Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
-
Mobilarena
Huawei Ascend P6 szakmai topik
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nimda
addikt
válasz
bluemirage #15093 üzenetére
Csak most tudok reagálni:
Én már végigzongoráztam a b/g/n szabványokat és sajnos mindegyiken fail.
-
törölt tag
válasz
Vannak akiknek addig nincs vagy csak alig van gondjuk a wi-fi vel amíg el nem kezdik cserélgetni a rom verziókat.
-
freemanone
addikt
válasz
5GHz-es wifi modul és antenna nincs a telefonban, így csak a 2,4GHz-es sáv játtszik.
Nem akarok belefolyni nagyon ebbe a wifi mizzériába, mert semmi kedven ezen vitázni, pont azért amit említettél is, ez nem olyan egzakt tudomány és más droidos telókkal is szokott wifi gond lenni....
Viszont a freki nem függ a szabványtól. Mind a 4 szabvány (b/g/n/ac) képes kezelni mind a két frekit, csak ezt támogató wifi modul és antenna kell a routerbe. A dualband-es routerek mind ilyenek, de ha a vevő oldalon nincs 5GHz képes antenna és wifi modul (mint pl P6), akkor baxhatod az egészet.
Nekem ilyen routerem van és a laptopokban van ilyen vevő is, arra a (nálunk) teljesen üres 5GHz-es sávot használom, az amúgyis telített 2,4GHz-s sáv pedig tökéletesen elég a telefonoknak.
Egyébként ez nem akkora betegség, mint ahogy felnagyítódik itt a fórumon. Viszonylag alacsony az érintett userek száma, abból kiindulva, hogy nem ettől hangos minden P6-al foglalkozó fórum, blog stb.
Szóval ha csak ez tart vissza, akkor szerintem vegyél egy P6-ot. Jó kis teló ez, csak 2 dolgot nem szeret: játékok többsége és a komoly mókolás. Ez utóbbi miatt valszeg a nyáron meg is válok tőle, de még képlékeny a dolog, mert a piacon lévő darabok közül egyik sem a szivem csücske úgy igazán és legfőképp a külső riszat el... Xperia P és P6 után a műanyag elég gáznak hat..... -
Mike88
senior tag
válasz
A szabvánnyal való kísérletezés nem rossz ötlet, majd hétvégén ráállok a tesztelésére. Kínából kiindulva ha ez a baj, akkor az N only lesz a befutó, nem is értem miért nem jutott eddig eszembe.
-
Tomacko
őstag
válasz
A mértetét nézve abszolút nem nagy a telefon, ha volt a kezedben xperia S akkor szinte avval meg egyezik méretben, 3 mm van szélességben és 6-7 mm hosszban amivel ez nagyobb annál. Tudom, hogy egyszerüen utána nézhető adtalapról, ezt csak azért írtam, hogy így ha volt a kezedben akkor tudsz viszonyítani. Én arról váltottam, azóta egyenlőre a gyerek játszik rajta havonta 2x talán
-
TomWexX
addikt
válasz
Többen is vagyunk ex Xperia P tulajok.
-
Már hónapok óta olvaslak titeket...
A Wifi talán az egyetlen visszatérő mizéria, de sosem írtátok, hogy a b/g/n szabvány melyikén történik a dobás. A routerek sokszor b/g/n mixed-re vannak állítva.... a lefele kompatibilitás miatt ez a default. Vagy egyes haladó userek fixálják g-re vagy n-re. A régi g pl. nagyobb hatótávú és elégséges általában a telefonhoz.
Nem tudom, hogy jól emlékszem-e, de az n is kétféle frekin tud szórni. 2,4-en és 5Ghz-en is. A jobb routeren ez is állítható. A 2,4Ghz itt is jobban terjed. Én élek a gyanúperrel, hogy a telefon csak bizonyos szabványt dobál és nem csak úgy általában a Wifi-t, mert a Wifi, mint gyűjtőfogalom nem is egzakt dolog.
Aki megteheti az a routerján nézze meg, hogy csak b-re vagy g-re vagy n-re, vagy az n-en belül melyik frekin stabil. Csodálkoznék ha válogatás nélkül minden szabványt dobálna.... Ha ez így lenne, akkor a hiba a szervízben is reprodukálható lenne... szerintem.A másik tipp az általam csak skynet-nek csúfolt droid hibája. De ebbe már nem is érdemes belekezdeni. Akkor szívás van.
És, hogy miért olvaslak titeket.
Mert az Xperia P-t szerettem volna egy fém színű egykezes fém telefonra lecserélni.
Ilyet egyenlőre nem gyártottak.
Van a kicsit nagy (egy kézzel éppenhogy...) és fura Wifi-s P6, ami nem fémszínű.
Van a szétrepedező one mini. Annak ez okból ki is halt a topikja
Van a lumia 930, amit nagy és legalább nehéz is... fém színben is van fémből.Van itt nálatok egyébként ex Xperia P tulaj is, az ottani topikból még emlékszem rá.
-
lotrex
újonc
Sziasztok
Valaki nemtudna küldeni nekem egy T-mobilos biztonsági mentést p6 hoz?
Előre is köszönöm -
tbajusz
tag
Áhh, ez a wifi dobálás már az agyamra megy... Minden más ok. Emiatt cserélni fogom!
-
duvi
nagyúr
válasz
arminlok #15081 üzenetére
Ha kamera hangját akarod kikapcsolni (és még aktuális a kérdés), akkor:
"• Kamera hang kikapcsolása build.prop módosítással: ro.camera.sound.forced=1-et kell =0-ra átírni, majd ez szerint cselekedni."
A build.prop file a system mappában található.Szerk: ha jól látom, akkor pont ezt a módszert használtad
-
arminlok
senior tag
Ezt a kamera shutter fájlt hol találom valaki megtudja mondani?( bár ahogy nézem a build prop módosítással is már elntünt a hang )
-
arminlok
senior tag
P7 lol 3.0.8 azért a cikk írója is egy kicsit értetlenkedik.
-
jeni
félisten
válasz
#73499136 #15077 üzenetére
igen de ha gyári független a telód? ott igaz az amit írtam.
főleg ha az adott termék külföldi beszerzésű,vagy esetleg egy GSM bolti.legtöbb vásárolt terméknél ahol meg lett véve ott az adott papíron feltüntetik a szervizpontok címeit.a szolgáltatói telefonoknál ott elég az adott szolgáltatónál leadni,ahol a szolgáltató küldi tovább,legyen az a T-pont ,a a Telenor,vagy a Vodafone.
-
törölt tag
Ez nem egyszerű kérdés,de ahogy írod " a szerviz pontba juttatásig" ez annyit jelent hogy ha mondjuk az adott városban vagy településen nincs szerviz akkor biztosítani kell egy átvevő helyet ahol begyűjtik és elszállítják a szervizbe, nálunk általában BP-re.Nem mindegy hogy pl én elballagok a Győri T- mobilba és onnan már az ő dolguk a szervizbe juttatás, vagy nekem kellene pesti szervizbe küldeni x ezer forintér.
-
Tomacko
őstag
válasz
sisqoboy2 #15050 üzenetére
És te is nevetséges vagy, hogy nem a hülye angolokat szidod hanem a gyártót......inkább a szervizet szapulnád személyesen ilyen lendületesen mint ahogyan teszed itt a fórumon a gyártó szapulását....... A GPS problémáról is csak annyit tudok mondani, hogy ebbe a telefonba is baromi gyors és pontos, tehát ahogy már többen is elmondták neked, ez NEM telefon specifikus hiba. Szervízben a helye......
-
-
duvi
nagyúr
válasz
BartShadow #15070 üzenetére
Gyári töltővel, hálózatról töltötted? Nem futott semmi a háttérben? A hálózati térerő mindig ilyen rossz felétek?
-
Kharchy
tag
válasz
BartShadow #15070 üzenetére
Hálózatról töltötted, vagy usb-ről?
-
BartShadow
csendes tag
Esetleg ilyet láttatok már?
Tegnap este feltettem töltőre és reggelig nem töltött fel. A képen látható, hogy rajta volt a töltő, de nem töltötte?!
kép -
marilllyo
veterán
Ha tényleg az akksi púposodott fel akkor biztosan garis a történet. Hozzáteszem...szerintem akkor ott már kellenek lennie működésbeli problémáknak is. Vagy előbb utóbb jelentkezik. Gyorsan merül....nem veszi a töltést...stb. Én is azt hittem, hogy az akksim púposodott...ehhez még hozzájött egy sz@r rom is...amitől merült mint állat. Aztán jobban megnéztem és csak az esés miatt vetemedett meg picit....plusz arra azért figyeljünk, hogy ha zsebre van téve ne nagyon hajoljunk le cipőt kötni.
-
sisqoboy2
tag
-
Zlika
aktív tag
Persze.Nem is halál komolyan mondtam.De az tény hogy ha teszem azt az aksi púposodása okozza a problémát akkor az nagyon is garanciális.Illetve ha rendeltetés szerűen használtad az eszközt és annak ellenére leválik a sarka az szintén garanciális szerintem.Ha meg "ők" azt mondják hogy nem rendeltetés szerűen használtad (pl. eldobtad/leesett) és amiatt vált le, akkor igenis bizonyítsák be...
-
duvi
nagyúr
válasz
sisqoboy2 #15050 üzenetére
Átérezzük a problémádat (sajnos pont egy hibás darabot fogtál ki), de én is az előttem szólók táborát gyarapítom. Az első pillanattól fogva szeretem és nagyon szépen muzsikál a P6-om
. Amire használom, tökéletesen megfelel (sok internet, sok zene, sok e-book olvasás, levelezés, rendszeres dlna használat, fotózás...)
-
espista
senior tag
Lehet, hogy a bal felső sarokban a fém keret kidudorodásom csak leválás. Jobban megnézve egy "U" alakú fém csíknak tűnik a teteje. Elképzelhető, hogy csak valami ragasztás engedte el a dekorációt.
-
arminlok
senior tag
Most néztem a G6-nak a videóját és az már 3.4.0ás kernellel fut. Lehet tényleg a soc miatt van ez a kernel nálunk. (A G6-ban snapdragon van)
-
sisqoboy2
tag
válasz
#73499136 #15053 üzenetére
gyári garanciával a gyártói ugyfelszolgálat mondta h nekem kell fizetni.
várjuk a fejleményeket...
a javitási határidő 10-14nap.
7nap telt el...
panaszlevél a központba elküldve és annak a másolata is a szervizbe h szedjék össze magukat és nézzék meg rendesen.
irtam h ne küld vissza a telot ha nem tudod megjavitani... -
Kharchy
tag
Ha jól értem nem a szervizelésért fizet, hanem a visszaküldésért. Meg tényleg jó kis vas ez a p6 és tényleg nem egy hibás példány alapján kell ítélni. Rá kell lépni a szerviz tökére, hogy csinálják meg végre, vagy adjanak egy újat. Nálunk amúgy 30 nap a válaszolási idő az ilyen panaszokra, Angliában nem tudom, hogy hogy megy, de nem hiszem, hogy 15 napnál kevesebb lenne.
-
törölt tag
-
sisqoboy2
tag
válasz
#73499136 #15049 üzenetére
na ja és én fizethetek érte minden egyes alkalommal kb 3 fontot mert küldöm vissza
nevetséges amit ezek itt csinálnak Angliában...viszont ha többen is irjátok h minden oké a teloval és gyorsan kap pontos jelet gmapsel is akkor viszont örülnöm kell és tényleg elhinni h ez egy jo telefon csak én fogtam ki sz@rt. kérdés h h tudom bebizonyítani nekik...
-
törölt tag
válasz
sisqoboy2 #15045 üzenetére
Úgy van ahogy az előttem szólók írták.
Abból nem lehet kiindulni hogy több százezer eladott példány között van néhány hibás darab, Te egy ilyent fogtál ki. Olyan termék még a világon nem készült sorozat gyártásban amibe ne lett volna 1-2 hibás is. Nekem sem kell várni szinte semmit sem a GPS betöltésre, a wi-fi-t tényleg olyan ritkán dobja el hogy említésre sem érdemes. A garanciális szervizeléssel kapcsolatban annyit hogy az 5-ödik javítást már nem vagy köteles elfogadni, kérheted a cserét.
-
sisqoboy2
tag
válasz
gabancs #15046 üzenetére
Az én p6om elsö kamerája folyamatosan leáll gallery has stopped hibauzenettel és használhatatlan.
a gps össze vissza ugral a gmapsen és lassan kap poziciót.
a wlan meg ledobálódik nagyon sürün es valamikor 5 percenként is....
ezek a bajaim. ezért küldtem vissza másodszorra is a szervizbe és elsőre nem sikerült megjavitaniuk, visszaküldték mondván h megjavitva...
az b111 b125 b132 mindegyikkel és csont uj softtal is ezeket produkálja.... -
torrrent
aktív tag
válasz
gabancs #15046 üzenetére
Pontosan így van. Én mielőtt augusztusban tavaly megvettem nyomogattam mediában elég sokat aztán megvettem t-nél függetlenül. Tökéletesnek találtam akkor is, most is. Ha jön KitKat akkor jön, ha nem azt islexarom. Azért vettem meg, hogy úgy használjam amilyennek annó megismertem MM-ban.
-
sisqoboy2
tag
válasz
akosxyz #15044 üzenetére
jaja, értem. mindenesetre nekem a huawei a panaszomra facebookon 14nap utan reagált, mire irtam h olyan gyorsak vagytok válaszadásban mint a kitkat updattel...
A leveles panaszomra, amit biztosan megkaptak mert átvették a levelet a mai napig nem reagáltak és multhét kedden vették át a levelet...
egy rakás .... az egész banda jelen állás szerint az én megitélésemben...
-
akosxyz
senior tag
válasz
sisqoboy2 #15042 üzenetére
Azt tudom, hogy KitKat-tal jött ki,de akkor még a Google tulajdonában volt a Motorola telefonos részlege, amit nemrégiben megvett a Lenovo. És azt nem tudni, hogy ezután mennyi frissítés jön majd rá. Nem akartam semmi rosszat mondani rá,mivel én is erősen gondolkozom még mindig egy Moto X-en vagy egy Moto G-n
Remek telefonok,csak sajnálnám, ha nem támogatná a Lenovo továbbra is ezeket a készülékeket.
És igen,elég lehangoló, hogy a januárra meghirdetett frissítés még mindig nem jött ki. :S
-
sisqoboy2
tag
most tettem fel a kérdeseimet xda-n is hogy kinek milyen a p6ja mert én nagyon csalodott lettem a moto g után hogy ennyire nyögvenyelős a p6om...
kommenteket ide irhattok ha gondoljátok: -
arminlok
senior tag
válasz
gacsoi #15036 üzenetére
Semmit csak akkor ha 500mb-nál több szabad hely van én ezt nem is teljeseen értem ezt miért csinálták ennyi hely egy asztaligépnek kell, hogy müködöképes legyen
498mbnál már nem írja ki, hogy kevés a hely cserébe elkezdi telepíteni de csak vár az emebr és akkorsem telepiti. 500mbnál megtörik a jég.
-
arminlok
senior tag
500 mb nál kevesebb szabad helynél nem enged a telefon telepiteni semmit? Ez vicc ? Konkrétan a utorrent 2 mb-os frissitését nem tudta felrakni mert nem engedi.
-
TomWexX
addikt
Hát a 4.1-2-3-as romok már nem hivatalosak, és csak a B118/120 cn+ R03-as TWRP-vel lehet felrakni, ami biztosan zsír, mert már egy csomó új cucc került bele azóta, csak hát ugye erősen rizikós a felrakás.
A legfrissebb hivatalos pedig a 3.12.22, amit a miui oldaláról lehet letölteni, de ugye abban se magyar nyelv, se gapps. (az utóbbi persze könnyen megoldható) -
sisqoboy2
tag
Nos gyerekek, 3napja egy moto g hasznalok. 100font fuggetlenul. Antutu eredmenye 16000 p6nak 15000.
Leesett az allam. Gyors gps nincs varakozasi ido mint a p6nal.
Wifit nem dobal.
9ora siman
Komolyan gondolkozom h eladom a p6ot es en is veszek egy motorolat...
Kisse belefaradtam h kuldozgetem a szervizbe ahol semmit nem csinalnak... -
Nimda
addikt
válasz
marilllyo #15026 üzenetére
Oké, csak próbálom kideríteni, hogy mi lehet a gebasz.Főleg a miui led értesítővel.Most töröltem a light managert és próbálom a gyárit életre kelteni.
Az eddigi fejlemény:
Ha az intervallum 2sec, semmit nem jelez.Ha 3sec-re állítom, akkor jelez, de csak a nem fogadott hívásoknál.A többinél halott.
-
missz
tag
Ma produkàlt egy èrdekeset az eddig hibàtlan p6-om.., tàrcsàzàs közben egyszer csak újraindult, jött a huawei logo stb.., úgy, hogy közben futott a hívàs, mert bele szólt akit hívtam..., èrdekes
-
Nimda
addikt
válasz
TomWexX #15022 üzenetére
Az alap miui jelzés egyáltalán nem müxik, a light managert meg már próbáltam resetelni, újratenni, dalvik cache wipe etc...általában addíg jó, míg újraindítom a telefont, utána meghülyül.Az alkalmazásnak full jogokat is adtam és szerepel az indítópultban is.Minden led jelzést zöldre állítottam, lehet e körül van a gebasz?
-
marilllyo
veterán
A probléma a Light manager app-al is van. A viber miatt felraktam anno. De nekem folyton beragadt a program és nem volt képes eldönteni, hogy most aktuális az az értesítés vagy sem. Szóval villogott össze vissza. Ilyenkor újra kellett indítani a programot. Sajna nem az igazi az a program
-
Nimda
addikt
Aki miuit használ, tud valami megoldást arra, hogy a led fixen és megbízhatóan jelezze az elmaradt eseményeket?Rohadtul idegesít, hogy hol működik, hol nem
light managert használok.
-
tamas.varga5
tag
válasz
freemanone #15016 üzenetére
Ment p.ü.
-
mati12
senior tag
válasz
freemanone #15002 üzenetére
Nekem is tetszik ez a tok. Tudnál esetleg adni egy Ebay-os linket hozzá?
-
Tomacko
őstag
válasz
akosxyz #14997 üzenetére
A vibernek megvan ez a hibája, hogy rendszeresen el baltázzák a frissítéseinél időrő időre. Szóval nem a telefonnal van itt baj mint írta előttem valaki. Ha meg nézel több fórumot akkor láthatod is, hogy ez mindenhol visszatérő baj. Ezt a Viber dolgot inkább az alkalmazásokkal foglalkozó fórumba kéne vinnie mindenkinek.
-
Nimda
addikt
válasz
tamas.varga5 #15009 üzenetére
Annak semmi
elvileg kellene neki, ha nem lett mókolva, de az okát én sem tudom.
-
Nimda
addikt
válasz
tamas.varga5 #15006 üzenetére
Anno az enyém is ezzel jött, javaslom frissíts manual a hivatalos B111-re, később majd elvileg jön rá az OTA B132.
-
marilllyo
veterán
válasz
espista #14999 üzenetére
Egy nagyobb eséstől (kivettem a tokból, hogy mutogassam ...sörözés közben) esett le és nekem is kidudorodott meg a hátlap is. Bár...nekem csak minimálisan. Szóval ha nem szólok nem tűnik fel. Btw rákérdeztem a t-s ismerősömtől. Azt mondta ilyennel nem foglalkozik a szervíz. Még akkor sem igazán ha biztosítást kötöttél rá. (nem befolyásolja a működést).
(#14997) Insult: Külső programmal tudod megoldani. Ledblinker-hez Root sem kell úgy emlékszem...(bár én a pro verziót próbáltam)
(#14995) duvi : Nekem viszont ma volt az első...úgyhogy nem tudom. Nem örülök...
Semmit nem csináltam/állítottam/softoltam rajta az elmúlt...1 hónapban biztos.
(#15002) freemanone: Igen...ezért szeretjük Ebay-t. Ha nem tetszik rendelsz másikat....amikor az Xperia P-met adtam el. 3-4 tokot adtam hozzá ajándékba
-
Nimda
addikt
válasz
tamas.varga5 #15004 üzenetére
Leírnád a pontos build számot?
-
tamas.varga5
tag
Helló!
A készülékem T-s,de független B106-os BUILD számmal,ami egyszer sem ajánlott fel frissítést. Korábban már kértem ez ügyben tanácsot,de nem kaptam választ. Ma vettem észre,hogy a telefonról nevű menü legalsó sorában ez szerepel: Egyéni verzió: CUSTC185D106 ennek lehet köze ahhoz hogy nincs rá frissítés felajánlva? Köszi -
freemanone
addikt
válasz
marilllyo #14977 üzenetére
Nem gyári tok. Csak egy picit hasonlít hozzá. Felül nem védi a telefont, csak "bumper" módon kicsit szélesebb a telefonnál, illetve az alsó részen is csak egy szakaszon véd. A gomboknál ki van vágva és igen, teljesen átláttszó, nem pedig az az opálos vacak mint a gyári.
Mondjuk ez nem szilikonból van, hanem valami egyszerű műanyag, de ebay 3$ volt szállítással.
-
duvi
nagyúr
válasz
espista #14999 üzenetére
Másnál is előfordult már de tudtommal eddig csak a fehér készülékeknél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megrázta magát a Huawei, olyan masinát tettek le az asztalra, amiben minden tudásuk benne van. Állati szép, rettentő kezes, kiemelkedően minőségi készülék lett az Ascend P6.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Külpolitika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- The First Berserker: Khazan
- ASUS ROG Ally
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest