felraktam a TWRP-t és wipeoltam mindent. Turn off aztán 3gombossal raktam fel és azóta tökéletes. A b510-et is így raknám fel de most ez nem teljesen tiszta mert azon az oldalon azt írták, hogy 3 gombossal nem gut.
-
arminlok
senior tag
Csak igy probáltam. Amit ugye magátol telepit azok a google szarjai kétszer csináltam már factory resetet mindegyik alkalommal ugyanez a szitu, most megprobálom rootolni vroottal. Bár márelöre látom hogy nem fog müködni a twrp-t meg semmi kedvem telepiteni mivel nem tudom hogy kell. Szeirntem én visszatérek pár napon belül 4.2re inkább aztán ha lesz valami egysezerü rootolás akkor visszatérek
-
arminlok
senior tag
-
crue
őstag
Na jó, egy kissé negatív voltam, de szerintem a T-Mobile már futtatja kifelé a P6-ot, így nem fog foglalkozni a frissítéssel. Ami egyébként nem akkora gond, mivel lehet így is meg lehet oldani a frissítést.
arminlok: 4.2-vel is merül a telefonod? Mert akkor lehet, hogy az akksid szar. Nekem ugyanúgy elmegy 2 napot a 4.4, mint a 4.2.
-
arminlok
senior tag
-
MaTTheW91062
csendes tag
Erről vélemény : [link]
Valaki felrakta már? Én kipróbálnám ha valaki leírja nekem hogy hogyan kell felraknom. Jelenleg B510 fut.
-
arminlok
senior tag
válasz
marilllyo
üzenetére
Miközben éppen a telefonod életéért imádkozol megprobálsz minden billentyü kombináciot és egyszer ugyis belép. Azt gondolom egyébként h nem lehet semmi probléma vele akkorse ha lemerül mert utána nagy valozinüséggel a töltöt azért érzékelné.Hozzáteszem ha felvan töltve az akksi akkor akár egésznap játszhatsz vele h beinduljon ugyse merül le szal annyira nem para. Nekem legutobb harmadikrabelépett a recoverybe akkor jo sokáig nyomtam hosszan a három gombot még egy kicsit akkoris mikor megjelent a felirat. Utána factory reset és az minden megoldott letörölt egy csomo appot ami a 4.2böl maradt és ami nyilván be is zavart. -
arminlok
senior tag
Ha a recoverybe megnyomom hogy wipe cache partition az fog okozni bármi gondot? Még mindig kegyetlenül merül..
duvi ez a hivatalos verzió.. sajnos. reméljük azért lesz rá hibajavitás de amugy ez a hivatalos KITKAT rom B510.
Egyébként a bootolás azért ragad be mert kell neki egy factory reset azota vagy 10szer ujrainditottam és simán ment
Azota a zseblámpa is rendesen müködik me widgetem még mindig nicns de az a cust mappa fájljai miatt akinek régebben eltünt az értesitési sáv ikonok azoknál nem lesz itt se és lehet ez okozhatja a brutál merülést is bár ebben azért nem vagyok biztos de mindeneesetre nem mindennek van meg az elérési utvonala ezáltal. -
duvi
nagyúr
"-...akinek Telekomos függő telefonja van B104-gyel, annak egyetlen OTA frissítés sem jött még és arra biztosan nem fog jönni automatikusan a KK..."
A B104-re valóban nem jött, de előtte volt B103-ról OTA B104-re. Tehát berendelte régebben is a T-mobile a T-re aktualizált szoftvert. Miből gondolod, hogy biztosan nem fog jönni OTA, B104-re?(#17425) Liteonka
Nem gondolnám, hogy veszélyes, csak a leírtak alapján még nem mindenkinél volt 100-as. Mind a felrakása, mind a teljesítménye. (Leállt bootolásnál, gyorsan merült...) Csak azért javasoltam a várakozást, mert most tényleg úgy tűnik (kop-kop
), hogy hamarosan kijön a hivatalos verzió is. -
Infranyuszi
aktív tag
Köszönöm a válaszaitokat!

-
DzsiAr12
csendes tag
Nekem is bejött a béta kitkat. Szerintem is jó.
-
MaTTheW91062
csendes tag
válasz
Infranyuszi
üzenetére
Szerintem megéri feltenni nekem nagyon bejött és nem gondolnám veszélyesnek.
-
Kharchy
tag
válasz
Infranyuszi
üzenetére
Nekem nagyon bejött a béta
A gariztatás a hátsó hangszóró hibája miatt volt. -
Kharchy
tag
válasz
Infranyuszi
üzenetére
Ez lényegében a béta b510-el megegyező, nekem az volt fent, és gariztatni kellett, visszaraktam a b125-öt rá és nem problémáztak vele.
-
Infranyuszi
aktív tag
ezt valaki feltette már ? ha felrakom nem ugrik a garim, ügye ?
-
duvi
nagyúr
válasz
djbelo
üzenetére
Ez attól is függ, hogy független, vagy szolgáltató függő romot szeretnél felrakni. Ezen kívül kérdés, hogy OTA frissítést szeretnél vagy három gombos megoldással felteszed magadnak? Akik megvárják a szolgáltatói romokat, azoknak tuti várniuk kell még pár hetet/hónapot. A független verziókból a B132 volt az utolsó OTA frissítés. Elvileg erre kell jönnie a KK OTA frissítésnek is a napokban/hetekben...(bár a béta egyedül a B125-re volt felrakható)
-
duvi
nagyúr
válasz
djbelo
üzenetére
A Huawei nemzetközi (Európai) oldalán a:
Ascend P6 firmware(P6-U06,Android 4.2,Emtion UI,V100R001C00B111,General Version) szerepel General Versionként. Tehát full EU kompatibilis ROM. Ezen kívül csináltak szintén hivatalosan több OTA romot, amik csak bizonyos országokban voltak elérhetőek. Ezek viszont nem General Versionok! Ezért nem tették ki a nemzetközi oldalukra. Persze menet közben mind felkerült az XDA-ra és a többi rajongói oldalra. Ezért van ez a nagy kavarodás. A szolgáltatói romokról nem is beszélve... Én azt javasolnám mindenkinek, hogy legyetek még egy kis türelemmel és várjátok meg a hivatalos Magyar verzió kiadását. (Valszeg ez már csak technikai kérdés, mivel jó eséllyel a Román verziót fogjuk megkapni mi is) -
rone003
tag
Nem olyan erős az angolom, így én se nagyon értem a román oldalon lévő kk frissítés leírását. Ha valaki megtenné, hogy elmondja miről szól azt megköszönöm.
Jó lenne már ezt a "romcsomót" kibontani és helyre állna a rend.
-
djbelo
senior tag
A német oldalon,most nézem a 125! Vicc az egész....

-
djbelo
senior tag
Hát, számomra teljes káosz van rommok terén. Ezt már nem lehet követni 132,125,111,??? Kinek mi a jobb melyik vált be stb! Nem értem mi a francnak adnak ki ennyit? Lassan itt az Augusztus 13,akkor volt kiadva az utolsó hivatalos B111! De ezt sem értem,hogy huawei.com még mindig ez van fen!!! A román oldalon meg132.

-
atiso01
csendes tag
Üdv
Most akkor ez mi?
http://huaweinews.com/2014/06/ascend-p6-b510-official/
Felrakhato?
Ha igen mire? -
gabancs
addikt
-
-
marilllyo
veterán
Nem teljesen tiszta a dolog. Akkor ez a "hivatalos" B510 ez mehet 3 gombossal? Mert elvileg az előző még nem.
Rootolt B132-m van most fenn. Jelent ez gondot.? Előtte wipeolhatok twpr-el mindent? -
TomWexX
addikt
Van közben egy ilyen kitkat bejelentés is: [link]
-
jeni
félisten
Üdv
A P6-s az mekkora memória kártyát kezel? 32Gb a max vagy kezeli a 64GB-t?
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen egeret válasszak?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Filmvilág
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Iphone 12 Green (64GB) eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

a P6 esetében ez különösen igaz.

. lehet egy het vagy ket honap....
A románoknak jó lesz a szar is.... gázul tolja szeirntem ezt a huawei. Én most nagyon boldogan hazsnáloma régi B114-et 4 óra alatt egy százalékos merülésnek sosem örültem még ennyire.
Köszi! Az viszont, akkor azt jelenti, hogy mindent töröl a teloról! Na Így már mégsem biztos, hogy ki próbálom, nekem annyit nem ér, hogy utána meg fél napig állítsam vissza ahogy volt..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)