- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Három modellel indul a Tecno Spark 40 széria
- Google Pixel topik
- Magisk
- Korrekt belépőt hozott az Infinix
-
Mobilarena
Huawei Ascend P6 szakmai topik
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
marilllyo
veterán
Yap! Ez az!
B708-ról nem tudsz 3 gombossal visszamenni egyikre sem. Kicsit mókolni kell!
Itt a leírás: (#23530) TomWexX -
|AP|
veterán
-
balazsbence
senior tag
-
TomWexX
addikt
-
duvi
nagyúr
Én is hasonló cipőben jártam, csak szülinapomra kaptam egy új telót, ezért váltottam. Ahogy elhoztam a T-től, végig B104-el használtam és semmi gondom nem volt vele. Soha nem fagyott le, baromi gyors volt. Én is lebeszélnélek a rom cseréről. Szerintem a P6 nem nagyon "szereti" a firmware cseréket. Minél többször próbálkozunk, annál több gond lesz vele. Maradj a jól bevált B107-nél
-
marilllyo
veterán
Akkor viszont szerviz.
Én is így voltam. Ráadásul pont egy fos szoft volt rajta és merítette az akksit mint állat. Ahogy megláttam, hogy necces visszadobtam rá a 111-et és felvettem a kapcsolatot a T-vel. Azt mondták ilyen esetben egyértelmű a garis csere. Csak, hogy mint kiderült az ég világon semmi baja az akksimnak és azóta is köszöni szépen bírja 2 napig.
DE! Jó ismerősöm a szervizes srác és azt mondta, hogy ilyen problémával nem hoztak be hozzá P6-ot. Meg úgy amúgy is nagyon kevés hibás darabba futott bele. A legtöbb javításra leadott készülék sima "user error" ( a kedvencetek
).
Továbbá ha ez egy létező szériahiba lenne...akkor csak kidobna a google sok-sok találatot az Ascend p6 battery fail szavakra ...de konkrétan erre a hibajelenségre nem találtam semmit.
-
törölt tag
Attól tartok ez rövidesen legtöbbünknél jelentkezni fog! Alig több mint 1 éves telefonok és sorban púposodnak
A Huawei nagyon elcseszte az akkumulátor beszerzést, igen gagyi aksik kerültek a telókba. Ha ez bekövetkezik nálam is, elfelejtem a Huaweit mint ha soha nem is lett volna.
Nem gondoltál szerviz meglátogatására ez ügyben?
-
marilllyo
veterán
Hasonló cipőben járunk de amennyire lehetett utánajártam. Ahhoz nincs köze az akksinak. Az akksi amúgy sem pont a felső sarokban van, hanem ... ejjebb kb. a vaku vonalánál kezdődik. Eleve, ha egy akksi felpúposodik akkor azt nagyon visszanyomogatni már nem lehet, plusz akkor az azt is jelentené, hogy az tönkrement. Gyorsabban merülne a teló...stb. Szerintem szimplán csak arról van szó, hogy ennek az unibody háznak ott van a gyenge pontja, és ott kezd el vetemedni ha bármilyen behatás éri. Akár leejted...de lehet az szimplán csak egy farmerzsebes "megfeszülés". Én is így jártam. Egyszer csak megpúposodott. De csak egy picit. Aztán nemrég leejtettem. Most ugyanott de mégjobban.
-
duvi
nagyúr
"egy ideig még biztos marad a 4.2" Mondjuk örökre?
Minél többet cserélgetjük a romokat, annál nagyobb az esély az anomáliákra. Ez érvényes a régebbi rendszerekre is, nem csak a KK-ra!.
Szerintem a legjobb tanács P6 esetében:
Ha van egy jól működő rendszerünk, akkor soha nem cseréljük le másikra! -
icemad
nagyúr
Ha megmondod, melyik launchert akarod használni, akkor megnézem neked 4.4-nél, hogy átlátszó lehet e a navibár. Lehet, hogy ehhez nem is kell az xposed.
kutasi: Örülök, hogy sikerült, sajnos néha a windows is bekavarhat, meg még kismillió egyéb dolog. Az a lényeg, hogy most már jó. Remélem másoknál nem lesz gond.
-
TomWexX
addikt
-
igali
tag
B132 van fent, rootoltam a telót, fel lett rakva a CWM (a használathoz volt szükség a root jogosultsághoz), CWM-ban mindent wipe-oltam, majd külön a tisztító scriptet is lefutattam (wipe_data.zip), ezután újraindítottam a telót, a bekapcs és a hangerő fel gombot folyamatosan nyomva tartottam, és előjött az új android logó (az a szürke, a szövegben balról jobbra fény "csúszik" ), és települt a rendszer. Igen... de mi... B132 azaz 4.2.2 rendszer, és ismét felkínálja a frissítést. Ok, 3X is megpróbálom, letölti, telepítésre megyek, recovery módba lép, el kezd dolgozni, majd kiírja:
Finding update package...
Opening update package...
Installing update...
assert failed: apply_patch_check("/cust/channel/in/prop/local.prop", "3f
33c8081e89a5a7b1b9cbae72280091745612239", 272f40715be86aa0d7df4ae94201f2
783b23f048")
E: Error in /sdcard/HwOUC/update.zip
(Status 7)Installation aborted.
cust copying files...
copy cust files successed!
Formatting /cache...Remek, és fogalmam sincs, hogy akkor ezek után miképpen is tudnám feltelepíteni a 4.4-es rendszert.
-
igali
tag
Köszi!
Most már megtaláltam a leírásban a linket. Először csak néztem, de nem láttam. Azt hittem, hogy csak leírás van, de ott szerepel a link is közte.
Hamarosan megpróbálom úgy felrakni.Megkérhetlek, hogy írd le, hogy pontosan lépésről- lépésre mit csináltál, mivel raktad fel, wipe-oltál-e, stb...?!
KK alatt lehet gyárilag, vagy Signed_116.zip segítségével a külső SD kártyára telepíteni?
Valamint milyen a hangerő, ez is olyan halk, lehet növelni?
Neked már sikerült rootolni?
Neked milyen a GPS pontosság, helymeghatározás?
-
igali
tag
Így van, úgy fest nem befojásolja
Torrent: Neked is rootolva van a készüléked, és anno felraktad a Signed 116-ot, vagyis, hogy az SD kártyára telepítsen? Ha jól értem, akkor te az Online frissítéssel frissíted, azaz a meglévő rendszerre?
Amint felraktad, kérlek írd meg tapasztalataidat, esetleg egy kis videóval is! -
|AP|
veterán
szóval elméletileg innen letölthető a hivatalos KK:
[link]
Viszont itt is írja, hogy csak B132-re megy fel, ami meg itt van:
[link]Akkor most az olyanoknak mint én (rootolt telefon, emiatt nem fog megérkezni OTA a frissítés) érdemes végigjárni ezt az utat, vagy célszerű még várni, hátha lesz egy full telepítő csomag nemsokára.
-
Tomacko
senior tag
Azért agylövés amit itt művelnek sokan a frissítés témakörbe mert, semmi köze a telefonhoz, szakmailag azon felül, hogy erről a típusról van szó ! Na most ha ez szakmai fórum, akkor egy rendszer utáni vágyakozás, sírás, nyavajgás stb.stb. NEM ide való. Legalábbis én így érzem.
Nagyon sok telefon fórumán olvasni ugyanezt a sok panaszkodó mérgelődést és társait, hogy nekem hüde marhára kell már az új rendszer..... Na ezért mondtam, hogy jó lenne az ilyen embereknek csinálni egy külön fórumot ahol agyon szapulhatnák az éppen aktuális telefonjuk típusával, hogy már pedig most akkor ő hüde s.....k tartja azt mert még nincs rá frissítés. Ezt néhány hónap alatt el lehetn juttatni odáig, hogy akár moderáltatni is lehetne a sok sírást, fikázást stb, az összes telefonos tabletes fórumba és nem ezektől hízna a hozzászólások szakmaiatlan része.
-
akosxyz
senior tag
Igen,ebben igazatok van,hogy az ígérgetés a legbosszantóbb. És egyet is értek veled és Arminlokkal, mert tényleg elég furcsa, hogy ennyire letolják az egykori szemük fényét..
Isten isten engem pl kecskebas..bégetőre emlékeztet
És amúgy pont az ő kommentjei miatt írtam amit írtam. Mert én értem, hogy ő mindenáron KitKatot akar,de azért,mert az internet név nélküli és arc nélküli kommunikációt biztosít azért még nem kell ennyire ocsmányan kommentálni.
Na de én tényleg nem akartam bántani senkit meg senki véleményét támadni,csak kicsit már rossz volt nézni
-
-
TomWexX
addikt
Bizony, a V6-ot már én is linkeltem, de egyelőre DEVonly státuszban van.
A 4.4-et is kifogom próbálni ha végre megjelenik, de szerintem én akkor is maradok a MIUI vonalon. Most pl. az új módosított miui mellett döntöttem, mindjárt teszem is fel. -
Ha továbbra is foltozott régi Kernel-re fogják építeni, akkor az előbb utóbb vissza fog ütni. Szerintem a Kit-Kat-ot már nem fogja null problémával vinni ez a régi agyon tákolt kernel... de ne legyen igazam és legyen új kernel a P6ra is
A P7-re szerintem más kernel lesz... márcsak a SOC miatt is. -
törölt tag
Oké, akkor mondj egy alternatívát, amivel nyomulhatnának :
Mármint ami nem hazugság, megállja a helyét, és esetleg jól is hangzik, hogy imponáljon az embereknek. Vagy úgy kellene tolniuk, mint a Ősemlegessége a Futurmában?
Mondják meg a vásárlóknak, hogy "Helló."...
Amúgy frissítésekkel a többiek sem állnak igazán jól, ahogy várható is volt. Itt meg az egyedi SoC miatt nem nagyon játszanak a custom rom-ok.
-
gabancs
addikt
Az a baj, hogy sokan azt hiszik, hogy a Miui az a megváltás. Hát nem! A gyári szoftver sokkal jobb. Azon lehet vitatkozni, hogy melyik szebb, de egyébként nem egy nagy durranás. Gondolkozok, hogy visszateszem a Miui-t, de mindig azzal marad el a telepítés, hogy minek? És ilyenkor mindig eszembe jut, hogy a gyári gyorsabb, jobb, kompatibilisebb a google szoftverekkel. Lehet, hogy sokkal több beállítás van a Miui-ra, de azt ugye egyszer beállítja az ember, és marad a kevésbé használható rendszer.
-
törölt tag
Viszont ha a vásárlók nem igazán elégedettek akkor majd megveszik azét a gyártóét aki több szolgáltatást nyújt a telefonjaiban, és akkor megint csak roló le.
Miden gyártó figyeli a konkurenciát és próbálja felülmúlni a termékeiket, a dizájn ma már magában kevés ahhoz hogy elcsábuljanak a vásárlók tudásban is több kell.
-
lcee79
addikt
Ha mindenki ezt játszaná és nem a kizsákmányolást, akkor is megélnének.
Régen (mondjuk 5 éve vagy régebben) sem vettek az emberek évente telefont sőt 2 évente sem, csak ha már tényleg nagyon tönkrement, vagy használhatatlan volt, bár még akkor is előbb egy szerviz, hogy biztos nem lehet-e megcsinálni...
Most meg már ha valaki mindig aktuális csúcsmodellt akarna birtokolni, akkor bizony évente 2x is kellene váltania... -
Tomacko
senior tag
Vagy lehetséges, hogy iszonyat sok fogyna belőle mivel mindeknki számára tökéletes ? Ergo a jó híre miatt vennék mint az aranyat és nem győznék gyártani ? Mert ugye valljuk meg ez a valószínűbb nem pedig az, hogy ha kijönne a "tökéletes" telefon utánna megállna a gyártás, nem állna meg, sőt, minden gyártó 2 hülyére kereshetné magát - fejlesztések nélkül ráadásul- annyit kéne gyártsanak a tökéletesből.
-
Nimda
addikt
-
sisqoboy2
tag
pontosan igy érzem én is. és sőt, aki szeretné h extrém őrölt bitang jol szoljon és megőröljön a mélytől az flesselje ezt a zipet: Beats, Bravia, xLOUD
[link]
(csak saját felelőségre)
Én speciel csak a beats látom a telcsimen de az is kellett.Bitang jol szól
Aki nem akar bajlódni az használjon poweramp-ot annak is nagyon jo a hangzása bár nem olyan állat mint a beats-vel.
-
duvi
nagyúr
Nálunk a múlt héten is elszállt a 3G hálózata a T-nek. Ráadásul szemét módon jelentkezett a hiba. Hívtam valakit, nem volt csengőhang de láttam, hogy felvették mert elindult a számláló. Fél óra állítgatás, SIM csere után jöttem rá, hogy a 3G-vel van gond. Beállítottam only 2G-re és azzal minden rendben működött. Be is jelentettem a T ügyfélszolgálatán. Hátha másnak is megoldást jelenthet a 2G-re váltás, amíg kijavítják a hibát.
(#13360) marilllyo
Sajna tudtommal nincs letölthető T-s rom P6-ra. Ha custom rom van most fent, akkor a legjobb amit tehetsz, hogy felrakod a Huawei nemzetközi oldaláról a hivatalos B111-et. T ügyfélszolgálaton nekem azt mondták, hogy a hivatalos független romokkal nem veszik el a gari. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Makulátlan állapotú fekete Xiaomi 15 12+12/256GB+8GB
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest