Huawei Ascend P6 - hatásos hatos

Bevezető

Nem babra megy a játék most már. Amikor egy gyártó odáig jut, hogy nemzetközi sajtóbemutatót szervez egyetlen készülék köré, akkor ott nem egy AKAI PHA-3850-et fognak bemutatni. Nem sok cég csinál ugyanis ilyesmit, rohadt drága, ezért olyat kell elővillantani, amitől az összes odacsődített médiamunkás kicsit megdöbben. Ki csinál ilyet? A Samsung, az Apple, néha a HTC és az ASUS. Még a Nokiára sem nagyon jellemző (bár legutóbb a Lumia 925-nél ők is meglépték). A Huawei viszont annyira büszke a P6-ra és annyira hisznek benne, hogy történetükben először egyetlen termék köré rittyentettek egy bizonyára nagyon sok pénzbe kerülő londoni show-t, és hát az sem túl gyakori, hogy másnap már a kezemben tartottam a bemutatott telefont.

Meg kell mondjam, hogy nem is nagyon akarom visszaadni. Pedig muszáj, mert itthon nem sok P6 van még, ráadásul egyértelmű, hogy nem csak a Mobilarena stábja ácsingózik rá. Pedig a hazai Huawei emberei szóltak, hogy azért óvatosan nyüstöljük a gépet, mert lehetnek még benne hibák, és csak akkor keletkezzen róla írásos teszt, ha nem fagy szét a kezünkben, esik le a hálózatról, vagy dobálja a GPS-t, de semmi ilyesmivel nem találkoztam, ez így, ahogyan van már mehetne is a piacra szerintem. Nagyon sok múlik majd az árazáson, ami a Huawei esetén zömmel a szolgáltatókkal való megegyezések függvénye, de egy jó árcédulával igen nagyot tarolhat a P6, mert egyszerűen jó. Átgondolt, okos, szép, fürge, kecses… sorolni lehetne a pozitívumokat a gép mellett.

Londonban látszott, hogy a P6-on sokan dolgoztak, és látszott, vagy láttatni akarták, hogy nagyon sokan ezen emberek közül a szívüket tették bele a termékbe. Főleg a formatervező srác volt extralelkes, de a felhasználói felületről beszélő mérnök is emelkedett hangnemben adta elő a mondókáját. Ami viszont a legjobban átjött végig, hogy tényleg feltettek maguknak a tervezés során olyan kérdéseket, hogy mire használják az emberek a kamerát, mi idegesíti őket legtöbbször egy okostelefonban, mi aggasztja a júzereket adatvédelmi szempontból, miért szeretik sokan az Apple-t, mik az Android jópofaságai és a válaszokból összegyúrták azt, amit Ascend P6 néven mutattak be a világnak. Nem mellesleg ez a készülék vezeti most a vékonysági versenyt is, de ha nem így lenne, az sem érdekelne senkit, bár kétségtelen, hogy jó kis marketinget lehet a karcsúság mellé letenni.

Huawei Ascend P6
[+]

Mert az, hogy én használom bő egy hete és megírom, hogy mennyi minden finomságot tettek bele, az csak maximum a hozzáértő közönségnek mond valamit. Az, hogy tényleg meglepően jól bírja a telep, az is csak a használat közben derül ki. Hogy a kamera automata üzemmódja valóban kimondottan jó, azzal is nehéz ütős kampányt csinálni. Az viszont, hogy ez a világ legvékonyabb telefonja egy olyan üzenet, amit Gipsz Jakab is megért és értékel. Pedig a Huawei Ascend P6 pont nem ettől jó, vagy nem ettől különleges.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés