Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Huawei Ascend P6 szakmai topik
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lehel43
tag
Egy hónapja Z2 telefont, és tablettet használok. A P6 maradt csere telefonak. Van amibe jobb ez, viszont hiányolom a P6 súlyát, képernyőt. Nekem jól működött átlagot véve a P6. Igaz én csak felhasználó vagyok. Soha nem birizgaltam a telefonjaim programjait. Ami furcsa volt a Z2 párosban, hogy NAPONTA újra kell indítani. Másképp akad, fagy.... A P6 Soha nem csinált ilyent. Tehát minden telefonak van baja.... Utolsó szuper telefonom Nokia E51 volt. Azóta mindig akad baj mindegyikel. A ragott almát nem próbáltam még, de az nem is fogom soha. A GPS a P6 nekem átlagot véve jól működött. Nem profi navi, tehát nem is vartam többet tőle.. Tájékozódni elég. Akinek nem, az vegyen profi navigációt.
-
djbelo
senior tag
Lehet én fogtam ki abból egy rossz példányt, de hát Nimda a kijelzője szerintem botrányos a P6-hoz képest!! Nagyon gáz!! Nekem kb 1 hétig volt csak meg! A p6 sokkal jobban szeretem még ha nem is olyan erős gép! Augusztus elején múlt 1 éves a P6,s semmi baja,nagyon szeretem.
-
gabancs
addikt
Az a baj, hogy nem látjátok globálisan a sony bugokat. Valóban sok visszakérdezés van, de! Ugyan azok a hibák jönnek elő, mint az előző generációs telefonoknál. Tehát ezt valószínűleg érintetlenül teszik át egyik telefonról a másikra. Csak ezzel magyarázható, hogy kísértetiesen ugyan azok a problémák lépnek fel egy xperia L és egy z1c telefonnál is. És ebből még az is látszik, hogy a sony szarik kijavítani, nem érdekli őket.
Nekem ne mondja senki, hogy 1-1,5 év alatt nem lehet alapvető hibákat kijavítani, mert nem hiszem el.Na ennyit a sony-ról, sose lássak több sony telefont.
-
Nimda
addikt
Esetleg még annyit hozzátennék nagy általánosságban, hogy mint ugye tudjuk, az android mint rendszer, még közel sem tökéletes a felhasználók számára (nem is lesz soha).A frissítések, fejlesztések, sorra hoznak ki olyan újításokat, amik gyorsabbá, szebbé és kezelhetőbbé teszik a rendszert.Nekünk leginkább az fáj, hogy ezeket az újításokat sokszor a gyártó nem teszi elérhetővé a kedvenc készülékünkre, vagy a kritikus hibákat nem javítja kellő odafigyeléssel és időben.Nyilván ebben van egy kis "lustaság", vagy kapacitás hiány a gyártók részéről, de leginkább a marketing szól bele a dologba.Ilyenkor jönnek a custom romok készítői (amit köszönünk szépen), de amik közel sem olyan tökéletesek, kiforrottak, hibátlanok, ahogy azt várná az ember, egy időnként akadozó, lefagyó, belassuló gyári rendszer után.A helyzetet még tovább rontja a kedves felhasználó(k) hozzánemértése, tudatlansága vagy konoksága egy adott rendszer kezelését, vagy telepítését illetően.Tökéletesen működő rendszer így sohasem lesz, mert mindenkinek mások az igényei, elvárásai, szokásai...és akkor még nem beszéltünk az eltérő hardver verziókról, amik tovább növelik az instabilitást.
gabancs ilyen "bugreportot" bármelyik gyártónál találni, még ebben a topikban is
-
Tomacko
őstag
Nagyon off........
A PC-k kihalását már vagy 1000x megjósolták. Mondván, hogy na most annyit fejlődtek a noteszgépek...... na majd most mert ezek a táblagépek......bla bla bla lehetne még sorolni a jóslatokat. De egy valami tény marad. Mégpedig az, hogy a PC-k sosem fognak eltünni a piacról, és mindig is a paic nagyrészét fogják vezetni. Ha akarják ezt páran ha nem. Ahoz, hogy elkezdjen drasztikusan csökkenni a PC eladások száma, ahoz forradalmasítani kellene az iroda technikát az alapjaitól, valamint a játékszoftvereknél és hardvereknél is kéne történjen valami pálfordulás (nem fog).
-
törölt tag
Hááát ha így halad a dolog, talán sok idő sem kell hozzá.
Lehet a probléma ott van hogy a nagy sietségben, versenyben nincs elég idő az alapos tervezésre, tesztelésre, minden gyártó arra hajt hogy valamiben egy picit legalább megelőzze a konkurenciát, aztán utólag derül ki hogy kicsit kevés a ram, nem az igazi a videó megjelenítő, a szoftver úgy xar ahogy van, stb, stb mondjuk a P6 ez alól kivétel. De majd kinövik ezeket.
-
-
arminlok
senior tag
Köszönjük a sok segítséget és legyen szerencséd a z1c-vel. Én is arra váltanék most jelenleg egyedül, vizállo ,bika erös, szép, kicsi, kényelmes. Engem egyedül a külsején a dokkoló csatlakozo helye meg a nyakbaakaszto lyukacska zavarna. És hogy a viszonylag kicsi kijelzöre virtuális gombokat raktak. Egyébként tökéletes.
-
TomWexX
addikt
Remélem fél, -egy év múlva már kiterjeszkedik annyira a xiaomi, hogy Európában is hivatalosan lesz jelen. Addig én nem ugrálok, maradok a P6 mellett, egyedül az új MIUI verziók hiányoznak és ahogy ismerem magamat, egy idő után elkezdek majd unatkozni.
Ez a 4.4 ahogy nézem még mindig nem ér annyit hogy a MIUI-t lecseréljem rá.
A Z1C hardveresen nagyon ott van, de a gagyi hátlap engem elriaszt. Azt nem lehet meghackelni hogy törésbiztos legyen.
Na meg 4.7"-ről 4.3"(vagy 2?)-re sem szívesen megyek vissza.
-
mati12
senior tag
Én szintén hasonló cipőben járok. Hamarosan számomra is csak a kellemes emlékek maradnak a P6-ról.
Tudom,hogy nem ide tartozik,de talán elnézitek nekem: [link]
Viszont az én kiválasztottam már meg van,én maradok a kínai vonalon. Ma küldtem el az igényemet és egyenlőre várok,hogy elfogadják a párom diákigazolványát mert akkor a jelenlegi árból még 10%-ot engednek.
Róla lenne szó: [link]
Kíváncsian várom és remélem nem bánom majd meg a döntésemet. -
djbelo
senior tag
Nekem volt Sony SP. Kb 1 hétig, hát nagy csalódás volt számomra! Lehet hogy hardveresen jobb mint a P6, de ez engem nem érdekelt! Igazából észre se vettem, hogy a P6 gyengébb lenne! (hétköznapi használat mellett) Az a "tejköd" engem pl nagyon zavart, de hát ízlések és pofonok!
-
sisqoboy2
tag
Koszonom Nimda h megosztod a velemenyed.
Az itteni rendszer igy nez ki:Ugyfel <->Support team(huawei) <-> repair centre (A/C communication ltd.)
Vagy
Ugyfel <-> huawei headquarters (csak level)
Szoval en akarhogyan is es akarhanyszor is panaszoltam vazoltam a szituaciot nem voltak kepesek osszefuzni a referencia szamaimat vagyis a szerviz mindig is azt hitte h eloszor volt ott a telo. Na akkor lett elegem es azonal kertem hogy osszefuggve vizsgaljak az ugyet es aruljak mar el a szerviznek h 12hete utazgat a telefonom.
Hat ha ez nem a huawei kommunikacios hibainak hatvanyozott eredmenye akkor semmi...
En is a szervizt kezdtem el hibaztattam de nem csak ok a hunyok... -
icemad
nagyúr
Nem is értem, hogy miért. Szerintem remek teló.
Más: Valamilyen szenzor tesztelő progit tudtok ajánlani? Megnézném, hogy az enyémben milyen gps meg wifi van, mert arra gondoltam, hogy lehetnek eltérő hardverkomponensek is. Akár ez is okozhatja, hogy valakinél miért dobálja a wifit, meg miért pontatlan a gps...
-
torrrent
aktív tag
Köszi!
Közben én már nyomtam egyet, mert még sosem volt rajta mióta megvettem (tavaly szeptember). Hát nem ártott meg mert vagy a b132 vagy a factory reset de durva gyors lett és az akksi is jobb.
Valaki elmondaná, hogy mit is várunk a KitKattanástól? Mondjuk pontokba szedve. Most néztem végig egy videót you toubon a P7-ről amin az van és a speckó Huawei rendszer miatt semmi különbséget nem láttam. Már nyomogattam KitKatos teót is, de nem értem miért jobb. Ezt a telefont erre a rendszerre terveztek ami most van rajta, de ha kijön a frissítés akkor ám legyen. Valaki mondta h. az a félő akkor meg annak lesznek gyerek betegségei a mostani már legalább beállt egy szintre és legtöbbünknek semmi gondja vele az ég világon. Ha ki is jön én biztos, hogy megvárom amíg tesztelik páran, mert féle lesznek abban bakik.
-
torrrent
aktív tag
Köszi! Már hónapok óta nézem a hivatalos oldalt, hogy hol van a b132, mert írtátok, hogy az a hivatalos sehol nem találtam. De most miattad megnéztem, hogy online frissítésre mit dob ki a beállításoknál és csodák csodája a b111-et akarja 132 re. Most csinálom éppen. Kérdés azt írja angolul, hogy a frissítés végeztével egy factory reset kell eki hogy az új funkciók életbe lépjenek ezt minden esetben muszáj?
-
törölt tag
Az elég "érdekes" lesz ha az egyre gyakoribb akkumulátor púposodás mellé társul a keret leválás is. Ha tényleg nem történt fizikai behatás és mégis jelentkezik a leválás a szervizes ember jó indulatán fog múlni hogy elfogadják garanciában a javítást,de valószínűnek tartom hogy nem fogják, nem arról híresek, a mechanikai hibát mindig az ügyfélre fogják.
Ha ebből (is) rendszer lesz félő hogy a Kínaiakra nem jellemző minőségi munka mutatja meg magát túlságosan gyorsan, még talán 1 évesek sincsenek a telók.
-
-
gacsoi
senior tag
-
sisqoboy2
tag
nos panaszlevelembe irtam a Huawei-nek és 30napja választ sem kaptam. Ma igérték h felhiv a manager a központból, senki sem hívot...
Szarnak az emberre. Ez van. Nálam elbuktak. Gyönyörű telefon de az Isten mentse meg az embert ha nem müködik megfelelően...
Ismét beigazolódott: olcsó husnak híg a leve... -
|AP|
veterán
aham... hát látszik, hogy nem sűrűn veszek fel videót a telefonnal (gyakorlatilag soha
)
Mindenesetre ha eddig nem hiányzott, akkor ezután sem fog (bár el van téve nekem is a mappa). A Kitkat frissítéssel nagy valószínűséggel úgyis visszakerül, de ha megunom ezt a hercehurcát a KK körül, akkor majd egy MIUI-t jól és kész -
Kharchy
tag
Így van, mondjuk ez alapból a wifi sajátossága és nem telefonfüggő, de rengeteg helyen kipróbáltam, többféle routerrel, bár többnyire 4 romot használtam viszonylag hosszabb ideig, az alapot (asszem b111, de ez nem tuti), B506, HYDR52, B132 és egyikkel sem volt gond szerencsére.
(#15306) gabancs pont mostanában volt egy cikk egy ilyen alkalmazásról: [link]
Bár nem tuti, hogy kompatibilis vele, de egy próbát megér.
-
duvi
nagyúr
"Gyárilag 11-en kommunikál" Ha a routerben másik fix csatornát állítunk be, akkor ezek szerint alaphelyzetben nem is szabadna kommunikálni a telefonnak a routerrel
Nálam pl. a nagy wifi zaj miatt a 3-as csatorna van fixre beállítva. Hogy lehet gyárilag fix 11-re beállítva? Mi értelme van auto helyett, látatlanban egy konkrét csatorna kiválasztásnak?
-
missz
tag
Szeretned te 70ert eladni.....
Sajnos a telo ha csak egy hetet is hasznaltad, arveszteseggel adhato csak el, nem kevessel..
A moto razr i-met ami ket hetet ment, hibatlan, gyonyoru es egyedi, 64ert nem veszi meg a kutya sem!
82ert vettem januarban az expansyson.., csak mivel kozben lejart a t-nel a husegidom, elcsabultam a p6 fele..
Jo ha 55-58ert elmegy egy hasznalt p6...garanciaval! -
TomWexX
addikt
Hát a 4.1-2-3-as romok már nem hivatalosak, és csak a B118/120 cn+ R03-as TWRP-vel lehet felrakni, ami biztosan zsír, mert már egy csomó új cucc került bele azóta, csak hát ugye erősen rizikós a felrakás.
A legfrissebb hivatalos pedig a 3.12.22, amit a miui oldaláról lehet letölteni, de ugye abban se magyar nyelv, se gapps. (az utóbbi persze könnyen megoldható) -
marilllyo
veterán
A probléma a Light manager app-al is van. A viber miatt felraktam anno. De nekem folyton beragadt a program és nem volt képes eldönteni, hogy most aktuális az az értesítés vagy sem. Szóval villogott össze vissza. Ilyenkor újra kellett indítani a programot. Sajna nem az igazi az a program
-
monroe8609
aktív tag
Igen frissult,azota nem tudom kirakni widgetkent
vagyis kitudom rakni de nem mutat semmit :-( restart utan sem..
Whatsapp nem működik a miuin!!
Kicsit bosszanto volt ez a parkolo mizeria,raszoktam h mindig legyen aprom mast nem tehetek..nekem biztos nem indult el a parkolas igy,a szamlamba nem volt benne tételként..
A ledet lekopogom nekem működik,nem fogadott piros,sms zöld
-
monroe8609
aktív tag
Persze h marad,ez eddig is tiszta volt
2honap miui utan visszatettem tiszta telepitessel(mar amennyire lehet ) a gyari 132-t... masfel napig birtam..es furcsamod akadozott a rendszer,a miuihoz kepest.es ezt nem bebeszelem magamnak hanem teny.ezert hagytam masfel napot h nezzem javul é..de nem..visszaraktam a miuit es kisimult az arcom.bevallalom a nagyobb fogyasztast a szepseg,testreszabhatosag érdekében bealdozom.plusz folyamatosabbnak tunik a hasznalata.lehet h elfogult vagyok vagy mar megszoktam a 2honap alatt a rendszert,de azt tudom barmilyen telom lesz ezutan azonnal pakolom fel a miuit
annyi baja van most,hogy parkolojegyet nem tudok venni üzenetben,elkuldom es azt irja ki az uzenetszolgaltatas leallt..plusz whatsappot nem tudom hasznalni..de ennyi..kompromisszumot kotottem es egy elegedett p6 os felhasznalo vagyok es ez egy ideig meg igy marad
-
icemad
nagyúr
Eltávolítani nem akarom, mert lehet, hogy nagyobb bajt csinálnék vele. Remélem majd magától rendbejön, mert eddig igen jó aksiidőket produkált a p6. Tegnap óta vettem észre ezt a baromi gyors merülést. 3 óra alatt 34%-ot merült, úgy, hogy nem telefonáltam vele, szinkronizálás van minden 15. percben wifin keresztül, gps, bt kikapcsolva és csak 2g hálózatot használhat. Plusz volt kb 15 perc böngészés. Eddig ez kb. 8-10%-ot evett, nem 34-et.
És azért tettem azt a részt off-ba, mert válaszoltam neki, de nem volt igazán összefügés a két dolog között.
Szerk.:
Americanidiot: Esetleg még másik sim kártyával is megpróbálhatnád... -
South Velen
addikt
Megtörtént sajnos már ez is, nem segített. De nem hinném, hogy hardveres eredete van annak, hogy nem tud deep sleep-be kerülni a telefon. Persze nincs kizárva.
Köszi a segítséget, úgy néz ki szervíz lesz. Hogy tudom megnézni teljes biztossággal, hogy teljesen gyári állapotú a telefon (tehát hogy nem maradt rajta "root" és egyéb recovery maradvány?
-
South Velen
addikt
Ami fent van a 0. hozzászólásban. De előtte is, utána is csinálta, na meg a tisztító scriptet is megpróbáltam.
Fogalmam sincs, mi lehet a probléma. Samsungokat elég sokat romolgattam, de mióta ez a telefon megvan, nem éreztem szükségét, így nem is értek már annyira hozzá. De miután mindent wipe-oltam, el se indult a rendszer, és maga a TWRP se (nem tudom ez így normális volt -e, de már kétségbeesetten mindent beikszeltem wipe-nál), úgyh utána sima recovery-ben tettem fel a B111-et, de most se jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megrázta magát a Huawei, olyan masinát tettek le az asztalra, amiben minden tudásuk benne van. Állati szép, rettentő kezes, kiemelkedően minőségi készülék lett az Ascend P6.
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 2026.03.09-ig Apple Garancia 100% Akku Újszerű állapotban!
- iPhone 12 64GB Fekete Független - 87% Akku
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest